Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Janganlah kamu bersikap lemah, dan janganlah pula kamu bersedih hati, padahal kamulah orang-orang yang paling tinggi darjatnya, jika kamu orang-orang yang beriman.
-- ali-Imran: 139

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 68
Ahli: 0
Jumlah: 68




  Yang Masuk Ke Sini
izad: 61 hari yang lalu
the_brOtherz: 88 hari yang lalu


Pengumuman Aktiviti
Topik: Laporan JK Aidilfitri 1424H


Carian Forum

Moderator: Administrator, limah, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengumuman Aktiviti
    »» Laporan JK Aidilfitri 1424H

Please Mendaftar To Post


Oleh Laporan JK Aidilfitri 1424H

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 20-12-03 10:48


Saat ini JK Aidilfitri sedang berlangsung dengan jayanya. Nantikan laporan lengkap di sini.

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 20-12-03 19:43


JK Aidilfitri 1424H dikategorikan sebagai sangat BERJAYA! Kejayaan utama ialah merealisasikan "Dari alam cyber ke alam nyata." Selama ini membina ukhwah di alam cyber dibawa ke alam nyata.

Setinggi-tinggi tahniah kepada AJK JK Aidilfitri 1424H yang terdiri dari adik-adik UIA PJ. Tak ada apa nak diberitahu cuma satu saja, "Kalau adik-adik UIA PJ buat program pastinya teratur, berjaya, cemerlang!"

Setinggi-tinggi tahniah kepada warga Ukhwah yang datang dari pelosok negara -- utara, timur, barat, selatan dan tengah bagi menjayakan JK Aidilfitri 1424H kali ini! Rata-rata memberi hanya satu komen, "Besttttttt!!!

Ribuan terima kasih kepada kumpulan DeHearty, Fareast, Haikal dan Syah_Inteam yang sudi menyerikan majlis gilang gemilang ini.

Memang riuh rendah bila lebih kurang 80 warga Ukhwah bertemu dan ber JK!

TAHNIAH!

Sambung, sambung....

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

farisHaq
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1169
Posting: 212
Dari: s. alam

kuwait   avatar


posticon Posting pada: 20-12-03 21:05



hmmm letih sgt balik berhujan.....
nak kene wat keje lain plak. nnti la citer best2

Bookmark and Share

    


  Member Information For farisHaqProfil   Hantar PM kepada farisHaq   Quote dan BalasQuote

aliflamra
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 245
Posting: 292
Dari: Putrajaya

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-12-03 21:29


mabruk !!! ana ucapkan atas sume ajk2 Aidilfitri

1424H kerana telah berjaya melaksanakan jk

Aidilfitri untuk kali ini.......

lainkali leh lah adik2 uia pj buat lagi



-----------------
Get graphics at Nackvision.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For aliflamraProfil   Hantar PM kepada aliflamra   Quote dan BalasQuote

aniisa_tasnim
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 11
Posting: 441
Dari: bumi mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-12-03 21:43





ucapan setinggi tinggi tahniah buat para penggerak JK AIDILFITRI 1424H di atas kejayaan melaksanakan dgn jayanya JK AIDILFITRI 1424H...

semoga ukhwah yg terbina kekal selamanya... walaupon ana tak dapat pergi... namun bahangnya tetap terasa...

ceritakanlah pengalaman antum semua...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aniisa_tasnimProfil   Hantar PM kepada aniisa_tasnim   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 20-12-03 23:09


Tambahan:
JK Aidilfitri 1424H ini bersambung esok (Ahad). Kali ini Hari Raya Bersama Fareast di rumah Naim_Fareast.

Semua warga Ukhwah.com dijemput hadir. Bagi mengikuti rombongan Komuniti Ukhwah dan Komuniti Muslimah, menaiki Komuter ke Bangi, sila berada di KL-Sentral (ibu negara Ukhwah.com) pada pukul 2.00 petang, depan McDonald. Pengurus Fareast akan menjemput di Stesen Komuter Bangi.

Jumpa di sana.....

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

Martyr
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4810
Posting: 1097
Dari: Hujung Sana

yemen  


posticon Posting pada: 21-12-03 00:34


.... hmmm syabas... mabruk.... teruskan usaha... len kali leh buat kat tempat yang lebih canggih.... tak de susah susah JK nak kemas barang pas tu ... sian.... yg tolong tengok pun letih... lum lagi yang buat....sian sian....apa pun memang best..... walaupun pertama kali datang JK memang best.... tema yg di berikan memang mengancam....cumanya.... tak cuti masa pulak.... .. apa pun nak tunggu post motem.... utk JK kali ni... nak tengak gak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MartyrProfil   Hantar PM kepada Martyr   Pergi ke Martyr's Website   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-12-03 02:38




tahniah.. & syabbas.. pd semua terutama ad hoc JK aidilfitri 1424H..

best & sememangnya ukhwah telah terjalin.. kan

maaf jika antara kami ada yg terlalu 'happy', bukan ape.. dah jumpa 'satu kepala' mmg macm tu

to team SEMPERIT.. nanti berlatih buat ketupat kt umah. bersedia utk JK tahun depan team muslimah pun.. [soli grau je]

"...yg jauh kita dekatkan, yg dekat kita serasi-serasikan"

tak sabar menuggu JK seterusnya...



-----------------
kaze tech

[ Posting ini telah di edit oleh: kaze pada 2003-12-21 02:42 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-12-03 11:35




Alhamdulillah...seronok walaupun letih...
balik rumah abis basah kena hujan..member ambik kat Batu Tiga...dengan motor....
lepas tue pening kepala ...rasa nak demam...
ALhamdulillah....dah ok..lepas mandi ..makan sekejap lepas tue terus tidur.......



Tahniah ajk Jk Adilifitri 1424 H ....dan sahabat/sahabiah Ukhwah semua.....


Wassalam

-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

mawarputih
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 146
Posting: 283
Dari: Bangsar, K.Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-12-03 16:21


Mana AJK semua tak buat report lagi nie...???

Mesti tak bangun tido lagi nie...

Letih sangat berJK semalam agaknya....

Apapun, ana nak tunggu report penuh dari S/U JK AIDILFITRI 1424H dulu. Then, baru buat comment secara personal....

nawwal....., tak sudah2 lagi ke enti taip report tue...????

"/images/signmawarputih.gif">

[ Posting ini telah di edit oleh: mawarputih pada 2003-12-21 16:22 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarputihProfil   Hantar PM kepada mawarputih   Quote dan BalasQuote

nawwal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 448
Posting: 509
Dari: .:Garden of Knowledge and Virtue:.

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-12-03 16:48




ALHAMDULILLAH.....inilah kalimah yang mampu ana ungkapkan setelah berlangsungnya JK AIDILFITRI 1424H yang dikatakan BERJAYA @ SUCCESS @ BEST oleh Kang.Syukran! Thanks!Terima kasih! Gracias!

Sedikit laporan dari ana...

Kami telah pun melakukan segala persiapan bermula waktu pagi sebelum JK bermula...dan alhamdulillah, pada pukul 10.30 lebih...bermulalah JK AIDILFITRI 1424H.. kami, para AJK memohon kemaafan atas kelewatan majlis...minta maaf banyak-banyak...

Kehadiran pada JK AIDILFITRI 1424H adalah amat memberansangkan iaitu seramai 75orang termasuk 18 orang AJK...syukran jazilan ilaikum.....

Majlis dipengerusikan oleh akh SaLaFiaN, yang sememangnya bijak mempengerusikan majlis . Majlis dimulakan dengan acara 'memotong riben' sebagai tanda berlangsungnya JK AIDILFITRI 1424H oleh Kak Hanan & Engku Salina.

Selepas acara memotong riben, majlis diteruskan dengan ucapan oleh Pengarah program JK AIDILFITRI 1424H,akh ma_N dan ucapan dari wakil pengarah UKhwah.com, kak Engku Salina. Kemudian, diteruskan dengan alunan ayat-ayat suci al-Quran yang diperdengarkan oleh akh farishaq(jemputan khas dari maincamp) dan bacaan doa oleh akh sunan-faqih. Setelah selesai bacaan doa, maka bermulalah acara taaruf. Kelakar sungguh! (tapi ana tak taula macam mana keadaan di pihak muslimin)..

Seterusnya, para peserta dan hadirin hadirat yang hadir mendengar tazkirah raya yang disampaikan oleh akh aidilshah..syukran akhi... panjang lebar anta mengingatkan diri kita semua tentang Islam... Majlis berhenti rehat seketika pada waktu zohor dan disambung balik setelah selesai menunaikan solat...

Maka, bermulalah sesi makan-memakan(sorry...pinjam kata-kata akhi BrotherMon kejap..) dengan dimulakan majlis sambutan hari lahir kelab November dan Disember. Maka, berbaris lah para peserta untuk mendapatkan hidangan dan juadah yang telah disediakan... Nampaknya, semua berpuas hati dengan hidangan dan juadah semalam..kan?? nasib baik cukup....

Setelah sesi 'makan'memakan' selesai, majlis diteruskan dengan GAMES!! Inilah acara yang ditunggu-tunggu!! Setiap kumpulan mempamerkan kekreatifan masing-masing untuk menghasilkan kad raya dan ketupat.... TAHNIAH kepada kumpulan yang menang!!

Majlis sekali lagi berhenti rehat bagi memberi laluan kepada azan Asar seterunya menunaikan solat Asar berjemaah. Setelah solat, sampailah kepada acara penutup majlis... Setiap kumpulan diminta untuk menghantarkan wakil bagi memberi resolusi setelah berlangsungnya majlis. Seterusnya, majlis diteruskan dengan ucapan dari wakil UIA PJ, akh rhazes. Para peserta juga diberi cenderahati dan angpau raya. Harapnya, semua berpuas hati dengan angpau raya tersebut. Ana mewakili Special Task....) memohon ampun dan maaf andai ada kecacatan pada cenderahati dan angpau raya.. Hadiah disampaikan oleh akh shah dari kumpulan in-team... syukran akh!!

Produk dari komuniti ukhwah & Muslimah juga turut dijual pada majlis tersebut. Satu lagi produk dari komuniti ukhwah ialah buletin @L-UKHWAH yang telah dihasilkan oleh kami, warga ukhwah.com di UIA PJ turut dijual pada majlis tersebut. Alhamdulillah, pembelian amatlah menggalakkan. Majlis bersurai sekitar jam 6 petang... Seperti biasa...majlis bersurai, bermulalah sesi fotografi.... Ramailah duk possing dalam dewan tu especially kat pentas utama.. yang sememangnya mendapat perhatian & pujian ramai...

Segala yang dirancang telah pun terlaksana...kami amat berterima kasih kepada warga UKHWAH.COM yang sudi hadir ke JK semalam....syukran jazilan ilaikum!! Terutamnya kepada Majlis Tertinggi komuniti Ukhwah & Muslimah...Kang, Kak Hanan, Kak Engku, Kak Kaei, dan Akh Elfudahil. Tak lupa juga kepada artis bersekutu Ukhwah.com yang sudi datang walaupun sekejap... Thanks a lot!

Seterusnya, penghargaan buat team work di UIA PJ...para mainboard dan AJK sahabat sahabiahku... terima kasih atas segala kerjasama kalian... especially buat senior kami, kak mawarputih yang sentiasa memberi sokongan, dorongan dan idea bernas buat kami..mekacih kak!! sahabat sahabiah yang komitmen sentiasa..ma_N, SaLaFiaN, rhazes, sunan-faqih, BrotherMon, aDiB_sAaT, pErMaIsUrI_hAti, alfaqierah, littlemuslimah, munawwar, SuFiE, alang_1701, QISTINA_ALEA, siti_aishah, mawardah_solehah85, raihanahrahmah, ihya, nenek_uia, sye, nuril_ain dan mujahidah_84 (ada tak yang ana tak sebut nama kat sini? kalau ada.. bg tau ye..)

TERIMA KASIH untuk semua....dari proses perancangan hinggalah pelaksanaan... ambillah istifadah dari JK AIDILFITRI 1424H yang telah berlangsung semalam... semoaga Allah merahmati usaha kita... insya Allah...

sekian...
wassalam

~::Solehah women smile in trouble,
Gather strengh from doa,
and grow brave by istighfar and solat...Amiin... ::~


[ Posting ini telah di edit oleh: nawwal pada 2003-12-21 17:00 ]

[ Posting ini telah di edit oleh: Admin pada 2003-12-21 21:43 ]

[ Posting ini telah di edit oleh: nawwal pada 2003-12-23 10:08 ]

[ Posting ini telah di edit oleh: nawwal pada 2003-12-23 10:10 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawwalProfil   Hantar PM kepada nawwal   Pergi ke nawwal's Website   Quote dan BalasQuote

rhazes
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 126
Posting: 152
Dari: negeri aman rakyat beriman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-12-03 18:09


........tak tau nak ckap pe ...letih lagi baru balik dari bkelah....hmm,nanti ana sambung lagi...

-----------------
THIS PATH MAY BE DIFFICULT
BUT THE DESTINATION IS CERTAIN

Bookmark and Share

    


  Member Information For rhazesProfil   Hantar PM kepada rhazes   Quote dan BalasQuote

Maryam
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 520
Posting: 552
Dari: KENMS, IIUG

usa  


posticon Posting pada: 21-12-03 18:23


seronok tak seronok taktaulah...
pukul 12 lebih dah beredar...ada hal lain..maaf ye semua...
saya seronok tengok ahli ukhwah berkumpul beramai-ramai...
angpau cukup2 ke? kalau lebih, nak la jugak...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For MaryamProfil   Hantar PM kepada Maryam   Pergi ke Maryam's Website   Quote dan BalasQuote

pErMaIsUrI_hAtI
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 244
Posting: 116
Dari: IIUM KuAnTaN CamPuS

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-12-03 21:37




Alhamdulillah...majlis semlm berjalan dgn lancar... cuma masa yg dijangkakan utk bermula agak lewat so, keseluruhan majlis pun hbs agak lewat la.. lepas dah habis kemas dewan semua, kami balik betul² sblm azan maghrib...balik terus collapse..fuh letih!! letih letih pun, amat berpuas hati sbb dpt bertemu dgn sahabat² seukhwah semua....Alhamdulillah Ala kulli hal....

terima kasih buat semua yg hadir,.. terutamanya Kang, Kak Sal, Kak Hanan, akh Elfudhail serta artis2 bersekutu Ukhwah.......
syukran jazilan kepada Team work UIA PJ...
antum mmg best!!... semoga Allah membalas jasa kalian....


kak khaulah...seronok dpt jumpa akak kembali....tp skjp sgt...naper x tidur sini...??
buat adik nilamsarah..thanx for coming... tp sayang sara x leh stay lama...

lastly...ana nak mohon ampun dan maaf jika ada kekurangan atau salah silap sepanjang berlangsungnya majlis.....

semoga kita bertemu lagi di Syawal akan dtg..!!

-----------------
Kuli kepada Dakwah...
Hamba kepada Allah...
hidup mulia @ mati syahid..!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For pErMaIsUrI_hAtIProfil   Hantar PM kepada pErMaIsUrI_hAtI   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 22-12-03 00:21


Keputusan telah dibuat:
Kita teruskan... setiap program akan digabungkan antara Komuniti Ukhwah dan Komuniti Muslimah..

Yang hadir JK Aidilfitri 1424H ini sebenarnya ramai juga dari Komuniti Muslimah.

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

Afiza_Ahmad
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 09.11.2003
Ahli No: 5031
Posting: 53
Dari: Ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-12-03 00:50


Alhamdulillah semuanya selesai..beraya sesama ahli komuniti pun sudah, beraya bersama kumpulan Far East pun sudah..

Seperti kata Maryam Best ke tak best tak tau laa..Yang pastinya apa yg dirasa saat dan ketika ni letih yang amat-amat sangat..
Kepada pihak yg telah bertungkus lumus dalam menjayakan program ni tahniah diucapkan.

p/s : Modul bg sesi taaruf kurang sesuai - sekadar pandangan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Afiza_AhmadProfil   Hantar PM kepada Afiza_Ahmad   Pergi ke Afiza_Ahmad's Website   Quote dan BalasQuote

nur_indah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 7
Posting: 393
Dari: N9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-12-03 01:16




Alhamdulillah, jk semalam bagi akak telah berjaya dilaksanakan dengan kehadiran ahli dari serata pelusuk negeri........ memang teramat sangat best, very the gempaq, meriah and so on.... tak terkata seronoknya bile dapat menjalin ukhuwwah fillah di alam realiti yg selama ni dok berlegar di alam maya aje.... sape tak pi tu, mmg le rugi serugi -ruginye....

setinggi-tinggi ucapan tahniah dan penghargaan dari akak buat semua barisan tenaga penggerak jk aidilfitri 1424h, adik2 ku di uia pj yg sgt2 mantap dalam melaksanakan tugas dan sangat2 komited belaka... alfu mabruk dari akak... jasa kalian dalam program ni amat2 besar dan akak amat2 hargai... entahlah, susah nak describe... terharu la akak dibuatnye... aktiviti2 nye mmg bagus2 belaka, lawak pon ye gak... hehehe..(lain kali bleh buat lagik jk raya ni ek????)

buat semua majlis tertinggi, barisan eksekutif, kump2 nasyid sekutu-far east, dehearty, tetamu-syah inteam dan terutamanya semua ahli yg sudi hadir ribuan terima kasih atas sokongan anda, sanggup datang dr jauh dan dekat utk jayakan jk ni... lepas ni, kalu ade jk, sudi2kan le lagi datang ek...

buat semua-muslimat terutamanya, moga ukhuwwah yang terjalin setelah bertemu di alam nyata akan berkekalan dan dinaungi 'Arasy Allah di alam sana nanti... Amin....

lastly, akak mmg rasa best sgt2... dan moga2 tema jk kita"KILAUAN LEBARAN, MELEBUR DOSA, MENYINAR UKHWAH" dah pun benar2 dapat direalisasikan... yang baik sama2 kita jadikan teladan, yg buruk tu jadikan sempadan...Insya Allah... moga2 kita sentiasa dirahmati-Nya....

Moga jumpe lagi di jk yg lain...

-----------------
"ukhwah PENGGERAK DAKWAH..."

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_indahProfil   Hantar PM kepada nur_indah   Quote dan BalasQuote

adlan
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1053
Posting: 467
Dari: Planet Pumpkin

uk  


posticon Posting pada: 22-12-03 02:25




uii...x terkata..x terkomen...mmg best jk kali ni...
meriah betui suasana di uia pj...
rugi le sape2 yg x dtg..bak kata kak kaei kan kan..
tp sayang ana x dpt angpau raye...isk isk...
kakyong nyorokkan angpau ana..x aci..

wassalam.

-----------------
"Perjuangan Ibarat Mata Rantai.. Kita Bukanlah Orang Yang Pertama Dan Kita Bukanlah Orang Yang Terakhir...Wallahua'lam"

Bookmark and Share

    


  Member Information For adlanProfil   Hantar PM kepada adlan   Pergi ke adlan's Website   Quote dan BalasQuote

mawaddah_islamiah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.06.2003
Ahli No: 1186
Posting: 55
Dari: pahang

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 22-12-03 09:32




alhamdulillah, akhirnya ana berjaya utk pergi ke jk kali ini. mmg best walaupun segan sebenarnya,yelah first time kan, tapi mmg diakui teamwork adik2 di uia pj mmg mantap.

kepada kumpulan ketupat,syabas ana ucapkan krn berjaya membuat ketupat walupun sedikit dr bil yang muslimin buat,
sekurang-kurangnya kump kami mewakili pihak muslimat. mesti pihak muslimin yg cadang buat competition ni, sbb tu depa menang....nak2 akh ,faris_haq[/B]cekap sungguh.,,(gurau)

kepada .Kang,sorilah kalau kad raya yg kami buat tu tak cantik mcm kump lain.



-----------------
*JANGAN IMPIKAN PEMUDA SEHEBAT SAIDINA ALI JIKA PERIBADIMU TIDAK SEINDAH FATIMAH R.A*

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawaddah_islamiahProfil   Hantar PM kepada mawaddah_islamiah   Quote dan BalasQuote

mawaddah_islamiah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.06.2003
Ahli No: 1186
Posting: 55
Dari: pahang

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 22-12-03 09:48


yang paling berharga ana dapat dr jk ni tak lain dan tak bukan sahabat. 1000 sahabat tak cukup.

kepada mawardah_solehah85, nice to meet you. tolong tengokkan skit adik akak kat pj tu.

kak Engku_salina, baju akak mmg cantik,warna yang saya suka plk tu. bolehlah pinjam yek?

ana berharap ukhuwah yg kita jalinkan ini dapat diteruskan hingga akhir hayat. mmg ana dapat rasakn kemanisan berukhuwah.

ok,ilalliqo'.

-----------------
*JANGAN IMPIKAN PEMUDA SEHEBAT SAIDINA ALI JIKA PERIBADIMU TIDAK SEINDAH FATIMAH R.A*

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawaddah_islamiahProfil   Hantar PM kepada mawaddah_islamiah   Quote dan BalasQuote

kamalhisyam
WARGA SETIA
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1259
Posting: 526
Dari: dari satu tempat ke satu tempat

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-12-03 10:05



lepas je habis jk..ana balik ke kolej s.17..pas tu bergegas ke pwtc, nak gi mpei... faris_haq, ana nampak anta and sahabat lain sedang berdiri di tepi jalan masjid kolej islam malaya... tak sempat nak tegur pasal nak cepat ...lagipun ana bawa motor...kalau ana bawa van, ana bawa semua sekali

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamalhisyamProfil   Hantar PM kepada kamalhisyam   Quote dan BalasQuote

HakeemyHakeem
Warga Rasmi
Menyertai: 08.12.2003
Ahli No: 5547
Posting: 10
Dari: Kulai, Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-12-03 10:17


.

Apa khabar semua?. Sihat ke?. Dengar kata, ada yang balik berhujan lepas JK hari tu. Tentu ada yang demam kan?. Syafaka Allah pada yang tak sihat tu. "Sesungguhnya sakit itu adalah kaffarah terhadap dosa-dosa yang telah dilakukan".

Komen tentang JK Aidilfitri :
-Anyway, pada pendapat saya JK hari tu bestla. Kalau nak bagi bintang, 4 bintang kot boleh bagi. Tak bolehla bagi banyak-banyak. Nanti kita tak sedar kekurangan yang terdapat pada diri kita sendiri, sebagai insan yang lemah.
-Pasal ta`aruf lak, tak efisien sangatla. Mula-mula sape yang boleh bernasyid tak payah ta`aruf. Pastu, semua pulak kena ta`aruf. Kan lebih baik, ta`aruf macam biasa, then setiap orang terus bernasyid lepas ta`aruf. Masa pun dapat dijimatkan. Kesian aidilshah, tak dapat beri tazkirah panjang-panjang. Anyway, tahniahlah pada semua ahli yang sudi bernasyid walaupun suara takla berapa sedap sangat...Gurau je!.
-Kata ada sesi beramah-mesra ngan artis nasyid. Takde pun, yang ada sesi artis nasyid makan, then nak balik salam semua. Tu je!
-Rasanya, tu je kot komen saya. Nanti takde peluang pulak rakan-rakan seukhwah yang lain nak beri komen.

In conclussion, saya rasa seronok sangat pi JK ari tu. Memang best. Tak boring langsung. Tahniahla, pada semua pelaksana. Tapi, bukan bermakna, komuniti UIA je yang paling best organise program. Komuniti lain pun best gak tau. Belum cuba belum tahu. Janganlah puji sesangat komuniti UIA tu, nanti cepat lupa diri. Pulangkanlah pujian tersebut kepada yang lebih berhak; Allah S.W.T. Sekadar ingatan je.

Okla, sampai sini dulu. Sekejap lagi nak pi kuliah. Hari ini saya kena presentation subjek Usul Fiqh II.



Bookmark and Share

    


  Member Information For HakeemyHakeemProfil   Hantar PM kepada HakeemyHakeem   Quote dan BalasQuote

mawarputih
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 146
Posting: 283
Dari: Bangsar, K.Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-12-03 10:17


Alhamdulillah..... Setelah bersengkang mata memerah tenaga, idea, masa, keringat dan segala2nya... akhirnya JK AIDILFITRI 1424H dapat direalisasikan. Segala pujian untuk Allah atas keizinanNya untuk mengenemukan kita atas dasar ukhuwwah keranaNya.

Kalau antum semua perasan, habis jer JK, hujan turun mencurah2 membasahi bumi UIA pada petang penuh nostalgia tue. Macam menggambarkan hati2 kita yang enggan untuk berpisah setelah bertemu dan berkenal mesra.

Tak ada apa yang ana nak tambah. Segalanya telah lengkap dilaporkan oleh S/U Jk yang penuh komited iaitu Ukhti nawwal.

Cumanya, ana yang bertugas sebagai Programme Coordinator pada hari tersebut nak minta maaf banyak2 seandainya program yang ana kendalikan banyak cacat cela dan kekurangan. Ana rasa kalau dibuat post mortem lepas nie, memang teruk ana 'kena'. Maklum kami yang jadi PC cuma bbrp kerat jer. Tapi, kami dah usahakan apa yang terdaya dan hanya itu yang kami mampu lakukan.

Buat rakan2 muslimat secommittee, rasa terkilan sebab tak dapat nak bergambar dengan antunna semua. Mungkin ini last program akak dengan antunna sebelum akak berhijrah ke main camp seusai semester ini (Insya Allah...).

Jutaan terima kasih atas timbunan memori indah yang kalian hadiahkan untuk akak. Ukhuwwah kita akak kenang selamanya dan akak akan abadikan di tugu hati.

Sebelum terlupa, syukran jua kepada Akh aidilshah dan farisHaq atas kesudian menerima undangan ana untuk menyempurnakan task sebagai muzakkir dan qari. Jasa antuma dikenang selamanya.

Hmm... walaupun penat, tapi terharu, gembira dan bersyukur. Nak2 lagi masa part last, time nyanyi lagu tema beramai2. Committee sisters buat satu barisan kat belakang dewan, genggam tangan masing2 dan nyanyi sama2. Then, terdengarlah satu suara yang terpacul dari bibir seorang committe... "Ish... Sedihnya... JK dah nak habis...".....Hmm, apa nak buat dik... setiap pertemuan pasti ada perpisahan kan.....

Untuk team work MEGA JK, selamat berjuang untuk antum semua. Insya Allah.... lepas nie kita berJK kat Penang pulak yer...

Wallahua'lam...

"/images/signmawarputih.gif">

[ Posting ini telah di edit oleh: mawarputih pada 2003-12-22 10:20 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarputihProfil   Hantar PM kepada mawarputih   Quote dan BalasQuote

HakeemyHakeem
Warga Rasmi
Menyertai: 08.12.2003
Ahli No: 5547
Posting: 10
Dari: Kulai, Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-12-03 10:21




Moga ukhwah yang tercipta semas JK ari tu akan terus mekar dan mewangi.

"Rinduku pada Allah, ingin bertemuNya di syurga. Rindu pada Rasulullah ingin bersama-samanya di syurga. Rinduku pada sahabat-sahabat sekalian, moga hati kita bersatu di atas jalan yang hak".



Bookmark and Share

    


  Member Information For HakeemyHakeemProfil   Hantar PM kepada HakeemyHakeem   Quote dan BalasQuote

Qudwah_hasanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 121
Posting: 211

Sarawak  


posticon Posting pada: 22-12-03 10:29


pertama sekali....alhamdulillah sebab JK kali nie berjalan lancar...tak keterlaluan kalau ana katakan....this is the best JK i've ever seen...hehehe.....congratulations to all sisters and brothers UIA PJ....tak sia-sia melantik korang semua ye....ada bakat besar semua ni....

seronok sangat dapat mengenali semua ahli ukhwah yang tak pernah jumpa selama nie....program majlis hari jadi novemberians and disemberians pun berjalan lancar...thanks a lot to Prof.Muslim sebab bagi kerjasama yang baik....sori ye....kek tak seberapa...tu namanya kek last minute....heheheh

kak hanan and kak sal....wahh.....bukan main kontrol masa duduk kat atas pentas....heheheh....apapun...tahniah sekali lagi...

buat kumpulan Rendang...antum semua memang sporting walaupun tak pandai menganyam ketupat....tabik spring kat antum semua...semangat kerjasama tetap ada walaupun masih sifat malu itu masih tebal dalam diri...

buat para AJK...antum semua memang best...sporting sangat....terutama mawar_putih...memang berdedikasi sungguh....heheheh.....maaf sebab tak boleh sembang lama dengan enti....buat nawwal..masih kontrol macam biasa...hikhik..jangan marah ye nawwal..littlemuslimah..maafkan akak sebab tak ada hadiah special....akak nak cepat sampai terlupa hadiah kat bilik....tapi yang pasti...akak sayang adik wani....
yang lain...alfaqierah,permaisuri_hatiku,and others...sori tak dapat sebuat nama sebab tak ingat....tahniah sekali lagi....
buat SaLaFiaN...pengerusi majlis yang memang havoc...

last but not least....kak nur_indah...hehehe....sori la gambar tu ye...jangan marah..kenangan tu....


-----------------
TIDAK AKAN KAMU MERASA GUNDAH WALAUPUN SEKALI JIKA KAMU TAHU APA YANG DICARI...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Qudwah_hasanahProfil   Hantar PM kepada Qudwah_hasanah   Quote dan BalasQuote

Qudwah_hasanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 121
Posting: 211

Sarawak  


posticon Posting pada: 22-12-03 10:31


ops....lupa nak kata....nantikan kehadiran JK di UTM Jalan Semarak....kitaorang dah mula merancang nie...doakan kejayaan ana and the gang....

-----------------
TIDAK AKAN KAMU MERASA GUNDAH WALAUPUN SEKALI JIKA KAMU TAHU APA YANG DICARI...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Qudwah_hasanahProfil   Hantar PM kepada Qudwah_hasanah   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-12-03 10:51




nak bg laporan gak... laporan dari peserta dan bkn dari AJK...

8.45 pg - keluar dari rumah bersama2 nur_indah, afiza_ahmad dan kakyong... naik teksi menuju ke KL Sentral...

9.05 pg - sampai di KL Sentral terus menuju ke McDonald... akak menanti beberapa ahli2 Ukhwah.com utk guide mrk ke UIA PJ... antara yg menyertai rombongan ialah Prof_Muslim, ahmady, shafawi78, Hafiz_Qiee dan rakannya, nice_pesan, rynar_abadi, sumayyah_fy dan rakan, aidilshah, sahabat_sejati, nilamsarah dan Sy3razy...

10.30 pg - baru bertolak keluar dari KL Sentrak setlh ahli rombongan terakhir tiba... menuju ke belakang KL Sentral utk menunggu bas Metro 12... dlm bas tu, kami berjumpa dgn geng UTMKL iaitu Qudwah_Hasanah, cenderawasih dan Khairun_nisa... mrk memegang 2 kotak kek utk sambutan majlis hari lahir novemberians dan disemberians...

11.00 pg - tiba di UIA PJ... disambut oleh alfaqierah... membuat pendaftaran dan menyerahkan kad raya...

11.30 pg - merasmikan JK Aidilfitri 1424H bersama Hanan... terkejut gak sbb tak tahu kena rasmikan... then duduk diatas pentas... lepas tu bg sedikit ucapan mewakili MT Ukhwah.com... sorilah ucapan pendek aje... tak terkata sbb malu... maklumlah kena duduk dan bg ucapan depan org ramai... nasib baik kejap aje duk atas pentas tu... mcm pengantin lak dgn Hanan tu... hehehe...

12.00 tgh hari - acara diteruskan dgn bacaan doa oleh sunan_faqih dan bacaan ayat suci Al-Quran oleh akh farishaq... then sesi tazkirah disampaikan oleh akh aidilshah...

12.30 tgh hari - sesi taaruf sesama muslimah... agak terganggu sedikit dgn kebisingan mesin pemotong rumput...

1.10 tgh - solat zohor berjemaah...

1.45 tgh hari - acara yg ditunggu2... iaitu mkn... time mkn tu kump Dehearty tiba... dan disusuli oleh kump Fareast serta pengurusnya... kemudian Sayed Haikal dan apen ex-UNIC turut dtg... akak keluar kejap hantarkan abg (abu_luqman) dan adik2 (AdAwiAh_1210 & Fatimah_azZahra) serta anak buah (Luqman Hadi) ke kereta... mrk balik awal sbb ada hal...

2.30 ptg - acara games bermula... minta maaf byk2 sbb akak tak dpt sertai krn ada meeting dgn pihak Mesra.net...

3.30 ptg - setlh selesai meeting, join balik majlis tu... time tu para peserta sedang present kad raya buatan masing2 yg dibuat drpd manila kad... mcm2 kad ada... kreatif betul... kad raya utk Kang tu kelakar betul... then, acara menganyam ketupat... nampaknya muslimin mengatasi muslimah... akh farishaq mmg terer menganyam ketupat... akak sendiri pun tak reti nak menganyam ketupat sebenarnya...

4.15 ptg - rehat sekektika utk menyiapkan diri utk solat asar berjemaah...

5.00 ptg - program disambung kembali... time masuk balik dewan tu, nampak Shah Inteam... dia pun turut hadir atas jemputan isitimewa oleh Kang... ada beberapa peminat yg excited dpt tgk shah... ada gak yg kempunan sbb balik awal... setiap kump dikehendaki menghantar seorg wakil utk memberi komen terhadap program yg diadakan... then, acara penyampaian hadiah, cenderahati dan bertukar kad raya... akak dpt kad raya from littlemuslimah... syukran jazilan...

5.45 ptg - majlis bersurai... then, diadakan sesi bergambar beramai2...

6.00 ptg - nak balik rumah tapi hujan lebat... terpaksa tangguhkan... lebih kurang 6.30 ptg baru boleh balik... naik bas dan turun kat Bangsar... time tu hujan lebat kembali... akak, kaei, kakyong dan fizah basah lencun sambil tunggu teksi...

7.45 mlm - barulah sampai ke rumah... dlm keadaan basah kuyup... nasib baik tak demam... alhamdulillah...

p/s: thanks to AJK Program yg tlh menganjurkan program yg best... mmg meriah sekali... sesungguhnya ukhwah yg terjalin amat indah sekali...



-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

kamalhisyam
WARGA SETIA
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1259
Posting: 526
Dari: dari satu tempat ke satu tempat

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-12-03 10:53



hm..ana nak komen sikit...
dalam tentatif program jk baru ni ada dicatatkan ramah mesra bersama artis... tapi.. sorry to say.. tak terlaksana pun...sebabnya masa artis2 tu sampai ( dehearty, far east ) kita kan sedang main games... adakah bermaksud ramah mesra bersama artis tu bersalam sahaja?


Bookmark and Share

    


  Member Information For kamalhisyamProfil   Hantar PM kepada kamalhisyam   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 22-12-03 11:21


Kamalhisyam... alamak.. sedih jugak Kang dapat jumpa kamal masa nak balik sahaja. Maklum sajalah, masa JK inilah semua dapat berkumpul dan melaksanakan beberapa perkara yang tertangguh selama ini.

Contohnya masa JK ini juga dapat meeting bersama Lennie dari Mesra.net. Perbincangan untuk menambah sumber kewangan Ukhwah.com telah dilaksanakan.

Mengenai artis nasyid tu, memang mereka datang sekejap sahaja. Itu pun syukur Alhamdulillah mereka dapat menjengok kita walau sebentar. Maklum saja, musim "orang buka rumah" -- jemputan mereka penuh. Tetap mereka meluangkan masa walau sekejap di celah-celah jadual mereka yang ketat untuk bersama warga Ukhwah.com.

Mungkin kalau bukan musim "open house" mereka akan bermesra dan membuat sedikit persembahan untuk warga Ukhwah sebagaimana JK besar sebelum ini (JK UIA PJ, JK Convest).

Fareast = berkejar dari satu show ke show di PWTC, dicelah-celahnya dapat singgah di JK
DeHearty = dari show di Sungai Buloh mengejar waktu untuk ke studio, di celah-celahnya singgah di JK.
SayedHaikal = Bersiap sedia untuk ke show
Syah_Inteam = kepenatan bila sebelah pagi memenuhi berbagai undangan rumah terbuka.
Apen = berkejar ke hotel untuk persembahan muzik etnik Australia.

Terima kasih Kamalhisyam atas komen yang membina! Jangan lupa, datang lagi lain kali tau!

summayah_fy kabarnya nak buat JK KISDAR pulak lepas ni.

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

SyAhEeDa
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 207
Posting: 571
Dari: Kelate

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-12-03 11:33


bestnya!! woa rugi tak dpt dtg ... huhu... dpt call permaisuri_hati je utk dgr surrounding kat sana.. huhu

Syabas buat Team Work UIA pj sbb buat prog yg sememangnya gempaq² belaka...

erm, nnt bila antum dh keluar UIA pj dan berpecah ke Gombak n Phg.. siapa nk ganti?? huhu... semoga dpt mewarisi kegempaqan idea diorg

-----------------
++ 'Aish 'Azeezan au Mut Syaheedan ++ Live a glory life, or die a noble death ++

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyAhEeDaProfil   Hantar PM kepada SyAhEeDa   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 22-12-03 11:56


Hmmm.. bestnyee dgr antum semua berJK.. Takpelah apakan daya, demi memenuhi hajat sahabiah yg berumahtangga..

Mudah2an ada kelapangan waktu di lain hari dan diizinkan oleh Allah. Insya-Allah...

p/s: Portal komuniti... Gathering... JK... Terfikir akan sesuatu... Hmmm...

-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...



Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 22-12-03 15:36



memang menarik JK kali ni, tahniah buat penganjur.... Buat kumpulan semprit, tahun depan pasti kan johan... tapi pelik gak macam mana muslimah boleh kalah dalam acara anyam ketupat... . tapi jk kali ni agak malang buat saya, pergi dgn motor balik naik bas. saya kehilangan kunci motor berseerta kunci rumah....sapa2 yg terjumpa kunci yg keychainnya simcard DIGI.. bagi tau lah saya...Motor dah saya ambil pagi smlm gunakunci lain...... apa pun jk kali telah berjaya.....tahniah buat semua

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

Shazlia
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1134
Posting: 35
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 22-12-03 15:38




izdhamm :

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShazliaProfil   Hantar PM kepada Shazlia   Pergi ke Shazlia's Website   Quote dan BalasQuote

sye
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.06.2003
Ahli No: 1728
Posting: 27
Dari: pj

Kedah  


posticon Posting pada: 22-12-03 17:19


Assalammualaikum....emmm...tak nak komen banyak2...tima kaseh atas sahabat2 sume yang sudi menghadirkn diri, buat sahabat2 seAJk...thanks for your cooperation..selaku wkil komiti catering ana mintak maaf kalau kurang dari segi makanan ke minuman ke. kuih ke.ader insn yang tak berape kenyang ke atau ade yang tak dapat makan ke...kalau ade yng nak komen pasal makanan pun orait gak...biar kita beljar dari kesilapan...itu saja dari ana...semoga kit bertemu lgi di JK yang lain..Wallahua'lam


SEHARUM KASTURI SEINDAH PELANGI,
SEGALANYA BERMULA DIHATI DI SINI...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syeProfil   Hantar PM kepada sye   Quote dan BalasQuote

rynar_abadi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 767
Posting: 61
Dari: uitm

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-12-03 17:58


alhamdulillah...
dapat juga saya ke jk aidilfitri 1424h walaupun pada mulanya tak confident nak pergi sorang2 dr s.alam... thanks kak sal coz beri saya keyakinan utk ke sana...
terima kasih buat semua sahabat yg menjayakan jk kali ini... buat kumpulan rendang... tak pelaa dapat no 1 dr belakang... janji kita semua enjoy
buat mujahidah_84, thanks for a nice card...

moga ukhwah yg dijalinkan kekal ABADI...

-----------------
Bukan Susah nak Susah
Bukan Senang nak Senang
Slow and Steady
Strive for Success

Bookmark and Share

    


  Member Information For rynar_abadiProfil   Hantar PM kepada rynar_abadi   Quote dan BalasQuote

silenttears
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3529
Posting: 27
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 22-12-03 23:03




TAHNIAH..utk sume..mesti seronok.. ana x dpt hadir krn ada bengkel..

wasalam

__________________________________________
"Apabila kita kejar dunia, dunia akan lari; tetapi apabila kita kejar akhirat, dunia akan mengejar kita"


Bookmark and Share

    


  Member Information For silenttearsProfil   Hantar PM kepada silenttears   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-12-03 09:59




Gambar2 JK Aidilfitri dari kamera akak boleh dilihat di Galeri Ahli



-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

nawwal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 448
Posting: 509
Dari: .:Garden of Knowledge and Virtue:.

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-12-03 10:56


Quote:

On 2003-12-22 10:29, Qudwah_hasanah wrote:
....buat nawwal..masih kontrol macam biasa...hikhik..jangan marah ye nawwal..





Kak Qudwah...ana kontrol apa plak ni??tak menang tangan ana dibuatnya hari tu....ramai sangat 'peminat'..hehehe..

To alfaqierah,my assistant yg berdedikasi sokmo..thanks for the card...saper dpt kad raay ana...angkat tangan!!

ana sambung lg lepas ni ye...
ma'assalamah..

-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq m

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawwalProfil   Hantar PM kepada nawwal   Pergi ke nawwal's Website   Quote dan BalasQuote

nice_pesan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 619
Posting: 126
Dari: cheras...

Perak  


posticon Posting pada: 23-12-03 12:01


assalamualaikum
terlebih dahulu nice ucapkan tahniah pada ajk semua yang telah berjaya menjayakan program..
walaupun banyak kerja tapi diorang tetap cool dan meintain senyum dari mula sampai habis program .... terasa sedih pulak nak berpisah....

buat kump ketupat jangan lupa nice yerk....
terima kasih jugak pada Kang, kak engku, kak ie , kak yong , fizah dan juga kak yanie (rynar_abadi)..
walaupun baru pertama kali jumpa rase macam dah lama kenal...

salam sayang buat al faqierah dan nawwal terima kasih bebanyak

moga bertemu di lain kali... insyaAllah

-----------------
try to be nice, smart, fun & helpful...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nice_pesanProfil   Hantar PM kepada nice_pesan   Quote dan BalasQuote

Halim_Fareast
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1297
Posting: 339
Dari: bandar baru bangi

iran  


posticon Posting pada: 23-12-03 12:05


tahniah atas kejayaan program u all... semoga terus success dgn program seterusnya...
tq atas jemputan dan layanan yg diberikan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Halim_FareastProfil   Hantar PM kepada Halim_Fareast   Pergi ke Halim_Fareast's Website   Quote dan BalasQuote

Qudwah_hasanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 121
Posting: 211

Sarawak  


posticon Posting pada: 23-12-03 12:13


Quote:

On 2003-12-22 15:36, izdham wrote:

memang menarik JK kali ni, tahniah buat penganjur.... Buat kumpulan semprit, tahun depan pasti kan johan... tapi pelik gak macam mana muslimah boleh kalah dalam acara anyam ketupat...



heheheh..... biasalah izdham....perempuan tangan lembut...sesuai untuk memasak dan aktiviti muslimat aje.....kalau muslimin cepat aje yek...

-----------------
TIDAK AKAN KAMU MERASA GUNDAH WALAUPUN SEKALI JIKA KAMU TAHU APA YANG DICARI...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Qudwah_hasanahProfil   Hantar PM kepada Qudwah_hasanah   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-12-03 13:22




TAHNIAH buat semua..krn dpt bersama memeriahkan majlis..
TAHNIAH juga buat adik2 UIA PJ..kalian dah buktikan kemampuan kalian..akak tumpang bangga..

Mlm tu,dah dengar report dr Khaulah..dah dpt kiriman2..erm..mesti dah agak..masing-masing seronok habis la p JK..nak buat camne..keadaan tak izinkan ku ke sana..

SYukran kat RynarAbadi..Kad akak ada pada saya..erm..sapa yg dpt kad raya dr ku..simpanlah buat kenangan..Meskipun empunya badan tak dapat ke sana..permintaan2 lain mesti ditunaikan.. AT least,,terasa mcm turut bersama meriahkan program

HARAPAN..SEGALA PROGRAM MENDAPAT MANFAAT BERSAMA..

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

SaLaFiaN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 191
Posting: 719
Dari: Tm Mlwt, Kl Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-12-03 13:43


Quote:

On 2003-12-23 13:22, RuMaishaaa wrote:
Mlm tu,dah dengar report dr Khaulah..dah dpt kiriman2..erm..mesti dah agak..masing-masing seronok habis la p JK..nak buat camne..keadaan tak izinkan ku ke sana..



Jangan sedih. Kad raya akak yang penuh dengan ucapan motivasi itu sudah ana bacakan di hadapan umum. Cukup menginsafkan dan menaikkan semangat. Syukran jazilan! Poster tu nak bagi siapa?

Ingin ana mengambil kesempatan untuk meminta maaf kepada semua sahabat, atas kegagalan ana untuk memeriahkan suasana sepanjang majlis diadakan. Maklumlah, emcee 'bidan terjun'. Ana kurang sihat, sakit kepala menyerang...

Ana sambung komentar ana kemudian, insyaAllah...

Allahu Ta'ala a'lam...



-----------------
Biarkanlah pena menari, lalu sejarah yang menghakimi. Bertintakan hikmah, tertamsil jiwa hamba yang bersujud di hadapan Ilahi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaLaFiaNProfil   Hantar PM kepada SaLaFiaN   Pergi ke SaLaFiaN's Website   Quote dan BalasQuote

kamalhisyam
WARGA SETIA
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1259
Posting: 526
Dari: dari satu tempat ke satu tempat

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-12-03 13:54



ana nak bagitau... ni cerita pasal tukar2 kad... ana dapat kad raya yang memang betul2 kosong...tanpa ada sedikit pun kesan [email protected]... ana confuse..tak tau sape punya yang ana dapat...

[ Posting ini telah di edit oleh: kamalhisyam pada 2003-12-23 13:55 ]

[ Posting ini telah di edit oleh: kamalhisyam pada 2003-12-23 13:55 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamalhisyamProfil   Hantar PM kepada kamalhisyam   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-12-03 13:59


akak pun nak tahu gak... kad raya from akak, siapa yg dpt???



-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-12-03 14:09


Quote:

On 2003-12-22 15:36, izdham wrote:

memang menarik JK kali ni, tahniah buat penganjur.... Buat kumpulan semprit, tahun depan pasti kan johan... tapi pelik gak macam mana muslimah boleh kalah dalam acara anyam ketupat... . tapi jk kali ni agak malang buat saya, pergi dgn motor balik naik bas. saya kehilangan kunci motor berseerta kunci rumah....sapa2 yg terjumpa kunci yg keychainnya simcard DIGI.. bagi tau lah saya...Motor dah saya ambil pagi smlm gunakunci lain...... apa pun jk kali telah berjaya.....tahniah buat semua

-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama




Betul izdham....Prof pun rasa seronok.....

Insya-Allah....kumpulan Semperit akan kembali dan akan merampas takhta juara dari kumpulan Bahulu Bangkit.......

Oh...ya..anta tak jumpa juga....kunci...tue..
Takpa...pasti ada yg akan beritahu..nanti...Apapuj alhamdulillah motor anta tue...dah dibwaka balik.....

Err.... Tahun depan pertandingan baar lemang pulak.....yer?
Psl Muslimat kata dia pandai masak lemang dan ketupat tak boleh.....


hehehe.....

Kuih Bahulu, Kuih Semperit,
Makan banyak kena sembelit,
Buka Lemang tangan Tersepit,
Habis JK Habis.......Duit....

p/s:Tahniah AJK Aidilfitri 1424H


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

HakeemyHakeem
Warga Rasmi
Menyertai: 08.12.2003
Ahli No: 5547
Posting: 10
Dari: Kulai, Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-12-03 14:52


SaLaFiaN...siapa kata, Jk ari tu enta tak best jadi emcee. Terus terang ana habaq, dialog ok je. Spontan dan bertenaga. Just, sikit-sikit tak elok tu biasala. Lagipun, kite2 je. Kalau ada orang luar datang ke, bolehla enta buat "vogue" sikit. Tapi, ari tu pun dah ok. Enta kan student law, mesti pandai cakap kan?.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HakeemyHakeemProfil   Hantar PM kepada HakeemyHakeem   Quote dan BalasQuote

Martyr
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4810
Posting: 1097
Dari: Hujung Sana

yemen  


posticon Posting pada: 23-12-03 14:56


, ana pun nak tanya sapa dpt kada raya ana yer? yg ada logo ukhwah kat sampul depan tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For MartyrProfil   Hantar PM kepada Martyr   Pergi ke Martyr's Website   Quote dan BalasQuote

aidilshah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 760
Posting: 642
Dari: New Castle

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-12-03 16:13


in the name of Allah the most gracious the most merciful

akh martyr tak silap ana mungkin kad raya enta ana yang dapat.. dalam tuu ada gambar katun cakap "bukan ajak pegi rasing tapi..." kan.

syukran atas kad raya yang kreatif tuu...

ana pun nak juga sambung pasal JK tempohari..

mula2 ana ucapkan tahniah kepada ajk pelaksana kerana berjaya menganjurkan JK raya kali ini ni, kemudian kepada kumpulan bahulu tahniah ana ucapkan kepada antum semua kerana kali ini kita berjaya menyaingi pasukan lain... TANIAH!!!TANIAH!!!TANIAH!!!TANIAH!!! kepada yang kalah tuu cubalah lagi insyaAllah leh menang nanti.

akh farishaq nanti boleh ler enta ajar ana cam ner nak anyam ketupat yer.. berpeluh enta masa anyam ketupat hari tuu dan ana ingat kita akan kalah tapi alhamdulillah kemenangan itu datangnya dari Allah kita hanyalah perlu berusaha.

akhir kalam ana lafazkan setinggi-tinggi kesyukuran ke hadrat ilahi kerana dapat berjumpa dengan antum semua...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For aidilshahProfil   Hantar PM kepada aidilshah   Pergi ke aidilshah's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-12-03 09:24



Nampaknya ana orang terakhir merespon di sini.. dah lama betul tak menjenguk ukhwah.com, hilang terus selera makan.. hehhe

alhamdulillah, majlis yang dirancang telah berlalu dengan jayanya.. Tahniah kepada seluruh warga kerja UIA PJ.. kalian memang hebat.. bakal naik takhta ukhwah.com nanti..

Semoga ukhwah kita yang terbina dari alam siber ke alam nyata ini akan kekal dan utuh selamanya..

wasssalam

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

QISTINA-ALEA
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.09.2003
Ahli No: 3561
Posting: 38
Dari: johor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-12-03 12:30


ASSALAMUALAIKUM.BOLEH TAHU TAK SAPA DAPAT KAD RAYA ANA

Bookmark and Share

    


  Member Information For QISTINA-ALEAProfil   Hantar PM kepada QISTINA-ALEA   Quote dan BalasQuote

khaulah_alazwar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 927
Posting: 638
Dari: ::The Garden of Knowledge and Virtue::

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-12-03 13:07


warahmatullah....

nampaknya anala orang terakhir yang nak responkan report JK ni...kak Hanan, akak bukan yang terakhir ...Alhamdulillah...JK dah lama habis...hari ni...hari terakhir ana habis exam Esok raya kot .

Awwalulkalam..TAHNIAH DAN SYABAS adik-adik PJ....adik-adik memang MANTAP!... Memang tak dapat nak dinafikan..

Wallahua'lam...

From me...
Ratu..........

-----------------
"Tidak ada apa yang lebih manis dalam kehidupan ini melainkan apabila kita berjaya memperolehi kemanisan IMAN dan CINTA ILAHI"

Bookmark and Share

    


  Member Information For khaulah_alazwarProfil   Hantar PM kepada khaulah_alazwar   Quote dan BalasQuote

Qudwah_hasanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 121
Posting: 211

Sarawak  


posticon Posting pada: 24-12-03 13:12


Quote:

On 2003-12-23 13:22, RuMaishaaa wrote:



Mlm tu,dah dengar report dr Khaulah..dah dpt kiriman2..erm..mesti dah agak..masing-masing seronok habis la p JK..nak buat camne..keadaan tak izinkan ku ke sana..

SYukran kat RynarAbadi..Kad akak ada pada saya..erm..sapa yg dpt kad raya dr ku..simpanlah buat kenangan..Meskipun empunya badan tak dapat ke sana..permintaan2 lain mesti ditunaikan.. AT least,,terasa mcm turut bersama meriahkan program

HARAPAN..SEGALA PROGRAM MENDAPAT MANFAAT BERSAMA..



alamak...kak rumaisha...sedih sangat bile dengar akak tak datang...apakan daya...terima kasih atas pemberian yang cukup bernilai itu...ana cukup menghargainya.....sayang akak....heheheh

-----------------
TIDAK AKAN KAMU MERASA GUNDAH WALAUPUN SEKALI JIKA KAMU TAHU APA YANG DICARI...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Qudwah_hasanahProfil   Hantar PM kepada Qudwah_hasanah   Quote dan BalasQuote

kakyong
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 25.06.2003
Ahli No: 1663
Posting: 176
Dari: Ipoh, Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-12-03 14:03




Tidak Hanan!!...Kau bukan yg terakhir!!!.... ..cewah...

Alhamdulillah...Selamatlah sudah kakyong sampai ke tempat lahir tercinta... ...setelah bersua muka dan mata dengan ahli2 ukhwah.com dari seluruh malaysia ni....

Okeh...mula2 nak cerita apa ye.... ....

  • Sekalung terima kasih yang tidak terhingga diucapkan kepada sahabat2 yg. berlapang tangan menerima kehadiran kakyong dan adindaku ke KL tempohari..i.e:Engku Salina, Khairiah (nur_indah), dan Hanan....Sesungguhnya hanya Allah yang dapat membalas budi baik kalian...

    Quote:
    kakyong nyorokkan angpau ana..x aci..



    Eh Lan...angpou tak sampai lagi ke?...kakyong dah suruh dah posmen bawakkan...




    Quote:
    kalau ade yng nak komen pasal makanan pun orait gak



    -Ye Sye....mmg akak nak cerita pasal makanan masa JK tu...
    -Alhamdulillah, akak kenyang makan hari tu...ada nasi impit, kuah lemak lontong, kuah kacang, nasi goreng kampung, bihun goreng, buah-buahan tempatan, kerepek2 dan jus oren...ye sedap..memang sedap....tapi rasanya nasi goreng kampung dan bihun goreng tu kurang sesuai untuk makan tengah hari....apa kata kalau diganti dengan nasi tomato + ayam masak merah + acar timun, nenas tu....terasa skit nasik berlauk....

    -Mawaddah_solehah85...kad raya adik akak dapat....sedap puisi raya tu....

    -Sye....Kak afiza_ahmad kata dia dapat kad raya adik...

    -Kepada semua ajk pelaksana...tahniah dan selamat maju jaya..


    Ya Allah.......permudahkanlah dari setiap apa yang kami usahakan, dan jauhilah dari kepayahan dan kegagalan....Tetapi jika kami tersalah melangkah kepada jalan yang Engkau tidak redhai...kembalikanlah kami kepada jalan keredhaanMu dengan Rahmat dan Kasih- SayangMu...amiin


    wassalam

    [ Posting ini telah di edit oleh: kakyong pada 2003-12-25 14:05 ]

    Bookmark and Share

  •     


      Member Information For kakyongProfil   Hantar PM kepada kakyong   Pergi ke kakyong's Website   Quote dan BalasQuote

    rhazes
    :WARGA AWAL BERJASA:
    Menyertai: 15.05.2003
    Ahli No: 126
    Posting: 152
    Dari: negeri aman rakyat beriman

    Terengganu   avatar


    posticon Posting pada: 26-12-03 18:12




    ....apapun ana mewakili sume committe jk aidilfitri ingin meminta maaf jika ada kekurangan atau kelemahan dlam mengendalikan majlis.....we tried our best but it's HIS desicion ...

    apapun satu pengalaman yg best ......alhamdulillah hasil tunjuk ajar beberapa org mahaguru,bleh jugak menganyam ketupat tu,mlam tu lpas majlis sempatlah anyam 2 bijik ketupat

    apapun thanks to all...harap jk seterusnya lebih mantap,insyaallah...kami disni baru belajar,kalo salah jgn segan,jgn takut nak bagi komen.....insyaallah kami perbaiki

    w'sallam
    salam jk aidilfitri 1424!

    -----------------
    THIS PATH MAY BE DIFFICULT
    BUT THE DESTINATION IS CERTAIN

    Bookmark and Share

        


      Member Information For rhazesProfil   Hantar PM kepada rhazes   Quote dan BalasQuote

    Prof_Muslim

    Menyertai: 15.07.2003
    Ahli No: 2348
    Posting: 3179
    Dari: Terengganu

    Terengganu   avatar


    posticon Posting pada: 26-12-03 18:28


    Quote:

    On 2003-12-24 12:30, QISTINA-ALEA wrote:
    ASSALAMUALAIKUM.BOLEH TAHU TAK SAPA DAPAT KAD RAYA ANA





    Prof yg dapat....terima kasih...atas kad raya yg cantik tue.....

    Wassalam.....

    p/s: Insya-Allah next raya akan dtg ...Prof balas...yer?
    hehehehe...................


    -----------------


    ::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

    Bookmark and Share

        


      Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

    mawaddah_islamiah
    Warga 2 Bintang
    Menyertai: 08.06.2003
    Ahli No: 1186
    Posting: 55
    Dari: pahang

    saudiarabia   avatar


    posticon Posting pada: 07-01-04 09:51




    hafiz_qeeakak dapt kamu punya kad raya tapi akak sedih betul...


    akak tertinggal kad tu kat pj, masa nak balik ptg tu, kelam kabut skit.isk...isk....
    maaflah ye.bukan niat akak tak menghargai pemberian org..

    -----------------
    *JANGAN IMPIKAN PEMUDA SEHEBAT SAIDINA ALI JIKA PERIBADIMU TIDAK SEINDAH FATIMAH R.A*

    Bookmark and Share

        


      Member Information For mawaddah_islamiahProfil   Hantar PM kepada mawaddah_islamiah   Quote dan BalasQuote

    siti_aishah
    Warga Rasmi
    Menyertai: 24.10.2003
    Ahli No: 4640
    Posting: 12
    Dari: wangsa melawati

    KualaLumpur  


    posticon Posting pada: 12-01-04 13:31


    assalamualaikum..
    buat kak qudwah_hasanah, terima kasih atas kad raya akak yg cantik tu ye..

    Bookmark and Share

        


      Member Information For siti_aishahProfil   Hantar PM kepada siti_aishah   Pergi ke siti_aishah's Website   Quote dan BalasQuote

    shah_sobriyanie
    WARGA SETIA
    Menyertai: 01.09.2003
    Ahli No: 3221
    Posting: 1509
    Dari: Kuala Lumpur

    Perak  


    posticon Posting pada: 29-01-04 13:28



    walaupun shah tak dapat join sekai tapi shah syukur sebab jk ni dapat dijalankan dengan lancar... alhamdulillah.
    insya allah kita akan jumpa di jk yang lain.
    ingat.. kak nawwal janji nak belanja shah makan ais krim bila jumpa di jk yang lain.


    Bookmark and Share

        


      Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

    Member Messages

    Forum Search & Navigation

     

    Log in to check your private messages

    Silakan Login atau Mendaftar





      


     

    [ Carian Advance ]

    Jum ke Forum 




    Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

    Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
    yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
    Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
    dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


    Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
    atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
    hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
    kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

    Portal Ukhwah
    Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
    Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
    Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
    Dibina oleh Team Walasri




    Loading: 0.142206 saat. Lajunya....