Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 03-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bangkai akan menarik pemakan bangkai, tong sampah akan menarik sampah. Kebaikan akan menarik kebaikan; keburukan akan menarik keburukan
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 61
Ahli: 0
Jumlah: 61




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 6 hari yang lalu


Bantuan dan Simpati
Topik: Mencari rumah sewa area Kangkar Pulai dan Pekan Nenas


Carian Forum

Moderator: Administrator, sadiqah
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Bantuan dan Simpati
    »» Mencari rumah sewa area Kangkar Pulai dan Pekan Nenas

Please Mendaftar To Post


Oleh Mencari rumah sewa area Kangkar Pulai dan Pekan Nenas

eda
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.04.2004
Ahli No: 8563
Posting: 107
Dari: Di Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-10-10 17:24


Assalamualaikum

Minta tolong sahabat untuk information jika ada rumah kosong untuk di sewa family di kawasan Kangkar Pulai atau pekan nanas..:-(

Tapi ana ada dengar khabar di pekan nanas sesetengah kawasan ada baru khinzir. Wallahualam..ana tinggal di KL. Sekali dua pergi johor so tak tau lah sahih ke tak berita tu :berfikir:

Kalau boleh inform ye sesiapa yang tahu..sangat urgent masuk nov / dec 2010..

:kelip: :kelip: :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For edaProfil   Hantar PM kepada eda   Pergi ke eda's Website   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-10-10 00:17


.............hmmmmm.....rumah sewa tu untuk muslimat ke muslimin...??
Kalau Pulai jaya,ada lah..dekat dengan kangkar pulai

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

eda
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.04.2004
Ahli No: 8563
Posting: 107
Dari: Di Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-10-10 12:17


Rumah untuk di sewa family. Actually ana akan nikah dalam hjg dec. Jadi rancang kalau dapat masuk nov ni rasa selesa sikit. Dapat prepare apa-apa yang patut ^_^

Bookmark and Share

    


  Member Information For edaProfil   Hantar PM kepada eda   Pergi ke eda's Website   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-10-10 14:52


rumah ana sekarang kat pulai jaya...tapi bulan 12 ni akan berpindah ke taman teratai...
tapi rumah sekarang rumah kedai...maksudnya bawah kedai...
sewanya rm270

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

faqir_imara
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.06.2010
Ahli No: 40024
Posting: 351
Dari: Fatih Istanbul

turkey   avatar


posticon Posting pada: 26-10-10 08:06


Salam. Setakat Kangkar Pulai banyak untuk disewa. Rumah pangsa sekadar rm250. Tetapi mengapa Kangkar Pulai atau Pekan Nenas? Secara peribadi saya menyatakan Kangkar Pulai agak tenteram tetapi agak kurang dan terpencil dari kemudahan. Pekan Nenas secara kasarnya ramai pendatang Bangladesh dan Vietnam. Apapun bergantung kepada keperluan anda.

Bookmark and Share

    


  Member Information For faqir_imaraProfil   Hantar PM kepada faqir_imara   Quote dan BalasQuote

TZM_Racing
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.09.2004
Ahli No: 11240
Posting: 63

Johor  


posticon Posting pada: 29-10-10 11:20


ada ramai member kat sana, nt try tanya2 mereka ada kosong tak.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For TZM_RacingProfil   Hantar PM kepada TZM_Racing   Quote dan BalasQuote

noimie
Warga Rasmi
Menyertai: 31.10.2010
Ahli No: 40452
Posting: 3

blank   avatar


posticon Posting pada: 01-11-10 10:11


ok saja duduk area kangkar pulai tu. No masalah lah. Masalah siket2 tu biaselah. Saya duduk taman pulai indah, kangkar pulai. Sekarang tengah carik rumah untuk kawan jugak. Tapi macam susah siket lah sekarnag ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For noimieProfil   Hantar PM kepada noimie   Quote dan BalasQuote

eda
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.04.2004
Ahli No: 8563
Posting: 107
Dari: Di Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-11-10 13:57


jubah hijau -> ime kasih. tapi kalau boleh ana cari rumah teres.
faqir_imara -> bakal suami ana kerja di pontian. Ana mungkin cari kerja berdekatan skudai sebab sana banyak kolej dan industri biotek. sebab tu prefer di 2 tempat.ddk tengah-tengah senang bagi kami..
noimie -> setakat ni ana tengok rata-rata sewa dalam rm500-rm700 untuk rumah teres. banyak ke rumah sewa sana? ana ddk di KL jadi susah juga nak survey..harap tunang yang di pontian kasihan juga..hampir sejam perjalanan nak pergi survey..minta tolong kalau ada inform saya juga boleh?


-----------------
Tuhan..
leraikanlah dunia
yang mendiam di dalam hatiku
kerana di situ tidak ku mampu
mengumpul dua cinta
hany


Bookmark and Share

    


  Member Information For edaProfil   Hantar PM kepada eda   Pergi ke eda's Website   Quote dan BalasQuote

faqir_imara
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.06.2010
Ahli No: 40024
Posting: 351
Dari: Fatih Istanbul

turkey   avatar


posticon Posting pada: 01-11-10 14:08


Berapa budget sewa rumah? Jika sebelah pagi perjalanan dari arah Pontian ke Skudai agak banyak kereta tetapi agak kurang dari Skudai ke Pontian. Jadi lebih praktikal duduk di kawasan Skudai. Sahabat saya ingin berpindah dari rumah sewanya sekarang di Taman Teratai. rumah teres 3 bilik. RM 350 sebulan. Pada saya sewa tersebut agak berpatutan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For faqir_imaraProfil   Hantar PM kepada faqir_imara   Quote dan BalasQuote

eda
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.04.2004
Ahli No: 8563
Posting: 107
Dari: Di Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-11-10 15:19


budget ana dalam rm500 ke bawah. kawan faqir imara sudah pindah atau akan pindah. Kalau tak keberatan boleh ana dapatkan no kontek kawan faqir. Mana tahu ada rezeki.

Bookmark and Share

    


  Member Information For edaProfil   Hantar PM kepada eda   Pergi ke eda's Website   Quote dan BalasQuote

pokmejutawe
Warga Rasmi
Menyertai: 06.11.2011
Ahli No: 41824
Posting: 1
Dari: Sahara Occidental

morocco   avatar


posticon Posting pada: 06-11-11 19:14


assalamualaikum dan Selamat Hari Raya Aidiladha! saya mencari rumah/ bilik sewa di Pekan Nanas kemasukan hari Selasa ni. Lelaki bujang baru dapat kerja kilang. bajet, fahamx saja lah baru dapat kerja katakan! kalau ada, minta tolong ye! 0102088602 sekian terima kasih wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For pokmejutaweProfil   Hantar PM kepada pokmejutawe   Quote dan BalasQuote

al_Muddathsir
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.02.2010
Ahli No: 39247
Posting: 74

blank   avatar


posticon Posting pada: 18-12-11 22:26


Assalamualaikum wbk..

Cuba try survey di mudah.com..

Saya juga berhijrah dari KL ke Senai, JB..


-----------------
.: Allahumma Solli A'lah Sayyidina Muhammad :.
.: Allahumma Solli A'lah Sayyidina Muhammad :.
.: Allahumma Solli A'lah Sayyidina Muhammad:


Bookmark and Share

    


  Member Information For al_MuddathsirProfil   Hantar PM kepada al_Muddathsir   Pergi ke al_Muddathsir's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.09268 saat. Lajunya....