Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 06-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
" Jika anda berada dalam jamuan di rumah orang hendaklah menjaga perangai dan menjaga mata; dalam solat menjaga hati; dan dalam pergaulan menjaga lidah."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 73
Ahli: 0
Jumlah: 73




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 2 hari yang lalu
Muslim1987: 8 hari yang lalu


Copy & Paste
Topik: Perjalanan Manusia Selepas Dunia


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Copy & Paste
    »» Perjalanan Manusia Selepas Dunia

Please Mendaftar To Post


Oleh Perjalanan Manusia Selepas Dunia

engrfeez
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.02.2010
Ahli No: 39324
Posting: 244
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-04-10 10:48


Assalamualaikum

/

Wasalam


-----------------
Ya Allah,Ampunilahku,Rahmatilahku,Kayakanku, Angkatlah Darjatku,Rezekikanlahku,Berilah Hidayah, Sihatkanlahku dan Maafkanlahku


Bookmark and Share

    


  Member Information For engrfeezProfil   Hantar PM kepada engrfeez   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA SETIA
Menyertai: 07.02.2010
Ahli No: 39229
Posting: 621

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-04-10 11:30


Bismillahirrahmanirrahim
Salam Alaik

Syukran for the nice info.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

engrfeez
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.02.2010
Ahli No: 39324
Posting: 244
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-04-10 15:18


Pada 21-04-10 11:30 , SiNaRaBaDi posting:

!!! QUOTE !!!

Bismillahirrahmanirrahim
Salam Alaik

Syukran for the nice info.


Semoga kita mengambil pengajaran bersama.

Bookmark and Share

    


  Member Information For engrfeezProfil   Hantar PM kepada engrfeez   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 22-04-10 17:45


subhanallah ... 50000 tahun d padang mahsyar ....................... ighfor li ya rabb..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

ibtisam_nisa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.03.2010
Ahli No: 39573
Posting: 87
Dari: dunia pinjaman allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-04-10 21:29


terima kasih atas perkongsian info di atas...

subhanallah..hmm.. dimanakah aku????????????

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibtisam_nisaProfil   Hantar PM kepada ibtisam_nisa   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 23-04-10 18:22


ibtisam nisa... sure2 lah anda masih di stage pertama..dunia..atau da sampai the last stage..haha :D


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

shyra_husna
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.08.2007
Ahli No: 30802
Posting: 55
Dari: UM

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-04-10 20:06


huhu..takut pula rasa..ya Allah tingkatkan iman kami moga bertambah amalan kami,moga istiqamah ibadah kami,moga kami tidak sesekali mensyirikkanMu walau dalam apa jua keadaan. Tuhan..golongkan kami di kalangan hamba2Mu yang soleh/ah..ameen.

Bookmark and Share

    


  Member Information For shyra_husnaProfil   Hantar PM kepada shyra_husna   Pergi ke shyra_husna's Website   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 24-04-10 19:40


Ya Allah , ya Tuhanku tingkatkan lah iman kami ya Allah, tunjukkanlah kami ke jalan yang Engkau redhai..semoga kami termasuk di dalam golongan hambaMu yang beriman..ameen.


-----------------
http://www.dapatwang.com/?id=laila82


Bookmark and Share

    


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

ibtisam_nisa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.03.2010
Ahli No: 39573
Posting: 87
Dari: dunia pinjaman allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-04-10 21:11


Pada 23-04-10 18:22 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

ibtisam nisa... sure2 lah anda masih di stage pertama..dunia..atau da sampai the last stage..haha :D



hamboi syemarly..hehehe :-D iyerlah kat dunia lagi ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibtisam_nisaProfil   Hantar PM kepada ibtisam_nisa   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 24-04-10 22:09


Pada 24-04-10 21:11 , ibtisam_nisa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-04-10 18:22 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

ibtisam nisa... sure2 lah anda masih di stage pertama..dunia..atau da sampai the last stage..haha :D



hamboi syemarly..hehehe :-D iyerlah kat dunia lagi ni...



hehehe..manela tau.. entah-entah da kat syurga... maybe syurga dunia :D


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Putri_Damia
Warga Rasmi
Menyertai: 25.04.2010
Ahli No: 39722
Posting: 3

blank   avatar


posticon Posting pada: 25-04-10 08:47


Assalamualaikum w.b.t..

Insaf membaca info ini..
sama-samalah kita menginsafi dir i..sesungguhnya ajal yang datang tidak diketahui bila, dimana dan bagaimana..sama-samalah beramal baik sebanyak yang boleh.. insyaallah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_DamiaProfil   Hantar PM kepada Putri_Damia   Quote dan BalasQuote

ibtisam_nisa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.03.2010
Ahli No: 39573
Posting: 87
Dari: dunia pinjaman allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-04-10 18:00


Pada 24-04-10 22:09 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-04-10 21:11 , ibtisam_nisa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-04-10 18:22 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

ibtisam nisa... sure2 lah anda masih di stage pertama..dunia..atau da sampai the last stage..haha :D



hamboi syemarly..hehehe :-D iyerlah kat dunia lagi ni...



hehehe..manela tau.. entah-entah da kat syurga... maybe syurga dunia :D



syurga dunia tu kat mana syemarly? kalau ada nak jugak :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibtisam_nisaProfil   Hantar PM kepada ibtisam_nisa   Quote dan BalasQuote

engrfeez
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.02.2010
Ahli No: 39324
Posting: 244
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-04-10 23:09


Ada ke syurga dunia? rasa nya kalau lah manusia itu boleh lihat syurga ALLAH, nescaya mereka akan tinggalkan kesedapan dunia ini dan berusaha untuk mendapatkan syurga tertinggi ALLAH.

Bukan kah ahli-ahli syurga nanti akan menyesal...menyesal kerana kalau tahu syurga ini demikian rupanya nescaya akan menambah lagi amal ibadat untuk mendapat syurga yang lebih tinggi...

Wallahualam

Bookmark and Share

    


  Member Information For engrfeezProfil   Hantar PM kepada engrfeez   Quote dan BalasQuote

farouks
WARGA SETIA
Menyertai: 27.05.2007
Ahli No: 30061
Posting: 433

blank   avatar


posticon Posting pada: 27-04-10 23:36


Pada 27-04-10 23:09 , engrfeez posting:

!!! QUOTE !!!

Ada ke syurga dunia? rasa nya kalau lah manusia itu boleh lihat syurga ALLAH, nescaya mereka akan tinggalkan kesedapan dunia ini dan berusaha untuk mendapatkan syurga tertinggi ALLAH.

Bukan kah ahli-ahli syurga nanti akan menyesal...menyesal kerana kalau tahu syurga ini demikian rupanya nescaya akan menambah lagi amal ibadat untuk mendapat syurga yang lebih tinggi...

Wallahualam


Semua orang nanti akan menyesal. Orang yang berada di neraka, akan menyesal kerana tidak beriman kepada Allah.

Orang yang masuk syurga, yang kurang amalannya juga menyesal kerana tidak bersungguh-sungguh semasa di dunia untuk beribadat lebih kepada Allah.

Jadi sebelum menyesal di akhirat baik menyesal di bumi, kerana kita boleh memperbaiki diri dengan terus istiqamah dalam mengembalikan semula kehidupan Islam dengan penegakan khilafah. Amin

Terakkan syariat dan tegakkan khilafah. Penyebar rahmat ke sekelian alam.


-----------------
http://mykhilafah.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For farouksProfil   Hantar PM kepada farouks   Quote dan BalasQuote

Awani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.10.2009
Ahli No: 37709
Posting: 256
Dari: Land Below The Wind

spain   avatar


posticon Posting pada: 29-04-10 13:51


Thanks 4 info

Lagi senang nak tahu dengan peta minda ni :)


-----------------








Bookmark and Share

    


  Member Information For AwaniProfil   Hantar PM kepada Awani   Quote dan BalasQuote

KIKO
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14072
Posting: 251
Dari: Kota Kinabalu Sabah...

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-04-10 15:54


Pada 27-04-10 23:36 , farouks posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-04-10 23:09 , engrfeez posting:

!!! QUOTE !!!

Ada ke syurga dunia? rasa nya kalau lah manusia itu boleh lihat syurga ALLAH, nescaya mereka akan tinggalkan kesedapan dunia ini dan berusaha untuk mendapatkan syurga tertinggi ALLAH.

Bukan kah ahli-ahli syurga nanti akan menyesal...menyesal kerana kalau tahu syurga ini demikian rupanya nescaya akan menambah lagi amal ibadat untuk mendapat syurga yang lebih tinggi...

Wallahualam


Semua orang nanti akan menyesal. Orang yang berada di neraka, akan menyesal kerana tidak beriman kepada Allah.

Orang yang masuk syurga, yang kurang amalannya juga menyesal kerana tidak bersungguh-sungguh semasa di dunia untuk beribadat lebih kepada Allah.

Jadi sebelum menyesal di akhirat baik menyesal di bumi, kerana kita boleh memperbaiki diri dengan terus istiqamah dalam mengembalikan semula kehidupan Islam dengan penegakan khilafah. Amin

Terakkan syariat dan tegakkan khilafah. Penyebar rahmat ke sekelian alam.




itu lah yang sebaik-baiknya...Insaf2...


-----------------
IsWaRa miRaGe TuRbO cHaRGer 4g63.


Bookmark and Share

    


  Member Information For KIKOProfil   Hantar PM kepada KIKO   Quote dan BalasQuote

NAZRIN
Warga Rasmi
Menyertai: 19.04.2007
Ahli No: 29645
Posting: 9
Dari: MALAYSIA

Perak  


posticon Posting pada: 30-04-10 14:05


minta kebenaran syaring di facebook saya :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NAZRINProfil   Hantar PM kepada NAZRIN   Pergi ke NAZRIN's Website   Quote dan BalasQuote

faizbukharyy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 15
Posting: 179
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 30-04-10 15:03


syukran atas perkongsian carta aliran di atas....:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizbukharyyProfil   Hantar PM kepada faizbukharyy   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.146637 saat. Lajunya....