Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kayu yang bengkok tak dapat hasilkan bayang-bayang lurus
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 56
Ahli: 0
Jumlah: 56




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 2 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: iklan raya di TV, yg mana anda suka?


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» iklan raya di TV, yg mana anda suka?

Please Mendaftar To Post


Oleh iklan raya di TV, yg mana anda suka?

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-11-03 22:34




sya yg minat buat masa ni la, iklan petronas.
td baru je tgk sblum g terawih.
tajuk dia "Janda anak 7" .
tp kali ini iklan mencuit hati pulak, ubah sikit konsep dia sbb dulukan petronas slalu buat yg touching┬▓.
tp mmg best

anda dah tgk?
iklan raya yg anda suka plak apa?

-----------------
kaze tech

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

kasihmu-amanahku
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4140
Posting: 709
Dari: rahsia

PulauPinang  


posticon Posting pada: 19-11-03 22:53


semestinya saya tertunggu2 iklan petronas. maklum la, saya ni salah seorang warganya. bangga la jgk....cuma x berkesempatan nk tgk iklan tu. mmg ramai yg tunggu iklan dari petronas. apapun, tahniah kpd Leo Burnett Advertising. idea yg mmg mantap & segar. iklan tv3 pun best gak sbb diilhamkan dpd lawak yg biasa dilihat dlm internet. yg klakar tu, duduk london 10 hari pun nak kerek. pastu amik ko.....latah cakap nogori.

Bookmark and Share

    


  Member Information For kasihmu-amanahkuProfil   Hantar PM kepada kasihmu-amanahku   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 19-11-03 23:05


Setiap tahun iklan dari PETRONAS memang terbaik! Dari segi jalan cerita, mood, shooting, angle memang tak boleh dipertikaikan lagi. Macam filem. Ringkas tapi ada cerita, mesej. Di akhir iklan kita dapat cerita, mesej dan pengajaran. Pastikan iklan-iklan Petronas yang lepas.

Kalau tak silap CD untuk setiap iklan raya Petronas ialah Yazmin Abdullah, dari Leo Bunnet. Dia memang biasa menang anugerah.

Nak tanya siapa yang kerja kat Leo Bunnet:

1. Production house mana yang buat? Barney? Axis? Sean?
2. Berapa juta budget untuk iklan Janda Anak 7 tu?
3. Lokasi penggambaran?

Tahniah!

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

Maryam
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 520
Posting: 552
Dari: KENMS, IIUG

usa  


posticon Posting pada: 20-11-03 11:03


Tak tau lah...pasal tak sempat nak duduk depan tv dan tengok satu-satu iklan nya... (erm, dah 2 semester tak duduk saja2 depan tv ) anyway, iklan PETRONAS memang di sukai. mcm Kang kata lah, ada mesej tersendiri...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For MaryamProfil   Hantar PM kepada Maryam   Pergi ke Maryam's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-11-03 11:17


janda anak 7...??
belum tengok lagi...
iklan TV3 tu...dah banyak kali dah...
duduk london 10 hari konon hebatlah...
kan dah kena sindir dek Adibah....
lawaklah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

kasihmu-amanahku
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4140
Posting: 709
Dari: rahsia

PulauPinang  


posticon Posting pada: 20-11-03 21:01


baru tgk je iklan tu td. mmg klakar habis la. idea yg hebat seperti tahun2 yg lps gak. bak kata org, kalau dh champion tu.....champion gak ler. tp syg sbb cuma siar skali je. rasa x puas la, tgk byk kali pun x jemu. mmg cukup terhibur.

Bookmark and Share

    


  Member Information For kasihmu-amanahkuProfil   Hantar PM kepada kasihmu-amanahku   Quote dan BalasQuote

hajidah_aiman
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 358
Posting: 542
Dari: Perlis Indera Kayangan

Perlis  


posticon Posting pada: 20-11-03 22:38




Ya, memang best la iklan Petronas tu...
Di samping kelakar ada nilai murni yang ingin disampaikan kepada penonton...
Terharu bila tengok adik-beradik dalam iklan tu sama-sama keluar mencari daging yang diperlukan oleh ibu mereka. Selain itu, mesej Syurga di bawah tapak kaki ibu yang tertera juga membawa makna besar dalam hidup sebagai seorang anak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajidah_aimanProfil   Hantar PM kepada hajidah_aiman   Pergi ke hajidah_aiman's Website   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 20-11-03 23:47



memang iklan petronas paling baik sepanjang sy tgk tapi dulu ada juga iklan petronas yg menjadi konttroversi. masa tu raya aidilfitri berdekatan tahun baru cina. iklan tu mengisahkan seorg pemuda cina mengetuk rumah gadis melayu dan diiringi irama hindi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

kasihmu-amanahku
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4140
Posting: 709
Dari: rahsia

PulauPinang  


posticon Posting pada: 21-11-03 00:56


ade ke iklan camtu....ish x perasan lak. tp klu sebut ttg iklan petronas yg ade skt kontroversi cm ms nk smbt 31 ogos tu je. ramai parents complain sbb ada ayat 'aku sepak kang' ms penghujung iklan. tp lama2 senyap gitu je....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kasihmu-amanahkuProfil   Hantar PM kepada kasihmu-amanahku   Quote dan BalasQuote

puteri_islam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 478
Posting: 212
Dari: Pulau Melaka

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-11-03 02:28




ish entahlah....ana tak tahu lah pulak iklan yg mana paling best...

tapi ana suka iklan yg berkonsepkan ala2 P.Ramlee tu...

nampak best gak...

tapi tak tahulah....

wallahhua'alam

-----------------
Sesungguhnya ingatan hamba kepada Tuhannya itu adalah lebih besar daripada segala-galanya.Dan Allah itu mengetahui apa yang kamu kerjakan.(Surah al-Ankabut:45)

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_islamProfil   Hantar PM kepada puteri_islam   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-11-03 03:09


Quote:

On 2003-11-21 02:28, puteri_islam wrote:


ish entahlah....ana tak tahu lah pulak iklan yg mana paling best...

tapi ana suka iklan yg berkonsepkan ala2 P.Ramlee tu...

nampak best gak...

tapi tak tahulah....

wallahhua'alam



ooo. rasanya yg dia vacuum carpet terbang tu ek ke lain

'carilah hidayah Allah'
| kaze |


:: I Love My Holy Land :: ya Allah bantulah kami ::


[ Posting ini telah di edit oleh: kaze pada 2003-11-21 14:12 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 21-11-03 04:20


kalo korang tgk iklan filem untuk tayangan waktu raya lagi best...cam Lang Buana....syok betui dengaq mazlan ckp pelek siam + bi =ntah ahh.....tapi iklan petronas plg best....nak tau pasai Leo bunnet kana laa tgk The Brand

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

UsTaZaH_CuTe
Warga 5 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 962
Posting: 389
Dari: siNtOk

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-11-03 06:54




yaaa!!! ana setuju....hik hik...ana pun suka betul iklan2 petronas ni...mmg best laa...ada mesej2 yg tersirat...

eh...yg iklan london tu ana tak tgk lagi laa...

-----------------
"NaFsU MeNgAtAkAn wAnItA cAnTiK aTaS dAsAr rUpAnYa...AkaL MenGatAkaN WaNiTa CaNtIk aTaS DaSaR ILmUnYa...dAn HaTi MeNgAtAkAn wAnItA cAnTiK aTaS dAsAr AKHLAKNYA..

Bookmark and Share

    


  Member Information For UsTaZaH_CuTeProfil   Hantar PM kepada UsTaZaH_CuTe   Pergi ke UsTaZaH_CuTe's Website   Quote dan BalasQuote

sinarshams
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2003
Ahli No: 3491
Posting: 200
Dari: kmns

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-11-03 09:50


ana pilih iklan petronas juga....memang best...satu lagi...yg cakap pie london 10 hari tue...kelakar..lawak ...he.

-----------------
ikan Di LaUt,
AsAm di DarAt,
DalaM pEriuK,
Bikin MuafAkAT.

SALAM UKHWAH FILLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sinarshamsProfil   Hantar PM kepada sinarshams   Quote dan BalasQuote

Fairuzfirdausi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5074
Posting: 304

japan  


posticon Posting pada: 21-11-03 11:29



semestinye iklan petronas yang jd favourite tak kire ape pun occassion..tapi kalo dah time raye2 cenggini ish tahan dibuatnya..tak sempat tgk lagi..tapi iklan karpet terbang ngan tv3 tu dah ..lawak..lawak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For FairuzfirdausiProfil   Hantar PM kepada Fairuzfirdausi   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: Terengganu+Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-11-03 14:22




ana pun salah seorang peminat setia iklan Petronas...memang best...

Part yang ana paling suka untuk iklan tahun ni adalah masa anak2 dia bawak balik seekor lembu terus...yela, nak beli hati ngan lain2 tu dah habis, senang2 bawak balik sekor terus...hihihi satu keluarga ana gelak sakan bila tengok iklan tu...

apapun, banyak mesej yang terkandung di dalam iklan tu....tahniah buat Petronas....

wassalam..

-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 21-11-03 14:22


, iklan telekom raya tahun lepas pun ok juga, kadang2 rasa nak gelak ... yelah bila dah ramai sgt sulu sakat belum tentu kita kenal semua

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 21-11-03 14:22


, iklan telekom raya tahun lepas pun ok juga, kadang2 rasa nak gelak ... yelah bila dah ramai sgt sulu sakat belum tentu kita kenal semua

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

AmanKamarul
Warga Rasmi
Menyertai: 01.08.2003
Ahli No: 2736
Posting: 16
Dari: Kuala Lumpur,Malaysia

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 21-11-03 14:26


Bukan Yazmin..Miss Yasmin.Rasanya Axis Film sebab tone dia sama saja.Tahun ni kalau tengok hints awal,memang dah tahu Yasmin nak buat iklan yang tak sayu macam dulu sebab masa Iklan Deepavali dia dah tunjuk iklan tahun ni kelakar sikit.Mesejnya lebih mudah dan ada sedikit sinis.Saya memang tabik sama Leo Burnett sebab boleh produce iklan begitu dan juga Petronas.Seperti kata Yasmin,Iklan sekarang "kurang ajar" sebab tengok syok tengok tv,alih2 ada iklan paksa beli products,but Yasmin dah buat yang sekarang orang suka tengok iklan dan menanti "what next,what next".Hopefully,gang ukhwah boleh belajar sesuatu dari mesej yang disampaikan dari iklan petronas tersebut.
Buat Mr Kang,actually budget utk iklan raya ni cecah lebih RM1 juta per year sebab kalau tengok duration memang dah tahu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmanKamarulProfil   Hantar PM kepada AmanKamarul   Quote dan BalasQuote

kasihmu-amanahku
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4140
Posting: 709
Dari: rahsia

PulauPinang  


posticon Posting pada: 21-11-03 15:10


setakat ni iklan raya yg menarik:
1)petronas
2)tv3
3)perodua

acctually, leo burnet bkn setakat iklan tv je yg diorg produce.....malah promotion material utk petronas pun hasil design diorg.

Bookmark and Share

    


  Member Information For kasihmu-amanahkuProfil   Hantar PM kepada kasihmu-amanahku   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 21-11-03 19:59


TQ Aman...
Aman tau tak kat mana lokasi untuk shoot "Janda Anak 7" tu?

Memang Yasmin punya touch dah ada identiti sendiri!

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

shahirah_huda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1982
Posting: 335
Dari: AS

japan  


posticon Posting pada: 21-11-03 22:44




Ermm iklan PETRONAS tu mmg best...ermm yg janda anak 7 tuh...alhamdulillah c janda tu dpt anak baik mcm tue...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahirah_hudaProfil   Hantar PM kepada shahirah_huda   Quote dan BalasQuote

shahirah_huda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1982
Posting: 335
Dari: AS

japan  


posticon Posting pada: 21-11-03 22:46




Ermm iklan PETRONAS tu mmg best...ermm yg janda anak 7 tuh...alhamdulillah c janda tu dpt anak baik mcm tue...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahirah_hudaProfil   Hantar PM kepada shahirah_huda   Quote dan BalasQuote

MuTTaQiN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 203
Posting: 594
Dari: ::Gombak @ Bumi Ilmu::

Selangor  


posticon Posting pada: 21-11-03 22:48




ana minat iklan tv3,kalau tak silap ana iklan pasal teksi driver bawak penumpang dari britan.

bilalah pulak ye ukhwah nak buat iklan raya sendiri.
apa-apa pun ukhwah kenalah dimantapkan dulu,kalau nak lagi mantap sumbangkanlah wang .

Oh ye time-time nak raya ni sumbangkanlah duit kepada komuniti ,ibaratkanlah sebagai memberi duit raya.

Komuniti pun nak kumpul duit raya gak

jom ,marilah kita beramai-ramai menghulurkan duit raya pada komuniti ( sumbangan )

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuTTaQiNProfil   Hantar PM kepada MuTTaQiN   Quote dan BalasQuote

RabiatulAdawiyah
Warga Rasmi
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4764
Posting: 16
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-11-03 00:08


Emm....rata-rata semua minat iklan petronas. Cam tu jugak ngan saya. Tak kira la sama ada iklan raya ke, merdeka ke, petronas tetap number satu. Lagi satu saya suka iklan raya tahun lepas. Setakat ni tak nampak lagi ulang kat tv. Iklan raya BlueHippo. Ingat lagi? Sedih tengok iklan tu. Macam2 rintangan nak balik raya. Akhirnya....tetap juga tak dapat balik raya sebab kapal terbang senget.

"Jadikanlah ibuMu sebagai suri teladan!" Ingatlah ibu itu laksana Quran buruk, dibaca tak mampu, dibuang berdosa.

-----------------
Cinta kepada manusia kadangkala membuat kita terluka. TETAPI cinta kepada Allah membuat kita sinar dengan rahmat dan kasih sayangNya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RabiatulAdawiyahProfil   Hantar PM kepada RabiatulAdawiyah   Pergi ke RabiatulAdawiyah's Website   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1306
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-11-03 00:56




saya minat dgn iklan teksi yg bawak penumpang yg baru balik dari london tu, he he he kelakar dan sinis.

iklan tnb pun best gak yg dia mesin sagat kelapa pakai helmet tu, kelakar gile

-----------------
Hunusan lidah itu lebih berbisa daripada hunusan keris sang pendekar

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

muslimahsejati
WARGA SETIA
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1091
Posting: 1009
Dari: kota tinggi,johor

Johor  


posticon Posting pada: 22-11-03 15:13


Iklan janda anak tujuh tue best.....pentingnya hormat pada ibu kerana dialah segalanya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahsejatiProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati   Quote dan BalasQuote

sedamai_ukhwah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.10.2003
Ahli No: 4699
Posting: 47
Dari: Serambi Mekah KELANTAN

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-11-03 15:59




bagi ana buat masa nii ana suka tengok iklan petronas. tajuk dia "Janda anak 7" coz iklan tu mencuit hati.ambil iktibar daripada iklan tu...

"syurga itu terletak dibawah kaki ibu"



Bookmark and Share

    


  Member Information For sedamai_ukhwahProfil   Hantar PM kepada sedamai_ukhwah   Pergi ke sedamai_ukhwah's Website   Quote dan BalasQuote

raul_gonzalez
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1321
Posting: 396
Dari: .::Kuala Terengganu::.

Terengganu  


posticon Posting pada: 22-11-03 17:26


ana suka dgn iklan teksi yg bawak penumpang yg baru balik dari london tu...
baru 10 hari di luar negara sudah lupa asal usul...



-----------------
~MEMBANGUN MENURUT ISLAM~

Bookmark and Share

    


  Member Information For raul_gonzalezProfil   Hantar PM kepada raul_gonzalez   Pergi ke raul_gonzalez's Website   Quote dan BalasQuote

sobrey7
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.08.2003
Ahli No: 3068
Posting: 33
Dari: penang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 24-11-03 13:16


.....
Yer...ana pun seperti ahli┬▓ yg lain.Iklan PETRONAS tu menjadi pilihan.Diorg buat mmg BEST!! Kreatif dan menarik...!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sobrey7Profil   Hantar PM kepada sobrey7   Pergi ke sobrey7's Website   Quote dan BalasQuote

syah_solehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.08.2003
Ahli No: 2858
Posting: 350
Dari: Johor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-11-03 18:27


"mak... daging, hati limpa semua ada makkk... "


Bookmark and Share

    


  Member Information For syah_solehahProfil   Hantar PM kepada syah_solehah   Quote dan BalasQuote

islamic_princess
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 45
Posting: 736
Dari: johor bahru ke UPSI

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-11-03 21:16




betul tu..mira pun suka sangat ngan iklan tu...menarik...

jangan cari pasal mak sakit kepala kalau makan kambing..

wassalam

-----------------
HaRaPanKu MoGa DikuRniAkaN
MaNiSnyA IMAN BerPanJanGaN
MoGa LauTaN HiLanG GeLoRa UnTuK BeLaYaR..

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_princessProfil   Hantar PM kepada islamic_princess   Pergi ke islamic_princess's Website   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-11-03 23:01


yg sya tak tahan tu, time adek yg kecik tu jatuh...
rasanya tak sengaja kot, kan....

cam nak capture je iklan tu buat koleksi...

'carilah hidayah Allah'
| kaze |



| tiada yg lebih bermakna bg diri seorang hamba itu melainkan keredhaan Allah terhadapnya :: ya Allah redhailah kami |


[ Posting ini telah di edit oleh: kaze pada 2003-11-27 23:05 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

hairul
Warga Rasmi
Menyertai: 05.09.2003
Ahli No: 3302
Posting: 3
Dari: bt berendam

Melaka  


posticon Posting pada: 27-11-03 23:27


bagi saya semua iklan raya yang ditayangkan semuanya mempunyai nilai dan mesej yang ingin disampaikan... cthnya iklan raya utk tahun ini...

Petronas - sentiasa mengasihi ibu bapa walaupun apa yang di minta itu sukar untuk kita perolehi

TNB - sentiasa mengawasi dan menjaga rumah daripada dimasuki pencuri dimusim-musim perayaan ini...

TV3- janganlah lupa tanah air sendiri walaupun hujan emas di negara orang.

Perodua - P-Ramlee -kemaskan rumah hari nak raya ...bantulah isteri anda
- Aku kaya - jangan bersikap tamak.....

Telekom - jangan tak kenal saudara-mara sudah....
mak su timahhh....ade telefon......
saya......



Bookmark and Share

    


  Member Information For hairulProfil   Hantar PM kepada hairul   Pergi ke hairul's Website   Quote dan BalasQuote

Riyadhfannil
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 214
Posting: 487
Dari: fi ardillah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 27-11-03 23:43




Ermmm...setiap orang seleranya berbeza...kalau saya suka jugak iklan PETRONAS tu...memang tiap┬▓ kali raya iklannya sungguh bermakna....komen sama macam En.Kang, memang kreatif sesangat....iklan TNB pun best jugak....iklan tu pesanan untuk orang┬▓ berdagang yang nak pulang ke kampung masa cuti...kreatif jugak...



Bila mata bertemu mata akan bermula rasa KASIH, Apabila hati bertemu hati akan bermula rasa SAYANG, Tetapi apabila dahi bertemu sejadah akan terasa kebesaran ILAHI

Bookmark and Share

    


  Member Information For RiyadhfannilProfil   Hantar PM kepada Riyadhfannil   Pergi ke Riyadhfannil's Website   Quote dan BalasQuote

aza
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 27
Posting: 834
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-11-03 23:52



semestinya iklan petronas tu...yang 'janda anak 7'
.....bestkan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For azaProfil   Hantar PM kepada aza   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 28-11-03 02:21



yang pastinya..dlm iklan petronas tu..budak tu jatuh betoi..bukan lakonan tu..adus...nampak gaya jatuh pun dah tau...sakit gak tu !..

simbolik paling best masa diorang nampak anak singh bawak beskal dengan tong susu.... ( sure ada lembu...kalau tidak dari mana dtg susu ? )

...syurga bawah telapak kaki ibu...


Bookmark and Share

    


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

nanalah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.10.2003
Ahli No: 4591
Posting: 93
Dari: sungai besar

Selangor  


posticon Posting pada: 28-11-03 11:51


saye .....semua suka...suka iklan petronas.....lagi suka kat iklan TNB tu.... bila larut malam....tara kucha....tara kucha...cha..cha...

iklan TV3 tu pun tengok sekali aje ....itu pun kat hospital time tu ....bukan apa curi2 tengok...

mcm mana pun iklan tahun nie mmg best...
time raya deepavali pun iklan petronas best gak...
sorry aa... lari tajuk la..... what ever la....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nanalahProfil   Hantar PM kepada nanalah   Quote dan BalasQuote

annamuslimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1423
Posting: 149
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 28-11-03 13:10


Saya pun minat iklan Petronas tu.........janda anak 7...best lah iklan tu sampai mencuit hati semua ahli keluarga saya setiap kali iklan itu disiarkan

Bookmark and Share

    


  Member Information For annamuslimahProfil   Hantar PM kepada annamuslimah   Quote dan BalasQuote

Afiza_Ahmad
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 09.11.2003
Ahli No: 5031
Posting: 53
Dari: Ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-11-03 13:31


"APALAH NAK JADI NGAN KORANG NI...."

Bookmark and Share

    


  Member Information For Afiza_AhmadProfil   Hantar PM kepada Afiza_Ahmad   Pergi ke Afiza_Ahmad's Website   Quote dan BalasQuote

lie_na
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 777
Posting: 55
Dari: DARI PERAK-KUALA LUMPUR

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-11-03 20:07


......
wah ramai jugak peminat iklan raya petronas yek saya pun salah seorg gak..nampak macam biasa tapi kualiti dia memang baik...teruskan utk iklan yg akan datang...ops! tak lupa juga iklan 'bluehyppo',cuma kali ni kurang skit dr yg lepas.......

-----------------
yang tersurat kelihatan jelas,
yang tersirat hanya tuhan yang tahu........

Bookmark and Share

    


  Member Information For lie_naProfil   Hantar PM kepada lie_na   Quote dan BalasQuote

fizah84
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.11.2003
Ahli No: 4915
Posting: 34
Dari: malaysia

Terengganu  


posticon Posting pada: 29-11-03 20:13


iklan petronas memang best....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah84Profil   Hantar PM kepada fizah84   Quote dan BalasQuote

anahafiza
Warga Rasmi
Menyertai: 09.11.2003
Ahli No: 5022
Posting: 8
Dari: kota tinggi

Johor  


posticon Posting pada: 01-12-03 12:13




semestinya... petronas. mesti poning maknya anak 7 org laki lak tu. apepun tiap2 tahun iklan petronas paling best. tp tahun ni tak meriah sgt la iklan kat tv. dulu banyak sket. tak de budget kot..

Bookmark and Share

    


  Member Information For anahafizaProfil   Hantar PM kepada anahafiza   Quote dan BalasQuote

cahaya_hati
Warga Rasmi
Menyertai: 19.10.2003
Ahli No: 4502
Posting: 13
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 01-12-03 12:13


saya memang setuju kalo dikatakan iklan petronas memang best!boleh dpt anugerah iklan terbaik lah..terharu jugak tengok iklan tu..kisah JANDA BERANAK TUJUH.. apepun SYURGA ITU DI BAWAH TELAPAK KAKI IBU...wasalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_hatiProfil   Hantar PM kepada cahaya_hati   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-12-03 12:18


ermm.. sentiasa menantikan iklan Petronas.. kerana penghayatan mereka ttg isu semasa dan mesej yg amat bermakna utk semua lapisan masyarakat..

-----------------
" we support anti zionist movement "

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

mohazz_alfha
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 375
Posting: 33

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-12-03 12:42


betul-betul....


-----------------
selamat berjuang sahabatku
semoga Allah berkatimu
kenangan indah bersamamu
takkan kubiar ia berlalu
BERJUANGLAH HINGGA KE AKHIRNYA

ISLAM IS MY WAY..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohazz_alfhaProfil   Hantar PM kepada mohazz_alfha   Pergi ke mohazz_alfha's Website   Quote dan BalasQuote

fairudz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.09.2003
Ahli No: 3322
Posting: 40
Dari: Timur Semenanjung Malaysia

iraq   avatar


posticon Posting pada: 01-12-03 13:33




" Janda Anak Tujuh"







---------------------

p/s : nak jadi anak yang soleh......

Bookmark and Share

    


  Member Information For fairudzProfil   Hantar PM kepada fairudz   Quote dan BalasQuote

nurilyana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4815
Posting: 142
Dari: Alor Setar

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-12-03 16:31


...nmpknya suma org suka iklan petronas kan...ana suka sgt sbb dia ttg ibu... syurga itu terletak dibawah telapak kaki ibu... cuba renungkan, dlm sehari lbh byk ingatkan kekasih atau ibu yg melahirkan antum semua...sejuk perut mak klau dpt ank yg baik mcm dlm iklan 2..bkn skdr sronok dilihat tp dlm maknananya!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurilyanaProfil   Hantar PM kepada nurilyana   Pergi ke nurilyana's Website   Quote dan BalasQuote

SyAhEeDa
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 207
Posting: 571
Dari: Kelate

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 01-12-03 23:10


iklan Petronas mmg best!! lawak, mmg lawak tp mesej ttp ada... masa balik kpg hr tu... bila cerita ditayangkan.. sikit je org tgk... bila time iklan tu, semua dtg tgk.. n sama┬▓ tegelak walaupon dah berpuluh kali tgk... hehe bagus┬▓!! iklan dah makin mantap.. tade la rasa nk tukar channel lagih...

-----------------
++ 'Aish 'Azeezan au Mut Syaheedan ++ Live a glory life, or die a noble death ++

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyAhEeDaProfil   Hantar PM kepada SyAhEeDa   Quote dan BalasQuote

iemahanim
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1962
Posting: 89
Dari: Taman Ilmu dan Budi

Kedah  


posticon Posting pada: 02-12-03 15:10


iema pun suka iklan janda anak 7 tu...lagi satu iklah telekom malaysia..maksu timah ...walaupun iklan lama tetap best..iklan produa pun best gak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For iemahanimProfil   Hantar PM kepada iemahanim   Pergi ke iemahanim's Website   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-12-03 17:38


iklan Petronas mmg best...

adik akak (Adawiah), selalu tiru aksi last sekali tu...
busu yg main2 dgn lembu tu...
kejap2 mesti dia buat aksi tu...
sebijik sama dgn busu tu...



-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

uqu
WARGA SETIA
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 2057
Posting: 640
Dari: KUCHING

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 03-12-03 11:31



ana suka tengok iklan telekom...

Bookmark and Share

    


  Member Information For uquProfil   Hantar PM kepada uqu   Quote dan BalasQuote

i_shahdamaii
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 931
Posting: 243
Dari: iium,gombak

egypt  


posticon Posting pada: 03-12-03 11:58


Saya suka yang iklan pasal janda anak 7 tu...best la tengok betapa anak2 dia usaha nak dapatkan yang mak diorang nak tu...bagus la tu,ada gak kesedaran tentang pentingnya taat pada ibubapa ni.
Lagi satu iklan yang TELEKOM punya tu...yang banyak sedara ayah dia datang umah sampai tak kenal saudara mara..yang paling comel sekali waktu maksu timah jawab tepon tu...cutenyer dia!!!

Apa2 pun jangan nak seronok tengok iklan jer..cuba faham mesej yang nak disampaikan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For i_shahdamaiiProfil   Hantar PM kepada i_shahdamaii   Quote dan BalasQuote

teman_siber
WARGA SETIA
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1493
Posting: 644
Dari: Kuala Lumpur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-12-03 22:32




mestil aa iklan PETRONAS... tetiap tahun tak penah miss.. toksah kate time aidilfitri jer.. mase deepavali juga.. ada itu maca sedikit bestt... ayoyo...

Bookmark and Share

    


  Member Information For teman_siberProfil   Hantar PM kepada teman_siber   Quote dan BalasQuote

ittiQan
Warga Rasmi
Menyertai: 28.10.2003
Ahli No: 4722
Posting: 7
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-12-03 07:27


a;ah,,,
bestttttttt

Bookmark and Share

    


  Member Information For ittiQanProfil   Hantar PM kepada ittiQan   Quote dan BalasQuote

mujahidah81
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.11.2003
Ahli No: 4870
Posting: 26
Dari: Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 04-12-03 15:29


...
Hmmm...mestilah iklan petronas yg best.thn ni, mesejnya bagus sgt..iklan2 lain tak tengok sgt...



Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah81Profil   Hantar PM kepada mujahidah81   Quote dan BalasQuote

wasilatul_furqan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.06.2003
Ahli No: 1610
Posting: 22
Dari: Kertih/Tronoh

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-12-03 00:35


erm.bagus..sbg warga petronas ana turut berbangga ngan sahabat2 sume..teruslah menyokong petronas dan kalau isi minyak tu gunalah minyak tempatan..

budak tu mmg jatuh secara tak sengaja..nantikan iklan petronas raye cina ni plak yer..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wasilatul_furqanProfil   Hantar PM kepada wasilatul_furqan   Pergi ke wasilatul_furqan's Website   Quote dan BalasQuote

nawwal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 448
Posting: 509
Dari: .:Garden of Knowledge and Virtue:.

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-12-03 22:40




Ana.....suka 3 iklan ni....

*yg Petronas tu.....suka sgt tengok!
*yg TV3 tu....konon2nya baru balik dari London....
*yg Telekom...MAKSU TIMAH......ADA PANGGILAN!!....dah lama iklan ni...tp tetap BEST!!

Wassalam..

-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq m

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawwalProfil   Hantar PM kepada nawwal   Pergi ke nawwal's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
ę Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.156876 saat. Lajunya....