Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Rahsia kejayaan hidup adalah persediaan seseorang untuk menyambut datangnya kesempatan.
-- Benjamin Disraeli

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 63
Ahli: 0
Jumlah: 63




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 1 hari, 15 jam, 7 minit yang lalu


Kelakar
Topik: LAWAK BARU!!!


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» LAWAK BARU!!!

Please Mendaftar To Post


Oleh LAWAK BARU!!!

Howling_wolf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5759
Posting: 294
Dari: Irbid, Jordan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 19-12-03 15:52




try bace cite nie. kalau tak klakar cakap tau

Pd satu hari, seorang pemuda yg bernama Robert dtg ke rumah aweknya utk berkenal-kenalan dgn ibu bapa aweknya itu. Pd fikirannya bolehlah dia mengambil hati ibu bapa aweknya supaya membenarkan hubungan mereka berdua. Setelah masuk ke rumah, Robert dipelawa duduk di sofa manakala aweknya pergi ke dapur buat air. Apabila bapa aweknya dtg dia pun buatlah muka budak baik sambil tersenyum dgn penuh keikhlasan. Setelah lama berbual, tiba2 dia rasa sakit perut yg amat sangat krn nak terkentut. Tapi dia berusaha menahan kentutnya krn ada bakal bapa mertua di depannya. Disebabkan tidak tahan sgt dia mencari akal utk melepaskan kentut tanpa disedari oleh bapa aweknya. Mujurlah ada seekor anjing peliharaan bapa aweknya bernama Max yg tiba-tiba duduk di sebelahnya. Tanpa membuang masa dia pun melepaskan kentutnya yg ................ itu (fikirkan sendiri). Dia berharap agar pakcik itu menyangka anjingnya yg kentut. Perasaannya menjadi lega apabila pakcik itu tidak berkata apa2. Mungkin dia menganggap anjingnya yg kentut fikir Robert. Tanpa berfikir lagi, dia pun melepaskan lagi kentutnya utk kali kedua dan lebih kuat lagi namun tiada respon drpd pakcik tu. Kentutnya kali ketiga juga tidak memberikan apa2 respon. Pada kali keempat dia melepaskan kentutnya, pakcik itu berkata "Max, pergi dr situ kalau tidak org ini akan berak pulak pada badan kau".Demikianlah adanya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Howling_wolfProfil   Hantar PM kepada Howling_wolf   Pergi ke Howling_wolf's Website   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 19-12-03 16:00


kelakar nyer la din


-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-12-03 16:06


ha ha ha

perasan jugak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

perantausepi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4762
Posting: 258
Dari: bumi bersejarah

Selangor  


posticon Posting pada: 19-12-03 16:16


huh..sungguh kurang sopan dan tak senonoh langsung....

Bookmark and Share

    


  Member Information For perantausepiProfil   Hantar PM kepada perantausepi   Quote dan BalasQuote

Howling_wolf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5759
Posting: 294
Dari: Irbid, Jordan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 19-12-03 16:29




nie ader satu lagi cite klakar.

Ada seoranng ayah yg kematiannya anaknya. Dia sangat sayang akan anaknya itu sehinggakan pd stp hari dia membawa gambar anaknya pergi ke mana2. Suatu hari dia sedang berjalan-jalan sambil membawa gambar anaknya itu. Sedang berjalan-jalan dia tersepak batu lalu terjatuh. Tanpa disangka gambar anaknya itu terlepas dr genggaman dan terjatuh ke bawah kain seorang perempuan yg lalu di situ. Mengingatkan hanya itulah saja satu-satunya gambar anaknya dgn serba salah dia berkata,"Er, cik? Tolong angkat kain, saya nak ambik gambar".

-----------------
logo msh

Bookmark and Share

    


  Member Information For Howling_wolfProfil   Hantar PM kepada Howling_wolf   Pergi ke Howling_wolf's Website   Quote dan BalasQuote

al-faizzun
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4299
Posting: 151
Dari: Johor Bahru

Perak  


posticon Posting pada: 19-12-03 16:46


he he he he



Bookmark and Share

    


  Member Information For al-faizzunProfil   Hantar PM kepada al-faizzun   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: Terengganu+Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-12-03 17:16




hihihihi...ntah aper2 la lawak kat sini... ...


-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

aza
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 27
Posting: 834
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-12-03 23:03


lawak jugak...hmm...buat malu je...erm...kenapa sekarang ni cerita lawak dah makin banyak pasal kentut je??

Bookmark and Share

    


  Member Information For azaProfil   Hantar PM kepada aza   Quote dan BalasQuote

farraliesa
Warga Rasmi
Menyertai: 03.12.2003
Ahli No: 5449
Posting: 13
Dari: bumi indah dihiasi cahaya nurani

Johor  


posticon Posting pada: 19-12-03 23:30





hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For farraliesaProfil   Hantar PM kepada farraliesa   Quote dan BalasQuote

Syahmushroom
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.11.2003
Ahli No: 5132
Posting: 478
Dari: earth

japan  


posticon Posting pada: 20-12-03 00:35


ngehehehehe lawak nye

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyahmushroomProfil   Hantar PM kepada Syahmushroom   Pergi ke Syahmushroom's Website   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 20-12-03 05:29


...
lawak ker?...rasanya macam tak berapa lawak pun...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

Howling_wolf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5759
Posting: 294
Dari: Irbid, Jordan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-12-03 10:43


tak lawak yer... try bace yg ini.

Setelah anaknya berjaya menamatkan pengajian di IPT, Pak Ismail mahu membelikan anaknya sebuah kereta yg lengkap dgn ciri-ciri keselamatan. Pak Ismail berbuat begitu krn Azri adalah satu-satunya anak yg ada dan tentulah menjadi anak kesayangannya. Azri yg seperti mendapat durian runtuh setelah pulang dari hari graduasi berasa gembira yg teramat dan kasih terhadap ayahnya bertambah-tambah. Tanpa membuang masa dia pun cuba memandu kereta tersebut. Pak Ismail tersenyum puas apabila melihat anaknya segembira itu. Kegembiraan anaknya adalah kegembiraannya juga. Setelah beberapa ketikaAzripun pulang. Dgn gembira dia masuk ke rumah dan berkata, " Ayah, betullah kereta tu lengkap dgn ciri-ciri keselamatan spt yg ayah kata. Beg udaranya berfungsi dgn baik!!!!"

-----------------
logo msh

Bookmark and Share

    


  Member Information For Howling_wolfProfil   Hantar PM kepada Howling_wolf   Pergi ke Howling_wolf's Website   Quote dan BalasQuote

Howling_wolf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5759
Posting: 294
Dari: Irbid, Jordan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-12-03 11:27


Citer 4 plak dah

Seorang guru Bahasa Melayu sdg mengajar anak muridnya perkataan berlawanan.

Guru : Murid2. Apakah perkataan berlawanan bagi besar???

Murid : Kecil!!

Guru : Tinggi!?

Murid : Rendah!!

Guru : Panjang !?

Murid : Pendek!!

Tiba2 seorang pengawas mengetuk pintu kelas.

Guru : Masuk

Murid : Keluar !!

Pengawas : ??????


-----------------
logo msh

Bookmark and Share

    


  Member Information For Howling_wolfProfil   Hantar PM kepada Howling_wolf   Pergi ke Howling_wolf's Website   Quote dan BalasQuote

Howling_wolf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5759
Posting: 294
Dari: Irbid, Jordan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-12-03 11:35


Citer 5 laa...

Ali baru pulang ke rumahnya dari pasaraya. Di rumah, dia memanggil pembantu rumah Indonesianya, Murni untuk ke biliknya. Ketika itu Ali berada di atas katil.

Ali : Murni, mari sini masuk ke dalam selimut.
Murni : Kenapa pak??? (takut2)
Ali : x apa2. Usah takut. Lekas !!!
Murni : Baiklah, pak.(gagap)
Ali : Mari sini dekat lagi.
Murni : Ya pak.
Ali : Dekat lagi.
Murni : Ya pak. (menangis)
Ali : Lihat jam G-SHOCKku yg baru ini. Bisa mengeluarkan cahaya di dlm kegelapan.

-----------------
logo msh

Bookmark and Share

    


  Member Information For Howling_wolfProfil   Hantar PM kepada Howling_wolf   Pergi ke Howling_wolf's Website   Quote dan BalasQuote

putera_manis
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 22
Posting: 593
Dari: Segamat

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-12-03 11:39


hahaha...bagus betul la murid-murid tuu....

-----------------

MAta BErtENTanG,kAn tIMBul kaSIH SAyanG....
HAti berTEMU HatI,KAn laHIr rASa kaSIh.....
BiLA dAHI BERtemu SEjaDah,BAruKAN teRAsA KeBESaraN iLAhi...
KetENAngan Jua DiPerolehi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For putera_manisProfil   Hantar PM kepada putera_manis   Quote dan BalasQuote

fajarungu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.08.2003
Ahli No: 2820
Posting: 28
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-12-03 12:27


erm..citer yg pertama tu lawaklah..
erm kenapa kalau pasal kentut jer msti lawak eh?


Bookmark and Share

    


  Member Information For fajarunguProfil   Hantar PM kepada fajarungu   Quote dan BalasQuote

kim
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2003
Ahli No: 3965
Posting: 243
Dari: bawah kerajaan Allah

Selangor  


posticon Posting pada: 20-12-03 12:37



semua cite tu lawak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kimProfil   Hantar PM kepada kim   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-12-03 10:36




Pastikan setiap lawak yg hendak di posting adalah menurut etika yg ditetapkan. Jauhi lawak2 yg berunsur lucah atau ada ciri2 yg tidak elok bagi mengelakkan lawak anda dibuang atau dikunci... hanya memberi peringatan.

p/s: apa2pun... teruskan berlawak di sini..
wassalam

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

Syahmushroom
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.11.2003
Ahli No: 5132
Posting: 478
Dari: earth

japan  


posticon Posting pada: 21-12-03 11:09


ngeheheheh


Bookmark and Share

    


  Member Information For SyahmushroomProfil   Hantar PM kepada Syahmushroom   Pergi ke Syahmushroom's Website   Quote dan BalasQuote

adeq_shiFa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 410
Posting: 315
Dari: BuMi

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 21-12-03 11:37


sumer kelako..

-----------------
Allah knows what's the best for us ^_^

Bookmark and Share

    


  Member Information For adeq_shiFaProfil   Hantar PM kepada adeq_shiFa   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 21-12-03 11:38




Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

Howling_wolf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5759
Posting: 294
Dari: Irbid, Jordan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-12-03 16:16


maafkan saya jika ader lawak yg keterlaluan. tidak terlintas di hati utk berbuat demikian apatah lagi menyinggung perasaan mana2 pihak. maafkan ye yeye ye

-----------------
logo msh

Bookmark and Share

    


  Member Information For Howling_wolfProfil   Hantar PM kepada Howling_wolf   Pergi ke Howling_wolf's Website   Quote dan BalasQuote

Howling_wolf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5759
Posting: 294
Dari: Irbid, Jordan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-12-03 16:17


Citer 5

Saya sedang bekerja di kebun belakang rumah saya pada satu hari Ahad dan tanpa disangka saya terjumpa sekeping duit syiling. Saya masukkan dlm poket dan menyambung kerja. Kemudian saya terjumpa sekeping lagi. Saya masukkan ke dlm poket juga. Dalam seminit, ada lagi sekeping duit syiling – hampir sepuluh kali!
“Adakah di sana ada harta tersembunyi?”
“Tidak. Ada lubang pada poket saya”




-----------------
logo msh

Bookmark and Share

    


  Member Information For Howling_wolfProfil   Hantar PM kepada Howling_wolf   Pergi ke Howling_wolf's Website   Quote dan BalasQuote

Howling_wolf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5759
Posting: 294
Dari: Irbid, Jordan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-12-03 16:18


Citer 6

Setelah meninggalkan restoran bersama suami, Siti tersedar yg dia telah tertinggal beg tangannya. Dia bergegas ke meja tempatnya makan namun tidak menjumpai beg tangannya. Kemudian dia mengangkat kain meja dan melihat ke bawah meja sama ada beg tangannya ada di situ.
Ketika itu seorang pelayan mendekatinya dan berkata, “Maaf puan. Suami puan berada di sana, di sebalik pintu,”





-----------------
logo msh

Bookmark and Share

    


  Member Information For Howling_wolfProfil   Hantar PM kepada Howling_wolf   Pergi ke Howling_wolf's Website   Quote dan BalasQuote

Howling_wolf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5759
Posting: 294
Dari: Irbid, Jordan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-12-03 16:18


Citer 7

Sebagai seorang doktor pelatih, salah seorang pesakit terawal yg saya perlu rawat adalah seorang kanak2 perempuan yg telah lama berada di hospital. Dia nampak tenang dan masak dgn keadaan di hospital. Saya perlu mengira degupan jantungnya dan mengingati semula apa yg perlu saya lakukan. Kemudian saya meletakkan stetoskop di atas dadanya. Saya dengar dgn teliti namun tiada apa yg didengar. Saya menggerakkannya sedikit, tapi tetap tiada bunyi. Saya tidak berani memandang ibu bapa budak perempuan itu krn bimbang mrk akan takut atau sedih jika tahu yg saya tidak mendengar degupan jantung anak mereka. Saya memandang sekejap pada wajah budak itu dan menoleh ke stetoskop sekali lagi. Budak perempuan itu kemudian tersenyum malu dan membisik, “Doktor, doctor kena letakkan benda tu pada telinga.”




-----------------
logo msh

Bookmark and Share

    


  Member Information For Howling_wolfProfil   Hantar PM kepada Howling_wolf   Pergi ke Howling_wolf's Website   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-12-03 16:54




erm... lawak anda semakin menghiburkan.. teruskan utk posting di sini bagi menghiburkan para ahli komuniti..
wassalam

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

ida01
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 217
Posting: 90
Dari: SeGaMaT^jOhOr

Johor  


posticon Posting pada: 21-12-03 17:09


hehe...lawok betui....

-----------------
http://www.ukhwah.com/images/motivasi.gif

Bookmark and Share

    


  Member Information For ida01Profil   Hantar PM kepada ida01   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 22-12-03 11:22


kelakar betullah. mana budak din nie dapat citer camni yek. tambah lagi. nanti boleh buat koleksi.

-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 22-12-03 13:04


lepaih ni boleh buat koleksi citer lawak howling_wolf....

takyah pakai topik lain....

-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 22-12-03 14:02




Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

Howling_wolf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5759
Posting: 294
Dari: Irbid, Jordan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-12-03 16:19


Lucu Bukan?!

Lucu ya..
Duit RM50 kelihatan begitu besar bila dibawa ke kotak derma masjid. Tapi begitu kecil apabila dibawa ke Starhill.

Lucu ya…
30 minit terasa begitu lama untuk berzikir. Tapi betapa pendeknya waktu itu untuk menonton “Friends”.

Lucu ya…
Betapa lamanya 2 jam berada di masjid. Tapi betapa cepatnya 2 jam berlalu ketika menonton wayang di panggung.

Lucu ya…
Susah sungguh merangkai kata untuk dipanjatkan berdoa atau solat. Tapi betapa mudahnya cari bahan bersembang bila bertemu kawan-kawan, boyfriend & girlfriend.

Lucu ya…
Betapa seruan dan teriakan yang berpanjangan waktu perlawanan bola sepak. Tapi betapa bosannya bila imam solat tarawih bulan Ramadhan bacaannya lama dan panjang.

Lucu ya…
Susah sangat baca al-Quran 1 juzu’ saja. Tapi majalah hiburan dan novel best seller 100 halaman pun habis ditelaah.

Lucu ya…
Orang berebut paling depan untuk menonton bola atau konsert. Tetapi berebut cari saf paling belakang bila sembahyang Jumaat supaya boleh cepat keluar.

Lucu ya…
Kita perlu diundang seawal 3-4 minggu sebelumnya untuk majlis agama supaya boleh dimasukkan dalam agenda kita. Tetapi utnuk acara lain seperti menonton wayang, annual dinner atau high tea jadual kita boleh diubah.

Lucu ya…
Susahnya mengajak menyebarkan dakwah. Tapi mudahnya orang menyertai dan menyebar gossip.

Lucu ya…
Semua orang inginkan masuk syurga tanpa harus beriman, berfikir, berbicara ataupun melakukan apa-apa.

Lucu ya…
Kita boleh mengirimkan ribuan jokes dan surat berantai melalui e-mail. Tapi bila mengirim yang berkaitan dengan ibadah mesti berfikir dua tiga kali.


-----------------
logo msh

Bookmark and Share

    


  Member Information For Howling_wolfProfil   Hantar PM kepada Howling_wolf   Pergi ke Howling_wolf's Website   Quote dan BalasQuote

Howling_wolf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5759
Posting: 294
Dari: Irbid, Jordan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-12-03 16:20


Imagine this happening to you

One day during Jumaah salah, a 1000 member congregation was surprised to see two men enter, both covered from head to toe in black and carrying sub machine guns. One of the men proclaimed, “Anyone willing take a bullet for Allah remain where you are.”
Immediately, the congregation fled, and out of the 1000 there only remained around 20. The man who had spoken took off his hood, looked at the Imam and said, “Okay Maulana, I got rid of all the hypocrites. Now you may begin your sermon,” and the two men turned and walked out.

Too deep not pass on…
Funny how simple it is for people to trash Allah…and then wonder why the world’s going to hell.

Funny how we believe what the newspapers say, but question what the Quran say.

Funny how everyone wants to go to heaven provided they do not have to believe, think, say, or anything the Quran says.

Funny how someone can say, “I believe in Allah” but still follow Satan (who, by the way, also ‘believes’ in Allah).

Funny how you can send thousand ‘jokes’ through e-mail and spread like wildlife, but then you start sending messages regarding Allah, people think twice about sharing.

Funny how the lewd, crude, vulgar, and obscene pass freely through cyberspace, but the public discussion of Allah is suppressed in the school and workplace.

Funny, isn’t it? Funny how someone can be so fired up for Allah on Friday but be an invisible Muslim the rest of the week.

Funny how when you go to forward this message, will you not sent it to many on your address list because you’re not sure what they believe, or what they think of you for sending it to them. Funny how I can be more worried about what other people think of me than what Allah thinks of me.

Will you share this with people you care about?


-----------------
logo msh

Bookmark and Share

    


  Member Information For Howling_wolfProfil   Hantar PM kepada Howling_wolf   Pergi ke Howling_wolf's Website   Quote dan BalasQuote

Howling_wolf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5759
Posting: 294
Dari: Irbid, Jordan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-12-03 16:21


walaubagaimanapun saya akan terus berlawak insya-Allah....

-----------------
logo msh

Bookmark and Share

    


  Member Information For Howling_wolfProfil   Hantar PM kepada Howling_wolf   Pergi ke Howling_wolf's Website   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 22-12-03 16:27


waaa.....
pandai tul la....

daripada lawak biasa... poie ke lawak islamik plak...

-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

kim
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2003
Ahli No: 3965
Posting: 243
Dari: bawah kerajaan Allah

Selangor  


posticon Posting pada: 23-12-03 12:18



fuh...mmg bagus lah lawak2 ni....hobi nta mengumpul koleksi lawak ke?...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kimProfil   Hantar PM kepada kim   Quote dan BalasQuote

Howling_wolf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5759
Posting: 294
Dari: Irbid, Jordan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-12-03 17:11


Siput

Suatu hari, seorang tua yg pemarah sedang mneyambut hari jadinya. Apabila terdengar bunyi ketukan pada pintu rumahnya, dia pergi untuk melihat siapa yg dating.
Di atas anak tangga depan pintu, dia menjumpai seekor siput yg besar. “Selamat Hari Jadi!” siput itu berkata. Orang tua itu berfikir yang dia boleh jadi gila mendengar siput bercakap lalu dia menyepak siput itu sehingga tercampak melepasi pagar.
Setahun selepas itu dan hari jadi orang tua itu dating lagi. Sekali lagi, dia terdengar ketukan pintu yg lemah. Lalu dia terus membuka pintu dan mendapati siput itu datang balik. Siput itu berkata, “Kenapa kau buat macam tu pada aku?”


-----------------
logo msh

Bookmark and Share

    


  Member Information For Howling_wolfProfil   Hantar PM kepada Howling_wolf   Pergi ke Howling_wolf's Website   Quote dan BalasQuote

Howling_wolf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5759
Posting: 294
Dari: Irbid, Jordan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-12-03 17:12


Golf


Bola golf yg dipukul oleh seorang pemain golf telah jatuh di atas busut. Dia membuat hayunan yg kuat pada bola tersebut tetapi tersasar, menyebabkan banyak semut terbunuh. Dia cuba sekali lagi tetapi tak kena juga, malah membunuh lebih banyak semut.
“Cepat, ikut aku!” teriak seekor semut kepada kawan-kawannya yg ketakutan. “Kalau kita dapat naik atas bola tu, kita akan selamat.”





-----------------
logo msh

Bookmark and Share

    


  Member Information For Howling_wolfProfil   Hantar PM kepada Howling_wolf   Pergi ke Howling_wolf's Website   Quote dan BalasQuote

Howling_wolf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5759
Posting: 294
Dari: Irbid, Jordan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-12-03 17:14


Faks

Saya tertinggal satu dokumen penting di rumah pada suatu pagi. Maka saya menelefon anak perempuan saya yg berumur 10 tahun untuk memintanya menghantar dokumen itu melalui faks. Saya menerangkan kepadanya di mana dokumen tersebut dan bagaimana menghantarnya kepada saya.
Seketika kemudian, faks tesebut sampai, diikuti dengan pangggilan telefon daripada anak saya. “Ayah, saya minta maaf sebab tak dapat hantar dokumen tu,” dia berkata. “Saya dah masukkan kertas tu tapi kertas tu keluar balik.”



-----------------
logo msh

Bookmark and Share

    


  Member Information For Howling_wolfProfil   Hantar PM kepada Howling_wolf   Pergi ke Howling_wolf's Website   Quote dan BalasQuote

Howling_wolf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5759
Posting: 294
Dari: Irbid, Jordan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-12-03 17:16


Stokin


Salah seorang teman sebilik saya, Rosli, sedang memvakum di bilik kami. Teman sebilik saya yang lain ialah Kamal dan Shah, sedang bersarapan. Tanpa disangka vakum tersebut tersedut salah satu stoking Kamal. Rosli termenung seketika, tidak tahu apa yg harus dilakukan. Tiba-tiba, dia tersenyum. “Jadi, terpaksalah menghapuskan buktinya,” dia berkata. Dan dia terus memvakum sebelah lagi stoking.


-----------------
logo msh

Bookmark and Share

    


  Member Information For Howling_wolfProfil   Hantar PM kepada Howling_wolf   Pergi ke Howling_wolf's Website   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 24-12-03 07:48


ntah hape-hape lawak nyer...


-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

Howling_wolf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5759
Posting: 294
Dari: Irbid, Jordan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-12-03 13:13


Telur

Saya berbincang dengan pelajar-pelajar saya yang berumur 9 tahun tentang tiga cara untuk menggunakan baki apabila membahagi. “Jika kamu mempunyai 33 biji telur dan dapat masukkan 6 biji ke dalam kotak,” saya bertanya, “berapa banyak kotak yang kamu perlukan?”
“Tiga puluh tiga bahagi enam ialah lima, berbaki tiga,” jawab salah seorang pelajar lelaki. “Ya.Kamu perlukan lima kotak.” “Apa yang kamu akan buat dengan tiga biji telur yang lebih tadi?” saya bertanya. “Masakkannya,” dia menjawab.


-----------------
logo msh

Bookmark and Share

    


  Member Information For Howling_wolfProfil   Hantar PM kepada Howling_wolf   Pergi ke Howling_wolf's Website   Quote dan BalasQuote

Howling_wolf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5759
Posting: 294
Dari: Irbid, Jordan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-12-03 13:15


Tempoh

Seorang doktor sedang memberi jumlah kos pemeriksaan terhadap pesakitnya. “Saya ada satu berita buruk,” dia berkata. “Awak hanya ada masa selama 6 bulan untuk hidup.”
“Tapi saya tiada sebarang insuran!” hela pesakit itu. “Bagaimana saya mahu membayar kamu dalam masa sesingkat itu?”
“Baiklah,” jawab doktor itu dengan tenang. “Saya tukarkan tempoh hidup awak kepada 9 bulan.”


-----------------
logo msh

Bookmark and Share

    


  Member Information For Howling_wolfProfil   Hantar PM kepada Howling_wolf   Pergi ke Howling_wolf's Website   Quote dan BalasQuote

Howling_wolf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5759
Posting: 294
Dari: Irbid, Jordan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-12-03 13:16


Hijack

Seorang pengganas berniat untuk merampas sebuah kapal terbang. Dia menunggu saat-saat yang sesuai untuk mengeluarkan pistolnya untuk merampas kapal terbang tersebut. Lalu, pada masa yang ditunggu dia mengeluarkan pistolnya dan mengacukan kepada penumpang. “Jangan bergerak jika tak nak mati. Saya mahu pesawat ini menuju ke Cuba,” dia mengugut. Seorang pramugari lalu menjawab, “Pesawat ini memang menuju ke sana, encik.”

-----------------
logo msh

Bookmark and Share

    


  Member Information For Howling_wolfProfil   Hantar PM kepada Howling_wolf   Pergi ke Howling_wolf's Website   Quote dan BalasQuote

Howling_wolf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5759
Posting: 294
Dari: Irbid, Jordan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-12-03 13:17


Payung terjun

Sebuah pesawat penumpang yang hilang kawalan dan akan terhempas sedang berpusing di udara. Pilot yang sedar akan keadaan itu menuju ke kabin penumpang untuk memberitahu perkara sebenar. “Bawa bertenang semua. Pesawat ini akan terhempas sebentar lagi. Kita tiada jalan lain selain daripada keluar daripada pesawat ini dengan payung terjun.” Keadaan menjadi kalut. “Siapa di kalangan kamu ini yang kuat imannya terhadap tuhannya?” Tanya pilot tersebut. Seorang yang duduk di kelas ekonomi yang hanya diam sejak tadi mengangkat tangan dan menjawab,”Saya.” “Kamu berdoalah di situ banyak-banyak kerana payung terjun tidak cukup untuk seorang lagi.”


-----------------
logo msh

Bookmark and Share

    


  Member Information For Howling_wolfProfil   Hantar PM kepada Howling_wolf   Pergi ke Howling_wolf's Website   Quote dan BalasQuote

syabab
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 2043
Posting: 106
Dari: KEDAH

Kedah  


posticon Posting pada: 24-12-03 13:36


ahaks...ahaks....

lawak yang hebat....



hilang abis apa yang saya hafal semalaman...$%^&^**&&)(*))(*
tak dapa ingat

Bookmark and Share

    


  Member Information For syababProfil   Hantar PM kepada syabab   Quote dan BalasQuote

syabab
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 2043
Posting: 106
Dari: KEDAH

Kedah  


posticon Posting pada: 24-12-03 13:36


ahaks...ahaks....

lawak yang hebat....



hilang abis apa yang saya hafal semalaman...$%^&^**&&)(*))(*
tak dapa ingat

Bookmark and Share

    


  Member Information For syababProfil   Hantar PM kepada syabab   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-12-03 13:37



macam macam ler...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 25-12-03 08:47


bertambah lagi lawaknyer.. kali nie takyah poie topik kelakar lain lah..kat sini pon dah cukup lawaknyer...

-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

Howling_wolf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5759
Posting: 294
Dari: Irbid, Jordan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-12-03 14:20


letih ler aku nak tulis lawak lagi
naik pecah perut ni gelak
tapi takpe
lawak baru akan tetap ade stp hari kecuali cuti umum....
selamat tahun baru hahahah

-----------------
logo msh

Bookmark and Share

    


  Member Information For Howling_wolfProfil   Hantar PM kepada Howling_wolf   Pergi ke Howling_wolf's Website   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 26-12-03 23:29


hamba cadangkan kalau ader yg bermurah hati nak sedekah lawak baru kat topik nie boleh jugak...

-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

SyahPaat
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3445
Posting: 101
Dari: KUALA SELANGOR

Selangor  


posticon Posting pada: 26-12-03 23:43




perg lawak nyer.........
nak terkentut pun nak cover........

kui..kui..kui..kui..

-----------------
MOHAMMAD SHAHFAAT JAAFAR @ PAAT
[email protected]
012-3437235

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyahPaatProfil   Hantar PM kepada SyahPaat   Pergi ke SyahPaat's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat_ikhwan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.11.2003
Ahli No: 5181
Posting: 117
Dari: kuala lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-12-03 00:13


lawak la jugak tu... hahahahukkhku kuikkuik....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_ikhwanProfil   Hantar PM kepada sahabat_ikhwan   Pergi ke sahabat_ikhwan's Website   Quote dan BalasQuote

Howling_wolf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5759
Posting: 294
Dari: Irbid, Jordan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-12-03 10:00


"Pada waktu peperiksaan ni, kamu perlu melupakan semua perkara supaya tiada tekanan semasa peperiksaan," kata seorang guru. "Maksud cikgu, adakah kami juga perlu melupakan formula2 yg kami hafal tu?" jawab seorang pelajar.

-----------------
logo msh

Bookmark and Share

    


  Member Information For Howling_wolfProfil   Hantar PM kepada Howling_wolf   Pergi ke Howling_wolf's Website   Quote dan BalasQuote

Howling_wolf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5759
Posting: 294
Dari: Irbid, Jordan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-12-03 21:11


“Aku tak fahamlah dengan orang tua aku,” kata seorang penuntut universiti kepada rakannya. “Aku beritahu mereka yang aku minta duit untuk membeli kerusi, tapi mereka hantarkan kerusi.”

-----------------
logo msh

Bookmark and Share

    


  Member Information For Howling_wolfProfil   Hantar PM kepada Howling_wolf   Pergi ke Howling_wolf's Website   Quote dan BalasQuote

Howling_wolf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5759
Posting: 294
Dari: Irbid, Jordan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-12-03 21:11


“Ayah, saya perlukan duit secukup untuk membeli tayar,” pinta seorang anak kepada ayahnya. “Untuk apa beli tayar?” “Saya minta duit yang cukup untuk beli tayar, bukan nak beli tayar.”



-----------------
logo msh

Bookmark and Share

    


  Member Information For Howling_wolfProfil   Hantar PM kepada Howling_wolf   Pergi ke Howling_wolf's Website   Quote dan BalasQuote

Howling_wolf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5759
Posting: 294
Dari: Irbid, Jordan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-12-03 21:12


“Kau sedar tak, waiter yang ambil order dan yang menghantarkan makanan adalah orang yang berlainan?” Tanya Azri. “Kalau begitu, lagi sekali saya datang ke restoran, saya akan kata, ‘Oh, maaf, saya hanya makan saja. Orang yang akan bayar datang kemudian.”

-----------------
logo msh

Bookmark and Share

    


  Member Information For Howling_wolfProfil   Hantar PM kepada Howling_wolf   Pergi ke Howling_wolf's Website   Quote dan BalasQuote

Howling_wolf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5759
Posting: 294
Dari: Irbid, Jordan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-12-03 21:13


Kalaulah kerani-kerani di bank itu cekap matematik, tapi kenapa kaunternya selalu melebihi daripada pekerja?

-----------------
logo msh

Bookmark and Share

    


  Member Information For Howling_wolfProfil   Hantar PM kepada Howling_wolf   Pergi ke Howling_wolf's Website   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 27-12-03 23:50


cuaca

En. Mamat merupakan seorang pengarah filem. Di syarikatnye ada seorang pakcik yg bernama Pak Din. Pada suatu hari En. Mamat memberitahu Pak Din yg beliau ingin membuat penggambaran di sebuah lokasi. Kemudian Pak Din menentang dengan sekeras2nya. Dia mengatakn esok cuaca hujan. kemudian esok, hujan pun turun. En. Mamat sudah mula menganggumi kehebatan Pak Din meramal cuaca.

Selepas daripada kejadian itu Pak Din dilantik sebagai pembantu En. Mamat. Setiap kali Pak Din memberikan ramalan, ramalannya mesti tepat.

Sampailah ke satu hari, Pak Din tidak datang berjumpa En. Mamat selama beberapa hari. En. Mamat pun mencari Pak Din dengan segera kerana beliau ada satu penggambaran yg penting.

Apabila bertemu Pak Din, en. Mamat pun bertanya tentang keadaan cuaca pada keesokan harinya. Dengan muka selamba, Pak Din berkata,"saya tidak tahu cuaca pada hari esok kerana radio di rumah saya dah rosak".


kalau tak kelakar mintak maaf laa.

-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 28-12-03 21:52


orang lain bole hantar lawak baru jugak...howling_wolf takkan marah...

-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

nadia_is
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1432
Posting: 236
Dari: awang-awangan

jordan  


posticon Posting pada: 28-12-03 22:49


kuikuikuih...memang kebanyakan lawak baru first time dengar...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nadia_isProfil   Hantar PM kepada nadia_is   Quote dan BalasQuote

syura
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 200
Posting: 109
Dari: :~:jalan sabak:~:

egypt  


posticon Posting pada: 29-12-03 12:42


..hilang tension kejap

hairan.. cammana boleh dapat idea2 camtu



-----------------
"Maka Allah lah Pelindung yang terbaik dan Dia jugalah yang paling Penyayang di ntara yang Penyayang" (Yusuf : 64)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syuraProfil   Hantar PM kepada syura   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 30-12-03 14:46


nanti kalo dapat idea tambah yek...org lain pon boleh tambah...lagi banyak lagi bagus lawak baru...

-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 01-01-04 09:08


sapo nak tengok kuda menyanyi...lawak baru sebagai hiburan minda di pagi anda...

pergi website nie...
kuda menyanyi

lepas bukak website tue..kalau nak dengar kuda menyanyi..klik kat mana2 kuda yang disukai..

-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 01-01-04 09:18






[ Posting ini telah di edit oleh: zero_cool pada 2004-01-01 10:28 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 01-01-04 10:30


hamba dah letak kat sini dah kuda menyanyi...boleh klik kat kuda tue...muakakak...

-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

Howling_wolf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5759
Posting: 294
Dari: Irbid, Jordan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 03-01-04 10:13



Best la kau punyer kuda nie
bleh menyanyi plak..acapella plak tuh
cam Snada jerk...


-----------------
logo msh

Bookmark and Share

    


  Member Information For Howling_wolfProfil   Hantar PM kepada Howling_wolf   Pergi ke Howling_wolf's Website   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 03-01-04 11:15


kump. baru

Shoutul Kuda.....
muakakkak...tak lama lagi kuar lah album di pasaran TOYOME...

-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

putera_manis
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 22
Posting: 593
Dari: Segamat

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-01-04 13:24




best la pulak kuda tu nyanyi...

-----------------

MAta BErtENTanG,kAn tIMBul kaSIH SAyanG....
HAti berTEMU HatI,KAn laHIr rASa kaSIh.....
BiLA dAHI BERtemu SEjaDah,BAruKAN teRAsA KeBESaraN iLAhi...
KetENAngan Jua DiPerolehi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For putera_manisProfil   Hantar PM kepada putera_manis   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 03-01-04 21:05


diorang cakap lepas nie nak join kump. Shoutul Mujahideen kat KISAS...tapi hari tue ditolak coz ader tulisan 'animals is not allowed'...

-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

atisolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.11.2003
Ahli No: 5372
Posting: 270
Dari: bumi Allah

japan   avatar


posticon Posting pada: 04-01-04 12:36



poooo.......shiwawa...yi...oooo......bom bom chi' chi'..bom bom....nyanyi!!nyanyi!!muahahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For atisolehahProfil   Hantar PM kepada atisolehah   Pergi ke atisolehah's Website   Quote dan BalasQuote

atisolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.11.2003
Ahli No: 5372
Posting: 270
Dari: bumi Allah

japan   avatar


posticon Posting pada: 04-01-04 12:40


camano nak hentikan diorang ni menyanyi!!!sakit telingaku!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For atisolehahProfil   Hantar PM kepada atisolehah   Pergi ke atisolehah's Website   Quote dan BalasQuote

atisolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.11.2003
Ahli No: 5372
Posting: 270
Dari: bumi Allah

japan   avatar


posticon Posting pada: 04-01-04 12:42


tak yoh bagitau,ana dah tau dah.sori....

Bookmark and Share

    


  Member Information For atisolehahProfil   Hantar PM kepada atisolehah   Pergi ke atisolehah's Website   Quote dan BalasQuote

Howling_wolf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5759
Posting: 294
Dari: Irbid, Jordan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-01-04 22:10


Guru: Saya nak tanya awak satu soalan. Awak ada seringgit, lepas tu awak minta lagi dari ayah awak seringgit. Berapa ringgit yg awak ada?
Murid: Seringgit
Guru: (nada sedih) Rupa-rupanya awak masih tak tahu mengira
Murid: (lebih sedih) Cikgu tak tahu perangai ayah saya.

-----------------
logo msh

Bookmark and Share

    


  Member Information For Howling_wolfProfil   Hantar PM kepada Howling_wolf   Pergi ke Howling_wolf's Website   Quote dan BalasQuote

Howling_wolf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5759
Posting: 294
Dari: Irbid, Jordan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-01-04 22:13


Teacher: You are chewing gum.
Billy: No, my name is Billy Anderson.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Howling_wolfProfil   Hantar PM kepada Howling_wolf   Pergi ke Howling_wolf's Website   Quote dan BalasQuote

Howling_wolf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5759
Posting: 294
Dari: Irbid, Jordan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-01-04 22:32


MENJERIT BERSAMA
Lima orang budak sedang bermain ditepi sungai.. tiba-tiba salah seorang dari mereka terjatuh kedalam sungai sedangkan mereka semua tidak
pandai berenang.. Lalu salah seorang dari budak-budak itu menjerit.."Tolong, Tolong" Disebabkan jeritan itu sangat perlahan dan tidak didengari oleh orang lain.. lalu salah seorang budak lain berkata.."Mungkin lebih baik kalau kita semua
menjerit Bersama" "Ya.. Idea yang sangat bagus" jawab rakannya yang lain.. dan mereka semua
mula menjerit "Bersama ! Bersama!"


Bookmark and Share

    


  Member Information For Howling_wolfProfil   Hantar PM kepada Howling_wolf   Pergi ke Howling_wolf's Website   Quote dan BalasQuote

Howling_wolf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5759
Posting: 294
Dari: Irbid, Jordan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-01-04 22:43


BAYI JEPUN
Herman : "Saya dengar anda suami-isteri sedang mengikuti kursus bahasa jepon.. kenapa?"Jamri : "Kami baru sahaja mengambil seorang bayi Jepun yang berusia
sebulanitu dari rumah anak yatim sebagai anak angkat kami...Jadi kami bimbang bila sudah besar nanti dia akan bercakap dalam bahasa
Jepun dengan kami"


Bookmark and Share

    


  Member Information For Howling_wolfProfil   Hantar PM kepada Howling_wolf   Pergi ke Howling_wolf's Website   Quote dan BalasQuote

Howling_wolf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5759
Posting: 294
Dari: Irbid, Jordan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-01-04 22:47


MENU RESTORAN ITALI Seorang pemuda membawa teman wanitanya ke sebuah restoran Itali yang sangat terkenal. Dia sendiri pun belum pernah masuk sebelum ini.. tapi demi mengambil hati teman wanitanya.. dia memberanikan diri untuk makan di restoran itu... Setelah mereka duduk dan memakan anggur yang disajikan.. si lelaki mengambil menu... Kerana bingung melihat nama-nama aneh masakan Itali.. dia memilih sembarangan... "Waiter.. bawakan kami makanan Giuseppe Spomdalucci untuk 2 orang" kata lelaki tadi.. "Maaf.. encik" jawab waiter "Itu nama pemilik restoran ini"


Bookmark and Share

    


  Member Information For Howling_wolfProfil   Hantar PM kepada Howling_wolf   Pergi ke Howling_wolf's Website   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 16-01-04 16:12


bestnyer lawak....dah jadi macam koleksi plak....kira skit dah ada berapa lawak dah...

-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

Howling_wolf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5759
Posting: 294
Dari: Irbid, Jordan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-01-04 01:49


Murid: Cikgu, adakah cikgu akan mendenda saya atas perkara yg tidak saya buat?
Cikgu: Mana mungkin cikgu berbuat begitu. Kenapa?
Murid: Saya tidak buat kerja rumah saya......



Bookmark and Share

    


  Member Information For Howling_wolfProfil   Hantar PM kepada Howling_wolf   Pergi ke Howling_wolf's Website   Quote dan BalasQuote

Howling_wolf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5759
Posting: 294
Dari: Irbid, Jordan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-01-04 01:56


Seorang tua sedang berjalan-jalan di kws perumahan lalu terdengar suara ramai kanak-kanak sedang menjerit di sebalik pagar papan. "Sebelas!Sebelas!" mereka menjerit beramai-ramai. Disebabkan oleh rasa ingin tahu, org tua tersebut ingin melihat apa yg berlaku sebenarnya di sebelah pagar tersebut sehingga menyebabkan kanak-kanak tersebut menjerit sedemikian rupa. Dia dapati ada satu lubang pada papan itu lalu melekapkan mata utk mengintai ke sebelah pagar.

Tiba-tiba matanya dicucuk satu benda yg tajam."Aduh, sakitnya!" org tua itu menjerit kesakitan sambil menekup matanya. Pd masa itu org tua tersebut terdengar bunyi jeritan kanak-kanak tadi tetapi kali ini agak berlainan. "Dua belas!dua belas!" jerit kanak2 itu pd kali ini.





Bookmark and Share

    


  Member Information For Howling_wolfProfil   Hantar PM kepada Howling_wolf   Pergi ke Howling_wolf's Website   Quote dan BalasQuote

syura
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 200
Posting: 109
Dari: :~:jalan sabak:~:

egypt  


posticon Posting pada: 20-01-04 10:28


~~HATI SEORANG MAT JIWANG~~

Seperti yang kau tau nama aku Isnin bin Selasa....adapun aku Dilahirkan
pada
hari Khamis,sampai ke hari ni aku tak tau apesal ayah aku bagi aku nama
tu...maybe hari isnin ni hari dia berkenal dgn bakal bini dia
merangkap mak aku agaknya... mana lah aku tau kisah cintan cintun
diorang nie... takde kuasa aku nak tau...baik aku cerita pasal
aku..tak gitu...


Dan untuk pengetahuan kau...seperti yg kau lihat...dan sememangnya
Tidak dinafikan lagi...aku dilahirkan sehensem-hensem umat...kerana
Itulah jugak...berebut awek merayu-rayu nak aku jadik pakwe
diorang....siap ada listing lagik...Tapi ada satu bende yang
sedih....setiap kali awek yg keluar dgn aku mesti break selepas aku
ajak
diorang naik kereta
aku...aku pun tak tau apasal..


Intan,awek cun yang aku jumpe masa aku nak beli ikan todak kat
Pasar borong simpang,Taiping,perak.Dia ni lain sikit sebab aku dah
janji
Dgn diri aku...dia le awek aku yg paling last....muktamad dah
ni...surat menyurat takkan dilayan.....kalau Intan tinggalkan
aku....cam
awek
awek aku yg dulu..sumpah aku tak nak kahwin... bende yang aku nyampah
tu
jadi jugak..setiap kali keluar dating kat Taman Tasik Taiping....Intan
akan bersungut dan bersesungut kalau aku bawak motor kriss aku yang dah
tak rupa macam kriss dan jugak shape dah macam keris...macam-macam dia
komplin..dia tau aku kerja sebagai driver...kata dia takkan aku
takde kereta...bawaklah kereta awak tu..takkan nak terperap kat rumah
je...tak


Tak syok la naik motor.. rambut berserabut lar..muka cair lar...kain
terselak lar..malu nanti orang tengok lar..tak boleh nak seksi
lar...But aku tak sanggup kerana aku tau kalau aku bawak dia naik
kereta
aku...sure itulah kali last aku akan jumpa Intan.... Intan sure
akan mintak break or maybe menghaibkan diri terus... aku cakap kat
dia...baiklah....esok aku akan datang naik kereta besar....jauh
lagi besar dari kereta "mesedis"....


Seperti yang ku jangka..itulah kali terakhir aku berdating dgn
Intan...Intan terus mengahaibkan diri.....aku dah agak dah mesti
Terjadi punyer....... Cuma je satu yang aku nak bagi nasihat kat korang
Korang semua ..especially mereka yang pernah jadi awek aku...or bakal
awek
aku....jgn korang pandang hina kat orang yang kerja cam aku
ni....satu hari nanti...ndak tak ndak korang kena naik jugak kereta aku
nie.....





Yang Benar
Isnin Bin Selasa
Pemandu Kereta Jenazah
Persatuan Khairat Kematian Kuala Sepetang
Taiping Perak.


Bookmark and Share

    


  Member Information For syuraProfil   Hantar PM kepada syura   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 21-01-04 20:24


wahh dah banyak supporter baru untuk lawak baru nih nampaknye...tolong bagitau ahli lain pasal topic nie..sebab hamba tengok ada lawak yang baru dipost sudah ada kat dalam topic nih...

-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 20-02-04 01:35


dah lama tak jenguk....sibuk SPM...

-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

dya
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22768
Posting: 27
Dari: bumi allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-04-06 17:32


kelako kelako....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dyaProfil   Hantar PM kepada dya   Quote dan BalasQuote

nurirshad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23047
Posting: 214
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-04-06 08:03


eish, tak senonoh betul!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurirshadProfil   Hantar PM kepada nurirshad   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 13-04-06 01:42


Hahaha... Sian dia, mesti tak kahwin.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

farhanin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2004
Ahli No: 10742
Posting: 326
Dari: di BumI yang Aman PerMAi..

Johor  


posticon Posting pada: 13-04-06 23:51


hehe..bagus juga banyak koleksi..

kalau berulang pun tak apa la.. tak semua orang bukak semua topic

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhaninProfil   Hantar PM kepada farhanin   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.175792 saat. Lajunya....