Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-04-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 72
Ahli: 0
Jumlah: 72




  Yang Masuk Ke Sini
Kang: 12 hari yang lalu
lidah-penghunus: 14 hari yang lalu
muslimin23: 22 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: Apabila lelaki jatuh cinta...


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» Apabila lelaki jatuh cinta...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Apabila lelaki jatuh cinta...

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-12-03 15:01


APABILA LELAKI JATUH CINTA

Bila lelaki benar2 jatuh cinta dan setia pada kekasihnya dgn ikhlas,perubahan sikapnya amat mengejutkan. Hati lelaki yg dianggap keras selama ini,tiba2 secara semulajadi menjadi selembut kapas apabila sudah jatuh cinta dgn relanya. Bahkan lelaki yg mabuk cinta sanggup berkorban dan buat apa sahaja utk kekasihnya.Sekeras manapun hati lelaki ia akan mengalirkan air mata apabila hatinya dilukai. Utk melihat lelaki menangis amatlah payah.

Diantara tanda2 lelaki yg jatuh cinta dgn hebat ialah:

1. Dia bersungguh2 melakukan sesuatu utk kekasihnya dgn rela bukan krn terpaksa.

2. Dia sentiasa ingin menghiburkan kekasihnya dan berubah menjadi orang yg kuat bercakap.

3. Dia byk menasihati kekasihnya kerana dia amat menyayangi kekasihnya.

4. Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya krn perasaan cemburunya yang meluap2.

5. Dia sentiasa takut kehilangan kekasihnya.

6. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya krn dia sentiasa berasa curiga.

7. Dia tidak suka ada lelaki lain rapat dgn kekasihnya.

8. Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya.

9. Adakalanya dia seperti seorang anak kecil yang meminta perhatian krn dia mahu kekasihnya melayannya lebih dari org lain.

10. Dia menjadi org yg paling rajin dan sanggup membantu kekasihnya melakukan apa saja.

11. Dia pandai merajuk hati krn ingin dipujuk oleh kekasihnya.

12. Dia akan mengelabah apabila kekasihnya berjauhan daripanya terlalu lama.

13. Dia sentiasa mempastikan keselamatan kekasihnya.

14. Dia mementingkan kekasihnya daripada dirinya sendiri.

15. Dia kerap bertanya adakah kekasihnya mencintainya krn dia merasa kasihnya lebih kuat drpd kekasihnya.

16. Dia tidak akan melayan perempuan lain yg tidak
ada urusan penting dengannya.

17. Dia cuba meluangkan lebih byk masa dgn kekasihnya walaupun terpaksa menunggu kekasihnya dgn sabar.

18. Dia membanggakan kekasihnya di depan org lain.

19. Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dgn cinta perempuan lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya.

20. Apabila timbul org ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya.

21. Dia menganggap kekasihnya sebagai org yg paling dipercayainya dan sanggup menyerahkan harta walaupun nyawanya sendiri.

22. Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya.

23. Bukan semua lelaki sanggup menitiskan airmata hanya untuk seorang perempuan. HARGAILAH??.. ..

p/s: tak tahulah betul ke tidak survey ni.. err.. kalau betul tu,pandai2lah cover supaya tak nampak over
wassalam

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

iemahanim
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1962
Posting: 89
Dari: Taman Ilmu dan Budi

Kedah  


posticon Posting pada: 02-12-03 15:40


ALANGKAH BAHAGIANYA KALAU SURVEY NI BETUI..TAPI SUSAH NAK CARI LELAKI YANG SEDEMIKIAN..TAPI KALAU PEREMPUAN ..BYK SGT YG SANGGUP BERKORBAN APA SAJA UNTUK INSAN TERSAYANG TERMASUK WANG RINGGIT DAN HARTA BENDA.

WALLAHUA'LAM

Bookmark and Share

    


  Member Information For iemahanimProfil   Hantar PM kepada iemahanim   Pergi ke iemahanim's Website   Quote dan BalasQuote

muslimahsejati
WARGA SETIA
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1091
Posting: 1009
Dari: kota tinggi,johor

Johor  


posticon Posting pada: 02-12-03 15:50


memang sukar nak jumpa lelaki yang sanggup meluahkan perasaan cinta pada seseorang maklumlah lelaki nie pun ada sifat malunya
tapi kalau dah jatuh cinta pada seseorang tue mesti nak konkong perempuan tue

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahsejatiProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-12-03 23:42


em...

-----------------
kaze tech

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 03-12-03 14:25


Rasanya muslimahsejati ni salah kut. Saya rasa senang je nak jumpa lelaki yang sanggup meluahkan perasaan cinta pada seseorang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

salina
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.10.2003
Ahli No: 4443
Posting: 45
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 03-12-03 15:42


assalamualaikum....
memang susah nak jumpa lelaki macam nie.tambahan sekarang lelaki zaman sekarang kebanyakan memilih rupa paras!

















Bookmark and Share

    


  Member Information For salinaProfil   Hantar PM kepada salina   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 03-12-03 16:10


em, betullatuh
kalu adepun yg memilih rupe paras. sekali die dpt sampai ke mati yg itu ajelah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

mafish_84
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4287
Posting: 120
Dari: serambi madinah

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-12-03 16:29


tengok lah betape setia nyer org lelaki kan.... betul tak??? tapi tak der lah semau macam tu kot... jarang2 ajer.... pasal pilih paras rupe tu memang menjadi kemestiaan .... kita nak hidup dengan pasangan kita tu bukan sehari dua.... berkurun-kurun kan... so kene pilih yg ader rupe jugak.....tapi memang betul dengar aper yang di war2 kan .... memang lelaki ni kalau setia... tiader yang setia melainkan sesetia lelaki.... hehehehhe..... wassalam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mafish_84Profil   Hantar PM kepada mafish_84   Quote dan BalasQuote

mohd
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 401
Posting: 283
Dari: kl

ireland  


posticon Posting pada: 03-12-03 17:24


cinta itu datang dr ALLAH.....walau secantik mana wanita itu tp ALLAH tak letakkan rasa sayang dlm hatu seorang lelaki... takkan ada perasaan cinta..., yang penting kita kenalah sayang menyayangi sesama umat islam tak kira mulimin atau muslimat....yang lelaki ni kena lah berusaha menjadi seorang pemimpin yang terbaik untuk memimpin kaum hawa....INSYAALLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdProfil   Hantar PM kepada mohd   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 03-12-03 17:25


Saya sokong, Lelaki lebih setia daripada perempuan. Rupa paras ni penting. Kita nak hidup semati ngan dia. Bak kata sifuu saya 'Kalau nak cari awek cari yang body lawa, kalau nak cari bini cari yang muka lawa'.. Cuma gurauan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

atisolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.11.2003
Ahli No: 5372
Posting: 270
Dari: bumi Allah

japan   avatar


posticon Posting pada: 03-12-03 17:38


tajuk ni,no.19 tu lelaki tu yang tinggalkan ana.Sedih gila-gila .Isk...Isk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For atisolehahProfil   Hantar PM kepada atisolehah   Pergi ke atisolehah's Website   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 03-12-03 17:42


Tak dinafikan... cuma item 19 ngan 21 tu tak brp tepat...

Yg belum berpengalaman tu.. better cinta lepas kawin...

p/s: pesanan drpd penaja... ngeh..ngeh..ngeh.. pengalamann...

Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid...



[ Posting ini telah di edit oleh: MeowHidayah pada 2003-12-03 17:49 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

muslimahsejati
WARGA SETIA
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1091
Posting: 1009
Dari: kota tinggi,johor

Johor  


posticon Posting pada: 03-12-03 18:04


ye ke Jackie_uniten7 rasanya lelaki jenis camtue susahlah kalau awak saya tak tahulah....
tapi rasanya perempuan yang setia dari lelaki tengok je dah berapa banyak kes poligami yang jadi mangsa perempuan


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahsejatiProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati   Quote dan BalasQuote

sahabat_ikhwan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.11.2003
Ahli No: 5181
Posting: 117
Dari: kuala lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-12-03 18:37


akum... salam ukhwah dr ana... ana stuju, mmg ader lelaki yg benar2 setia. mmg ana akui x ramai... tp, mmg ader ek...
dh lumrah didunia ni, seseorg akan pilih yg cantik dimata, pastu elok perangai(agama) pastu baru la yg lain2 tu... tp... ana rase x salah kn... rasul kite pn x halang... wassalam...


sama-samalah kita menegakkan dan menyebarkan agama Allah. jika bukan kita siapa, jika bukan sekarang bila, dan jika bukan disini dimana........?

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_ikhwanProfil   Hantar PM kepada sahabat_ikhwan   Pergi ke sahabat_ikhwan's Website   Quote dan BalasQuote

achik_solehah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.07.2003
Ahli No: 2015
Posting: 654
Dari: Kuantan

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-12-03 18:54



kalau nak pilih isteri, utamakanlah dlm hal agamanya..insyaAllah bahagia hingga ke akhir hayat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For achik_solehahProfil   Hantar PM kepada achik_solehah   Pergi ke achik_solehah's Website   Quote dan BalasQuote

sMiLeY_gURLz85
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3456
Posting: 57
Dari: petaling jaya

Selangor  


posticon Posting pada: 04-12-03 05:17



memang ramai lelaki mementingkan paras rupa...tapi jangan salah faham pulak...cantik yang dimaksudkan ialah sedap mata memandang...bukannya cantik macam miss world tu...
seelok2nya agama lebih diutamakan...

-----------------
SeJaUh MaNa KiTa PeRgI, sEkUaT MaNa PuN kItA BeRLaRi, ApAPuN YaNg PaStI, ALLAH LAH jUa TeMpAt KiTa KeMBaLi.... sALaM uKhwAh DaRi... SmiLEy_GuRLz85

Bookmark and Share

    


  Member Information For sMiLeY_gURLz85Profil   Hantar PM kepada sMiLeY_gURLz85   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 04-12-03 05:44



pada ana sejuk mata memandang lagi penting ...buat apa lawa tapi kalo tgk rasa sakit hati....ana rasa jenis lelaki mcm tu mmg ada byk tapi kita yg tak perasan....lelaki mcm tu selalunya tak berani nak tackle...dia cuma berharap si female tu jatuh cinta dengan nya secara neutral...dia tak suka memaksa si gadis itu...

-----------------
Visit My Site 4 unlimitied free downloads http://fiztanax.multiply.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

aufa_khalilah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.07.2003
Ahli No: 2611
Posting: 173
Dari: Damansara

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-12-03 08:32




pada sayalah...lelaki yang setia mmg wujud....dan dah terjumpa..hehehe...tak adalah..tpkan saya rasa perempuan lagi setia daripada lelaki.Betul ker?
Ada sebarang bantahan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For aufa_khalilahProfil   Hantar PM kepada aufa_khalilah   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 04-12-03 09:24


ngan saper lak tue aufa khalilah

mungkin jugak pompuan lagi setia tp laki pun setia gak.

dua-dua pun sama kot.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

sheikhLUTHFI
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3412
Posting: 173
Dari: 'AQaBA,jORDAN

jordan  


posticon Posting pada: 04-12-03 09:51




ana sokong pendapat zero_cool ...dua2 setia ...bagi ana lelaki itu dah setia sbb dia betul sukakan prpuan tu......

-----------------
CINTAKU hanya milik ALLAH
KASIHKU hanya milik yg berhak

Bookmark and Share

    


  Member Information For sheikhLUTHFIProfil   Hantar PM kepada sheikhLUTHFI   Quote dan BalasQuote

honey_de_pooh
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.09.2003
Ahli No: 3343
Posting: 23
Dari: kota tinggi

Johor  


posticon Posting pada: 04-12-03 09:55



carilah perempuan yang beragama nescaya kamu akan bahagia... kerana sesungguhnya wanita yang beragama itu sentiasa menjaga dirinya dari diburu oleh lelaki, tawadduk, sentiasa mengingati ALLAH dan mengharapkan kasih sayang dari orang yang mencintaiNYA
wallahua'lam


Bookmark and Share

    


  Member Information For honey_de_poohProfil   Hantar PM kepada honey_de_pooh   Quote dan BalasQuote

aimanqistina
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.10.2003
Ahli No: 4710
Posting: 57
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-12-03 10:36



Bagi saya kecantikan itu adalah sesuatu yang abstrak kerana kecantikan itu bukanlah pada org yang dipandang tetapi pada mata yang memandang. Kesetiaan adalah sesuatu yang sukar untuk dilaksanakan kerana banyak faktor yang boleh menggugat kesetiaan seseorang baik lelaki ataupun wanita. Wanita yang mendapat cinta dari seorang lelaki amat beruntung kerana lelaki amat sukar untuk mencintai perempuan kerana cinta lelaki kepada wanita hanya satu je....that's why kenapa lelaki sukar untuk berlaku adil dari segi kasih sayang....Fakta di atas agak tepat walaupun tak 100% tepat. Thanks for the information....

Wallahualam....

-----------------
--Cinta itu ibarat kentut, ditahan sakit, dilepas malu--

Bookmark and Share

    


  Member Information For aimanqistinaProfil   Hantar PM kepada aimanqistina   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-12-03 11:12


Quote:

On 2003-12-04 10:36, aimanqistina wrote:
Fakta di atas agak tepat walaupun tak 100% tepat.


agak tepat yea?macam mana dengan fakta terbaru yg ana perolehi di bawah ni?

MITOS TENTANG LELAKI HARI INI

1. Lelaki takut berterus terang. Mereka takut untuk memberitahu bahawa mereka cintakan seseorang wanita itu. Manakala bagi lelaki yg sudah berumahtangga, jarang yg hendak mengakui yg mereka sudah berkeluarga.

2. Lelaki tidak mampu utk setia dgn seorang wanita. Di dalam hubungan percintaan, lelaki sukar utk setia.

3. Lelaki tidak mementingkan penampilan mereka berbanding wanita. Dari segi pakaian kadangkala lelaki memandang perkara itu agak remeh.

4. Lelaki mudah mencari pengganti. Mudah jatuh cinta semula berbanding wanita.

5. Lelaki selalu rasa kesunyian. Walaupun dia rasa dia sentiasa gembira, tetapi hakikatnya mereka memang kesunyian.

6. Bagi lelaki, kerja adalah lebih penting dari bercinta. Mereka tidak dapat membahagikan masa antara cinta dan kerja. Bagi mereka kerja adalah kerja.

7. Lelaki tidak romantik. Mereka mudah dan sering jatuh cinta. Lelaki mudah mengucapkan kata-kata "Aku Cinta Padamu" tanpa ada apa-apa perasaan.

8. Lelaki tidak sesensitif wanita. Dalam apa-apa hal, lelaki tidak begitu mengambil berat.

p/s:walaupun mitos.. tapi apa yg ana highlight kan tu rerasa mcm ada kebenarannnya
wassalam

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

wardah83
Warga Rasmi
Menyertai: 26.06.2003
Ahli No: 1703
Posting: 2

Perak  


posticon Posting pada: 04-12-03 11:40


assalamualaikum...

wah,bahagianya kalau saya dpt lelaki yg camtu...tp betul ke wujud?kalau ada pun....saya rasa dah semakin pupus...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardah83Profil   Hantar PM kepada wardah83   Pergi ke wardah83's Website   Quote dan BalasQuote

Maryam
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 520
Posting: 552
Dari: KENMS, IIUG

usa  


posticon Posting pada: 04-12-03 12:39


apa-apa pun ambillah pesanan dari penaja (papa meow)...
Quote:
Yg belum berpengalaman tu.. better cinta lepas kawin...




psstt...kak alin...mcm tuju kat seseorang je?

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For MaryamProfil   Hantar PM kepada Maryam   Pergi ke Maryam's Website   Quote dan BalasQuote

uqu
WARGA SETIA
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 2057
Posting: 640
Dari: KUCHING

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 04-12-03 15:37



betul tu kak maryam....kak alin macam tuju ngan seseorang jerk

Bookmark and Share

    


  Member Information For uquProfil   Hantar PM kepada uqu   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-12-03 17:04


errr... ana tujukan utk semua sahabat ukhwah ler.. isk..isk.. pepandai je maryam dengan uqu ni nak serkap jarang yea
wassalam

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

nawra_albahira
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.08.2003
Ahli No: 3005
Posting: 141
Dari: taman tun dr ismail

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 04-12-03 17:27




huh!!
LELAKI...MEMANG SUKAR DIRAMAL

-----------------
jadikan pengalaman itu sebuah kenderaan yg memandu dlm kehidupan agar kita menjadi lebih berhati-hati

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawra_albahiraProfil   Hantar PM kepada nawra_albahira   Pergi ke nawra_albahira's Website   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 04-12-03 17:28




apabila lelaki jatuh cinta,semuanya indah belaka....

apabila lelaki sekali lagi jatuh cinta,terkenang kisah lama...

apabila lelaki jatuh cinta kali ketiga,pengalaman lalu mendewasakannya...

apabila lelaki mula bekeluarga,kisah2 lalu jadi kenangan selamanya...

ada betul kaaa?....

'sandarkan pd kenangan'

P/S : darul_numan macam pernah bercinta je?...apa2 hal tanyalah orang yg lebih berpengalaman...lebih2 lagi yg bercinta zaman pra-siber...zaman hp dan internet tak mawjud...yg ada hanyalah surat dan telefon semata...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

nawra_albahira
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.08.2003
Ahli No: 3005
Posting: 141
Dari: taman tun dr ismail

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 04-12-03 17:29


mm..

tak de ke topic Apabila wanita jatuh cinta plak?

-----------------
jadikan pengalaman itu sebuah kenderaan yg memandu dlm kehidupan agar kita menjadi lebih berhati-hati

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawra_albahiraProfil   Hantar PM kepada nawra_albahira   Pergi ke nawra_albahira's Website   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 04-12-03 21:08


Macam pernah ku baca. Tapi dimana ya. Majalah REMAJA?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

dalila2501
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3466
Posting: 193
Dari: sungai buloh

Selangor  


posticon Posting pada: 04-12-03 22:07




Sekarang nie susah nak jumpa orang lelaki yang setia.....
Kalau ada mesti bertuah sesiapa yang memilikinya tapi kala u bab cemburu tu jangan la keterlaluan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dalila2501Profil   Hantar PM kepada dalila2501   Quote dan BalasQuote

islam_suci
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1054
Posting: 94
Dari: Gombak

saudiarabia  


posticon Posting pada: 04-12-03 22:39



memang susah nak cari lelaki yang memang betul-betul setia.... ....tapi janganlah putus asa kerana cinta....'love study first before you love somebody'...wassalam....

-----------------
A successful person is a person who is always struggle to success but also dare to fail...

Bookmark and Share

    


  Member Information For islam_suciProfil   Hantar PM kepada islam_suci   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 04-12-03 22:51


Sejahat2 saya, saya seorang yg setia. Saya mewakili lelaki yang setia. Saya setia padamu intiraa.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

aza
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 27
Posting: 834
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-12-03 23:05



hmm...memang best kalau dapat lelaki macam ni kan..?tapi bukannya senang nak dapat...ni...ana suka baca kat no 11 tu..selama ni orang laki selalu cakap yang pompuan ni kuat merajuk kan...ha..perempun pun merajuk sama la sebabnya...kan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azaProfil   Hantar PM kepada aza   Quote dan BalasQuote

ayuazar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.07.2003
Ahli No: 2390
Posting: 171
Dari: kuala lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-12-03 01:43



betil tu Salina...kebanyakan lelaki sekarang memilih ikut rupa paras..mmg tak dinafikan perempuan pun sama...tapi pa yg penting bak kata achik_solehah agama tu...insyaAllah kekal hingga akhir hayat

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayuazarProfil   Hantar PM kepada ayuazar   Quote dan BalasQuote

qalbun_nisa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 487
Posting: 63
Dari: ntah

Sabah  


posticon Posting pada: 05-12-03 12:17


bismillahir rahmanir rahim
assalamua alaikum warahmatullahi wabarakatuh
alhamdulillah hamdan lahu wassolatu wassalamu ala rasulihi wahabibih

saya rasa setia atau tidak tu bukan bergantung pada jantina, tapi pada keikhlasan dan tanggungjawab seseorang tu. kalau seseorang tu benar2 ikhlas pada pasangannya dan benar2 bertanggungjawab dengan janji yang dilafazkan dan bertanggungjawab terhadap perasaan pasangannya, mesti dia akan setia terhadap pasangannya. wallahu a'lam...

p/s: alhamdulillah.. dah ketemu, semoga berkekalan selamanya, amin ya Allah...

Tuhan..
Dosaku menggunung tinggi..
Tapi rahmatMu melangit meluas...
Harga selautan syukurku...
hanya setitis NikmatMu di bumi...
Tuhan selangkah ku dekat padaMu...
seribu langkah Kau dekat padaku...


[ Posting ini telah di edit oleh: qalbun_nisa pada 2003-12-05 12:31 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For qalbun_nisaProfil   Hantar PM kepada qalbun_nisa   Quote dan BalasQuote

hubbun_najah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.08.2003
Ahli No: 3124
Posting: 33
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 05-12-03 16:18


memang pun..skrg susah nak jumpa laki macam tu...zaman tu dah berakhir...sekarang ni dah tak de zaman laki hensem....zaman laki baik hati budi dan akhlak....ingat tu....hensem tak de takpe....!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For hubbun_najahProfil   Hantar PM kepada hubbun_najah   Quote dan BalasQuote

zam-zam
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.10.2003
Ahli No: 4418
Posting: 21
Dari: pahang

Johor  


posticon Posting pada: 05-12-03 16:49



walaubagaimanapun setiap insan di beri suatu ruang untuk mengenal erti cinta........skopnya di sini sesama manusia amnya di sini muslimah .......
sasarannya adalah menjadi suri hati .......persoalannya bagaimana bila seseorang jatuh hati............cinta yang terjatuh ........bagaimana kalau cinta tak disambut kalau terjatuh .......yang penting keikhlasan ...kalau tak bersambut redha cari yang lain......... bunga bukan sekuntum tak gitu


Bookmark and Share

    


  Member Information For zam-zamProfil   Hantar PM kepada zam-zam   Quote dan BalasQuote

syabab
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 2043
Posting: 106
Dari: KEDAH

Kedah  


posticon Posting pada: 05-12-03 19:22


ops...ana nak mencelah sedikit..

cuba bayangkan kalau lelaki sesetia perempuan..

maka macam mana nak laksanakan poligami(kerana lelaki hanya setia pada yang satu)...kalau poligami adalah satu keburukan mengapa islam mensyariatkan..

antara tugas lelaki adalam membimbing wanita, dan poligamiadalah langkahnya..

fahamkan dan renungkan

wassalam

-----------------
Dakwah itu adalah jihad, jihad itu adalah pengorbanan, dan oleh itu adalah wajib seorang pendakwah itu berkorban



Bookmark and Share

    


  Member Information For syababProfil   Hantar PM kepada syabab   Quote dan BalasQuote

ridwan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.12.2003
Ahli No: 5458
Posting: 58
Dari: taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-12-03 11:25


memang betul kita harus memilih perempuan dari agamanya...kerana agama meliputi segala aspek kehidupan.jika kita hanya memilih rupa paras, kita tidak tahu apa yang tersirat didalam hatinya.akhirnya kita juga yang terluka dan sengsara.oleh itu , gunakan pancaindera yang dikurniakan oleh ALLAH S.W.T untuk membuat keputusan agar tidak merana dikemudian hari tapi ingatlah setiap kejadian itu ada hikmahnya yg tersendiri....:0

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwanProfil   Hantar PM kepada ridwan   Quote dan BalasQuote

Limaunipis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2003
Ahli No: 5343
Posting: 223
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 06-12-03 18:37


jab jab darul numan..u ni kan bercakap soal cinta macamla cinta tu kueh..lehh dibuat acuan cam tu cam ni..kalaulah tu tuntutan cinta yang u harapkan..hmmm sedialah untuk nangis sebab status ANDARTU milik u..maaf kata gini.... mana ada lelaki zaman mutakhir ni jenis yang sampai tahap tu... jujur kata ni..cinta bergantung pada sikap memberi dan menerima ..kalau u pandai kawal dua dua tu..Insyaalah baiklah...kalau tak..hmmmm susah sikit...ehh nanti lain kali lah cakap bab cinta ni... diri sendiri pun tak der orang nak ni...tolong carikan ek

Bookmark and Share

    


  Member Information For LimaunipisProfil   Hantar PM kepada Limaunipis   Quote dan BalasQuote

kakciknah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3875
Posting: 165
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-12-03 11:31



pada pendapat ana...zaman skrang susah nak cari lelaki yg setia...biasalah lelaki..namanya..
oklah lelaki skrang tak sama ngan lelaki zaman dulu..
zaman skrang terlalu ikut arus kemodenan....mereka hanya memilih perempuan yg licin dahi .....kulit gebu..dan yg seksi+seksa...
tuuuu laaa....pilihan lelaki skrang...
moga jauh laaa...drp ahli2 ukhwah semua....
ingatlah wahai lelaki,
bukan paras rupa yg jadi ukuran tapi agama dan amalan perintah allah yg menjadi tolak bandingnya....wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakciknahProfil   Hantar PM kepada kakciknah   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-12-03 17:21


Quote:

On 2003-12-06 18:37, Limaunipis wrote:
darul numan..u ni kan bercakap soal cinta macamla cinta tu kueh..lehh dibuat acuan cam tu cam ni..kalaulah tu tuntutan cinta yang u harapkan..hmmm sedialah untuk nangis sebab status ANDARTU milik u..maaf kata gini.... mana ada lelaki zaman mutakhir ni jenis yang sampai tahap tu...




terima kasih Limaunipis kerana sudi membalas posting ana. thanks juga di atas komen yg cukup sinis sekali. mungkin apa yg saudari katakan tu berdasarkan pengalaman yg semestinya tidak sama dgn pengalaman ana, right? apa2pun nasihat ana.. cari dan cintailah seseorang itu kerana Allah.. insyaAllah..

jodoh dan pertemuan itu di tangan tuhan, apalah sgt dgn title ANDARTU tu asalkan kita pandai menjaga adab dan tatasusila kita sebagai seorang muslimah..itu yg penting.

p/s:insyaAllah akan menamatkan zaman bujang tak lama lagi..

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

nieza
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.07.2003
Ahli No: 1867
Posting: 108
Dari: kota bharu bandaraya Islam

Johor  


posticon Posting pada: 07-12-03 17:28



Sekarang ni, memang susah nak cari suami yang betul2 soleh! betul tak? yang boleh mendidik kaum Hawa ke arah kebenaran! Kalau ada, alangkah amannya Bumi kita yerk. Dah nak kiamat pun semuanya dengan pasangan masing@
Tapi kalau lelaki dah betul-betul jatuh cinta, diorang memang sanggup buat apa2 utk perempuan yang dicintainya. Nak sehidup semati katakan! Sampaikan sanggup berhabis berpuluh-puluh ringgat kerana nak dengar suara buah hati.
Tapi kalau kes lelaki tinggalkan kekasihnya, dia memang tidak berniat langsung nak ambil perempuan tu sebagai teman hidup. Sekadar enjoy katakan.
Kalau betul2 nak, tak sampai setengah tahun pun dah boleh bina Baitul Islam. Ada sesiapa bersetuju dengan pendapat ana?????????????????
Betulker darul numan dicalonkan untuk title ANDARTU?? Limaunipis kenalker darul_numan tu???
Kepada sesiapa yang kenal darul_numan, korang semua tak kesian ke kat kakak ana????????

p/s- ana ni adik darul_numan. Jodoh pertemuan di tangan tuhan. Mungkin satu hari darul_numan bertemu juga dengan pilihan hatinya. Siapa tahu!!!!!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For niezaProfil   Hantar PM kepada nieza   Pergi ke nieza's Website   Quote dan BalasQuote

Limaunipis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2003
Ahli No: 5343
Posting: 223
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 07-12-03 22:55


Asalamualaikum

hmmm u ni numan..silap paham dah ni...cam ni..pertamanya nak jelaskan ..i ni lelaki bukan pempuan sebab tu laser sikit ni
kedua...bukan maksud i nak doa atau kata u akan jadi andartu...i maksudkan kalau nak lelaki macam tu...sempurna macam tu.. hiksss u ni..jangan terasa arrr..ampunnnn ..bukan niat nak kata kat u ponnn ..maafkan i ek ) maafkan kami (lagu p.ramlee) ...u cute miut ...ramai yang nak .. susah hati betul kalau anak manis cam u terasa ngan i...hikssss sorryyyyyyyyyy

Bookmark and Share

    


  Member Information For LimaunipisProfil   Hantar PM kepada Limaunipis   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-12-03 15:59


dan kembali...

ooo...Limaunipis ni muslimin rupanya.. maafkan ana, mgkin ayat anta tu yg buat ana sangkakan yg anta seorang muslimah.

erm.. mmg kat dunia ni tiada yg sempurna pun,itu mmg kita tahukan.. tp apa salahnya jika mereka berusaha utk jadi sesempurna itu atau lebih hampir kpd kesempurnaan itu? insyaAllah.. asalkan ada usaha.

ana juga yakin yg anta ni,Limaunipis.. juga mempunyai sifat2 yg baik sebagaimana diingini oleh wanita dan muslimah hari ni.. betulkan?
wassalam

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 08-12-03 17:11


huish..ini betul ni...
98% betul....sempat buat survey eh ?

Bookmark and Share

    


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 08-12-03 17:17




lelaki yang mempunyai ciri-ciri yang sebegini rupa memang ada...dan alhamdulillah boleh dikatakan saya telah pun bertemu dengan lelaki yang sebegini .....

tapikan nak tanya sikit...kenapa lelaki tak suka kalau orang lain tahu yang dia sedang dilamun cinta.... pelikkan....so...kalau ada yang nak menjawab...silakan....

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

Limaunipis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2003
Ahli No: 5343
Posting: 223
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 08-12-03 20:51


Asalamualaikum

hehe nasib baiklah anti ni dah bertunang ..kalau tak ahaaa ingin gak nak siapkan diri dengan sifat-sifat yang u sebutkan tu..sebab dah ada calon yang berminat ..gurau je ....baik tu tak lah tapi jahat tak terfikir lagi setakat ni ingin nak jadi baik...satu lagi sebelum undur jari ni.. saya ni jenis yang macam ni lah..limaunipislah katakan..kalau luka pedih lah ..kalau tak luka ok jek sedap diminum hehheeh

Bookmark and Share

    


  Member Information For LimaunipisProfil   Hantar PM kepada Limaunipis   Quote dan BalasQuote

Limaunipis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2003
Ahli No: 5343
Posting: 223
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 09-12-03 00:08


hehe jaga jaga dengan lelaki cam tu..nampaknya awak ni kalau lah wanita ada peluang jadi isteri no empat heehehheh lelaki tu pelik melik la tu hehe

Quote:

On 2003-12-08 17:17, kasih_kekasih wrote:


lelaki yang mempunyai ciri-ciri yang sebegini rupa memang ada...dan alhamdulillah boleh dikatakan saya telah pun bertemu dengan lelaki yang sebegini .....

tapikan nak tanya sikit...kenapa lelaki tak suka kalau orang lain tahu yang dia sedang dilamun cinta.... pelikkan....so...kalau ada yang nak menjawab...silakan....

-----------------
Hamba Allah



Bookmark and Share

    


  Member Information For LimaunipisProfil   Hantar PM kepada Limaunipis   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 09-12-03 11:53


JGN tak percaya. ade jugak lelaki yg senang jatuh cinte dgn perempuan yg lemah lembut. full with feminity. pemalu. strong mothership.
tak kire lawo ke tidak. mmg disapunye.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

i_shahdamaii
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 931
Posting: 243
Dari: iium,gombak

egypt  


posticon Posting pada: 09-12-03 12:03


Quote:

On 2003-12-08 20:51, Limaunipis wrote:
Asalamualaikum

hehe nasib baiklah anti ni dah bertunang ..kalau tak ahaaa ingin gak nak siapkan diri dengan sifat-sifat yang u sebutkan tu..sebab dah ada calon yang berminat ..gurau je ....baik tu tak lah tapi jahat tak terfikir lagi setakat ni ingin nak jadi baik...satu lagi sebelum undur jari ni.. saya ni jenis yang macam ni lah..limaunipislah katakan..kalau luka pedih lah ..kalau tak luka ok jek sedap diminum hehheeh



Ye ke akak dah bertunang???

Bookmark and Share

    


  Member Information For i_shahdamaiiProfil   Hantar PM kepada i_shahdamaii   Quote dan BalasQuote

aimanqistina
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.10.2003
Ahli No: 4710
Posting: 57
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-12-03 17:04




Lelaki lebih mudah jatuh cinta dengan kelembutan dan kesabaran seseorang wanita kalau dibandingkan dengan paras rupa. Secantik-cantik seorang wanita itu belum tentu dia akan berkahwin manakala walaubagaimana buruk sekalipun lelaki itu dia akan berkahwin jua akhirnya. Oleh itu tak hairanlah kalau ramai lelaki yang jatuh cinta kepada seorang wanita kerana wanita yang sedemikian dpt mengharmonikan kehidupan sesebuah pasangan. Itu yang kita tengah cari tu...hehehe...gurau aje. Kalau darul_numan81 mempunyai sifat di atas tak mustahil ramai yang akan jatuh cinta dengan saudari. Jangan marah yek...!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For aimanqistinaProfil   Hantar PM kepada aimanqistina   Quote dan BalasQuote

zamani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2256
Posting: 184

Johor  


posticon Posting pada: 09-12-03 17:36





-----------------
smile always

Bookmark and Share

    


  Member Information For zamaniProfil   Hantar PM kepada zamani   Quote dan BalasQuote

abusuffian
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 403
Posting: 134
Dari: Segamat

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-12-03 15:55




Yang no 19 tu memang tepat kena atas batang hidung

Pasal prmpuan cantik lak... saya rasa saya tak kisah sangat. saya pun macam tersuka kat sorang tu yang kurang cantik.. tp dia pandai melayan dan baik giler.. dah 3 tahun berkawan.. so sy brani ckp yang die ni memang baik... cumenyee pegangan ISLAM dia agak lemah and tak nak berubah.Dah puas cakap.perli pun sudah, pujuk pun sudah, banding ngn pmpuan lain pun sudah. Sy dah tak leh nak buat ape... sy rasa die tahu sy ada ati kat die tp ntahla kat die... die taknak berubah..so...

last-last sy declare ngn org lain tp sy takde prasaan sgt kat budak nie. sbb baru kenal sangat pastu tak penah jumpa, pastu taktau mcmana isi hati die. Tapi die dah 2 kali MACAM nak declare so sypun try la approach.. Die trima dgn senangnye tak best la pulak sbb senang sgt. tak mencabar langsung hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For abusuffianProfil   Hantar PM kepada abusuffian   Pergi ke abusuffian's Website   Quote dan BalasQuote

isa-VR4
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 20
Posting: 571
Dari: Kemaman Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-12-03 16:48


ooo gitu rupanye

Bookmark and Share

    


  Member Information For isa-VR4Profil   Hantar PM kepada isa-VR4   Pergi ke isa-VR4's Website   Quote dan BalasQuote

Rayhana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.12.2003
Ahli No: 5661
Posting: 109
Dari: KUKTEM,Pahang

Selangor  


posticon Posting pada: 16-12-03 13:05


~Bismillahhirrahmanirrahim~

..Alhamdulillah masih ada lelaki yang begitu...

-----------------
Harta yang paling menguntungkan ialah SABAR,
Teman yang paling akrab ialah AMAL,
Pengawal peribadi yang paling waspada ialah DIAM,
Bahasa yang paling manis ialah SENYUM,
Ibadah yang paling indah ialah KHUSYUK....

Bookmark and Share

    


  Member Information For RayhanaProfil   Hantar PM kepada Rayhana   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-12-03 13:34


Quote:

On 2003-12-11 15:55, abusuffian wrote:
Die trima dgn senangnye tak best la pulak sbb senang sgt. tak mencabar langsung hehe..


isk... ada ke kata macam tu. tak baik tau.. nampak sgt tak bersyukur. senang atau susah tu lain kira. hargailah org yg sayang kat kita tu sebaik mungkin dan yg penting jgn langgar hukum syara'..
wassalam

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-12-03 19:43


saya sokong abusuffian. Kalau perempuan tu terima dengan mudah memang tak mencabar. Cepat bosan dengan perempuan macam tu.

Cuma saya terbalik ngan abusuffian. Saya ambik budak perempuan yang pertama.

[ Posting ini telah di edit oleh: Jackie_uniten7 pada 2003-12-16 19:45 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

putrihidayah
Warga Rasmi
Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5740
Posting: 11
Dari: kustem

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-12-03 16:46


cm tu rupenye patutlah ader kwan sy wat semua yg disebut tu ,tp sy ni jenis tak bleh bercinta....sbb mak ader berpesan klu nk belajar22 betul22 insyallah klu ader jodoh tak kmaner...jodoh ditentukan Allah...walaupun kiter disuruh berusaha tp apabila dah termasuk dlm pecintaan akn menyebabkn kiter lupa sgalanye tak kira samaader lelaki atau perempuan...so sy amik keputusan untuk tidak amik tau lg tentang budak lelaki tu....study kn lebih penting k wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For putrihidayahProfil   Hantar PM kepada putrihidayah   Quote dan BalasQuote

kastury_ac
Warga Rasmi
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 450
Posting: 14
Dari: bumi palestin

qatar  


posticon Posting pada: 17-12-03 17:32




boleh tahan tajuk nie...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kastury_acProfil   Hantar PM kepada kastury_ac   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 17-12-03 19:06


Lupa segalanya ke?. Saya ingat lagi cara main besi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

sutera_biru
Warga Rasmi
Menyertai: 05.11.2003
Ahli No: 4931
Posting: 19
Dari: danger zone

Kedah  


posticon Posting pada: 17-12-03 21:12




rasanya mmg ader lg yg sesetia mcm tue,tp x ramailah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_biruProfil   Hantar PM kepada sutera_biru   Quote dan BalasQuote

felony_fizah
Warga Rasmi
Menyertai: 12.12.2003
Ahli No: 5629
Posting: 2
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 18-12-03 18:03




entah ler... ader ke lelaki zaman sekarang cam tu lg..

Bookmark and Share

    


  Member Information For felony_fizahProfil   Hantar PM kepada felony_fizah   Pergi ke felony_fizah's Website   Quote dan BalasQuote

Syahmushroom
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.11.2003
Ahli No: 5132
Posting: 478
Dari: earth

japan  


posticon Posting pada: 18-12-03 18:36


iskkk ade ... kalau enti nak mintak ngan ana... ngehehehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyahmushroomProfil   Hantar PM kepada Syahmushroom   Pergi ke Syahmushroom's Website   Quote dan BalasQuote

syna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.12.2003
Ahli No: 5623
Posting: 138
Dari: hilton, adelaide

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-12-03 21:28


syna ada kawan yg macam tue. dulu sebelum dia couple mmg panas baran abis...
alih2 skrg lembut ati sampai sanggup bawak bag awek dia....
dia pon dah jadi individu yg lebih baik.....
hope i'll get one

Bookmark and Share

    


  Member Information For synaProfil   Hantar PM kepada syna   Pergi ke syna's Website   Quote dan BalasQuote

isa-VR4
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 20
Posting: 571
Dari: Kemaman Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 18-12-03 22:10


aku mengharapkan kau akan terima,walaupun ku tidak punya apapun jua ...hanya hasrat ingin bersamamu......
andainya aku diterima,akan ku korbankan apa shj..

diantara lembut dan halus engkau bisikan sesuatu..
diantara engkau dan aku masih ku pendamkan rahsia...
mengapakah diantara kita ku masih berahsia....


hhehe jiwang fungsi kosinus

Bookmark and Share

    


  Member Information For isa-VR4Profil   Hantar PM kepada isa-VR4   Pergi ke isa-VR4's Website   Quote dan BalasQuote

ridwan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.12.2003
Ahli No: 5458
Posting: 58
Dari: taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-12-03 15:22


usah kau
menanti....
usah kau
termenung,
usah kau,
mengharap,
sesuatu yang belum pasti.................

cinta bukan hanya dimata
cinta hadir didalam jiwa.................

luahkan apa yang terpendam
agar tiada sengketa

mmm hai(30x) bai(340x)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwanProfil   Hantar PM kepada ridwan   Quote dan BalasQuote

atmim
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.11.2003
Ahli No: 5153
Posting: 24
Dari: bandung

indonesia  


posticon Posting pada: 20-12-03 23:26


wah... gimana tuh dgn pria yang suka memainkan banyak wanita, serta dia punya banyak simpanan perlu kita apakan?Hehe... Naudzubillahi min dzalik

Bookmark and Share

    


  Member Information For atmimProfil   Hantar PM kepada atmim   Quote dan BalasQuote

ridwan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.12.2003
Ahli No: 5458
Posting: 58
Dari: taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-12-03 11:32


waduh(3x)
kalo ada pria begitu,
cari saja yang lain

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwanProfil   Hantar PM kepada ridwan   Quote dan BalasQuote

abrak
Warga Rasmi
Menyertai: 12.12.2003
Ahli No: 5650
Posting: 19
Dari: Manjung

Perak  


posticon Posting pada: 22-12-03 22:11


cite pasal lelaki jatuh cinta...saya sebagai lelaki nak kasi pendapat sket...

lelaki ni...kalau masa memula jatuh cinta...mungkin dia berani cakap...tapi kalau dah dapat...dia lebey suka pendam dan tak menunjukkan sangat 'cinta' dia tu...

kalau nak kata lelaki ni tak setia..tengok keadaan gak..kalau dia berpaling tu...mungkin dah ditetapkan takde jodoh antara mereka..

* sy pon dah dah jatuh cinta kat sorang tu.. dan 2 tahuntak sanggup nak gitau.. pening..pening..

Bookmark and Share

    


  Member Information For abrakProfil   Hantar PM kepada abrak   Quote dan BalasQuote

ridwan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.12.2003
Ahli No: 5458
Posting: 58
Dari: taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-12-03 10:24


kalo kamuk ngak mau cakap sama kamuk punya cewek bagi sama gue

-----------------
hanya kemaafan yang meredakan api kemarahan dan kesusutan di dalam dijiwa.... andai kemaafan di kecapi..ianya menjadi penawar kepada hati yang luka

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwanProfil   Hantar PM kepada ridwan   Quote dan BalasQuote

fi_amaanillah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 259
Posting: 306
Dari: JB

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-12-03 10:30




dlm byk2 kriteria yg diberi 2, ana rasa ade la bbrp kriteria yg pernah ana jumpa...

bab setia x setia ni ana rasa bergantg pd individu tu la..ade jugak p'puan yg jenis x setia...begitulah sebaliknya...apepun...pd ana...dlm sesuatu hubungan x kiralah p'shbtn @ p'cintaan..kesetiaan itu mmg penting..

-----------------
"jadilah spt pohon kayu yg lebat buahnya,tumbuh di tepi jalan, dilempar dgn batu,tetapi dibalas dgn buah"---Saidina Abu Bakar

Bookmark and Share

    


  Member Information For fi_amaanillahProfil   Hantar PM kepada fi_amaanillah   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-12-03 11:16


Quote:

On 2003-12-22 22:11, abrak wrote:
* sy pon dah dah jatuh cinta kat sorang tu.. dan 2 tahuntak sanggup nak gitau.. pening..pening..


erm... memang kebanyakan lelaki apabila dia jatuh cinta/suka kat seseorang perempuan tu, mereka akan pendamkan perasaan tu sehinggalah mereka rasa betul2 dah bersedia nak luahkan perasaan tu.. tapi... jgn terlalu lama takut wanita yg diminati tu diambil org..

pengalaman ana sendiri, ada seorang lelaki tu memendam perasaan selama 3 thn kat seorang muslimah tu.. tp bila dia nak luahkan perasaan dia, muslimah tu dah jadi tunangan org.. erm.. tak boleh nak buat apa dah..

ada 1 cerita lagi.. kisah ini dimana muslimin dan muslimah ni memang suka sama suka.. cuma si muslimin ni je malu nak luahkan perasaannya. Nak dijadikan cerita, kerana menyangkakan yg si muslimin ni tak suka kat dirinya, maka si muslimah ni pun terimalah pinangan org lain.. jadinya bila muslimah ni jadi milik org lain, barulah menyesal si muslimin ni sebab lewat meluahkan perasaannya.

p/s: luahkan perasaan pada seseorang yg kita suka apabila kita nak org tu jadi pasangan kita.. tp kena ikhlas kerana Allah..
wassalam

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

abusuffian
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 403
Posting: 134
Dari: Segamat

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-12-03 02:12


Quote:


ada 1 cerita lagi.. kisah ini dimana muslimin dan muslimah ni memang suka sama suka.. cuma si muslimin ni je malu nak luahkan perasaannya. Nak dijadikan cerita, kerana menyangkakan yg si muslimin ni tak suka kat dirinya, maka si muslimah ni pun terimalah pinangan org lain.. jadinya bila muslimah ni jadi milik org lain, barulah menyesal si muslimin ni sebab lewat meluahkan perasaannya.




trase la jugak skit2 kot!!


[ Posting ini telah di edit oleh: abusuffian pada 2003-12-29 02:14 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For abusuffianProfil   Hantar PM kepada abusuffian   Pergi ke abusuffian's Website   Quote dan BalasQuote

hijjazin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 13.07.2003
Ahli No: 2302
Posting: 32
Dari: utara semenanjung

Perlis  


posticon Posting pada: 31-12-03 14:35


bg yang x bersetuju 2 sbb belum dapat yang betul2 lg... kalau dah sperti d ataslah jadinyer.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For hijjazinProfil   Hantar PM kepada hijjazin   Quote dan BalasQuote

echak
Warga Rasmi
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5817
Posting: 2

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 31-12-03 16:35


SE TUUU JUUUU !!!!!

betullah tuh kot rasa2nyer.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For echakProfil   Hantar PM kepada echak   Pergi ke echak's Website   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 31-12-03 16:41


siapalah agaknya lelaki tu ekk Numan,kesian betul.......kalau saya,dah suka,sound jelah,kalau tunggu..ermm Melopong lah......




ps..apa khabarlah si Dia agaknya?

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

mentari_suram
Warga Rasmi
Menyertai: 13.09.2003
Ahli No: 3551
Posting: 19
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 31-12-03 16:43




seronoknya kalau ade lelaki yg macam tu kan..memang ade rasanya tapi tak ramai..
alangkah bahagianya idup kalu sy dapat pakwe macam tu..akeke..
bukan senang nak jatuh cinta..betul tak??
wassalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mentari_suramProfil   Hantar PM kepada mentari_suram   Quote dan BalasQuote

juriza
Warga Rasmi
Menyertai: 02.01.2004
Ahli No: 6164
Posting: 6
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 03-01-04 11:31


ciri2 tu mungkin ada yang betul.s`kang ni memang lelaki kebanyakkan nyer akan mencari perempuan yang berwajah cantik berbanding hal agama.tapi seelok nyer..penting kan lah agamanyer dahulu,insyaallah bahagia dunia dan akhirat.yang wanita pun kenelah sesuaikan diri mengikut arus zaman tanpa melanggar syariat islam.ok.maaf klu ada yang menyinggung.

Bookmark and Share

    


  Member Information For jurizaProfil   Hantar PM kepada juriza   Quote dan BalasQuote

aina
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1092
Posting: 25
Dari: sg buloh

Selangor  


posticon Posting pada: 03-01-04 13:56


bila agaknya aina akan dpt lelaki cm tu kan???

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainaProfil   Hantar PM kepada aina   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 03-01-04 14:02




mmm..... moga akan ditemukan dgn jodoh yg sesuai....... Hanya ALLAH yg berkuasa keatas hambanya..........


:: AIRMATA LELAKI UMPAMA MUTIARA YANG TERBENAM DIDASAR LAUTAN DALAM BEGITU SUKAR UNTUK DIKELUARKAN ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

nawra_albahira
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.08.2003
Ahli No: 3005
Posting: 141
Dari: taman tun dr ismail

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 04-01-04 00:59


nak tahu jawapannya???

ada pada setiap org lelaki..hanya mereka yg tahu samada kaum mereka setia atau tidak...

ye tak???

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawra_albahiraProfil   Hantar PM kepada nawra_albahira   Pergi ke nawra_albahira's Website   Quote dan BalasQuote

hanim
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 160
Posting: 236
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 16-01-04 18:02


harap2....adela lelaki moden terakhir yang macam tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanimProfil   Hantar PM kepada hanim   Quote dan BalasQuote

kakja85
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.09.2003
Ahli No: 3344
Posting: 32
Dari: ipoh..peyrock

Perak  


posticon Posting pada: 18-01-04 00:12


ermm...hebat gak ekk...kire betuah le pompuan yg dpt lelaki cm tuhh......tp mmg ade setgh laki yg cm nie..sy ade juper...kwn baik sy punyer bf..merangkap x classmate sy maser skolah dulu...tgk dia biase jerk..tp tk sangka dia mmg setia sgt2 kt kwn sy nie..alhamdulillahh la...pompuan pon byk gak yg jnis setia nie...rasenyer pompuan byk lg kott..hehhe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakja85Profil   Hantar PM kepada kakja85   Pergi ke kakja85's Website   Quote dan BalasQuote

daquayza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6050
Posting: 153
Dari: sp

Kedah  


posticon Posting pada: 18-01-04 00:53



sekadar pendapat..
utk apa kita mempersoalkan soal siapa lebih setia? Sama ada lelaki @ perempuan, kalau dah ada sifat setia dalam diari hidupnya, tentula dia tetap setia.
Jangan risau, ALLah dah janji, lelaki yg baik untak perempuan baik dan sebaliknya. Kalau kita masih belum berjumpa yang baik(setia) muhasabah balik diri. mesti ada yang nak kena betulkan.

Tepuk dada, tanya iman...

Bookmark and Share

    


  Member Information For daquayzaProfil   Hantar PM kepada daquayza   Quote dan BalasQuote

khalifah1928
Warga Rasmi
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6384
Posting: 19
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-01-04 01:25




nampaknya topik ni memang antara yg menarik utk dibincangkan dan mendapat sambutan. memang tak dinafikan, memang sebahagian besar apa yg dinyatakan tersebut adalah benar, tp takder lar keseluruhan.

sbb, tak semua lelaki yg apabila dia kasih pada seseorang muslimat tu, akan membuatkan dia mengongkong pergaulan muslimat tersebut. biasanya, seseorang lelaki yg benar2 ikhlas @ menyintai seseorang itu, dia akan meletakkan kepercayaan yg tinggi terhadap orang yg dicintainya itu. sbg contoh, dia akan lebih mempercayai kata2 dpd muslimat tersebut berbanding khabar2 yg dia dengar dr mulut ke mulut (wallahu 'alam, ni pandangan ana jer lar)

bab kesetiaan pun, terpulang pd individu jugak, tak kesemuanya sama ttp memang ada lelaki yg benar2 setia seperti yg dinyatakan dlm survey tu. kalau dia dah benar2 cintakan seseorang tu, perempuan2 yg lain memang dia tak pandang (dlm erti kata lain, dia mengawal pergaulan dia dengan kawan2 perempuan yg lain). bila dah betul2 suka, mmg tahap kesetiaan dia tak dapat nak dipertikaikan lagi (ni bg jenis yg betul2 setia lar, walaupun dah kena tolak berapa kali pun, tetap mengharapkan masih ada sinar harapan untuk bersama, )

secara kesimpulannya, keikhlasan @ kesetiaan seseorang itu tidak terletak pada jantinanya, rupa parasnya, darjatnya, ttp pada hati indivitu tersebut. (faham ker nih, kalau tak bebuat faham jer lar )


Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifah1928Profil   Hantar PM kepada khalifah1928   Quote dan BalasQuote

yusma
Warga Rasmi
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5762
Posting: 8

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-02-04 20:48


adakah sumer lelaki akan menunjukkan ciri2 yg sama. dan camner plak kita nak tau lelaki tu sesuai dgn pasangannyerrrrrrrrrrrrrrrrr.

Bookmark and Share

    


  Member Information For yusmaProfil   Hantar PM kepada yusma   Quote dan BalasQuote

nurilyana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4815
Posting: 142
Dari: Alor Setar

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-04-04 13:37



Alangkah bertuahnya kalau ada lelaki yg macam tu...tp kalau pd pendapat ana...x perlu perfect semua tu...sederhana pun dh ckp...
yg sedihnya org lelaki ni bila br2 dpt ja dia baik sgt2 tp lepas tu dh makin berkurang...sbb dia dh tau muslimat tu mmg syg kt dia...SETUJU tak? maafla klau pndpt ana x btl...lg satu...lelaki lbh mmntgkan rupa prempuan...btul tak?mmgla slalunya org ckp lbh pentingkan yg beragama...tp bila dh ada ciri tu dia akn mintak ciri2 lain pulak.. wallahua'lam..ana bckp dr pnglmn

"Mengapa mendambakan isteri sehebat Khadijah andai diri tidak semulia Rasulullah, Mengapa mengharapkan suami setampan Yusof seandainya kasih tak setulus Zulaikha, Tidak perlu mencari isteri secantik Balqis andai diri tidak sehebat Sulaiman dan Tidak perlu mencari suami seteguh Ibrahim andai diri tidak sekuat Hajar dan Sarah"

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurilyanaProfil   Hantar PM kepada nurilyana   Pergi ke nurilyana's Website   Quote dan BalasQuote

imansyazwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14745
Posting: 252
Dari: kuala kangsar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-07-05 17:01


sukar nak cari lelaki macam itu sekarang ini!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For imansyazwaniProfil   Hantar PM kepada imansyazwani   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-07-05 17:50


Pada 05-07-05 17:01 , imansyazwani posting:

!!! QUOTE !!!

sukar nak cari lelaki macam itu sekarang ini!!


tunggu sajalah ada lelaki yang jatuh cinta pada iman nanti.

ps: tungguuuuuuuuuuu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 05-07-05 18:07


alhamdulillah....
insyaAllah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-07-05 18:09


macam volunteer saja Ghufranallah??

:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

Riyadhfannil
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 214
Posting: 487
Dari: fi ardillah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 05-07-05 18:29


Hmm...memang sukar nak cari...kalau ada pun tak ramai...terhangat di pasaran lah katakan :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RiyadhfannilProfil   Hantar PM kepada Riyadhfannil   Pergi ke Riyadhfannil's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-07-05 19:12


mukasyaf ni memang suka mengusik orang2 di ukhwah ini.

ingat orang tak perasan? hehe :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 11:07


Pada 05-07-05 19:12 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

mukasyaf ni memang suka mengusik orang2 di ukhwah ini.

ingat orang tak perasan? hehe :-P

antaranya paling suka usik syahidatul...ekekeke :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

tuyup
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.01.2004
Ahli No: 6548
Posting: 211
Dari: kota bharu & BTHO, Cheras~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 11:14


kasihan lah lelaki tu?...cinta dia jatuh ma!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For tuyupProfil   Hantar PM kepada tuyup   Pergi ke tuyup's Website   Quote dan BalasQuote

adneen
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5952
Posting: 75
Dari: kelantan

iran   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 11:55


kalau ciri2 tu? ada di si suami terhadap isteri lagi bagus..

Bookmark and Share

    


  Member Information For adneenProfil   Hantar PM kepada adneen   Pergi ke adneen's Website   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 12:11


tepaaaaaaaaatt sekali kata-kata adneen tu?.

ps: nak cari yang ini yang payah ni. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» Apabila lelaki jatuh cinta...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.244275 saat. Lajunya....