Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 04-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tidak hidup dek puji; tidak mati dek keji
-- SMNA (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 57
Ahli: 0
Jumlah: 57




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 1 hari, 23 minit yang lalu
Muslim1987: 7 hari yang lalu


Sajak
Topik: Sungguh aku merindui saat itu...


Carian Forum

Moderator: Administrator, kasih_kekasih
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Sajak
    »» Sungguh aku merindui saat itu...

Please Mendaftar To Post


Oleh Sungguh aku merindui saat itu...

abadikan_03
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.02.2006
Ahli No: 22544
Posting: 177
Dari: Negeri Sembila (N9)

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-05-10 22:26


malam ini..
aku rasa rindu..
rindu pada yang halal..
sungguh aku rindu untuk bertemu dia..
aku kira..
perjuangan aku dan dia sama..

malam ini..
aku rasa rindu..
rindu untuk bersama dalam halaqah ilmu dengannya..
rindu akan tawa dan usikan sendanya..
rindu untuk sekali bermunajat dan menghadap yang Esa..
rindu akan perjuangan bersama..

malam ini...
aku rasa rindu..
sungguh kerinduan ini pada perjuangan yang satu..
ketahuilah sahabatku..
dalam hati ini..
ada ikatan yang kuat..
yang mengikat kita..
memegang erat janji-janji kita..

malam ini..
aku memohon padaNya yang satu..
agar engkau sentiasa dekat dengannya..
biar takdir Allah mnguji ukhwah kita..
sayang dan kasih itu tidak semestinya bersama..
mungkin dengan ini..
bisa mengajar kita..
erti pngorbanan dan kesetiaan..
sungguh aku merindui saat kita bersama..
ckupla Allah pnguat kita..

---------------- ukhwah fillah abadan abada ---------------------


-----------------
Berkasih Mesra Hidupkan Bahagia.semoga Ukhwah yang terjalin ini mendapat keradhaan Allah selalu..




Bookmark and Share

    


  Member Information For abadikan_03Profil   Hantar PM kepada abadikan_03   Pergi ke abadikan_03's Website   Quote dan BalasQuote

sakinah283
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26864
Posting: 260
Dari: Ampang-Bangi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-05-10 01:34


salam...em, its meaningful...
moga sahabat-sahabat saya pun mengingati saya sebagaimana saya mengingati mereka..."sungguh aku merindui saat itu..."=)


-----------------
"The way to love anything is to realize that it might be lost"


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinah283Profil   Hantar PM kepada sakinah283   Pergi ke sakinah283's Website   Quote dan BalasQuote

abadikan_03
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.02.2006
Ahli No: 22544
Posting: 177
Dari: Negeri Sembila (N9)

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-05-10 09:29


Pada 14-05-10 01:34 , sakinah283 posting:

!!! QUOTE !!!

salam...em, its meaningful...
moga sahabat-sahabat saya pun mengingati saya sebagaimana saya mengingati mereka..."sungguh aku merindui saat itu..."=)



salam ukhwah juga buat sahabat-sahabat dilaman ini..
kita berada dilandasan yang betul untuk menjalinkan ukhwah dan persahabatan..

sahabat semua adalah inspirasi.. kita bertemu dan berbincang..
mengeluarkan pandangan serta memberi penerangan..
rindu pada kalian semua...

:~UkhwahFillah...
:~Siru Ala Barakatillah.....


-----------------
Berkasih Mesra Hidupkan Bahagia.semoga Ukhwah yang terjalin ini mendapat keradhaan Allah selalu..




Bookmark and Share

    


  Member Information For abadikan_03Profil   Hantar PM kepada abadikan_03   Pergi ke abadikan_03's Website   Quote dan BalasQuote

sakinah283
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26864
Posting: 260
Dari: Ampang-Bangi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-05-10 16:57


Untukmu

Sahabat
Dalam kabut ku tercari-cari cahaya
Akhirnya ku temui sinar ceria diraut wajahmu

Andainya alam ini mampu berkata-kata
Pastilah pujian buat dirimu
Di waktu itu akulah yang bertuah
Punya sahabat sepertimu

Sahabat
Kau bimbing lah ku menuju cahaya ilahi
Sahabat
Aku lemah mangharungi ranjau dunia

Sahabat
Aku ingin seperti mu dalam ketenangan
Menghadapi hidup ini

Sahabat ku bersyukur kerana mengenali dirimu
Ku harap moga kitakan bersama
Harungi segala suka duka
Moga kejayaan milik kita
Agar hidup menuju mulia


-----------------
"The way to love anything is to realize that it might be lost"


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinah283Profil   Hantar PM kepada sakinah283   Pergi ke sakinah283's Website   Quote dan BalasQuote

habrah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.05.2010
Ahli No: 39782
Posting: 59

blank   avatar


posticon Posting pada: 15-05-10 21:56


saya rindukan kenangan saya di sharodz dulu. terasa macam nak kembali saja.. mm dulu saya agak benci duduk sana... sebab penuh dengan rules, tapi sekarang baru rasa macam knpla saya hargaikn,,,

Bookmark and Share

    


  Member Information For habrahProfil   Hantar PM kepada habrah   Quote dan BalasQuote

miftahul_jannah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2008
Ahli No: 34964
Posting: 108
Dari: UITM SABAH-UITM SARAWAK-UiTM SHAH ALAM

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-05-10 13:32


dikala cuti menjelma..jauh dari sahabat-sahabat dan teman-teman seperjuangan membuatkan jiwa2 di raih kerinduan yang berpanjangan....


-----------------
^..STRIVE 4 MARDHATILLAH..^




Bookmark and Share

    


  Member Information For miftahul_jannahProfil   Hantar PM kepada miftahul_jannah   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA SETIA
Menyertai: 07.02.2010
Ahli No: 39229
Posting: 621

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-05-10 14:06


rindunya masa belajar dulu, inilah saat yang paling gembira. Walau pelbagai onak duri datang dalam usia remaja...tapi itu yang paling indah. Masa sekolah, IPT suasana yang paling 'bermakna'.... bila lah boleh menemui saat ini kembali...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

abadikan_03
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.02.2006
Ahli No: 22544
Posting: 177
Dari: Negeri Sembila (N9)

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-05-10 14:43


Pada 15-05-10 16:57 , sakinah283 posting:

!!! QUOTE !!!

Untukmu

Sahabat
Dalam kabut ku tercari-cari cahaya
Akhirnya ku temui sinar ceria diraut wajahmu

Andainya alam ini mampu berkata-kata
Pastilah pujian buat dirimu
Di waktu itu akulah yang bertuah
Punya sahabat sepertimu

Sahabat
Kau bimbing lah ku menuju cahaya ilahi
Sahabat
Aku lemah mangharungi ranjau dunia

Sahabat
Aku ingin seperti mu dalam ketenangan
Menghadapi hidup ini

Sahabat ku bersyukur kerana mengenali dirimu
Ku harap moga kitakan bersama
Harungi segala suka duka
Moga kejayaan milik kita
Agar hidup menuju mulia



wah-wah sakinah283, pandai juga bersajak ye,.. copy / paste ke atau buat sendiri tu..??? :-D alakullihal ni sajak yang best... teringat teman-teman dan suasana belajar dulu...

terkenang sabuah memori lalu....
kisah persahabatan kita bersama..
didalam satu pengajian...
menuntut ilmu dan pengalaman..

erm, tak ingat dah..apa sambungannya..hehehe.. :-D


-----------------
Berkasih Mesra Hidupkan Bahagia.semoga Ukhwah yang terjalin ini mendapat keradhaan Allah selalu..




Bookmark and Share

    


  Member Information For abadikan_03Profil   Hantar PM kepada abadikan_03   Pergi ke abadikan_03's Website   Quote dan BalasQuote

sakinah283
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26864
Posting: 260
Dari: Ampang-Bangi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-05-10 00:42


Pada 16-05-10 14:43 , abadikan_03 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-05-10 16:57 , sakinah283 posting:

!!! QUOTE !!!



wah-wah sakinah283, pandai juga bersajak ye,.. copy / paste ke atau buat sendiri tu..??? :-D alakullihal ni sajak yang best... teringat teman-teman dan suasana belajar dulu...

terkenang sabuah memori lalu....
kisah persahabatan kita bersama..
didalam satu pengajian...
menuntut ilmu dan pengalaman..

erm, tak ingat dah..apa sambungannya..hehehe.. :-D




taklah...tu nasyid kumpulan durrani....dulu bestfriend selalu tujukan lagu ni untuk saya.... :kelip:


-----------------
"The way to love anything is to realize that it might be lost"


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinah283Profil   Hantar PM kepada sakinah283   Pergi ke sakinah283's Website   Quote dan BalasQuote

mohdazri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.04.2010
Ahli No: 39608
Posting: 73
Dari: selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-05-10 13:51


Zaman paling dirindui adalah zaman kita belajar^_^begitu banyak kisah yang membuatkan kita ketawa dan menangis.walau apa pun semoga Allah memberikan kebahagiaan kepada sahabat-sahabat saya walau dimanapun mereka berada


-----------------
http://cahayakehidupan-kebenaran.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdazriProfil   Hantar PM kepada mohdazri   Quote dan BalasQuote

Nu_uL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.05.2010
Ahli No: 39911
Posting: 128
Dari: Kangar

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 23-06-10 22:12


Pada 13-05-10 22:26 , abadikan_03 posting:

!!! QUOTE !!!

malam ini..
aku rasa rindu..
rindu pada yang halal..
sungguh aku rindu untuk bertemu dia..
aku kira..
perjuangan aku dan dia sama..

malam ini..
aku rasa rindu..
rindu untuk bersama dalam halaqah ilmu dengannya..
rindu akan tawa dan usikan sendanya..
rindu untuk sekali bermunajat dan menghadap yang Esa..
rindu akan perjuangan bersama..

malam ini...
aku rasa rindu..
sungguh kerinduan ini pada perjuangan yang satu..
ketahuilah sahabatku..
dalam hati ini..
ada ikatan yang kuat..
yang mengikat kita..
memegang erat janji-janji kita..

malam ini..
aku memohon padaNya yang satu..
agar engkau sentiasa dekat dengannya..
biar takdir Allah mnguji ukhwah kita..
sayang dan kasih itu tidak semestinya bersama..
mungkin dengan ini..
bisa mengajar kita..
erti pngorbanan dan kesetiaan..
sungguh aku merindui saat kita bersama..
ckupla Allah pnguat kita..

---------------- ukhwah fillah abadan abada ---------------------




best..best...
pandai bersajak rupanya...itu tak dengar suara lagi tu...


-----------------
Jaga Diri,Hiasi Peribadi


Bookmark and Share

    


  Member Information For Nu_uLProfil   Hantar PM kepada Nu_uL   Quote dan BalasQuote

abadikan_03
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.02.2006
Ahli No: 22544
Posting: 177
Dari: Negeri Sembila (N9)

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-06-10 16:51


suka brkayal dan mencari ilham...cuma boleh lah sikit-sikit mencipta sebuah puisi dan sajak...kalau disuruh membacanya dihadapan org ramai, erm entah lah jawabnye....


-----------------
Berkasih Mesra Hidupkan Bahagia.semoga Ukhwah yang terjalin ini mendapat keradhaan Allah selalu..




Bookmark and Share

    


  Member Information For abadikan_03Profil   Hantar PM kepada abadikan_03   Pergi ke abadikan_03's Website   Quote dan BalasQuote

Nu_uL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.05.2010
Ahli No: 39911
Posting: 128
Dari: Kangar

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 26-06-10 14:59


Pada 25-06-10 16:51 , abadikan_03 posting:

!!! QUOTE !!!

suka brkayal dan mencari ilham...cuma boleh lah sikit-sikit mencipta sebuah puisi dan sajak...kalau disuruh membacanya dihadapan org ramai, erm entah lah jawabnye....




belum cuba belum tahu.... :-D


-----------------
Jaga Diri,Hiasi Peribadi


Bookmark and Share

    


  Member Information For Nu_uLProfil   Hantar PM kepada Nu_uL   Quote dan BalasQuote

abadikan_03
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.02.2006
Ahli No: 22544
Posting: 177
Dari: Negeri Sembila (N9)

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-03-11 10:34


Takdir kita, bilakah akan menjelma...... pencarian satu penyiksaan. semoga Allah merahmati dan permudahkan..


-----------------
Berkasih Mesra Hidupkan Bahagia.semoga Ukhwah yang terjalin ini mendapat keradhaan Allah selalu..




Bookmark and Share

    


  Member Information For abadikan_03Profil   Hantar PM kepada abadikan_03   Pergi ke abadikan_03's Website   Quote dan BalasQuote

adikwa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.02.2011
Ahli No: 41016
Posting: 47

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-03-11 11:31


malam ini..
aku rasa rindu..
rindu pada yang halal..
sungguh aku rindu untuk bertemu dia..
aku kira..
perjuangan aku dan dia sama..

malam ini..
aku rasa rindu..
rindu untuk bersama dalam halaqah ilmu dengannya..
rindu akan tawa dan usikan sendanya..
rindu untuk sekali bermunajat dan menghadap yang Esa..
rindu akan perjuangan bersama..

malam ini...
aku rasa rindu..
sungguh kerinduan ini pada perjuangan yang satu..
ketahuilah sahabatku..
dalam hati ini..
ada ikatan yang kuat..
yang mengikat kita..
memegang erat janji-janji kita..

malam ini..
aku memohon padaNya yang satu..
agar engkau sentiasa dekat dengannya..
biar takdir Allah mnguji ukhwah kita..
sayang dan kasih itu tidak semestinya bersama..
mungkin dengan ini..
bisa mengajar kita..
erti pngorbanan dan kesetiaan..
sungguh aku merindui saat kita bersama..
ckupla Allah pnguat kita..




-sajak yang indah maksudnya..ALhmdllh..truskn lagi dengan meluahkn rasa hati di dalam puisi anda..

dengan mmbca sajak ini,amat rnduu sekali dengan sahabat2x yang jauh nun disana..bilakah akan kita bertemu lagi..moga sahabatku disana mrndui ku seperti mana ku merinduinya..
AMIN..

--------------------
Pujuklah hati, katakan, didikan ini demi cinta-Nya jua.

Bookmark and Share

    


  Member Information For adikwaProfil   Hantar PM kepada adikwa   Quote dan BalasQuote

abadikan_03
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.02.2006
Ahli No: 22544
Posting: 177
Dari: Negeri Sembila (N9)

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-03-11 23:41


Amin..amin...saya pun rindu pada sahabat-sahabat ukhwah semua. lama mnyepi di medan ini. bila tringatkan laman ukhwah.com, teringat jua sahabat-sahabat disini..


-----------------
Berkasih Mesra Hidupkan Bahagia.semoga Ukhwah yang terjalin ini mendapat keradhaan Allah selalu..




Bookmark and Share

    


  Member Information For abadikan_03Profil   Hantar PM kepada abadikan_03   Pergi ke abadikan_03's Website   Quote dan BalasQuote

ellina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12348
Posting: 129
Dari: bumi ijau

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-03-11 15:06


tahniah... satu karya yang menarik...
kita sama-sama doakan yang terbaik....
semoga Allah mempermudahkan segala urusan kita...
dan sentiasa disisi kita...AMIN


-----------------
''jika asal benih baik gugur di sahara menjadi samudera...gugur di lautan pasti menjadi pulau...''


Bookmark and Share

    


  Member Information For ellinaProfil   Hantar PM kepada ellina   Pergi ke ellina's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.099429 saat. Lajunya....