Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tidak ada sahabat yang setia melainkan kepentingan yang berpanjangan

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 61
Ahli: 0
Jumlah: 61




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 2 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: horoskop???


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» horoskop???

Please Mendaftar To Post


Oleh horoskop???

biru
Warga Rasmi
Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5733
Posting: 12

Johor  


posticon Posting pada: 16-12-03 16:07


assalamualaikum..
saya cuma nak tanya pendpt antum semua mengenai horoskop,wajarkah ia dipercayai ataupun sebaliknya???camner lak ngan mengenali personaliti berdasarkan warna kegemaran ke,bunga ke,ataupun cara seseorg itu menyelesaikan masalah yg dihadapinya???boleh ceriter sikit mende tue horoskop ngn lebih jelas...

Bookmark and Share

    


  Member Information For biruProfil   Hantar PM kepada biru   Quote dan BalasQuote

WasiniWahida
Warga Rasmi
Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5734
Posting: 4
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 16-12-03 16:18


bagi kite la...
kalau baca aje tuu..tak per laa...
tapi tak yah percaya sangat...
tapi kan kadang2 tu bila baca rase cam terkena jugakk...tak tau laa...

hanya allah yg maha mengetahui...


Bookmark and Share

    


  Member Information For WasiniWahidaProfil   Hantar PM kepada WasiniWahida   Quote dan BalasQuote

sMiLeY_gURLz85
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3456
Posting: 57
Dari: petaling jaya

Selangor  


posticon Posting pada: 16-12-03 16:23



betul...ana sokong kata wasiniwahida tu...sekadar utk info je boleh la....kalau nak percaya tu...lebih baik jangan...kadang2 ada juga yang kena ramalannya...tapi,ana rasa itu mungkin kebetulan...qado' dan qadar kan ketentuan allah

-----------------
SeJaUh MaNa KiTa PeRgI, sEkUaT MaNa PuN kItA BeRLaRi, ApAPuN YaNg PaStI, ALLAH LAH jUa TeMpAt KiTa KeMBaLi.... sALaM uKhwAh DaRi... SmiLEy_GuRLz85

Bookmark and Share

    


  Member Information For sMiLeY_gURLz85Profil   Hantar PM kepada sMiLeY_gURLz85   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-12-03 01:32


betul..

bg kaze sbgi pengetahuan am je..
klu kaze nampak, kaze bacalah.. tak sampai tercari┬▓

-----------------
kaze tech

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

Awekzz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.10.2003
Ahli No: 4682
Posting: 142
Dari: Kota Kinabalu <> Kuantan

Sabah  


posticon Posting pada: 17-12-03 01:59




macam kengkawan lain cakap...
jangan percaya sgt horoskop ni....
kalau terkena betul tu.. mebi kebetulan


-----------------
"YA RABB! Semanis-manis pemberianMu dalam kalbuku ialah perasaan harapku terhadapMu dan seenak-enak perkataan pada lidahku ialah memujiMu, sedang yang paling aku rindukan ialah saat berjumpa denganMu.."

Bookmark and Share

    


  Member Information For AwekzzProfil   Hantar PM kepada Awekzz   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 17-12-03 04:38


Dorang cuma kaji kelakuan manusia. Tapi tak semestinya kena

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

wardahputeh
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.12.2003
Ahli No: 5708
Posting: 52
Dari: alam maya

blank  


posticon Posting pada: 17-12-03 10:41


assalamualaikum

horoskop ni tak boleh dipercayai...kita kena percaya qada' dan qadar Tuhan..kalau tersama tu..kebetulan la tu...
waallahualam

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardahputehProfil   Hantar PM kepada wardahputeh   Pergi ke wardahputeh's Website   Quote dan BalasQuote

siti204
Warga Rasmi
Menyertai: 07.10.2003
Ahli No: 4088
Posting: 4
Dari: malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 17-12-03 11:14


setakat nak baca utk hiburan boleh la..tapi kalau nak percaya lebih baik tak payah...kan tak elok tilik2 ni...tp kalau yang bulan kelahiran tu boleh la kut sbb dr.fadzilah sendiri pun bagi tau...

Bookmark and Share

    


  Member Information For siti204Profil   Hantar PM kepada siti204   Quote dan BalasQuote

kim
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2003
Ahli No: 3965
Posting: 243
Dari: bawah kerajaan Allah

Selangor  


posticon Posting pada: 17-12-03 13:20



ana pun sependapat ngan kalian...baik tak yah percaya...kalau kena hanya kebetulan saja....kalau ana nampak pun ana baca gak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kimProfil   Hantar PM kepada kim   Quote dan BalasQuote

kobuhura
Warga Rasmi
Menyertai: 26.08.2003
Ahli No: 3116
Posting: 2
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-12-03 17:58


horoscope ni cam game aje..tujuannye..nk suruh manusia ni tau camne dia...bukan ape..m'sia ni kan alpa...yg penting niat mesti betul

Bookmark and Share

    


  Member Information For kobuhuraProfil   Hantar PM kepada kobuhura   Quote dan BalasQuote

safiee_iiu
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.07.2003
Ahli No: 2434
Posting: 339
Dari: 475, felda air tawar 1, 81920 kota tinggi, johor

Johor  


posticon Posting pada: 19-12-03 18:07


tak harus percaya pada horoskop,bunga ataupun apa-apa.kadang2 memang terkena jugak,itupun kebetulan je

Bookmark and Share

    


  Member Information For safiee_iiuProfil   Hantar PM kepada safiee_iiu   Pergi ke safiee_iiu's Website   Quote dan BalasQuote

mawarkasih
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 41
Posting: 519
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-12-03 18:34


em......

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarkasihProfil   Hantar PM kepada mawarkasih   Quote dan BalasQuote

bulan_bintang
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 396
Posting: 144
Dari: cyberjaya-the intelligent city

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-12-03 18:54


ermm..rasenye kalo kite just get it as general knowledge..i dont think it's wrong..tapi jgn arr caye sangat..kalo ade yg ter'kena' tu..mungkin kebetulan..takdir tu di tangan Tuhan..smuanye dah tertulis dan setiap yg ditakdirkan tu ade hikmahnye yg tersendiri..can we just judge a person with horoscop only? rasenyee..biar kite knal sesorang tu secare reality..kan..

# sekadar pandangan#

Bookmark and Share

    


  Member Information For bulan_bintangProfil   Hantar PM kepada bulan_bintang   Quote dan BalasQuote

putera81
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 549
Posting: 153
Dari: SaBAh

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-12-03 20:52


assalamualaikum,
setiap kejadian ada sebab dan hikmahnya Allah jadikan,. kalau benda tu baik, mendatangkan kebaikan kpd diri, bolh la djadikan teladan, yg kurang baik tu jadikanlh sempadan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For putera81Profil   Hantar PM kepada putera81   Pergi ke putera81's Website   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 22-12-03 01:43



sekadar untuk bahan bacaan ringan tak per laa..
jangan pulak sampai mempercayai dan menjadi terlalu fanatik dengan horoskop ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

abrak
Warga Rasmi
Menyertai: 12.12.2003
Ahli No: 5650
Posting: 19
Dari: Manjung

Perak  


posticon Posting pada: 22-12-03 02:19


horoskop...ade manyak mende yg diceritakan oleh horoskop...kalau horoskop tu cite "hari ni akan jadi mende cam gini cam gitu"...yg ni sah┬▓ jangan dok baca ar...dan klau terbaca pon jangan percaya terus...throw it far away from your mind...

dan..kalau yg cite "org yg horoskop ni baik dalam .....dan buruk dalam...." yg ini pon jangan ar dok percaya...tapi mungkin bley kita gunakan untuk kebaikan diri kita sendiri...

maksud ana...yg mana dia kata baik tu...kalau betul ada dalam diri kita..kita kena kekalkan...dan yg mana takde tu...kita bagi ada...improve yourself!

dan..bagi keburukan yg dia cakap tu...kalau ada dalam diri kita...kita kena baiki dia...kalau takde dalam diri kita...jangan dok cari plak...berdoa la supaya mende buruk tu tak meresap dalam jiwa kita...

kesimpulannya..jadikan semua tu sebagai sesuatu yg positif untuk kita improve out attitude...itu je..kalau ape yg ana cakap ni terpesong...tolong tegur..

-daripada insan yg serba kekurangan-

Bookmark and Share

    


  Member Information For abrakProfil   Hantar PM kepada abrak   Quote dan BalasQuote

Faiz85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.09.2003
Ahli No: 3830
Posting: 83
Dari: Simferopol, Ukraine

ussr   avatar


posticon Posting pada: 12-01-04 23:01



horoskop nih hanya sekadar seronok seronok..
segalanya Allah dah tentukan...cuma kadang kadang tuh kebetulan jerk..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faiz85Profil   Hantar PM kepada Faiz85   Quote dan BalasQuote

atisolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.11.2003
Ahli No: 5372
Posting: 270
Dari: bumi Allah

japan   avatar


posticon Posting pada: 12-01-04 23:26


bace jer......tak yah ikut........mungkin boleh meningkatkan pembacaan bahasa inggeris???? kat dalam surat khabar bahasa inggerislah.... ntah-ntah ade perkataan baru boleh meningkatkan ilmu pengetahuan....


-------------------
Insan Yg Mencari Sinar Kejayaan,
Akan Dihargai Allah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For atisolehahProfil   Hantar PM kepada atisolehah   Pergi ke atisolehah's Website   Quote dan BalasQuote

hanim
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 160
Posting: 236
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 15-01-04 19:08


pada ana..horoskop ni...memang tak leh caya..setakat suka2 tu boleh la....

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanimProfil   Hantar PM kepada hanim   Quote dan BalasQuote

nasita
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5760
Posting: 90
Dari: cay tee

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-01-04 21:05



erm..kalo sekadar suka2 takperla..jgnla sampai percaya lak sebab apa2 tentang kejadian kita telah ditentukan oleh Allah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nasitaProfil   Hantar PM kepada nasita   Quote dan BalasQuote

mujahidahakimah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6249
Posting: 22
Dari: BuMi AllaH...

brazil   avatar


posticon Posting pada: 24-01-04 15:19



bagi pandangan ana,jika kita membacanya cukuplah sekadar bacaan sahaja tidak lebih dari itu..wallahualam

-----------------
HIDUP TIDAK SELALUNYA INDAH LANGIT TAK SELALU CERAH SURAM MALAM TAK BERBINTANG.... ITULAH LUKISAN ALAM ... Take time to pray It is the greatest power on earth... Ilalliqa' ..... SaLaM uKhWah...(",)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidahakimahProfil   Hantar PM kepada mujahidahakimah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
ę Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.110817 saat. Lajunya....