Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
.....dan janganlah kamu berputus asa daripada rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa daripada rahmat Allah melainkan kaum yang kafir.
-- Yusuf: 12

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 65
Ahli: 0
Jumlah: 65




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 5 hari yang lalu


Kelab Ukhwah
Topik: lebih selesa sendiri


Carian Forum

Moderator: Prof_Muslim, Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelab Ukhwah
    »» lebih selesa sendiri

Please Mendaftar To Post


Oleh lebih selesa sendiri

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 02-05-10 20:20


salam..

tak lama lagi cuti sekolah..apalagi Kalau org macam baye umur kita ni tentu saja berlambak kad wangi diterima..sana-sini meriah rakan taulan saudara marah buat majlis..ikutkan memang senang hati, tumpang gembira dengan melihat org lain bahagia...walau kita ni masih bersendirian..

tapi kadang-kadang hati kita boleh saja ralat bila ada pula yang bertanye2 bila lah turn kita, tol tak? uishk..rimas jugak kadang-kadang..bukan setakat org perempuan saja selalu kena tanya, kadang-kadang yang laki jugak selalu kena serang..naik leteh nak jawab...jawapan paling baik adalah senyum saja..hehe..

ditujukan kepada yang masih sendiri...ikutkan lah..sebenarnya..kalian ok tak dengan kehidupan sekarang? kala org lain sudah bkeluarga kita masih bersama keluarga..hehe..maybe ada sesetengah tak kisah sebab kepeluan manuisa berbeza...kadang bukan faktor jodoh cepat lambat tapi kesediaan kita nak bertukar status tu..kadang-kadang ada yang dengan umur muda telah bersedia tapi kadang kala umur dekat 30 masih rela bersendiri..itu terpulang pada diri..cuma pandai2 lah nak mnjawab Kalau ditanye soalan cepumas org keliling, ye tak..

so pada yang belum terasa nak berumahtangga tu, adakah kalian selesa begini? apa yang membuatkan anda tak rasa perlu berumahtangga lagi? bagaimana kalian mnjawab solan cepumas org lain yang asik bertanye? agak masa bilakah kalian boleh rasa bersedia untuk bertukar status?..hehe..so pada yang berkneaan share saja lah..



* saja-saja saja buat isu..asik bncng pasal cari jodoh/patah hati/putus cinta saja kat ukhwah.com ni..boring pula..hehe.. :-P


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 02-05-10 20:54


buat masa ni belum terfikir ke arah itu..hahaa..calon pun tak ada..
bagi saya,saya senang sendiri buat masa sekarang tanpa ada yang istimewa di hati..
yang penting sekarang mahu bahagiakan ibu bapa dahulu dan mantapkan kerjaya yang baru dibina..
pasal jodoh tu terserah padaNYa..
kawan-kawan ada yang tanya bila kamu mahu kahwin?saya jawab kejap lagi..hahaa..bosan dengan pertanyaan macam tu..


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

riniey
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22591
Posting: 292

botswana   avatar


posticon Posting pada: 02-05-10 23:45


assalamualaikum...

hehehe.. memang rimas bila org asyik dok tanya. tapi macam saya, sebab masih belajar. jadi tak ada lah org kisah sangat.. tapi sebenarnya bila tengok member2 ada yang da tunang dan ada juga yang da kawin.. sesekali terlintas di fikiran alangkah bahagianya aku kalau dapat orang yang boleh sayangkan aku, boleh kongsi masalah dengan aku. tapi soal jodoh semuanya sudah ditentukan oleh ALLAH SWT. cuma kita saja yang tak tahu dengan siapa. sebab setiap org pasti inginkan kebahagiaan kekal hingga akhir hayat. begitu juga saya. perkahwinan bukanlah sesuatu yang boleh dibuat main-main. kita nak hidup dengan pasangan kita lama. bukannya sekejap. kebanyakan remaja zaman sekarang lebih mengikut hawa nafsu. bercouple perkara biasa saja. pegang-pegang tangan.. masyaallah.. saya rasa susah sangat nak jumpa pasangan yang boleh menghormati saya. walaupun saya bukanlah org yang bersekolah di sekolah2 pondok, universiti islam, saya jahil dengan benda macam tu, tapi saya sangat ambil berat benda-benda macam tu. sebab saya masih ingat kata-kata ibu dan nenek saya, nak cari pasangan yang betul-betul baik pertama org yang boleh menjadi imam kepada isteri dan anak2nya dan menghormati pasangan dan famly..


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For rinieyProfil   Hantar PM kepada riniey   Quote dan BalasQuote

mawarnanmerah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27678
Posting: 78
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-05-10 10:04


soal menamatkan zaman bujang ni memang isu yang selalu timbul bila berkumpul ramai-ramai. dulu buat alasan nak kerja dulu, tolong mak dulu. tapi sekarang, dah 4 tahun bekerja...ramai saudara mara sibuk duduk tanya. kerja dah lama, sampai bila nak duduk sendiri. usia tak lama lagi masuk 30. tak kan tak ada kawan dengan sesiapa agaknya. jawapan sekarang, nanti lah.. walaupun kadang-kadang terdetik jugak di hati tengok kawan-kawan dah timang anak tapi saya tetap pengang 1 perkara. jodoh tu dah ditentukan cuma cepat atau lambat sahaja. pengalaman 3 org kakak dan seorang abang, semuanya jumpa sekejap dan terus kahwin. semuanya bercinta lepas kawin. itu lah jodoh. mungkin saya pun macam tu, bercinta lepas kahwin. siapa tau kan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarnanmerahProfil   Hantar PM kepada mawarnanmerah   Quote dan BalasQuote

Awani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.10.2009
Ahli No: 37709
Posting: 256
Dari: Land Below The Wind

spain   avatar


posticon Posting pada: 03-05-10 10:43


Pada 02-05-10 20:54 , aieyda posting:

!!! QUOTE !!!

buat masa ni belum terfikir ke arah itu..hahaa..calon pun tak ada..
bagi saya,saya senang sendiri buat masa sekarang tanpa ada yang istimewa di hati..
yang penting sekarang mahu bahagiakan ibu bapa dahulu dan mantapkan kerjaya yang baru dibina..
pasal jodoh tu terserah padaNYa..
kawan-kawan ada yang tanya bila kamu mahu kahwin?saya jawab kejap lagi..hahaa..bosan dengan pertanyaan macam tu..



Assalamualaikum

Sama lah kita aida :)

Apa pun perkahwinan yang dibina itu biarlah mengikut syariat Islam. InsyaAllah


-----------------








Bookmark and Share

    


  Member Information For AwaniProfil   Hantar PM kepada Awani   Quote dan BalasQuote

fAraH_exaPIuM
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.12.2007
Ahli No: 32096
Posting: 56
Dari: wilayah darul makmur

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-05-10 16:17


sama juga saya...soalan-soalan cepu emas memang sentiasa ditnya baik dr saudara atau sahabat handai..mana ada org tak nak kawin di dunia ni..semua nak kawin wooo...hehe

tapi tulah. jodoh sudah ditentukan oleh ALLAH, lambat atau cepat Dia yang tentukannya...

tapi kadang-kadang sunyi juga, bila semua kawan-kawan dah ada fmily sendiri..kita saja yang seorang-seorang..heheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For fAraH_exaPIuMProfil   Hantar PM kepada fAraH_exaPIuM   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-05-10 16:20


Bila kita sendiri, memanglah kita rasa selesa dengan bersendiri...
Takkan nak berdua pulak agaknya...

Kalau dah kahwin, comfirm tak selesa bersendiri lagi..
Tak percaya??
tanya mereka yang dah kawin.. :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 03-05-10 18:21


Pada 03-05-10 16:20 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!


Kalau dah kahwin, comfirm tak selesa bersendiri lagi..
Tak percaya??
tanya mereka yang dah kawin.. :D


ceh..cik soleha macam ada pgalaman bertanye kat orang-orang tu saja..hehe..

tol..saya ni bukan jenis cari maslaah..haha.. maybe sebab dok dengan family...kerja ok..nak kata ada material tu sikit-sikit ada lah..kereta ke duit ke..rumah sendiri Kalau rasa nak beli anytime saja cuma tunggu dulu sebab takut dapat org jauh pula..hehe... tu yang saya kata.. tak ada apa yang merisaukan saya..da lah asik sibuk dengan kerja.. tapi bila d tanya org alasannya saya akan sambung study tak lama lagi...kadang-kadang saya rasa sambung study tu adalah alasan untuk saya escape dr memikirkan dan ditanye tentang hal tu..tapi memang semangat nak study lagi tu tinggi sesangat...so..lantak lah org nak kata.. boleh jadi satu hari nanti ada kejutan saya buat mereka...haha..

:lol:


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

SNMA
Warga 5 Bintang
Menyertai: 08.12.2009
Ahli No: 38572
Posting: 379
Dari: SELANGOR

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-05-10 07:03


"Ala..nak..nak..nak..dengan bunda sekali.." sms yang aku terima ni sedikit sebanyak buat aku ketawa kecil. Hilang kejap rasa mual pada pengirim sms ni.. tiba-tiba terdetik di hati "Apalah yang dia ni cari sebenarnya..". Kasihan dengan kecelaruan yang dialamainya..

Hakikatnya kita bukan bersendiri, macam Wawa, Ramai juga org suruh terima saja lamaran orang-orang yang merisik, melamar demi kebahagiaan anak-anak tapi ........ sebenarnya Wawa tak rasa yang hidup ni sunyi jika tak ada pasangan hidup. Mungkin juga sebab hidup Wawa sekarang ni dah 100% bergantung pada CINTA MAHA AGUNG, tambahan pula ada anak-anak.. Kalau sebelum ni, sebab putus cinta saja Wawa dah lost control..nangis (Disgusting..!)

Biarkan saja umur kita ini berjalan dengan susunan takdir-NYA kerana DIA tahu apa yang terbaik untuk kita, kan? :-)


-----------------
~~Wonder Mom to be~~ "Aku akan tetap melayanmu dengan baik, kerana aku tak mahu kebaikanku hilang kerana sikap burukmu itu" - ReMiNDeR -


Bookmark and Share

    


  Member Information For SNMAProfil   Hantar PM kepada SNMA   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-05-10 12:08


Pada 03-05-10 18:21 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-05-10 16:20 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!


Kalau dah kahwin, comfirm tak selesa bersendiri lagi..
Tak percaya??
tanya mereka yang dah kawin.. :D


ceh..cik soleha macam ada pgalaman bertanye kat orang-orang tu saja..hehe..



hehe.. tapi kebiasaanya begitulah..
yang dah kahwin, takkan suka bersendirian lagi...
suka berdua, bertiga dan lain..lain lagi.... :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.089524 saat. Lajunya....