Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-06-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Apa yang dilihat, dimakan, didengar akan jadi sebahagian daripada diri kita
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 123
Ahli: 0
Jumlah: 123




  Yang Masuk Ke Sini
jasadkudisini: 3 hari yang lalu
hajime_kindaichi: 5 hari yang lalu
isa777_musa: 5 hari yang lalu
zam_rizal: 14 hari yang lalu
wanja: 25 hari yang lalu
MTMKi: 32 hari yang lalu
Kang: 32 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: saja nak meluahkan hati....


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» saja nak meluahkan hati....

Please Mendaftar To Post


Oleh saja nak meluahkan hati....

hati_suci83
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.12.2008
Ahli No: 36571
Posting: 52
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-06-10 23:17


kat sini rasa macam selesa pula nak menulis apa yang terbuku kat hati ini....entah Kenapa hari ini rasa macam sedih gila memang hari2 pun rasa macam 2...Kenapa org sekeliling kita tak pandai nak jaga hati kita ek??? kadang-kadang bila bercerita 2 tak tahu nak jaga kita yang memang dah rasa sangat lonely ini....setaip hari aku berdoa moga-moga Allah kuatkan iman dan tabahkan hati aku...tapi aku rasa macam dah tak mampu...tak boleh nak kawal hati ini lagi....asyik kita saja nak jaga hati org...org tak pernah nak jaga hati kita....aku asyik makan hati saja kadang-kadang macam dah sesak nafas rasa nya....aku tahu setiap yang berlaku tu pasti ada hikmahnya sama ada baik atau buruk sesuatau kejadian...sekarang ini aku tak ada kawan... :-( sdgkan kawan 2 yang jadi pembakar semangat aku kat sini....entah emosi sangat sekarang ini..... :cry: :cry: aku tak nak jadi macam ini......Ya Allah bantula hambaMu ini....

Bookmark and Share

    


  Member Information For hati_suci83Profil   Hantar PM kepada hati_suci83   Quote dan BalasQuote

hanisahani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22928
Posting: 203
Dari: negeri aman damai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-06-10 00:58


salam..
sabarlah ya..hati_suci...
ana pun pernah rasa macam ni...tapi ana sentiasa ingatkan diri Allah sentiasa bersama hamba2Nya..never give up...jangan diikutkan kata hati..insya Allah perasaan tu akan hilang..smntara saja tu..u never alone
ingtla bila kita buat baik..kita buat baik kerana Allah..walaupun mereka tak jaga hati kita..tapi kita jaga hati mereka kerana Allah...

:-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For hanisahaniProfil   Hantar PM kepada hanisahani   Quote dan BalasQuote

irul_ana
Warga Rasmi
Menyertai: 22.06.2010
Ahli No: 40020
Posting: 2
Dari: Pahang

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 22-06-10 04:03


Salam
tak usah bersedih.. sebenarnya ada yang lebih sayangkan kita..

Bookmark and Share

    


  Member Information For irul_anaProfil   Hantar PM kepada irul_ana   Quote dan BalasQuote

znia80
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.03.2010
Ahli No: 39509
Posting: 38
Dari: petaling jaya, rantau panjang

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-06-10 08:13


assalamualaikum

jangan bersedih dan jangan emosional sangat, kita kena anggap semua org baik baru hati kita senang, salah satu untuk mengembirakan hati kita dengan kita mengembirakan orang lain, dunia ni ujian saja, matlamat kita akhirat.

jika kamu mengasihi penduduk dibumi maka kamu akan disayangi oleh penduduk langit. kalau anda mahu kasih sayang yang sebenar maka rujuklah kepada pemberi kasih sayang pasti dan pasti anda akan disayangi.

jika anda patuh pada pemberi kasih sayang, semua makhluk akan sayang pada anda, yakin lah,

contohnya para sahabat nabi s.a.w. mereka disayangi oleh setiap makhluk, malah makhluk beri khidmat padanya

Bookmark and Share

    


  Member Information For znia80Profil   Hantar PM kepada znia80   Pergi ke znia80's Website   Quote dan BalasQuote

robhunhayati
Warga Rasmi
Menyertai: 09.06.2010
Ahli No: 39962
Posting: 5
Dari: kuala lumpur

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-06-10 10:59


SALAM...
lah TAKHAUF WALA TAHZAN...
INNALLAHAMA'ANA...
dalam hidup ni tak ada manusia yang tak bersedih.
setiap ant kita akan duji dengan kesedihan...
yang petang kita kena berani hadap kesedihan tu dan jangan terus tenggelam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For robhunhayatiProfil   Hantar PM kepada robhunhayati   Quote dan BalasQuote

robhunhayati
Warga Rasmi
Menyertai: 09.06.2010
Ahli No: 39962
Posting: 5
Dari: kuala lumpur

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-06-10 11:02


tersalah taip lah pulak...
lah TAKAHUF WALA TAHZAN
INNALLAHAMA'ANA....
never give up k :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For robhunhayatiProfil   Hantar PM kepada robhunhayati   Quote dan BalasQuote

robhunhayati
Warga Rasmi
Menyertai: 09.06.2010
Ahli No: 39962
Posting: 5
Dari: kuala lumpur

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-06-10 11:03


not lah but lah....
dah betulkan tapi still the same....

Bookmark and Share

    


  Member Information For robhunhayatiProfil   Hantar PM kepada robhunhayati   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-06-10 11:16


sangat-sangat lah memahami perasaan macam mana rasanya tak ada kawan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA SETIA
Menyertai: 07.02.2010
Ahli No: 39229
Posting: 621

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-06-10 11:44


Pada 21-06-10 23:17 , hati_suci83 posting:

!!! QUOTE !!!

kat sini rasa macam selesa pula nak menulis apa yang terbuku kat hati ini....entah Kenapa hari ini rasa macam sedih gila memang hari2 pun rasa macam 2...Kenapa org sekeliling kita tak pandai nak jaga hati kita ek??? kadang-kadang bila bercerita 2 tak tahu nak jaga kita yang memang dah rasa sangat lonely ini....setaip hari aku berdoa moga-moga Allah kuatkan iman dan tabahkan hati aku...tapi aku rasa macam dah tak mampu...tak boleh nak kawal hati ini lagi....asyik kita saja nak jaga hati org...org tak pernah nak jaga hati kita....aku asyik makan hati saja kadang-kadang macam dah sesak nafas rasa nya....aku tahu setiap yang berlaku tu pasti ada hikmahnya sama ada baik atau buruk sesuatau kejadian...sekarang ini aku tak ada kawan... :-( sdgkan kawan 2 yang jadi pembakar semangat aku kat sini....entah emosi sangat sekarang ini..... :cry: :cry: aku tak nak jadi macam ini......Ya Allah bantula hambaMu ini....


Bismillah
Salam

Sabarlah ukhti...

Sabar itu pahit., tapi itu juga penawar dan keselamatan dalam perjalanan hidup.

Sabar tiada pengakhiran, tiada perhentian... dengan kesakitan itulah Allah mengangkat martabat hambaNya.

Tiada selain melainkan DIA sebagai teman dan penggantungan hatimu. Syukur...kerana masih ada Allah.

Allah Maha Mengetahui aras mana hambaNya mampu menanggung dugaan.. sebab itu dijadikan cabaran dan kedukaan untuk menguji apakah hambaNya itu sabar atau kufur.

Pesanan buat diri juga. Jangan bersedih ye.. ingat Allah, kerana dengan mengingatiNya sahaja hatimu menjadi tenang dan redha.


-----------------
SENYUMLAH pada segala cubaan kerana ketenangan meraih kebijaksanaan & mencetus kematangan. Terimalah SERIBU KEKALAHAN sebelum menerima SATU KEMENANGAN.


Bookmark and Share

    


  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

PUTERI_FUZA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1975
Posting: 201
Dari: Perth, Australia

australia  


posticon Posting pada: 22-06-10 12:04


salam..
hati_suci83 kena bersabar banyak-banyak..
dugaan Allah datang selalu untuk menguji kita..
memang kita saja kena jaga hati orang padahal orang buat tak hairan saja dengan hati kita...
tapi kita kena jaga hati orang juga dan jangan sakitkan hati mereka..
luahan hati_suci83 lebih kurang macam saya juga..
nak cerita pada orang rasa tak boleh sebab takut nanti teraibkan orang..
so. saya banyak pendamkan.. kalau sedih saya nangis saja..
selebihnya banyak lah kita berdoa dan bersabar banyak-banyak..
orang nak mengata senang saja sebab syaitan dah kuasai..
so, ingat Allah selalu..


-----------------
"Bila telah sampai di puncak tetapi meneruskan pendakian, bermakna anda sedang menurun, bukan lagi mendaki...."


Bookmark and Share

    


  Member Information For PUTERI_FUZAProfil   Hantar PM kepada PUTERI_FUZA   Quote dan BalasQuote

itsme
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.10.2004
Ahli No: 11624
Posting: 69
Dari: bumi tuhan

iraq  


posticon Posting pada: 22-06-10 12:28


salam

dekatkan diri dengan surau, rajin-rajin pergi solat jemaah, insyaallah Allah temukan kita dengan kawan-kawan yang solehah. antara ubat hati adalah bergaul dengan orang-orang yang soleh.

kawan saya pun ada pengalaman macam ni, tapi dia selalu pergi surau, mendekatkan diri dengan Allah dan merintih segala masalah, akhirnya Allah temukan dia dengan sahabat-sahabat yang ibarat saudara sendiri, saling berkongsi susah dan senang dan dapat membimbing untuk dekat dengan Allah. alhamdulillah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For itsmeProfil   Hantar PM kepada itsme   Quote dan BalasQuote

biey_peace
Warga Rasmi
Menyertai: 26.12.2009
Ahli No: 38818
Posting: 12
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-06-10 13:19


salam buat sahabat-sahabat dan hati_suci83,

saya pun pernah alami pengalaman macam tu... tapi saya kuatkan hati...bayk bersabar... tapi kadang-kadang saya tak tahan saya menangis... yang penting ingat ALLAH. percayalah hati_suci83..ALLAH sentiasa bersamamu....


-----------------
..AkU tEMANmU..


Bookmark and Share

    


  Member Information For biey_peaceProfil   Hantar PM kepada biey_peace   Quote dan BalasQuote

Nu_uL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.05.2010
Ahli No: 39911
Posting: 128
Dari: Kangar

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 22-06-10 22:18


ALLAH sentiasa bersama mu..bersama saya..bersama kita semua...
Kalau rasa sedih menangislah...mengadulah pada ALLAH...ALLAH sentiasa mendengar...sentiasalah bersangka baik pada ALLAH..ALLAH bukan tidak mahu makbulkan doa tapi ALLAH sentiasa merindui suara hamba2nya yang mengadu padanya...

INSYAALLAH...


-----------------
Jaga Diri,Hiasi Peribadi


Bookmark and Share

    


  Member Information For Nu_uLProfil   Hantar PM kepada Nu_uL   Quote dan BalasQuote

hati_suci83
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.12.2008
Ahli No: 36571
Posting: 52
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-06-10 23:09


terima kasih atas nasihat sahabat-sahabat yang ada disini..jasa kalian sangat dikenang....

Bookmark and Share

    


  Member Information For hati_suci83Profil   Hantar PM kepada hati_suci83   Quote dan BalasQuote

Musafir_Ufuk_Timur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2010
Ahli No: 39841
Posting: 192
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-06-10 09:11


Hati Suci..

apa yang musafir boleh cakap pada kamu adalah


yang pahit itu ubat................

bersabar k...saya faham perasaan kamu sebab saya pernah lalui macam mana kamu lalui itu...tapi percayalah...ada sesuatu sinar yang tunggu awak..

dalam hidup kita ni....KITA TIDAK AKAN DAPAT MERASAKAN KEBAHAGIAAN SEBENAR SEKIRANYA KITA TIDAK PERNAH MERASAI KEPAHITAN DALAM KEHIDUPAN...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Musafir_Ufuk_TimurProfil   Hantar PM kepada Musafir_Ufuk_Timur   Quote dan BalasQuote

jojoi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.10.2004
Ahli No: 11668
Posting: 107
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-06-10 22:06


Sekarang tak ada kawan??
Don't worry,dalam ni ramai kawan...
Semua pun kawan:)


-----------------
Letakkan akal di depan,bukannya nafsu.Akal setidaknya masih boleh memandu manusia daripada nafsu yang terkadang terbiar tanpa bimbingan...


Bookmark and Share

    


  Member Information For jojoiProfil   Hantar PM kepada jojoi   Quote dan BalasQuote

hanisahani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22928
Posting: 203
Dari: negeri aman damai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-06-10 23:43


Pada 22-06-10 10:59 , robhunhayati posting:

!!! QUOTE !!!

SALAM...
lah TAKHAUF WALA TAHZAN...
INNALLAHAMA'ANA...
dalam hidup ni tak ada manusia yang tak bersedih.
setiap ant kita akan duji dengan kesedihan...
yang petang kita kena berani hadap kesedihan tu dan jangan terus tenggelam....



betul tu
no matter happen,,never give up... ;-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For hanisahaniProfil   Hantar PM kepada hanisahani   Quote dan BalasQuote

hati_suci83
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.12.2008
Ahli No: 36571
Posting: 52
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-06-10 19:15


:oops: entah Kenapa sekarang ini beremosi sangat....tak tahulah...ada kawan pun same saja...seperti biasa menyakitkan hati...hari ini lagi terasa tapi aku sabar saja......kenapala rasa macam ini aku tak nak lagi lrs macam gini... :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For hati_suci83Profil   Hantar PM kepada hati_suci83   Quote dan BalasQuote

jojoi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.10.2004
Ahli No: 11668
Posting: 107
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-06-10 22:45


KAlau macam tu...carik lah lagi kawan baru ramai-ramai:)
sabar saja lah...tak mungkin lah semua menyakitkan hati...


-----------------
Letakkan akal di depan,bukannya nafsu.Akal setidaknya masih boleh memandu manusia daripada nafsu yang terkadang terbiar tanpa bimbingan...


Bookmark and Share

    


  Member Information For jojoiProfil   Hantar PM kepada jojoi   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.107665 saat. Lajunya....