Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-07-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Betapa banyak lukisan tiruan Mona Lisa, tetapi orang ramai masih lagi berusaha nak melihat lukisan Mona Lisa yang asli.
-- Louis Amstrong

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 74
Ahli: 0
Jumlah: 74




  Yang Masuk Ke Sini
izad: 5 hari yang lalu
the_brOtherz: 32 hari yang lalu


Jejak Sekolah
Topik: ada orang maktab mahmud tak??


Carian Forum

Moderator: Administrator, immad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Sekolah
    »» ada orang maktab mahmud tak??

Please Mendaftar To Post


Oleh ada orang maktab mahmud tak??

nooramira
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.11.2003
Ahli No: 4930
Posting: 31
Dari: mmas student

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-11-03 14:53


saja jer nak tanya..
kalau ada lagi syok...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nooramiraProfil   Hantar PM kepada nooramira   Quote dan BalasQuote

Riyadhfannil
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 214
Posting: 487
Dari: fi ardillah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 06-11-03 01:06


Assalamualaikum

Budak┬▓ Maktab Mahmud kat Kedah tu ek?....ermm..maaf mencelah...kawan┬▓ saya ramai la budak┬▓ MMAS...sekarang study di KUIM (Kolej Universiti Islam Malaysia)




(Harta yg paling berharga SABAR, Teman yg paling akrab AMAL, Pengawal peribadi yg paling waspada DIAM, Bahasa yg paling manis SENYUM, Ibadah yg paling indah KHUSYUK)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RiyadhfannilProfil   Hantar PM kepada Riyadhfannil   Pergi ke Riyadhfannil's Website   Quote dan BalasQuote

Mardianatul_HaNNaN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 71
Posting: 80
Dari: Subang Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-11-03 02:32


assalamualaikum.. nak nyelit jugak.. tak sempat masuk MMAS.. temuduga tak lepas.. takde basic arab... sedih.. tapi ramai kenalan MMAS...

-----------------
Salam ukhwah
*Jadilah INSAN sebelum diletakkan NISAN*
*Mardianatul^HaNNaN

Bookmark and Share

    


  Member Information For Mardianatul_HaNNaNProfil   Hantar PM kepada Mardianatul_HaNNaN   Pergi ke Mardianatul_HaNNaN's Website   Quote dan BalasQuote

nooramira
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.11.2003
Ahli No: 4930
Posting: 31
Dari: mmas student

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-11-03 11:06


saya bukannya lepasan mmas.. tapi..
masih lagi belajar kat situ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nooramiraProfil   Hantar PM kepada nooramira   Quote dan BalasQuote

nooramira
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.11.2003
Ahli No: 4930
Posting: 31
Dari: mmas student

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-11-03 11:09


saya ni pun buat rayuan jugak..
kalau tak tak derla pi situ..
ALHAMDULILLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For nooramiraProfil   Hantar PM kepada nooramira   Quote dan BalasQuote

ratu_balqis
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4645
Posting: 38
Dari: gombak

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-11-03 23:16


assalamualaikum..ana min al maahadil mahmud. dr thn 2000 lg.nooramira form brp?takpelah kpd shbt2 yg tak dpt tu...ada hikmah di sebaliknya. semua tmpt sama je..yg penting kita ada usaha utk menuntut ilmu dan pandai memelihara diri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ratu_balqisProfil   Hantar PM kepada ratu_balqis   Pergi ke ratu_balqis's Website   Quote dan BalasQuote

SyAhEeDa
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 207
Posting: 571
Dari: Kelate

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 09-11-03 23:55


Ana bukan student Maktab Mahmud.. tp kwn ana akan sekolah kat situ.. hurmm nooramira form brape? mane tau bleh kenalkan kwn ana tu dia akan masok f4 tahun 2004...

p/s : masa ana p kOdah.. p bazaar then ada mak cik tanya.. ana ni budak Mahmud ke.. sebb ana pakai tudung labuh hik hik.. tak sangka.. org yg tade kene ngena ngan Kedah tetb leh dpt nama sekolah Mahmus

-----------------
++ 'Aish 'Azeezan au Mut Syaheedan ++ Live a glory life, or die a noble death ++

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyAhEeDaProfil   Hantar PM kepada SyAhEeDa   Quote dan BalasQuote

al-umari
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4229
Posting: 381
Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-01-04 09:04




Saje suka2... teringat pulak ukhwah maahad kat sini.. alhamdulillah ana dah grade dari maahad tahun 1999, tahun era terakhir Ustaz Bakar.... Zaman Ana dapat rasa 3 orang pengetua sekaligus.. Bermula Allahyarham Ahmad Che Nik, pastu Ustaz Bakar then hujung tahun 1999 dah nak exam ustaz bakar dipangku oleh Ustaz Abdullah. tapi belum jadi pengetua lagi baru pemangku...

Tapi now dengar cite ade pulak SU... hehehehe ade bagus dan tak bagusnye kan.. yang baik dijadikan pedoman dan yang buruk sama-sama dihindarkan...

Slogan Lama...

"BERSAMA MENGANGKAT MARTABAT MAAHAD MAHMUD"-Sheikh Abu Bakar Lebai Mat

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

syah_solehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.08.2003
Ahli No: 2858
Posting: 350
Dari: Johor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-01-04 09:12


bagi yang bertanya...

nak tolong jawabkan buat nooramira..

dia nak masuk form 4 skarang. dia dapat aloiran sains... wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syah_solehahProfil   Hantar PM kepada syah_solehah   Quote dan BalasQuote

azzahrawi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 33
Posting: 307
Dari: pulau mutiara

PulauPinang  


posticon Posting pada: 09-01-04 11:49


assalamualaikum semua...

Saya x-mmas. saya kuar mmas thn 2003, bln 3 kalau taks alah saya.. saya sambung form 5 di smka al-irshad..
tak sangka dalam komuniti ni ada jugak pelajar mmas. gembira rasanya bila dapat bertemu semula rakan-rakan seperjuangan di maahad mahmud.
nooramira kelas Sc berapa? akak dulu kelas Sc2. tapi la ni tinggal kenangan aje la...
buat adik-adik yang masih lagi berada di mmas tu, rajin-rajin belajar. lakukan yang terbaik dalam setiap yang adik-adik lakukan.. bagi yang aliran sc, kalau ada apa-apa masalah, seandanya akak mampu, akak akan bantu adik-adik.
sampaikan salam akak buat semua tenaga pengajar di mmas terutamanya buat teacher munirah, cikgu sharifah, cikgu hasni, cikgu rosmaliza dan cikgun faridah akma... diorang semua tu cikgu yang agak rapat la ngan akak masa di mmas dulu terutamanya cikgu sharifah dan teacher munirah.. adik-adik kata aje kat diorang akak yg main badminton, bola jarang dan ping pong masa di mmas dulu. insyaallah diorang ingat...

satu lagi pesanan buat adik-adik, anggaplah guru-guru di sana sebagai ibu bapa adik-adik, seandainya adik-adik beranggapan sebegitu, nescaya seandainya adik punyai masalah, tidak sukar adik-adik untuk bertemu untuk berbincang dengan mereka. hormatilah mereka sebaik yang mungkin... ingat, keberkatan dalam menuntut ilmu, itu yang paling utama..
buat adik-adik di aliran sc dan acc, seandainya dalam perjuangan kalian, kalian berasa sukar, jgn mudah mengalah, teruskan perjuangan kalian kerana kejayaan menanti kalian di hadapan!!!!!

"BERSAMA MENGANGKAT MARTABAT MAAHAD MAHMUD"

-----------------
believe, persist and archive

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrawiProfil   Hantar PM kepada azzahrawi   Quote dan BalasQuote

teman_siber
WARGA SETIA
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1493
Posting: 644
Dari: Kuala Lumpur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-03-04 13:04


banyak nya posting maahad mahmud nie... bersepah... hmm... kalau dah ramai bebudak mmas kat sini, nape mcm belum meriah jer..

dgrnya maahad dah hebat skrg... banyak cawangan... segmen 'kedah kini' pun masuk... hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For teman_siberProfil   Hantar PM kepada teman_siber   Quote dan BalasQuote

nisacyber
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.06.2005
Ahli No: 16861
Posting: 54
Dari: Ardhul Jamil

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-10-05 16:14


salamalaik..
ana tak-maahad mahmud spm03..dulu 5sains...sekelas azzahrawi...apa khabar sahabat???

la buat medical microbiology tahun ke 2...
terima kasih buat cg2 semua.Jazakalllah

Bookmark and Share

    


  Member Information For nisacyberProfil   Hantar PM kepada nisacyber   Pergi ke nisacyber's Website   Quote dan BalasQuote

nurul_islam
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.03.2004
Ahli No: 8027
Posting: 38
Dari: BUMI ALLAH

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 14-10-05 16:21


ya maahadan allamani
wa bil huda jammalani
hallaitani min sighari
bikulli hulqin hasani........

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_islamProfil   Hantar PM kepada nurul_islam   Quote dan BalasQuote

Alfialfuddin
Warga Rasmi
Menyertai: 12.10.2005
Ahli No: 19776
Posting: 4
Dari: Subang Jaya

Kedah  


posticon Posting pada: 14-10-05 16:21


tak pernah mengaji kat maktab mahmud tapi tau la kat mana

Bookmark and Share

    


  Member Information For AlfialfuddinProfil   Hantar PM kepada Alfialfuddin   Pergi ke Alfialfuddin's Website   Quote dan BalasQuote

Shahida09
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.06.2005
Ahli No: 16869
Posting: 343
Dari: Atas Bumi, Bawah Langit

Kedah  


posticon Posting pada: 18-10-05 21:39


Nak join juga!
Ana sekarang temgah mengaji kat Maahad Mahmud Alor Star la...
macam xramai saja budak maahad

Bookmark and Share

    


  Member Information For Shahida09Profil   Hantar PM kepada Shahida09   Pergi ke Shahida09's Website   Quote dan BalasQuote

puteri_islamiah04
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.09.2005
Ahli No: 18815
Posting: 116
Dari: alor setar

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-10-05 23:45


ana sekarang ngaji kat mmas juga.....sekarang baru form 2
rasa bertuah sangat dapat study kat bumi maahad ini.....rasa bangga pun ada tapi tak lah sampai riak.....hehehe

bumi maahad adalah gudang ilmu duniawi ukhrawi

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_islamiah04Profil   Hantar PM kepada puteri_islamiah04   Quote dan BalasQuote

puteri_islamiah04
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.09.2005
Ahli No: 18815
Posting: 116
Dari: alor setar

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-10-05 23:48


kalau rasa tak meriah,mari kita sama2 warga maahad sekalian promotekan laman web ini pada bebudak maahad yang masih tak tahu atau ragu2 dengan portal ini

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_islamiah04Profil   Hantar PM kepada puteri_islamiah04   Quote dan BalasQuote

puteri_islamiah04
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.09.2005
Ahli No: 18815
Posting: 116
Dari: alor setar

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-10-05 23:49


shahida form bape ye?

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_islamiah04Profil   Hantar PM kepada puteri_islamiah04   Quote dan BalasQuote

puteri_islamiah04
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.09.2005
Ahli No: 18815
Posting: 116
Dari: alor setar

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-10-05 23:51


Kenapa budak puteri beri lebih banyak respon dalam forum ini daripada bebudak putera ek?bukan nak memerli tapi sekadar bertanya

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_islamiah04Profil   Hantar PM kepada puteri_islamiah04   Quote dan BalasQuote

mulimahsejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17755
Posting: 277
Dari: bawah langit atas tanah

Kedah  


posticon Posting pada: 19-10-05 17:17


woww ...best nya....ana sekarang sedang mengaji dekat maahad

Bookmark and Share

    


  Member Information For mulimahsejatiProfil   Hantar PM kepada mulimahsejati   Quote dan BalasQuote

mulimahsejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17755
Posting: 277
Dari: bawah langit atas tanah

Kedah  


posticon Posting pada: 19-10-05 17:18


puteri_islamiah nama apa?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mulimahsejatiProfil   Hantar PM kepada mulimahsejati   Quote dan BalasQuote

Shahida09
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.06.2005
Ahli No: 16869
Posting: 343
Dari: Atas Bumi, Bawah Langit

Kedah  


posticon Posting pada: 24-10-05 23:04


Pada 18-10-05 23:49 , puteri_islamiah04 posting:

!!! QUOTE !!!

shahida form bape ye?


isy takutla...agak2 kenal ke tak ye? hrmmm
yang ana kenal dari maahad mulimahsejati....sebab ana yang promote kat dia pasal ukhwah.com ni...
puteri_islamiah kelas apa? :-)


-----------------
Photobucket - Video and Image Hosting


Bookmark and Share

    


  Member Information For Shahida09Profil   Hantar PM kepada Shahida09   Pergi ke Shahida09's Website   Quote dan BalasQuote

puteri_islamiah04
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.09.2005
Ahli No: 18815
Posting: 116
Dari: alor setar

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-10-05 23:26


puteri nama maimunah.....kls 2 ikhlas.....
shahida,anti form bape?
muslimah sejati meti satu kls atau geng dengan shahida kan?form bape antuma?

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_islamiah04Profil   Hantar PM kepada puteri_islamiah04   Quote dan BalasQuote

mulimahsejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17755
Posting: 277
Dari: bawah langit atas tanah

Kedah  


posticon Posting pada: 25-10-05 16:13


ooo..maimunah........

Bookmark and Share

    


  Member Information For mulimahsejatiProfil   Hantar PM kepada mulimahsejati   Quote dan BalasQuote

Shahida09
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.06.2005
Ahli No: 16869
Posting: 343
Dari: Atas Bumi, Bawah Langit

Kedah  


posticon Posting pada: 25-10-05 17:55


Dah tau dah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Shahida09Profil   Hantar PM kepada Shahida09   Pergi ke Shahida09's Website   Quote dan BalasQuote

Shahida09
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.06.2005
Ahli No: 16869
Posting: 343
Dari: Atas Bumi, Bawah Langit

Kedah  


posticon Posting pada: 25-10-05 17:55


mulimahsejati...hang tak mahu habaq pasai hang ka?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Shahida09Profil   Hantar PM kepada Shahida09   Pergi ke Shahida09's Website   Quote dan BalasQuote

puteri_islamiah04
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.09.2005
Ahli No: 18815
Posting: 116
Dari: alor setar

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 25-10-05 23:23


habaq lah......nak takut apa?sama2 warga maahad kan

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_islamiah04Profil   Hantar PM kepada puteri_islamiah04   Quote dan BalasQuote

mulimahsejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17755
Posting: 277
Dari: bawah langit atas tanah

Kedah  


posticon Posting pada: 27-10-05 22:47


lain kali la saya habaq

Bookmark and Share

    


  Member Information For mulimahsejatiProfil   Hantar PM kepada mulimahsejati   Quote dan BalasQuote

Ashrafi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 30.04.2005
Ahli No: 16216
Posting: 31
Dari: Alor Star

Kedah  


posticon Posting pada: 27-10-05 23:44


Assalamualaikum semua...
Pekabar warga maahad.
Erm...napela budak maahad sikit sangat dalam portal ni ek?
saya dulu pelajar maktab mahmud jugak kat Alor Star dari tahun 2000 sampailaaa 2004...
saya syorkan sempena nak menyambut hari raya ni, antum buatla gathering hari raya kat sekolah. Boleh jumpa kawan┬▓ lama. Kawan ada yang dah lost contact.So masa ni lah nak cari peluang untuk bersua kembali...Tapi kalau yang belajar kat kolej matrik,UM,UiTM dan U temptan lain tu lepas raya ada exam kan. Tak sempatla nak berjumpa kecuali yang belajar kat UIAM. kami dah habis exam.Bestnyier raya tahun ni.
ok,kawan-kawan siapa yang mengenali diri ini,add la kat fs saya [email protected]
Wassalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For AshrafiProfil   Hantar PM kepada Ashrafi   Pergi ke Ashrafi's Website   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 28-10-05 09:33


setuju tu... anjurkan program kat bumi maahad... insyallah ramai yang akan turun padang....

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

nisacyber
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.06.2005
Ahli No: 16861
Posting: 54
Dari: Ardhul Jamil

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 31-10-05 21:28


erm..
raya ke empat ni ada ijtima' eidulfitri untuk bekas warga maahad..
BuT!ops....untuk spm batch 03 saja la...
tapi yang batch lain nak datang boleh juga..sama-sama memeriahkan suasana..
tapi..sedihnyer..ana dan rafik2 di uitm shah alam tak dapat datang..
ada imtihan akhir yang bakal menanti...
raya ke3 dah balik kampus....
insyaAllah...untuk ijtima' seterusnya ana mai....

untuk Ishroqi..awat lah hampa buat masa budak2 Um,Uitm dan IpTA lain pakat sibuk nak exam..hampa UIA tak pela..
jadual exam anda pelik sikit dari U lain..

ok..doakan ana dan senior2 di Ipta seluruh Malaysia berjaya dalam imtihan akhir ini...
buat member2 part3 Medical Microbiology Uitm Shah Alam...
selamat menempuh first paper khamis depan..raya ke8..
Analytical Chemistry..
MA'AN NAJAH!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nisacyberProfil   Hantar PM kepada nisacyber   Pergi ke nisacyber's Website   Quote dan BalasQuote

mulimahsejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17755
Posting: 277
Dari: bawah langit atas tanah

Kedah  


posticon Posting pada: 02-11-05 23:32


buat sambutan dekat mana?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mulimahsejatiProfil   Hantar PM kepada mulimahsejati   Quote dan BalasQuote

nisacyber
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.06.2005
Ahli No: 16861
Posting: 54
Dari: Ardhul Jamil

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-11-05 23:57


di cafe puteri(dah naik taraf dah)
sapa nak p bayaq rm5 saja...
ada mesyuarat pelantikan AJK alumni batch spm03..
ada game..macam-macam ada!!!

moh lah ek!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nisacyberProfil   Hantar PM kepada nisacyber   Pergi ke nisacyber's Website   Quote dan BalasQuote

mulimahsejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17755
Posting: 277
Dari: bawah langit atas tanah

Kedah  


posticon Posting pada: 13-11-05 10:05


selamat hari raya maaf zahir batin buat semua warga maahad

Bookmark and Share

    


  Member Information For mulimahsejatiProfil   Hantar PM kepada mulimahsejati   Quote dan BalasQuote

nurul_islam
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.03.2004
Ahli No: 8027
Posting: 38
Dari: BUMI ALLAH

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 13-11-05 10:40


reunion spm04,kelas sc dah b uat 7hb lepas...maaf kawan-kawan,ana tak dapat join...maybe di lain kesempatan..insya-allah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_islamProfil   Hantar PM kepada nurul_islam   Quote dan BalasQuote

puteri_islamiah04
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.09.2005
Ahli No: 18815
Posting: 116
Dari: alor setar

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-11-05 11:29


kakak2 dengan abang-abang senior yang lepasan maahad ini turunlah pdg buat apa-apa function kat maahad ini...macam tamrin ke kem ke..atau apa-apa sajalah...adik2 dyg masih study kat sini berbesar hati menerima kedatangan kakak2 dan abang-abang sekalian......

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_islamiah04Profil   Hantar PM kepada puteri_islamiah04   Quote dan BalasQuote

al-haq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 433
Posting: 85
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-11-05 13:05


Assalamulaikum....

Tak sangka ye ramai jugak adik2 maahad kat portal ni....dulu, ana pernah buka topik lpasan maahad tapi tak ramai...alhamdulillah la ni dah ramai...

Salam ukhwah fillah...ana ex-maahad SPM 2000...

Insyallah puteri...nanti abang-abang dan kakak2 UIAM akan turun ke maahad...

ilal liqa`

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-haqProfil   Hantar PM kepada al-haq   Quote dan BalasQuote

nisacyber
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.06.2005
Ahli No: 16861
Posting: 54
Dari: Ardhul Jamil

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-11-05 23:51


salamalaik semua..

Innalillahiwainnailaihiraji'un...
Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh Allahyarham Al Fadhilah Al Ustazah Adilah Abd Halim yang telah kembali ke rahmatullah pada syawal yang lepas...ana tak berapa ingat tarikh yang tepat....yang pastinya..tika tu ana tengah final paper Medical Immunology....sedihnya hanya Allah yang tahu..

Beliau pernah mengajar ana dan sahabat2 form 3 Ikhlas dulu..
Ajaq Muhadasah....sikap keibuan dan tidak jemu2 beliau memberi nasihat masih terngiang2 dan tergambar di ruang mata..Al Fatihah!

batch pmr01
Avicenna student spm03..
99-03

Bookmark and Share

    


  Member Information For nisacyberProfil   Hantar PM kepada nisacyber   Pergi ke nisacyber's Website   Quote dan BalasQuote

puteri_islamiah04
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.09.2005
Ahli No: 18815
Posting: 116
Dari: alor setar

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-02-06 22:40


assalamualaikum....
mula2 itu fikir juga lah sapa yang meninggal itu....akhirnya dapat tahu juga yang allahyarhamah ustazah adilah yang meninggal.....ustazah adilah tak pernah ajar ana......ana masuk maahad masa tahun 2004.......masa itu puteri di bawah seliaan ustazah rokiah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_islamiah04Profil   Hantar PM kepada puteri_islamiah04   Quote dan BalasQuote

puteri_islamiah04
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.09.2005
Ahli No: 18815
Posting: 116
Dari: alor setar

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-02-06 22:46


rasanya ada kakak2 dan abang-abang uia turun pedang buat motivasi.......tapi tak tahu lah kat mana....ada dengar2 juga lah......sekarang ini...maahad mahmud putera dan puteri di bawah naungan ustaz abdullah bin harun......
semua warga maahad berasa bangga dengan kejayaan kak hamizah yang memperoleh 9 A dalam pmr tahun 2005......kak hamizah dinobatkan sebagai pelajar cemerlang di kedah dan ke-6 terbaik di peringkat kebangsaan.......alhamdulillah....sama-sama lah kita memartabatkan bumi maahad tercinta

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_islamiah04Profil   Hantar PM kepada puteri_islamiah04   Quote dan BalasQuote

nisacyber
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.06.2005
Ahli No: 16861
Posting: 54
Dari: Ardhul Jamil

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-03-06 12:34


ALFU MABRUK aras kejayaan maahad dalam SPM dan STAM yang lepas..
kami kat luar ni amat berbangga mendengar berita kejayaan ini..
membuktikan maahad mampu melahirkan pelapis ulama yang wasatiah dalam kedua2 aspek...SYABAS sekali lagi!!

hmm..buat kembar maahad yang dapat best student tu..akak ucapkan MABRUK ALAIKA!Semoga cita2 nak menajdi doktor perubatan islam menjadi kenyataan..

masa batch akak dulu best student pun kembar juga..
Twin Aiman & Iman...la depa medik UIAM..
Akak saja yang tersasar ke medik lain sikit..anyway semoga kita semua berjaya dunia akhirat

Bookmark and Share

    


  Member Information For nisacyberProfil   Hantar PM kepada nisacyber   Pergi ke nisacyber's Website   Quote dan BalasQuote

zahratunkhafiyah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.12.2004
Ahli No: 13381
Posting: 28
Dari: alor star

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-04-06 17:57


SPM batch `03, sama macam nisa cyber.

currently studying in International Islamic University Malaysia, Gombak, bachelor in English language&literature(BENL) first year semester 3.

Let`s join BEN here. People used to think that english students are all the same. but we can prove it wrong, but i warn, don`t argue with your core course`s lecturers here in terms of perception of attire or islamic matters, or else you`ll be in danger. trust me.

proud to be ma`hadian.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahratunkhafiyahProfil   Hantar PM kepada zahratunkhafiyah   Quote dan BalasQuote

themartyr
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.12.2004
Ahli No: 13027
Posting: 179
Dari: Dataran Syam

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-04-06 22:28


Jom, tawaran kepada pelajar-pelajar Maahad yang nak datang ke Jordan! MARA/JPA ada buka tawaran untuk sesiapa yang berminat untuk menyambung pengajian di Jordan. Jangan risau, memang berbaloi! Semoga bertambahlah bilangan anak Malaysia di bumi Syam ni.

Ambil BENL? Amat digalakkan! kasihan kat ustazah-ustazah Maahad yang thiqah terpaksa duduk sekali dengan budak-budak BENL yang lain, sampai tudung pun pernah nak bertukar-tukar, ekeke...

Gurau saja, jangan terasa hati ye pelajar-pelajar BENL semua?

Bookmark and Share

    


  Member Information For themartyrProfil   Hantar PM kepada themartyr   Pergi ke themartyr's Website   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-04-06 05:15


ramaikan anak melayu di sini..tafadhal.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

Shahida09
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.06.2005
Ahli No: 16869
Posting: 343
Dari: Atas Bumi, Bawah Langit

Kedah  


posticon Posting pada: 29-12-06 22:39


Keputusan PMR 2006...32 pelajar mendapat keputusan cemerlang..22 puteri dan 9 putera...apa sudah jadi kepada pelajar putera???

Bookmark and Share

    


  Member Information For Shahida09Profil   Hantar PM kepada Shahida09   Pergi ke Shahida09's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-12-06 23:34


Wanita selalu melebihi lelaki..kadang-kadang dengki juga..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

annisaa_isti
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.02.2007
Ahli No: 28690
Posting: 34
Dari: akademi pengajian islam universiti malaya,nilam puri,kelate

malaysia  


posticon Posting pada: 12-02-07 18:26


hmm..
ana ex-mmas..
kabare bebudak mmas..
hope semua still ok dan sihat sokmo..
rindunyer kat maahad..

Bookmark and Share

    


  Member Information For annisaa_istiProfil   Hantar PM kepada annisaa_isti   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-02-07 18:34


saya pun ex-mmas jugak.. spm 99.. :-)


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-02-07 18:43


salam..

roomate ana masa matrix merangkap sahabat baik ana dunia akhirat..
ada jugak sahabat2 masa matrik yang lain..
yang kat u ni tak jupe pulak..
smka yan adalah..

mereka spm 2001... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-02-07 18:49


Ada housemate saya dari mmas ni..tapi..dia macam dah tak nampak macam pelajar dari sekolah ni... Tak tau lah Kenapa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

ummi_mmas
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.01.2007
Ahli No: 28146
Posting: 133

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-04-07 19:28


Salam..
Saya sekarang ngaji kat maahad juga...baru masuk form two...he..he..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummi_mmasProfil   Hantar PM kepada ummi_mmas   Quote dan BalasQuote

azzahrawi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 33
Posting: 307
Dari: pulau mutiara

PulauPinang  


posticon Posting pada: 26-04-07 20:10


Pada 12-02-07 18:49 , aL-azyM posting:

!!! QUOTE !!!

Ada housemate saya dari mmas ni..tapi..dia macam dah tak nampak macam pelajar dari sekolah ni... Tak tau lah Kenapa..


Kenapa jadi macam tu?

saya pun tak-mmas juga


-----------------
believe, persist and archive


Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrawiProfil   Hantar PM kepada azzahrawi   Quote dan BalasQuote

mmas_forever1991
WARGA SETIA
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30088
Posting: 741
Dari: AS

Kedah  


posticon Posting pada: 15-06-07 19:29


banyak sangat thread pasal mmas ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For mmas_forever1991Profil   Hantar PM kepada mmas_forever1991   Pergi ke mmas_forever1991's Website   Quote dan BalasQuote

mmas_forever1991
WARGA SETIA
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30088
Posting: 741
Dari: AS

Kedah  


posticon Posting pada: 16-06-07 19:42


Pada 24-10-05 23:26 , puteri_islamiah04 posting:

!!! QUOTE !!!

puteri nama maimunah.....kls 2 ikhlas.....
shahida,anti form bape?
muslimah sejati meti satu kls atau geng dengan shahida kan?form bape antuma?


lah dia ni kerrrr

Bookmark and Share

    


  Member Information For mmas_forever1991Profil   Hantar PM kepada mmas_forever1991   Pergi ke mmas_forever1991's Website   Quote dan BalasQuote

mmas_forever1991
WARGA SETIA
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30088
Posting: 741
Dari: AS

Kedah  


posticon Posting pada: 16-06-07 19:43


Pada 29-12-06 22:39 , Shahida09 posting:

!!! QUOTE !!!

Keputusan PMR 2006...32 pelajar mendapat keputusan cemerlang..22 puteri dan 9 putera...apa sudah jadi kepada pelajar putera???


ana antaranya

Bookmark and Share

    


  Member Information For mmas_forever1991Profil   Hantar PM kepada mmas_forever1991   Pergi ke mmas_forever1991's Website   Quote dan BalasQuote

zamarrudi_qidz
Warga Rasmi
Menyertai: 03.09.2007
Ahli No: 30903
Posting: 4
Dari: Nilai,Negeri Sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 07-09-07 13:05


saya xmaahad...sekarang study kat usim...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zamarrudi_qidzProfil   Hantar PM kepada zamarrudi_qidz   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 16:05


mmas pmr 2003
spm 2005
erk..hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

wardatul_islam
Warga Rasmi
Menyertai: 25.10.2007
Ahli No: 31505
Posting: 4

blank   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 17:23


dapat tawaran tapi tak masuk...
hehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardatul_islamProfil   Hantar PM kepada wardatul_islam   Quote dan BalasQuote

apis_udm
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.08.2007
Ahli No: 30795
Posting: 64
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 28-10-07 11:36


tak sempat nak mohon lah...tapi kawan ramai lajar kat situ

Bookmark and Share

    


  Member Information For apis_udmProfil   Hantar PM kepada apis_udm   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
ę Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.154691 saat. Lajunya....