Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"A leader is a dealer in hope"
-- Napoleon Bonaparte

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 61
Ahli: 0
Jumlah: 61




  Yang Masuk Ke Sini
izad: 60 hari yang lalu
the_brOtherz: 87 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: jom kongsi kenangan pahit dan manis


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» jom kongsi kenangan pahit dan manis

Please Mendaftar To Post


Oleh jom kongsi kenangan pahit dan manis

misahe
Warga Rasmi
Menyertai: 05.12.2003
Ahli No: 5503
Posting: 11
Dari: Malaysia

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-12-03 15:42


saya ni byk kenangan pahit dan manis

Bookmark and Share

    


  Member Information For misaheProfil   Hantar PM kepada misahe   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 05-12-03 15:48



Banyak juga kenangan manis..dan ada juga yg pahit...

Yg manis..bila dah grad ni..dpt results baik..dan gi bercuti dengan rakan sebelajar tahun ni di sebuah pulau..memang best

Yg pahit..ermm...bila terpaksa buat satu keputusan yg bukan mudah....dan break up with somebody kot....

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

ukhwafillah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.10.2003
Ahli No: 4368
Posting: 194
Dari: Umbai,Melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 05-12-03 15:51


asslamualaikum...

emm...kenangn pahit...kehilangan adik tercinta..
kenangn manis banyaklah..antaranya bila dapat berkumpul bersama semua sanak saudara..bila dah berkumpul tu macam2 ragam lah yg dapat disaksikan..kenapa saya anggap iasebagai kenangan manis sebab bukan senag nak dapat peluang berkumpum bersama saudaar mara..
kenanagn manis yang lain bila hati ini telah dimiliki oleh sesorang yang cukup istimewa....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ukhwafillahProfil   Hantar PM kepada ukhwafillah   Quote dan BalasQuote

salina
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.10.2003
Ahli No: 4443
Posting: 45
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 06-12-03 16:22



dalam hidup saya nie banyak kenangan pahit drp manis.kenangan manis saya ialah apabila saya berjumpa dengan sanak saudara yang berada di riau,indonesia yang saya tak pernah jumpa selama 15 tahun.

Bookmark and Share

    


  Member Information For salinaProfil   Hantar PM kepada salina   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 06-12-03 20:02


Kenangan pahit bila terkenang kehidupan saya yang dulu. Hidup dalam keadaan tak tentu arah. Kehidupan seorang sampah masyarakat...
Kenangan manis saya bermula 1 Ogos 2003 dimana saya jumpa seseorang yang cukup bermakna.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

ukhwafillah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.10.2003
Ahli No: 4368
Posting: 194
Dari: Umbai,Melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 07-12-03 20:04


kenapani jackie..sedihje....lupakanlah kenangan silam..mulakan hidup baru...
nampaknya jackie dah ada yg empunya..ntah2 student uni10 jugak kot..jangn marah!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ukhwafillahProfil   Hantar PM kepada ukhwafillah   Quote dan BalasQuote

mizzlyana
Warga Rasmi
Menyertai: 14.11.2003
Ahli No: 5129
Posting: 9
Dari: bumi Allah

egypt  


posticon Posting pada: 07-12-03 20:35


kenangan manis saya ialah apabila saya diumumkan sebagai best student spm. saya terharu bila tgk mak dan abah menangis gembira dan semua family happy dengan result saya.
kenangan pahit pulak ialah apabila saya disahkan menghidap satu penyakit yang belum tentu sembuh.sukarnya saya nak terima kenyataan tapi saya tetap redha andainya umur saya setakat ni sahaja.satu lagi ialah apabila saya difitnah oleh kawan yg saya anggap bestfreind.semua benda saya cerita kat dia tp tak sangka dia putar belitkan cerita dan sebarkan kat semua org.sedihnya sayaaaa.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizzlyanaProfil   Hantar PM kepada mizzlyana   Quote dan BalasQuote

AL_FAKIR_ILALLOH
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.08.2003
Ahli No: 2901
Posting: 38
Dari: BANDUNG

indonesia  


posticon Posting pada: 08-12-03 14:15



Saya juga bnyk kenangan manis dan pahit, tetapi yg paling sy ingat kenangan pahit saat saya batal mjd volunteer Bulan Sabit Merah Indonesia(BSMI/Indonesian Red Crescent) krn waktu pendaftaran telah berakhir,pdhl saya sngt ingin berjuang disana.BSMI semacam Indonesian Red Cross,tp berjuang lebih ka arah Islam.saya harap thn esok dpt terkabul,amin.

-----------------
'ISY KARIIMAN AW MUT SYAHIIDAN, ALLOHU AKBAR!

Bookmark and Share

    


  Member Information For AL_FAKIR_ILALLOHProfil   Hantar PM kepada AL_FAKIR_ILALLOH   Pergi ke AL_FAKIR_ILALLOH's Website   Quote dan BalasQuote

i_shahdamaii
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 931
Posting: 243
Dari: iium,gombak

egypt  


posticon Posting pada: 08-12-03 15:01


yang manis banyakkkkk sangat...bila dapat result baik dalam exam (PMR,SPM) pastu dapat further study kat menara gading,then dapat bertemu ngan orang yang dapat buatkan kita dekat ngan Allah merupakan yang termanis...pastu kenangan raya tiap2 tahun, dan banyak lagi la...tak tersenarai rasanya kot!

Yang pahit lak...hilang orang tersayang,mula saya tak rasa aper2 tapi bila dah dua tiga tahun dia tader saya mula sayu dan terkenang segala apa2 yang dah saya buat kat insan tu,moga rohnya dirahmati Allah
Rasanya tu jer yang terpahit...yang lain2 tu rasa biasa jer,bukan kenangan pahit walaupun saya tak suka!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For i_shahdamaiiProfil   Hantar PM kepada i_shahdamaii   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-12-03 14:21


terlalu byk kenangan pahit dan manis...
suka dan duka kehidupan...
pengalaman mematangkan fikiran...
kenangan pahit, very painful...
nasib baik masih boleh survive...
kenangan manis pun byk juga...
antaranya mendpt ramai sahabat drpd Ukhwah.com...

Hidup memerlukan pengorbanan
Pengorbanan memerlukan perjuangan
Perjuangan memerlukan keberanian
Keberanian memerlukan keyakinan
Keyakinan menentukan kejayaan
Kejayaan membawa kebahagiaan




-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

muslimahsejati
WARGA SETIA
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1091
Posting: 1009
Dari: kota tinggi,johor

Johor  


posticon Posting pada: 09-12-03 17:32


Rasanya banyak manis dari pahit......

manis dapat join komuniti nie dan kenal dengan ahlinya yang baik-baik semuanya

pahit bila apa yang di rancang tak menjadi

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahsejatiProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 09-12-03 18:17


isk isk..yg pahit tu...cian kan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

nurtaqwa08
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.12.2003
Ahli No: 5463
Posting: 33
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-12-03 20:22


salam ukhuwwah buat semua...

emm..kenangan pahit nurtaqwa bila kehilangan atuk yang paling nurtaqwa sayang...nurtaqwa paling manja ngan dia,tapi nak buat camner Allah lebih sayangkan dia...skrg nurtaqwa dah takder atuk...

emm..kenangan manis...?? banyak sangatt....tak terkira banyaknya...asalkan kita pandang positif pada kehidupan,maka banyak saja pengalaman yang yang menjadi memori manis yg sukar di lupakan...heheeheh kan? mungkin nurtaqawa silap....tapi..nurtaqwa berpendapat gitulah...heheheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurtaqwa08Profil   Hantar PM kepada nurtaqwa08   Pergi ke nurtaqwa08's Website   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 10-12-03 09:31


sian tul la.

-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

nanalah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.10.2003
Ahli No: 4591
Posting: 93
Dari: sungai besar

Selangor  


posticon Posting pada: 10-12-03 13:56


kenangan pahit dlm hidup rase nyer takde lagi....klu manis ngan kelakar tu ada...banyak...tak kisah la time sekolah dr 1- form 6....dan time study nursing ni pun banyak... dengan gelagat patient,,,,

Bookmark and Share

    


  Member Information For nanalahProfil   Hantar PM kepada nanalah   Quote dan BalasQuote

MencariSinar
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 532
Posting: 672
Dari: Seky. 9 Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-12-03 14:28




sinar nak berkongsi kenangan pahit dalam perjalanan hidup sinar menjadikan sinar tabah dalam perjalanan hidup ini, tapi biasalah manusia tidak lepas dari kenangan pahit dan manis silih berganti, bagi diri sinar perjalanan hidup sinar silih berganti terukir kenangan pahit dan manis tapi kenangan pahit yang sinar tidak dapat lupakan seperti jatuh ditimpa tangga berkali-kali sewaktu sinar hampir menamatkan pengajian di salah satu universiti tempatan... masih segar dalam ingatan tanggal 8 ogos 2001..pada saat-saat itu baru sinar rasa hidup ini ceria..setelah sinar mendapat ijazah pertama sinar... liku-liku semasa sinar ingin menamatkan pengajian..entahlah mungkin dugaan untuk sinar..sewaktu sinar ini menduduki peperiksaan penting final sem sinar, mak sinar dimasukkan hospital dan ayah sinar sakit, masa tuh tuhan sahaja yang tahu betapa sedih sinar tidak bole melawat mak dan ayah sinar..kerna sinar terpaksa menghadiri peperiksaan dan presentation tesis sinar. Setelah habis pengajian sinar terus bergegas pulang untuk menjaga mak di hospital. Sayu rasa hati ketika menukarkan lampin pakai buang mak kerna mak tidak dapat bergerak. Masa itu sinar menangis sedih melihat nasib mak sinar, kekadang sinar berfikir mengapa tidak aku sahaja yang terlantar sinar tak sanggup melihat penderitaan mak sinar dan juga ayah sinar, tapi sinar rasa itu dugaan untuk sinar, tuhan tidak menguji hambanya lebih dari kemampuan hambanya bukan?.. sinar redha. Entahlah tiba-tiba sinar juga dikejutkan dengan kemalangan adik sinar dan akak sinar selagi gus menguji lagi ketabahan sinar masa itu. Alhamdulilah, sinar dapat mengawal kesedihan ketika itu dengan sentiasa berdoa, bayangkan adik, akak dan mak berada di dalam satu bangunan sama tapi wad sahaja yang berbeza. Ayah sinar juga tidak sihat ketika itu. Sinar cuba sedaya upaya melakukan apa yang termampu serta di iringi doa kesejahteraan mak, ayah, adik dan akak sinar.. hari demi hari silih berganti..syukur alhamdulilah..segala┬▓ telah kembali menyinar..kini mak sinar sihat walafiat..anak dan akak juga sihat..tapi sinar bersyukur atas dugaan yang diberikan pada sinar, kini sinar lebih matang dalam pengalaman yang sinar hadapi..insyaAllah....


-----------------
Islam itu Indah

Bookmark and Share

    


  Member Information For MencariSinarProfil   Hantar PM kepada MencariSinar   Pergi ke MencariSinar's Website   Quote dan BalasQuote

sheikhLUTHFI
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3412
Posting: 173
Dari: 'AQaBA,jORDAN

jordan  


posticon Posting pada: 10-12-03 15:08




emmmmm..ana byk kenanagan pahit dan manis yg pahit ana telan jerk...yg manis ana SIMPAN kalo telan x elok gak nanti KENCING MANIS..

-----------------
CINTAKU hanya milik ALLAH
KASIHKU hanya milik yg berhak

Bookmark and Share

    


  Member Information For sheikhLUTHFIProfil   Hantar PM kepada sheikhLUTHFI   Quote dan BalasQuote

perantausepi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4762
Posting: 258
Dari: bumi bersejarah

Selangor  


posticon Posting pada: 10-12-03 15:14




yang manisnye kalau terlebih gula....memang cukup manis....yang pahitnya lak....kalau minum kopi pekat takde gula.....cukup pahit untuk ditelan....he he he...

Bookmark and Share

    


  Member Information For perantausepiProfil   Hantar PM kepada perantausepi   Quote dan BalasQuote

NurNajwa
Warga Rasmi
Menyertai: 11.12.2003
Ahli No: 5606
Posting: 6

Johor  


posticon Posting pada: 13-12-03 15:53



So far, setakat nie okeylah. Saya banyak kenangan pahit dan manis semasa belajar. Ragam kawan-kawan, biasalah.......Apa pun, pandai-pandailah menyelesaikan masalah yang timbul agar tak timbul kenangan pahit. Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurNajwaProfil   Hantar PM kepada NurNajwa   Pergi ke NurNajwa's Website   Quote dan BalasQuote

mawarkasih
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 41
Posting: 519
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 13-12-03 16:00


em.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarkasihProfil   Hantar PM kepada mawarkasih   Quote dan BalasQuote

shamosha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.09.2003
Ahli No: 3576
Posting: 99
Dari: cheras

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 14-12-03 14:19



sha pun banyak juga kenangan pahit dan manis....
yang manis tu sha simpan dalam ingatan...
yang pahit tu kalau boleh sha nak lupakan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shamoshaProfil   Hantar PM kepada shamosha   Quote dan BalasQuote

amyazma
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.07.2003
Ahli No: 2134
Posting: 78
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 15-12-03 10:41




Adat lah hidup ada pahit dan manisnya.
Pada Amy yang manis tu akan Amy simpan sampai bila-bila.Kadang-kadang tu bila teringat tersenyum sorang-sorang.
Yang pahit tu pun Amy simpan gak, bukan sebab berdendan tapi untuk peringatan dan pengajaran

Bookmark and Share

    


  Member Information For amyazmaProfil   Hantar PM kepada amyazma   Quote dan BalasQuote

nysa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.12.2003
Ahli No: 5481
Posting: 91
Dari: BuMi

egypt  


posticon Posting pada: 27-12-03 10:53


kenangan yg paling pahit kehilangan pakcik tersayang...saya mmg rapat ngan dier...
kenangan manis byk la...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nysaProfil   Hantar PM kepada nysa   Quote dan BalasQuote

nabsyaz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6070
Posting: 98
Dari: Bandar baru bangi

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 27-01-04 16:10


Ntahler..byk sgt..
x igt

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabsyazProfil   Hantar PM kepada nabsyaz   Quote dan BalasQuote

ieda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.10.2003
Ahli No: 4797
Posting: 226
Dari: pontian

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-01-04 01:21


sy pun ade banyak kenangan pahit dan manis.. kenangan pahit yang tak dpt dilupekan sampai la nie bila abah yang tersyg telah pergi uat selama2nye.. bab kenangan manis bila tamatkan pengajian peringkat diploma dan degree..alhamdulillah

-----------------
buat apa saja.. janji tidak menyalahi syariat agama..

Bookmark and Share

    


  Member Information For iedaProfil   Hantar PM kepada ieda   Quote dan BalasQuote

haff
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6251
Posting: 253
Dari: Darul Aman

malaysia  


posticon Posting pada: 09-02-04 23:55




tak tau nak cite,yang manis jadik manis yang pahit pun jadik manis.bila di pikir yang pahit tu boleh tergelak sorang-sorang yang manis lagilah.kan....kan......kan......kan...


Bookmark and Share

    


  Member Information For haffProfil   Hantar PM kepada haff   Quote dan BalasQuote

hanim
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 160
Posting: 236
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 10-02-04 00:04



kenangan pahit? erm..ade..kalau nak igatkan rasa sedih....

kenangan manis pun ade....kalau teringat mesti senyum sorang2
tapi apa2 pun dalam kehidupan ni tak lari dari ujian dari Allah ta'ala.....hanya padaNYA saje utk kita mengadu.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanimProfil   Hantar PM kepada hanim   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
ę Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.120661 saat. Lajunya....