Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Makin lama kita fikirkan sesuatu, makin malas kita nak buat sesuatu

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 56
Ahli: 0
Jumlah: 56




  Yang Masuk Ke Sini
izad: 61 hari yang lalu
the_brOtherz: 88 hari yang lalu


Cadangan Aktiviti
Topik: Program motivasi dan kepimpinan remaja islam


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Cadangan Aktiviti
    »» Program motivasi dan kepimpinan remaja islam

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Program motivasi dan kepimpinan remaja islam

MuTTaQiN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 203
Posting: 594
Dari: ::Gombak @ Bumi Ilmu::

Selangor  


posticon Posting pada: 13-12-03 02:45




ana bercandang untuk membuat program untuk Ahli ukhwah yang masih bersekolah antara 13 hingga 17 (form 1 hingg form 5).

Program ini merupakan program dimana ia akan membantu ahli-ahli ukhwah,untuk melatih kepimpinan yang mereka ada dan untuk memantapkan akhlak dan pemahaman agama mereka.

Dalam program ini ana juga berharap dapat menyediakan program motivasi tentang pelajaran dan pemilihan kerjaya yang sesuai dgn diri.

Ana berharap dgn matlamat program ini kita dapat memantapkan kepimpinan Ahli-Ahli muda ukhwah dari segi fizikal mental,dan rohani,sekali gus membentuk pemuda-pemudi yang dapat memperjuangkan islam.sekali gus merapatkan silraturahim antara ahli-ahli ukhwah.

Siapa yang ingin turut sama menjayakan program ini boleh sesama kita bincangkan.
Cooperation is needed.

harap mereka yang berada adalam usia tersebut dapat membantu dan menyertai program yang ingin dianjurkan ini.

P/S:Seponser sentiasa ada.

Firman Allah S.W.T

"Sungguh Allah bersama mereka yang memelihara diri dan orang-orang yg mergerjakan kebaikan"

( An-Nahl:128 )

"Mereka yang berjihad dijalan Allah,tentu kami bimbing mereka kejaln-jalan kami.Sungguh Allah bersama orang yang berbuat baik.

(Al-Ankabut: 69 )



-----------------
[img /]http://www.inminds.co.uk/boycott-poster3.jpg[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuTTaQiNProfil   Hantar PM kepada MuTTaQiN   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-12-03 02:56


...

Qaulah sokong sesangat program kepimpinan nie.. Selain belajar memperbaiki diri sendiri dari segi akhlak , moral & sahsiah, kita boleh juga mempelajari teknik pembelajaran daripada senior-senior.

Hadith Rasulullah :

Kalau hendakkan dunia, hendaklah kita berilmu. Kalau hendakkan akhirat, hendaklah kita berilmu. Kalau hendakkan kedua-duanya hendaklah kita berilmu.

Konotasi daripada hadith di atas, dapatlah disimpulkan bahawa ilmu amat penting dalam kehidupan sesuatu individu.

Jadi, apa kata kalau kita sama-sama menyokong program ini ? Qaulah amat berharap remaja yg berumur dlm lingkungan 13 hingga 17 thn dpt memberikan komitmen seterusnya menjayakan program ini. Dengan ini, suasana keremajaan di dalam web ukhwah ini akan lebih sempurna, mantap dan kondusif.

Kepada para lepasan U atau yang masih menuntut di mana-mana Universiti, di harap dapat membantu kami yang masih belum benar-benar celik dengan corak kehidupan sekarang.

"Kalau tak dipecahkan ruyung, manakan dapat sagunya ??" Jadi, sama-samalah kita beri kerjasama yer... Terima kasih bebanyak atas sokongan semua....

Wassalam

-----------------
"kutemui diriku, apabila mencariMu."

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

MuTTaQiN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 203
Posting: 594
Dari: ::Gombak @ Bumi Ilmu::

Selangor  


posticon Posting pada: 13-12-03 03:04




ha penambahan siapa yang pernah jadi faci,terutama mereka yang berada di U.boleh lah membantu menjayakan program ini.Kami memerlukan bantuan yang senior dan lebih berpengalaman.Program ini takan berjaya jika tiada kerjasama.

Harapa mereka yang selalu jadi faci dapat menyertai.

P/S:Abg dhany( SaLaFiaN ),dulu kata kalau ada program call je kalau nak jadi faci program.Ha sekarang apa lagi ada peluang ni kami memerluakan bantuan anda,sertati kami,"join the force".

-----------------
[img /]http://www.inminds.co.uk/boycott-poster3.jpg[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuTTaQiNProfil   Hantar PM kepada MuTTaQiN   Quote dan BalasQuote

permata_islam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4241
Posting: 132
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 13-12-03 11:58


insyaAllah..ana akan berusaha utk turut serta dlm program ni.. dan akan memberikan bantuan dan sokongan sekiranya diperlukan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For permata_islamProfil   Hantar PM kepada permata_islam   Pergi ke permata_islam's Website   Quote dan BalasQuote

Jundullah_Al_Asad
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 623
Posting: 93
Dari: Daerah Perjuangan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-12-03 12:01




Ana amat bersetuju dengan idea
MuTTaQiN dan qaulah_atrah...

Pada ana.. Ana rasa program ni elok diadakan macam program motivasi dan kepemimpinan.. Ada ceramah.. Bengkel.. Sesuatu yang mencabar minda dan fizikal...

Peserta program ni.. Tengok atas kesesuaian program.. Kalu program yang agak kasar.. Hanya tuk lelaki sahaja.. Kalu yg biasa.. Semua boleh join.. Pastu.. Tengok atas jenis program.. Kalu macam yang jenis perkhemahan.. Jaga lelaki perempuan.. Kalu rasa yakin boleh campur.. Campur.. Kalu rasa tak.. Baik tak.. Yang ni paling susah nak jaga.. Nak jaga manusia ni memang susah...

Pastu plak.. Buat macam mentor-menti.. Ada fasilitator.. Fasi ni amik la sape yang layak.. Kalu bleh amik la naqib n naqibah.. Students U yg layak ana rasa...

OK.. Tu je dulu.. Maaflah kalu idea tu berserabut.. Ana blur ni.. Tak reti nak susun ayat...

:: Segala yang baik itu daripada ALLAH jua ::

-----------------
"Dan berJIHADlah pada JALAN ALLAH dengan sebenar-benar JIHAD"

"Dan janganlah kamu menyangka sesiapa yang terbunuh pada JALAN ALLAH itu mati. Bahkan mereka terus hidup di sisi TUHAN mereka dan diberi rezeki"

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jundullah_Al_AsadProfil   Hantar PM kepada Jundullah_Al_Asad   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-12-03 12:15


Assalamu'alaikum w.b.h.

Syukran Jazilan atas komitmen yg diberi.. Sesiapa yg ada cadangan mengenai program aktiviti nie, silalah kemukan yer.. Jangan malu.. Kita semua kawan kan ?? Tak ada malu dalam belajar !!


p/s : Ajaklah kawan2 sekolah join skali yer...

WassalaM..

-----------------
"kutemui diriku, apabila mencariMu."

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

MuTTaQiN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 203
Posting: 594
Dari: ::Gombak @ Bumi Ilmu::

Selangor  


posticon Posting pada: 13-12-03 13:50




kalau bab feci ni lebih baik diambil dari pelajar jabatan Al-Quran Sunnah uiam gombak mereka sudah lebih berpengalaman.

syukran pada Jundullah_Al_Asad kerana memberi idea yang bernas untuk membantu.
InsyaAllah mungkin kami ingin mengadakan program yang seimbang,yang boleh disertai oleh muslimin dan muslimat.Kesianlak kat muslimat tak dapat join pulak nanti

ha! siapa lagia ada idea kemukakanlah,mungkin ia dapat membantu


-----------------
[img /]http://www.inminds.co.uk/boycott-poster3.jpg[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuTTaQiNProfil   Hantar PM kepada MuTTaQiN   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 13-12-03 14:17


insyaallah ....ana akan bagi sokongan..... ana sokong apa yg muttaqin ngan qaulah atrah cakap...bila nak buat ni n kat mana...kalo boleh ana akan take part.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

MuTTaQiN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 203
Posting: 594
Dari: ::Gombak @ Bumi Ilmu::

Selangor  


posticon Posting pada: 13-12-03 14:20




Tempat,masa,dan aktiviti,akan kami tentukan,setelah bilangan mereka yang ingin menyertai mencukupi,dan setelah tertubuh jawatan kuasa.

ha aiman,ana harap anta dapat sertai program ni.Teringin gak ana nak tgk dedekat muka kembar ana


-----------------
[img /]http://www.inminds.co.uk/boycott-poster3.jpg[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuTTaQiNProfil   Hantar PM kepada MuTTaQiN   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 13-12-03 15:20


insyaallah...kalo ana free n tadak keje...boleh laa...apa kata buat time cuti skolah...hujungt taun depan...kekekekek

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

SyAhEeDa
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 207
Posting: 571
Dari: Kelate

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 13-12-03 15:25




ana pn sokong... entah dr blkg ke depan ke.. ana ttp akan m'beri sokongan.. Insya Allah..

kalau boleh nyatakan nama┬▓ ahli j/k.. n bentukkan trus spy sng nnt...

tarikh tu... ana rasa jgn tunggu ckp kehadiran.. kalau tak nnt lambat plak

apa2 pun... ana hrp prog ni mencapai objektifnya dan berjalan lancar

WaLLahua'Lam

-----------------
++ 'Aish 'Azeezan au Mut Syaheedan ++ Live a glory life, or die a noble death ++

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyAhEeDaProfil   Hantar PM kepada SyAhEeDa   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 13-12-03 15:31


hamba sokong cadangan tue. kalau boleh adakan di tempat yang ada air terjun ke. best la skit.

kalu lambat sangat buat program(selepas bulan 5) ni, hamba rasa agak keberatan nak datang. tp kalau time cuti bulan 6 tu boleh la.

-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-12-03 15:40


Assalamu'alaikum..

Alhamdulillah, dah ramai yg kasi sokongan nie.. Teruskan bg sokongan yer.. Kiter tunggu ramai lg utk bentukkan A.J.K. InsyaAllah, program kita nie, berjalan dengan amat licin. Tiada sebarang masalah !!

Thanks sumer...

Wassalam

-----------------
"kutemui diriku, apabila mencariMu."

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

kim
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2003
Ahli No: 3965
Posting: 243
Dari: bawah kerajaan Allah

Selangor  


posticon Posting pada: 13-12-03 15:47



ana pun setuju ngan cadangan tu..kalau nak buat masa cuti sekolah lah ...senang sikit nak ikut..
ana tetap menyokong program ni tak kira depan ke, belakang ke, kanan or kiri...semoga ALLAH memberkati apa yg kita lakukan...


Bookmark and Share

    


  Member Information For kimProfil   Hantar PM kepada kim   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-12-03 16:19


Alhamdulillah ada juga saudara kita nak buat program nie.....

Prof ucapkan terima kasih dan tahniah atas cadangan itu yg mana sepatutnya mmg patut diadakan...terutama pada pelajar Sekolah Menengah dengan diambil pengalaman abg2 atau kakak dari pelbagai IPT...

Insya-Allah, Prof boleh turut serta dan membantu jika tiada halangan.....

Tetapi sudah rangka kasar program mcm mana nak buat .....?


p/s: Prof doakan semoga ia tercapai utk mencari keredhaan Allah

-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

nadia_is
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1432
Posting: 236
Dari: awang-awangan

jordan  


posticon Posting pada: 13-12-03 16:23




ana jugak bersetuju dengan cadangan di atas. kalau blh masa cuti sekolah..kalau dah dekat akhir tahun, mungkin calon2 spm x dpt pergi...

tapi, kalau program ini dijalankan pada masa yg sesuai, insyaAllah ana akan sertai.

anyway, I will always back up you...thanks 4 this nice idea..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nadia_isProfil   Hantar PM kepada nadia_is   Quote dan BalasQuote

MuTTaQiN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 203
Posting: 594
Dari: ::Gombak @ Bumi Ilmu::

Selangor  


posticon Posting pada: 13-12-03 17:32




sebelum kami menetapkan tarikh masa dan tempat,kami perlu memastikan dua pekara dahulu,yakni kehadiran dan jawatan kuasa.Kalau dua pekara ini tidak dapat dipastikan,program ini mungkin tidak dapat berjalan lancar.

InsyaAllah program ini akan dijalankan dalam masa terdekat.jangan risau kami akan susunkan time program supaya ramai yang dapat hadir.

ok ana ingin meminta semua andai mempunyai cadangan untuk tempat masa dan tarikh harap dapat memberi idea.

jika ada diantara ahli ukhwah yang mempunyai masalah untuk menghadirkan diri sili kemukakan insyaAllah kami akan membantu.

ha cepat kasi idea tuk tempat tarikh dan masa.

amatlah diperlukan.

p/s:Zero_cool nak jadi ajk tak?.InsyaAllah tak lama lagi kami akan senaraikan nama ajk

-----------------
[img /]http://www.inminds.co.uk/boycott-poster3.jpg[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuTTaQiNProfil   Hantar PM kepada MuTTaQiN   Quote dan BalasQuote

ida01
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 217
Posting: 90
Dari: SeGaMaT^jOhOr

Johor  


posticon Posting pada: 13-12-03 19:13


ana sokong habis2 habisan...tp kalo nak buat tuh kat ne?
sebab kalo jauh2 tuh yg payah sket....

-----------------
http://www.ukhwah.com/images/motivasi.gif

Bookmark and Share

    


  Member Information For ida01Profil   Hantar PM kepada ida01   Quote dan BalasQuote

umair
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.10.2003
Ahli No: 4498
Posting: 201

Perak  


posticon Posting pada: 13-12-03 21:36




cadangan dr insan yg dhaif ini, apa kata dibuka peluang kpd student U lain ke,yg bukan drpd course Islam untuk menjadi fasi............setahu ana blh dikatakan skrg kebanyakan yg menjadi fasi semuanya student yg mengambil course agama dan dr U yg sama bagaimana kita ingin berkongsi pengalaman dgn pelajar2. mungkin boleh diadakan satu forum tentang sesuatu isu yg di mana isu dibahaskan oleh setiap wakil drpd U yg menjadi fasi...........(minta maaf jika tak releven)

Bookmark and Share

    


  Member Information For umairProfil   Hantar PM kepada umair   Quote dan BalasQuote

nailahAl-farafisyah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1108
Posting: 44
Dari: bumi Allah

Terengganu  


posticon Posting pada: 13-12-03 22:10


...
bagus juga ideal muttaqin ni ana pun sokong dengan program ini..insyaAllah ana pun akan sertainya.. cadangan sayalah kan kalau adakan bengkel , talk show, motivasi , ana ader kenal seorang yang biasa memberi motivasi kepada pelajar-pelajar.. iaitu raja kamrin .. kalau perlukannya bagitahulah ana .. apa lagi yer. kalau boleh buatlah ia sebelum buka sek... sebab nanti tak sempat nak hadir kot.. lagipun ana akan jadi fasi nanti di maahad ana jadi takut tak sempatlah.. jika ana ader cadangan insyaAllah ana akan utarakan kemudian..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailahAl-farafisyahProfil   Hantar PM kepada nailahAl-farafisyah   Pergi ke nailahAl-farafisyah's Website   Quote dan BalasQuote

MuTTaQiN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 203
Posting: 594
Dari: ::Gombak @ Bumi Ilmu::

Selangor  


posticon Posting pada: 13-12-03 22:46




syukran kepada saudari nailahal-farafisyah,kerana memberi sumbangan idea.InsyaAllah kami akan masukan dalam aturcara program

-----------------
[img /]http://www.inminds.co.uk/boycott-poster3.jpg[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuTTaQiNProfil   Hantar PM kepada MuTTaQiN   Quote dan BalasQuote

aufa_khalilah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.07.2003
Ahli No: 2611
Posting: 173
Dari: Damansara

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-12-03 23:10




saya pun menyokong penuh rancangan Mutaqqin tu..tp mcm zero cool kate..buatlah awal2 sikit..sbb kalau lambat sangat takut ganggu pelajar2 SPM...kalau ada apa-apa nak tolong bolehlah maklumkan..buatlah di tempat yang tenang san strategik ..so,ramai yang boleh datang,pastu mungkin pertandingan memberi tazkirah boleh diadakan untuk melatih bakal pemimpin bercakap tentang ilmu-ilmu agama..sekadar cadangan..cadangan yg telah diutarakan pun semuanya mantap....harap dilaksanakan...
insyaAllah akan dpt keberkatan ilahi

Bookmark and Share

    


  Member Information For aufa_khalilahProfil   Hantar PM kepada aufa_khalilah   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 14-12-03 03:25


nianak nak cadang supaya kita buat satu program yg mengggalakkan peserta untuk public speaking... dgn ni....ilmu yg derang ada boleh dikongsi dgn org ramai...apa yg ana nampak skang ramai budak skolah agama...tapi takut nak tampil ke depan sbb takut....so ana harap saudara muttaqin dapat usahakan.... bayangkan...pas msk prog ni....trus leh jadi pentazkirah.... leh kan muttaqin

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 14-12-03 03:34


Quote:

On 2003-12-13 15:31, zero_cool wrote:
hamba sokong cadangan tue. kalau boleh adakan di tempat yang ada air terjun ke. best la skit.


so kat budak2 utara....apa kata buat kat Titi Hayun,Yan,kedah....ada water falls.......best...ada tapak khemah...kalo nak special untuk motivasi.....ana cadangkan Kenari Nature Park....kat situ mmg org buat byk program motivasi....n tempat tu kat jugak dgn sungai...kira tepi sungai laaa.....tapi 2 tempat tu tak laa jauh....kira dekat jer laa.....Yg Kenari Nature Park tu terletak berdekatan dengan Maktab Mahmud cawangan Yan....so kita leh ajak budak maahad join skali....ok tak?kalo geng KL atau Selatan ada tempat lagi best habaq laaa....tapi kalo sampai Pantai Timur tu ana rasa jauh sgt laaa....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

fatimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.07.2003
Ahli No: 2292
Posting: 76
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 14-12-03 09:54


assalamualaikum..
Muttaqin..cdng yang bagu, syabas! akak sedia membantu menjayakan rncgn ini

wassalam...

-----------------
hanya redha Allah jua yangku harapkan

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatimahProfil   Hantar PM kepada fatimah   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-12-03 10:43




Satu program yang cukup menarik...
InsyaAllah ana ingin juga turut serta dalam program terbabit...
diharap pengisian program tersebut dalam bentuk ilmiah tetapi adventure...maksud ana di samping ceramah,motivasi(mengantuk plak...)dll boleh diadakan juga aktiviti luar yg boleh melibatkan muslimin/muslimat tp mesti menjaga batas2 pergaulan...tempat pulak kalau boleh yg ada kemudahan penginapanlah...tu yg penting skali...pastu menarik,dan menjimatkan!

Majoriti yg ingin sertai program ni setakat ni ana tengok kebanyakkannya dr sebelah pantai barat...dan kemungkinan besar diadakan kat sebelah sana...lagipun mudah utk menjemput penceramah/fasilitator dr U yg berdekatan(spt yg dicadangkan)....jd sesuailah diadakan kat sebelah pantai barat meskipun ana org pantai timur...

setakat ni dulu...
ingin tahu perkembangan selanjutnya dr sahabat/sahabiah sekalian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

MuTTaQiN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 203
Posting: 594
Dari: ::Gombak @ Bumi Ilmu::

Selangor  


posticon Posting pada: 14-12-03 11:44




buat masa ni kami(jawatan kuasa) sedang meniliti cadangan untuk tempat ,syukran kepada saudara Aiman,tidak lama lagi ana akan menyenaraikan tempat yang sesuai.

Jawatan Kuasa sudah ditubuhkan InsyaAllah nanti ana akn menyiarkan nama ajk nya.

Syukran kepada Kak fatimah kerana ingin membantu.

-----------------
[img /]http://www.inminds.co.uk/boycott-poster3.jpg[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuTTaQiNProfil   Hantar PM kepada MuTTaQiN   Quote dan BalasQuote

SyAhEeDa
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 207
Posting: 571
Dari: Kelate

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-12-03 12:28


Quote:

On 2003-12-14 03:25, Putra_Aiman wrote:
nianak nak cadang supaya kita buat satu program yg mengggalakkan peserta untuk public speaking... dgn ni....ilmu yg derang ada boleh dikongsi dgn org ramai...apa yg ana nampak skang ramai budak skolah agama...tapi takut nak tampil ke depan sbb takut....so ana harap saudara muttaqin dapat usahakan.... bayangkan...pas msk prog ni....trus leh jadi pentazkirah.... leh kan muttaqin



Insya Allah prog┬▓ berkaitan public speaking akan dijalankan... kalau tiada halangan.. erm.. kalau ada cadangan lain.. cakap je.. jgn memalu.. tuliskan saja idea yg ada lam otak tu..

Quote:
diharap pengisian program tersebut dalam bentuk ilmiah tetapi adventure...maksud ana di samping ceramah,motivasi(mengantuk plak...)dll boleh diadakan juga aktiviti luar yg boleh melibatkan muslimin/muslimat tp mesti menjaga batas2 pergaulan...



uhuhu... outdoor game semestinya ada.. kalau ada idea mengenai game yg best kasik la ... Semua yg antum cadangkan sudah ada didlm benak fikiran kami... bengkel, ceramah, outdoor game.. semua kami dah ada.. so jgn risau.. insya Allah best! Enjoyable n educational.. insya Allah..

-----------------
++ 'Aish 'Azeezan au Mut Syaheedan ++ Live a glory life, or die a noble death ++

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyAhEeDaProfil   Hantar PM kepada SyAhEeDa   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 14-12-03 15:27


muttaqin kalau nak lantik ana jadi ajk tu boleh, tp kehadiran tu susah sebab tinggal kat asrama. kalau nak bincang kat internet boleh la dgn ana.

ana boleh tolong design kan kad matriks ke, pastu kalu nak rakam aktiviti tue dalam video cam, ana boleh tolong edit kan.

mintak maaf atas segala kelemahan.

-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

MuTTaQiN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 203
Posting: 594
Dari: ::Gombak @ Bumi Ilmu::

Selangor  


posticon Posting pada: 14-12-03 19:07




boleh sesangat tu,anta jadi ajk bahagian media,yang kehadiran tu ana rasa leh fitkan,sebab kami insyaAllah buat masa cuti(buat masa ni tarikh masih dibincang.

-----------------
[img /]http://www.inminds.co.uk/boycott-poster3.jpg[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuTTaQiNProfil   Hantar PM kepada MuTTaQiN   Quote dan BalasQuote

salina
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.10.2003
Ahli No: 4443
Posting: 45
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 14-12-03 19:49



saya amat menyokong jika program ini dijalankan.tapi saya amat berharap program ini dijalankan pada masa cuti dan tempatnya tak jauh..lagipun saya memang berminat dengan program2 sebegini.

Bookmark and Share

    


  Member Information For salinaProfil   Hantar PM kepada salina   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: Terengganu+Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-12-03 22:38




ala...untuk 17 tahun ke bawah ajer ke....

-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 14-12-03 22:46


Quote:
ala...untuk 17 tahun ke bawah ajer ke....



hehe.. ala.. tokwan leh jadik fc kami... tokwan kan berpengalaman !! eheheh.. my verY..verY...verY...verY.. best tokwan.. !! bleh kan jadik fc kami ???



-----------------
"kutemui diriku, apabila mencariMu."

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

MuTTaQiN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 203
Posting: 594
Dari: ::Gombak @ Bumi Ilmu::

Selangor  


posticon Posting pada: 14-12-03 22:47


yang 17 keatas ada gak,tapi jadi facie,hihihih

-----------------
[img /]http://www.inminds.co.uk/boycott-poster3.jpg[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuTTaQiNProfil   Hantar PM kepada MuTTaQiN   Quote dan BalasQuote

nadia_is
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1432
Posting: 236
Dari: awang-awangan

jordan  


posticon Posting pada: 14-12-03 23:12


abg zam_rizal - bagi chance la pulak kat kami yg bawah umur ni.. yang besau2 dah selalu gi JK dsb..kan?

Muttaqin - kalau tempatnya, ana cadangkan buat 2-3 tempat..sbb al-maklumlah, ahli ukhwah bukan hanya ada di satu negeri shj. mungkin blh buat kat tempat yg majoriti blh pergi..satu kat utara, satu kat selatan...kalau tpt2 yg best tu, mcm kat FRIM, Kepong lagii...Alang Sedayu (area KL / Selangor jelah yg ana tahu)

Programnya pulak, baguslah mcm public speaking tu..kalau ada night game pun ok gak - nak uji keberanian ahli ukhwah..lain2 mcm qiam, tazkirah dll tu, mestilah ada kan?

kalau nak buat dlm masa cuti ni, ana tak kisah..tp, cuti dah nak habis. sempat ke nak atur semuanya? nak sahkan kehadiran lagi...kalau buat dlm bulan 2-3 tahun dpn, maybe calon SPM masih sempat nak sertai kut..

facy2 pulak ambil org2 ukhwah je..sbb biasanya program2 mcm ni di'handle' oleh pelajar2 u mcm UIA, UTM...cuba try ambil kakak2 dan abg2 dari ukhwah sendiri...mesti best!

oklah....cuma idea je.. moga sukses

Bookmark and Share

    


  Member Information For nadia_isProfil   Hantar PM kepada nadia_is   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 15-12-03 00:49


ok muttaqin...ana harap cepat siapkan senarai ajk...kolah...ko tadak klas tambahan ke masa cuti tu.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

fatimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.07.2003
Ahli No: 2292
Posting: 76
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-12-03 08:29


assalamualaikum....

program ini memang menarik sekiranya melibatkan peserta lelaki n perempuan tapi akak rasa u all boleh highlightkan pd penceramah motivasi agar beri sedikit tumpuan pada remaja lelaki...sebabnya sejak lama dulu dan lebih2x lagi skrg ni, majoriti pelajar IPTA/S adalah dikalangan perempuan...di USM sendiri nisbah pelajar perempuan kepada pelajar lelaki adalah 9:2 (pelajar perubatan)...apa dah jadi ngan kaum muslimin kita...

wassalam

-----------------
hanya redha Allah jua yangku harapkan

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatimahProfil   Hantar PM kepada fatimah   Quote dan BalasQuote

irsyadussolehah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4745
Posting: 36
Dari: machang,Qlate

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-12-03 12:16


assalamualaikum ...
ana pun teringin nak join ...
tapi kalau buat kat pantai timur kan seronok....
on my opinion... program ni banyak faedahnya....
bagi saya,ia dapat memberi kita keyakinan utk berdepan ngan orang ramai...pastu mengeratkan ukhwah.....dan melatih diri kita supaya lebih berdisiplin lagikan.......
oklah .....
semoga apa yg dirancang nie berjaya berkat kesungguhan kita semua,,,,,

-----------------
someone is loving u,caring u,
thats always watching u,protecting 4 u
.......who???...ALLAH,who never faith
:) HOPETHELOVEOFALLAH..

Bookmark and Share

    


  Member Information For irsyadussolehahProfil   Hantar PM kepada irsyadussolehah   Pergi ke irsyadussolehah's Website   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: Terengganu+Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-12-03 13:49




ooo...kalau camtu ana pun nak jadi fasi gak la...ada la jugak pengalaman jadi fc ni...tapi bab dera budak jer...boleh kan?

kalau ana jadi fasi, ana suruh kawad 2 jam setiap pagi....sanggup ker?

-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

MuTTaQiN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 203
Posting: 594
Dari: ::Gombak @ Bumi Ilmu::

Selangor  


posticon Posting pada: 15-12-03 13:56




kak Engku nak jadi facie ok sangat tu!!!
mmg layak.

tak lama lagi qaulah_atrah akan menyenaraikan nama ajk dan tugas

-----------------
[img /]http://www.inminds.co.uk/boycott-poster3.jpg[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuTTaQiNProfil   Hantar PM kepada MuTTaQiN   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 15-12-03 18:31


Senarai A.J.K.

Sebarang pindaan, akan dilakukan kemudian. InsyaAllah

Pengarah: MuTTaQiN
P.Pengarah:Mutafaqalaihi

Naib Pengarah:Syaheeda
P.Naib Pengarah:NailahAl-farafisyah

S/usaha: qaulah_atrah

Bendahari: Permata_Islam

Ajk negeri:

Kedah: Putra_Aiman
Terenganu:NailahAl-farafisyah
Kelantan:Syaheeda
P.Pinang:qaulah_atrah
Kuala Lumpur:Mutafaqalaihi

Media programer:Zero_cool

maklumat mengenai aktiviti program akan disusun atur kemudian.. belum abis diskus lg laa.. heheh... harap bersabar heh

Wassalam

-----------------
"kutemui diriku, apabila mencariMu."

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 15-12-03 18:31


zam_rizal kalau abg nak dera jangan dera form 5 sudah le . setiap tahun kena dera mana boleh tahan.


-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 15-12-03 18:35


Quote:
ooo...kalau camtu ana pun nak jadi fasi gak la...ada la jugak pengalaman jadi fc ni...tapi bab dera budak jer...boleh kan?

kalau ana jadi fasi, ana suruh kawad 2 jam setiap pagi....sanggup ker?




bab dera budak ??? uihhh.. takut nyaaaaa.. sure garang nyerhhh.. tokwan nihh.. jgn.. err.. bawak tongkat sakti tue heh...

2 jam setiap pg ?? kiter leh.. tuhhh.. yg lelain x leh kot.... pensan nanti.. kesian lak raser.. ikikiki...

-----------------
"kutemui diriku, apabila mencariMu."

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: Terengganu+Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-12-03 19:29




satu sokongan dan laungan semangat buat ajk dan barisan2 adik2 yang akan kena dera nanti...hehehe...takdela, gurau ajer...tapi kan, selalunya program motivasi ni memang berkait rapat dengan aktiviti yang lasak...dalam jadual aktiviti nanti ade ke aktiviti2 yang lasak?

kalau dah siap perancangan aktiviti nanti, tunjuklah kat sini...boleh jugak bagi komen sepatah due...wokeh?

salam motivasi dan kepimpinan....

-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 16-12-03 10:37


Quote:
satu sokongan dan laungan semangat buat ajk dan barisan2 adik2 yang akan kena dera nanti



timer kasih tokwan...

Quote:
kalau dah siap perancangan aktiviti nanti, tunjuklah kat sini...boleh jugak bagi komen sepatah due...wokeh?



muttaqin tgh susun sedikit sbyk.. nnt, kiter postkan kat sini... kene ader gak ker aktiviti 'dera' ??? aaa.. best sgt ler tokwan tuh

OK.. bawah nie, BIRO PROGRAM pulak.. Kami telah susun beberapa bhgn dan a.j.k. nyer.. Jadik, kat sini a.j.k. memainkan peranan penting utk carik anak2 buah dier.. Hehe.. Sbrg pindaan akan dilalukan kemudian..

1. Pelaksana Program & protokol - muttaqin & mutafaqalaihi

2. Pendaftaran peserta & sumbangan - abg dhanny, kak fizah & abg zam

3. Teknikal & media - zero_cool

4. Penginapan & catering - kawan2 muttaqin ** x pasti lg

5. Special task & kebajikan - as_saif

A.J.K. setiap negeri pulak.. kalau ader yg nak jadi A.J.K. bg negeri dier, tlg PM qolah yer.. Harap, bg kerjasama..

InsyaAllah, program kiter berjalan dgn lancar..


Wassalam

-----------------
"kutemui diriku, apabila mencariMu."

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

fatimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.07.2003
Ahli No: 2292
Posting: 76
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-12-03 10:48


assalamualaikum...

teruskan perancangan, SEMOGA DIPERMUDAHKAN ALLAH dan program dpt berjalan dengan jayanya...moga2x masa program tu nanti akak ade kelapangan, boleh gak menyibuk, boleh tak MuTTaQinN?...akak belum pernah berkesempatan lagi join mana2x aktiviti sejak join komuniti ni, even JK aidilfitri ni akak xleh p...dr pemerhati dari kejauhan aje le nampaknye...

wassalam

-----------------
hanya redha Allah jua yangku harapkan

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatimahProfil   Hantar PM kepada fatimah   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-12-03 11:49




Insya-Allah, Prof harap dpt join juga...
dan kalu kesempatan sudi jadi fasi jemputan atau jadi peserta pun boleh walaupun dan umur terlajak..hehehe...

Amin...

-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 16-12-03 12:15


Quote:
teruskan perancangan, SEMOGA DIPERMUDAHKAN ALLAH dan program dpt berjalan dengan jayanya



insyaAllah.. sesamer kiter do'akan yerh.. hehe.. timer kaseh bebanyak..

Quote:
Insya-Allah, Prof harap dpt join juga...
dan kalu kesempatan sudi jadi fasi jemputan atau jadi peserta pun boleh walaupun dan umur terlajak..hehehe...



nak jadik peserta jugak kerhhh ? uhuhuh.. tak disangka.. ikikik...

-----------------
"kutemui diriku, apabila mencariMu."

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-12-03 12:26



[/quote]

nak jadik peserta jugak kerhhh ? uhuhuh.. tak disangka.. ikikik...

-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama
[/quote]


Kenapa .....syarat peserta sampai berapa...?


Takpala......tukang buat air pun jadila......

-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 16-12-03 12:35


Quote:
Kenapa .....syarat peserta sampai berapa...?


Takpala......tukang buat air pun jadila......



syarat peserta sampai umo 17 jerkk.. lalala.. umo prof. baper ? 17 gaks ker 70 ?? uhuhu...

tukang wat air ?? takleyh.. air yg prof. wat tak sesedap teh qolah wat.... sumer setuju kan kiter wat air ??? dr 'kolah' blkg umah.. mmg best !! lalala...

p/s : saper yg idea aper2 lg.. hanta kat PM kiter.. atau kemukerkan kat sini jer kayh ??

-----------------
"kutemui diriku, apabila mencariMu."

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

SyAhEeDa
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 207
Posting: 571
Dari: Kelate

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-12-03 12:46


wuhaRr... ramai ke nak join ni?? kalau boleh... kasik laa nama... takut nnt faci lg bnyk dr peserta

erm.. peserta yg blm ukhwah pon boleh join.. sbb kita nak ramai kan..

bwh 13 boleh jugak ke?

-----------------
++ 'Aish 'Azeezan au Mut Syaheedan ++ Live a glory life, or die a noble death ++

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyAhEeDaProfil   Hantar PM kepada SyAhEeDa   Quote dan BalasQuote

littlemuslimah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 100
Posting: 777
Dari: ::uia @ penang::

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 16-12-03 12:53




amboi... amboi.... adik-adik nih....
sakan hampa semua rancang program nooo....

hmm apa-apa pun, akak doakan segalanya berjalan dengan lancar dan dipermudahkanNya....

akak sentiasa menyokong usaha murni adik-adik ....

salam sayang buat hampa semua


-----------------
Ya Allah. Permudahkanlah bagi kami segala urusan kami (lebih-lebih lagi urusan perjalanan rohaniah menuju Allah) berserta kerehatan bagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For littlemuslimahProfil   Hantar PM kepada littlemuslimah   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 16-12-03 13:11


terpaksa la pulak cari anak buah.

promotion
cepat-cepat saper nak masuk bawah biro teknikal mai sini. banyak faedah nyer.

(takde ayat nak promote)

-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

MuTTaQiN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 203
Posting: 594
Dari: ::Gombak @ Bumi Ilmu::

Selangor  


posticon Posting pada: 16-12-03 13:15


Quote:

On 2003-12-16 12:46, SyAhEeDa wrote:

erm.. peserta yg blm ukhwah pon boleh join.. sbb kita nak ramai kan..





Yurp kami taknak budak yang join budak ukhwah je,kami harap ramai lagi peserta leh join sebab kalau untuk budak ukhwah je tak adilahkan.

oh ya syukran kepada s/u :qaulah atrah kerana cekap melakukan tugas

-----------------
[img /]http://www.inminds.co.uk/boycott-poster3.jpg[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuTTaQiNProfil   Hantar PM kepada MuTTaQiN   Quote dan BalasQuote

ust_zal
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.06.2003
Ahli No: 1627
Posting: 41
Dari: Negeri Sembilan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-12-03 13:39


....

Apa kabar semua...alhamdulillah saya setuju sangat ukhwah nak buat program motivasi.Sekarang saya bekerja di syarikat motivasi di n9.Saya salah seorang motivator dan fasilitator saya ada sepuluh org terdiri daripada lepasan u.Berpusat di KLIA Sepang.Saya bolih membantu juga.

-----------------
PERJUANGKAN TUHAN

Bookmark and Share

    


  Member Information For ust_zalProfil   Hantar PM kepada ust_zal   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 16-12-03 16:53


boleh la ajak kawan hamba join sekali.

-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

MuTTaQiN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 203
Posting: 594
Dari: ::Gombak @ Bumi Ilmu::

Selangor  


posticon Posting pada: 16-12-03 16:58




Boleh sahaja zero cool ajak lah bebudak kisas join sekali nanti.Kalau mereka nak datang nanti sahkan kehadiran kat ana supaya ana dapat pastikan kelengkapan cukup

-----------------
[img /]http://www.inminds.co.uk/boycott-poster3.jpg[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuTTaQiNProfil   Hantar PM kepada MuTTaQiN   Quote dan BalasQuote

SyAhEeDa
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 207
Posting: 571
Dari: Kelate

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-12-03 17:04


Quote:

On 2003-12-16 13:39, ust_zal wrote:
Saya salah seorang motivator dan fasilitator saya ada sepuluh org terdiri daripada lepasan u.Berpusat di KLIA Sepang.Saya bolih membantu juga.



Tafaddhal ya ust_zal... kecil tapak tangan nyiru kami tadahkan... alhamdulillah prog ni mendpt komitment dr pelbagai pihak

kalo ada yg nak join... join le.. jgn la setakat jd pemerhati jgn segan silu... kita sesama org Islam kan? so apa salahnya

-----------------
++ 'Aish 'Azeezan au Mut Syaheedan ++ Live a glory life, or die a noble death ++

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyAhEeDaProfil   Hantar PM kepada SyAhEeDa   Quote dan BalasQuote

raudhah_islami
Warga Rasmi
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5692
Posting: 19
Dari: Pulau Mutiara

PulauPinang  


posticon Posting pada: 16-12-03 17:43



Tahniah buat MUTTAQIN DAN QAULAH atas idea nak buat kem ni! ana sokong! Kalau boleh, terapkan sebanyak yang mungkin konsep2 cara hidup ISLAM yang sebenar. Biarlah kem ni dpt meninggalkan sesuatu yg amat bermakna buat pesertanya kalau tak banyak, sikt pun jadilah... Cadangan ana, buat game yg objektifnya utk memupuk nilai kerjasama di samping mengeratkan ukhwah... Bukan apa, tak semua org suka dengar ceramah @ yg sewaktu dgnnya.. ada kalanya aktiviti yg menggunakan fizikal pun boleh memupuk nilai keislaman antara kita. Ana ada pengalaman sertai kem2 motivasi+kepimpinan, kalau ada apa2 hal bleh email ana: [email protected]
Jangan lupa, matlamat sebenar kem ni adalah utk melahirkan generasi yg menghayati konsep keislaman yg sebenar!
KE ARAH PEMANTAPAN GENERASI BERTAQWA!


Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhah_islamiProfil   Hantar PM kepada raudhah_islami   Pergi ke raudhah_islami's Website   Quote dan BalasQuote

aufa_khalilah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.07.2003
Ahli No: 2611
Posting: 173
Dari: Damansara

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-12-03 19:00




tahniah diucapkan kepada mutaqqin & qaulah sbb dah mula rangka program.nmpakla bakat nk memimpin tu.saya nak join tau..jadinya nnti all the details bout the program should be informed 2 months before the program.... senang peserta nak rancang masa....qaulah ni umurnya berapa yer....kpd zero cool,tahniah diucapkan sbb jadi media programmer...tapi ingat tahun depan nak SPM & mmu tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For aufa_khalilahProfil   Hantar PM kepada aufa_khalilah   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 16-12-03 19:47


aufa_khalilah terima kasih ingatkan hamba. tp pasal MMU tu hamba rasa hamba akan cuba kurangkan la aktiviti. bagi peluang kat budak form 4 pulak tunjuk bakat(sebenarnye nak dera form 4 tue)

-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

raudhah_islami
Warga Rasmi
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5692
Posting: 19
Dari: Pulau Mutiara

PulauPinang  


posticon Posting pada: 16-12-03 20:52



qaulah tu thn depan PMR, dia adik junior sekolah ana... a'ah, mmg dia ada bakat dlm kepimpinan pun!
Anti ni pulak umurnya berapa dan sekolah mana?

Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhah_islamiProfil   Hantar PM kepada raudhah_islami   Pergi ke raudhah_islami's Website   Quote dan BalasQuote

aufa_khalilah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.07.2003
Ahli No: 2611
Posting: 173
Dari: Damansara

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-12-03 21:46




raudhah islami...rupanya awak kenal saya yer....okla mungkin boleh tolong tapi sikit2 jerla
salam ukhwah

Bookmark and Share

    


  Member Information For aufa_khalilahProfil   Hantar PM kepada aufa_khalilah   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 17-12-03 00:34



sesapa yg nak menyertai dan n sedang berada dikedah...antum leh PM kat ana...

[ Posting ini telah di edit oleh: Putra_Aiman pada 2003-12-18 19:17 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 17-12-03 00:48


semangat..semangat..


-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 17-12-03 01:59


assalamualaikum

timer kasih kat sumer yg bg sokongan.. akak2.. abg2.. dan sahabat2 sumer.. idea, sumbangan & dorongan anda amatlah dihargai..

kasilah bebanyak semangat lg yerhh !! ehehe..

yg nak ajak kawan2 tuh.. silakan... mmg amat diharapkan !! peserta lg ramai kalo camtue.. lg lah best !!!

kak raudhah_islami nie, saper ye ?? ouh yer akak... kalau ader paper, nanti kiter mintak tlg akak lah yer.. ader byk lg kekurangan nih.. harap, beri tunjuk ajar ... sifu.. hehe...

ust zal, kami mmg perlukan bantuan dr ustaz.. harap dpt membantu.. kalau ader paper nnt, kami antar pm yer..

p/s : sesaper yg nak pegi turut serta.. sila antar pm kat a.j.k. negeri yer.. hehe.. lebih senang tugas nnt

sesaper yg jadik ketua biro tue.. pepandai la pujuk2 ahli yg nak masuk biro nyer.. cam zero_cool tuh.. mantap ! heheh...

wassalam

-----------------
"kutemui diriku, apabila mencariMu."

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 17-12-03 10:30


assalamualaikum

Kiter susun sumer nie balik.. so, takderlah yg penin nnt.. heheh.. Pasal budget dan aktiviti seharian sepanjang prog. masih dibincang..


PROGRAM MOTIVASI & KEPIMPINAN PELAJAR

Tarikh : *Cuti pertengahan semester 2004 – 3 hari 2 mlm
Tempat : UIA
Masa : *belum tentu lg –pagi
Peserta yg terlibat : 13 –17 thn dan akak2/abg2 fc
Yuran yg ditetapkan : RM 5 utk setiap peserta

Ahli yg terlibat :-

Pengarah: MuTTaQiN
P.Pengarah:Mutafaqalaihi

Naib Pengarah:Syaheeda
P.Naib Pengarah:NailahAl-farafisyah

S/usaha: qaulah_atrah

Bendahari: Permata_Islam

Ajk negeri:

Kedah: Putra_Aiman
Terenganu:NailahAl-farafisyah
Kelantan:syaheeda
P.Pinang:qaulah_atrah
Kuala Lumpur:mutafaqalaihi
Selangor : farah01

Media programer:zero_cool

BIRO-BIRO YG TERLIBAT

*ketua2 nya, cari a.j.k. masing2 ya.. bentukkan kumpulan & then bincang mengenai bahagian masing2. Tugas2 akan disenaraikan kemudian. InsyaAllah. Buat yg terbaik k ?

1.Pelaksana Program & protokol - muttaqin & mutafaqalaihi

2.Pendaftaran peserta & sumbangan - abg dhanny, kak fizah & abg zam

3.Teknikal & media - zero_cool

4.Penginapan & catering - kawan2 muttaqin ** x pasti lg

5.Special task & kebajikan - as_saif

Selamat Menjalankan Tugas !!

p/s : kalau ader yg tak faham & masih ragu2, bgtau kiter yer... kalau kiter leh tolong, kiter akan tlg seadanya.. InsyaAllah..

Wassalam




[ Posting ini telah di edit oleh: qaulah_atrah pada 2003-12-17 10:32 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

sinarshams
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2003
Ahli No: 3491
Posting: 200
Dari: kmns

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-12-03 11:48


Okey..jugak cadangan tue...tapi jauh sangatlah tempat program tue..kat UIA..rasanya macam tak leh gie je..tapi tak confirm lagilah..apakata..buat kat setiap negeri..tak jauh sangat....satu lagi..maybe masa cuti tue ada kelas tambahan..maklumlah 2005 SPM....

-----------------
ikan Di LaUt,
AsAm di DarAt,
DalaM pEriuK,
Bikin MuafAkAT.

SALAM UKHWAH FILLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sinarshamsProfil   Hantar PM kepada sinarshams   Quote dan BalasQuote

SyAhEeDa
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 207
Posting: 571
Dari: Kelate

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-12-03 14:50


wah sinarshams.. 2 thn lagi nak SPM dah ada kelas tambahan? mantap!!

prog peringkat negeri t'takluk pada ajk negeri la.. prog ni kami buat utk sem'sia sebab tu Ajk Main board dtg dr pelbgi negeri

Nanti kami akan umumkan tarikh... pepandai la ejaskan dgn jadual

Kehadiran peserta terutamanya ahli ukhwah amat┬▓lah diharapkan... Kalau below budget, tak hairanlah... maklumla ni prog pertama 'kanak┬▓ ribena' anjurkan.. masih bnyk kelemahan...
bantuan dan nasihat seniors amat didambakan! tarikh kami akan pilih yg bersesuaian dgn cuti pelajar U dan sekolah...
So,
Datang!! Jgn tak datang

WaLLahua'Lam

-----------------
++ 'Aish 'Azeezan au Mut Syaheedan ++ Live a glory life, or die a noble death ++

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyAhEeDaProfil   Hantar PM kepada SyAhEeDa   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-12-03 14:57


"prog kanak2 ribena"???



InsyaAllah berjln lancar...
kalau tak reti boleh mintak tunjuk ajar abg2 dan kakak2 kat ukhwah ni...
terutamanya yg kat UIA PJ tu...
mrk mmg byk pengalaman dlm menganjurkan prog...



-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

sheikhLUTHFI
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3412
Posting: 173
Dari: 'AQaBA,jORDAN

jordan  


posticon Posting pada: 17-12-03 16:01




ana nak jadik ajk johor leh tak...tanye saje kalo x leh xpe

-----------------
CINTAKU hanya milik ALLAH
KASIHKU hanya milik yg berhak

Bookmark and Share

    


  Member Information For sheikhLUTHFIProfil   Hantar PM kepada sheikhLUTHFI   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 17-12-03 16:10


ana rasa boleh kot sbb jhr still tadak ajk...tya laa qaulah_atrah tgk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

aimanqistina
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.10.2003
Ahli No: 4710
Posting: 57
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-12-03 16:11




Tahniah diucapkan.....saya mencadangkan supaya ahli2 yang telah bekerja dapat turut sama menjayakan program ini kerana mereka ini lebih berpengalaman.

Bookmark and Share

    


  Member Information For aimanqistinaProfil   Hantar PM kepada aimanqistina   Quote dan BalasQuote

SyAhEeDa
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 207
Posting: 571
Dari: Kelate

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-12-03 16:20


Quote:

On 2003-12-17 16:01, sheikhLUTHFI wrote:
ana nak jadik ajk johor leh tak...tanye saje kalo x leh xpe



Ape lak tak boleh... boleh sesgt... tarik la reramai yerh..

Nnt Qaulah akan kemaskinikan maklumat Ajk... yerh myra? Bagus s/u nih!!

-----------------
++ 'Aish 'Azeezan au Mut Syaheedan ++ Live a glory life, or die a noble death ++

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyAhEeDaProfil   Hantar PM kepada SyAhEeDa   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-12-03 16:40



Teringat zaman remaja...dulu.....
ikut motivasi
Pengalaman yg bermakna...

-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

nailahAl-farafisyah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1108
Posting: 44
Dari: bumi Allah

Terengganu  


posticon Posting pada: 17-12-03 16:53


...
semoga kalian dirahmati oleh yang maha esa... untuk makluman ahli ukhuwah terengganu yang ingin ke program motivasi dan kepimpinan remaja islam.. sila maklumkan kepada ana .. datang lah beramai-ramai yer.. rugi kalau tak hadir.. best punta program lah

moga program ini berjalan dengan lanjar dan memberikan impak kepada semua.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailahAl-farafisyahProfil   Hantar PM kepada nailahAl-farafisyah   Pergi ke nailahAl-farafisyah's Website   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 17-12-03 17:50


*IMpORTANt !! IMpORTANt !! hehe.. ader perubahan...

Ajk negeri:

Kedah: Putra_Aiman
Terenganu:NailahAl-farafisyah
Kelantan:syaheeda
P.Pinang:qaulah_atrah
Kuala Lumpur:mutafaqalaihi
Johor : sheikhLUTHFI
Selangor : farah01

BIRO-BIRO YG TERLIBAT

*ketua2 nya, cari a.j.k. masing2 ya.. bentukkan kumpulan & then bincang mengenai bahagian masing2. Tugas2 akan disenaraikan kemudian. InsyaAllah. Buat yg terbaik k ?

1.Pelaksana Program & protokol - muttaqin & mutafaqalaihi

2.Pendaftaran peserta & sumbangan - abg dhanny (SalaFiaN) , kak zahra (permaisuri_hati) & abg zam (zam_rizal)

3.Teknikal & media - zero_cool

4.Penginapan & catering - kawan2 muttaqin ** x pasti lg

5.Special task & kebajikan - as_saif & farah01






[ Posting ini telah di edit oleh: qaulah_atrah pada 2003-12-17 18:09 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 17-12-03 18:25


assalamualaikum

ader perubahan lagi maaf yer..

PROGRAM MOTIVASI & KEPIMPINAN PELAJAR


Tarikh : *Cuti pertengahan semester 2004 – 3 hari 2 mlm
Tempat : FRIM
Masa : *belum tentu lg –pagi
Peserta yg terlibat : 13 –17 thn dan akak2/abg2 fc

Ahli yg terlibat :-

Pengarah: MuTTaQiN
P.Pengarah:Mutafaqalaihi

Naib Pengarah:Syaheeda
P.Naib Pengarah:NailahAl-farafisyah

S/usaha: qaulah_atrah

Bendahari: nadia
Naib Bendahari : permata_islam

Ajk negeri:

Kedah: Putra_Aiman
Terenganu:NailahAl-farafisyah
Kelantan:syaheeda
P.Pinang:qaulah_atrah
Kuala Lumpur:mutafaqalaihi
Johor : sheikhLUTHFI
Selangor : farah01

Media programer:zero_cool

BIRO-BIRO YG TERLIBAT

1.Pelaksana Program & protokol - muttaqin & mutafaqalaihi

2.Pendaftaran peserta & sumbangan - abg dhanny(SalaFiaN), kak zahra(permaisuri_hati) & abg zam (zam_rizal)

3.Teknikal & media - zero_cool

4.Penginapan & catering – mutafaqalaihi & nadia

5.Special task & kebajikan - as_saif & farah01


Wassalam



[ Posting ini telah di edit oleh: qaulah_atrah pada 2003-12-17 18:27 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 17-12-03 18:55


s/u yg amat perihatin.

-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

aufa_khalilah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.07.2003
Ahli No: 2611
Posting: 173
Dari: Damansara

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-12-03 20:39




qaulah takkan tak kenal raudhah islami..kakak sekolah qaulahla....qaulah sekolah kat irsyad kan..
ok whatever pun all the best in being a good s/u.Ada rezeki akak join sekali...

Moga mendapat keberkatan Ilahi

Bookmark and Share

    


  Member Information For aufa_khalilahProfil   Hantar PM kepada aufa_khalilah   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 17-12-03 22:35


Quote:
qaulah takkan tak kenal raudhah islami..kakak sekolah qaulahla....qaulah sekolah kat irsyad kan..
ok whatever pun all the best in being a good s/u.Ada rezeki akak join sekali...

Moga mendapat keberkatan Ilahi



w'salam.. yer kiter dah knal
thanks kasi kiter semangat...
join ! jgn x join !!!

wassalam

-----------------
"kutemui diriku, apabila mencariMu."

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

irda82
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 565
Posting: 462
Dari: Sg Petani,Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-12-03 00:20




hmm...sampai ke sini dah adik2 ana ni.
buat waktu cuti semester?
erm...harap tak ganggu tarikh MEGA JK 2004
.Kalau boleh,ana nak juga jenguk2 .


IKLAN:
1-Bersama merealisasikan ::( MEGA JK UTARA 2004 )):::
Topik di:
Komuniti Ukhwah ┬╗ Forum ┬╗ Pengumuman Aktiviti ┬╗ ::( M E G A J K 2 0 0 4 )):::

[ Posting ini telah di edit oleh: irda82 pada 2003-12-18 00:35 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For irda82Profil   Hantar PM kepada irda82   Pergi ke irda82's Website   Quote dan BalasQuote

sheikhLUTHFI
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3412
Posting: 173
Dari: 'AQaBA,jORDAN

jordan  


posticon Posting pada: 18-12-03 10:09




qaulah..ana ni berkeinginan saje...lagipun ana nie selalu jek sibuk...ana x pasti dapat gi atau x...maaf ye

-----------------
CINTAKU hanya milik ALLAH
KASIHKU hanya milik yg berhak

Bookmark and Share

    


  Member Information For sheikhLUTHFIProfil   Hantar PM kepada sheikhLUTHFI   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-12-03 10:22


...

Quote:
hmm...sampai ke sini dah adik2 ana ni.
buat waktu cuti semester?
erm...harap tak ganggu tarikh MEGA JK 2004
.Kalau boleh,ana nak juga jenguk2 .




yer.. dah sampai sini dahh.. hehe ^-^
a'a.. cuti semester..
tak ganggu nyerhh..
okies, pengarah !! kiter g jenguk skrg...

wassalam

Quote:
qaulah..ana ni berkeinginan saje...lagipun ana nie selalu jek sibuk...ana x pasti dapat gi atau x...maaf ye



takper.. dpt pegi tu hal no.2.. skrg nie, qaulah yakin enta boleh.. just cari ahli2 johor yg leh pegi.. pastu, wat cam rombongan la.. kalau bebetul x boleh nnt, bgtau qaulah yer... moga2 boleh !! InsyaAllah

-----------------
"kutemui diriku, apabila mencariMu."

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

alfaqierah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 274
Posting: 400
Dari: bumi Allah-mciium

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-12-03 11:18


Assalamu'alaikum wrt wbt


salam ukhwah buat semua..
alhamdulillah..adik2 akak disini dah melebarkan sayap juang mereka..tahniah.apa yg pasti moga niat kita benar belandaskan syariatNYA.matlamat dan tujuan mesti jelas..dan perlaksanaannya harus teliti..insyaAllah,akak yakin adik2 boleh lakukan semua ni dgn bantuan drNYA.

insyaAllah,akak berikan sokongan diatas penganjuran program ni.buat perancangan yg teliti ok.ma'at taufiq wannajah.

dik qaulah,
insyaAllah,kita jumpa nanti bila akak balik png,bolehla tahu serba sedikit cerita ttg program anjuran adik2 ni ye.

'ala kulli hal..mg urusan ini dipermudahkan..Amin.

ilalliqa'

Bookmark and Share

    


  Member Information For alfaqierahProfil   Hantar PM kepada alfaqierah   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-12-03 13:53




Quote:
dik qaulah,
insyaAllah,kita jumpa nanti bila akak balik png,bolehla tahu serba sedikit cerita ttg program anjuran adik2 ni ye.



insyaAllah.. ok jgn x balik !! balik gaks.. hehehe

-----------------
"kutemui diriku, apabila mencariMu."

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 18-12-03 19:12


oleh kerana jhr sudah mempunyai ajk nya...maka sesapa budak jhr yg posting kat ana leh rujuk kepada ajk negeri johor.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-12-03 22:05


assalamu'alaikum.. PERHATIAN !! PERHATIAN !!

Quote:
Ajk negeri:

Kedah: Putra_Aiman
Terenganu:NailahAl-farafisyah
Kelantan:syaheeda
P.Pinang:qaulah_atrah
Kuala Lumpur:mutafaqalaihi
Johor : sheikhLUTHFI
Selangor : farah01




ader pertukaran sket..
skrg, Terengganu tidak ader wakil memandangkan ketuanya, ader problem sket.. maaf sumer.. so, skrg nie, Terengganu masih memerlukan khidmat ahli Terengganu.. hehe.. harap, bg kerjasamalah yer..

Ajk negeri:

Kedah: Putra_Aiman
Kelantan:syaheeda
P.Pinang:qaulah_atrah
Kuala Lumpur:mutafaqalaihi
Johor : sheikhLUTHFI
Selangor : farah01

Wassalam

-----------------
"kutemui diriku, apabila mencariMu."

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

MuTTaQiN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 203
Posting: 594
Dari: ::Gombak @ Bumi Ilmu::

Selangor  


posticon Posting pada: 19-12-03 14:37




Syukran kepada S/usaha,kerana menyediakan laporan yang mantap.Maaflah ana jarang on topik ni sikit ana sibuk sikit sejak kebelakangan ini.

Ok ingin menginfomkan bahawa mereka yang ingin menyertai prog ini harap memastikan kehadiran pada wakil negeri masing-masing,contohnya ahli dari kedah,jika mereka ingin hadir mereka mesti mengehsahkan kehadiran pada wakil kedah yankni putra aiman,begitu juga dgn negeri-negeri lain.

Manakala mereka yang ingin hadir dari Kuala Lumpur dan selangor boleh mengehsahkan kehadiran kepada ana.

Harap ahli-ahli ukhwah peka terhadap prog ini,kedatangan anda amatlah dialu-alukan.

-----------------
[img /]http://www.inminds.co.uk/boycott-poster3.jpg[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuTTaQiNProfil   Hantar PM kepada MuTTaQiN   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 19-12-03 15:32


hmmm diharapkan mana ajk negeri yg mempunyai kemusykilan tlg posting kat sini......supaya kita dpt kenal pasti sebarang kemungkinan yg mungkin timbul mengenai program ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 19-12-03 15:32


hmmm diharapkan mana ajk negeri yg mempunyai kemusykilan tlg posting kat sini......supaya kita dpt kenal pasti sebarang kemungkinan yg mungkin timbul mengenai program ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

sheikhLUTHFI
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3412
Posting: 173
Dari: 'AQaBA,jORDAN

jordan  


posticon Posting pada: 19-12-03 15:44


terima kasih putra_aiman ...sesape org jhr yg ingin gi kursus nie leh la PM kat ana ...bagi johor jek...

-----------------
CINTAKU hanya milik ALLAH
KASIHKU hanya milik yg berhak

Bookmark and Share

    


  Member Information For sheikhLUTHFIProfil   Hantar PM kepada sheikhLUTHFI   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: Terengganu+Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-12-03 16:14




MuTTaQin...ader masalah lagi tak? harap semuanya dah ok...

kalau ader apa2, bagitau lah ek...kot2 boleh bantu...

-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 19-12-03 18:16


Quote:
kalau ader apa2, bagitau lah ek...kot2 boleh bantu.



tader kot buat maser nihh.. kan muttaqin, kak eeda dan lelain2 ?? ikikik..

-----------------
"kutemui diriku, apabila mencariMu."

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: Terengganu+Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-12-03 22:21




baguslah....diharap perancangan program ini akan berjalan dengan sebaik mungkin...kalau JK boleh buat, takkan program ni takleh buat kan?

Yakin Boleh !

wassalam...

-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

sinarshams
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2003
Ahli No: 3491
Posting: 200
Dari: kmns

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-12-03 13:15


oh ye...keahliannye..nak berapa org??satu lagi..boleh tak ajak kawan-kawan yg bukan ahli ukhwah??bayaran tue RM 5 je ke??termasuk tak makan minum and then penginapan...

-----------------
ikan Di LaUt,
AsAm di DarAt,
DalaM pEriuK,
Bikin MuafAkAT.

SALAM UKHWAH FILLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sinarshamsProfil   Hantar PM kepada sinarshams   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-12-03 14:18


Quote:
oh ye...keahliannye..nak berapa org??satu lagi..boleh tak ajak kawan-kawan yg bukan ahli ukhwah??bayaran tue RM 5 je ke??termasuk tak makan minum and then penginapan...



assalamu'alaikum..

ouh .. keahlian tue, x kire brape org sekalipun.. yer.. boleh kalau nak ajak kwn yg bkn ahli ukhwah.. lg ramai, lg best kan ?? RM 5, tue dah tetap.. sbb jumlh yg sponser kasi, byk jugak



-----------------
"kutemui diriku, apabila mencariMu."

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 20-12-03 17:27


RM 5 tu kira murah laa.....tapi bagi kami yg jauh ni...mahal laa sikit sbb campur duit tambang bas...leh tak korang minta sponsor bas sama?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

raudhah_islami
Warga Rasmi
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5692
Posting: 19
Dari: Pulau Mutiara

PulauPinang  


posticon Posting pada: 20-12-03 20:50



Tahniah qaulah! Wah, semangat betul adik sorang nih! Nanti kalau ada paperr tolong inform akak kat skool erk?!

Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhah_islamiProfil   Hantar PM kepada raudhah_islami   Pergi ke raudhah_islami's Website   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-12-03 22:39


Quote:
RM 5 tu kira murah laa.....tapi bagi kami yg jauh ni...mahal laa sikit sbb campur duit tambang bas...leh tak korang minta sponsor bas sama



hehe.. tul2.. yg tuh tanyer muttaqin.. qaulah x tau.. ikikik.. tp, kalo sbb prog. nihh.. aper2 pun sanggup kannn ?? walau duit rayerr abisss... kan ? kan ? hahehe..

Quote:
Tahniah qaulah! Wah, semangat betul adik sorang nih! Nanti kalau ada paperr tolong inform akak kat skool erk?!



timer kasih.. insyaAllah, kalu ader paper, kiter bgtau akak.. thanks atas komitmen yg akak kasi..

-----------------
"kutemui diriku, apabila mencariMu."

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Cadangan Aktiviti
    »» Program motivasi dan kepimpinan remaja islam

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
ę Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.184576 saat. Lajunya....