Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika orang lain boleh melakukan, kita boleh belajar melakukan
-- Prinsip NLP

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 74
Ahli: 0
Jumlah: 74




  Yang Masuk Ke Sini
izad: 60 hari yang lalu
the_brOtherz: 87 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Jangan Jadi Hero/Heroin kat ukhwah...


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Jangan Jadi Hero/Heroin kat ukhwah...

Please Mendaftar To Post


Oleh Jangan Jadi Hero/Heroin kat ukhwah...

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 14-12-03 21:08


Saya sebenarnya keberatan nak cakap,tapi sebab org yg suka buat tajuk melalut ni dah makin mengarut,harus saya suarakan sesuatu,namapun forum kan...
Adalah hamba Allah ni..tak taulah dia ni srikandi ke,srikanda ke,tapi mcm cuba nak menjadi hero/heroin kat sini,seolah dia mcm lupa sebenarnya,warga ukhwah ni semua IQ tinggi,bukan IQ singkat....jadi maka tak taulah dia buat posting semua tajuk yg mcm nak menghentam ukhwah dan ada juga idea2 nya tu mcm ada sesuatu disebaliknya....
Saya fikir,jika idea itu adalah sesuatu yg logik,rasional dan berguna,maka ia harus diterima,tapi kalau dah idea mcm ukhwah ni perlu dicourt-kan...maka ada sesuatu yg tak kena.....
Saya berharap,hero/heroin ini,hentikanlah sifat jahil anda tu,jgn nak berlagak pandai atau menjadi pejuang hak asasi manusia dengan tajuk tajuk yg"saya fikir kelas ketiga"ukhwah tidak rugi tanpa anda,saya kadangkala tidak sealiran dengan pemikiran admin atau warga ukhwah sendiri,namun untuk melihat ukhwah.com ni diteh-tarik-kan oleh org seperti kamu,tidak sekali....
Jangan nak terus jadi pengarut...cakap mcm takde brain....bagi tajuk bukan2 dan mcm nak mencucuk sesuatu..come on-lah..nak jadi hero ke,heroin ke,gi masuk portal tamil nesan...mereka perlukan hero/heroin hindustan.....

Hopefully,insan ni membaca..oh yeah,other things,jgn melulu bercakap mcm akal singkat,gi tourism malaysia,sana ada didaftarkan resorts"Makcik gemuk resorts"bukan saya saje nak nak cakap....kalau tak pernah bercuti,baik diam!

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

uqu
WARGA SETIA
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 2057
Posting: 640
Dari: KUCHING

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 14-12-03 21:12



ukhwah tidak memerlukan hero/heroin yg tak membawa sebarang kebaikan...

wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For uquProfil   Hantar PM kepada uqu   Quote dan BalasQuote

sunwukong
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.12.2003
Ahli No: 5658
Posting: 122
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-12-03 21:40


semoga kita semua menjadi pelakon pembantu sahaja...ataupun sekadar pak pacak

Bookmark and Share

    


  Member Information For sunwukongProfil   Hantar PM kepada sunwukong   Pergi ke sunwukong's Website   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-12-03 22:25


huh... berasap nampaknya Joshua ni. biasalah tu Joshua, di mana jua tempat pasti akan ada yg cuba menonjolkan diri. Yang penting kita jgnlah think negative pada mereka2 ni.. mungkin niat mereka tu baik, cuba nak menonjolkan kelebihan mereka tanpa dipinta. Please think positive my dear friend..

p/s: nak jadi pelakon pembantu pun takde bakat.. jadi penonton je lah
wassalam

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

nadia_is
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1432
Posting: 236
Dari: awang-awangan

jordan  


posticon Posting pada: 14-12-03 22:26


betul cakap uqu...

ukhwah yg sebenarnya juga x memerlukan sogokan wang ringgit, ugutan dsb kerana ukhwah yg sejati hanyalah kerana ALLAH swt

Ukhwah fillah abadan abada..

p/s: pada hero/in tersebut, tak payahlah penat2 nak jadik hero/in sbb tak ada sesiapa kat sini nak tengok 'drama' korang...bak kata Joshua, hentikanlah perbuatan anda..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nadia_isProfil   Hantar PM kepada nadia_is   Quote dan BalasQuote

MuTTaQiN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 203
Posting: 594
Dari: ::Gombak @ Bumi Ilmu::

Selangor  


posticon Posting pada: 14-12-03 22:28




Benar apa yang saudara joshua cakap,ana memang sokong.Sejak kebelakang ni banyak timbul topik yang bertajuk provokasi,yang banyak menimbulkan kemarahan dan huruhara kat ukhwah.Ana tak tau niat dan motif nya baik atau tidak hanya Allah S.W.T yang tahu.

Tapi disebabkan topik yang dipost tanpa usul periksa dahulu telah menyebabkan kemarahan ramai,malah banyak agi topik yang menyebabkan huru hara kat ukhwah.Si folan tahu topi itu akan menyebabkan perbeza pendapat yang ketara dan mungkin menyebabkan perpecahan mengapa mahu menibulkannnya ana tak faham,kalau nak membincangkan topik harap pilih topik yang lebih neutral dan boleh dibincangkan bersama bukan topik yang boleh menimbulkan provokasi dan huru hara.

kalau ingin mengutarakan topik ttg pekara dalaman ukhwah harap siasat dahulu bukan main tibai je.

(maafkan ana andai terkasar bahasa)

apa ana harap cuma selidik topik yang dikeluarkan timbangkan dahulu sama ada ia sesuai tak ,dan sama ada ia boleh menimbulkan provokasi atau tidak.Kita diukhwah mementingkan perpaduan,and we hope to keep it that way.harap faham

-----------------
[img /]http://www.inminds.co.uk/boycott-poster3.jpg[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuTTaQiNProfil   Hantar PM kepada MuTTaQiN   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-12-03 22:59


em... harap mereka tidak ambil hati & terus berposting macam biasa.. sehebat mana atau seburuk mananya pun anda, sememangnya kita semua adalah bersaudara.. kan..

:: penat tau buat ikatan ukhwah ni.. syg di buang ::



-----------------
kaze tech

[ Posting ini telah di edit oleh: kaze pada 2003-12-14 23:03 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

najwa_hayati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.09.2003
Ahli No: 3625
Posting: 182
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-12-03 00:42


assalamualaikum..

sabo joshua.. jangan cepat berasap.. apa pun.. kene husnuzon juga.. joshua dulu pon cepat juga dikritik bila tak sama pendapat.. mungkin hero/heroin nie.. joshua junior kot.. hehe.. pape hal.. bersatu lah kita, umat Islam.. banyak lagi musuh kita di luar sana tuh..

salam ukhwah

Bookmark and Share

    


  Member Information For najwa_hayatiProfil   Hantar PM kepada najwa_hayati   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 15-12-03 01:15


nak jadi hero pi laa berlakon...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 15-12-03 01:16


nak jadi hero pi laa berlakon...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

UsTaZaH_CuTe
Warga 5 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 962
Posting: 389
Dari: siNtOk

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-12-03 01:43


hai...macam2 hal laa...sesama lah kita menjaga ukhwah yg terbina ini...

-----------------
"NaFsU MeNgAtAkAn wAnItA cAnTiK aTaS dAsAr rUpAnYa...AkaL MenGatAkaN WaNiTa CaNtIk aTaS DaSaR ILmUnYa...dAn HaTi MeNgAtAkAn wAnItA cAnTiK aTaS dAsAr AKHLAKNYA..

Bookmark and Share

    


  Member Information For UsTaZaH_CuTeProfil   Hantar PM kepada UsTaZaH_CuTe   Pergi ke UsTaZaH_CuTe's Website   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 15-12-03 07:53


hamba boleh jadi juru lampu kot

-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-12-03 08:51




ana rasakan kalau kita tak berpuashati dgn seseorang, ada baiknya kita cakap terus terang dengannya ataupun hantar private message(pm). apa yg Joshua buat ni tak salah sbb dia luahkan rasa tak puashati nya cuma ana rasa cara ni nampak tak berhikmah.

ana tahu dia tujukan pada siapa. tapi.. tak baiklah buat macam ni. kita kan bersaudara. pulak tu tujuan kita berkomuniti dalam ni adalah utk mempereratkan ukhuwwah.

p/s: luka dijari mudah sembuh.. tapi luka di hati?.. entah2 tak boleh sembuh langsung..
wassalam

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

aimanqistina
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.10.2003
Ahli No: 4710
Posting: 57
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-12-03 10:07




Betul kata darul_numan81 tu. Semoga kita semua dapat menyelesaikan masalah secara lebih matang. InsyaAllah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For aimanqistinaProfil   Hantar PM kepada aimanqistina   Quote dan BalasQuote

Qudwah_hasanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 121
Posting: 211

Sarawak  


posticon Posting pada: 15-12-03 10:38


Quote:

On 2003-12-15 08:51, darul_numan81 wrote:


ana rasakan kalau kita tak berpuashati dgn seseorang, ada baiknya kita cakap terus terang dengannya ataupun hantar private message(pm). apa yg Joshua buat ni tak salah sbb dia luahkan rasa tak puashati nya cuma ana rasa cara ni nampak tak berhikmah.

ana tahu dia tujukan pada siapa. tapi.. tak baiklah buat macam ni. kita kan bersaudara. pulak tu tujuan kita berkomuniti dalam ni adalah utk mempereratkan ukhuwwah.

p/s: luka dijari mudah sembuh.. tapi luka di hati?.. entah2 tak boleh sembuh langsung..
wassalam

-----------------
TIDAK AKAN KAMU MERASA GUNDAH WALAUPUN SEKALI JIKA KAMU TAHU APA YANG DICARI...



sokong darul_numan81....siapa-siapa yang nak berlagak sangat tu...keluar aje dari ukhwah nie...habis cerita...

-----------------
TIDAK AKAN KAMU MERASA GUNDAH WALAUPUN SEKALI JIKA KAMU TAHU APA YANG DICARI...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Qudwah_hasanahProfil   Hantar PM kepada Qudwah_hasanah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.1168 saat. Lajunya....