Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 08-08-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Matinya anak muda itu bukan kerana tergelincir kakinya, tetapi kerana tergelincir lidahnya.
-- Ilham Pujangga

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 49
Ahli: 0
Jumlah: 49




  Yang Masuk Ke Sini
wakjaman: 8 hari yang lalu
muslimiman: 13 hari yang lalu
tornado: 33 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: pakai "SPeK"...genius!!


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» pakai "SPeK"...genius!!

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh pakai "SPeK"...genius!!

faina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 607
Posting: 151
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-05-03 13:03


assalamualaikum..

penah bukak topik nih dolu kat shukur..
skang nak tanye lak..warga komuniti ukhwah!!
what's ur opinions about that??
betul ker arr??..tp kan faina slalu sgt dgr org kate cenggitu..kalo betul2 genius..alhamdulillah..tp kalo takpon...dpt bias2 sket pon jadilaa.. ..
kekadang ade betulnye gak...ske tgk org pakai spek!!
cermin diri anda!! ..is that true?

-----------------
Sedarkah kita!
::. kiTa terCari-cAri aPa yg kiTa Mahu .:: Tapi taK berTeMu ::. SedangKan kaDang ia Ada di DepaN MatA .:: cUMA kIta saja Yang taK tAu!! ::.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fainaProfil   Hantar PM kepada faina   Quote dan BalasQuote

insaflahdiri
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 588
Posting: 64
Dari: nowhere

ussr  


posticon Posting pada: 22-05-03 13:20


ye la kot
ramai la jugak dgr org ckp camtu


Bookmark and Share

    


  Member Information For insaflahdiriProfil   Hantar PM kepada insaflahdiri   Quote dan BalasQuote

wan_pasir
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 37
Posting: 395
Dari: kuala terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-05-03 01:53


:: hek eeleh.. kang lagi hebat pakai spek itam lagi tanyerlah kang ::
:: yer ker genius' tuu sebab tengok TV banyak sangat kot sampai rosak mata2 dibuatnya :: tapi rasanya ader betul jugak, mungkin sebab tengok tulisan selalu atas buku sampai kornea tuu dah naik rabun :: tuu mungkin sebab org. kata org pakai spek nii Genius' :: cuba tanya org. pakai spek? :: ana pakai kontek lent ::

::dari alam maya ke dunia realiti::

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_pasirProfil   Hantar PM kepada wan_pasir   Pergi ke wan_pasir's Website   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: Terengganu+Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-05-03 02:05


Assalamualaikum....


hmm...bagi ana la kan, pakai spek belum lagi membuatkan seseorang itu genius...tapi ia hanya membantu untuk menampakkan seseorang itu seperti genius...yg menggeniuskan seseorang itu adalah akalnya....makin cerdas fikirannya, makin genius la dia....itu pendapat ana ek...bukan rumusan dari saintis....ikikik

-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

Arcaine
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 246
Posting: 237
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 23-05-03 09:35


A'kum

Bagi saya, ada yang nampak genius, clumsy, cute, macho dan sebagainya

pst: Sesuaikan dengan bentuk muka anda!

-----------------
Hidup ini suatu perjuangan

Bookmark and Share

    


  Member Information For ArcaineProfil   Hantar PM kepada Arcaine   Quote dan BalasQuote

baiduri_aiman
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 34
Posting: 242
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-05-03 09:44


pakai spek genius??ye ker nih..tak semestinya kan..tapi kalau pakai spek,nampak genius,betullah tu..sebenarnya yg mengeniuskan seseorang tu ialah camna dia menggunakan akal kurniaan Allah..kalau pandai,tapi menggunakan kepandaian tu utk merosak,pandai tapi tak genius la tu namanya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For baiduri_aimanProfil   Hantar PM kepada baiduri_aiman   Quote dan BalasQuote

hub_addin
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 19
Posting: 73
Dari: Perak No.1

Perak  


posticon Posting pada: 23-05-03 09:54


pakai spek genius? ooo...tidakkk...walaupun ana pakai spek tapi tak lah genius sgt. cuma rumusan yang boleh ana buat, orang yang pakai spek ni rajin menggunakan mata secara efektif tak kiralah sama ada baca buku ke..tengok tv..menghadap komputer 24 jam..

-----------------
"Laailaahaillallah (tiada Tuhan melainkan Allah)...
kerananya kita hidup...
kerananya kita mati...
pada jalannya kita berjuang...
dan dengan kalimah ini juga kita akan bertemu Allah."

Bookmark and Share

    


  Member Information For hub_addinProfil   Hantar PM kepada hub_addin   Quote dan BalasQuote

faina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 607
Posting: 151
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-05-03 12:11


emmm...mmgla menampakkan seorg yg genius..
kekadang byk sbab nape seseorg tu pakai spek...
ader tuh..suke nar tgk tv terlampau dekat nar...takpon asyik ngadap PC berjam2 lamenye>pon leh rosak mata gak!!...ni maybe takla genius namenye...

tp ader tuh dier pakai spek..sbab slalu nar ngadap buku..terlampau rapat nar ngn buku..dahtu sampai study dlm gelap...lewat mlm..
emmm..bleh dikatakan ulat buku laa..cam genius gak!!

ape2 hal...mmgla tak semua yg pakai spek tu genius...tp ia menampakkan seorg yg genius...
ye atau tidak...cube la tgk kekwn kite yg pakai spek!!

-----------------
Sedarkah kita!
::. kiTa terCari-cAri aPa yg kiTa Mahu .:: Tapi taK berTeMu ::. SedangKan kaDang ia Ada di DepaN MatA .:: cUMA kIta saja Yang taK tAu!! ::.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fainaProfil   Hantar PM kepada faina   Quote dan BalasQuote

sakura_marlina
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 374
Posting: 37
Dari: johor

saudiarabia  


posticon Posting pada: 23-05-03 12:32


genius...sbenarnyer bukan genius...mungkin ader yg pki spek genius tapi tak semua kot..coz..pki spek sebab utamanye rabun la..bila dah rabun takkan taknak pakai spek camner nak buat kerjakan..cam pakcik2 ngan makcik2 yg dah tua tu..nak taknak mereka kena gak pki spek kan..klu nak kata genius kita terpaksa buat kajian dulu untuk buktikan..sejauhmana kebenarannya...saya pun pki spek tapi tak genius pun...biasa2 jek..agak nyer spek saya takde magik kot...tapi sebenarnyer ini semua bergantung pada pentafsiran seseorang individu..wallahualam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakura_marlinaProfil   Hantar PM kepada sakura_marlina   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 23-05-03 16:01


yang saya tahu org rabun je yg pakai spec tak tahu plak org yg genius pun kena pakai spec juga hheheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

hisyamJSH_pasir
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 748
Posting: 57
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 26-05-03 13:12


A'kum..
orang pakai spek bukan genius tapi reason lain..
orang tu pakai spek coz dier baca buku dalam gelap,tengok tv dekat2 n macam2..
so that's me..
hehhehhe
wasalam


-----------------
suka mengkaji kehidupan manusia di setiap persekitaran

Bookmark and Share

    


  Member Information For hisyamJSH_pasirProfil   Hantar PM kepada hisyamJSH_pasir   Pergi ke hisyamJSH_pasir's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-05-03 13:35


uiks.......
sokong2........
bukan genius jerk..
malah hensem..kacak macho dan bergaya
hikhikhik.........
genius ikut akal.....
bukan ikut spek......
hehhee..makin tebal spek..makin genius yek..
bukanla camtu....
hehehhe..sian org yg tak pakai spek....

p/s...pakai spek..dan suka tgk muslimah yg pakai
spek...tudung labuh...pakai spek.anggun...

-----------------
Cintailah ALLAH sepenuh jiwa.
Sayangilah rasul setulus budi.
Kasihkanlah ibu bapa seikhlas hati
rindukan syurga firdaus sejujur rasa

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

lang_biru
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 272
Posting: 213
Dari: utara ke selatan

Selangor  


posticon Posting pada: 26-05-03 14:05


geniuz ke pakai spek? tak semua kot rasanya.. tapi kini kbykn org yg pakai spek la yg dikatakan berjaya dlm akademik mcm najib, mahathir, rafidah, anwar, hamid albar, arwah fadhil noor etc... maybe perception org ramai wat jangkaan sebegitu.. namun ia tidak mewakili kesluruhan..

ana pon pakai spek, biasa saja.. tp member sefakulti x pakai spek plak yg geniuz.. yg penting kalo nak geniuz kene la study betuiĀ².. jgn setakat pakai spek saja tapi x study mmg tak pas exam punya... hehe.. pesanan ini juga utk diri ana yg masih study lagik...

-----------------
Suatu kelainan hanya di www.softHands.com.my ...... anda berani ?

Bookmark and Share

    


  Member Information For lang_biruProfil   Hantar PM kepada lang_biru   Pergi ke lang_biru's Website   Quote dan BalasQuote

SyAhEeDa
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 207
Posting: 571
Dari: Kelate

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-05-03 17:20


Genius kerh?? Kalau yg bukan speky lak??genius jugak kan?? ehehe

Hurmm... Antara sbbĀ² dier kene pake spek ilh... dier banyak sngt baca buku...btul ke tuh?? Mungkin sbb dier ske baca dlm gelap... so kene la pakai spek... tak pon sbb keturunan...
Dalam keluarga ana semua pakai spek mata... tp stakat nih... ana belum lagi Alhamdulillah... yg tak pakai spek bley jd PILOT... yer taK?? ehehe
tak kesah genius nih pakai spek ke tidak... asalkan ilmu dlm dada banyak...

-----------------
++ 'Aish 'Azeezan au Mut Syaheedan ++ Live a glory life, or die a noble death ++

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyAhEeDaProfil   Hantar PM kepada SyAhEeDa   Quote dan BalasQuote

lang_biru
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 272
Posting: 213
Dari: utara ke selatan

Selangor  


posticon Posting pada: 26-05-03 17:50




-----------------
Suatu kelainan hanya di www.softHands.com.my ...... anda berani ?

Bookmark and Share

    


  Member Information For lang_biruProfil   Hantar PM kepada lang_biru   Pergi ke lang_biru's Website   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-05-03 09:17


as'kum...pada ana,genius tu bukan terletak pada pemakaian spect. tapi sejauh mana kita menggunakan akal.

erm...bukan ker pakai spect. tu nampak encem dan lawa??

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

faina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 607
Posting: 151
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-05-03 10:03


...oopss!for those are not specky person..jgn terasa arr...!!

Quote:
erm...bukan ker pakai spect. tu nampak encem dan lawa??


..mmm...mmg suke tgk org pakai spek..look smart n genius!!hehehe..

-----------------
Sedarkah kita!
::. kiTa terCari-cAri aPa yg kiTa Mahu .:: Tapi taK berTeMu ::. SedangKan kaDang ia Ada di DepaN MatA .:: cUMA kIta saja Yang taK tAu!! ::.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fainaProfil   Hantar PM kepada faina   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 81
Posting: 409
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-05-03 10:20


Quote:

On 2003-05-28 10:03, faina wrote:
...oopss!for those are not specky person..jgn terasa arr...!!

[quote]erm...bukan ker pakai spect. tu nampak encem dan lawa??


..mmm...mmg suke tgk org pakai spek..look smart n genius!!hehehe..
[/quote]


kuikui...
mmg setuju dgn kata faina n kak alin... saya tak paki spek.. tapi saya sukuer sangat tgk org pakai spek..sbb kekadang terserlah keayuan biler seseorang tu pakai spek...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-05-03 13:46


as'kum..menurut 1 kajian...org yg memakai spect. kehilangan 30% kecantikan neutral... ini bermaksud mereka hanya ada 70%..nampak kurang cantik tanpa spect. kerana 30% lagi ada pada spect yg mereka pakai.dengan memakai spect.,kecantikan akan menjadi 100%.semula tapi..kajian ini tiada bukti yg kukuh lagi.wallahualam..

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

MuTTaQiN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 203
Posting: 594
Dari: ::Gombak @ Bumi Ilmu::

Selangor  


posticon Posting pada: 28-05-03 13:57


pada pandangan ana,kalau kita nak tentukan gineus itu bukan melalui spek dia tapi kepandaian dia kehebatan dia itu lah baru gineus yg sebenar,seperti pepatah inggeris berbunyu dont judge a book by its cover,seperti gak dgn muka org itu,tapi jika dilihat spek banyak memainkan peranan dalam psycologiy bagaimana pandangan kita ttg seseorg

p/s:ana pun pakai sepek gak

-----------------
[img /]http://www.inminds.co.uk/boycott-poster3.jpg[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuTTaQiNProfil   Hantar PM kepada MuTTaQiN   Quote dan BalasQuote

Arcaine
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 246
Posting: 237
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 30-05-03 10:33


Kalau gitu saya nak pakai spek mata teballah

-----------------
Hidup ini suatu perjuangan

Bookmark and Share

    


  Member Information For ArcaineProfil   Hantar PM kepada Arcaine   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-05-03 11:13


salam ukhwah...

ehem...org pakai "spek" genius??!..
org pakai "spek" tak semesti genius wa org yang genius tak semestinye pakai "spek" ... ..oleh itu...pikir-pikirkan la...ye tak?

-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH


Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

nur_faez
Warga Rasmi
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 538
Posting: 13
Dari: Shah Alam

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-05-03 11:34


ye ke?
tak semestinyer..........
pakai spek bukan penentu genius @ tak
yang pakai spek tu sebab bijik mata dier rosak bukan kepala otak dier rosak........
betoi tak.......


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_faezProfil   Hantar PM kepada nur_faez   Quote dan BalasQuote

wardatulislamiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 168
Posting: 90

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 30-05-03 12:38


ASSALAMUALAIKUM...
ana pun pakai spek...huhuhu...tapi tak genius pun? bahkan kalo nak peksa still kena baca buku sampai 2,3,4 pagi... pakai spek ni pun sebab jatuh terhantuk batu kat ayaq terjun lembah bujang... huhuhu...sodihnya...kejatuhan itu telah menyebabkan urat mata ni lari.. tapi ana pakai spek kat umah jer...hehee...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardatulislamiyahProfil   Hantar PM kepada wardatulislamiyah   Pergi ke wardatulislamiyah's Website   Quote dan BalasQuote

mawarputih
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 146
Posting: 283
Dari: Bangsar, K.Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-05-03 15:42


Genius ker tidak seseorg tue bukan bergantung pada spec. Byk kriteria lain lagi yg mempengaruhinya.

Tapi, mungkin kebetulan kebanyakan insan2 genius berkaca mata. Mungkin sebab terlalau byk sanggat mengadap buku2. Ish, walaupun ana pakai spec tapi ana sendiri kurang arif tentang mata nie. Kalau nak detail, rasanya Ustaz Azwan kita boleh bantu. Hehehe....

Tapi, walaupun dah hampir 9 tahun berkaca mata, ana sebenarnya still rasa tak selesa denga imej nie. Rimas sikit,,, especially masa riadah. Pastu mata cepat letih dan berair. Tapi, ana sendiri mengakui yg insan berkaca mata nie nampak comei sikit kot. Hehehe...

Wallahu Subhanahu WaTa'ala A'lam....

[ Posting ini telah di edit oleh: mawarputih pada 2003-05-30 15:42 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarputihProfil   Hantar PM kepada mawarputih   Quote dan BalasQuote

siraj_alqalbi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 741
Posting: 48
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 30-05-03 16:29


ehemm .. assalamua'laikum

kirernyer saya ni genius laa ??
rasanya ....
mungkin tidak !!
tp..apapun terima kasihlaa buat yg beranggapan cemgitu yer ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For siraj_alqalbiProfil   Hantar PM kepada siraj_alqalbi   Quote dan BalasQuote

faina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 607
Posting: 151
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 31-05-03 11:20


okay..okay..okay!!
sebenarnye sumer org genius..sbab masing2 Allah anugerahkan otak...
so..tahap genius tuh depends on camne seseorg tuh gunekan otak nye dgn sebaiknye...

alahaiii..kalo dpt tempias2 pon ape salahnye...
aminnn..

-----------------
Sedarkah kita!
::. kiTa terCari-cAri aPa yg kiTa Mahu .:: Tapi taK berTeMu ::. SedangKan kaDang ia Ada di DepaN MatA .:: cUMA kIta saja Yang taK tAu!! ::.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fainaProfil   Hantar PM kepada faina   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 05-06-03 01:37


Pakai spek itam kira genius jugak ke?

Errr....

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

doktor_kampung
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 505
Posting: 436
Dari: jelapang, ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-06-03 03:45


ntah.... ana pakai spek tp tak genius pun...

abg kang mmg genius..... kalau tak masakan komuniti masih bertahan sampai ke hari ni...



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For doktor_kampungProfil   Hantar PM kepada doktor_kampung   Quote dan BalasQuote

kens2005
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 715
Posting: 647
Dari: Kyoto

japan   avatar


posticon Posting pada: 06-06-03 17:40


Yaa......... hamba setuju 100%!!! Hehe emoh...^_^x
(Tok sah bagitau org hamba pakai spek tau)

-----------------
:: Selamat Menyambut Ramadhan al-Mubarak ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For kens2005Profil   Hantar PM kepada kens2005   Pergi ke kens2005's Website   Quote dan BalasQuote

MuSaFiR_SaYYaFF
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 905
Posting: 572
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-06-03 18:22


Pakai spek genius? Hmm... Selalu gak orang kata. Tapi, tengok gak jenis spek yang oarang tu pakai kan? Biaselee.. orang rabun ni selalunya rajin study, thats why org kata cenggitu kot..

-----------------
Genggam bara api, biar sampai jadi abu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

fi_amaanillah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 259
Posting: 306
Dari: JB

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-06-03 08:35


eh...iye ke org pakai spek ni rajin studi...ana pun pakai spek ..tp rasenye mcm x rajin studi jek...hihi..

ade gak org yg pakai spek ni atas sbb2 lain...kwn ana tu sbb die ade migrain..

tp kl org pakai spek tebal tu mmg t'bukti die rajin studi...
ade gak org yg pakai spek sbb kononnye nampak genius..

-----------------
"jadilah spt pohon kayu yg lebat buahnya,tumbuh di tepi jalan, dilempar dgn batu,tetapi dibalas dgn buah"---Saidina Abu Bakar

Bookmark and Share

    


  Member Information For fi_amaanillahProfil   Hantar PM kepada fi_amaanillah   Quote dan BalasQuote

Maryam
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 520
Posting: 552
Dari: KENMS, IIUG

usa  


posticon Posting pada: 07-06-03 09:37


Ayah saya kata, pakai spek ni sebenarnya cacat. Tak ada kaitan dengan genius...cumer, mungkin most of the geniuses pakai cermin mata. dah mata rosak, kena la ikhtiar baiki kan...faktor kena pakai cermin mata pulak, disebabkan cara membaca salah e.g membaca kat tempat gelap, jarak antara mata dan bahan baca tu terlalu gelap, etc..sebab tv dan com pun yer jugak. cm saya, saya pakai cermin mata disebabkan com n tv. tv tu tak sangat, sebab usia tv kat rumah tak setua com. com, saya tak sekolah lagi dah didedahkan. tambah pulak ngan faktor genetik; hah, bukan ke peluang kena pakai cermin mata tu bertambah??

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaryamProfil   Hantar PM kepada Maryam   Pergi ke Maryam's Website   Quote dan BalasQuote

peng_yu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 17
Posting: 120
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 08-06-03 22:35


pakai spek genius? ader org kata pasal cacat penglihatan..
yg jadi genius tuh bg yg rajin study..yg tak genius yg suka tengok tv @ngadap pc

-----------------
membangun menurut islam
TeReNggAnU DaRuL IMaN

Bookmark and Share

    


  Member Information For peng_yuProfil   Hantar PM kepada peng_yu   Quote dan BalasQuote

fazira
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.10.2005
Ahli No: 20050
Posting: 36
Dari: senai

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-04-06 13:52


TAK SEMESTINYA... MAJORITY kawan SAYA yang PAKAI SPEK SUKA TIPE orang... SAYA SELALU kena... jangan TERASA YE..

Bookmark and Share

    


  Member Information For faziraProfil   Hantar PM kepada fazira   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 13-04-06 14:10


pakai spek genius???hehe...sokong..

p/s: puji diri sendiri...huhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-04-06 18:07


taktahulah nak kata genius ke dok...yang pastinye tak pakai spek lagi best...susah nak cari sunglass..lepas itu nak tidur kena bukak..nak ambil wudhu' kena bukak...nak main bola kena bukak...yang pastinya,tak pakai spek lagi best....

p/s:kalau tak pakai nanti tak nampak..huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

sutera_puteh
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.04.2006
Ahli No: 23993
Posting: 61
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 13-04-06 18:12


saya asian person spek masa sekolah mngh...
masa 2 tinggal 5 bulan nak spm...

rimas lah asian person spek ini...
saya pakai spek time belajar saja..

kadang-kadang orang kata pakai spek genius,tapi bagi saya tak lah..
adi putrA tak spek pun...
yang penting tahap kerajinan kita mengulang kaji pelajaran...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_putehProfil   Hantar PM kepada sutera_puteh   Quote dan BalasQuote

shattir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.02.2006
Ahli No: 22741
Posting: 167
Dari: bumi Allah

georgia  


posticon Posting pada: 13-04-06 18:12


memang nampak genius..macam saya..hehe...;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For shattirProfil   Hantar PM kepada shattir   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-04-06 18:24


tak ada la... bersyukurla siapa yang masih dianugerahkan mata yang terang. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-04-06 18:27


Pada 13-04-06 18:24 , muslimah_johor posting:

!!! QUOTE !!!

tak ada la... bersyukurla siapa yang masih dianugerahkan mata yang terang. :)


erm...bersyukurlah.... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-04-06 18:37


Pada 13-04-06 18:12 , sutera_puteh posting:

!!! QUOTE !!!

saya asian person spek masa sekolah mngh...
masa 2 tinggal 5 bulan nak spm...

rimas lah asian person spek ini...
saya pakai spek time belajar saja..

kadang-kadang orang kata pakai spek genius,tapi bagi saya tak lah..
adi putrA tak spek pun...
yang penting tahap kerajinan kita mengulang kaji pelajaran...


zilzal dulu masa mula-mula pakai spek power 125 saja..lepas itu pakai time belajar saja..habis sekolah terus tak pakai..3 tahun lepas tu power naik sampai 375..silau tak ingat pula..huhu..sekarang tak boleh nak tanggal dah..kecuali tidur dll..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

sutera_puteh
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.04.2006
Ahli No: 23993
Posting: 61
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 13-04-06 18:42


saya rasa power saya dah kurang...
zilzal kena jaga makan...
selalu makn sayur k.. tngk benda-benada hijau...
tapi saya kalau time study pakai spek tuk elak mata saya sakit...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_putehProfil   Hantar PM kepada sutera_puteh   Quote dan BalasQuote

cahaya_imani
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.03.2006
Ahli No: 23668
Posting: 70
Dari: AloQ sTaQ

Kedah  


posticon Posting pada: 13-04-06 18:46


ye ke genius??
setahu saya sesiapa yang pakai speck ini sebab mata mereka rabun......

p/s:amalina yang dapat 17A tak pakai speck pun

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_imaniProfil   Hantar PM kepada cahaya_imani   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 13-04-06 21:09


kuat tengok tv pun boleh jadi rabun... pakai spek ni tanda rabun...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-04-06 21:26


erm..tu lah
saya tak ada pun genius..
tapi dah pakai spek sejak darjah 4..sebab tengok tv dekat2 kut..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

Masyira
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.10.2005
Ahli No: 20190
Posting: 66
Dari: IIUM

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 13-04-06 21:29


huh??genius??hehe...maybe 4 certain person it looks like a genius person...but not at all...kalau sapa yang nak prasan tu boleh la ek pakai spectacle...hehe...ada betulnya nampak macam genius...4 dah boyz laa..kalau perempuan itu hehe nampak macam tua...itu cikgu ana yang cakap aaa...tapi ana terima hehe...dengan sukarela...sebab semua orang pasti akan tua...so blaja2 la jadi tua ye...hehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MasyiraProfil   Hantar PM kepada Masyira   Quote dan BalasQuote

anaksolehah07
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.03.2006
Ahli No: 23171
Posting: 85
Dari: bumi Allah..

uk  


posticon Posting pada: 13-04-06 22:19


hehe ada jugak tajuk ni ek...majority yang pakai spek ni banyak membaca agaknya??huhuhu..kalau tengok in my class 80% tu memang berkaca mata...

p/s tapi pakai spek tak nampak lawa agaknya.. kalau tak takkan la time nak kawin saja sibuk cari contact lense..lepas itu artis pun jarang yang pakai spec..kalau pakai pun yang trendy saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For anaksolehah07Profil   Hantar PM kepada anaksolehah07   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-04-06 22:59


salam....

ye ke genius... kalau nampak macam orang pandai tu adalah agaknya...
ana pakai spek jugak..
tapi tak ada la rasa macam genius pun..huhuhu...

p/s: apa yang pasti, pakai spek tu bermakna dah hilang satu nikmat yang dikurnuakaNya. jadi, jagalah kesihatan mata..

wallahu'alam..
salam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

mieIKIM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2006
Ahli No: 23916
Posting: 318
Dari: Anyway UnAvailable

italy   avatar


posticon Posting pada: 13-04-06 23:11


tak semestinye langsung.
bahkan kawan ana yang berspek juga tidaklah sebijak dan sedungu mana.Tak habis2 kacau orang buat kerja.
Ana juga bercermin mata,tapi tidak kelihatan bak genius pun.
ngeh2.


Bookmark and Share

    


  Member Information For mieIKIMProfil   Hantar PM kepada mieIKIM   Pergi ke mieIKIM's Website   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 13-04-06 23:40


orang pakai spek tu mungkin dia anda pandai jaga mata, kecuali memang keturunan yang tak boleh elak la...
yela Kalau genius pasti dia banyak makan mknn vitA,di,zink, dll...
orang kata orang pakai spek ni tak suka makan sayur...
hihi
betui tak...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 13-04-06 23:42


Pada 13-04-06 18:07 , zilzal posting:

!!! QUOTE !!!

taktahulah nak kata genius ke dok...yang pastinye tak pakai spek lagi best...susah nak cari sunglass..lepas itu nak tidur kena bukak..nak ambil wudhu' kena bukak...nak main bola kena bukak...yang pastinya,tak pakai spek lagi best....

p/s:kalau tak pakai nanti tak nampak..huhu




samalah...pakai spek rimas...tak best...tapi kalau kai lense pula terdedah dengan infection...huhu...jadi pada sapa tu yang tak kena kai spec jangan lah cube2 memakai spek ye....

saya memang suka makan sayur...tapi kenapa degrees ni masih tak turun2.... :-? makin naik adalah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 13-04-06 23:43


tak betul...saya suka sayur,,,

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-04-06 23:46


ana pun rabun juga. pakai speck .bersyukur, masih diizinkan untuk melihat walaupun bercermin mata. antara jutaan NIKMAT Allah yang patut disyukuri. alhamdulillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-04-06 23:49


saya tak pakai spek pun, tapi tetap genius... :lol:

genius sebab pandai jaga mata :-di

p/s: carrot susu satu!


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 13-04-06 23:51


orang yang pakai spek ni, ALLAH tarik sikit nikmat penglihatan...

p/s: huhu...syukur..walaupun rabun..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

bintul_farhanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.03.2005
Ahli No: 15217
Posting: 177
Dari: mana ek?

Selangor  


posticon Posting pada: 13-04-06 23:59


saya suka makan sayur.. tapi rabun juga.. power banyak lagi.. tebal gila........

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintul_farhanahProfil   Hantar PM kepada bintul_farhanah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-04-06 00:07


makan sayur saja mana cukup... kena minum sekali sayur2 tu, tidur dengan sayur, mimpi sayur, sayang pun dekat sayur... :lol:

dalam topik kesihatan ada satu tajuk tentang mata dan cara2 penjagaannya, cuba amalkan tips2 kat dalam tu...


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 14-04-06 00:07 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 14-04-06 00:09


tapi, kalau makan sayur pun, asyik ngadap pc saja, mata rosak jugak...

p/s: huhu...asyik ngadap portal..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

tudung_kelabu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2005
Ahli No: 18250
Posting: 234
Dari: sha aramu

Kelantan  


posticon Posting pada: 14-04-06 00:40


*****************************************
sebelum kena pakai spek..teringin sangat nak pakai..
yang tak ada power pun bantailah..
tapi bila dah kena rabun ni dan kena pakai spek...
teringin pula tak nak pakai....:di
hehehehe...:di

*************************************

Bookmark and Share

    


  Member Information For tudung_kelabuProfil   Hantar PM kepada tudung_kelabu   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-04-06 09:56


genius ke pakai spek ni? 8-)
tak semestinya
tapi mungkin dalam kategori cerdik pandai :lol: :lol: :lol:


-----------------
Tengoklah dengan mata,
Lihatlah dengan hati,
Renunglah dengan akal,
Fikirlah dengan iman.


Bookmark and Share

    


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

nurulieman
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.08.2004
Ahli No: 10479
Posting: 27
Dari: uitm

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-04-06 10:13


ana pun pakai spek juga
tapi takla genius
sebab rabun...
sebab minat sangat m'baca
alangkah baiknya kalau power ana ni
dapat dikurangkan...
tak pun tak perlu pakai spek lagi..
bahagianya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuruliemanProfil   Hantar PM kepada nurulieman   Quote dan BalasQuote

istisafa

Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5723
Posting: 626
Dari: Kelana Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-04-06 10:17


dah memang keluarga rabun, satu keluarga pakai, kecuali kucing peliharaan saja yang tak pakai. Tapi tak la genius mana pun.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Quote dan BalasQuote

elcoyote
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.11.2005
Ahli No: 20235
Posting: 28
Dari: Perbukitan Ilmu Bangi

Kelantan  


posticon Posting pada: 14-04-06 11:30


em..genius ke?skema ada la...hehe... tapi diriku tak skema wp pakai spek...huhu...diriku sekeluarga beramai-ramai pakai spek...kuarge robun...huhu...alhamdulillah...ku bersyukur atas kurniaanNYA.... 8-) :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For elcoyoteProfil   Hantar PM kepada elcoyote   Quote dan BalasQuote

syuk
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.12.2003
Ahli No: 6091
Posting: 53
Dari: ~~Mahligai Kasih~~

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 14-04-06 13:11


Pada 14-04-06 10:13 , nurulieman posting:

!!! QUOTE !!!


alangkah baiknya kalau power ana ni
dapat dikurangkan...
tak pun tak perlu pakai spek lagi..
bahagianya...


Buat la cermin high index..power banyak pun kanta nipis :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syukProfil   Hantar PM kepada syuk   Pergi ke syuk's Website   Quote dan BalasQuote

Annursyam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.08.2004
Ahli No: 10824
Posting: 317
Dari: Jelapang padi

Kedah  


posticon Posting pada: 14-04-06 13:55


itu masalah rabun, bukan genius...:-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For AnnursyamProfil   Hantar PM kepada Annursyam   Pergi ke Annursyam's Website   Quote dan BalasQuote

nurkasih87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.09.2003
Ahli No: 3434
Posting: 133
Dari: Kemaman!..

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-04-06 14:08


umm.. Kalau budak3 kcik yang asian person.. memang nampak genius.. Kalau dah deasa itu, nampak lagi matured.. masing3 ada klbhnnyer.. syukur saja laa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkasih87Profil   Hantar PM kepada nurkasih87   Pergi ke nurkasih87's Website   Quote dan BalasQuote

Haslan
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10945
Posting: 402
Dari: banting

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-04-06 14:46


sungguh sensara mata ini apabila memakai spek....huhuhu....takdelah genius....hehehe
yang tak pakai spek pun genius jugak apa?

Bookmark and Share

    


  Member Information For HaslanProfil   Hantar PM kepada Haslan   Quote dan BalasQuote

aiz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 273
Posting: 275
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 14-04-06 15:38


Pada 14-04-06 10:13 , nurulieman posting:

!!! QUOTE !!!

ana pun pakai spek juga
tapi takla genius
sebab rabun...
sebab minat sangat m'baca
alangkah baiknya kalau power ana ni
dapat dikurangkan...
tak pun tak perlu pakai spek lagi..
bahagianya...


aiz pun pakai spek juga....sejak form 2,dah rabun nak buat macam mana ye...betul kata nurulieman kalau power ni boleh kurangkan senang sikit tak payah pakai spek..genius tu tak la may be sebab suka sangat membaca :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For aizProfil   Hantar PM kepada aiz   Pergi ke aiz's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_puteh
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.04.2006
Ahli No: 23993
Posting: 61
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 14-04-06 15:49


ye ke...rajin membaca...
kalau baca kat tempt yang betul,tak lah rabun...:p

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_putehProfil   Hantar PM kepada sutera_puteh   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 14-04-06 17:05


leceh la pakai spek....nak aktif sikit tak boleh....rabun sikit-sikit tak apa, asal dapat bergerak pantas....tapi time drive memang kena pakai, kalau tak cari nahas la jawabnya......

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 14-04-06 17:07


kenapa saya tak genius pun...spek dah banyak kali patah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 14-04-06 17:10


tips tak bagi spek patah: sebelum tidur, bukak spek, jangan tidur dengan spek..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 14-04-06 17:11


tidur tak pakai spek...saya orang ganas...tu yang selalu patah tu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 14-04-06 17:12


pengganas ke???opps...Sorry, gurau saja...hehe

p/s: kuda pakai spek mesti nampak genius...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 14-04-06 17:13


yang awak tu pakai spek saya tak ejek pun...ye la...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

danial_muhd
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23070
Posting: 212
Dari: Bukit Mertajam -> gambang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 14-04-06 17:14


Ana yang pakai spek ni rasa tak best pakai spek ni sebenarnya....

First time pakai dulu best tapi sekarang ini, spek ni banyak menyusahkan... Tapi tanpa spek, xnampak jelaslah pula...

Rimas dan rasa tak selesa... Mata ni cepat letih dan berair dan kadang-kadang sampai mata jadi merah...

Erm.. Jagalah nikmat mata yang diberikan Allah... jangan sampai terjebak dalam kancah memakai spek...

~Wallahua'lam~

hanya sebagai pandangan Ana yang daif serta hina... Maaf...

Bookmark and Share

    


  Member Information For danial_muhdProfil   Hantar PM kepada danial_muhd   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 14-04-06 17:15


saya pakai spek ke???

p/s: orang pakai spek memang nampak genius...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

airah77
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2005
Ahli No: 20959
Posting: 158
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-04-06 17:19


betulah tu...saya pun pakai spek tapi tak berapa genius..Kenapa ek?

Bookmark and Share

    


  Member Information For airah77Profil   Hantar PM kepada airah77   Quote dan BalasQuote

danial_muhd
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23070
Posting: 212
Dari: Bukit Mertajam -> gambang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 14-04-06 18:04


Genius tu bukannya bergantung pada spek.. Kan?

Terletak pada Akal yang dikurniakan Allah...


~wallahua'lam~

Bookmark and Share

    


  Member Information For danial_muhdProfil   Hantar PM kepada danial_muhd   Quote dan BalasQuote

nike_007
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20933
Posting: 125
Dari: pasir mas

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-04-06 18:23


entah ana pun tak tahu...tapi rasanya tak anda...sebab benda hasil dari titik peluh kita sendiri kan...tak mestinya

Bookmark and Share

    


  Member Information For nike_007Profil   Hantar PM kepada nike_007   Pergi ke nike_007's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-04-06 19:33


salam...

kena simpan duit nak buat spek baru...
power naik lagik.. uhuk uhuk uhuk..

salam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 14-04-06 19:55


RAsanya kalau pakai spek, RABUN.
Ataupun silau kalau spek hitam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-04-06 19:59


tak payahlah nak kata orang2 yang pakai spek ni genius, kalau bukan sebab rabun mereka pun taknak pakai juga, betul tak? :lol:

ramai yang kata rimas kalau pakai spek, Kenapa nak rimas dengan sifat genius yang anda ada... :lol:

p/s: saya tak pakai spek, yang pakai spek tu jangan marah ye :-di


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 14-04-06 20:04


pakai spek ni leceh sikit..
errm..redha saja lah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

aidahaufa
Warga Rasmi
Menyertai: 02.03.2006
Ahli No: 23123
Posting: 2

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-04-06 20:30


yeke macam 2???adih 2 ana yang pakai spek ni genius la.keluarga ana adih semua pakai spek 2 bagaimana? pula?rabun la......

Bookmark and Share

    


  Member Information For aidahaufaProfil   Hantar PM kepada aidahaufa   Quote dan BalasQuote

nur_islam88
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22181
Posting: 65
Dari: pasir puteh,kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-04-06 00:47


assalamualaikum...
betul kata idzham tu...biasanya orang rabun saja pakai spek...tak taula orang genius pun kena pakai spek..heheh...
oklah,bagi saya,tak semestinya yang pakai spek tu genius...nampak genius tu mungkinlah agaknya...sebab saya pun pakai spek juga,tapi tak ada la genius sangat...hehe...
tapi apapun,saya memang suka kat orang pakai spek ni...
selain nampak genius,dia juga nampak lebih matang...hehe...
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islam88Profil   Hantar PM kepada nur_islam88   Quote dan BalasQuote

syahadah_muslimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.04.2005
Ahli No: 16078
Posting: 106
Dari: kualakangsar

Perak  


posticon Posting pada: 18-04-06 02:34


pada pendapat ana...tak la nampak genius cuma nampak kiut :P

p/s;apapun ana suka tengok orang pakai spek


-----------------

[ Telah diedit oleh: syahadah_muslimah pada 18-04-06 02:35 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadah_muslimahProfil   Hantar PM kepada syahadah_muslimah   Pergi ke syahadah_muslimah's Website   Quote dan BalasQuote

tudung_kelabu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2005
Ahli No: 18250
Posting: 234
Dari: sha aramu

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-04-06 02:38


**********************

lagi mahal harga spek..
lagi tinggi tahap genius agaknya!!:di:di
spek saya murah jee....
cap 3 ayam saja....:di
IQ test berapa ek??

*******************

Bookmark and Share

    


  Member Information For tudung_kelabuProfil   Hantar PM kepada tudung_kelabu   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 18-04-06 09:01


ooo ada cap tiga ayam ke? baru tahu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 18-04-06 09:12


adi putra tak pakai spek pun...genius saja dia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

kamalhisyam
WARGA SETIA
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1259
Posting: 526
Dari: dari satu tempat ke satu tempat

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-04-06 10:09


yang pakai spek ialah orang yang rabun ataupun saja saja pakai yang tak ada power... pakai spek hitam nak melindungi daripada cahaya matahari ataupun ikut fesyen...
ana tak pakai spek pun sebab ana tak rabun... ana suka baca buku tapi tak ada la baca buku dekat2 atau dalam gelap...
ana rasa ana pun genius juga... he he he

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamalhisyamProfil   Hantar PM kepada kamalhisyam   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-04-06 12:38


salam...

Pada 18-04-06 02:38 , tudung_kelabu posting:

!!! QUOTE !!!

**********************
...............................
spek saya murah jee....
cap 3 ayam saja....:di
IQ test berapa ek??

*******************


murah ke spek cap tiga ayam..?
ayam sekarang ni mahal apa.. musti jenama dia pun mahal..

:-P :-P :-)

p/s: apa pun, bukan harga yang penting, tapi keselesaan kita memakai spek itu.. lagi pun beli memahal, kalau power naik ke turun ke kena tuka cermin jugak... kalau patah, lagi, semua sekali kena tuka..

salam..


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

raudhah84
WARGA SETIA
Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10521
Posting: 483
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-04-06 13:23


...ye ke...ana pakai speck tak genius pun..;-)


-----------------
sekali kaki melangkah di jalan ALLAH..jangan undur..biar masa berganti..aqidah jangan mati..biar zaman berubah..keyakinan pada ALLAH jangan goyah..


Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhah84Profil   Hantar PM kepada raudhah84   Pergi ke raudhah84's Website   Quote dan BalasQuote

kukumalu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23948
Posting: 77
Dari: upm

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 18-04-06 14:28


pakai speck untuk orang rabun nak melihat dengan lebih jelas...
tak ada kena mengena dengan genius atau tak....
siapa yang pakai spek tak payah nak prasan...kui2

Bookmark and Share

    


  Member Information For kukumaluProfil   Hantar PM kepada kukumalu   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 18-04-06 15:47


Alhamdulillah, terima kasih dengan pengiktirafan antum semua. Sejak ana membaca tajuk ni, baru ana tau ana ni genius... Terimakasih. :lol::lol::lol::lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

kukumalu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23948
Posting: 77
Dari: upm

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 18-04-06 15:57


Pada 18-04-06 15:47 , fahim posting:

!!! QUOTE !!!

Alhamdulillah, terima kasih dengan pengiktirafan antum semua. Sejak ana membaca tajuk ni, baru ana tau ana ni genius... Terimakasih. :lol::lol::lol::lol:


kenapa fahim berkate sedemikian? :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For kukumaluProfil   Hantar PM kepada kukumalu   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 18-04-06 16:07


Kerana beliau memakai spek... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

kukumalu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23948
Posting: 77
Dari: upm

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 18-04-06 16:10


Pada 18-04-06 16:07 , fahim posting:

!!! QUOTE !!!

Kerana beliau memakai spek... :-)


o...begitu..... :-di :-di :-di :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For kukumaluProfil   Hantar PM kepada kukumalu   Quote dan BalasQuote

ubaidillah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.11.2004
Ahli No: 12489
Posting: 361
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-04-06 16:14


Pakai spek dah jadi ternd sekarang ni..bukan semua yang pakai spek tu genius..

Budak Kaca Mata genius ke?. :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For ubaidillahProfil   Hantar PM kepada ubaidillah   Pergi ke ubaidillah's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» pakai "SPeK"...genius!!

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.206312 saat. Lajunya....