Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-11-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang yang takut ditakluki pasti akan kalah
-- Napoleon Bonarpate

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 50
Ahli: 0
Jumlah: 50




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 1 hari, 10 jam, 53 minit yang lalu


Suara Hatiku
Topik: serabut...kecewa...sedih...


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» serabut...kecewa...sedih...

Please Mendaftar To Post


Oleh serabut...kecewa...sedih...

hati_suci83
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.12.2008
Ahli No: 36571
Posting: 52
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-02-10 00:25


entah Kenapa sekarang ini rasa macam serabut sangat..dengan kerja,masalah personal lagi..masalah budak sek arghh..tension sangat-sangat..aku ini seorang pendidik mungkin org cakap kerja cikgu ini senang tapi hakikatnya Tuhan saja yang tahu..aku mengajar jauh diseberang laut..kebetulan sek yang aku ajar adalah sekolah yang berlainan bangsa dengan ku..pnyerla susah nak kawal..budak-budak kurang ajar tak tahu langsung nak hormat ckgu..dengan kerja yang banyak aduh kenapa lah jadi cmnie..itu satu hal..entah Kenapa sekarang ini aku tak ada hati disekolah asyik ingat family di kg..aku anak sulong baru-baru ini mak aku telefon cakap adik aku dah buat hal palk sekarang dan ayah aku pun sakit arrhh..kalau boleh mahu saja aku lari balik kg halaman untuk selesaikan semua benda yang berlaku ini...hati aku sekarang sangat tak tenang apa yang aku buat semua macam tak betul...mak aku suruh pindah balik..tapi macam mana..kalau lah menteri pendidikan 2 pakcik aku tak apa juga..walaupun aku tak pernah abaikan keluarga aku dr segi material tapi hakikatnya aku rasa aku jarang dapat libatkan diri bila apa-apa jadi pada family aku.. :-( sedih sangat...knapae kadang-kadang aku rasa diri aku ini tak pernah rasa senang..kadang-kadang rasa lonely sangat-sangat...kenapa org lain boleh dapat apa yang dia nak tapi aku???tak baik kan rasa macam itu.??entah maybe dengan rasa menulis cmnie lega lah sikit..aku bukan jenis org yang suka bercerita tentang hal aku pada org lain entah Kenapa mlm ini tangan ini laju saja mnulis..bukan untuk meminta simpati tapi sekadar meluahkan apa yang aku rasa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hati_suci83Profil   Hantar PM kepada hati_suci83   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 15-02-10 00:33


Setiap org lain dari seseorang yang lain...jalan dan skrip yang berbeza....macam mana ujian sekali pun..matlamat semua org Islam adalah sama....so belajar lah menerima sesuatu dengan hati yang terbuka...

Hidup ini akan hanya lebih bermakna jika kita menerima setiap yang berlaku dengan rela hati......dan ada hikmah yang Allah Mengetahui seluruh isiNya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

NurArisha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.03.2005
Ahli No: 15005
Posting: 278
Dari: Wangsa Maju, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-02-10 07:55


sabar ye? saya kalau tempat saudari pun tentu serabut sangat-sangat.., tentu sedih sangat-sangat.., tetapi apapun.., kena positif.banyakkan doa..semoga perjalanan kehidupan menjadi lebih sempurna..,

memang bila keadaan tak seperti yang kita harapkan, jiwa kita rasa gelisah. apatah lagi di saat tak ada siapa yang nak faham apa perasaan kita time tu..

tiada perkataan lain yang boleh saya katakan, sabarlah. mudah-mudahan dengan bersabar..akhirnya kelak adanya kemudahan dengan izin Allah. Anggaplah ini dugaan sementara saja..nanti semuanya akan selesai jua..


-----------------
Assalalualaikum..
Kejujuran adalah sebahagian dari insan yang cintakan Allah s.w.t.


Bookmark and Share

    


  Member Information For NurArishaProfil   Hantar PM kepada NurArisha   Pergi ke NurArisha's Website   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-02-10 09:23


cuba lah dengar dan hayati lagu 'senyum' dari kumpulan raihan.. nostalgia tu.. moga-moga dapat mengubat sedikit hati yang lara itu.. insyaALLAH..

:-)

senyum-senyumlah selalu..


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA SETIA
Menyertai: 07.02.2010
Ahli No: 39229
Posting: 621

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-02-10 10:10


Pada 15-02-10 00:25 , hati_suci83 posting:

!!! QUOTE !!!

entah Kenapa sekarang ini rasa macam serabut sangat..dengan kerja,masalah personal lagi..masalah budak sek arghh..tension sangat-sangat..aku ini seorang pendidik mungkin org cakap kerja cikgu ini senang tapi hakikatnya Tuhan saja yang tahu..aku mengajar jauh diseberang laut..kebetulan sek yang aku ajar adalah sekolah yang berlainan bangsa dengan ku..pnyerla susah nak kawal..budak-budak kurang ajar tak tahu langsung nak hormat ckgu..dengan kerja yang banyak aduh Kenapa lah jadi cmnie..itu satu hal..entah Kenapa sekarang ini aku tak ada hati disekolah asyik ingat family di kg..aku anak sulong baru-baru ini mak aku telefon cakap adik aku dah buat hal palk sekarang dan ayah aku pun sakit arrhh..kalau boleh mahu saja aku lari balik kg halaman untuk selesaikan semua benda yang berlaku ini...hati aku sekarang sangat tak tenang apa yang aku buat semua macam tak betul...mak aku suruh pindah balik..tapi macam mana..kalau lah menteri pendidikan 2 pakcik aku tak apa juga..walaupun aku tak pernah abaikan keluarga aku dr segi material tapi hakikatnya aku rasa aku jarang dapat libatkan diri bila apa-apa jadi pada family aku.. :-( sedih sangat...knapae kadang-kadang aku rasa diri aku ini tak pernah rasa senang..kadang-kadang rasa lonely sangat-sangat...Kenapa org lain boleh dapat apa yang dia nak tapi aku???tak baik kan rasa macam itu.??entah maybe dengan rasa menulis cmnie lega lah sikit..aku bukan jenis org yang suka bercerita tentang hal aku pada org lain entah Kenapa mlm ini tangan ini laju saja mnulis..bukan untuk meminta simpati tapi sekadar meluahkan apa yang aku rasa...


Salam.,

ukhti..:-)

masalah hanya difahami oleh mereka yang telah mengalaminya.
mudah untuk berkata sabar, tetapi tidak semudah yang dikata itu.
semoga ALLAH merahmati dan memberi keberkatan didalam pengorbanan dan niat ikhlas ukhti mendidik anak-anak.

berdasarkan luahan hati ukhti..,
kembali bermuhasabah., mungkin ini ujian dari ALLAH.

segala yang dijalankan dan ditentukan ini adalah perancanganNYA. ukhti tak pernah duga dan tidak pernah pun minta..
inilah salah satu cara Pencipta mahukan kebaikan buat diri hambanya. mungkin keadaan yang ukhti lalui sekarang memberi ruang kepada ukhti untuk lebih mendekatkan diri kepadaNYA.
sentiasa memohon bantuan dan mengadu kepadaNYA.

Beginilah selalunya apabila manusia menghadapi masalah dan kerunsingan atau sebagainya, jalan terbaik adalah kembali kepadaNYA.

InsyaALLAH, dengan penggantungan diri sepenuhnya kepada ALLAH dan penyerahan jiwa seikhlasNYA., segala kerunsingan yang dihadapai bakal dilalui dengan tenang dan sabar.

apa yang penting ukhti MESTI Yakin dan Redha kepadaNYA
Tabah dalam menghadapi apajua cabaran dengan mengingati kepadaNYA. Ukhti, rajin lakukan solat sunat dan jika ada masa, ukhti biasakan membaca Al-Quraan serta tafsirnya. selain itu., sentiasa zikir kepadaNYA ia mampu memberi ketenangan kepada hati.

Wallahua'lam.:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

aiNa85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.11.2009
Ahli No: 38304
Posting: 94
Dari: negeri jelapang padi

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-02-10 10:18


Assalamualaikum

saudari, saya faham apa yang saudari sedang alami.saya pun pernah alami semua tu cuma mungkin situasi kita agak berbeza.itulah yang selalu dirasakan oleh anak sulung.sebagai anak sulung, kita akan berusaha untuk memberi yang terbaik buat ayah dan ibu serta family.kita perlu jadi contoh yang baik pada adik-adik.

kadang-kadang kita tengok org lain di sekeliling kita senang saja dapat itu dan ini tapi sebenarnya, mereka pun ada masalah disebalik kegembiraan yang ditunjukkan.setiap manusia ada masalah masing-masing.

tapi percayalah, detik-detik sukar ni hanya sementara.apa yang perlu dilakukan ialah cuba dekatkan diri dengan Allah.InsyaAllah, dengan mengingati Allah, hati akan menjadi lebih tenang.. :-)


-----------------
-PermataAyahBonda-


Bookmark and Share

    


  Member Information For aiNa85Profil   Hantar PM kepada aiNa85   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-02-10 10:19


Setuju dengan pandangan hafeezzul, setiap manusia diuji dengan cara berbeza. Jika kita rasa sedih, ingatlah bahawa ada yang lebih susah dari kita, ada yang lebih berat diuji tapi masih mampu tersenyum. Allah itu Maha Adil, pasti ada nikmat dariNya yang lebih untuk kita disebalik semua ujian yang diberika tanpa kita sedari.


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

cruncing
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.02.2010
Ahli No: 39239
Posting: 29
Dari: Kuala Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-02-10 10:23


Salam..
Saya setuju dengan SiNaRaBaDi. Mohon lah kepadaNya semoga diberikan jalan unutk selesaikan semua masalah, anggplah semua tu ujian dariNya.
Sebagai manusia kita tak terlepas dari Ujian Allah, semua org ada masalah tapi cara kita menghadapai masalah tu yang berbeza. org yang dah meninggal dunia pun ada masaalah....

Tanggungjawab pada keluarga memang penting, tapi jangan sampai, kita lupa tanggungjawab pada diri sendiri. tu pun satu amanah juga....
Banyakkan bersabar, tabahkan hati....


-----------------
Kita adalah apa yang kita fikirkan.......


Bookmark and Share

    


  Member Information For cruncingProfil   Hantar PM kepada cruncing   Quote dan BalasQuote

sakinah283
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26864
Posting: 260
Dari: Ampang-Bangi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-02-10 11:58


Pada 15-02-10 00:33 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

Setiap org lain dari seseorang yang lain...jalan dan skrip yang berbeza....macam mana ujian sekali pun..matlamat semua org Islam adalah sama....so belajar lah menerima sesuatu dengan hati yang terbuka...

Hidup ini akan hanya lebih bermakna jika kita menerima setiap yang berlaku dengan rela hati......dan ada hikmah yang Allah Mengetahui seluruh isiNya...



salam ukhwah.....honestly saya agree dengan pendapat atas............
saya pun pernah merasakan seperti ini.............huhu.....
but.no matter what happen life must goes on..........
walaupun saya bukan anak sulung tapi hati dan fikiran saya tak pernah berenti memikirkan masa depan dan kebajikan family saya........
maybe sekarang belum mampu lagi nak bahagiakan family sepenuhnya... but i'll my best.............
so,take good care............insyaAllah setiap dugaan pasti ada hikmah dan jalan penyelesaiannya..............doakan kebahagiaan kita bersama............... :cry: :-?


-----------------
"The way to love anything is to realize that it might be lost"


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinah283Profil   Hantar PM kepada sakinah283   Pergi ke sakinah283's Website   Quote dan BalasQuote

nor_207
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.01.2010
Ahli No: 39013
Posting: 36
Dari: Selangor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-02-10 12:16


Hanya orang yang diuji saja tahu beratnya ujian tu..tak mengapa lah...kita selalunya tak dapat apa yang kita nak, tapi insya Allah itulah yang terbaik..be positive ok!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nor_207Profil   Hantar PM kepada nor_207   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-02-10 13:39


bila ALLAH uji kita, bersyukurlah.. itu kan tandanya ALLAH sayangkan kita?? terasa kasih sayang dariNYA bila ujian datang.. mudah-mudahan ALLAH menaikkan darjat dengan kesabaran kita.. insyaALLAH..

:-)


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

mutmainah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.09.2009
Ahli No: 37471
Posting: 96
Dari: sbh-kedah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-02-10 21:50


salam...setiap manusia tidak lari daripada cubaan dan dugaan...terserah dr diri kita macam mana nak hadapi semua itu..setiap masalah ada jalan pyelesaiannya...bila semua ini menimpa kita..we should think how to solve the problem..take the good with the bad...

' Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupanya'


-----------------
there is no such thing as a safe journey life is full of ups dan downs


Bookmark and Share

    


  Member Information For mutmainahProfil   Hantar PM kepada mutmainah   Quote dan BalasQuote

chiyo_kajuji
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.01.2010
Ahli No: 39074
Posting: 34
Dari: di alam fana

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-02-10 11:00


Allah will never burden His servant more than the servant can bear..


-----------------
PRaiSe To YoU,
JuST FoR You,
ALLAH....


Bookmark and Share

    


  Member Information For chiyo_kajujiProfil   Hantar PM kepada chiyo_kajuji   Pergi ke chiyo_kajuji's Website   Quote dan BalasQuote

SNMA
Warga 5 Bintang
Menyertai: 08.12.2009
Ahli No: 38572
Posting: 379
Dari: SELANGOR

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-02-10 16:16


Lagu ni best .. tenang saja hati bila dengar.. rasa bersemangat nak teruskan hidup, tak kiralah apa jua ujian yang datang, INSYA ALLAH ..

Alllahu Akbar (many times)

If you ask me about love
And wanna know about it
I am so pleased
It's everything about Allah
The pure love, to our soul
The creator of you and me,the heaven and whole universe
The ONE that made us all
And HE's the guardian of HIS true believers

So when the time is hard
There's no way to turn
As HE promise HE will always be there
To bless us with HIS love and HIS mercy
sebab, as HE promise HE will always be there
HE's always watching us, guiding us
And HE knows what's in all in our heart

So when you lose your way
To Allah you should turn
As HE promise HE will always be there...

HE bring ourselves from the darkness into the light
Subhanallah praise belongs to YOU for everything
Shouldn't never feel afraid of anything
As long as we follow HIS guidance all the way
Through the short time we have in this life
Soon it all'll be over
And we'll be in His heaven and we'll all be fine

So when the time gets hard
There's no way to turn
As HE promise He will always be there
To bless us with HIS love and HIS mercy
sebab, as HE promise HE will always be there
HE's always watching us, guiding us
And HE knows what's in all in our heart

So when you lose your way
To Allah you should turn
As HE promise HE will always be there...

Allahu Akbar (many times)

So when the time gets hard
There's no way to turn
As HE promise He will always be there
To bless us with HIS love and HIS mercy
sebab, as HE promise HE will always be there
HE's always watching us, guiding us
And he knows what's in all in our heart

So when you lose your way
To Allah you should turn
As HE promise HE will always be there...

Allahu Akbar (many times)

-Always be there, By Maher Zain- :-)


-----------------
~~Wonder Mom to be~~ "Aku akan tetap melayanmu dengan baik, kerana aku tak mahu kebaikanku hilang kerana sikap burukmu itu" - ReMiNDeR -


Bookmark and Share

    


  Member Information For SNMAProfil   Hantar PM kepada SNMA   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-02-10 16:58


siapa penyanyi??

maher zain??

abang anuar zain ke??

:-)


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

cgu_NAM
Warga Rasmi
Menyertai: 31.12.2009
Ahli No: 38890
Posting: 16
Dari: tawau

blank   avatar


posticon Posting pada: 23-02-10 20:43


Assalamualaikum..sabar lah ye kak...Insya Allah nanti dapat lah tu pindah..huhu saya pun diseberang laut juga...tak ada sesiapa kat sini tapi alhamdulillah ada kawan-kawan saja'...menunggu untuk berpindah lambat lagi trpaksa tunggu 3,4 tahun harap-harap mampu bertahan melalui segala pancaroba hidup...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cgu_NAMProfil   Hantar PM kepada cgu_NAM   Pergi ke cgu_NAM's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 23-02-10 21:24


erm... erm..erm.. agak-agak Kalau da serabut sangat saya cadagkan awak ambil cuti tanpa gaji setahun.. serius..masa2 dalam tempoh tu awak usahakan lah bertukar ke smenangjung semula even bukan d negeri sendiri..atleast bila aade apa-apa pun tak lah terkekang sangat nak balik jumpa fmily.. dan cadangan yang lain untuk mgatasi kelonelyan anda, maka baiknya dalam tempoh tu anda habiskan bersama kelurga semaksima mungkin, Kalau belum bkawin, tak salah time tu lah masanya..ahaks.. :D anyway, ni hanya cdangan, saya pun bukan jugak cucu menteri pelajaran..hehehe


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

engrfeez
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.02.2010
Ahli No: 39324
Posting: 244
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-02-10 22:47


Saya dengar ktuhbah jumaat lepas, org diuji ini sangat besar pahala nya..terpulang macam mana kita menerima nya...

kalau kita terima tapi tak ikhlas, maki2 marah2 protes itu dan ini...maknanya kita fail dr ganjaran yang Allah nak bag..

Tapi kalau kita terima dengan hati terbuka, bersangka baik pada Allah, menganggap semua ini hanya ujian dunia dr Allah...maka ganjaran sedang menanti kita...

Always be in positive pada ALLAH.


-----------------
Ya Allah,Ampunilahku,Rahmatilahku,Kayakanku, Angkatlah Darjatku,Rezekikanlahku,Berilah Hidayah, Sihatkanlahku dan Maafkanlahku


Bookmark and Share

    


  Member Information For engrfeezProfil   Hantar PM kepada engrfeez   Quote dan BalasQuote

SNMA
Warga 5 Bintang
Menyertai: 08.12.2009
Ahli No: 38572
Posting: 379
Dari: SELANGOR

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-02-10 09:52


Pada 23-02-10 16:58 , hafiz_along_83 posting:

!!! QUOTE !!!

siapa penyanyi??

maher zain??

abang anuar zain ke??

:-)



Maher Zain.. Dulu dia Komposer Lagu artis2 Hollywood yang terkenal.. sekarang, dia aktif lagu2 dakwah..

= == = = == == = = =

Ha, Punca kita jadi serabut ialah kerana kita tak tahu apa yang perlu kita buat. Mungkin kerana terlampau sedih, kita lupa yang kita sebenarnya ada panduan hidup yang boleh kita rujuk..

Percaya tak ada "Al-Qur'an berbicara"..? Wawa tak reti baca Qur'an tapi ada 1 hari tu, Wawa jadi sedih bila rindukn Arwah Mak Ayah. Wawa buka Al-Qur'an terjemahan dan jumpa berbagai2 ayat yang fungsinya menyuruh org Iman bersabar, berdo'a & tidak putus asa dalam hidup..

Yakinlah, ALLAH SWT berbicara dengan kita.. :bunga:


-----------------
~~Wonder Mom to be~~ "Aku akan tetap melayanmu dengan baik, kerana aku tak mahu kebaikanku hilang kerana sikap burukmu itu" - ReMiNDeR -


Bookmark and Share

    


  Member Information For SNMAProfil   Hantar PM kepada SNMA   Quote dan BalasQuote

limah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.10.2009
Ahli No: 37835
Posting: 149

blank   avatar


posticon Posting pada: 24-02-10 10:32


Assalamualaikum hati suci83....kalau dulu akak punya masalah macam ni akak akan pergi jungle tracking atau mountain climbing dengan rakan-rakan. balik fresh. cubalah kalau minat.

selain dari tu juga macam rakan-rakan lain pergi tau solat dan berdoa pada ALLAH kerana semua tu dugaaaaan........

Bookmark and Share

    


  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

sofya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.06.2007
Ahli No: 30381
Posting: 156
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-02-10 22:10


salam...

tak dapat nak tolong....hanya org yang lalui masalah 2 yang tau berat @ tak....
harap sabar dengan dugaan ni...moga Allah ringankan resah di hati dan berkati kamu :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sofyaProfil   Hantar PM kepada sofya   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-03-10 16:40


Salam serabut stress? ada ubatnya secara umum.

saya ringkaskan
1. Ayat Allah dan dah kata Ingat Allah hatikan tenang"surah al-ra'd ayat 28 yang bermaksud “Iaitu orang-orang yang beriman dan hati mereka tenteram dengan mengingati Allah..

2. Sibukkan diri dengan hobi atau kegiatan luar..

3. Selalulah menyertai masyarakat sekitar.
4. kalau ada masalah senanraikan masalah tu satu-satu dan cuba selesaikan satu satu..
5. belajarlah berkata TIDAK..


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.114957 saat. Lajunya....