Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-11-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
" Jika anda berada dalam jamuan di rumah orang hendaklah menjaga perangai dan menjaga mata; dalam solat menjaga hati; dan dalam pergaulan menjaga lidah."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 51
Ahli: 0
Jumlah: 51




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 1 hari, 10 jam, 19 minit yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: Sesiapa yang study di luar negara?


Carian Forum

Moderator: Administrator, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» Sesiapa yang study di luar negara?

Please Mendaftar To Post


Oleh Sesiapa yang study di luar negara?

islamic_thinker
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.11.2003
Ahli No: 5165
Posting: 35
Dari: Universiti Al-Azhar,Iskandariah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 18-11-03 14:10


...ana harap sesape yg study kat luar negara tu..sudila kiranya kongsi perasaan kalian sepanjang berada kat luar negara...jauh pulak dgn family..macam ana sendirila...

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_thinkerProfil   Hantar PM kepada islamic_thinker   Pergi ke islamic_thinker's Website   Quote dan BalasQuote

rahabiah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5217
Posting: 76

egypt   avatar


posticon Posting pada: 21-11-03 02:34




Alhamdulillah, pengalaman berada jauh di perantauan mengajar 1001 perkara.. lebih2 lagi berada di Mesir, Bumi Anbiya' juga Ummuddunya.. Bersyukur sgt2 pada Ilahi kerana dicampakkan di Mesir ini utk menimba 1001 macam ilmu yg bermanfaat..

-----------------
Ibtigha' Mardhatillah

[img]http://www.polarhome.com:753/~intan/ex-shibiny/images/forum.gif[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For rahabiahProfil   Hantar PM kepada rahabiah   Quote dan BalasQuote

helmi_technodaie
Warga Rasmi
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5221
Posting: 3
Dari: Nasr City,Cairo

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-11-03 12:00


Alhamdulillah dgn kudrat Ilahi dpt ana sampai ke mari..belajar & mengenali adat budaya serta cara hidup di tempat org...sedihla pula..islamic_thinker,
dah lama ke kat oversea?rasanye tempat enti dgn tempat ana tak ler jauh sangat pun..nanti bila ada jamuan aidilfitri,mcm biasa ana pergi. InsyaAllah kalau tak de assignment yg perlu disiapkan.enti pergi tak nanti?hope dptla jawapan dr enti k?

Bookmark and Share

    


  Member Information For helmi_technodaieProfil   Hantar PM kepada helmi_technodaie   Pergi ke helmi_technodaie's Website   Quote dan BalasQuote

islamic_thinker
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.11.2003
Ahli No: 5165
Posting: 35
Dari: Universiti Al-Azhar,Iskandariah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 22-11-03 13:02


laa..ni aje ke yang belajar kat oversea dlm ukhwah ni...kena pertingkatkan lagi promote komuniti ukhwah ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_thinkerProfil   Hantar PM kepada islamic_thinker   Pergi ke islamic_thinker's Website   Quote dan BalasQuote

miyuki
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 441
Posting: 249
Dari: Auckland

newzealand   avatar


posticon Posting pada: 23-11-03 09:54




wahh...semua dari bumi anbiya' nampaknya. saye sorang yg tersesat kat sini.tkpe la...

raya tahun nih saya tk balik.saje nk rasa raya kat tempat org.tatau la lagi macam mana.kenkadang rasa syahdu jugak bila dgr lagu raya.hehehe

selamat ari raya smua..!!!

-----------------
~www.salwasaleh.blogspot.com/www.tazkirahonline.blogspot.com~

Bookmark and Share

    


  Member Information For miyukiProfil   Hantar PM kepada miyuki   Pergi ke miyuki's Website   Quote dan BalasQuote

alhaq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.06.2003
Ahli No: 1790
Posting: 85

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-11-03 12:06


me too..salam from USA

Bookmark and Share

    


  Member Information For alhaqProfil   Hantar PM kepada alhaq   Quote dan BalasQuote

rahabiah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5217
Posting: 76

egypt   avatar


posticon Posting pada: 28-11-03 03:35




Apa tersesat plak miyuki, da betullah tempatnya ni.. tak kira bumi anbiya' mahupun bumi lain, tetap kita di atas bumi Allah dipayungi langit kebesaranNya.. Ambik course apa ye di New Zealand tu?

Alhamdulillah dari Mesir ada, dari NZ ada, dari US pun ada, dari tempat lain takde ke?

-----------------
Ibtigha' Mardhatillah

[img]http://www.polarhome.com:753/~intan/ex-shibiny/images/forum.gif[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For rahabiahProfil   Hantar PM kepada rahabiah   Quote dan BalasQuote

syirqey
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.11.2003
Ahli No: 5027
Posting: 94
Dari: Pahang, Malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-11-03 23:58


...

Wahh...!! Ramainye yg study kat oversea.. tapi rasenya ana yang paling dekat. kat Indonesia jer.

Raye tahun cukup sedih walaupun dekat tapi takleh balik gara2 nak tunggu cukup perpanjangan visa untuk dapat Kartu Izin Tinggal sementara mcm IC ler..

Pada rakan2 di oversea. Terimalah lagu dendang perantau ( Cari sdr kasetnya yer).. Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For syirqeyProfil   Hantar PM kepada syirqey   Quote dan BalasQuote

adlan
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1053
Posting: 467
Dari: Planet Pumpkin

uk  


posticon Posting pada: 29-11-03 01:26




Ishh ade lagi nih...hehehe...
ramai lagi yg nyorok tu...promote lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For adlanProfil   Hantar PM kepada adlan   Pergi ke adlan's Website   Quote dan BalasQuote

miyuki
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 441
Posting: 249
Dari: Auckland

newzealand   avatar


posticon Posting pada: 03-12-03 12:22


amik course ape?hehehe..bCom..majoring in econs n acctg in sya Allah..
hmm..raye kat sini pun best rupenyer..tak rase sedih punn...

Bookmark and Share

    


  Member Information For miyukiProfil   Hantar PM kepada miyuki   Pergi ke miyuki's Website   Quote dan BalasQuote

nur_rabeahelmi(arwah)
Warga Rasmi
Menyertai: 25.10.2003
Ahli No: 4671
Posting: 2
Dari: Maahad Darul Rahim,Cairo,Egypt

egypt  


posticon Posting pada: 03-12-03 16:06


...
Nampaknya ni semuanya kakak2 & abg2..
mungkin kite je yg paling kecik kat sini..
dari maahad darul rahim..
memang asal dari sini tapi dibesarkan oleh keluarga angkat selama lebih 14 thn di m'sia..
kite baru je balik sini..dah sebulan lebih...
sedih sebab tak dapat balik raya kat johor dgn kelantan..

-----------------
"Sesungguhnya Aku (Allah) telah menurunkan Az-Zikr (Al-Quran) dan sesungguhnya Akulah yang (bertanggungjawab) memeliharanya (atas kesuciannya)."- Surah Al-Hijr ayat 9

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_rabeahelmi(arwah)Profil   Hantar PM kepada nur_rabeahelmi(arwah)   Pergi ke nur_rabeahelmi(arwah)'s Website   Quote dan BalasQuote

syirqey
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.11.2003
Ahli No: 5027
Posting: 94
Dari: Pahang, Malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-12-03 00:34




Nampaknya tak bertambah juga ye yang masuk posting ni.. takkan ramai ni jer yg masuk ukhwah. kena banyak promosi luar nih...

Pada sahabat2 dinegara lain.. Semoga keteguhan iman dan ketaqwaan sentiasa subur bersama tunas bersemai iman selamanya, Insya Allah.. Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For syirqeyProfil   Hantar PM kepada syirqey   Quote dan BalasQuote

isa-VR4
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 20
Posting: 571
Dari: Kemaman Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 24-12-03 00:41


oversea???

Bookmark and Share

    


  Member Information For isa-VR4Profil   Hantar PM kepada isa-VR4   Pergi ke isa-VR4's Website   Quote dan BalasQuote

adlan
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1053
Posting: 467
Dari: Planet Pumpkin

uk  


posticon Posting pada: 24-12-03 01:15




syirqey, anta bawak k/terbang, edarkan risalah2 komuniti [email protected]...
gerenti ramai yg join topik ni...hehehehe

-----------------
"Perjuangan Ibarat Mata Rantai.. Kita Bukanlah Orang Yang Pertama Dan Kita Bukanlah Orang Yang Terakhir...Wallahua'lam"

Bookmark and Share

    


  Member Information For adlanProfil   Hantar PM kepada adlan   Pergi ke adlan's Website   Quote dan BalasQuote

putera_bongsu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.12.2003
Ahli No: 5875
Posting: 37
Dari: seberang laut

australia   avatar


posticon Posting pada: 08-01-04 23:29



Join the club....ni haa...budak kampong menuntut ilmu,menimba pengalaman dan meluaskan pandangan kt bumi kangaroo!!...yet still...proud to be Anak Malaysia!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For putera_bongsuProfil   Hantar PM kepada putera_bongsu   Quote dan BalasQuote

khalifah1928
Warga Rasmi
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6384
Posting: 19
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-01-04 23:40



nampaknya ramai sahabat2 kita yang berada di oversea, dari berlainan negara pulak tu. insya-ALLAH, mungkin kita boleh merancang untuk diadakan aktiviti rombongan ke luar negara selepas ini. ana sendiri teringin jugak nak pergi bumi anbiya', sekarang ni ana kat UK.


Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifah1928Profil   Hantar PM kepada khalifah1928   Quote dan BalasQuote

mohm3
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 784
Posting: 216
Dari: malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 17-01-04 01:56




ana dari mesir juga. ramai ke ahli dari mesir?

-----------------
akal yang hidup itu sentiasa berfikir, hati yang hidup sentiasa berzikir, nafsu yang hidup sentiasa merangsang ke arah kebaikan dan badan yang hi

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohm3Profil   Hantar PM kepada mohm3   Pergi ke mohm3's Website   Quote dan BalasQuote

islamic_thinker
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.11.2003
Ahli No: 5165
Posting: 35
Dari: Universiti Al-Azhar,Iskandariah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 03-02-04 17:04


kembali..maaflah..dah lama tak follow up this topic...ana bz sikit..
ada jugak terlintas di hati ana nak buat JK Ukhwah kat bumi anbiya'...tapi ana takut kalau tak ramai yg hadir bila tiba waktu yg dijanjikan..itulah masalah yg paling besar sekali bagi ana..nak buat kat rumah mak saudara ana pun rasanya tak ada masalah tapi tulah ...nantilah kalau dah betul2 ramai,kita boleh sama2 fikirkan idea ni ok?

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_thinkerProfil   Hantar PM kepada islamic_thinker   Pergi ke islamic_thinker's Website   Quote dan BalasQuote

mzama_11
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.12.2003
Ahli No: 5804
Posting: 35
Dari: bumi Allah

australia   avatar


posticon Posting pada: 05-02-04 17:36



ntahnye ramai betul dr bumi anbiya'
ana jugak tersesat kat melbourne
xde dak aussie lg ker?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mzama_11Profil   Hantar PM kepada mzama_11   Quote dan BalasQuote

ultramaman
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.02.2004
Ahli No: 7306
Posting: 22
Dari: tampin

Johor  


posticon Posting pada: 17-02-04 10:19


im at uk

Bookmark and Share

    


  Member Information For ultramamanProfil   Hantar PM kepada ultramaman   Quote dan BalasQuote

cassia
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.12.2003
Ahli No: 5605
Posting: 25
Dari: aucKland

newzealand  


posticon Posting pada: 05-03-04 02:53


assalammualaikum..kiterkawan miyuki..kat nzealand juge..cumer tak samer course dgn dier jer..kiter amik chem n materials engineering..insya allah ader lagi 2 thn kat sini...moga2 dipermudahkan langkah olehNYA..insya Allah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For cassiaProfil   Hantar PM kepada cassia   Pergi ke cassia's Website   Quote dan BalasQuote

marinaosman
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.03.2004
Ahli No: 7750
Posting: 33
Dari: scotland

uk   avatar


posticon Posting pada: 05-03-04 08:22


.....me me.....include me too... saye kat UK.....alhamdulillah setakat ni semua ok je, kalau nak kata susah study, biasela tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For marinaosmanProfil   Hantar PM kepada marinaosman   Quote dan BalasQuote

didahoney
Warga Rasmi
Menyertai: 05.03.2004
Ahli No: 7763
Posting: 7
Dari: ardul kinanah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-03-04 18:12


assalamualaikum semua sahabat di serata dunia...ana mendoakan agar kita semua dapat kejayaan dan mencapai apa yg d impikan...insyaallah..
ana dari bumi anbiya` mansourah..salam ukhwah fillah dari ana...

Bookmark and Share

    


  Member Information For didahoneyProfil   Hantar PM kepada didahoney   Quote dan BalasQuote

see_you_di_soton
Warga Rasmi
Menyertai: 13.04.2004
Ahli No: 8360
Posting: 10
Dari: selangor

uk   avatar


posticon Posting pada: 15-04-04 05:39




alhamdulillah saya skrg kat uk..perasaan?? sedihlah sbb jauh dr family...

Bookmark and Share

    


  Member Information For see_you_di_sotonProfil   Hantar PM kepada see_you_di_soton   Quote dan BalasQuote

centric
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.03.2004
Ahli No: 7819
Posting: 335

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-04-04 08:01




ana dulu belajar kat uk selama 5 thn termasuk ngan a-level. balik malaysia tahun 2000. anyway seronok juga dapat belajar negara org. makan tu alhamdulillah tak susah sebab kat tempat study ana ramai juga org Islam. sembahyang Jumaat?? ana selalu juga ponteng kelas accounting untuk sembahyang. raya sana meriah juga sebab ramai yang tak balik malaysia. musim salji. wow, seronok sebab dapat main salji. sejuk.. hmmm puasa. ok aja sebab kat sana waktu berbuka kalau tak silap dalam pukul 4 lebih petang or lima petang. kejap aja puasa. ingat lagi mula-mula pergi sana, ana memang susah sangat dengan bahasa English sampaikan masa a-level ada subject yang failed. banyak pula cerit.

Bookmark and Share

    


  Member Information For centricProfil   Hantar PM kepada centric   Quote dan BalasQuote

centric
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.03.2004
Ahli No: 7819
Posting: 335

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-04-04 08:01




ana dulu belajar kat uk selama 5 thn termasuk ngan a-level. balik malaysia tahun 2000. anyway seronok juga dapat belajar negara org. makan tu alhamdulillah tak susah sebab kat tempat study ana ramai juga org Islam. sembahyang Jumaat?? ana selalu juga ponteng kelas accounting untuk sembahyang. raya sana meriah juga sebab ramai yang tak balik malaysia. musim salji. wow, seronok sebab dapat main salji. sejuk.. hmmm puasa. ok aja sebab kat sana waktu berbuka kalau tak silap dalam pukul 4 lebih petang or lima petang. kejap aja puasa. ingat lagi mula-mula pergi sana, ana memang susah sangat dengan bahasa English sampaikan masa a-level ada subject yang failed. banyak pula cerit.

Bookmark and Share

    


  Member Information For centricProfil   Hantar PM kepada centric   Quote dan BalasQuote

fajar_rusile
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 94
Posting: 23
Dari: Manchester

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-04-04 02:20




Rupanya ramai juga student oversea kat community ni yer. Tahniah kepada mereka-mereka yang bertungkus lumus mewujudkan ukhwah.com kerana berjaya menarik perhatian saudara-saudara kita dari oversea..

Ana pun dari UK.. tak berapa sedih tinggalkan family kerana kami dah biasa berjauhan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fajar_rusileProfil   Hantar PM kepada fajar_rusile   Quote dan BalasQuote

soff-one
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5828
Posting: 47
Dari: Bocholt, Germany

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-04-04 06:06




ana lom pegi lagi obersee tuh.nnt ahh insya Allah tahun dpan Januari ana akan fly ke germany..insya Allah engineering course....

Bookmark and Share

    


  Member Information For soff-oneProfil   Hantar PM kepada soff-one   Pergi ke soff-one's Website   Quote dan BalasQuote

alea13
WARGA SETIA
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6228
Posting: 1483
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 03-05-04 15:01


Quote:

On 2004-04-19 06:06, soff-one wrote:


ana lom pegi lagi obersee tuh.nnt ahh insya Allah tahun dpan Januari ana akan fly ke germany..insya Allah engineering course....






soff-one.. moga berjaya dlm all ur exams.. bertambah lagi komuniti msia kat deutschland ni nanti..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alea13Profil   Hantar PM kepada alea13   Pergi ke alea13's Website   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-05-04 22:58




saya pun belaja kat luar negara...kat bumi anbiya'...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

fatah_005
Warga Rasmi
Menyertai: 10.04.2004
Ahli No: 8318
Posting: 1
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 08-05-04 03:46


ramai nyer yg study kat overseas,ramai juga yg dari mesir
saya student di syria,ada lagi yg dari sini tak


Bookmark and Share

    


  Member Information For fatah_005Profil   Hantar PM kepada fatah_005   Pergi ke fatah_005's Website   Quote dan BalasQuote

ummu_najah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.05.2004
Ahli No: 9199
Posting: 182
Dari: egypt

egypt   avatar


posticon Posting pada: 30-05-04 00:08




ermm..study kat manerr2 pun samerr..aper yang muhim adalah manfaat ilmu yang dipelajari dgn baik adalah penting....walau kiter blajar tinggi sekali maner pun kalau tak manfaatkan ilmu xder guna jugak...ilmu tanpa amal sia2 belaka....ermm..pada sahabat2 yang mengaji di al-azhar khususnya...aaa sama2lah konsi2 ilmu agama yang kita pelajari...insyaallah berkat..berkat dan mardhotillah penting....ermm bolehlaa kiter kongsi2 kan pengalaman tinggal kat negara org...contoh di mesir kan...gedung ilmu agama..masya allahlah kan.....wallahualam.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_najahProfil   Hantar PM kepada ummu_najah   Pergi ke ummu_najah's Website   Quote dan BalasQuote

hizbullah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3691
Posting: 110
Dari: Terengganu

egypt  


posticon Posting pada: 30-05-04 05:53


wbt

emm ramailah jugak yang study oversea ni,ramainya dari bumi ambiya' and uk lah yer.tapi rasanya ramai lagi yang nyorok tu. key lah ana pun samalah nak posting kat sini.student Ain Shams tahun satu.salam ukhwah utk seme.

and satu lagi kat sof one tu.nanti pi deutch bagitau ana ea.key salam

Bookmark and Share

    


  Member Information For hizbullahProfil   Hantar PM kepada hizbullah   Pergi ke hizbullah's Website   Quote dan BalasQuote

soff-one
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5828
Posting: 47
Dari: Bocholt, Germany

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-05-04 07:35


wbt

ehh.anta ol pulak mlm td yer hizbullah..pagi waktu malaysia tu..insya Allah nnt ana bgtau..adalah dlm early january..

sahabat ana yg nak pg German skali pun ade yg masuk ukhwah sini..die masuk lewat dr ana..tp postin' lg banyak..ehh ana lupe lakk nick die..kalu tak silap harten kut..nak tanya die tgh tdo..so,inilah kami bakal germany student..

doakan kami dlm xm~around da corner...

Bookmark and Share

    


  Member Information For soff-oneProfil   Hantar PM kepada soff-one   Pergi ke soff-one's Website   Quote dan BalasQuote

yeop
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.05.2004
Ahli No: 9097
Posting: 199
Dari: Aalen

germany  


posticon Posting pada: 30-05-04 09:41



dengar khutbah jumaat bahasa turki..

-----------------

\Mudah-mudahan kita terdiri dikalangan golongan abdan syakura.


Bookmark and Share

    


  Member Information For yeopProfil   Hantar PM kepada yeop   Quote dan BalasQuote

adlan
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1053
Posting: 467
Dari: Planet Pumpkin

uk  


posticon Posting pada: 30-05-04 13:02




humanggg..soff-one & teman tu nak pi germany ekk?
hmm..germany tu nnti enta pegi kat belah mane?
ape nama tmpt bljr enta tu?

nmpknya boleh la ana tumpang tggl kt umah enta kalo ana nak gi germany nnti..
bukn jauh pun..eheh..

-----------------
"Perjuangan Ibarat Mata Rantai.. Kita Bukanlah Orang Yang Pertama Dan Kita Bukanlah Orang Yang Terakhir...Wallahua'lam"

Bookmark and Share

    


  Member Information For adlanProfil   Hantar PM kepada adlan   Pergi ke adlan's Website   Quote dan BalasQuote

hajidah_aiman
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 358
Posting: 542
Dari: Perlis Indera Kayangan

Perlis  


posticon Posting pada: 02-10-04 03:53



Pengalaman tak banyak sangat kat luar negara ni sebab baru ja sampai uk ni seminggu buat masa ni Alhamdulillah tak ada masalah sangat, rindu pada keluarga memang tak dapat dinafikan tapi taklah kronik sangat mungkin sebab baru lagi kat sini lepas ni tak tau laa...seronok juga dapat tengok negara orang ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajidah_aimanProfil   Hantar PM kepada hajidah_aiman   Pergi ke hajidah_aiman's Website   Quote dan BalasQuote

muthanna
Warga Rasmi
Menyertai: 10.10.2004
Ahli No: 11747
Posting: 1
Dari: kk

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-10-04 13:37



Salam perkenalan,
ana dari bumi kangaroo australia,amik medic di monash uni.semoga dpt bertaaruf dgn forumers lain.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muthannaProfil   Hantar PM kepada muthanna   Pergi ke muthanna's Website   Quote dan BalasQuote

HuffazGirl
Warga Rasmi
Menyertai: 18.04.2004
Ahli No: 8468
Posting: 7

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-05-05 13:47


assalmmualaikum shbt........eamai juge shbt2 ukhwah yg brade d oversea.........alhmdlh .tkkira d malaysia atau d luar negara........janji kitapandai mmbawa diri n munggunakan mase yg ade dgn sbaik mungkin...............alhmdlh ana juge d i ovrsea............dah hampir 2 thn d perantauan....mcm hal yg baru yg blh kite dpt n timba penglmn........asalkn kita pasang niat yg baik..........ingt ape tujuan kita d hantar.......salah satu perkara yg biase d alami..........setelh smpai ke ngara org adalah kejutan budaya.........maka kita kekalkn budaya kita sbg org malaysia walau di mana kita brade.........tapi ape yg baik kita blh jadikn ptunjuk yg buruk cubelh kita cube elakkn dr trpengaruh...........salamperantaun.......23-5-2005

Bookmark and Share

    


  Member Information For HuffazGirlProfil   Hantar PM kepada HuffazGirl   Quote dan BalasQuote

tootmirlight
Warga Rasmi
Menyertai: 23.05.2005
Ahli No: 16677
Posting: 1
Dari: portable hard disc drive

germany   avatar


posticon Posting pada: 23-05-05 22:38




saje je... nak try posting kat cni..

salam perkenalan

germany

Bookmark and Share

    


  Member Information For tootmirlightProfil   Hantar PM kepada tootmirlight   Quote dan BalasQuote

ana_MUSLIMAH2606
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.03.2005
Ahli No: 15240
Posting: 215
Dari: i`m proud to be MALAYSIAN..

uk   avatar


posticon Posting pada: 23-05-05 23:22


UK students..which part of UK?
p/s:salam ukhwah dari swansea..

-----------------
ISLAM is the perfect way to live..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_MUSLIMAH2606Profil   Hantar PM kepada ana_MUSLIMAH2606   Quote dan BalasQuote

fiafarha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.06.2003
Ahli No: 1209
Posting: 79
Dari: t`ganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-05-05 23:29



hampir 8 bulan berada di bumi anbiya` ni..byk yg saya dpt pelajari...sekejap jer rasa berlalu.sayang lak nak tinggalkan bumi mesir ni..skrg dah start imtihan akhir (23/5-13/6)..doakan kejayaan kami di sini..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fiafarhaProfil   Hantar PM kepada fiafarha   Quote dan BalasQuote

al-akh
Warga Rasmi
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5066
Posting: 1
Dari: dimasq

syria   avatar


posticon Posting pada: 25-05-05 00:24




kaifahalukum....
ana sekadar nak penuhkan forum niii...
bagi ustaz2 yang luar negara tu cubalah tetapkan matlamat.....islam yg utama


al-islamu ya'lu wa la yu'la 'alaih!!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For al-akhProfil   Hantar PM kepada al-akh   Pergi ke al-akh's Website   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 26-05-05 05:42


Tempat ana hanya bersebelahan dengan dengan Deutschland, di seberang sungai Rhin...
Di Alsace.
Agak melucukan, masih ada rakyat Perancis yang menganggap Alsace adalah daerah Germany...


-----------------
Image hosted by Photobucket.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

Zirma
Warga Rasmi
Menyertai: 23.05.2005
Ahli No: 16674
Posting: 1
Dari: Dublin

ireland   avatar


posticon Posting pada: 31-05-05 19:53



Saya dr Dublin, Ireland. Mari meramaikan student Engineering kat sini..... Biasa medical student je yg bersepah.... So, sapa2 yg bercadang nak gi UK bolehla tukar fikiran tu. JPA dah turunkn quota ke UK tapi ke Europe boleh lagi. Btw, sy postgrad kat sini.
Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For ZirmaProfil   Hantar PM kepada Zirma   Quote dan BalasQuote

syal
Warga Rasmi
Menyertai: 22.03.2006
Ahli No: 23638
Posting: 1
Dari: sydney, aussie

australia   avatar


posticon Posting pada: 11-04-07 15:07


Assalamualaikum semua..saya syaliana..sekarang tengah study kat sydney, aussie..
boleh dok kat tempat org ni macam-macam experience yang saya dapat..bittersweet memories of sebab!..it makes me become a better person each and every day..alhamdullillah..4 Allah's guide~

Bookmark and Share

    


  Member Information For syalProfil   Hantar PM kepada syal   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-04-07 15:49


dok kat jordan...
ada plan nak jalan jordan?
bolehlah contact..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 11-04-07 15:51


bila balik zilzal? kalau dah nak balik...mungkin tak sempat jumpa, teman akan juga ke negara arab. negara minyak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 03-09-07 13:23


hmm,saya cadang nak belajar kat UK.ada sesiapa boleh tolong tak?.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

sinaran_timur
Warga Rasmi
Menyertai: 22.03.2004
Ahli No: 8124
Posting: 2
Dari: eire

Perlis  


posticon Posting pada: 14-09-07 12:38


salamm..sorry sis zirma..bukan ana tak setuju dengan cadangan enti promote ireland..cumenye setau ana...medic saja yang jpa recognise..course2 lain tak ada..sebabnya ana buat accounting kat dublin tapi kolej tu join venture dengan u kat uk dan u tu jpa recognise...kalau engineering ana tak pasti...dan untuk sesiapa yang nak datang west country..ana cadangkan better ke uk....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sinaran_timurProfil   Hantar PM kepada sinaran_timur   Quote dan BalasQuote

kunciair
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2007
Ahli No: 30929
Posting: 184
Dari: perak

malaysia  


posticon Posting pada: 14-09-07 12:57


mest sronokkan duduk study kat luar negara... :-)
saya pun ada angan2 untuk smbung study kat luar negara...
sekarang saya ngah diploma dalam jurusan kejuruteraan...
insyaallah ada rezeki saya nak sambung kat JEPUN dalam bidang yang sama....
doakan lah agar impian saya tercapai.... :lol:


-----------------
wanita hiasan dunia..adalah permata yang paling berharga bagi lelaki


Bookmark and Share

    


  Member Information For kunciairProfil   Hantar PM kepada kunciair   Quote dan BalasQuote

abqoriah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.07.2007
Ahli No: 30530
Posting: 43
Dari: senawang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-09-07 13:35


salam...
wah rmainyer dr ardul kinanah dan uk...rasanya ana seorang saja dr morocco...ada sesiapa lagi tak dr sini? :-)
kat sini ana ambil dirasat islamiah...erm berjauhan dengan keluarga... memang rindu,bila sahur ingat waktu sahur dengan family huhu..sedih pulak..
erm tapi nme pun belajar kan kena kuat smmgt..
hampir 1 tahun ana kat sini,waktu mula datang sini 3 hari lagi nak raya,jadi tahun ni tahun kedua raya dengan kawan-kawan kat sini,tak adalah sunyi sangat...
tapi alhamdulillah ana sempat puasa kat mesir kejap sebelum datang ke morocco ni...
ingat nak raya sana...yela seronok juga duduk mesir...erm last minute kena pergi sini..jadi ana dapat rasa puasa kat 2 tempat...
okla salam dr bumi andalus...

Bookmark and Share

    


  Member Information For abqoriahProfil   Hantar PM kepada abqoriah   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 14-09-07 14:41


assalammualaikum...
Nampaknya saya tak boleh masuk group lah sebab saya belajar di luar negeri Perak saja....

http://studiouniversiti.blogspot.com/


-----------------
http://studiouniversiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-09-07 15:42


I'M IN USA...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

nak_jadi_baik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.10.2007
Ahli No: 31409
Posting: 112
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-11-07 19:38


mesir.. iskandariah :) windu famili..huhu.. da 2taun xraye sama-sama.. azam balik tiap-tiap taun jumpa mak..hehe.tapi sabar saja even kalau balik xsempat raya sebab kuliah awal..huhu..tak apa.. demi ilmu yang sangat bernilai ni.. insyaallah dengan jihad ni Allah permudahkan jalan ke syurga kita semua.. amin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nak_jadi_baikProfil   Hantar PM kepada nak_jadi_baik   Quote dan BalasQuote

mujahid25
Warga Rasmi
Menyertai: 04.01.2005
Ahli No: 13534
Posting: 20
Dari: Taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-11-07 04:28


Assalamualaikum....saya dari bumi Mesir..Mana kawan dari luar negara lain?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid25Profil   Hantar PM kepada mujahid25   Pergi ke mujahid25's Website   Quote dan BalasQuote

salsyafiqah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4174
Posting: 53
Dari: temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-11-07 09:44


hmm
ana pun dekat saja, negara seberang indonesia

Bookmark and Share

    


  Member Information For salsyafiqahProfil   Hantar PM kepada salsyafiqah   Quote dan BalasQuote

dziaulhaq
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12403
Posting: 563
Dari: perut IBU

singapore   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 01:46


ramai'yang dr mesir..dr cawangan mana??ada dr shoubra tak?? :berfikir:


-----------------

[ Telah diedit oleh: dziaulhaq pada 14-11-07 01:47 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For dziaulhaqProfil   Hantar PM kepada dziaulhaq   Quote dan BalasQuote

nurulain
WARGA SETIA
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8792
Posting: 450
Dari: somewhere i belong

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 04:39


Assalamualikum wbt
saya belajar kat University of New South Wales, Sydney, Australia..
InsyaAllah 2 tahun kat sini...then tak tau lagi lepas ni ke mana
maybe UK,US or NZ...or maybe somewhere else
semoga Allah mempermudahkan segalanya...amin

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulainProfil   Hantar PM kepada nurulain   Quote dan BalasQuote

drzul-f
WARGA SETIA
Menyertai: 22.01.2005
Ahli No: 13857
Posting: 487
Dari: Simferopol', Crimea, Ukraine

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 05:09


salam...ana dari bumi bekas soviet union..ukraine. salam ukhwah

Bookmark and Share

    


  Member Information For drzul-fProfil   Hantar PM kepada drzul-f   Pergi ke drzul-f's Website   Quote dan BalasQuote

nurulain
WARGA SETIA
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8792
Posting: 450
Dari: somewhere i belong

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 05:13


Pada 11-04-07 15:07 , syal posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum semua..saya syaliana..sekarang tengah study kat sydney, aussie..
boleh dok kat tempat org ni macam-macam experience yang saya dapat..bittersweet memories of sebab!..it makes me become a better person each and every day..alhamdullillah..4 Allah's guide~


salam syaliana
uni mana kat sydney..
kak nurul UNSW
kalau dah kenal lama maybe boleh kenal masa open house Aidil Fitri MSD hari tu...
tak apa..raya next year lah pula...
InsyaAllah..kak nurul 2009 habis..


-----------------
Nurul AH
[ Telah diedit oleh: nurulain pada 14-11-07 07:45 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulainProfil   Hantar PM kepada nurulain   Quote dan BalasQuote

khalilah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.06.2004
Ahli No: 9293
Posting: 37
Dari: kajang

morocco  


posticon Posting pada: 14-11-07 06:42


abqoriah dr morocco ye? saya pun dr morocco.. ni masuk tahun ke-3 =Dbidang bahasa dan kesusasteraan arab.. (confirm awak kenal akak kan?)

Bookmark and Share

    


  Member Information For khalilahProfil   Hantar PM kepada khalilah   Quote dan BalasQuote

akmal_n
Warga Rasmi
Menyertai: 12.11.2007
Ahli No: 31671
Posting: 1
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 15-11-07 20:10


salam
saya study kat indonesia saja
sudi2 lah datang ke sini
walaupun dekat dengan negara sendiri, masih tak dapat pulang sekerap mana
indonesia banyak tempat yang menarik :bunga:
[ Telah diedit oleh: akmal_n pada 15-11-07 20:30 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For akmal_nProfil   Hantar PM kepada akmal_n   Quote dan BalasQuote

Salamat
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.08.2007
Ahli No: 30825
Posting: 91

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 21:26


Assalamualaikum ...

ana studi di gopeng hagen...
:-D :-D :-D


-----------------
salamatsabtu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For SalamatProfil   Hantar PM kepada Salamat   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 04:42


Pada 21-11-03 02:34 , rahabiah posting:

!!! QUOTE !!!



Assalamualaikum :kelip:
betul itu.....
Banyak pengalaman.. Yang penting belajar di tempat orang tak sama dengan negara sendiri...
Betul tak???

Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 13:10


Pada 21-11-07 04:42 , as-syafie posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-11-03 02:34 , rahabiah posting:

!!! QUOTE !!!



Assalamualaikum :kelip:
betul itu.....
Banyak pengalaman.. Yang penting belajar di tempat orang tak sama dengan negara sendiri...
Betul tak???

ye kan.. bak kata pepatah "jauh perjalanan luas pemandangan" :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.146464 saat. Lajunya....