Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-04-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Air dari gunung, mengalir, berpecah akhirnya bertemu semula di laut
-- Peribahasa Lama

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 74
Ahli: 0
Jumlah: 74




  Yang Masuk Ke Sini
Kang: 12 hari yang lalu
lidah-penghunus: 14 hari yang lalu
muslimin23: 22 hari yang lalu


Jejak Sekolah
Topik: kongsi cerita di asrama...


Carian Forum

Moderator: Administrator, immad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Sekolah
    »» kongsi cerita di asrama...

Please Mendaftar To Post


Oleh kongsi cerita di asrama...

Izati
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.11.2003
Ahli No: 5326
Posting: 35
Dari: Kuala Lumpur

PulauPinang  


posticon Posting pada: 25-12-03 04:06


wrh. wbkt.
Ada sesiapa budak asrama kat sini?.saya budak asrama jugak.Jomlah join sini,cerita pasal pengalaman di asrama...pahit @ manis. Meh,meh,jgn malu-malu,malas-malas,takut-takut...join saja,kongsi cerita...cthnya...
masa beratur nak ambil makanan ke,berebut toilet waktu pagi,baju jatuh dr ampaian... ketua aspuri/aspura tegas...apa-apalah.kongsi saja...mesti best punya.kalau yang pernah jadi 1st badge lagi bagus....mari,mari.

[ Posting ini telah di edit oleh: Izati pada 2003-12-25 04:07 ]

[ Posting ini telah di edit oleh: Izati pada 2003-12-25 04:08 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For IzatiProfil   Hantar PM kepada Izati   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 25-12-03 08:36


nak tauu ekh...(malu plak ekh)

time form 1 ngan form 2 kene ragging setiap malam... ader sorang abg tue suruh urut 1 jam setengah setiap hari... kengkadang tue ader pulak yang 'after' tue...kesian giler...



-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

Rahman87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.11.2003
Ahli No: 5055
Posting: 71
Dari: Klang

Kedah  


posticon Posting pada: 25-12-03 08:44


kesiannya zero_cool.
Alhamdulillah, takat ni ana tak pernah kena sampai teruk macam tu......Kalo takat kena memarah adalah.....
Kenapa senior suka menzalimi junior??
Adakah ini amalan tradisi??

Bookmark and Share

    


  Member Information For Rahman87Profil   Hantar PM kepada Rahman87   Quote dan BalasQuote

wufi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3225
Posting: 158
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-12-03 09:02



Hmm... Pengalaman kat asrama.... Wufi dulu pernah duk kat asrama jugak (sekolah menengah sains muar @ SAMURA spm 2000). Kat sana hanya ada f4 dan f5,so yg f4 ni dilayan cam budak f1 je kat sana (paham2 je lakan maksud di layan cam budak f1 tu kan,hehehe). Ana tak kena teruk la pasal ana ni pendiam dan tak layan sgt abg2 senior ni so diorang pun jarang suruh ana,tapi kalau kena tu teruk juga la,hehehe. Kena basuh bekas megi yang dah bertahun lamanya tak berbasuh,ambilkan barang senior yang tertinggal di sekolah yg agak jauh dari asrama pada waktu tengah malam dan kena masuk gelanggang wrestling adalah suatu perkara biasa di asrama ana. Tapi suatu perkara yg ana respek ngan sr2. ana ialah diorang ni tak berkira sangat tentang makanan dan suka bercerita dan menghiburkan kami para jr ni dengan lawak2 yg memang kelakar.Tapi bila ana kenang2 balik kenangan di asrama terutamanya semasa bergelar junior adalah suatu saat paling indah dalam hidup pelajar yang tinggal di asrama. Walaupun dah lama meninggalkan alam persekolahan namun sehingga sekarang kenangan bersama rakan2 dan guru2 masih terpahat di hati ana. Kadang2 tu rasa mcm bergenang je air mata ni,heh.Tu je la sikit yg boleh ana ceritakan tentang pangalaman di asrama ana,kalau panjang2 nanti kena buat buku pulak.

Wasalam


Bookmark and Share

    


  Member Information For wufiProfil   Hantar PM kepada wufi   Pergi ke wufi's Website   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 25-12-03 09:12


tp kene ragging pon ader kebaikan nyer...kat asrama tak ponah kene pukul...ader jer yg backup, kalo tak abg yang suruh urut tue back up, ader KP plak yg tolong. ramai sangat yg nak jadikan ana adik angkat...bukannyer comel pon...

-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

islam_suci
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1054
Posting: 94
Dari: Gombak

saudiarabia  


posticon Posting pada: 25-12-03 22:46




ana pun budak asrama gak...tapi,senior-senior kat aspuri tak suka ragging budak-budak junior...agaknya sebab kitorang pompuan kot....sebab tulah tak sanggup nak ragging...kesian budak aspura kan....tapi sabar ajela.... ....kenangan pahit dan manis tu mestilah ade kan...duduk kat asrama ni,sebab nak blaja hidup berdikari...basuh baju sendiri,basuh tandas dll....ana tak fahamla...kenapa kakak2 senior suka sangat nak ambil adik angkat...oklah,sekolah nak dekat ni...blaja rerajin ye...

-----------------
A successful person is a person who is always struggle to success but also dare to fail...

Bookmark and Share

    


  Member Information For islam_suciProfil   Hantar PM kepada islam_suci   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 26-12-03 07:56


bosannyer bebudak aspuri...tak kena ragging...ragging nih sebenarnyer ader kebaikan nyer...cuma peristiwa yg berlaku di beberapa SBP tue disebabkan pelajar junior nyer terlampaukurang ajor dan 'manja'...tue yg menjadikan form 4 ngan form 5 naik marah yg amat tue...

ragging boleh menyedarkan sikap segelintir pelajar yg bersikap kurang ajor...

-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 27-12-03 00:20


takde saper lagi ke ader citer best...

-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

syah_solehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.08.2003
Ahli No: 2858
Posting: 350
Dari: Johor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-12-03 00:48




hmm.. ni crita kat asrama ana masa matrik dolu2.. nak kata best, tak juga, tapi, memang mampu buat ana terkenang sejenak saat yang best dan x bestnya kat sana..

ana rasa semuanya penah sambut hari jadi kat asrama kan? macam2 caranya.. yang baling tepung, baling telur... tah apa2 kan?? memang masa tu sakit bah org yang disambut... tapi ia merupakan kenangan yang paling bermakna..

critanya macam ni.. tanggal 10 / 10, bday kawan sekuliah ana.. anisah namanya.. kami konon2 nak gemparkan dia laa... tepat kul 12, kami wat tatau ja kat dia.. kami skit pun tak layan dia.. apa lagi, mukanya monyok smacam jaaa.. dia maybe heran kot apa la salah dia kat kami... hmm.. sian dia masa tu..

rasanya masa tu kot dia pi tandas, hehe... apa lagi, kami pun naik tanduk... segala peralatan disediakan oleh ahli jawatankuasa.. bedak & ayor.. mana la nak carik tepung ngan telur kan... so, ingat, bedak pun ok gak..

dua orang tunggu kat depan pintu tandas..semunyi kat tepi laaa... then, dalam beberapa minit, nisah keluaq, hehe apalagi.. kami pun menyiramnya ngan air dan sorang lagik tabur bedak kat dia... tapi.. tetiba...tau bunyi apa??? GEDEBUM!!!... macam nangka busuk jatuh...

astaghfirullah... lain yang kaim rancang, lain yang jadik... ana yang sedia ngan plan kat babak ketiga, ternganga ... apa dah jadi.. kuat gila bunyi..
memang tak disangka... anisah terlentang.. masa tu, semuanya jadi kelam kabut.. orang floor atas naik sebab ingat benda besi apa jatuh.. boleh bayangkan bunyinya sampai org floor atas pun terkejut.. anisah terlentang ngan kepala dia terhantuk kat lantai...

semua rancangan terpaksa diabatalkan... kami nyesal buat dia macam tu.. tu lah tarikh yang dia sambut hari jadi dia ngan kepala benjol.. kesiannya dia... anisah... maafkan kami....

p/s: janganlah buat surprise sampai memudaratkan sahabat kita.. nasib benjol, kalau kojol?? so... fikirkanlah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syah_solehahProfil   Hantar PM kepada syah_solehah   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 27-12-03 09:21


kesiannyer kat anisah, dia nak sambut hari jadi ngan meriah..tak kesampaian...

-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

Izati
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.11.2003
Ahli No: 5326
Posting: 35
Dari: Kuala Lumpur

PulauPinang  


posticon Posting pada: 27-12-03 12:38



Syukran jazilan,syukran jazilan...sesipa yg posting dekat sini,x-pecially yg hantar cerita.
Memang betul,budak aspuri jarang kena ragging,sekolah saya macam tulah,sekolah lain tak tahu.Budak-budak aspura pun ada beritahu,diorang asyik kena ragging...aja.Tp,tak main siang-siang,diorang main malam-malam.Tak tahulah apa yang diorang buat.Katanya,kalau ragging malam-malam nanti ustaz nampak...macam-macam betul.
Saya budak first badge,yg bestnya...kami conquer sekolah.Tp,bila tahun ni,form 4 naik,macam-macamlah...yg jadik.Sampai form 2 dgn form 4... ada yg bermasam muka.Banyak konflik...tapi, tu yg syok tu,banyak kenangan....

Bab birthday org ni,kami slalu buat waktu malam,jarang waktu siang,nanti tak ada thrill.

P/sklah,sesipa lagi nak kongsi cerita?.Jomlah...mesti best punya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For IzatiProfil   Hantar PM kepada Izati   Quote dan BalasQuote

wardahputeh
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.12.2003
Ahli No: 5708
Posting: 52
Dari: alam maya

blank  


posticon Posting pada: 27-12-03 13:27


wardah budak asrama..mm mmg banyak ceta kat asrama ni..manis ..pahit...

nantilah tak sempat nak karang lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardahputehProfil   Hantar PM kepada wardahputeh   Pergi ke wardahputeh's Website   Quote dan BalasQuote

wardahputeh
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.12.2003
Ahli No: 5708
Posting: 52
Dari: alam maya

blank  


posticon Posting pada: 27-12-03 13:27


wardah budak asrama..mm mmg banyak ceta kat asrama ni..manis ..pahit...

nantilah tak sempat nak karang lagi...

-----------------
senyum

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardahputehProfil   Hantar PM kepada wardahputeh   Pergi ke wardahputeh's Website   Quote dan BalasQuote

salsabila2003
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4161
Posting: 36
Dari: Lenggong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-12-03 15:18


saya baru first time stay kat asrama ni...mase mule2 dulu nangis nak pisah ngan family...bukannye ape...x biase dok berdikari...lepas dah biase ni...timbul lak macam2 citer pasi hantu la,histeria la...so takut lg....yg paling seram bila ada org kena histeria kat depan bilik sendiri..mase tu x de benda lain yg sy buat kecuali baca yasin je banyak2...alhamdulillah...lepas tu x de lagi budak yg kena histeria....Setakat ni saye x penah le jumpa dgn benda2 yg menakutkan...dan mintak2 x jumpa langsung.....itu je yg dapat sy citer....
Wasalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For salsabila2003Profil   Hantar PM kepada salsabila2003   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 27-12-03 15:53


citer hantu!!!

banyak gak dengar citer hantu...tp tak pernah jumpa cuma pernah dengar satu bunyi pelik waktu malam...time tue secara tak sengaja terjaga dari tidur...pastu tetiba satu bunyi pelik kedengaran...hamba pon terus tekup kepala ngan bantal..pastu baca lailahaillallah banyak kali...lepas bacaan yg ketiga bunyi tue terus hilang....

nie citer time form 1.....tak tau la bunyi aper...mungkin bunyi benda lain kot...

-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

zahratul_ikhwan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.11.2003
Ahli No: 4985
Posting: 235
Dari: Chendering

Terengganu  


posticon Posting pada: 27-12-03 16:07


kat sekolah ana .....byk sangat citer...
tak muat space nih...
mcm2 citer....citer hantu,citer kelakar...mcm2 lagilaa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahratul_ikhwanProfil   Hantar PM kepada zahratul_ikhwan   Pergi ke zahratul_ikhwan's Website   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 27-12-03 17:13


.. tak tahu mana2 asrama yg pernah sy duduk mesti ada citer hantu, org bunuh dirilah, hantu jepun lah.. kenapa ye hantu pun suka duduk kat asrama

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

nadia_is
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1432
Posting: 236
Dari: awang-awangan

jordan  


posticon Posting pada: 27-12-03 17:53


hehe...ana pun tak dapat nak jawab soalan bro idzham tu...semua tempat ada hantu. tinggal muncul ngan tak muncul je, kan?!

betul kata islam_suci tu..perempuan ni jarang kena raging..biasanya lelaki je. tapi, bab2 histeria, misti budak perempuan banyak kes, kan?

ana ada jugak pengalaman pasal histeria ni. first time, tengah prep...sabar jelah. dahlah budak tu satu row meja studi. dia dok menjerit2, kami semua kecut perut..takut~kelas ana mengadap padang. dengar kata, padang tu dulu ada pokok besar. pokok besar ni memang ada empunya. tapi, bila tempat duduk 'dia' dah ditebang, tu yg 'dia' berkeliaran kut...tu pengalaman pertama la tgk orang histeria depan mata...terus x pandang buku dah, duk perhati budak tu je...yelah, takut kena 'serang' ngan dia pulak..

itu cuma secebis pengalaman je..banyak lagi sebenarnya...boleh buat koleksi masa tu, memang rasa dah kuar asrama dah...tapi, sekarang ni rindu pulak nak duduk asrama balik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nadia_isProfil   Hantar PM kepada nadia_is   Quote dan BalasQuote

salina
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.10.2003
Ahli No: 4443
Posting: 45
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 28-12-03 01:03



nape hantu suka duduk kat hostel?mungkin sebab dia syok kot.... .saya tinggal kat hostel smk changlun selama 3 thn...tapak utk bina hostel saya memang bekas kubur kumunis...dan pengalaman paling manis bagi saya ialah bila saya terdengar suara makluk (tak tau namanya) menyanyi lagu mayang diule(maaf tak tau nak eja)fuh...suara nya meremang bulu tengkok.waktu tue pukul 2 pg.saya dan seorang kakak tengah study sebab ada exam pmr ..bila dengar suara tue saya dan kakak tue terus lari..takut.....semenjak tue saya dah jarang study lewat malam kat hostel

-----------------
people will forget what you say,
people will forget what you did,
but people will remember when,
you make them feel...

Bookmark and Share

    


  Member Information For salinaProfil   Hantar PM kepada salina   Quote dan BalasQuote

Rahman87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.11.2003
Ahli No: 5055
Posting: 71
Dari: Klang

Kedah  


posticon Posting pada: 28-12-03 01:39


satu agik....budak asrama selalu tetido time dengar khutbah jumaat.....ramai pulak tu...kesian..penat sangat duduk asrama...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Rahman87Profil   Hantar PM kepada Rahman87   Quote dan BalasQuote

syah_solehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.08.2003
Ahli No: 2858
Posting: 350
Dari: Johor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-12-03 05:03


isy.. jangan la crita hantu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syah_solehahProfil   Hantar PM kepada syah_solehah   Quote dan BalasQuote

Izati
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.11.2003
Ahli No: 5326
Posting: 35
Dari: Kuala Lumpur

PulauPinang  


posticon Posting pada: 28-12-03 12:04


Cerita hantu?.Menarik tu...Sekolah saya setakat ni belum lagi kena 'serang'.Tak tahulah tahun depan.Makin ramai budak,mesti ada yang kena 'serang' punya...


Bookmark and Share

    


  Member Information For IzatiProfil   Hantar PM kepada Izati   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 28-12-03 12:14


banyak lagi cerita kat asram nih

-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

nadia_is
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1432
Posting: 236
Dari: awang-awangan

jordan  


posticon Posting pada: 28-12-03 13:26


Quote:

On 2003-12-28 05:03, syah_solehah wrote:
isy.. jangan la crita hantu...



kenapa syah_solehah??
takut ker...
erm, kalau dah ter'alami'
banyak ingat Allah je....

tapi tu cerita asrama dulu..masa form2..sekolah sekarang, bangunan masih baru...takde pulak jadi apa2..cuma cerita pertama ana dengar, ada *** kacau lepas ada accident pertengahan bulan 7/8 tak silapnya kat depan sekolah...kawan2 kata rohnya tak tenang. nak mintak tolong..wallahu'alam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nadia_isProfil   Hantar PM kepada nadia_is   Quote dan BalasQuote

nadia_is
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1432
Posting: 236
Dari: awang-awangan

jordan  


posticon Posting pada: 28-12-03 13:28


Quote:

On 2003-12-28 01:39, Rahman87 wrote:
satu agik....budak asrama selalu tetido time dengar khutbah jumaat.....ramai pulak tu...kesian..penat sangat duduk asrama...



erm....dalam kelas pun sama..
tu yang malas nak duduk asrama tu.
kenapa agaknya ye??
asal jadi budak asrama je misti ngantuk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nadia_isProfil   Hantar PM kepada nadia_is   Quote dan BalasQuote

Izati
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.11.2003
Ahli No: 5326
Posting: 35
Dari: Kuala Lumpur

PulauPinang  


posticon Posting pada: 28-12-03 14:49


Kat sekolah asrama saya,budak-budak dibahagikan oleh beberapa kumpulan,yg dibahagikan oleh para pelajar sendiri.Antaranya yg saya tahu,skema dgn tidak skema.
Yg skema,jenis baik2 semua...yg selalu buat kerja sekolah,ikut peraturan..itu yg skema.
Yg tak skema...yg nakal,tak suka ikut peraturan,tak suka ikut telunjuk pengawas...itu yg tak skema.Ada sesetengah yg tak skema,cukup tak suka dgn bebudak yg skema.Suka kacau yg skema...Tak tahulah saya...saya ni dlm group mana.
Ada tak sekolah sesiapa yg dibahagikan group yg mcm ni?.

Bookmark and Share

    


  Member Information For IzatiProfil   Hantar PM kepada Izati   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 28-12-03 16:51


semua sekolah camtu rasanyer

tp budak skema disayangi oleh guru..
baik jadi yg tengah2.. semua orang suka...

-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

Izati
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.11.2003
Ahli No: 5326
Posting: 35
Dari: Kuala Lumpur

PulauPinang  


posticon Posting pada: 29-12-03 11:42


OKlah,saya setuju.Masuk yg tengah2.

Bookmark and Share

    


  Member Information For IzatiProfil   Hantar PM kepada Izati   Quote dan BalasQuote

aufa_khalilah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.07.2003
Ahli No: 2611
Posting: 173
Dari: Damansara

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-12-03 20:20




yeke budak aspuri boring x der ragging...
mmgla takder tp ader yg tersirat tau
orang skema disayangi guru???
yeke?
tpkan kalau nk cite pasal asrama ni..
susah nak cakap banyak sangat
tp segala yg dihadapi dkt asrama
mengajar kita erti kehidupan
bertindak secara rasional
dan berfikir secara releven

Bookmark and Share

    


  Member Information For aufa_khalilahProfil   Hantar PM kepada aufa_khalilah   Quote dan BalasQuote

ToK_iMaM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1071
Posting: 183
Dari: ...NeGeRi $eRaMbI MeK@H... ®..::iSLaM iS Da WaY oF LiFe ::..©..:: IIUM ::..

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-12-03 16:56




ana pun duk kat asrama juga......
tapi tak der la pengalaman pahit tu.....
masa mulaĀ² duk kat asrama...memang boring......entah macam mana ...tak pasalĀ² boleh demam 1 minggu....mungkin rindu ngan abah dan mama kat umah kot

lepas tu..jumpa kawan baru ..baru ler reda demam tu....itu la pengalaman first time duk kat asrama.....kukkukikoikko



-----------------
Ketahuilah kiranya kebahagiaan orang yang dikuasai oleh kemalasan, maka beratlah mereka untuk berjuang, berlatih dan bekerja untuk sucikan diri dan akhlak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ToK_iMaMProfil   Hantar PM kepada ToK_iMaM   Pergi ke ToK_iMaM's Website   Quote dan BalasQuote

hani_wahida
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4146
Posting: 124
Dari: Malaysia

Kedah  


posticon Posting pada: 31-12-03 07:47




sonok tnggal kat hostel....
selalunya mesti kumpul ramai2...tp bila time studii pakat2 diammm

tp ader org kater....stud asrama mudah ngantuk dalam classs

betul ker??/

Bookmark and Share

    


  Member Information For hani_wahidaProfil   Hantar PM kepada hani_wahida   Pergi ke hani_wahida's Website   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 31-12-03 09:40


satu lagi citer...

bila hamba masuk KISAS nie, banyak sangat pengalaman yang menarik...untuk pengetahuan hamba merupakan salah seorang ahli Multimedia Unit di sekolah...jadi selalu buat presentation untuk sekolah..nak dijadikan citer...satu hari tu terpaksa berjaga malam untuk siapkan presentation 'Hari Guru'...jadi kitorang buat giliran untuk berjaga malam...sampai la pukul 4 pagi(pagi Hari Guru)..hamba pon mengejutkan seorang sahabat hamba kerana giliran dia pada masa tu...hamba dan 3 orang rakan lain tido...tinggallah dier sorang buat keje....

sedang lena tido...tetiba ada satu suara perempuan mengejutkan kami...bila bangun rupa-rupanya cikgu yg kejutkan...dah pukul 6:31 pagi rupanya..bila hamba tengok kawan hamba yg ditugaskan berjaga pukul 4 tu..dier pun tido jugak kat komputer...rupa2nya kami tertido kat dewan sampai pagi...keje pun tak siap lagi...dan kawan hamba tu pun tido semasa menyiapkan keje....malu betul kat cikgu tue...nasib baik cikgu tu baik...jadi sebab keje pun tak siap lagi..masa ucapan 2 untuk hari guru tue...kami masih buat presentation tu lagi...nasib baik sempat siap sebelum tiba masanya...akibatnya presentation tu jadi kabut skit...

-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 31-12-03 09:44


banyak lagi pengalaman tertido kat sekolah...tapi yang untuk presentation Hari Guru paling gempak rasanya coz satu unit MMU tertido...

-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

aufa_khalilah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.07.2003
Ahli No: 2611
Posting: 173
Dari: Damansara

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-12-03 10:22




aik tdo sampai pagi??
x penah lak camtu
tp penahla sekali tu bali k asrama pagi2 buta....tatkala org tgh tdo
seram dibuatnya
tp kan sy selalu namapk org lain tp sebenarnya dia ader kat tempat lain
camne tu ek?

Bookmark and Share

    


  Member Information For aufa_khalilahProfil   Hantar PM kepada aufa_khalilah   Quote dan BalasQuote

nieza
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.07.2003
Ahli No: 1867
Posting: 108
Dari: kota bharu bandaraya Islam

Johor  


posticon Posting pada: 31-12-03 13:02




Ana byk jugak cerita antu..antu ngadap org sampai kul 3 pagi....adik dorm ana yg kena.
Tapi setakat ni, ana tak berkesempatan nak tengok..belum dibukakan hijab...alhamdulillah



Bookmark and Share

    


  Member Information For niezaProfil   Hantar PM kepada nieza   Pergi ke nieza's Website   Quote dan BalasQuote

ziera
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.09.2003
Ahli No: 3307
Posting: 100
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 31-12-03 18:30


emm..pengalaman dop hostel nie mmg banyak..
x bleh nk lupe..ade yg best but ade jugak yg x best..
penah la ari tue skali,warden buat acare merotan secare besar-besaran,sbb x lepas subject target..ramai yg kene..termasukla ana skali..heheh..sakit betui...
tp,insiden nie mmg tinggal kesan yg mendalam kt kami..lepas tue,alhamdulillah ana success dlm study..syukran pd warden tue klau x sudah semestinye ana nie masih x insaf2 gie..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zieraProfil   Hantar PM kepada ziera   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 01-01-04 00:00


aufa_khalilah setakat balik pepagi buta tue..hampir tiap malam...kengkadang tue ada jumpa sorang pelajar...bila hamba sapa tak menjawab...lain macam jer...apalagi buat tak tau je laa....muka dier macam muka presiden BADAR 2003...muka KU ader...

-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

sarra
Warga Rasmi
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4635
Posting: 18
Dari: malaysia

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-01-04 01:36


assalamualaikum wtb..kat asrama mmgla ada best ngan x best nyer..tapi saya paling suka pergii asrama yg ukwahnyer terjalin erat antara satu sama lain..perkara nie ada di sekolah lama saya..tapi sek baru..x kuat sgt..dan skang saya dah x sekolah..pasal histeria..mmg rasanye semua sek ada..dan yg kena budak pompuan..dulu masa kat sekolah lama benda ni kerap berlaku..dan yg selalunyer ia akan terjadi bila dah dekat nak exam..

-----------------
kita mungkin perancang yang bijak tapi kita bukanlah penentu yang mutlak..usahalah..sungguh2..dan doa bebanyak pada YANG MAHA ESA..INSYAALLAH segalanya akan ber

Bookmark and Share

    


  Member Information For sarraProfil   Hantar PM kepada sarra   Quote dan BalasQuote

nadia_is
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1432
Posting: 236
Dari: awang-awangan

jordan  


posticon Posting pada: 01-01-04 17:11


Quote:

On 2004-01-01 00:00, zero_cool wrote:
aufa_khalilah setakat balik pepagi buta tue..hampir tiap malam...kengkadang tue ada jumpa sorang pelajar...bila hamba sapa tak menjawab...lain macam jer...apalagi buat tak tau je laa....muka dier macam muka presiden BADAR 2003...muka KU ader...



presiden BADAR?? hehe...dia saje je kut round2 sekolah tue..tak pun menikmati keindahan malam~

Bookmark and Share

    


  Member Information For nadia_isProfil   Hantar PM kepada nadia_is   Quote dan BalasQuote

aufa_khalilah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.07.2003
Ahli No: 2611
Posting: 173
Dari: Damansara

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-01-04 18:05




yela2..taula org sibuk kan???

presiden badar?KU?....pelik2



Bookmark and Share

    


  Member Information For aufa_khalilahProfil   Hantar PM kepada aufa_khalilah   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 01-01-04 19:12


masalhnyer ramai gak yang kene...ada sorang budak tue kat ader nampak gak...pastu biler dia balik asrama...dier nampak lagi presiden BADAR tue kat asrama ngan baju lain....selalunyer yang kat sekolah tue...dier pakai jubah...

-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

muslimah_cyber
Warga Rasmi
Menyertai: 21.12.2003
Ahli No: 5854
Posting: 8

Pahang  


posticon Posting pada: 01-01-04 19:28


hihihi ana punye minggu orientasi boleh tahan.MALAM tu kene junjung BALDI!hihihi nangis kemain mase tu, tapi lepas tu sumenye sayang kat kakak2 yg buat kitaorang tu. yg ana ingat sgt, satu mlm tu, di saat kegelapan yg amat sgt, ader bunyik org berus kain, SREH, SREH, SREH clear sgt, mcm kat sebelah bilik je!tapi bilik ana jauh dari bilik air, BUNYIK APEKAH ITU?
tapi, akhirnya ana dilantik sbg seorang ketua asrama.mula2 seronok tapi akhirnya tau jugek yg byk betulll cabaran jadi ketua ni!
emm, tapi aperpon memang seronott sgt tinggal di asrama kan????

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_cyberProfil   Hantar PM kepada muslimah_cyber   Quote dan BalasQuote

cahaya_pertama
Warga Rasmi
Menyertai: 06.07.2003
Ahli No: 2088
Posting: 20
Dari: bumi Allah

Johor  


posticon Posting pada: 01-01-04 23:39




hmm, ana pun tak nak ketinggalan untuk menceritakan kisah masa ana tinggal kat hostel,
ana percaya semua yang tinggal kat asrama pernah lalui minggu orentasi,minggu orentasi paling di benci tapi itu lah kenangan yang paling manis...kelakar,sedih semua ada...paling best masa kami kena ambil signature akak2 sr,punyalah seksa.... bukannyer senang.sebelum nak dapat singnature depa kena buat macam2...kena menyanyi tu biasalah,kawan ana kena kira semua anak tangga yang ada kat aspuri...apa lagi...tercungap2 ler naik turun tangga,
itu citer pasal minggu orentasi,ni citer bila dah bergelar senior.... ana mmg selalu tido lewat malam,kadang2 sorang2,kadang2 ngan kawan2... pada malam2 buta nie mmg best... selalu dengar dan tgk orang mengigau... ada satu hari tu,ada sorang budak jr ni.... dia mengigau jadi superman... selimut yang dia guna utk tido tu dia ikat kat leher pastu yang pelik tu dia boleh turun dari katil(atas) pastu leh tawaf keliling dom pastu naik balik... kitorang punya gelak... macam nak terburai perut...nasib baik taklah...
esoknya bila kitorang citer kat budak tu... dia tak percaya,pastu biala semua org tau pastu pakat gelak kat dia,nangis plak dia...dah satu hal nak memujuk...hmm sian dia, rasa bersalah pun ada.
rindulah ngan suasana kat ostel....
ini sedikit sebanyak pengalaman ana...panjang lagi sebenarnya nak taip,tapi takperlah...bg kat org lain plak citer pengalaman diorang....
sesungguhnya tak rugi dok kat asrama....
sekian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_pertamaProfil   Hantar PM kepada cahaya_pertama   Quote dan BalasQuote

Izati
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.11.2003
Ahli No: 5326
Posting: 35
Dari: Kuala Lumpur

PulauPinang  


posticon Posting pada: 02-01-04 01:56



syukran jazilan...sesiapa yg post sini...terhibur ana membaca.mesti sahabat yg lain terhibur juga... terima kasih,banyak2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For IzatiProfil   Hantar PM kepada Izati   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 02-01-04 08:40


Quote:

On 2003-12-31 13:02, nieza wrote:


Ana byk jugak cerita antu..antu ngadap org sampai kul 3 pagi....adik dorm ana yg kena.
Tapi setakat ni, ana tak berkesempatan nak tengok..belum dibukakan hijab...alhamdulillah





hmm....nak tgk ek...ana nasihatkan anti baik jgn laa...tapi kalo nk tgk jugak...anti PM kat ana..insyaallah ana akan ajar caranya...tu pun kalo anti betul2 nak laa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

nieza
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.07.2003
Ahli No: 1867
Posting: 108
Dari: kota bharu bandaraya Islam

Johor  


posticon Posting pada: 02-01-04 17:12



Betul ke putera_aiman nak ajar ana tengok benda tu?? Terima kasih banyak2....ana pun masih belum sedia nak berhadapan dgn makhluk Allah yg berbeza ngan kita....bukannya ape....takut lemah semangat....baik2 berani bertukar jadi PENAKUT!!!



Bookmark and Share

    


  Member Information For niezaProfil   Hantar PM kepada nieza   Pergi ke nieza's Website   Quote dan BalasQuote

syah_solehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.08.2003
Ahli No: 2858
Posting: 350
Dari: Johor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-01-04 09:28





Bookmark and Share

    


  Member Information For syah_solehahProfil   Hantar PM kepada syah_solehah   Quote dan BalasQuote

haff
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6251
Posting: 253
Dari: Darul Aman

malaysia  


posticon Posting pada: 07-02-04 10:23




ana nak cerita gak. .masa ana tahun akhir kat sek tu form 6. ana jadik ketua asrama.yang best time-time kacau orang tido bukan nak mengusik tapi nak mengacau.kami kacau time-time cuti aje,time-time sek kami study hingga larut malam.study awal junior bising.jadik ada antara kami tertido dalam kelas masa cikgu tak de aje.
masa holiday kami tunggu time 12 malam.bila tiba masanya ada antara kami jadik antu ada yang perasap kemenyan baru suspen.ini untuk menguji keberanian junior kami.ada yang demam .tak puas dengan itu kami ambik kapur kasut bebudak lalu conteng muka diaorang ,jadik rambo malam-malam. . tak puas lagi ,kami angkat budak yang tido mati tido kat koredor asrama.seronok kacau orang in.masa ana junior ,senior kacau ana,bawak gi hutan tinggal kat situ sorang-sorang.takut wo .
skang giliran ana kacau orang.tapi tak bawak gi hutan takut hilang.tapi semua ini sudah menjadi kenangan .

Bookmark and Share

    


  Member Information For haffProfil   Hantar PM kepada haff   Quote dan BalasQuote

kakja85
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.09.2003
Ahli No: 3344
Posting: 32
Dari: ipoh..peyrock

Perak  


posticon Posting pada: 07-02-04 11:48


haii...sy dok asrama gakk maser skolah dulu..msk asrama maser form 4&5..wpon umah dekat je ngn skolah tue..tp leh kate tiap2 mgu sure balik umah..kalo x dpt permission warden sy blk fly...tp fly tue mmg dh biase sesgt lerr...x best lgsung dok asrama time tue..dah le kene dok seblk ngn senior..x suka tul..mula2 balik fly tu raser takut gakler..tp dh slalu sgt buat..warden pon x tau..so..ape lagie..jd rutin laa.hehe...smpi satu ari tuh..warden tau ade studen yg blk fly..dia soh kitorg kluar kt dpn perhimpunan pg tuh..sy x kuar..takut maa..rase cm nk mati je time tuh...tp bile perhimpunan dh abeh baru sy ngaku..maser tue abih le kene mrh ngn cikgu disiplin..warden2..warden laki lak tuhh...takut,malu,geram sumer aderr...ingtkn stop ctu je kes nie...rupe2nyer cter nie smpi ke pengetua..mak aii..pastuh kene pgl mak ayah dtg skolahh...kene msk dlm buku rekod disiplin..dasatnyerr...pastuh tobat x wat dahh...kalu wat pon skali skala jerkk..wat gak tuhh..heheh...hmm..cmtuela..skng nie kalo ingt2 balik..rase lawak lak..best la..smpi skng org rmai yg x tau sy pnah ade kes maser skolah dulu..diorg msti x cayer kalo tau hal nihh...sbb sy nie nmpk je cam baik..tapi...hekehkeehek.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakja85Profil   Hantar PM kepada kakja85   Pergi ke kakja85's Website   Quote dan BalasQuote

aiman86
Warga Rasmi
Menyertai: 08.04.2005
Ahli No: 15665
Posting: 1
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 09-04-05 09:45


haha...
mcm2 cite org kt hostel ek... dulu sy pn duk hostel gak.. kt sma darul falah... time 2 mmg best giler.. tp time f1 plg terul la kene raging. time 2 abg2 f4&5 suke buli kitorg. stakat amik air, tlg urut, bacakn buku sjrh diorg kuat kuat biase je... penah skali 2 kene pukul! diorg nk crk sape smoke.. dkt satu form kene... mmg teruk... tp x la smpai mati.. nsb baik diorg leh pikir lg... tp kalu igt blk mmg best time duk asrama dulu.. hepi je.. rase cm nk blk time 2 je...


Bookmark and Share

    


  Member Information For aiman86Profil   Hantar PM kepada aiman86   Pergi ke aiman86's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-04-05 09:53


-time tu kami semua pelajar aspura dok study malam pukul 9 cam tu,tetiba je asrama puteri kecoh.sorang budak form 3 kena histeria.pastu warden bawa pi hospital,kemudian bila je bawa balik pi asrama....tak sampai setengah jam sorang lg kena histeria,apa lg yg da kena ni mula la pula.
-satu asrama da kecoh sngt,suara pekikan,mengilai budak kena histeria tu.pelajar aspura da pi sana semua tengok keadaan tapi kat luar pagar je...pastu bilik kat atas pula mnjerit sorang lg,,pastu sebelah bilik lg kena pula..berjangkit histeria tu...malam tu tak tidur...budak aspuri kena histeria lebih kurang 15 org mcm tu...dlm satu masa...payah jg warden handle..gila babi la keadaan mereka tu...meracau,mnjerit...macam aspuri tu rumah berhantu... ..15 org kena satu masa...ui...

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

selasih
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.08.2005
Ahli No: 18573
Posting: 58
Dari: Temerloh, pahang

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-09-05 19:10


ana duk kat asrama dulu...masa kat teknik lah...tu 1st time ana duk asrama..
pekara paling mengerikan:kena ragging dengan senior...
pekara paling menakutkan:dengor cerita hantu dulu-dulu yang pernah terjadi kat asrama tu.
pekara paling best:dapat best student masa SPM 1999.
pekara paling menyedihkan:kena makan kat dewan makan yang makanannye memang 100% tak sedap,(maklumlah ana ni kuat makan,lepas itu kena pula makanan tak sedap)
pekara paling tak dapat nak dilupekan:ukhwah daripada kawan-kawan sekelas....sampai sekrang tak boleh lupa muke kalian.
dan banyak lagi......

Bookmark and Share

    


  Member Information For selasihProfil   Hantar PM kepada selasih   Pergi ke selasih's Website   Quote dan BalasQuote

jihanku
Warga Rasmi
Menyertai: 07.09.2005
Ahli No: 18782
Posting: 11
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-09-05 20:58


duk asrama ni buat saya lebih tension sebab tiada kebebasan untuk melihat dunia pembelajaran yang lebih mencabar walaupn saingan yang baik ada pada masa 2.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jihankuProfil   Hantar PM kepada jihanku   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.181453 saat. Lajunya....