Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-05-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika tiada kereta kuda, naiklah kuda; jika tiada kuda, lebih baik berjalan kaki

-- Peribahasa Tionghua

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 142
Ahli: 0
Jumlah: 142




  Yang Masuk Ke Sini
nasiruddin: 24 hari yang lalu
Kang: 42 hari yang lalu
lidah-penghunus: 45 hari yang lalu
muslimin23: 53 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: 4 bintang utk LOTR3


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» 4 bintang utk LOTR3

Please Mendaftar To Post


Oleh 4 bintang utk LOTR3

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-12-03 14:14


yesterday,saya dpt ticket free tengok LOTR (Return of the King)jam 11.00pm..mmglah best...rugi rasanya mana mana geng ukhwah yg minat lotr tak pergi.......scene utk berperang je dah buat kita terpaku....bestlah..saya bagi 4 bintang utk LOTR3.......



P/S..Gollum mati selamba jerr

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

serikandi_kdh
Warga Rasmi
Menyertai: 04.12.2003
Ahli No: 5468
Posting: 5
Dari: Kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 18-12-03 15:23


Wow!bestnyer dpt tiket free LOTR3......
Sebenarnya sy ni memang minat giler ngan cite tu..
skrg ni tunggu mase vcd nye kuar di pasaran pastu nak beli terus...
Tak sabar rasanye nak tengok cite tu...
Best tak die punya ending???

Apa2 pun let us wait and see....

Bookmark and Share

    


  Member Information For serikandi_kdhProfil   Hantar PM kepada serikandi_kdh   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-12-03 19:20


best-best.....nak perang punya scene,nak sedih,semua ada....tapi mmg bestlah......tak lakulah film melayu kalau tayang waktu cam ni....


p/s.ending aragorn jadi raja,cincin dpt dibuang,jari frodo putus kena gigit ngan so gollum..sam kahwin,gandalf kembali ke tempat asal...

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

syafiq86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.08.2003
Ahli No: 2897
Posting: 240
Dari: Batu Pahat

Johor  


posticon Posting pada: 18-12-03 21:34


LOTR3: ROTK memang satu lagi kejayaan Peter Jackson menghasilkan sebuah cerita adaptasi Tolkien yang extraordinary. Cuma satu benda yang saya tunggu2 nak lihat takde. Iaitu 2 orang abang Arwen Evenstar iaitu anak Elrond Half-Elven, namely Elladan dan Elrohir berperang di sisi Aragorn. Kalau dalam buku LOTR, mereka berdua sentiasa menjaga Aragorn di medan perang dengan kemahiran berperang yang tinggi.
Selain tu, part yang saya nantikan tapi takde bila Halbarad Dunadan, Ranger of the North datang menemui Aragorn di Dunnharrow bersama 30 orang ranger, golongan yang mempunyai kemahiran berperang yang jauh melebihi manusia biasa.

-----------------
KAWANLAH selagi ada hati. BERCINTALAH selagi ada yang sudi. GEMBIRALAH selagi ada teman di sisi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syafiq86Profil   Hantar PM kepada syafiq86   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 28-12-03 20:35


memang best.....
saya dah tengok...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 29-12-03 03:44


tgk yg pertama....tapi tak phm jln citer....btulke best sgt.??

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-12-03 08:56


mmg best... tak rugi tgk... puas hati...
4 bintang utk LOTR (Return of the King)...
w/pun ending agak meleret...
mcm cite hindustan lak lamanya...
3 jam lebih...



-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

ainunnadwah
Warga Rasmi
Menyertai: 22.12.2003
Ahli No: 5886
Posting: 14
Dari: segamat

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-12-03 10:39


..erm..cite nie memang best..adventure..tak puas nengok sekali..ana pulak nak kasi 5 bintang tuk lotr 3..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainunnadwahProfil   Hantar PM kepada ainunnadwah   Quote dan BalasQuote

cenderawasih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2249
Posting: 115
Dari: utm

Johor  


posticon Posting pada: 29-12-03 13:15


Ana memang fanatik juga dengan LOTR...sejak trilogi LOTR yg pertma(FOTR) lg ana dah minat gila kat karya JRR Tolkien ni...sampailah ke ROTK...actually...banyak jugak pengajaran yg boleh kita ambil dr filem ni...tapi banyak2 watak...watak yang paling ana suke ialah Legolas(Orlando Bloom)..yang kacak tu he he...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cenderawasihProfil   Hantar PM kepada cenderawasih   Quote dan BalasQuote

islam_suci
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1054
Posting: 94
Dari: Gombak

saudiarabia  


posticon Posting pada: 29-12-03 22:41




ana minat giler LOTR...kakak ana kumpul bukunya....manakala kat rumah kumpul cdnya...cerita fantasy memang kegemaran keluarga ana....seperti LOTR,Harry Potter dll...ana pun minat Legolas gak....caranya memanah memang cool....

-----------------
A successful person is a person who is always struggle to success but also dare to fail...

Bookmark and Share

    


  Member Information For islam_suciProfil   Hantar PM kepada islam_suci   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 30-12-03 13:37


Mengikut ET News, Orlando Bloom (legolas)akan melakonkan wataksebagai pejuang org Islam di dalam film terbarunya mengenai Jurusalem.....mana tau dia terniat hati nak masuk Islam.....tapi..hehehe buat peminat legolas,legolas ni pelik sikit...dia ada hubungan romantik dengan kawan baik lelakinya..ha..siapa nak jawab..hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

nurana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.07.2003
Ahli No: 2561
Posting: 139
Dari: bangi

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-12-03 13:55


best..best..LOTR 3 memang best.tapi jgnlah kata kat member yg tak pi tgk citer tu rugi sbb mereka tak buang duit cam kita..hehe..suka scene last,sedih tgk masa frodo nak naik kapal..dlm citer tu bnyk menekankan aspek2 kasih sayang dan persahabatan antara sesama makhluk.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuranaProfil   Hantar PM kepada nurana   Pergi ke nurana's Website   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-12-03 14:23


Quote:
Mengikut ET News, Orlando Bloom (legolas)akan melakonkan wataksebagai pejuang org Islam di dalam film terbarunya mengenai Jurusalem.....mana tau dia terniat hati nak masuk Islam.....tapi..hehehe buat peminat legolas,legolas ni pelik sikit...dia ada hubungan romantik dengan kawan baik lelakinya..ha..siapa nak jawab..hehehe




mesti cerita tu bias nantikan... mesti mrk nak hina islam... almaklumlah kebanyakan filem2 mrk seblm ni memaparkan islam berimej buruk... pengganaslah... dan mcm2 lagilah... bila lg org islam sendiri yg nak produce filem islamik yg bermutu??

watak legolas tu mmg cute... aragorn plak macho... pandai mrk memilih pelakon yg bersesuaian... keempat2 Hobbit tu plak comel... frodo, sam, pippin & merry (betul ke nama ni??? lupa lak...) byk sgt watak... hehehe...



-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

insan_kerdil
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1958
Posting: 64
Dari: Damansara

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-12-03 14:55




Ana pun dah tgk LOTR3 ni. Ana rasa ana pun nak bagi 5 bintang untuk citer ni. Mcm yang ana komen pada topik pasal LOTR sebelum ni, citer ni tak abis2 dgn aksi2 yg membuatkan ana dok melekat kat depan komputer ana.
Nasib baik cd, takde la takut tertinggal solat.

Antara banyak2 watak, ana lebih suke watak Sam sebab tanpa Sam, ana sure Frodo takkan dapat selesaikan misi tu. Lagi pun Sam tak pernah ade niat jahat pade sesiapa pun. Kalau la ana dapat kawan macam Sam tu, best nye...
Tapi ade ke orang macam watak Sam kat dunia ni???



-----------------
Sebening embun,
Seputih salju,
Seikhlas hamba-Mu.
Insan kerdil di bumi sementara.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For insan_kerdilProfil   Hantar PM kepada insan_kerdil   Pergi ke insan_kerdil's Website   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-12-03 15:14


watak sam...
seorg sahabat yg setia...
susah nak cari shbt mcm tu...
frodo termkn juga hasutan gollum tu...
begitulah...
kalau dah selalu sgt dihasut...
akan percaya juga...
sbb itulah kita kena jujur dan saling mempercayai dlm bershbt ni...
muncul aje org ketiga yg menghasut, terus hilang kepercayaan...
walhal org tu shbt yg sudah lama dikenali...
nasib baik sam setia dan menghargai persahabatan...
terharu dgn pengorbanan seorg shbt spt sam...
masih wujudkah shbt sebegitu sekrg ni???

-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

putera_bongsu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.12.2003
Ahli No: 5875
Posting: 37
Dari: seberang laut

australia   avatar


posticon Posting pada: 30-12-03 22:17


best mmg best,tapi hero sbnarnya bukan Frodo Baggins tp si Golumn tu sbb tolong gigitkan tangan Frodo time last scene tu....hehe.kalau tak, sure dunia kite ni dh dipenuhi ngan uruk-hai.

Bookmark and Share

    


  Member Information For putera_bongsuProfil   Hantar PM kepada putera_bongsu   Quote dan BalasQuote

a_whole_new_world
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1503
Posting: 195
Dari: s\'pore

singapore  


posticon Posting pada: 30-12-03 22:42


saya nak gi tgk LOTR.....tapi takder org nak temankan..........bestkan ceriter dia........jelesnya org dpt gi tgk................

Bookmark and Share

    


  Member Information For a_whole_new_worldProfil   Hantar PM kepada a_whole_new_world   Quote dan BalasQuote

cenderawasih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2249
Posting: 115
Dari: utm

Johor  


posticon Posting pada: 30-12-03 22:47


perkara pertama skali yg ana teringin nak buat lepas tengok LOTR ...teringin sangat nk pergi new zealand...tp apakan daya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cenderawasihProfil   Hantar PM kepada cenderawasih   Quote dan BalasQuote

nieza
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.07.2003
Ahli No: 1867
Posting: 108
Dari: kota bharu bandaraya Islam

Johor  


posticon Posting pada: 31-12-03 13:39



Cerita tu memang best!! Sampai tak puas2 tengok..cam nak tengok lagi..



Bookmark and Share

    


  Member Information For niezaProfil   Hantar PM kepada nieza   Pergi ke nieza's Website   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 31-12-03 17:04


Alah kak Engku,org filem kat Malaysia ni pandai produced film rubbish,kalau tanya,why?dia kata budget tak cukup.....ermm budget tak cukup,pi tengok filem Iran,boleh jugak masuk Cannes walau filem tu lebih murah belanjanya dari buat Drama apa,Sembilu....dia org ni,Malaysian,buat filem nak jadikan org Malaysia jadi mcm uruk Hai....suruh gelak,gelakkkk...suruh nangis,nangis....Cinta Kolestrol lah....mendam berahilah....kadang2 fikir,iklan Yasmin tu lagi baik dari filem yg ada kat Malaysia ni....
Mat Salih tu buat filem sebenarnya based from kreativiti,kita kat Malaysia ni stereotype...suka filem mcm Mami jarum tu.....tak berkenan saya....
Apapun saya berharap satu masa,ada org Islam yg boleh buat filem Islamik,epik....King Saladin ke,apa sahaja yg setanding dengan LOTR....hah..budak kat ukhwah ni mesti boleh tawarkan diri berlakon,jadi legolas pakai serban ke....eowyn pakai tudung litup ke....yg Uruk Hai....takde idea nak suruh pakai apa.....


p/s..teringin nak produced film thriller..


Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-12-03 17:10


Quote:
legolas pakai serban ke....eowyn pakai tudung litup ke....



mesti makin cute legolas tu kalau pakai serban...
arwen lak mesti makin cun kalau pakai tudung...



Joshua, akak mmg suka tgk filem horror and thriller... produce lah satu yg betul2 best... apa citer thriller favourite Joshua??? baru2 ni tgk citer thriller Mystic River... tak best langsung...

-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 05-01-04 00:30


KaK Engku,saya kalau ada peluang,memang nak produce something,bidang periklanan niyang saya ceburi tak jauh juga dengan bidang filem,kena ada script yang baik,jalan cerita yang menarik,storyboard..mcm mcm....InsyaAllah,kalau berpeluang,nak juga buat filem..heheh,tapi kena cari pengalaman dulu.
Thriller,cerita terbaik pernah saya lihat Dreamc'er,wrong turn dan a few to name.Yg baru ni PAYCHECK,ha..siapa minat filem aksi ke,leh gi tengok.Kill Bills pun ok.
Ni kalau Legolas pakai serban,tak dpt bayangkan.Tak berkelip agaknya orang tengok.

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

wawa_san
Warga Rasmi
Menyertai: 23.08.2003
Ahli No: 3058
Posting: 15
Dari: Setapak

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-01-04 21:19




Ape2 hal pun LOTR is the best movie.
Ade can menang Oscar thn ni.
Sape2 yg tak tgk tu mmg rugi.
Cian depa tu no!!
Dari 4 bintang,saya bagi 5!!
Ahaks,boleh tak?!

p/s:tak sabar rasanya nak tgk legolas pakai serban
he...he...he...

-----------------
If you lost all hope & excuses
And the cheapskates and the losers
nothing's left to cling onto
you gotta hold on to yourself...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wawa_sanProfil   Hantar PM kepada wawa_san   Quote dan BalasQuote

atisolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.11.2003
Ahli No: 5372
Posting: 270
Dari: bumi Allah

japan   avatar


posticon Posting pada: 07-01-04 22:31


LOTR ROTK adalah movie yg paling best antara FOTR ngan TTT.lagipun,legolas bunuh Oliphaunt tuh sorang diri jer!! Biler gajah tuh jatuh,legolas terus bangun.....COOOOOOOOOOOOOOLLLLLLL................................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

---------------------
There Can Be Miracle,
If You Believe.

Bookmark and Share

    


  Member Information For atisolehahProfil   Hantar PM kepada atisolehah   Pergi ke atisolehah's Website   Quote dan BalasQuote

atisolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.11.2003
Ahli No: 5372
Posting: 270
Dari: bumi Allah

japan   avatar


posticon Posting pada: 07-01-04 22:39


cakap pasal LOTR,membuatkan ana rindu plak ngan citer tuh....ana harap citer tuh tak abis lagi!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For atisolehahProfil   Hantar PM kepada atisolehah   Pergi ke atisolehah's Website   Quote dan BalasQuote

al-biruni03
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2003
Ahli No: 1583
Posting: 237
Dari: bukit kapar,klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-01-04 09:45




hehehe.....memula keluar cerita tu kat cd saya tak berhajat langsung nak tengok walaupon kengkawan saya kata cerita bestla itula inila....tapi masa tu saya tak minat cerita cam tu..

taklama lepas tu ayah saya beli ...(cetak rompak punye..)...saya tak tengok pon....hingga raya china..saya balik ke rumah...(sbb dok asrama)..
tetiba rasa macam nak tengok cerita tu..pastu saya pon bukae...

hehehe..ingatkan cerita hampeh..rupa-rupanya best nak tergolekkkk!! hihihi...watak-wataknye hebat-hebat belaka..pandai betul depa berlakonn..

saya kasi markah full marks laa...

k.tu sahaja..wassalamzz

p/s: sorry sebab bahasa agak kasarr

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-biruni03Profil   Hantar PM kepada al-biruni03   Pergi ke al-biruni03's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.119538 saat. Lajunya....