Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Selalunya, bila kita berusaha menenggelamkan kapal orang lain, kita lupa untuk mengawal kapal kita sendiri. Kapal kita tenggelam terlebih dahulu.

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 98
Ahli: 0
Jumlah: 98




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 3 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: Benarkah???


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» Benarkah???

Please Mendaftar To Post


Oleh Benarkah???

syafiq86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.08.2003
Ahli No: 2897
Posting: 240
Dari: Batu Pahat

Johor  


posticon Posting pada: 16-12-03 15:33


Apabila seorang adam itu sering bertekak (bergaduh) dengan seorang hawa, suatu hari nanti wanita itulah yang akan menjadi pilihan hatinya untuk menjadi teman hidupnya. Betul ke?

-----------------
KAWANLAH selagi ada hati. BERCINTALAH selagi ada yang sudi. GEMBIRALAH selagi ada teman di sisi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syafiq86Profil   Hantar PM kepada syafiq86   Quote dan BalasQuote

AyuHumaira
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1342
Posting: 294
Dari: IIUM, Garden of Knowledge & Virtue.

egypt   avatar


posticon Posting pada: 16-12-03 15:50



ana ade jugak terdengar cerita mcmtu...mungkin dah hari-hari gaduh, rasa suka pulak...mcm satu hari tak gaduh,tak lengkap hari tu...kan...
tapi..jodoh pertemuan ajal maut semuanya ditangan DIA.

p/s:syafiq86, mcm ada pengalaman je...


-----------------
Bilaku menjejak tapak ke pasir,
Ikutlah dibelakangku sebagai pejuang,
Bila kuseru,"Perjuangan itu pahit!!"
Maka kau sahut kembali,"Syurga itu manis!!!"
HADIAHKANKU DARAH SYAHIDMU...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AyuHumairaProfil   Hantar PM kepada AyuHumaira   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-12-03 16:26



macam cerita masam-masam manis pula.. dah selalu sangat bergaduh lama2 terlekat pula.. dah jodohla katakan.. tapi tak semua.. ada yang gaduh hingga ke akhirnya.. hehe

"Cintailah oarang yang engkau kasihi itu sekadarnya berlaka, barangkali ia menjadi orang yang engkau benci pada suau hari kelak, dan bencilah terhadap orang engkau benci sekadarnya saja barangkali ia menjadi orang yang engkau kasihi pada suatu hari nanti"

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

syafiq86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.08.2003
Ahli No: 2897
Posting: 240
Dari: Batu Pahat

Johor  


posticon Posting pada: 16-12-03 17:50


Quote:

On 2003-12-16 15:50, AyuHumaira wrote:

p/s:syafiq86, mcm ada pengalaman je...


-----------------
KAWANLAH selagi ada hati. BERCINTALAH selagi ada yang sudi. GEMBIRALAH selagi ada teman di sisi.


Ye ke? Entahlah. he..he..he..

-----------------
KAWANLAH selagi ada hati. BERCINTALAH selagi ada yang sudi. GEMBIRALAH selagi ada teman di sisi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syafiq86Profil   Hantar PM kepada syafiq86   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-12-03 23:56


eh ye ke?menakut je....



p/s....cuak gak

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

UsTaZaH_CuTe
Warga 5 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 962
Posting: 389
Dari: siNtOk

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-12-03 00:51


ish..ish...tak baik oo gaduh2...sesama Islam kenalah menjaga silaturrahim dan ukhwah....tul tak???

-----------------
"NaFsU MeNgAtAkAn wAnItA cAnTiK aTaS dAsAr rUpAnYa...AkaL MenGatAkaN WaNiTa CaNtIk aTaS DaSaR ILmUnYa...dAn HaTi MeNgAtAkAn wAnItA cAnTiK aTaS dAsAr AKHLAKNYA..

Bookmark and Share

    


  Member Information For UsTaZaH_CuTeProfil   Hantar PM kepada UsTaZaH_CuTe   Pergi ke UsTaZaH_CuTe's Website   Quote dan BalasQuote

nieza
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.07.2003
Ahli No: 1867
Posting: 108
Dari: kota bharu bandaraya Islam

Johor  


posticon Posting pada: 17-12-03 15:16



Kalau hari2 berperang, ada jodoh ker??
Kalau macam tu, susahler. Asyik perang mulut jer.
Tak boring ker???



Bookmark and Share

    


  Member Information For niezaProfil   Hantar PM kepada nieza   Pergi ke nieza's Website   Quote dan BalasQuote

uqu
WARGA SETIA
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 2057
Posting: 640
Dari: KUCHING

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 17-12-03 16:54



jodoh pertemuan ditangan Allah....

-----------------
to love someone is NOTHING,
to be loved by someone is SOMETHING,
to be loved by someone u love is EXCITING,
to be loved by ALLAH is EVERYTHING.

Bookmark and Share

    


  Member Information For uquProfil   Hantar PM kepada uqu   Quote dan BalasQuote

Howling_wolf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5759
Posting: 294
Dari: Irbid, Jordan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 19-12-03 16:54


eeeeeee...takutnyeee

-----------------
logo msh

Bookmark and Share

    


  Member Information For Howling_wolfProfil   Hantar PM kepada Howling_wolf   Pergi ke Howling_wolf's Website   Quote dan BalasQuote

peminat_nasyid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1152
Posting: 136
Dari: atas bumi bawah langit

singapore  


posticon Posting pada: 21-12-03 08:10


...
ehem...Syafiq86,tengah gaduh ngan saper tuuuu?hehe...

-----------------
~ Yg pulang pegi usahlah dirintih
doakan saja dikurnia sejahtera
apa yg diratap dgn tangis
keharuan ,leraikan hiba
pujuklah hatimu
pemergiannya
iktibar buatmu.....~


Bookmark and Share

    


  Member Information For peminat_nasyidProfil   Hantar PM kepada peminat_nasyid   Quote dan BalasQuote

abrak
Warga Rasmi
Menyertai: 12.12.2003
Ahli No: 5650
Posting: 19
Dari: Manjung

Perak  


posticon Posting pada: 22-12-03 04:04


Quote:
KAWANLAH selagi ada hati. BERCINTALAH selagi ada yang sudi. GEMBIRALAH selagi ada teman di sisi.

best semacam je dengar nye..

Bookmark and Share

    


  Member Information For abrakProfil   Hantar PM kepada abrak   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-12-03 10:40




heheh...ye kot...

ana penah ada pengalaman camni...
tapi xlah sampai couple2....

citenya gini..ana dulu masa study kat lower six, ana slalu gaduh ngan sorang budak laki kelas ana...pantang skit, pasti nak bertekak...

lama lah jgk keadaan kami camni..tapi lama2 tu ana pon pikir tak guna gaduh2..benda kecik pun nak gaduh...akhirnya ana menghulurkan salam kemaafan drpnya..(chewahhh!)...

nasib baik dia terima....so, skrg kami jadi baik..sampai skrg kami still berhubung walaupun dah lain tempat study....

moralnya..takyahlah nak gaduh2..tak kemana..kan baik kita berbaik2 sesama kita....



-----------------
hadiah yang paling berharga dalam ertikata sahabat yang sebenarnya ialah memberi yang terbaik dalam diri anda sendiri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

aza
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 27
Posting: 834
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-12-03 16:37


eheheh...ana punye ustazah pun pernah cakap macam tu...setiap kali kalau anak murid dia bergaduh kat kelas je...dia mesti cakap..."ha...gaduh..gaduhla...kecik2 gaduh...karang besar2 kawin la..."pastu apa lagi...kitorang semua terus berbaik...eheheh..

[ Posting ini telah di edit oleh: aza pada 2004-01-25 18:03 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For azaProfil   Hantar PM kepada aza   Quote dan BalasQuote

i_shahdamaii
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 931
Posting: 243
Dari: iium,gombak

egypt  


posticon Posting pada: 22-12-03 16:47


Tak jugak...kadang2 sampai bertahun bergaduh tapi tak baik2 gak...


Bookmark and Share

    


  Member Information For i_shahdamaiiProfil   Hantar PM kepada i_shahdamaii   Quote dan BalasQuote

abrak
Warga Rasmi
Menyertai: 12.12.2003
Ahli No: 5650
Posting: 19
Dari: Manjung

Perak  


posticon Posting pada: 22-12-03 19:54


memang tak semua yg gaduh akan jadi baik..tapi semua tu ketentuan qada dan qadar Allah...tapi kalau lepas gaduh jadi baik sampai kawin...jodoh la tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For abrakProfil   Hantar PM kepada abrak   Quote dan BalasQuote

Joju
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.12.2003
Ahli No: 5846
Posting: 81

Pahang  


posticon Posting pada: 22-12-03 21:23


joju tak tahu nak jawab

Bookmark and Share

    


  Member Information For JojuProfil   Hantar PM kepada Joju   Quote dan BalasQuote

Khairul_Izwan
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 28
Posting: 225
Dari: Perak / Penang / Kedah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-12-03 21:43


selalunya memang terjadi cam tue..


-----------------
www.australia-travel-books.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For Khairul_IzwanProfil   Hantar PM kepada Khairul_Izwan   Pergi ke Khairul_Izwan's Website   Quote dan BalasQuote

peminat_nasyid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1152
Posting: 136
Dari: atas bumi bawah langit

singapore  


posticon Posting pada: 29-12-03 17:06


tapi tak selalu terjadi mcm tu....kalau wanita dan lelaki tu adik-beradik?takkan bila baik,jadi teman hidup pulak eh!hehe....

-----------------
~ Yg pulang pegi usahlah dirintih
doakan saja dikurnia sejahtera
apa yg diratap dgn tangis
keharuan ,leraikan hiba
pujuklah hatimu
pemergiannya
iktibar buatmu.....~


Bookmark and Share

    


  Member Information For peminat_nasyidProfil   Hantar PM kepada peminat_nasyid   Quote dan BalasQuote

kakja85
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.09.2003
Ahli No: 3344
Posting: 32
Dari: ipoh..peyrock

Perak  


posticon Posting pada: 17-01-04 01:39


erm...ye kerr..??tapi besa dengaq cm tue la..tp sumer tue Allah yg tentukan..kekdg tue mmg btul2 jadi musuh..tp yg slalu kite dengar cm tue la..dulu gaduh bagai nak rakk...last2 kawin..dah jodoh kann...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakja85Profil   Hantar PM kepada kakja85   Pergi ke kakja85's Website   Quote dan BalasQuote

kakja85
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.09.2003
Ahli No: 3344
Posting: 32
Dari: ipoh..peyrock

Perak  


posticon Posting pada: 17-01-04 01:40


erm...ye kerr..??tapi besa dengaq cm tue la..tp sumer tue Allah yg tentukan..kekdg tue mmg btul2 jadi musuh..tp yg slalu kite dengar cm tue la..dulu gaduh bagai nak rakk...last2 kawin..dah jodoh kann...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakja85Profil   Hantar PM kepada kakja85   Pergi ke kakja85's Website   Quote dan BalasQuote

nabsyaz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6070
Posting: 98
Dari: Bandar baru bangi

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-01-04 16:23


Betol kot....
tapi best gak kan?

tiap2 ari gaduh..(gaduh main2)baru gempak

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabsyazProfil   Hantar PM kepada nabsyaz   Quote dan BalasQuote

sun_one
Warga Rasmi
Menyertai: 22.01.2004
Ahli No: 6687
Posting: 16
Dari: SerambiMekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-01-04 17:56



..jodoh pertemuan semua yer di tangan Allah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sun_oneProfil   Hantar PM kepada sun_one   Quote dan BalasQuote

kokokranc
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.06.2003
Ahli No: 1731
Posting: 209
Dari: johor baharu

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 28-01-04 00:55


boleh jadi....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kokokrancProfil   Hantar PM kepada kokokranc   Quote dan BalasQuote

ieda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.10.2003
Ahli No: 4797
Posting: 226
Dari: pontian

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-01-04 01:07


nak kata benda nie betul pun tak leh percaya gak.. mungkin hanya kebetulan shj.. tapikan drp pemerhatian majoritynye memang betul!!

-----------------
buat apa saja.. janji tidak menyalahi syariat agama..

Bookmark and Share

    


  Member Information For iedaProfil   Hantar PM kepada ieda   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.108325 saat. Lajunya....