Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Janganlah kamu bersikap lemah, dan janganlah pula kamu bersedih hati, padahal kamulah orang-orang yang paling tinggi darjatnya, jika kamu orang-orang yang beriman.
-- ali-Imran: 139

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 74
Ahli: 0
Jumlah: 74




  Yang Masuk Ke Sini
izad: 60 hari yang lalu
the_brOtherz: 87 hari yang lalu


Bincang Agama
Topik: avatar


Carian Forum

Moderator: ibnu_musa, Administrator, ABg_IMaM
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Bincang Agama
    »» avatar

Please Mendaftar To Post


Oleh avatar

aFmA
Warga Rasmi
Menyertai: 25.02.2010
Ahli No: 39352
Posting: 1
Dari: pasir puteh

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-05-10 10:07


assalamualaikum
apakah hukum mnonton filem avatar?adakah filem trsbut boleh mnyebabkan akidah umat islam terpesong?

brdasarkan pembacaan saya tentang filem trsebut,ianya mnyelitkan unsur2 freemanson dan ada mesej trsembunyi(akan ad manusia yang akan mnyelamatkn manusia dr kiamt)hmm!hmm!hmm!

Bookmark and Share

    


  Member Information For aFmAProfil   Hantar PM kepada aFmA   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 02-05-10 11:22


ala .. katun avatar kat tv9 / tv3 dulu tu pun sama ...


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

ibtisam_nisa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.03.2010
Ahli No: 39573
Posting: 87
Dari: dunia pinjaman allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-05-10 00:40


ana dah juga tengok filem ni,adik ana suka tengok jenis cerita begitu apalagi ana join sekaki lah..ana just tengok tapi tak tahulah kalau ada yang menyebabkan akidah umat islam terpesong,bagi ana yang baik dijadikan teladan yang buruk buang jauh-jauh kalau difikir makin serabut lagi..

mana tahu ada yang lebih arif mentafsirkannya kepada sahabat-sahabat yang lain bolehlah kongsi2 kan kat sini..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibtisam_nisaProfil   Hantar PM kepada ibtisam_nisa   Quote dan BalasQuote

mutmainah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.09.2009
Ahli No: 37471
Posting: 96
Dari: sbh-kedah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-05-10 01:07


Assalamualaikum ...akidah seseorang tu boleh terpesong dalam pelbg cara...yang petang kat sendiri....kalau betul niat tu betul lah amalanya...tengok lah apa-apa pun yang penting kat tau bezakan mana benar mana tak...


-----------------
there is no such thing as a safe journey life is full of ups dan downs


Bookmark and Share

    


  Member Information For mutmainahProfil   Hantar PM kepada mutmainah   Quote dan BalasQuote

Awani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.10.2009
Ahli No: 37709
Posting: 256
Dari: Land Below The Wind

spain   avatar


posticon Posting pada: 03-05-10 10:50


Kalau movie 2012 pula bagaimana ya?


-----------------








Bookmark and Share

    


  Member Information For AwaniProfil   Hantar PM kepada Awani   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 03-05-10 18:52


pada saya .. tak mngapa lah tengok .. janji jangan pcaye .. Kalau nak ulas pun biarlah berpandu pada ilmu .. jangan dek kata-kata kita aqidah pula terpesong..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-05-10 12:17


Filem Avatar tu contoh yang jauh sangat tu.. kat malaysia ni pun banyak contoh yang dekat, antaranya cerita seram hantu.. Kalau dah terpesong, cerita apa-apa pun boleh jadi.. pokok pangkalnya diri sendiri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

ibtisam_nisa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.03.2010
Ahli No: 39573
Posting: 87
Dari: dunia pinjaman allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-05-10 22:19


hmm..betul tu.. pokok pangkalnya dari hati, diri sendiri.. yang penting tahu menilai yang mana baik dan mana yang tak elok..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibtisam_nisaProfil   Hantar PM kepada ibtisam_nisa   Quote dan BalasQuote

mulukhiyyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.08.2008
Ahli No: 34681
Posting: 82

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 06-05-10 08:12


salam semua,
zaman lah ni banyak sangat cerita tahyul dan toyol di benakkan dalam fikiran kita,oleh itu awasi anak-anak kita jangan terpengaruh,filem2 hantu ni memang dah berhantu dalam kepala org melayu...fiem luar tu jangan cakap, dia guna teknologi power rangers nak hasilkan...tepuk dada tanya iman.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mulukhiyyahProfil   Hantar PM kepada mulukhiyyah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.106436 saat. Lajunya....