Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-06-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang yang takut ditakluki pasti akan kalah
-- Napoleon Bonarpate

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 315
Ahli: 0
Jumlah: 315




  Yang Masuk Ke Sini
Rashdin: 1 hari, 17 jam, 17 minit yang lalu
khalifah: 7 hari yang lalu
hajime_kindaichi: 24 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: waheeda...wassini??


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» waheeda...wassini??

Please Mendaftar To Post


Oleh waheeda...wassini??

mawaddah_islamiah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.06.2003
Ahli No: 1186
Posting: 55
Dari: pahang

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 05-11-03 12:38


assalamu'alaikum wrt

dulu sibuk dgn tudung wardina,sekarang ni tudung waheeda.hai mcm2 pe'el org2 zaman skrg ni. kenapa mesti ikut org?
ana tak nafikan, biar pakai tudung ikut artis drp tak pakai tudung langsung.

any komen?

-----------------
*JANGAN IMPIKAN PEMUDA SEHEBAT SAIDINA ALI JIKA PERIBADIMU TIDAK SEINDAH FATIMAH R.A*

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawaddah_islamiahProfil   Hantar PM kepada mawaddah_islamiah   Quote dan BalasQuote

sweet_darling
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 399
Posting: 57
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-11-03 12:59


assalamualaikum,
betul tue.tp..cantik la tudung ala2 waheeda tue

Bookmark and Share

    


  Member Information For sweet_darlingProfil   Hantar PM kepada sweet_darling   Pergi ke sweet_darling's Website   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-11-03 13:03


- tu nama fesyen, mmg naluri/kbykkan org macam tu - susah gak sbb ni tabit kot - or nak buagĀ² tabiat -

walauapapun jgn sampai buka aurat dah la

:: saya suka wanita yg bertudung labuh, walau xcantik, tp tgk je mesti rasa 'hormat' tu ada ::
-nanti nak cari isteri pun, klu boleh yg tudung labuh -

'carilah hidayah Allah'
| kaze |

I Love My Holy Land
:: ya Allah bantulah kami ::

[ Posting ini telah di edit oleh: kaze pada 2003-11-06 02:29 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

islamic_princess
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 45
Posting: 736
Dari: johor bahru ke UPSI

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-11-03 15:44


assalamualaikum
yg penting kita pakai tudung tu ikhklas... tapi yg hairannya yg dulu tak bertudung tapi sekarang bertudung hanya semata2 mengikut artis,oleh itu buatlah sesuatu perkara itu ikhlas
baru dapat pahala
wassalam

-----------------
HaRaPanKu MoGa DikuRniAkaN
MaNiSnyA IMAN BerPanJanGaN
MoGa LauTaN HiLanG GeLoRa UnTuK BeLaYaR..

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_princessProfil   Hantar PM kepada islamic_princess   Pergi ke islamic_princess's Website   Quote dan BalasQuote

Maricella

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 198
Posting: 275
Dari: gemas

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-11-03 15:52


thihihi...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaricellaProfil   Hantar PM kepada Maricella   Quote dan BalasQuote

Mardianatul_HaNNaN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 71
Posting: 80
Dari: Subang Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-11-03 16:11


assalamualaikum... bagi ana biaqlah memula mereka pakai camtu je.. kite sendiri pun belajar bermula dari bawah... biarlah mereka nak ikut sape pun.. yg penting tutup aurat.. mane tau sampai satu mase hidayah Allah akan sampai pada mereka.. di situ bermulanya peningkatan iman dalam diri mereka.. mase tu juga lahirnye keikhlasan dalam diri mereka... Allah tu Maha Pengasih lagi Maha Penyayang... tak semua org terus sempurna imannya.. tak semua org sedar akan segala keindahan hukum Allah.. ade yg perlu bertatih dari bawah..( macam yg ikut fesyen tudung artis tu la).. so kita yg ade SEDIKIT nikmat kesedaran ni mari sama sama kita doakan.. wassalam

-----------------
Salam ukhwah
*Jadilah INSAN sebelum diletakkan NISAN*
*Mardianatul^HaNNaN

Bookmark and Share

    


  Member Information For Mardianatul_HaNNaNProfil   Hantar PM kepada Mardianatul_HaNNaN   Pergi ke Mardianatul_HaNNaN's Website   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: Terengganu+Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-11-03 16:19


Waalaikummussalam....

biarlah mereka nak gayakan ngan gaya apa sekalipun..asalkan ianya menutup aurat dan tidak berniat memakai tudung untuk menunjuk2....

kat tempat orang lain sibuk diperkatakan larangan memakai tudung..tapi kat tempat kita, heboh dengan fesyen2 rambut yang terkini...pening2...

wassalam..

-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

islamic_princess
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 45
Posting: 736
Dari: johor bahru ke UPSI

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-11-03 16:39


Quote:

On 2003-11-05 16:11, Mardianatul_HaNNaN wrote:
assalamualaikum... bagi ana biaqlah memula mereka pakai camtu je.. kite sendiri pun belajar bermula dari bawah... biarlah mereka nak ikut sape pun.. yg penting tutup aurat.. mane tau sampai satu mase hidayah Allah akan sampai pada mereka.. di situ bermulanya peningkatan iman dalam diri mereka.. mase tu juga lahirnye keikhlasan dalam diri mereka... Allah tu Maha Pengasih lagi Maha Penyayang... tak semua org terus sempurna imannya.. tak semua org sedar akan segala keindahan hukum Allah.. ade yg perlu bertatih dari bawah..( macam yg ikut fesyen tudung artis tu la).. so kita yg ade SEDIKIT nikmat kesedaran ni mari sama sama kita doakan.. wassalam

-----------------
HaRaPanKu MoGa DikuRniAkaN
MaNiSnyA IMAN BerPanJanGaN
MoGa LauTaN HiLanG GeLoRa UnTuK BeLaYaR..


assalamualaikum
insyaallah sama2 kita doakan

wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_princessProfil   Hantar PM kepada islamic_princess   Pergi ke islamic_princess's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-11-03 11:05


mmmm..
bertudung tak kira la waheeda ke..
noor kumalasari ke...
nour juma ke..
wardina ke..
janji menutup aurat......
itu syariat...
lagipun ia sekurang2nya dapat menambahkan bilangan org yg bertudung...

p/s...yg bertudung melakukan maksiat juga ramai..
salah pendekatankah?

-----------------
Cintailah ALLAH sepenuh jiwa.
Sayangilah rasul setulus budi.
Kasihkanlah ibu bapa seikhlas hati
rindukan syurga firdaus sejujur rasa

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

Martyr
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4810
Posting: 1099
Dari: Hujung Sana

yemen  


posticon Posting pada: 06-11-03 11:23


macam mana yek... org buat baik kita komen... org buat jahat pun kita komen....

Bookmark and Share

    


  Member Information For MartyrProfil   Hantar PM kepada Martyr   Pergi ke Martyr's Website   Quote dan BalasQuote

Martyr
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4810
Posting: 1099
Dari: Hujung Sana

yemen  


posticon Posting pada: 06-11-03 11:28


soal ikhlas atau tidak itu adalah urusan dia dgn Allah swt.. yg penting "dengar dan taat" jangan kita "kita dengar dan ingkar" pula...jgn kita salah kan tudung jgn kita salahkan apa sekali pun pabila berlaku kemungkaran pada diri manusia.. kerana dlm diri manusia itu memang ada syaitan. seperti yg pernah di katakan oleh rasulullah saw kepada aishah r.ha. cuma nabi saw di bantu oleh Allah swt.

Bookmark and Share

    


  Member Information For MartyrProfil   Hantar PM kepada Martyr   Pergi ke Martyr's Website   Quote dan BalasQuote

fi_amaanillah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 259
Posting: 306
Dari: JB

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-11-03 11:33


aiwah...itulah manusia...bile buat baik dikomen...buat x baik..apatah lagi...

pd ana...x salah mereka ikut2 fesyen artis...mane tahu..mula2 mmg sbb nk ikut trend b'tudung skrg..tp siape tahu Allah bukakan hati mereka utk istiqamah b'tudung?? come on shbt2...think positive..

-----------------
"jadilah spt pohon kayu yg lebat buahnya,tumbuh di tepi jalan, dilempar dgn batu,tetapi dibalas dgn buah"---Saidina Abu Bakar

Bookmark and Share

    


  Member Information For fi_amaanillahProfil   Hantar PM kepada fi_amaanillah   Quote dan BalasQuote

fi_amaanillah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 259
Posting: 306
Dari: JB

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-11-03 11:36


arina maza tara....hakaza wakaza....

-----------------
"jadilah spt pohon kayu yg lebat buahnya,tumbuh di tepi jalan, dilempar dgn batu,tetapi dibalas dgn buah"---Saidina Abu Bakar

Bookmark and Share

    


  Member Information For fi_amaanillahProfil   Hantar PM kepada fi_amaanillah   Quote dan BalasQuote

sahabiah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.09.2003
Ahli No: 3632
Posting: 30
Dari: syurga yang fana

Melaka  


posticon Posting pada: 07-11-03 03:26


biarlah sesapa pun nak bertudung.org islam kerr , org buddha kerr , org hindu kerr,x kesa lah sapa pon dia.kita x berhak nak hukum org,cuma ALLAH jerr menetukan segalanya.hukum yg tlh ALLAH sediakan kita gunakan.terpulanglah kpd ALLAH samada nak m'hukum hambaNYA atau x.tugas kita cuma bagi teguran kalo ada org langgar laranganNYA atau tinggal laranganNYA.

ingat x criter yg seorang abid masuk neraka krn siksa binatang ,tp sorang pelacur masuk surga krn dia tolong slamatkan sekor anjing.pengajarannya ialah walaupun kita sgt2 baik jgnlah kita kutuk org lain.nanti org yg kureng sket amalannya masuk surga sbb x kutuk org lain

-----------------
i miss u mom!i really miss u!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabiahProfil   Hantar PM kepada sahabiah   Pergi ke sahabiah's Website   Quote dan BalasQuote

syah_solehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.08.2003
Ahli No: 2858
Posting: 350
Dari: Johor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-11-03 07:55


ana setuju dengan Mardianatul dan zam_rizal...
yang penting kita ikut perintah Allah kan...
Kalau tudung labuh, asyik dok buat perangai buruk, tak yah laaa... baik tudung waheeda pun ok...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syah_solehahProfil   Hantar PM kepada syah_solehah   Quote dan BalasQuote

mawaddah_islamiah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.06.2003
Ahli No: 1186
Posting: 55
Dari: pahang

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 07-11-03 09:38


syukran kpd shbt 2yg beri komen.

Ana bkn tak setuju mereka ikut cara artis pakai tudung,kira baguslah klu dr tak pakai tdg pas tu pakai tdg.

di samping tu, ini dpt beri peluang pg peniaga kain utk meningkatkan produktiviti mrk.

cuma,yg ana tak rasa senang bila org yg dah elok dgn tdg labuhnya,mrk tak istiqomah.

wallahua'lam

-----------------
*JANGAN IMPIKAN PEMUDA SEHEBAT SAIDINA ALI JIKA PERIBADIMU TIDAK SEINDAH FATIMAH R.A*

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawaddah_islamiahProfil   Hantar PM kepada mawaddah_islamiah   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-11-03 11:37


ermm.. biarlah.. asalkan memakai tudung tuh dgn niat yg baik.. tidak salah utk berfesyen.. selagi berlandaskan syariat.. dan tidak salah juga bagi mereka yg baru2 utk mencuba memakai tudung seperti itu.. kerana ini semua permulaan yg baik bagi sesetengah org..

-----------------
" we support anti zionist movement "

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

sunan-faqih
Warga 5 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2338
Posting: 366
Dari: ::Hulu Klang, Selangor::

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-03 12:03


Assalamualaikum wth. wbh...

Gembira hati melihat banyak rakan yang memberi reaksi positif terhadap topik ini..(waheeda...wassini??) Pada pandangan ana, inilah sebenarnya dakwah melalui hiburan yang cuba dan sedang dirintis oleh Waheeda. Di samping bernyanyi, mesej dakwah disampaikan melalui imej dan peribadi yang ditonjolkan. Kesan yang kita lihat hasil metod yang digunakan..setakat ini Alhamdulillah cukup memberangsangkan apabila ramai yang mengikuti jejak langkahnya untuk bertudung dengan fesyennya. Usahlah kita mempertikaikan niat mereka bertudung, apakah kita bisa memberi jaminan yang kita ini ikhlas sepenuh hati?

ﻨﺤﻛﻢ ﺒﺎﻠﻈﻮﺍﻫﺮ ﻮﺍﷲ ﻴﺗﻮﻠﯽ ﺍﻠﺳﺮﺍﺋﺮ

Akhir sekali, sama-samalah kita mendoakan kejayaan Waheeda dalam Juara Lagu '03 agar dengan itu, mesej dakwah yang cuba disampaikannya lebih mudah apabila sudah berada di puncak jaya...Amin

Ma'assalamah...

[ Posting ini telah di edit oleh: sunan-faqih pada 2003-11-07 12:08 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For sunan-faqihProfil   Hantar PM kepada sunan-faqih   Pergi ke sunan-faqih's Website   Quote dan BalasQuote

littlemuslimah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 100
Posting: 777
Dari: ::uia @ penang::

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-11-03 13:30


hmm sokong gak kata-kata akh sunan-faqih

tapi....

hmm semoga Waheeda tampil memberi imej yang baik dan menjadi ikutan yang baik juga buat masyarakat..... insya-Allah




-----------------
Ya Allah. Permudahkanlah bagi kami segala urusan kami (lebih-lebih lagi urusan perjalanan rohaniah menuju Allah) berserta kerehatan bagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For littlemuslimahProfil   Hantar PM kepada littlemuslimah   Quote dan BalasQuote

Martyr
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4810
Posting: 1099
Dari: Hujung Sana

yemen  


posticon Posting pada: 21-11-03 14:28


, kalau sahabat perhatikan pada waheeda ada satu bende yg dia mula tak pakai... dan ana perasan benda tu , tak tahu lah sama ada dia terlupa atau tidak... apa pun kaedah dia menyambah dakwah secara halus tidak di nafikan menjadi ikutan anak anak perempuan sekarang

-----------------



    


  Member Information For MartyrProfil   Hantar PM kepada Martyr   Pergi ke Martyr's Website   Quote dan BalasQuote

mohm3
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 784
Posting: 216
Dari: malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 21-11-03 14:50




tak kisah asalkan menutup aurat dan memenuhi syarat aurat tersebut. mengenai anak mudi mengikut fesyen, tidak mengapa..insyaAllah lama lama kita doakan bukan sekadar fesyen, tapi kewajipan dan kesedaran. insyaAllah

-----------------
akal yang hidup itu sentiasa berfikir, hati yang hidup sentiasa berzikir, nafsu yang hidup sentiasa merangsang ke arah kebaikan dan badan yang hi

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohm3Profil   Hantar PM kepada mohm3   Pergi ke mohm3's Website   Quote dan BalasQuote

Martyr
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4810
Posting: 1099
Dari: Hujung Sana

yemen  


posticon Posting pada: 21-11-03 14:53


Quote:

On 2003-11-21 14:50, mohm3 wrote:


tak kisah asalkan menutup aurat dan memenuhi syarat aurat tersebut. mengenai anak mudi mengikut fesyen, tidak mengapa..insyaAllah lama lama kita doakan bukan sekadar fesyen, tapi kewajipan dan kesedaran. insyaAllah

-----------------




sebab tak tutup aurat la kita kesahkan kalau tak, tak lah di bangkitkan... apa pun tahniah utk waheeda atas dakwah secara halus...tu....

-----------------



    


  Member Information For MartyrProfil   Hantar PM kepada Martyr   Pergi ke Martyr's Website   Quote dan BalasQuote

hijjazin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 13.07.2003
Ahli No: 2302
Posting: 32
Dari: utara semenanjung

Perlis  


posticon Posting pada: 01-01-04 14:04


jangan cakap org macam 2(kalau pakai pakai tudung x ikhlas baik x payah pakai)... x baik tau....
manalah tahu kalau Allah bagi hidayah ker...@mula2 ikut2 pastu dah jadi terbiasa lepas 2 tahu yang tudung 2 syariat mcm mana? Apa yang lebih baik ddoakan dia supaya ikhlas...itu yang terbaik kan?

Beruntunglah orang yang menjadi ikutaan 2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hijjazinProfil   Hantar PM kepada hijjazin   Quote dan BalasQuote

nieza
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.07.2003
Ahli No: 1867
Posting: 108
Dari: kota bharu bandaraya Islam

Johor  


posticon Posting pada: 01-01-04 14:18




Kepada sesiapa yg nak ikut imej Waheeda, buat secara istiqamah....jgn sekadar nak bergaya di alaf baru, tahun baru, dan dengan tudung fesyen baru...
Buat ikhlas kerana Allah...

p/s: siapa kita untuk menilai dosa danala seseorang!!!



Bookmark and Share

    


  Member Information For niezaProfil   Hantar PM kepada nieza   Pergi ke nieza's Website   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 01-01-04 15:15


waheeda boleh tahan..

-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

hanim
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 160
Posting: 236
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 17-01-04 19:08




pada biarla keikhlasa hati dalam menutup aurat ni.....asalkan bertudung tu biar betul2 berdasar mengikut syariat islam yang ditetapkan......

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanimProfil   Hantar PM kepada hanim   Quote dan BalasQuote

snowangel
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.11.2003
Ahli No: 5312
Posting: 101
Dari: Tgmalim

Perak  


posticon Posting pada: 25-01-04 22:19


kalau pakai tudung macam BIENDA lak macamana?

Bookmark and Share

    


  Member Information For snowangelProfil   Hantar PM kepada snowangel   Pergi ke snowangel's Website   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 25-01-04 22:47


hmmm....macam macam jer fesyen tudung yer....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

ieda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.10.2003
Ahli No: 4797
Posting: 226
Dari: pontian

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-01-04 23:55


, kalau bleh pakai tudung tu niat hanye pd allah...

-----------------
buat apa saja.. janji tidak menyalahi syariat agama..

Bookmark and Share

    


  Member Information For iedaProfil   Hantar PM kepada ieda   Quote dan BalasQuote

nabsyaz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6070
Posting: 98
Dari: Bandar baru bangi

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 04-02-04 00:05


Ntah...buat susah hidup je...lilit2..pns...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabsyazProfil   Hantar PM kepada nabsyaz   Quote dan BalasQuote

nurnisri
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.10.2003
Ahli No: 4613
Posting: 48
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 04-02-04 09:13




masalah melilit tuh jd problemnyer..yer aarr..nak pusing sampai 360 darjah tuh..ekekeke..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurnisriProfil   Hantar PM kepada nurnisri   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 04-02-04 09:40


yang penting menutup aurat dan ikhlas kerana ALLAH.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

wirdani
Warga Rasmi
Menyertai: 23.07.2003
Ahli No: 2566
Posting: 5
Dari: Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-02-04 13:28


Memakai tudung itu wajib bagi wanita islam kerana menutup aurat. Mengikut fesyen tidak apa asalkan ikhlas kerana Allah, bukan untuk menunjuk-nunjuk yang kita cantik dalam fesyen-fesyen tudung sekarang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For wirdaniProfil   Hantar PM kepada wirdani   Quote dan BalasQuote

addeena
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5977
Posting: 43

Selangor  


posticon Posting pada: 05-03-04 01:04



segalanya...wassini.. ana suke gg waheeda...
cantik


Bookmark and Share

    


  Member Information For addeenaProfil   Hantar PM kepada addeena   Quote dan BalasQuote

ain_mardziah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.01.2004
Ahli No: 6659
Posting: 188
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-03-04 13:17



tak kisahlah macamana stail tudung yg mereka pakai .....janji tutup aurat.
kita pakai tudung bukan nak melawa semata2.Rasanya yg ambil islamic course tu tak sepatutnyalah pakai tudung serupa itu.....sebab persepsi masyarakat dah lain......

pakailah apa jenis tudung pun yg penting kita tak berniat untuk melawa dan menarik perhatian kaum adam

Bookmark and Share

    


  Member Information For ain_mardziahProfil   Hantar PM kepada ain_mardziah   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 08-03-04 14:17



em... mcm2.. tudung wardina... tudung rosalinda laa.. tudung waheeda.. bagus juge yg dah do reformation.. dr open hair.. into bertutup.. ehh.. boleh laa gune into.. he..he.
tapi.. yg penting.. bile dah tutup.. jgn laa pakaian x sesuai pulak.. isshhh.. kompius ana..
tepuk laa.. dahi antum...sendiri..
wallahualam'...

* Percaya kepada diri sendiri adalah rahsia pertama utk mencapai kejayaan..
walau sehebat manapun kita..
walau berjaya setinggi langit pun..
tetapi tanpa doa & restu ibu yg melahirkan kita tiadalah keberkatan hidup.....



[ Posting ini telah di edit oleh: simpLe_sHida pada 2004-03-08 14:21 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3086
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 09-03-04 11:17


emmm..

ape-ape pun la..janji pakai tudung ikhlas kerana Allah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.144929 saat. Lajunya....