Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita hidup biar macam biskut Oreo, hitam di luar tak mengapa asal putih kat dalam, manis pula tu..
-- SHAMR (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 63
Ahli: 0
Jumlah: 63




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 22 jam, 28 minit yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Siapa suka baca novel?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Siapa suka baca novel?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Siapa suka baca novel?

hisyamJSH_pasir
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 748
Posting: 57
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 22-05-03 14:15


A'kum..
disini saya ingin bertanya diantara kalangan sahabat yang suka baca novel..
saya suka baca novel terbitan alaf21 and how about you?
novel yang paling saya suka diantara koleksi saya ialah SUKMA RINDU dan now tengah nak habiskan novel TAK SEINDAH IMPIAN Kkarya sharifah abu salam(tak silap saya)..
oleh itu saya nak berkongsi penglaman membaca novel dengan rakan-rakan semua antaranya tentang jalan cerita novel tersebut..


-----------------
suka mengkaji kehidupan manusia di setiap persekitaran

Bookmark and Share

    


  Member Information For hisyamJSH_pasirProfil   Hantar PM kepada hisyamJSH_pasir   Pergi ke hisyamJSH_pasir's Website   Quote dan BalasQuote

budakinsaf
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 596
Posting: 111
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 22-05-03 17:43


assalamualaikum...
saya suke gak bace novel hasil tulisan Liana Afiera Malik.best cite die.jemput la bace novel tulisan die yek?
wassalam

-----------------
[IMG]http://homepage2.nifty.com/crashin/cra.gif[/IMG] [IMG]http://www.foxhom.com/chan/mazinger.gif[/IMG]
CiNTa YaNG ABaDi...CiNTa PaDa ALLaH



Bookmark and Share

    


  Member Information For budakinsafProfil   Hantar PM kepada budakinsaf   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-05-03 17:47


lelaki pon suka baca novel gak ya...
ingatkan pompuan jek yg suka...
my hobby is reading novels...
my favourite novel is "A Woman of Substance" by Barbara Taylor Bradford...



-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

SaLaFiaN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 191
Posting: 719
Dari: Tm Mlwt, Kl Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-05-03 18:03


Erm...SESEGAR NAILOFAR dah baca dah ?

Kepada peminat² novel, rasanya anda semua wajib ada novel ni. Best ! Kawan yang syorkan...

Apa pun, ana bukannya minat sangat baca novel. Cuma sesekali kalau ada novel yang berbaur Islamik, ana cuba baca...

La ni tengah cari masa untuk habiskan CINTA MADINAH...boring sikit jalan ceritanya...

Allahu Ta'ala a'lam...



-----------------
Biarkanlah pena menari, lalu sejarah yang menghakimi. Bertintakan hikmah, tertamsil jiwa hamba yang bersujud di hadapan Ilahi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaLaFiaNProfil   Hantar PM kepada SaLaFiaN   Pergi ke SaLaFiaN's Website   Quote dan BalasQuote

yeopmi_in-team
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 164
Posting: 104
Dari: Perak Darul Ridzuan

Perak  


posticon Posting pada: 22-05-03 18:04


saya langsung tak suka baca novel


-----------------
[img]http://ukhwah.com/gallery/gallery/Art/yeopmi_in-team.gif[/img]

SALAM UKHWAH & SALAM PERSAUDARAAN

Bookmark and Share

    


  Member Information For yeopmi_in-teamProfil   Hantar PM kepada yeopmi_in-team   Pergi ke yeopmi_in-team's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 22-05-03 18:04


saye tak la sangat bace novel tapi kalau tajuk novel tu best saye bace la.
saye suka sangat bace novel:
gone with the wind
oreginaldgn chiken sop for the soul
besttau bace buku tu lebih2 lagi karangan dr. tuah

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

ainul_nabila
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 55
Posting: 394
Dari: Serikembangan/putrajaya

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-05-03 18:24


emm...ana pun maca hisyam gak suka baca novel.alaf21..antara yg ana dah baca..

pergilah sepi
egois
banyak sangatlah dah luper ar..

-----------------
HidUp Ini InDah Jika
segaLAnYa kErAnA ALLAH!!!

http://img75.photobucket.com/albums/v229/irda82/ainul3.jpg

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_nabilaProfil   Hantar PM kepada ainul_nabila   Quote dan BalasQuote

Leena
Warga Rasmi
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 654
Posting: 13
Dari: Gombak,selangor

Kedah  


posticon Posting pada: 22-05-03 21:43


Akum,
saya cuma nak bagitahu memang saya minat sgt baca novel ni,x sangka ada jgak sahabat dlm komuniti yg minat novel..saya pun suka terbitan Alaf 21..memang best sgt novel2nya..jalan ceritanya pun menarik..dah byk koleksi novel dari syarikat tersebut ada dlm simpanan saya..sy dah pun baca x seindah impian tu..memang best!!xrugi kalu membacanya..tapi anta dah baca ke x seindah mimpi,itu sambungan drp cerita tulah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For LeenaProfil   Hantar PM kepada Leena   Quote dan BalasQuote

simba
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 184
Posting: 251
Dari: BAnGi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-05-03 21:45


Novel Ahadiat Akashah..takpenah bacepun..dengar gitu2 je..

Bookmark and Share

    


  Member Information For simbaProfil   Hantar PM kepada simba   Quote dan BalasQuote

nilamSarah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 463
Posting: 136
Dari: presint 9,putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 22-05-03 22:33


saye pon suke gak sket²..tu pon kalu free la..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nilamSarahProfil   Hantar PM kepada nilamSarah   Quote dan BalasQuote

SuTra_Kasih
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 302
Posting: 38
Dari: sLiM RiVeR,PeRaK

Perak  


posticon Posting pada: 22-05-03 22:51


assalamualaikum.. memule bace topic tu terminat le plak.. HMM NOVEL?? hmmmmm saye terrrrrramatlah minatnye novel ni.. lagi2 novel dari ALAF 21 .. mmg semua best2.. cerita yg paling best OMBAK RINDU..MMG best giler.. kalau dah bace nk tinggalkan 1minit pun sayang.. okeylah tu aje.. assalamualaikum

Bookmark and Share

    


  Member Information For SuTra_KasihProfil   Hantar PM kepada SuTra_Kasih   Quote dan BalasQuote

nur_indah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 7
Posting: 393
Dari: N9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-05-03 23:18


hehehehe... x sangka hisham suke bace novel ek??? rupa2nye ade gak lelaki2 yg minat bace novel ala2 jiwang ni ek???? ok la tu, hobi je kan???

ermm, akak pon minat gak bace... byk yg akak dah bace dan byk gak yg akak suke... tapi biasanye novel Alaf 21 ni lebih kurang je jalan cite dia... cite rekaan semata2, mesti la hepi ending je... kalau nak compare ngan realiti idup ni mungkin jauh la ek????

tapi kalo nak tau, akak ni punye la minat kat novel BILA SENA KEMBALI BERBUNGA 1&2 sampai gune nick nur_indah ni.... tapi watak ni bukan heroin la, watak sampingan je... tapi akak suke sbb dia watak putih dan byk sgt kumpul kate2 hikmat dr watak ni... ish..ish...ish... terpengaruh gak akak ek???

ok, slmt membace novel...

-----------------
"ukhwah PENGGERAK DAKWAH..."

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_indahProfil   Hantar PM kepada nur_indah   Quote dan BalasQuote

MuTTaQiN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 203
Posting: 594
Dari: ::Gombak @ Bumi Ilmu::

Selangor  


posticon Posting pada: 22-05-03 23:25


ana lebih suka membaca novel sains fiction inggeris,seperti starwars dan lord of th ring,dgn membaca novel inggeris kita dapat memperbaiki cara kita bercakap,gramer,susunan ayat,dan speling kita,sebab bahasa inggeris adalah amat penting so amalkan lah membaca novel inggeris

p/s:kalau sesiapa lagi yg minat novel inggeris pm ana supaya kita dpt,bertukar pendapat,novel inggeris mana patut dibaca seterusnya

-----------------
[img /]http://www.inminds.co.uk/boycott-poster3.jpg[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuTTaQiNProfil   Hantar PM kepada MuTTaQiN   Quote dan BalasQuote

sufi_musafir
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 731
Posting: 108
Dari: Pulau Mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 22-05-03 23:31


Assalamualaikum wbt....saya memang minat membaca..tak kira apa2 pun, tapi saya kalau nak minat sesuatu saya suka kalau wanita yg buat, contohnya kalau penulis....saya suka karya Zuraidah Othman, baca novel ni kadang2 memberi kita idea nak hadapi rintangan dalam kehidupan ( tu pendapat saya lah!!!)Wallahu'alam....

-----------------
Alangkah sukarnya mendidik nafsuku,yg tidak dpt melihat kebenaranMu....Bantulah hambaMu dalam mendidik jiwaku ini........

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufi_musafirProfil   Hantar PM kepada sufi_musafir   Quote dan BalasQuote

sayasarah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 225
Posting: 294
Dari: atas tanah jeh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-05-03 23:31


a'kum

suke suke sangat

karya ramlee awang murshid
-ranggau
-adam
-semanagat hutan etc

sidney sheldon
-the sky is falling
-the best laid plan

john grisham
-the brethren
-the client

omabak rindu, minority report, yang banyaknnye alaf 21

besh gilos..

-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 23-05-03 00:07


saya tumpang baca koleksi adik saya... dia minat creative ents punya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

wan_pasir
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 37
Posting: 395
Dari: kuala terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-05-03 00:37


:: aik syam ko promosi NOVEl alaf21 ker? :: yaa saya pun minat sikit2 novel nii , saya sangat suka crita stefaisle best menarik syok dan mendebarkan :: saper tak baca lagi carilah cepat-cepat cerita tuu ::

:: dari alam maya ke dunia realiti -/-ukhwah.com ::

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_pasirProfil   Hantar PM kepada wan_pasir   Pergi ke wan_pasir's Website   Quote dan BalasQuote

kens2005
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 715
Posting: 647
Dari: Kyoto

japan   avatar


posticon Posting pada: 23-05-03 00:43


Hamba ada Novel Satria Pedang sapa nak pinjam?? siap ada gamba tiap2 muka surat..!! bes citer dia

-----------------
:: Selamat Menyambut Ramadhan al-Mubarak ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For kens2005Profil   Hantar PM kepada kens2005   Pergi ke kens2005's Website   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 81
Posting: 409
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-05-03 09:27


assalamualaikum.....

mm raai jugak yang minat baca novel rupanya... alhamdulillah lepas nie boleh ler kita bukak kelab membaca Ukhwah.com ye tak

mmm setakat nie saya masih mencari novel Tak Seindah Mimpi n Tak Semanis Impian/.. mm saya nakkan sinopsis nya dahulu sblm membelinya.. jadi boleh ker antara sahabat memberikan sedikit sinopsis nya...??

wallahualam

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

hisyamJSH_pasir
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 748
Posting: 57
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-05-03 11:23


A'kum..buat pengetahuan wan_pasir,saya bukan promosi alaf21 tetapi syarikatnya itu telah menghasilkan dan penulis2 novel yang terkenal terutama sharifah abu salem,kebanyakkan karyanya telah diadaptasikan ke drama dan dia juga ader mengarah drama cthnya drama MISTERI KAREENA..
bagi saya jln citernya agak bagus kerana menggabungkan 2 budaya iaitu budaya barat dan timur,antara keutuhan iman atau tidak,kebenaran atau kepalsuan dan kasih sayang kepada orang tua.
selain itu dia juga ader menulis novel surah terakhir(dah jadi drama,salam taj mahal(dari drama)dan banyak lagi..
Karya pakar motivasi DR.H.M.TUAH ISKANDAR juga amat bagus kerana novelnya mengandungi unsur2 islamik,iaitu ayat2 surah,hadis2 dan falsafah..karyanya ialah Stefaisle dan Original..jangan ketinggalan membaca novel tersebut disamping itu al-quran jangan tinggal tau..
wasslm..


-----------------
suka mengkaji kehidupan manusia di setiap persekitaran

Bookmark and Share

    


  Member Information For hisyamJSH_pasirProfil   Hantar PM kepada hisyamJSH_pasir   Pergi ke hisyamJSH_pasir's Website   Quote dan BalasQuote

hisyamJSH_pasir
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 748
Posting: 57
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-05-03 11:34


A'kum..buat nur_tinta sinopsis tak seindah mimpi merupakan kisah seorang remaja yang yang bekerja sebagai orang gaji dan dia bercita-cita untuk masuk u tetapi tidak kesampaian..
dia bekerja sebagai orang gaji encik razif dan menjaga anaknya iaitu amira dan balqis..
apabila isteri encik razif meniggalkannya,akhirnya encik razif mengambil orang gaji(norjinah) tersebut sebagai isterinya dalam citer terdapat pergolakkan..
untuk citer tak seindah impian ia hasil sambungan citer tersebut dan pergolakkan berlaku akibat norseha adik norjinah mengalami gangguan mental kerana cemburu dengan kemesraan norjinah dengan razif..
saya tak boleh citer panjang2 nanti jadi novel kat sini..
buat nur_tinta selamat membaca..
kepada rakan2 lain boleh syorkan novel terbaru terbitan alaf21 untuk rakan2 dan saya.
wasslmm..


-----------------
suka mengkaji kehidupan manusia di setiap persekitaran

Bookmark and Share

    


  Member Information For hisyamJSH_pasirProfil   Hantar PM kepada hisyamJSH_pasir   Pergi ke hisyamJSH_pasir's Website   Quote dan BalasQuote

izamuslimah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 543
Posting: 34
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-05-03 14:39


Assalamualaikum.......
Macam tak caya jer ader gak lelaki yg suke baca novel ni,ingatkan org pompuan jer yg suke... macam saye...mmg minat gile baca novel sampaikan kat rumah tuu..ader disediakan tempat khas untuk menyimpan novel kesayangan saya...adik pompuan saye pun minat gak...sekurang2nye dia tak buang mase bile baca novel tuu kat umah...saya suka baca novel dr creative ent. dan alaf21...antara novel kesukaan saye pulak :
Pergilah sepi....
Ombak rindu...
Bicara hati...
karya norhayati berahim dan liana afiera

Novel banyak mengajar saya menghadapi ujian hidup ngan tabah dan berani......





-----------------
KepadaMu Tuhan kupasrahkan harapan
Moga tak tersalah pilihan
Di tanganMu Tuhan
Penentu Jodoh Pertemuan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For izamuslimahProfil   Hantar PM kepada izamuslimah   Quote dan BalasQuote

hisyamJSH_pasir
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 748
Posting: 57
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 24-05-03 15:24


A'kum...
SETELAH kemunculan novel SELEMBUT SENTUHAN LETNI, STEFA ISLE, MANUSIA SATWA dan ORIGINAL kini penulis yang serba bolehnya muncul pula dengan novel terbaru beliau berjudul HATIMU UNTUK SIAPA. Harga cuma RM 15.00
Untuk pengetahuan semua, novel H.M. TUAH ISKANDAR ini adalah double novel dengan YANG TERINDAH. Novel ini juga hanya akan dijual di Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur. Di tempat-tempat lain, novel ini tidak terdapat. Jadi kalau anda hendakkan novel ini datanglah segera ke Gerai ALAF 21. Tempahannya agak terhad. Cuma dicetak beberapa ribu sahaja.

Penulis ini akan berada di Gerai ALAF 21 pada 27, 30, 31 Mei dan 1 Jun. Datanglah beramai-ramai untuk mendapat tanda tangan beliau. Bukan senang hendak jumpa penulis ini. Setahun sekali sahaja.
wassalam...


-----------------
suka mengkaji kehidupan manusia di setiap persekitaran

Bookmark and Share

    


  Member Information For hisyamJSH_pasirProfil   Hantar PM kepada hisyamJSH_pasir   Pergi ke hisyamJSH_pasir's Website   Quote dan BalasQuote

niza
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 234
Posting: 51
Dari: batu pahat

Johor  


posticon Posting pada: 28-05-03 09:30


assalamualaikum..
ramai gak suka baca novel..lelaki pun ader..ingat pompuan jer...
niza ader skit koleksi alaf 21...bermutu gak novel nyer...leh jadikan panduan gak citer dlm novel tuh....berbangga sbb novel sukma rindu ditulis oleh student kat uni niza...
kira abis gak duit nie beli novel..cuma skang jer tak sempat...byk keje....

-----------------
rahsia di hati hanya Tuhan yang tahu

Bookmark and Share

    


  Member Information For nizaProfil   Hantar PM kepada niza   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 81
Posting: 409
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-05-03 10:14


Alahamdulillah dan terima kasih atas maklumat yang diberikan.....

insyaAllah saya akan kepesta buku pada 30.05 nanti.. jadi insyaAllah kiranya ada sahabat2 yang ingin kesana.. kita jumpa nanti k..



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

aniisa_tasnim
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 11
Posting: 441
Dari: bumi mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 28-05-03 12:22


erm...

ana pon suka baca novel keluaran alaf 21
antaranya....

tak seindah mimpi
tak semanis impian
ombak rindu
pergilah sepi
gerimis di hati
sukma rindu
julia
aku darah anak malaysia (adam)
tombiro
semangat hutan
original
jendela hati
hati seorang wanita
kau untukku
kau yang satu

dan ader yg dah tak ingat judulnya...
selain tuh ana suka jugak baca creative enterprise punya... novel bi malas skit...
tapi novel islamic yg ana tak leh lupa... lakaran sakhrawi ngan sesegar nailofar....

Bookmark and Share

    


  Member Information For aniisa_tasnimProfil   Hantar PM kepada aniisa_tasnim   Quote dan BalasQuote

kawan82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 859
Posting: 205
Dari: bumi ALLAH

iraq  


posticon Posting pada: 28-05-03 13:12


Novel yg paling sayer suker setakat ni BICARA HATI. Penulisnya ialah Damya Hanna. Kawan2 dah bace ker?

-----------------

AKU makhluk ciptaan ALLAH S.W.T...
<.::to act cool n to look cool is to be cool::.>

Bookmark and Share

    


  Member Information For kawan82Profil   Hantar PM kepada kawan82   Quote dan BalasQuote

abusuffian
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 403
Posting: 134
Dari: Segamat

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-05-03 13:14


a'kum..

nak tanya skit...
kalau novel yang tak jiwang ader tak??
slalu dengar kalau novel ni mesti citer jiwang2 punya...
tak best..
nanti 'ter'jiwang pulak..
kan susah..

novel ape yg tak jiwang ha??
tolong belikan skali...

Bookmark and Share

    


  Member Information For abusuffianProfil   Hantar PM kepada abusuffian   Pergi ke abusuffian's Website   Quote dan BalasQuote

faina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 607
Posting: 151
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-05-03 16:29


buat kawan82..BICARA HATI..emm..dah bace dahh..
emm..best sgt...klakar ade..sedeiii..pon ader..
banyak kali bace..pon tak boring!!

-----------------
Sedarkah kita!
::. kiTa terCari-cAri aPa yg kiTa Mahu .:: Tapi taK berTeMu ::. SedangKan kaDang ia Ada di DepaN MatA .:: cUMA kIta saja Yang taK tAu!! ::.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fainaProfil   Hantar PM kepada faina   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-05-03 13:15


abusuffian,

novel tak jiwang pon ada...antaranya Sesegar Nailofar, Cinta Madinah dll... byk sebenarnya, tapi dah lupa tajuknya... saya pon tak berapa suka baca novel jiwang...



-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

sayasarah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 225
Posting: 294
Dari: atas tanah jeh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-06-03 01:11


a'kum

jarang la dpt..islamic punya crita

-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

azzahrawi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 33
Posting: 307
Dari: pulau mutiara

PulauPinang  


posticon Posting pada: 03-06-03 02:21


a'kum semua

bab novel ni yg best ni....
saya suka sgt abca novel... tapi tak smeua novel la.. saya akan baca novel yg ditulis oelh pengarang yg saya minat... contohnya halis azhan mohd. hanafian, abu hassan morad, ramai lagi la....
tapi kebanyakannya karya mereka tu diterbitkan oleh alaf 21, utusan publication...

'ALA kullihal.. sebaik-baiknya, pilih la novel yg mampu memberi advantage yg maksimum kpd kita sbg pembaca...

-----------------
believe, persist and archive

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrawiProfil   Hantar PM kepada azzahrawi   Quote dan BalasQuote

asrul_safwan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 213
Posting: 154
Dari: Shah Alam....

Terengganu  


posticon Posting pada: 03-06-03 04:13


Novel ana tak suka....
Buku ilmiah,insyaAllah
Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For asrul_safwanProfil   Hantar PM kepada asrul_safwan   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-06-03 09:02


sayasarah,
memang betul karya2 berbentuk islamik agak kurang...
namun, masih ada...
antara novel islamik yg best adalah Sesegar Nailofar, Cinta Madinah, Rona Bhosporus dlll...

-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 03-06-03 14:10


saye pulak suka bace novel yang ditulis oleh prof. dato dr,.hamka yang bertajuk tenggelamnya kapal vander wjickbest cerite tu ni dah 4 kali dah saye bace buku tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

Aswan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 929
Posting: 25
Dari: Muka Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-06-03 14:28


Saya juga adalah diantara individu yg suka membaca novel, Saya rasa ianya lebih menarik daripada menonton TV. ALAF 21 dan CREATIVE adalah antara terbitan yg mengeluarkan novel yg cukup memaparkan latar kehidupan masyarakat hari ini. Cuma yang saya harap , janganlah terlalu leka dengan novel yg terlalu jiwang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For AswanProfil   Hantar PM kepada Aswan   Quote dan BalasQuote

izad
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 66
Posting: 427
Dari: Wakaf Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-06-03 14:51


izad suka gak baca novel.... pelbagai jenis...
tapi yang paling izad suka yang mencabar... seperti tulisan sasterawan negara.... atau isu yang menyentuh sensitiviti masyarakat... atau yang dah menang anugerah......


-----------------
AL-FIRQATU AN NAAJIAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For izadProfil   Hantar PM kepada izad   Pergi ke izad's Website   Quote dan BalasQuote

Aswan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 929
Posting: 25
Dari: Muka Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-06-03 16:29


Cam tu tentu izad nie seorang yg boleh menjadi penulis terkenal. sebab minat sastera

Bookmark and Share

    


  Member Information For AswanProfil   Hantar PM kepada Aswan   Quote dan BalasQuote

a-hana
Warga Rasmi
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 803
Posting: 9
Dari: tanah merah

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-06-03 00:22


dulu pun hana suka sangat baca novel terutamanya novel terbitan alaf21 .....tapi sekarang kena stop dulu la sebab exam tahun nie ....tapi tak pe ..lepas exam nanti hana nak beli banyak-banyak novel....hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For a-hanaProfil   Hantar PM kepada a-hana   Quote dan BalasQuote

bassya_amani
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 651
Posting: 66
Dari: kerteh, kemaman. trg

Terengganu  


posticon Posting pada: 04-06-03 00:56


Saya pun suka baca novel gak...Antaranya, SWEET VALLEY, SECRET GARDEN dan buku-buku cerita yg kisahkan pasal wanita terpilih...

Bookmark and Share

    


  Member Information For bassya_amaniProfil   Hantar PM kepada bassya_amani   Quote dan BalasQuote

MuSaFiR_SaYYaFF
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 905
Posting: 572
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-06-03 02:36


Assalamualaikum,

Waaahh, novel aa?? for sure minat. Ana takkira sapa2 yang tulis asalkan cerita n bahasa dia good n cantek. Tapi, ana lebih suka baca novel yang bercorak islamic cam MARIA, SEJERNIH SALSABILA, n antologi cerpen dari siswa siswi Al Azhar. Tulisan depa cukup baik. Hmm, tapi, novel alaf 21, buku KAU YANG SATU orrait gak. ana suka..

sekarang, tengah nak caribuku CINTA MADINAH.. WEIL CHINA.. n yangsektu dengannya.. susah aa nak jumpa... korang suma cari buku camtu tang mana ? leh kasi tau. Syukran.wassalam,,

-----------------
Genggam bara api, biar sampai jadi abu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

doktor_kampung
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 505
Posting: 436
Dari: jelapang, ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-06-03 02:55


erm... ramai nyer org minat baca novel. yg melayunye ana minat terbitan alaf 21. yang bi ana minat karangan james peterson...

tapi kawan ana pesan... kalau baca novel tu kene ingat Allah byk2.. lepas tu istighfar.... takut2 hati kita lalai...

seimbangkan dengan bacaan buku2 fikrah kita ok...



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For doktor_kampungProfil   Hantar PM kepada doktor_kampung   Quote dan BalasQuote

nurul_atiqah
Warga Rasmi
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 910
Posting: 3
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-06-03 00:14


Haa...saya mmg minat sangat novel Alaf21. Best...Banyak yg saya dah baca. Pergilah Sepi, Ombak Rindu, Cinta Marissa, Kau Yang Satu dan banyak lagilah...Boleh membaiki bahasa dan ambik ayat puitis dan boleh bantu dapat A BM....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_atiqahProfil   Hantar PM kepada nurul_atiqah   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 05-06-03 15:14


oooo..rupe nye ramai jugak yang suka bace novel...saye minat jugak bace buku novel yang bertajuk atens best giler buku tu..ni dah habis bace dah alaupun baru kemarin saye beli buku tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

hisyamJSH_pasir
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 748
Posting: 57
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 06-06-03 14:27


A'kum..
hmmm..ramai jugakyer yang suka baca novel..
disini saya nak ingatkan kepada rakan2 dan saya sendiri..
jangan terlalu ikut perasaan apabila membaca novel maksud saya bukan tak boleh menghayati tetapi dalam masa yang sama kita mesti ingat Allah agar kita tidak lalai..
wasalam..

-----------------
suka mengkaji kehidupan manusia di setiap persekitaran

Bookmark and Share

    


  Member Information For hisyamJSH_pasirProfil   Hantar PM kepada hisyamJSH_pasir   Pergi ke hisyamJSH_pasir's Website   Quote dan BalasQuote

Fizz
Warga Rasmi
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 406
Posting: 4
Dari: BBWM

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 06-06-03 14:43


A'kum,

Kalau buku dari alaf21 yang saya rasa paling best adalah karangan aisya sofea.. kesemua buku dari hasil beliau - mempunyai plot cerita yang menarik..

-----------------
o(^-^)o

Bookmark and Share

    


  Member Information For FizzProfil   Hantar PM kepada Fizz   Quote dan BalasQuote

muslimahsejati_unicgirlz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 653
Posting: 83
Dari: balik pulau

PulauPinang  


posticon Posting pada: 06-06-03 16:17


a'kum,
saya pun minat baca novel..alaf21 ngan novel cinta remaja..kadang2 baca novel harry potter dan chicken soup for the teenage soul..best gak..tak kisah laki @ pompuan janji minat..membaca ni kan satu amalan yg baik..wassalam

-----------------
engkau wanita terbaik sebaik manusia
namamu tetap menjadi sejarah
engkaulah sumayyah
hanya Tuhan yg tahu

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahsejati_unicgirlzProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati_unicgirlz   Pergi ke muslimahsejati_unicgirlz's Website   Quote dan BalasQuote

jilul_QURAN
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 112
Posting: 213
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-06-03 16:23


Ana suke gak baca novel.bentuk novel yang ana paling suke ialah yg bercorak triller.mcm ADAM dan lain2 lagi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For jilul_QURANProfil   Hantar PM kepada jilul_QURAN   Quote dan BalasQuote

kens2005
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 715
Posting: 647
Dari: Kyoto

japan   avatar


posticon Posting pada: 06-06-03 19:16


tak boring ke baca novel?? hamba rasa lawan pedang lagi bes!!

-----------------
:: Selamat Menyambut Ramadhan al-Mubarak ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For kens2005Profil   Hantar PM kepada kens2005   Pergi ke kens2005's Website   Quote dan BalasQuote

jilul_QURAN
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 112
Posting: 213
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-06-03 00:15


hehehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For jilul_QURANProfil   Hantar PM kepada jilul_QURAN   Quote dan BalasQuote

peng_yu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 17
Posting: 120
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 07-06-03 00:22


baca novel!.saper kata tak best
kalau dah ngadap novel,tak makan pun tak per
saya baca ombak rindu giler..dah ler time exam.tak tahan dah..org duk kata best2 nak jugak baca.cinta merisa,leh lagi tahan. ,tunggu pas exam baru baca .adus,,tabar jer lah sebut novel nih.laki pun minat baca novel gak..hihiihi kelakar2

Bookmark and Share

    


  Member Information For peng_yuProfil   Hantar PM kepada peng_yu   Quote dan BalasQuote

halawah_iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 355
Posting: 83
Dari: TaNaH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-06-03 00:25


alaf21 memang best. dah try bace ombak rindu ngan hati seorang wanita..? tu lagi best. yg sukma rindu tuh baru jer beli. best ek..? bleh aa bacer nanti.

-----------------
DoN'T SToP aT THe ToP,
oR You WiLL DRoP!

Bookmark and Share

    


  Member Information For halawah_imanProfil   Hantar PM kepada halawah_iman   Quote dan BalasQuote

scarlet
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 253
Posting: 102
Dari: kajang

Selangor  


posticon Posting pada: 07-06-03 00:39


Novel yg mistik.. "tenggelamnya kapal van der vjick.." itulah yg saya paling suka.. Selain itu, karya pak HAMKA juga, Di bawah lindungan kaa'bah.. yg lain2 saya suka Cinta Madinah.. Sesegar Nailofar, quite okay... Trylah baca buku IMAM, yg memang selalu org recommend.. Sekarang ni saya cuba terus menyelami idea dan mistiknya etika pemikiran pak HAMKA, penulis yg saya kagumi dgn buku Tasawuf Moden olehnya dan satu buku mengenainya, Etika Pemikiran HAMKA. Novel yg cintan2 modern saya kureng.. Cerpen pun saya amat suka.. sajak apatah lagi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For scarletProfil   Hantar PM kepada scarlet   Quote dan BalasQuote

Maryam
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 520
Posting: 552
Dari: KENMS, IIUG

usa  


posticon Posting pada: 07-06-03 12:02


semua novel saya baca...tp novel islamic yang saya pernah baca cuma Maria (translation), Lakaran Sahrawi dan Sesegar Nailofar.

Sehingga hari ni, novel paling tebal saya baca adalah Bukan Puteri Lindungan Bulan. karya siapa saya pun dah lupa. cerita dia menarik sampai kan boleh postponed aktiviti lain semata-mata nak habiskan baca cerita tu. walaupun menarik, saya takkan baca lagi dah novel tu sbb tebal sangat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaryamProfil   Hantar PM kepada Maryam   Pergi ke Maryam's Website   Quote dan BalasQuote

khaulah_alazwar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 927
Posting: 638
Dari: ::The Garden of Knowledge and Virtue::

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-06-03 14:29


Assalamualaikum...
ana juga suka baca novel especially pasal kehidupan..tp yg ada manfaat la...

Bookmark and Share

    


  Member Information For khaulah_alazwarProfil   Hantar PM kepada khaulah_alazwar   Quote dan BalasQuote

annuar
Warga Rasmi
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1284
Posting: 10
Dari: petaling jaya,selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 15-06-03 14:56


assalamualaikum,hai sahaba-sahabat ,ana juga suka baca novel terutamanya novel terbitan creative.novel yang paling minat ialah ayahda.ceritanya cukup memberi kesan pada diri.sekarang ni saya cuba untuk menghabiskan novel baru sahaja keluar hadiah utusan yang bertajuk 1515.novel ini memenangi tempat pertama hadiah novel utusan.bukunya bagus,it's about sejarah kejatuhan negeri melaka yang sebaliknya bertentangan apa yang kita tahu sebelum ini.jadi ana syorkan sahabat2 semua membaca.untuk sahabat sayasarah suka saya katakan saya juga meminati hasil tulisan Ramli Awang Murshid,saya nak tanya awak tak baca ke buku dia yang berjudul Mandatori.Bagus juga.sesiapa yangt ahu judul novel yang best but cerita yang kurang kaitnya dengan cinta harap dapat bagi tahu ana.


Bookmark and Share

    


  Member Information For annuarProfil   Hantar PM kepada annuar   Quote dan BalasQuote

Redth
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 796
Posting: 65
Dari: South Province Wellesley

iran  


posticon Posting pada: 15-06-03 21:38


Assalamu'alaikum...

Jarang sekali membaca novel sebab sukar mencari novel yang benar-benar 'bermakna'. Genre paling banyak di pasaran sudah tentu genre 'jiwang'. Lazimnya tengok juga siapa pengarang dan jalan cerita. Setakat ini, selain novel Ayahanda nukilan Azizi Hj Abdullah, kerna bahasanya yang mudah dan menambah perbendaharaan istilah utara tapi pengisian menyentuh jiwa, ada juga melihat-lihat novel Cinta Hari-hari Rusuhan.

Mulanya agak keberatan nak beli sebab tajuknya berbaur cinta dan 'cover'nya sedemikian rupa, tapi mengenangkan kekuatan nama penulis yang sinonim dengan idealisme, maka not pun bertukar tangan.

Membacanya, kita akan dihimbau peristiwa-peristiwa bersejarah dalam gerakan mahasiswa negara. Perlahan-lahan, kita menyedari bahawa ada kaitan akrab nama-nama dalam novel dengan tokoh-tokoh sebenar. Kisah kerinduan seorang pemuda yang melarikan diri ke luar negeri sewaktu para pemimpin pelajar diburu dan ditahan. Sekembalinya ke Malaysia, ia mendapati keadaan sudah banyak berubah. Rakan-rakan seperjuangan ada yang telah jadi tokoh korporat dan ahli politik ternama lalu dibelenggu segala macam skandal. Mungkin menjengkelkan simpatisan tokoh tertentu, namun kebenaran memang ubat pahit untuk ditelan.

Hubaya-hubaya, ada kalanya pada bahagian-bahagian tertentu, kita akan mendapati unsur-unsur kurang menyenangkan. Apapun, andai kita 'mengenali' Faisal Tehrani melalui karyanya sebelum ini, kita takkan terkejut dengan sifat terus-terangnya.

"Cintamu cinta yang berputik dalam keadaan rusuh. Cinta hari-hari rusuhan, tak upaya kau bawa ke mana-mana"

Bookmark and Share

    


  Member Information For RedthProfil   Hantar PM kepada Redth   Quote dan BalasQuote

hisyamJSH_pasir
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 748
Posting: 57
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 24-06-03 10:51



SETELAH kemunculan novel SELEMBUT SENTUHAN LETNI, STEFA ISLE, MANUSIA SATWA dan ORIGINAL kini penulis yang serba bolehnya muncul pula dengan novel terbaru beliau berjudul HATIMU UNTUK SIAPA. Harga cuma RM 15.00

-----------------
suka mengkaji kehidupan manusia di setiap persekitaran

Bookmark and Share

    


  Member Information For hisyamJSH_pasirProfil   Hantar PM kepada hisyamJSH_pasir   Pergi ke hisyamJSH_pasir's Website   Quote dan BalasQuote

AnisAqilah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1446
Posting: 261
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 24-06-03 12:11



saya suka baca novel Pergilah Sepi & Ombak Rindu...the best novel for me...

Cinta Madinah pun bagus jugak...

5 tahun dulu saya suka novel Korban Kasih tapi tak ingat saper pengarang dan penerbitnya...cerita tu memang sedih, seorang anak yang menjadi kebencian ibu sendiri disebabkan peristiwa lampau ibunya...tentang kematian ayahnya...kasih sayang dari adik beradiknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AnisAqilahProfil   Hantar PM kepada AnisAqilah   Pergi ke AnisAqilah's Website   Quote dan BalasQuote

kamalhisyam
WARGA SETIA
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1259
Posting: 526
Dari: dari satu tempat ke satu tempat

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-06-03 15:53


saya pun suka gak baca novel..alaf 21 la terutamanya..saya baca tak kira tema apa pun..skrg ni paling suka karya ramlee awang murshid

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamalhisyamProfil   Hantar PM kepada kamalhisyam   Quote dan BalasQuote

a_whole_new_world
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1503
Posting: 195
Dari: s\'pore

singapore  


posticon Posting pada: 24-06-03 21:07


saya baca novel mata saya tutup..... especially novel bahasa melayu...jalan cerita sama aje.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For a_whole_new_worldProfil   Hantar PM kepada a_whole_new_world   Quote dan BalasQuote

leana
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 349
Posting: 54
Dari: :: $ub4ng [email protected]@ ::

Terengganu  


posticon Posting pada: 24-06-03 21:38


saya suka sgt baca novel..
antara buku yg saya dah baca.. sesegar nailofar,cinta madinah, Diari bonda 1,2&3,(Rohani Din) naluri, Pilot cafe(Ahadiat)& byk lagilah...
aper2 pun sesegar nailofar mmg best

Bookmark and Share

    


  Member Information For leanaProfil   Hantar PM kepada leana   Quote dan BalasQuote

Hafiz_Qiee
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 785
Posting: 762
Dari: Serdang, Selangor

Kedah  


posticon Posting pada: 24-06-03 21:46


Hafiz suka baca!!
semua hafiz baca..
hafiz suka baca novel alaf 21..
cerita die menarik jugak..
tapi keluaran..creative ape yer..lupe la..
best jugak ..berkisar kan kehidupan remaja..kalau alaf21 banyak cite pasal rumah tangga..


-----------------
Hanya diri ku dan Allah s.w.t.. yang mengetahui segalanya.. itu lah kehidupan .. dicelah lautan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Hafiz_QieeProfil   Hantar PM kepada Hafiz_Qiee   Pergi ke Hafiz_Qiee's Website   Quote dan BalasQuote

nora
Warga Rasmi
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 248
Posting: 1

Terengganu  


posticon Posting pada: 29-06-03 13:13


assalamualaikum...
saya suka gak baca buku cerita,penulis terbaru yang saya suka baca ialah Liana Afiera Malik,Syarifaj Abu Salam dan ramai lagi.
Baca buku cerita memang best..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For noraProfil   Hantar PM kepada nora   Quote dan BalasQuote

Maisarah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.08.2003
Ahli No: 2803
Posting: 205
Dari: Singapore

singapore   avatar


posticon Posting pada: 05-08-03 15:40


Assalam........
Saya ni ahli baru, kalau tak pandai tunjukkanlah
Saya memang minat baca novel melayu.
Sesegar Nailofar dah baca, bagus jalan cerita dia.....
novel Zahid Akhtar,Yg terbaru Rona Bhosphorus, Dah baca? baik jalan cerita nye.
Ramlee Awanng Murshid punya pun dah semua ,bagus.

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaisarahProfil   Hantar PM kepada Maisarah   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 05-08-03 16:00


cerite yang saya peling minat sekali dan baru je jumpe sejak dari 1990 dulu iaitu buku tajuknye atis...buku tu dah berpuluh puluh tahun dah terbit tapi baru sekarang baru jumpe walau pun buku tu hargenye mahal...janji saye suke..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

emechzedes_72
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.08.2003
Ahli No: 2741
Posting: 125
Dari: pongsu seribu

PulauPinang  


posticon Posting pada: 05-08-03 17:03


ana suka baca novel gak
memang tak pernah tinggal la
sampai kengkawan ana pun konpius ngan ana ni
novel yang terbaru
dibawah hujan peluru
best pasal citer sejarah time jepun melanda malaya
pastu novel2 lain ada gak
antaranya adam,mandatori,ranggau,tombiruo,semangat hutan n pei pan...semuanya bet
oleh novelis ramlee awang murshid
skang ni, tengah khushuk menghabiskan lagenda budak setan.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For emechzedes_72Profil   Hantar PM kepada emechzedes_72   Quote dan BalasQuote

AnisAqilah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1446
Posting: 261
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-08-03 17:09


anis penah baca buku bertajuk "ISABELLA"..mengisahkan tentang isabella,anak kepada ketua paderi di Cordova,Sepanyol..buku ni mengandungi perdebatan mengenai perbezaan antara Agama Islam dan Kristian..banyak ilmu yang kita boleh dapat dari buku ni..buku ni adalah terjemahan dari bahasa urdu dan bahasa inggeris (tak silap anis la)..

siapa penah baca??

-----------------

Tertawalah pada segala cubaan, kerana dunia ini hanya kosong belaka, terimalah sepuluh kekalahan sebelum menerima satu kemenangan


Bookmark and Share

    


  Member Information For AnisAqilahProfil   Hantar PM kepada AnisAqilah   Pergi ke AnisAqilah's Website   Quote dan BalasQuote

emechzedes_72
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.08.2003
Ahli No: 2741
Posting: 125
Dari: pongsu seribu

PulauPinang  


posticon Posting pada: 05-08-03 17:12


isabell
nanti ana carik kat psz!

Bookmark and Share

    


  Member Information For emechzedes_72Profil   Hantar PM kepada emechzedes_72   Quote dan BalasQuote

muslimahsejati
WARGA SETIA
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1091
Posting: 1009
Dari: kota tinggi,johor

Johor  


posticon Posting pada: 05-08-03 17:15


Erm,ramai juga yang minat baca novel nie kan,saya memang minat baca novel nie terutama novel kisah cinta,saya banyak koleksi novel keluaran alaf21.
Novel nie dapat hilangkan boring.Saya kalau baca macam saya yang memegang watak dalam novel tu.Novel yang paling best novel "EGOIS".



Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahsejatiProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati   Quote dan BalasQuote

nurilyana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4815
Posting: 142
Dari: Alor Setar

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-12-03 13:57



bacalah novel umtuk dalami kehidupan masyrakat....buat pengajaran dan pedoman... novel2 norhayati berahim smua best2...sy dh ada koleksi novel lbh dr sratus...mmg minat sgt2 baca novel tp skarang ni kesuntukan masa

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurilyanaProfil   Hantar PM kepada nurilyana   Pergi ke nurilyana's Website   Quote dan BalasQuote

sampanburuk
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.02.2004
Ahli No: 7069
Posting: 257
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 17-02-04 18:50




ana minat baca novel tulisan Ramlee Awang Mursyid. citer dia memang best, ye la...penulis novel thriller pertama di Malaysia. Novel pertama dia yg saya baca ialah Semangat Hutan. lain-lain macam Tombiruo,ADAM,Satu Janji dan Mandatori. La ni ana tengah tunggu novel dia yg terbaru..katanya tak lama lagi nak keluaq. Heee...tak sabaq nak beli. Ana syorkan pada antum sume,baca la novel Ramlee Awang Mursyid ni,lagipun penulisan beliau bercirikan islamik tak ada la cintan-cintun macam novel yang biasa-biasa tu.

ok la.

-----------------
"::"Buat Apa Yg Kamu Perkatakan Kerana ALLAH Benci Kepada Orang Yg Memperkatakan Sesuatu Yg Tidak Ia Perbuat"::"

Bookmark and Share

    


  Member Information For sampanburukProfil   Hantar PM kepada sampanburuk   Quote dan BalasQuote

nemo
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.08.2003
Ahli No: 2879
Posting: 241
Dari: Bandar Diraja

Pahang  


posticon Posting pada: 17-02-04 19:01



ana suka gak baca novel tp skng ksmptn nk bca2 kurg ckit,al maklumlah bz ngn stdy

Bookmark and Share

    


  Member Information For nemoProfil   Hantar PM kepada nemo   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 20-02-04 09:26



Saya pun suka baca novel.Mmg giler habis.Rasanya semua novel alaf 21 dah baca,cuma klu keluaran baru tak beli lg.Tpkan betul ker ade kawan saya ckp org yg suka membaca novel ni kuat berkhayal dan membazir waktu?

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

ziera
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.09.2003
Ahli No: 3307
Posting: 100
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 21-03-04 09:48


huhu...
suke bace novels yg thriller and pasal investigation..best sesgt..
then,crite kembar jessica and elizebeth in sweet valley.!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For zieraProfil   Hantar PM kepada ziera   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 24-03-04 12:54


emmmmmm

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

aKujErr
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9790
Posting: 287
Dari: ::..Kelantan Darul Naim..::

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-07-05 13:57


su pun suka juga baca novel..
xkire...bila ada novel depan mate..
habis kerja..hehe:-D:-P
novel maria baru saja baca..lama dah novel ni kan..
ok..
salam ukhwah dari me.

Bookmark and Share

    


  Member Information For aKujErrProfil   Hantar PM kepada aKujErr   Pergi ke aKujErr's Website   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 22-07-05 07:32


Mengenai novel....hee ana suka novel yanng bercirikan masyarakat dan pergolakan kehidupan....malah ianya akan menyedarkan diri kita malah boleh infaq kepada menyelusuri sebuah kehidupan....

novel yang amat berguna untuk kita baca ialah nove maria berkisarkan seorang perempuan athies dan pemuda islam dalam memperdebatkan agama....sila lah baca..jangan ketingallan mendapatkannya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

SITIHAMIZAH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.12.2004
Ahli No: 13091
Posting: 192
Dari: the garden of knowledge and virtue

Johor  


posticon Posting pada: 31-07-05 01:59


novel...suka baca tapi tak suka beli...
ada satu penulis saja yang saya beli hasil tulisannya...dari.tuah iskandar al haj...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SITIHAMIZAHProfil   Hantar PM kepada SITIHAMIZAH   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 31-07-05 03:51


kekasih

Untuk apa dalam kelemahan kekuatan diri ini,
kita bersedia mengubati rindu dendam orang lain,
sedangkan hati sendiri menyepi sedih sepanjang kehidupan...


p/s: awat dok kat isu semasa punya topik?


-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...




Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

cahaya82
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.07.2005
Ahli No: 17051
Posting: 125
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 03-08-05 20:55


.......saya nak cadangkan carilkla buku....WHEIL CHINA.....MARIA...kedua2 novel ni lebih berunsurkan islamic.....buku2 tersebut diterbitkan oleh pelajar2 Malaysia kita yang menuntut di Al-Azhar......janagn lupa membacanya.......penuh tragis dan menyayat hati.............




_____________________
MENYIMPANG SEINCI RUGI SERIBU BATU...
KERANA MASA DEPAN DIBELI OLEH MASA SEKARANG.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya82Profil   Hantar PM kepada cahaya82   Quote dan BalasQuote

Nadiahsolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.05.2005
Ahli No: 16314
Posting: 283
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-08-05 05:55


assalamualaikum...
act...saya memang minat sangat baca novel...
hampir seratus novel dah saya baca espcially keluaran alaf 21...
my favourite novel is Bicara Hati...bc seratus kali pun tak boring...
tiap2 hari saya belek...
act...saya suka dengan watak Zahlia...dia memang perempuan yang baik...
suami dia pun same...kelakar...
sekarang ni smbungan novel ombak rindu...saya dah beli novel tu...
memang banyak konflik dalam novel ni...
saya rasa nanti ada smbungan lglah...
tak pelah...selamat membace..
"banyak membace luas pengetahuan"

Bookmark and Share

    


  Member Information For NadiahsolehahProfil   Hantar PM kepada Nadiahsolehah   Quote dan BalasQuote

haziqah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 30.03.2005
Ahli No: 15461
Posting: 24
Dari: malaysia

Johor  


posticon Posting pada: 14-08-05 06:59


:-) :-) :-) :-)
[ Telah diedit oleh: haziqah pada 14-08-05 07:00 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For haziqahProfil   Hantar PM kepada haziqah   Quote dan BalasQuote

narato
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2005
Ahli No: 16524
Posting: 143
Dari: jb...ukm,bangi

Johor  


posticon Posting pada: 14-08-05 07:07


Pada 14-08-05 05:55 , Nadiahsolehah posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...
espcially keluaran alaf 21...
my favourite novel is Bicara Hati...bc seratus kali pun tak boring...
tiap2 hari saya belek...
act...saya suka dengan watak Zahlia...dia memang perempuan yang baik...
suami dia pun same...kelakar...
sekarang ni smbungan novel ombak rindu...saya dah beli novel tu...
"

betullah, nadiasolehah novel bicara hati tu memang best.saya suka juga dengan watak tengku syahran, lelaki yang setia.........novel ombak rindu pun best jugak...... :-) :-)
[ Telah diedit oleh: narato pada 18-08-05 05:46 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For naratoProfil   Hantar PM kepada narato   Quote dan BalasQuote

chibi_maruko
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16933
Posting: 474
Dari: terawang-awangan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-08-05 09:31


assalamualaikum
saya memang minat baca novel. lebih-lebih lagi alaf 21 punya novel. saya minat karya anis ayuni, damya hanna. memang best. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For chibi_marukoProfil   Hantar PM kepada chibi_maruko   Quote dan BalasQuote

huda_wafana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17784
Posting: 144
Dari: port dickson

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-08-05 10:37


baca novel ni lah hobi saya..terutama sekali alaf 21 punya novel...best!!!!!!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For huda_wafanaProfil   Hantar PM kepada huda_wafana   Quote dan BalasQuote

eriza
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13069
Posting: 80
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-08-05 23:02


saya memang suka baca novel...
tapi time free saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For erizaProfil   Hantar PM kepada eriza   Quote dan BalasQuote

bintang_cahaya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17417
Posting: 77
Dari: uitm shah alam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-08-05 11:00


ana suka baca novel dari penulis norhayati berahim...
robb thomson pun best juga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintang_cahayaProfil   Hantar PM kepada bintang_cahaya   Quote dan BalasQuote

EmEmEs
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.10.2004
Ahli No: 12052
Posting: 60
Dari: segumpal_Darah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-08-05 12:38


huh novel..?~

Faisal Tehrani..!
~1515
-kisah penglima wanita semasa penjajahan belanda..
-sarat dengan sastera..buat kita sentiasa fikir..

~1511Kombat
-kisah anak melayu yang berjuang bersama sahabat seIslam seluruh dunia..
-manusia cyborg, jet pejuang, gelombang...semua peralatan moden..
-mempertahankan mekah dan madinah daripada diserang, kemudian bertindak membebaskan washinton/US...

~Detektif Indigo
-kisah manusia indigo/iQ yang tinggi..
-kumpulan. detektif mencari kebenaran untuk guru mereka..

~Advancer Si peniup Niey
-kisah mengenai muzik yang sebenar...
-kita akan tau muzik yang mana elok, yang mana lalai..
-'tak baca lagilaa, tengah tunggu turn..hikhikhik'


best..!~
karya faisal tehrani best
menginsafkan..

+looking for 'Enrique Mengundang Jauh' H.M.Tuah

assalamualaikum...~


-----------------
iNgatLah....
SabaR itu iMan,
Duit buKan kawaN,
DuNia haNya piNjaman,
Dan mAti taK beRtEman.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For EmEmEsProfil   Hantar PM kepada EmEmEs   Quote dan BalasQuote

amanassiq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.10.2004
Ahli No: 12124
Posting: 89
Dari: al arddi kholifah

Pahang  


posticon Posting pada: 26-08-05 12:57


ana tak suka sangat baca novel..tapi jadikanya sebagai aktiviti dimasa lapang..just it..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amanassiqProfil   Hantar PM kepada amanassiq   Quote dan BalasQuote

sitishuhada
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.10.2004
Ahli No: 11861
Posting: 132
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-08-05 13:50


sukanya baca novel..tapi sekarang ni tak ada masa sangat nak baca macam dolu2..banyak lagi benda lain yang perlu dikhatam..bila pulak boleh mula balik hobi ni...

buku mencari kekasih kat atas tu nmpak best..nak carilah

biasa jugak baca karya hasanuddin isa..bagus!! lebih islamik..syabas buat beliau..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishuhadaProfil   Hantar PM kepada sitishuhada   Quote dan BalasQuote

cintamadinah_82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2005
Ahli No: 16646
Posting: 265
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 30-08-05 14:11


ahak bestnye ada member yang suka baca novel ni..
bagi saya banyak-banyak pun tak apa..hilang tension, sambil tu boleh ambik ikhtibar. tahniah lah hisyam dan sahabat ukhwah (lelaki) yang jadi peminat novel, tak rugi kita membaca. paling saya suka novel2 keluaran alaf21 memang best gileeeeeeeeeer. xpercaya cuba baca.
banyak yang dah jadi koleksi kat rumah. saya suka karya Aina eimer jalan cerita dia banyak latar belakang kampung dengan luar negara.
novel islamik pun dah baca antaranya SESEGAR NAILOFAR dan CINTA MADINAH..memang BEST. sebab tu nickname saya pun cinta madinah and Yahoo pun guna nailofar..

Bookmark and Share

    


  Member Information For cintamadinah_82Profil   Hantar PM kepada cintamadinah_82   Pergi ke cintamadinah_82's Website   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 30-08-05 14:17


Saya lebih suka cerpen kerana tak panjang macam novel ... Novel ni nak kena habiskan tapi kadang-2 kita tak ada masa .. antara novel yang saya baca sekerat jalan ialah Salina dan 1515 ... Sesegar Nailofar saya baca habis pasal buku dia pun tak lah tebal sangat ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

cinta_madinah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15937
Posting: 172
Dari: ardhuLLAH

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-09-05 13:56


....erm ana pun peminat nonel..tapi yang islamic jela..

cinta_madinah salah satu dariya ..walaupun ada rasa boring..tapi ana suka pada rentetan, garapan yang di paparkan..

siapa tahu novel apa lagi yang berunsur islamic??

jom lah kongsi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cinta_madinahProfil   Hantar PM kepada cinta_madinah   Quote dan BalasQuote

cinta_madinah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15937
Posting: 172
Dari: ardhuLLAH

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-09-05 13:58


....erm ana pun peminat novel..tapi yang islamic jela..

cinta_madinah salah satu dariya ..walaupun ada rasa boring..tapi ana suka pada rentetan, garapan yang di paparkan..

siapa tahu novel apa lagi yang berunsur islamic??

jom lah kongsi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cinta_madinahProfil   Hantar PM kepada cinta_madinah   Quote dan BalasQuote

khazinatul_asrar47
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16936
Posting: 308
Dari: .::diMana ada keBerkatanNYA,disitu ana::.

Selangor  


posticon Posting pada: 01-09-05 15:09


dulu ana tak suka baca novel..
tapi time cuti aritu..tak ada apa nak buat,so ana baca lah novel..
lame2..jadi minat lah..
heh..yang paling minat,kombat 1511,advancer si peniup ini,detektif indigo,sesegar nailofar...kebykan ana suka yang islamic...best....bermanfaat...yang lain suka juga...tapi xmcm yang islamic lah..yang islamic xbosan baca banyak kali..huhu...ana tengah cari novel salju sakinah dan cinta madinah ni...tolong,sesiapa yang tau kat mana nak cari???hehe..thank you


-----------------



    


  Member Information For khazinatul_asrar47Profil   Hantar PM kepada khazinatul_asrar47   Pergi ke khazinatul_asrar47's Website   Quote dan BalasQuote

zafirah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5769
Posting: 134

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-09-05 16:01


saya pun suka baca novel.. novel islamic, yamg latest, cinta madinah dan sesgar nailofar. best... walaupun tak banyak masa lapang, curi-curi masa jugak lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For zafirahProfil   Hantar PM kepada zafirah   Quote dan BalasQuote

Mencari_Erti
Warga Rasmi
Menyertai: 27.08.2005
Ahli No: 18496
Posting: 8
Dari: Depan Komputer

netherlands  


posticon Posting pada: 01-09-05 16:14


wah semuanyer baca novel islamic... :-o :-o :-o
saya tak banyak sangat baca novel....
aderlah 2-3 novel ramlee awang mushid.... :-P


-----------------
Siapakah aku?
Mengapakah aku dilahirkan?
aku akan terus mencari...
Mencari Erti Kehidupan


Bookmark and Share

    


  Member Information For Mencari_ErtiProfil   Hantar PM kepada Mencari_Erti   Pergi ke Mencari_Erti's Website   Quote dan BalasQuote

me
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.03.2005
Ahli No: 15254
Posting: 54

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 01-09-05 19:25


saya dulu-dulu saja gemar baca novel ini tapi sekarang suka baca komik laks... :-D :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For meProfil   Hantar PM kepada me   Quote dan BalasQuote

Insyira_05
Warga Rasmi
Menyertai: 11.08.2005
Ahli No: 18023
Posting: 8

blank   avatar


posticon Posting pada: 01-09-05 21:11


Wow novel memang best. Amat best dan jugak amat melalaikan.......untuk orang yang tak tahu membahagikan masa sahaja betul tak? kalau semua orang rajin baca buku sama macam rajin baca novel, mesti ini tak jadi problem nyerkan?

Sebab tulah saya suka baca novel sebab novel adalah tempat saya melepaskan penat lelah saya lpas study...

Yang saya kepingin sangat nak bacer skarang ialah........

GERIMIS KALBU.......

Best ke tak ye?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Insyira_05Profil   Hantar PM kepada Insyira_05   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Siapa suka baca novel?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.199958 saat. Lajunya....