Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 04-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bila kita terlalu sibuk memikirkan kedudukan diri; kita lupa tanggung jawab kita yang sebenar
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 64
Ahli: 0
Jumlah: 64




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 1 hari, 55 minit yang lalu
Muslim1987: 7 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: CINTA??


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» CINTA??

Please Mendaftar To Post


Oleh CINTA??

shah_hidayah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.03.2008
Ahli No: 32774
Posting: 84
Dari: SHAH ALAM

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-03-10 21:07


salam alaika..minta maaf banyak-banyak jika artikel ini pernah disiarkan..sekadar renungn..story ini banyak memberi pengajarn pada sahbt semua..saya ambil dr salah seorang sahabat saya..story dia....

1. hai boleh saya kenal
saya tertarik dengan perwatakan sopan
awak, dah lama saya perhati awak,awak
budak baik dan tertarik dengan tudung
labuh awak......
saya harap kita boleh
berkenalan....ukhwah fillah eh orang
kata... saya tak pandai sangat arab...

2.terima kasih menerima saya, saya
akan try sedaya mungkin menjaga awak
dan mengikut syariat,saya tau saya
bukan baik, tapi saya sentiasa cuba
terbaik untuk awak...

3.ingat tau,keluar jaga aurat, jangan
bagi orang nampak...
keluar dengan kekawan tau, balik
contact.... saya doakan awak.

4.wak, Kenapa tak contact saya, saya
risau awak keluar lelamer... ye...saya
tak ada hak, saya tau saya percaya
awak, tapi saya tak tau nak kata
macam mana, kita tak bertemu selalu, just
nampak dari jauh saja kan..., tapi saya
rasa awak macam berada depn
saya...mungkin ini yang orang kata
cinta agaknya, wak, wak cinta saya? tak hendak
bagitau.... tapi saya tau awak cinta
saya... awak dah malu nak jalan tempat
saya lepak sebab malukan...
hehehe...thank you...saya cinta awak...

5. wak, selain family, wak sayang
siaper? siapa saya dalam hati awak?

6.wak, dari kawan kita just panggil
saya awak saja, macam saya tak istimewa
untuk awak saja;)saya teringin juga nak
jadi macam kawan sebilik saya ini,
panggil sayang... boleh lah, bukan
salah pun, just panggilan saja...thank you
sayang...

7.yang, kekadang saya tengok ayg ini
macam tak percaya saya saja.... iyalah,
saya just tanya awak pakai apa saja
kan ;( hehehe... ye thank you bagitahu, makin
sayang saya kat awak...)


8,yang, saya nak ayang tau, ayang lah
segalanyer untuk saya, sayang lah
pemberi semangat untuk saya... yang,
saya harap ayang dan saya tak ada rahsia
lagi...jangan risau, ini kan membuktikan
saya take care ayang kan... so,
jangan risau ok, ye... saya akan jaga
rahsia kita... just mesej saja kan...

9.ayang dah lama kita mesej, boleh tak
kita jumpa? ye... ayang bawa lah
kekawan ok.... thank you yang...

10.thank you panggil saya dengan panggilan
abang....abang tunggu dah lama dah... abang
tau, kita tak boleh pakser dalam
perhubungan...

11.ayang, buat apa 2, nak cakap sikit,
Kenapa ayang bawa satu batalion nak
jumpa abang?? ayang tak percaya abang
eh....

12.ayang kita jumpa ok....abang suka
ayang pakai tudung yang saya beli 2,
yang macam wardina 2,
bukan ayang tak cantik, just makin
cantik....nipis sikit saja..kita
jumpa nanti ayang bawa lah seorang saja
ok...

13.ayg,abang nak minta maaf dengan apa
yang jadi... abang tadi tersentuh jari ayg,
thank you yang, tol cakap ayang, tersentuh tak
apa...makin lah tebal cinta abang kat
ayang..
ayang suka jumpa abang?
thank you
yang, tadi kasihan tengok kawan ayang duduk
saja diam,...
ye... nanti abang bawa kawn abang, boleh
dia borak kan...
yang, abang suka tengok mater ayang,
malu malu pula dia...
ayang tadi cantik...


14.thank you jumpa tadi,ayang cantik...
abang romantik pun salah ke?
suka abang romantik eh, tadi jumpa dah
berani tenung abang.... thank you....
tengok kawan ayang dan kawan abang macam
melekat saja... senang lah kita
jumpa... tengok, ALLAh memberkati
kita...
ayang dah solat? doakan abang sekali ok...

15.yang,just nak tanya... ayang
cintakan abang berapa peratus?
apa tandanyer?
50% saja...
yang, nak tanya, rambut ayang pnjng
tak, just terpikir....


16.tadi terbeli tudung pendek, ,,, yang
bagi kat ayang tu...
yang, bagi lah gambar ayang special untuk
abang pakai tudung 2...
cantiknyer ayang...gambar ini abang buat
wallpaper hp...

17.yang, cintakan abang berapa peratus?
sepenuh hati? thank you!!!!!!! ilove u
sayang....


18.yang, dah lama kita couple, tak kan
abang pegang tangan nak mara, ayang kan
milik abang...
thank you paham abang...

19.kata ayang cintakan abang sepenuh
hati... Kalau ayang cintakan abang apa
buktinyer yang...

JENG3X

rening-renungkanlah...
sama-sama kita ambil iktibar :berfikir: :berfikir: :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_hidayah86Profil   Hantar PM kepada shah_hidayah86   Quote dan BalasQuote

sakinah283
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26864
Posting: 260
Dari: Ampang-Bangi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-03-10 21:19


em...takut pula baca ni kan.... kisah benar ke ni....???????


-----------------
"The way to love anything is to realize that it might be lost"


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinah283Profil   Hantar PM kepada sakinah283   Pergi ke sakinah283's Website   Quote dan BalasQuote

shah_hidayah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.03.2008
Ahli No: 32774
Posting: 84
Dari: SHAH ALAM

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-03-10 21:33


wALLAHuaklam.............apabila nafsu menguasai diri.....Nauzubillah..Renung-renungkan dan selamat beramal.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_hidayah86Profil   Hantar PM kepada shah_hidayah86   Quote dan BalasQuote

shah_hidayah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.03.2008
Ahli No: 32774
Posting: 84
Dari: SHAH ALAM

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-03-10 21:34


wALLAHuaklam.............apabila nafsu menguasai diri.....Nauzubillah..Renung-renungkan dan selamat beramal.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_hidayah86Profil   Hantar PM kepada shah_hidayah86   Quote dan BalasQuote

shah_hidayah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.03.2008
Ahli No: 32774
Posting: 84
Dari: SHAH ALAM

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-03-10 21:34


wALLAHuaklam.............apabila nafsu menguasai diri.....Nauzubillah..Renung-renungkan dan selamat beramal.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_hidayah86Profil   Hantar PM kepada shah_hidayah86   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA SETIA
Menyertai: 07.02.2010
Ahli No: 39229
Posting: 621

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-03-10 21:51


NAUZUBILLAHIMINZALIK,

minta dijauhkan dari terjebak dan jatuh kedalam kancah ini. Sungguh keji dan sangat rendahnya Agama jika diri leka dan dibuai oleh mimpi ngeri ini. Kesimpulan yang boleh dibuat..:-)

tidaklah sekalipun kamu memberi cinta kamu kepada selain dari PENCIPTA.
Jauhilah daripada sebarang perasaan yang dipengaruhi oleh emosi dan fikiran.

Ingat ALLAH sedang perhatikan kamu. TOLAK lah CINTA kamu itu kerana CINTA DAN TAKUTKAN KEPADANYA., InsyaALLAH Bahagia dan Tenteram kehidupan kamu dihari kemudiannya.

kisah ini sepertinya kisah benar yang pernah ana lihat dalam persekitaran kini, memang sama saja jalan kisahnya.

Syukran.. shah, mesej ukhti bagus sangat untuk yang bergelar 'wanita' diluar sana untuk menjauhi percintaan dari awal-awal lagi. otherwise, janji2 dan kata-kata itu semuanya TIPU dan PALSU. Kaum hawaku, jangan sekalipun kamu terima PUJIAN dan PERIBADI baik yang kamu lihat itu.

Jika dia benar-benar IKHLAS ingin menerima diri antunna, bukan dengan cara yang sedemikian, ada syarat dan prosedur yang ditentukan didalam ISLAM.

Jaga peribadimu ukhti ku sekalian, hiasi akhlakmu dengan keindahan yang ditetapkanNYA, semoga dirimu sentiasa mendapat rahmat dan keberkatanNYA.:bunga:

Wallahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

nordalily

Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14076
Posting: 178
Dari: sg buloh

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-03-10 21:55


salam,

sungguh pendek pemikiran lelaki dan perempuan itu.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For nordalilyProfil   Hantar PM kepada nordalily   Pergi ke nordalily's Website   Quote dan BalasQuote

albarlasy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18103
Posting: 248
Dari: dunia fana'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 03-03-10 22:10


huhuhu..memacam lah budak-budak zaman sekarang..minta di jauhkan lah perkara begini..takut pun ada bila baca mesej tu tadi..


-----------------
jangan menyesal jadi manusia


Bookmark and Share

    


  Member Information For albarlasyProfil   Hantar PM kepada albarlasy   Quote dan BalasQuote

shah_hidayah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.03.2008
Ahli No: 32774
Posting: 84
Dari: SHAH ALAM

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-03-10 00:49


afwan SiNaRaBaDi...

Semuanya sebagai peringatan bukan sahaja kepada diri sendiri malah terhadap org lain jugak..InsyALLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_hidayah86Profil   Hantar PM kepada shah_hidayah86   Quote dan BalasQuote

nadia_khalit
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.06.2008
Ahli No: 33692
Posting: 163
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-03-10 17:53


ya ALLAH..pelihara kami semua dari bisikan syaitan.dan dari terlalu ikut hawa nafsu...YA ALLAH kukuhkanlah keimanan kami hambaMU in...aaamiin


-----------------
Setiap yang berlaku ada hikmahnyer..Fikirkanlah..


Bookmark and Share

    


  Member Information For nadia_khalitProfil   Hantar PM kepada nadia_khalit   Quote dan BalasQuote

sakinah283
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26864
Posting: 260
Dari: Ampang-Bangi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-03-10 20:19


Pada 03-03-10 21:34 , shah_hidayah86 posting:

!!! QUOTE !!!

wALLAHuaklam.............apabila nafsu menguasai diri.....Nauzubillah..Renung-renungkan dan selamat beramal.....



insyaAllah....sama-sama kita berpesan2 dengan kebenaran dan kesabaran...... :kelip:


-----------------
"The way to love anything is to realize that it might be lost"


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinah283Profil   Hantar PM kepada sakinah283   Pergi ke sakinah283's Website   Quote dan BalasQuote

shah_hidayah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.03.2008
Ahli No: 32774
Posting: 84
Dari: SHAH ALAM

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-03-10 22:06


Seindah hiasan adalah wanita solehah
Wanita solehah itu aurat dijaga,
Pergaulan dipagari,
Sifat malu pengikat diri,
Seindah hiasan di dunia ini,
Keayuan wanita solehah itu
Tidak terletak pada kecantikan wajahnya,
Kemanisan wanita solehah
Tidak terletak pada kemanjaannya,
Daya penarik wanita solehah itu
Bukan pada kemanisan bicaranya
yang menggoncang iman para muslimin
Dan bukan pula terletak pada kebijaksanaannya bermain lidah
Memujuk rayu
Bukan dan tidak sama sekali

---------------------------
" Sebarkanlah ajaranku walau satu ayat pun"

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_hidayah86Profil   Hantar PM kepada shah_hidayah86   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.105286 saat. Lajunya....