Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 27-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Jika seseorang itu berjalan beriringan dengan kita,ini bermakna, dia merupakan sahabat yang sebenar.Jika seseorang itu berjalan di hadapan kita, ini bermakna dia mementingkan diri sendiri, manakala di belakang kita, ini bermakna orang itu lebih pentingkan kita daripadanya".

-- Mutiara Kata

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 101
Ahli: 0
Jumlah: 101




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 6 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: Apakah Kriteria Menjadi Isteri Kedua..?


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» Apakah Kriteria Menjadi Isteri Kedua..?

Please Mendaftar To Post


Oleh Apakah Kriteria Menjadi Isteri Kedua..?

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-09-10 20:00


Apakah kriteria yang menjadi ciri isteri kedua bagi seorang suami??
ana bukan lah yang sudah kawin...cuma ana ingin timbulkan persoalan

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

azhar78
Warga Rasmi
Menyertai: 12.09.2010
Ahli No: 40268
Posting: 1
Dari: Kuala lumur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-09-10 11:11


kena tanya pada mereka yang sedang dan pernah jadi isteri kedua

Bookmark and Share

    


  Member Information For azhar78Profil   Hantar PM kepada azhar78   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA SETIA
Menyertai: 07.02.2010
Ahli No: 39229
Posting: 621

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-09-10 12:38


Bismillah
Assalamualaikum.

jubah_hijau, soalannya bagaimana?

ciri-ciri wanita menjadi isteri kedua

atau

kriteria/ciri-ciri suami untuk beristeri dua (berpoligami)

---> jika ada persefahaman, kasih sayang dan keikhlasan perhubungan kerana Allah InsyaAllah permudah urusan (bagi wanita).. dan kepada lelaki perlunya sifat adil, bertaqwa.


-----------------
SENYUMLAH pada segala cubaan kerana ketenangan meraih kebijaksanaan & mencetus kematangan. Terimalah SERIBU KEKALAHAN sebelum menerima SATU KEMENANGAN.


Bookmark and Share

    


  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 13-09-10 13:23


kadang-kadang org tu pun tak sedar dia tu is3 ke 2 malah 3 dan 4...hehe..so ada kriteria khusus ke?


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

lieynnakkpb
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22193
Posting: 146
Dari: ~bUmI AlLaH ~

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-09-10 21:53


ana rasekan pandai menjaga hati suami, makan, minum, pakaian suami. insyaallah.. kadang-kadang kita kena juga tanya yang telah mengalaminya..


-----------------
Ku Dambar Kasih mu Allah


Bookmark and Share

    


  Member Information For lieynnakkpbProfil   Hantar PM kepada lieynnakkpb   Pergi ke lieynnakkpb's Website   Quote dan BalasQuote

lemon
Warga Rasmi
Menyertai: 19.09.2010
Ahli No: 40293
Posting: 7
Dari: kangar

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 19-09-10 22:57


salam...
kriteria yang diperlukan untuk mjdik isteri kedua.....asanye perlu ada kesabaran..sebab myrkat kita asanye masih tak boleh trma ststus iteri ke2,3,4...
dan rasanya belum lagi ada kritiria khusus untuk jadi isteri ke2..??? (^;^)v

Bookmark and Share

    


  Member Information For lemonProfil   Hantar PM kepada lemon   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-09-10 08:52


di samping pandai menjaga suami, mesti pandai juga ambil hati 'kakak' yang baru tu.. hehe..


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-09-10 13:06


Pada 20-09-10 08:52 , hafiz_along_83 posting:

!!! QUOTE !!!

di samping pandai menjaga suami, mesti pandai juga ambil hati 'kakak' yang baru tu.. hehe..



macam pengalaman tu...bagus..bagus

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-09-10 16:08


Pada 20-09-10 13:06 , jubah_hijau posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-09-10 08:52 , hafiz_along_83 posting:

!!! QUOTE !!!

di samping pandai menjaga suami, mesti pandai juga ambil hati 'kakak' yang baru tu.. hehe..



macam pengalaman tu...bagus..bagus


alaa.. pengalaman orang lain.. diri sendiri bukan ada pengalaman pun.. :-D :-D :-D


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.125972 saat. Lajunya....