Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bukanlah kerja yang membunuh manusia, sebaliknya rasa risau, bimbang, khuatir.
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 70
Ahli: 0
Jumlah: 70




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 7 hari yang lalu


Awas!
Topik: Security Alert:Berhati-hati dengan muslihat orang jahat!


Carian Forum

Moderator: Administrator, izdham
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Awas!
    »» Security Alert:Berhati-hati dengan muslihat orang jahat!

Please Mendaftar To Post


Oleh Security Alert:Berhati-hati dengan muslihat orang jahat!

ajefikrah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20170
Posting: 264
Dari: Bukit Mahkota

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-03-10 08:47


Salam..
Ana ada dapat emel terbaru,ada sindiket yang berpura-pura sebagai sales promoter.mereka akan bagi percuma key rings/holders semasa berada di petrol stations atau parking lots. key rings/holders ni ada mengandungi 'track devices' yang membolehkan mereka menjejaki anda dan seterusnya melakukan jenayah. Tolong jangan terima key holders/folders ni walaupun ia cantik dan menarik.
ingat,nyawa anda lagi mahal berbanding keys holders/folders ni.
sebarkan kepada sahabat-sahabat terdekat.

Kepada sahabat-sahabat ukhwah yang ada maklumat seperti ini,harap boleh di post kan kat sini untuk dikongsi.
sama-samalah kita peka dengan bahaya disekeliling kita.
Terima kasih.
:berfikir:


-----------------
Tak kira sekecil mana pun sebuah janji,tanggungjawab menunaikannya adalah besar sekali..terutama bila ia membawa harapan bersamanya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For ajefikrahProfil   Hantar PM kepada ajefikrah   Quote dan BalasQuote

limah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.10.2009
Ahli No: 37835
Posting: 149

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-03-10 10:38


Assalamualaikum ajefikrah....kalau kita ambil key holder tu pas tu kita letakan kat dalam tandas ok tak atau pun letak kat pagar balai polis. :-D biar dia cari kita kat situ. anyway terima kasih sangat-sangat.

info yang berguna.

Bookmark and Share

    


  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 22-03-10 10:54


Pada 22-03-10 10:38 , limah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum ajefikrah....kalau kita ambil key holder tu pas tu kita letakan kat dalam tandas ok tak atau pun letak kat pagar balai polis. :-D biar dia cari kita kat situ. anyway terima kasih sangat-sangat.

info yang berguna.


:lucu: setuju-setuju....


-----------------
http://biarbetulblog.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-03-10 12:13


Terima kasih atas info ye ajefikrah. Macam-macam ada ye. Penjenayah makin kreatif, moga polis pun akan menjadi lebih kreatif. Dan kita pula kena menjadi lebih peka dan berwaspada.


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

ajefikrah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20170
Posting: 264
Dari: Bukit Mahkota

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-03-10 21:56


sama-sama..emm. betul tu akak Hanan..polis kena lebih kreatif untuk menghadapi jenayah kreatif...


-----------------
Tak kira sekecil mana pun sebuah janji,tanggungjawab menunaikannya adalah besar sekali..terutama bila ia membawa harapan bersamanya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For ajefikrahProfil   Hantar PM kepada ajefikrah   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-03-10 11:46


kirenya macam GPS jugok lah ini ye...mungkin lah sasaran mereka ini set2 "lubuk duit" agaknya.baru lah berbaloi pelaburan mereka guna gadget canggih begitu.


-----------------
abu muadz


Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-03-10 15:50


key holder?

peh... barang mahal tu Kalau ada trackker.

apa kata dapat saja hentak bagi pecah dulu... lepas itu baru ambil. sah2 trackker tu rosak tak boleh guna :P


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.08656 saat. Lajunya....