Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 14-04-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita bergerak ke arah apa yang difokus
-- Dari filem Kung Fu Panda

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 53
Ahli: 0
Jumlah: 53




  Yang Masuk Ke Sini
Kang: 8 hari yang lalu
lidah-penghunus: 10 hari yang lalu
muslimin23: 18 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: KENALI LELAKI MELALUI RAMBUT NYA


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »»  KENALI LELAKI MELALUI RAMBUT NYA

Please Mendaftar To Post


Oleh KENALI LELAKI MELALUI RAMBUT NYA

aimanqistina
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.10.2003
Ahli No: 4710
Posting: 57
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-11-03 12:38


1) RAMBUT LURUS - bijak, seorang yang happy, bergaya, cemburu,dan
berpontisi dalam bidang kesenian.
2) RAMBUT KERENTING TEBAL- kurang bijak, degil, cenburu kuat,
romantic, banyak pergaulan dan susah dalam menyelesaikan masalah
diri.tidak
suka termenung,
3) RAMBUT KERENTING NEGRO- bijak, ego, cemburu buta, romantic ,
memilih dan mudah mengamuk bila susah hendak selesaikan masalah.
4) RAMBUT IKAL MAYANG- bijak, berfikir sebelum melakukan sesuatu,
berfikiran terbuka, banyak pergaulan, dan mudah memaaf kan
seseorang
dengan kesilapan lalu.
5) RAMBUT HALUS/LEMBUT- bijak sangat, memilih, pemaaf, manja,
tegas dan cepat melakukan perkerjaan dengan bersungguh-sungguh.
6) RAMBUT SIKIT- bijak, sentiasa berfikiran negetif pada
seseorang, ego, dan pandai membuka perniagaan walaupun kecil.
7) RAMBUT PERANG- kurang bijak, berfikiran terbuka, pemaaf, sosial
dan bijak lari daripada masalah.
RAMBUT TEBAL- bijak, degil, cemburu, romantic, kasar, banyak
kawan, dan pandai mengambil hati seseorang.
9) RAMBUT KUSUT- sangat bijak, berfikiran terbuka, banyak
pergaulan, garang, susah nak memaafkan seseorang, dan pandai dalam
mengurusan
sesuatu tanpa pertolongan.
10) RAMBUT BERUBAN-kurang bijak, suka termenung, sosial sikit,
berfikiran terbuka dan pandai selesai kan masalah diri


-----------------
--Cinta itu ibarat kentut, ditahan sakit, dilepas malu--

Bookmark and Share

    


  Member Information For aimanqistinaProfil   Hantar PM kepada aimanqistina   Quote dan BalasQuote

adeq_shiFa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 410
Posting: 315
Dari: BuMi

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 12-11-03 13:06


pompuan takda ker?

-----------------
Allah knows what's the best for us ^_^

Bookmark and Share

    


  Member Information For adeq_shiFaProfil   Hantar PM kepada adeq_shiFa   Quote dan BalasQuote

aimanqistina
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.10.2003
Ahli No: 4710
Posting: 57
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-11-03 13:11


insyaAllah, kalau abg maklumat tu nanti abg post key....

-----------------
--Cinta itu ibarat kentut, ditahan sakit, dilepas malu--

Bookmark and Share

    


  Member Information For aimanqistinaProfil   Hantar PM kepada aimanqistina   Quote dan BalasQuote

adeq_shiFa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 410
Posting: 315
Dari: BuMi

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 12-11-03 13:19


wokieyzz... tp rambut saya yg no 4.. betol lah tu..
atau ni pompuan atau laki sama aje?

-----------------
Allah knows what's the best for us ^_^

Bookmark and Share

    


  Member Information For adeq_shiFaProfil   Hantar PM kepada adeq_shiFa   Quote dan BalasQuote

al-faizzun
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4299
Posting: 151
Dari: Johor Bahru

Perak  


posticon Posting pada: 12-11-03 13:32


Assalamualaikum,

Macam tak sama je dengan perangai ana le .

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-faizzunProfil   Hantar PM kepada al-faizzun   Quote dan BalasQuote

AdAwiAh_1210
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 649
Posting: 120
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-11-03 13:47


hihi boleh caya ke ni...



Bookmark and Share

    


  Member Information For AdAwiAh_1210Profil   Hantar PM kepada AdAwiAh_1210   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 12-11-03 23:55


Macam 100% tak kena dengan sikap saya. Kajian ni tak boleh pakai.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

syabab
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 2043
Posting: 106
Dari: KEDAH

Kedah  


posticon Posting pada: 13-11-03 00:25


sapa buat kajian ni?
kalau buat berapa tahun pemantauan?

kalau kita kita tengok...banyak sangat ciri2 pada badan manusia sering dikaji untuk menunjukkan peribadi...

tapi kalau semua benda yang ada pada badan manusia di kaji @ kita baca ciri2 itu secara serentak...
tentu kita dapat tengok ianya barcanggah antara satu sama lain...

nak cakap kat sini....sebab manusia ada macam2 rupa dan gaya, tabiat dan sifat dan perasaan dan hati..

sekadar pandangan.
wassalam

-----------------
Dakwah itu adalah jihad, jihad itu adalah pengorbanan, dan oleh itu adalah wajib seorang pendakwah itu berkorban



Bookmark and Share

    


  Member Information For syababProfil   Hantar PM kepada syabab   Quote dan BalasQuote

achik_solehah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.07.2003
Ahli No: 2015
Posting: 654
Dari: Kuantan

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-11-03 01:57


assalamualaikum..

ana rasa tak perlulah kita terlalu percaya dgn perkara2 sedemikian...kalau betul pun mungkin satu kebetulan. Yang penting sikap yg baik atau buruk itu ditentukan oleh diri kita sendiri.

Bookmark and Share

    


  Member Information For achik_solehahProfil   Hantar PM kepada achik_solehah   Pergi ke achik_solehah's Website   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1921

usa   avatar


posticon Posting pada: 13-11-03 02:51


Rambut Kang selalu kusut.... errrr... sama ke? Isk...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

simba
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 184
Posting: 251
Dari: BAnGi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-11-03 03:58


Tambahan :

Rambut kelemumur : Bijak, Romantik, Degil, tak suka syampu rambut..he he

Bookmark and Share

    


  Member Information For simbaProfil   Hantar PM kepada simba   Quote dan BalasQuote

Pozy_Sabry
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.11.2003
Ahli No: 4984
Posting: 83
Dari: KL

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-11-03 08:34


kalo rambut ada sikit kerinting...pastu tak tebal sgt. petanda kaki BOWLING mcm cik aimanqistina tu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Pozy_SabryProfil   Hantar PM kepada Pozy_Sabry   Pergi ke Pozy_Sabry's Website   Quote dan BalasQuote

Rabbit_cute
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.06.2003
Ahli No: 1700
Posting: 265
Dari: Selangor

Pahang  


posticon Posting pada: 13-11-03 09:39


waaah... camtu yer!!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For Rabbit_cuteProfil   Hantar PM kepada Rabbit_cute   Quote dan BalasQuote

sheikhLUTHFI
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3412
Posting: 173
Dari: 'AQaBA,jORDAN

jordan  


posticon Posting pada: 13-11-03 10:34


ye ke?????????///boleh caya?????????

-----------------
CINTAKU hanya milik ALLAH
KASIHKU hanya milik yg berhak

Bookmark and Share

    


  Member Information For sheikhLUTHFIProfil   Hantar PM kepada sheikhLUTHFI   Quote dan BalasQuote

qalbun_nisa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 487
Posting: 63
Dari: ntah

Sabah  


posticon Posting pada: 13-11-03 11:03


bismillahir rahmanir rahim
assalamu alaikum warahmatullahi wabarakatuh
alhamdulillah hamdan lahu wassolatu wassalamu 'ala rasulihi wahabibih

ewah... ni psychological view ke, tilik2 view? ekekke... erm.. ana ada dua soalan.. pertama: kalau lelaki tu botak plak camne kita nak kenal? adakah melalui kumisnyer? satu lagi... kalau rambut dia bukan hitam, bukan putih dan bukan perang, camne plak? ungu masalan...

-----------------
Tuhan..
Dosaku menggunung tinggi..
Tapi rahmatMu melangit meluas...
Harga selautan syukurku...
hanya setitis NikmatMu di bumi...
Tuhan selangkah ku dekat padaMu...
seribu langkah Kau dekat padaku...


Bookmark and Share

    


  Member Information For qalbun_nisaProfil   Hantar PM kepada qalbun_nisa   Quote dan BalasQuote

aimanqistina
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.10.2003
Ahli No: 4710
Posting: 57
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-11-03 11:08


susah nak cakap tu....

-----------------
--Cinta itu ibarat kentut, ditahan sakit, dilepas malu--

Bookmark and Share

    


  Member Information For aimanqistinaProfil   Hantar PM kepada aimanqistina   Quote dan BalasQuote

kakciknah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3875
Posting: 165
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-11-03 11:59


ooooooooo...senang la nak tahu perangai orang lelaki niii berdasarkan jenis rambut diorang..tapi boleh cya ker?

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakciknahProfil   Hantar PM kepada kakciknah   Quote dan BalasQuote

mawaddah_islamiah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.06.2003
Ahli No: 1186
Posting: 55
Dari: pahang

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 14-11-03 09:28


rambut kusut tu sebab tak sikat ker???

-----------------
*JANGAN IMPIKAN PEMUDA SEHEBAT SAIDINA ALI JIKA PERIBADIMU TIDAK SEINDAH FATIMAH R.A*

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawaddah_islamiahProfil   Hantar PM kepada mawaddah_islamiah   Quote dan BalasQuote

raul_gonzalez
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1321
Posting: 396
Dari: .::Kuala Terengganu::.

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-11-03 10:34


tak semua kajian yg dibuat tu betul.....jadi jgn terlampau percaya sudahlah.

-----------------
~MEMBANGUN MENURUT ISLAM~

Bookmark and Share

    


  Member Information For raul_gonzalezProfil   Hantar PM kepada raul_gonzalez   Pergi ke raul_gonzalez's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-11-03 10:52


perbezaan yg begitu ketara....
memang tak payah percaya benda semua nie...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

MohdZakri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4163
Posting: 76
Dari: Bandar Baru Bangi

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-11-03 14:32


Memandangkan semua muslimat dah tahu peranagi kita cam mana...lepas nie muslimin cepat-cepat botakkan kepala noh...nanti dia orang tak boleh nilai kita kan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdZakriProfil   Hantar PM kepada MohdZakri   Pergi ke MohdZakri's Website   Quote dan BalasQuote

ukay_gurl_14
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 801
Posting: 71
Dari: Somewhere i belong..from Allah

uk  


posticon Posting pada: 14-11-03 15:45


assalamualaikum wbt..oh,gitu pulak yerr .cam gini,kena ubah style aa kalo lelaki tu nak nampak macho -jocking-..ala..rambut camne pon,kalo perangai cam ape je..tak gune gax .rambut beckham lg cute


-----------------
:~ΜΡĩąňķāĨĦ~:
||Lif3 is An Act Of Art,It works by those who lives in it||

Bookmark and Share

    


  Member Information For ukay_gurl_14Profil   Hantar PM kepada ukay_gurl_14   Pergi ke ukay_gurl_14's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-11-03 16:13


Kalau Prof bonding rambut camner...hehehehe?


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

shahirah_huda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1982
Posting: 335
Dari: AS

japan  


posticon Posting pada: 14-11-03 18:38


Assalamualaikum...

Nie betul2 ke atau ramal je...ermm..ana tak dan nak perhatikan le mcm mana stail rambut bebudak lelaki nie...tapi ana nak try tgk..betoi ke tak nie..thanks ttg info tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahirah_hudaProfil   Hantar PM kepada shahirah_huda   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-11-03 20:53


Quote:

On 2003-11-13 02:51, Kang wrote:
Rambut Kang selalu kusut.... errrr... sama ke? Isk...



sama yang garang tu..

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

ummu_qistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 398
Posting: 283
Dari: bumi ALLAH

egypt  


posticon Posting pada: 14-11-03 21:01


assalammulaikum ....

laa la boleh ker pakai semua tu ???entah lah yer ..waalahulam ....tapi tak kire rambut macam mane pun ...kerana sebaik manusia ialah yang bertaqwa kapada allah ..waalahualam ..
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_qistinaProfil   Hantar PM kepada ummu_qistina   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 14-11-03 21:48


rambutku....lurus...
sama ???


Bookmark and Share

    


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

aza
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 27
Posting: 834
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-11-03 14:29


banyak betul cara nak mengenali seseorang tu melalui luaran dia ni kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For azaProfil   Hantar PM kepada aza   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 16-11-03 03:09


eh btul ke? kalo yg tak berambut cam mana...kalo ubah style rambut maksudnya ubah personaliti ek...takleh pakai nih!!kalo rambut dia sebelah lurus sebelah kerinting cam mana pulak?tak logik langsung!!

-----------------
Visit My Site 4 unlimitied free downloads http://fiztanax.multiply.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

atmim
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.11.2003
Ahli No: 5153
Posting: 24
Dari: bandung

indonesia  


posticon Posting pada: 16-11-03 05:31


kata siapa seperti itu? tahu dari mana?

Bookmark and Share

    


  Member Information For atmimProfil   Hantar PM kepada atmim   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3086
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 16-11-03 15:30


macam tak percaya je...mane dapat info ni ha?????

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

MuSaFiR_SaYYaFF
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 905
Posting: 572
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-11-03 00:31


Jap2.. Fikir2 rambut si dia dalam kategori mana??

Kalau ikut sifat kategori rambut tebal.. Tapi.. rambut dia ala2 kerinting sikit.. then.. tak tebal pun.. Yang penting.. rambut dia memang mengancam.. cheh

-----------------
Genggam bara api, biar sampai jadi abu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 21-11-03 00:46


kalau yg takde rambut plak macam mana?


Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 04-12-03 15:19


dan yg rambut panjang .?.
rambut saye ni mase pendek lurus. kalu dah panjang jadik ikal. tapi tak extreme ikal la.
mcm berombak tak kuat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

muslimahsejati
WARGA SETIA
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1091
Posting: 1009
Dari: kota tinggi,johor

Johor  


posticon Posting pada: 11-12-03 16:42


ye ke nie...tapi rasanya ada yang salah je ttg diri saya nie.....
tapi saya minat orang yang berambut ikal

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahsejatiProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati   Quote dan BalasQuote

yusma
Warga Rasmi
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5762
Posting: 8

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-02-04 20:44


rahsia rambut pompuan takde kerrrrrrrrr

Bookmark and Share

    


  Member Information For yusmaProfil   Hantar PM kepada yusma   Quote dan BalasQuote

mArDLaN
Warga Rasmi
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7553
Posting: 11
Dari: mIn aRdHiLLaHitA'aLa

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-02-04 14:24


kalo botak sampai leh wat cermin camne plak?

paper pun... inna akramakum 'indallahi atqaakum

-----------------
Yesterday was a history
Tomorrow is a mystery
Today is a gift

:: iF ur not sum1 2 da world,
u might b da world 2 sum1 ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For mArDLaNProfil   Hantar PM kepada mArDLaN   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.137825 saat. Lajunya....