Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Setiap tindakan menghasilkan tindakbalas
-- Hukum Newton

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 67
Ahli: 0
Jumlah: 67




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 2 hari yang lalu


Jalan-Jalan
Topik: :: Agro Setiu Resort ::


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jalan-Jalan
    »» :: Agro Setiu Resort ::

Please Mendaftar To Post


Oleh :: Agro Setiu Resort ::

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: Terengganu+Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-12-03 11:28




ana nak berkongsi pengalaman di suatu tempat yang bagi ana memang sesuai buat mereka yang gemarkan aktiviti lasak dan mencabar...Resort ini terletak di Setiu, Terengganu dan sering menjadi tumpuan ramai golongan untuk mengadakan kem motivasi, jungle trekking dan sebagainya....

sedikit maklumat tentang pakej Peladang Agro Setiu Resort -->

PACKAGE ONE (RM 360/= per person )
3 DAYS 2 NIGHTS
DAY ONE
5.00 pm - Check in at PSAR
6.30 pm - Dinner
8.00 pm - Outdoor adventure-Night trekking
10.30 pm - Supper
- Rest
DAY TWO
6.30 am - Morning workout
7.30 am - Breakfast
8.30 am - 'Fruity' experience at our orchard
10.30 am - Tea break
11.00 am - A visit to the oil-palm plantation
12.45 pm - Lunch
2.00 pm - Outdoor games
Obstacle course
4.00 pm - Tea break
4.30 pm - Learning the flora &
fauna and visiting the arboretum
- Fishing
- Dinner/BBQ
- Free at leisure
- Rest
DAY THREE
6.30 am - Morning workout
7.30 am - Breakfast
8.30 am - Jungle trekking
10.30 am - Tea-break
11,00 am - Rappeling / Abseiling / Rock climbing
12.45 pm - Lunch
2.00 pm - River crossing / Canoeing
4.00 pm - Tea-break
- Check out

PACKAGE TWO ( RM 460/= per person )
4 DAYS 3 NIGHT
DAY ONE
5.00 pm - Check in at PSAR
6.30 pm - Dinner
8.00 pm - Briefing on 'Gunung Tebu'expedition
10.30 pm - Super
- Rest
DAY TWO
6.30 am - Morning Workout
7.30 am - Breakfast
8.30 am - Outdoor adventure
Ascending Gunung Tebu
10.30 am - Tea-break
- Continue ascending
Gunung Tebu
12.45 pm - Lunch
2.00 pm - Continue ascending
Gunung Tebu
4.30 pm - Tea-break
6.00 pm - Set-up camp at Gunung Tebu
7.30 pm - Dinner
- Campfire
10.30 pm - Supper
- Rest
DAY THREE
7.30 am - Breakfast
8.30 am - Descending Gunung Tebu
10.30 am - Tea-break
12.45 pm - Lunch
- Continue descending
Gunung Tebu
4.30 pm - Tea-break
6.30 pm - Dinner at resort
- Free at leisure
- BBQ
- Rest
DAY FOUR
6.30 am - Morning workout
7.30 am - Breakfast
8.30 am - Orchard experience
- A visit to the oil palm plantation
10.30 am - Tea-break
11.00 am - Fishing and canoeing
12.45 pm - Check-out


TERMS & CONDITIONS

Bookings
A 50% deposit is required upon confirmation and full payment is expected 14 days before departure.
Cancellation
A cancellation fee is imposed upon cancellation of bookings. Not more than 14 days before departure
25% of package rate. Not more than 7 days before departure-50% of package rate. 7 days before departure-
50% of package rate. 7 days before departure-No refund.
Chalet/Room Rates
Economy chalets/room RM 35.00
Standard chalets RM 80.00
Special chalets RM100.00
Deluxe chalets RM120.00
All rates are subject to 10% service charge Room reservations are held until 5.00 pm unless
advised. Check ini time is 2.00 pm and chec out time is 12.00 noon.
Conference Room
Dahlia Cempaka Mawar
Per Day (10 jam) RM200 RM150 RM150
Half Day (5 jam) RM150 RM100 RM100
Per Hour RM30 RM25 RM25
Campsite
Site Rental RM5.00 per head/day
Site & Tents RM25.00 per head/day
Obstacle Course
Full course outward bound games with instrustors RM25/person/day
Full course outward bound games without instructors RM20/person/day
Rental Structure (Package)
Food : RM30/person/day
Accomodation (chalet) : RM30/person/day
(triple sharing)
Accomodation (dorminotories) : RM20/person/day

so, bagi sesiapa yang bercadang untuk bercuti kat mana2 bersama keluarga atau rakan2, kunjungan antum semua ke sini InsyaAllah tidak akan mengecewakan....



-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: Terengganu+Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-12-03 11:33




ok...ana selalu gak pergi ke Agro Setiu ni untuk menghadiri pelbagai kem motivasi yang dianjurkan oleh pelbagai organisasi...antaranya Kem Motivasi seluruh IPT yang dianjurkan oleh GPMS. Tempat ini menyediakan kemudahan yang lengkap dan ianya terletak di kawasan pergunungan Gunung Tebu...kalau bangun pagi2 tu memang terasa sejuk sesangat...nak mandi pun rasa macam maleh jer... tapi mandi jugak ek

perjalanan dari Kuala Terengganu mengambil masa dalam 2 jam lebih untuk sampai ke sini...dan bagi ana secara keseluruhannya, tempat ini memang best ! tak caya? try la datang skali...

wassalam...

-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: Terengganu+Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-12-03 11:37




opss...lupa nak bagi alamat dia...kalau nak buat booking ke atau ada sebarang pertanyaan, kat bawah ni alamat dia...

PELADANG SETIU AGRO RESORT

Lot 3912, Guntong

22040 Setiu,

Terengganu, Malaysia

Tel : 609-6977135/136, 609-9232/136

Fax : 609-6099763/6977135

wassalam...

-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-12-03 11:46




akhi zam,
kalau macam tu,meh la buat jk terengganu edisi 2
yang tertangguh dulu kat situ...
amacam....??


Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: Terengganu+Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-12-03 11:49




ermm..bagus jugak tu ! eh, tapi kena kira gak muslimah yang takut pacat....hihihihihi..

akan dipertimbangkan...

-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

raul_gonzalez
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1321
Posting: 396
Dari: .::Kuala Terengganu::.

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-12-03 11:57


Quote:

On 2003-12-20 11:46, sahabat_amin wrote:


akhi zam,
kalau macam tu,meh la buat jk terengganu edisi 2
yang tertangguh dulu kat situ...
amacam....??




ana sokong cadangan tu...... ana pun teringin pergi ke agro tu sekali lagi...

-----------------
~MEMBANGUN MENURUT ISLAM~

Bookmark and Share

    


  Member Information For raul_gonzalezProfil   Hantar PM kepada raul_gonzalez   Pergi ke raul_gonzalez's Website   Quote dan BalasQuote

sinarshams
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2003
Ahli No: 3491
Posting: 200
Dari: kmns

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-12-03 12:22


ana pernah jugak gie situ..ikut sekolah ayah ana buat camping..best.jugak..first time..belajar berkayak....then...jungle treking dalam hutan..kat kaki gunung tebu...(kalau tak silaplah)...
tapi...masa ana masuk hutan tue...best jugaklah..redah sungai..ana sekeluarga tidur kat chalet.....tempat perkhemahan kat situ ok..jugaklah..ada asrama...best.....kalau nak aktiviti kat situ..kira....ok...

-----------------
ikan Di LaUt,
AsAm di DarAt,
DalaM pEriuK,
Bikin MuafAkAT.

SALAM UKHWAH FILLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sinarshamsProfil   Hantar PM kepada sinarshams   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: Terengganu+Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-12-03 21:35




nampaknya dah ramai yang pernah pergi tempat tu...ha..kan dah kata memang best! heheh...

cuma satu problem kat sana nak kuar sembahyang Jumaat...sebab kena kuar dari ladang kelapa sawit tu dulu barula sampai kat masjid...takpela...jalan kaki pun takpe kan? banyak skit dapat pahala...



-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-12-03 08:39


dan

erm.. ana pun dah pernah sampai kat Agro Setiu Resort semasa Hari Keluarga di department ana. erm.. tempat ni bolehlah tahan.. cuma masa tu tak bermalam,so, tak dapatlah merasai suasana pagi di sana mcm yg akhie zam rizal sebutkan tu.

apa2pun.. pengalaman yg tak dpt dilupakan adalah apabila dpt berkayak utk pertama kalinya.. sampai masuk bawah chalet (yg sememangnya dibina di tepi tasik) ...

p/s: mujur kat tasik tu tak ada buaya
wassalam

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: Terengganu+Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-12-03 13:39




ha..memang betul tu kak darul_numan....memang best sangat berkayak kat sana...ana pernah gak sekali terlanggar jambatan kat tasik tu lalu terbaliklah kayak itu...dah la masa tu 1st time main kayak, tak tahu camna nak buat...nasib baiklah ada orang tolong...

kat dalam tasik tu banyak sangat ikang..eh, ikan... ...kalau pagi2 tu ana suka mancing ikan kat tasik tu...pastu bakar dan makan ngan asam limau...huii...best !!

teringat balik kenangan2 silam...hihihi

-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-12-03 14:26




wah,bestlah antum/antunna semua,dah pergi...

biarpun duduk kat teganu...
ana dok pernoh gi lagi situ....
dokleh jadik nih....
kena pergi jugok....


p/s: akhi zam,dah pertimbangkan...?

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

rynar_abadi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 767
Posting: 61
Dari: uitm

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-12-03 18:10



betullaa sahabat_amin, ni tak leh jadi ni...
saya yg duk setiu pun tak pernah pergi...
dengar citer mmg best...buatlaa jk kat situ...
mesti lagi best dapat kumpul team ukhwah kat situ...

-----------------
Bukan Susah nak Susah
Bukan Senang nak Senang
Slow and Steady
Strive for Success

Bookmark and Share

    


  Member Information For rynar_abadiProfil   Hantar PM kepada rynar_abadi   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-12-03 21:26


laa..org terengganu sendiri pun tak sampai lagi? isk..isk... macam mana ni sahabat_amin dan rynar_abadi? ana org Johor pun dah sampai ke sana ni... ...

jom.. bersama2lah kita nantikan sama ada zam rizal berjaya buat JK kat Agro Setiu Resort ni ke tidak.. tunggguuuuuu...

p/s: akhie zam rizal.. so, apa planning skrg ni?

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: Terengganu+Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-12-03 13:36




hehe...InsyaAllah JK Pantai Timur 2 ( tapi akan dicadangkan nama ditukar kepada JK Terengganu ) tetap akan diadakan tahun depan....perancangan dan perbincangan di antara AJK dan ahli ukhwah akan dimulakan pada tahun depan....lokasi masih tidak ditetapkan lagi..begitu juga dengan aktiviti yang akan diadakan nanti...ini kerana perancangan aktiviti akan bergantung pada kesesuaian lokasi...dan InsyaAllah jika ramai yang menyokong JK nanti diadakan dia Agro, kita akan laksanakan JK di sana....

dengar kata JK Pantai Timur Edisi 2 nanti menyediakan banyak aktiviti lasak...betul ker? hihihi

tunggu next year...

wassalam...

-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

StokinWangi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4200
Posting: 109
Dari: segumpal tanah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-12-03 15:35


oh....setiu agro resort...
saye dah pernah pegi.
akhir thn 2001 dulu saya pi under aktiviti kelab kepimpinan persatuan pelajar KUSTEM...

BEST!!!

tapi mase tu kitorg wat 1day activity so,agak terhad...
tapi terhad2 pun,satu minggu sakit2 badan...
SAKIT SANGAT!!! kalo dah baring tu,nak bgn semula rasa mcm nak hancur tulang satu badan...
masing2 jalan pun mcm nenek tua...
sampai 'ter'pontang kelas..(lectirer wat kuiz lak tu...hampeh tol!!)

mase tu kitorg cuma sempat buat absailing(BEST SANGAT!!!)
pastu yg lain2 tu biase je la...
lake crossing,pastu seberang sungai ala2 tarzan(pakai tali)....
pastu wat latihan halangan yg mcm askar tu...penat!!!


-----------------
saya cinta Malaysia
tapi lebih cintakan ALLAH
jadi,jika berlaku pertembungan antara kepentingan manusia dengan kepentinganNYA
DAHULUKAN KEPENTINGANNYA

Bookmark and Share

    


  Member Information For StokinWangiProfil   Hantar PM kepada StokinWangi   Quote dan BalasQuote

irsyadussolehah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4745
Posting: 36
Dari: machang,Qlate

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-12-03 13:10


assalamualaikum....
ana pun dah pegi tempat tu....dlm tahun nie....2003
memang best..satu kelas pegi... rase macam tak nak balik plak...dapat banyak experience...
....berkenu ditasik..river crosssing dekat ngan chalet tu...tengah2 kolam..dapat masuk hutan...tengah2 malam pulak tu...tapi berbekalkan iman dan semangat dptlah hadapi semua tu...ader member ana yg sampai nanagis nak balik...... kesian..bermula dr situ ana skrang berminat pulak nak join aktiviti lasak...tapi jgnlah lasak sgt...
nantilah kalau ader masa ana ajak geng klas ana buat aktiviti kat situ plak......lain kali...

k lah...

-----------------
someone is loving u,caring u,
thats always watching u,protecting 4 u
.......who???...ALLAH,who never faith
:) HOPETHELOVEOFALLAH..

Bookmark and Share

    


  Member Information For irsyadussolehahProfil   Hantar PM kepada irsyadussolehah   Pergi ke irsyadussolehah's Website   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: Terengganu+Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-12-03 13:05




isk..ada sahabat kita cakap tentang masuk hutan tengah malam...ana pun pernah gak.. ...mula2 masuk tu ngeri gak raser...ye lah..dengar kata kat hutan tu banyak Rimau....pastu rasa macam jauh plak jalan..sorang2 plak tu...pastu keesokkannya ana tengok, la....kat tempat sama je dia pusing....isk..gelak sakan ana ngan sahabat ana...ingatkan sampai naik Gunung Tebu...hihihihi

banyak kenangan kat sana...macam nak duk kat saner jer...tapi leh tahan ker?

-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

zahratul_ikhwan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.11.2003
Ahli No: 4985
Posting: 235
Dari: Chendering

Terengganu  


posticon Posting pada: 29-12-03 12:55


bagus jugak cadangan JK Terengganu...
diadakan kat Agro nih...
tempat nih mmg best...
ana dah pergi dah...
paling best skali......berkayak and jungle trekking..


Bookmark and Share

    


  Member Information For zahratul_ikhwanProfil   Hantar PM kepada zahratul_ikhwan   Pergi ke zahratul_ikhwan's Website   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: Terengganu+Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-12-03 13:37




JK Pantai Timur 2004 Edisi ke-2 : akan dimulakan perancangan pada permulaan tahun 2004....

senarai ajk akan dikeluarkan nanti...sahabat2 dari Terengganu yang berminat nak jadi ajk, sila PM kat ana....

--sori...iklan skit

wassalam...

-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

StokinWangi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4200
Posting: 109
Dari: segumpal tanah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-12-03 15:46


hm...kenu...

teringat satu benda nakal saye buat mase berkenu kat agro resort ni...
mase tu 1st time seumur idop berkenu...

tp mase tu kayak tu tak cukup unt kitorg semua.
so, kenala rotate.

awal2 lg stokinwangi dah cop & berkenu dgn sukacitanya...

punyela seronok smpi tak nak naik dah...
smpi lecturer tu terpekik2 kat tebing tasik tu suruh saye&kwn naik sbb nak bagi yg lain pulak merasa...
name je budak U, perangai cm dak skulah!

Bookmark and Share

    


  Member Information For StokinWangiProfil   Hantar PM kepada StokinWangi   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: Terengganu+Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 31-12-03 10:24




kalau sesapa perasan, kat belakang resort tu ada kebun buah...ana masa nakal2 dulu pernah gak gi ambik buah belimbing ngan limau kat sana bila malam...isk...jahat sungguh orang itu

-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

StokinWangi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4200
Posting: 109
Dari: segumpal tanah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-12-03 16:46


Quote:

On 2003-12-31 10:24, zam_rizal wrote:
.
.
.
ana masa nakal2 dulu ...



dulu...sekarang dah tak nakal ke...?dah jadi baik ke...?

Bookmark and Share

    


  Member Information For StokinWangiProfil   Hantar PM kepada StokinWangi   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: Terengganu+Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 31-12-03 20:30




hihihihi ..sekarang pun nakal gak..cam budak2...tapi tak kot senakal dulu

kalau nak tahu ana ni anti perempuan dulu...memang benci sangat kat kaum hawa ni...tapi, ye la kan...sedangkan pantai berubah, inikan pula hati manusia (cheewahh )...tup2 skarang dah ada anak sorang...hihihii

saper nak gi Agro angkat tangan !!!

-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

syodel
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3679
Posting: 49
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 07-02-04 11:35


Saye!!!!......

Bookmark and Share

    


  Member Information For syodelProfil   Hantar PM kepada syodel   Pergi ke syodel's Website   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: Terengganu+Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-02-04 14:05




ana planning nak gi camping kat Agro selepas Jk Pantai Timur 2004 nanti...

ader yang nak join tak?

-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

SitiSabarini
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.12.2003
Ahli No: 5664
Posting: 69
Dari: kuala krai, kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-02-04 14:12


emmm... kalo kat agro resort ana pun nak pegi....

Bookmark and Share

    


  Member Information For SitiSabariniProfil   Hantar PM kepada SitiSabarini   Pergi ke SitiSabarini's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-01-05 22:54




AGRO RESORT...memang "mencabar" tempatnye ..tapi best sgt

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

terru_terrubozu
Warga Rasmi
Menyertai: 12.01.2005
Ahli No: 13671
Posting: 3
Dari: terengganu darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 17-01-05 22:28


agro resort???
best giler g kat sana..... macam2 adaaa....
time kiter g ari tu, musim buah2an.... leh merasa durian.... pas tu main kat tasik.....
seronokkkk!!!!!
meh la ramai2 pakat g.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For terru_terrubozuProfil   Hantar PM kepada terru_terrubozu   Quote dan BalasQuote

fashanasrah
Warga Rasmi
Menyertai: 14.01.2005
Ahli No: 13707
Posting: 13
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-02-05 21:10


..
Laa mcm mane boleh ana tak tahu ade tempat tu, setiu agro resort... dah la ana orang terengganu. takpelah ana akan pegi nanti. InsyaAllah....

Lepas nie kena pegi ni bawa kawan2 sekali nanti, nak tunjukkan kat seme org yang kat situ best...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fashanasrahProfil   Hantar PM kepada fashanasrah   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-03-05 09:43


Insya Allah, akhi zam...kita akan buat JK trg kat sana..yang ni buat untuk SUPERMEGA JK TRG..ok tak?Insya Allah, tahun depan..tahun 2006 ataupun akhir tahun ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-04-05 21:01


MAK OI..SUPERMEGA PULAK?BYK LA MEGA2 NYE..PLANNING SATU2..ITU NAK PERGI..INI NAK PERGI..SEMUANYA BEST KAN..

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-04-05 21:05



Ganas betul orang Terengganu nih, dah ada plan untuk SUPERMEGA JK lagi.

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-05-05 10:38


bila kita nak start supermega ni???

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.112702 saat. Lajunya....