Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-06-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"A leader is a dealer in hope"
-- Napoleon Bonaparte

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 67
Ahli: 0
Jumlah: 67




  Yang Masuk Ke Sini
jasadkudisini: 3 hari yang lalu
hajime_kindaichi: 5 hari yang lalu
isa777_musa: 5 hari yang lalu
zam_rizal: 14 hari yang lalu
wanja: 24 hari yang lalu
MTMKi: 32 hari yang lalu
Kang: 32 hari yang lalu


Peluang Pekerjaan
Topik: KPLI-SR Kementerian Pelajaran Malaysia


Carian Forum

Moderator: Administrator, RuMaishaaa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Peluang Pekerjaan
    »» KPLI-SR Kementerian Pelajaran Malaysia

Please Mendaftar To Post


Oleh KPLI-SR Kementerian Pelajaran Malaysia

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-02-10 10:34


Telah dibuka pada 8hb Februari 2010.. cepat-cepat siapa mahu jadi cikgu sekolah rendah.. Kali ni intake diperketatkan, hanya pemegang ijazah yang berkenaan saja diserap masuk.. Elaun sekitar RM 1300.. Sila layari laman sesawang www.moe.gov.my

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor  


posticon Posting pada: 09-02-10 11:27


Pesanan : Siapa yang apply kerana tak dapat kerja lain tapi tak berminat pun nak mendidik anak bangsa, harapnya janganlah apply. Takut merosakkan anak bangsa dan nanti asyik merungut kerja banyakla itula inilah. Tak pasal2 mencemarkan institusi perguruan.


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

A4_paper
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.12.2007
Ahli No: 32078
Posting: 30
Dari: bpmlk

malaysia  


posticon Posting pada: 09-02-10 11:48


P&P di sek rendah amatlah penting, utamakan 3M(mengira,membaca,menulis)..
rasa sedih apabila pelajar melangkah ke Tingkatan 1 masih tidak tahu lagi menulis dan mengira dengan betul..
sama-samalah kita saling simbosis tadikarendahmenengahkolejuniversiti

Bookmark and Share

    


  Member Information For A4_paperProfil   Hantar PM kepada A4_paper   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 09-02-10 17:45


amboi hajime...promote nampak...haha...PRO kmentrian ke...??

good kak hanan..satu saranan yang baik..erm..kak hanan bagaimana, mai lah apply?

yup A4_paper..mereka adalah aset masa depan...soalnye..guru2 yang hebat banyak d sekolah menengah dan bandar....erm..A4 ni cikgu ke??

________________________________________________________________

erm..mengulas kata-kata kak hanan... memang sesiapa yang tak minat tapi apply sebab tak ada kerja tu tak patut ambil...telah banyak saya lihat...ramai yang rasa terseksa dengan kerjaya ini... tapi banyak jugak saya lihat yang happy stelah berada d perguruan ni even before tu rasa terpaksa... apapun itu bergantung pada niat dan azam...hehe...


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-02-10 18:28


Pada 09-02-10 11:27 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Pesanan : Siapa yang apply kerana tak dapat kerja lain tapi tak berminat pun nak mendidik anak bangsa, harapnya janganlah apply. Takut merosakkan anak bangsa dan nanti asyik merungut kerja banyakla itula inilah. Tak pasal2 mencemarkan institusi perguruan.



Presiden... biarkanlah mereka apply... penting juga tu...minat tu akan datang kemudian...manalah tahu itu rezeki mereka?

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

aiNa85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.11.2009
Ahli No: 38304
Posting: 94
Dari: negeri jelapang padi

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-02-10 11:38


Pada 09-02-10 11:27 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Pesanan : Siapa yang apply kerana tak dapat kerja lain tapi tak berminat pun nak mendidik anak bangsa, harapnya janganlah apply. Takut merosakkan anak bangsa dan nanti asyik merungut kerja banyakla itula inilah. Tak pasal2 mencemarkan institusi perguruan.



Betul tu. Kadang-kadang mereka yang beria-ia apply ni sebab dah tak ada pilihan lain. inilah satu-satunya cara untuk dapat kerja tetap memandangkan peluang untuk dapat kerja sekarang amatlah terhad. Persaingan sengit, esp kerja gov.

Tapi apa pun, bukan sesiapa saja yang apply terus dapat. Banyak saringan dan ujian terpaksa dilalui sebelum betul-betul dapat jadi seorang pendidik. So,pada yang mengisi borang tu, betulkan niat ye... ;-)


-----------------
-PermataAyahBonda-


Bookmark and Share

    


  Member Information For aiNa85Profil   Hantar PM kepada aiNa85   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor  


posticon Posting pada: 10-02-10 12:22


Pada 09-02-10 18:28 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!



Presiden... biarkanlah mereka apply... penting juga tu...minat tu akan datang kemudian...manalah tahu itu rezeki mereka?


Siapa yang menghalang? Hanya pesanan. kalau boleh betulkan niat Alhamdulillah, takut anak bangsa menjadi mangsa sahaja. Kasihan juga pada guru2 yang ikhlas mendidik anak bangsa, sering terpalit lumpur sama kerana sikap mereka-mereka ini.


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-02-10 15:12


betulkan niat..
betulkan niat..
betulkan niat..

:-)


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 10-02-10 18:29


Pada 10-02-10 12:22 , Hanan posting:ye..didik anak bangsa..bukan buat kerja-kerja sampingan perkeranian dan perekodan...tang tu majority mengeluh...


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 10-02-10 18:31


Pada 10-02-10 12:22 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-02-10 18:28 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!



Presiden... biarkanlah mereka apply... penting juga tu...minat tu akan datang kemudian...manalah tahu itu rezeki mereka?


Siapa yang menghalang? Hanya pesanan. kalau boleh betulkan niat Alhamdulillah, takut anak bangsa menjadi mangsa sahaja. Kasihan juga pada guru2 yang ikhlas mendidik anak bangsa, sering terpalit lumpur sama kerana sikap mereka-mereka ini.



ye..ye...tapi ramai jugak jadi tak iklas pasal banyal sangat kerja pengkeranian dan merekod yang kena d buat..haha


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-02-10 19:14


Pada 10-02-10 12:22 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-02-10 18:28 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!



Presiden... biarkanlah mereka apply... penting juga tu...minat tu akan datang kemudian...manalah tahu itu rezeki mereka?


Siapa yang menghalang? Hanya pesanan. kalau boleh betulkan niat Alhamdulillah, takut anak bangsa menjadi mangsa sahaja. Kasihan juga pada guru2 yang ikhlas mendidik anak bangsa, sering terpalit lumpur sama kerana sikap mereka-mereka ini.



ooooo begitu....

ikhlas ni hanya datang bila dilaksanakan... jadi bagi yang nak jadi guru tu... yes, betul memang akan dapat RM lah tapi bila ikhlas...maka pahalanya akan sampai ke hari kiamat... so, macam mana nak ikhlas? doalah... kita pun tak tahu yang amal kita selama ni ikhlas or not...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-02-10 20:18


biar lah mereka nak apply...mana tau rezeki mereka kat situ....lagipun nak bantuk GC bukan lah boleh dalam masa setahun.....

lagi satu tunggu lah time nak sain kontrak tu....time baru mereka kena fikir habis-habis...hahahaha

:lol:


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor  


posticon Posting pada: 11-02-10 09:20


Pada 10-02-10 18:29 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-02-10 12:22 , Hanan posting:ye..didik anak bangsa..bukan buat kerja-kerja sampingan perkeranian dan perekodan...tang tu majority mengeluh...



Bagi pesanan pun salah. Nak apply apply sahajalah, tapi lepas tu tanggunglah sendiri, jangan sampai tanda paper pun merungut2. Zaman semakin mencabar, semua profesyen pun semakin complicated. Kerjaya lain pun kena buat kerja yang luar job scope kita. Kalau jadi guru semata-mata nak harap mengajar sahaja, buka sekolah sendirilah.

Bagi pandangan saja, nak terima ke tak nak sudahlah.


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

A4_paper
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.12.2007
Ahli No: 32078
Posting: 30
Dari: bpmlk

malaysia  


posticon Posting pada: 11-02-10 09:56


terdapat juga,masalah pelajar tidak mahir 3M ialah pelajar di sek bandar, amat kasihan...
Guru2 SR & luar bandar pun ada juga yang hebat2 bukan guru sama atau di bndar sahaja,tambahan pula kebanyakan guru2 SR kini merupakan kelulusan U.


-----------------
'Dirimu ini kecil sahaja tetapi dalam diri yang kecil itu engkau dapat melihat alam yang besar"
            &


Bookmark and Share

    


  Member Information For A4_paperProfil   Hantar PM kepada A4_paper   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-02-10 10:35


dulu cikgu yang mengajar di sekolah rendah cuma lepasan diploma pendidikan saja.. yang ada ijazah mengajar di sekolah menengah.. sekarang ada ijazah dah menjadi syarat untuk mengajar di sekolah rendah.. kira satu peningkatan taraf pendidikan yang bagus lah tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-02-10 13:10


Pada 09-02-10 11:27 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Pesanan : Siapa yang apply kerana tak dapat kerja lain tapi tak berminat pun nak mendidik anak bangsa, harapnya janganlah apply. Takut merosakkan anak bangsa dan nanti asyik merungut kerja banyakla itula inilah. Tak pasal2 mencemarkan institusi perguruan.



saya setujuh!!!...jangan apply jika tak dapat kerja lain..
bagi yang tak dapat kerja lagi itu..cuba ikhtiarkan sesuatu...buat bisnea kah... :-) :-)


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-02-10 17:25


Pada 11-02-10 09:20 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-02-10 18:29 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-02-10 12:22 , Hanan posting:ye..didik anak bangsa..bukan buat kerja-kerja sampingan perkeranian dan perekodan...tang tu majority mengeluh...



Bagi pesanan pun salah. Nak apply apply sahajalah, tapi lepas tu tanggunglah sendiri, jangan sampai tanda paper pun merungut2. Zaman semakin mencabar, semua profesyen pun semakin complicated. Kerjaya lain pun kena buat kerja yang luar job scope kita. Kalau jadi guru semata-mata nak harap mengajar sahaja, buka sekolah sendirilah.

Bagi pandangan saja, nak terima ke tak nak sudahlah.



betul...kali ni saya sokong Presiden...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-02-10 12:20


hari ni dah tutup permohonan KPLI-SR ambilan jun 2010.. pada sesiapa yang memohon berdoalah agar permohonan anda berjaya ye :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

amna_liana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18062
Posting: 155
Dari: ipoh

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-02-10 12:52


doakan kita dapat ye....................
aamin..................

doakan semua warga ukhwah.com yang apply dapat...insyaallah..
berkat doa kalian....



Bookmark and Share

    


  Member Information For amna_lianaProfil   Hantar PM kepada amna_liana   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor  


posticon Posting pada: 22-02-10 13:10


Moga berjaya kepada pemohon2 KPLI dan selamat mendidik anak bangsa. Ameen..


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

yui
Warga Rasmi
Menyertai: 17.01.2010
Ahli No: 39078
Posting: 6
Dari: Kuantan, Pahang

suriname   avatar


posticon Posting pada: 22-02-10 13:22


ya Allah.. sedihnya... baru terbaca post yang btau permohonan kpli di buka tadi. dan saya nak terus apply. tapi tak sempat.. dah tutup...
saya betul-betul berminat nak jadi guru.. sukarnya perjalanan menuju impian itu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For yuiProfil   Hantar PM kepada yui   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-02-10 13:51


sabar. insyaAllah akan ada masa lain. kalau berminat nak jadi Guru, ada kekosongan GSTT.. sila lihat topik ni http://ukhwah.com/viewtopic.php?topic=36948&forum=72


-----------------
http://www.stormreaders.net/putraborneo


Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-02-10 12:26


sabar ye yui.. selepas ini ada intake dpli untuk sekolah menengah pula.. yang kpli ni umtuk sekolah rendah saja.. insyaAllah nanti tercapai lah cite2 tu ye

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

yui
Warga Rasmi
Menyertai: 17.01.2010
Ahli No: 39078
Posting: 6
Dari: Kuantan, Pahang

suriname   avatar


posticon Posting pada: 23-02-10 12:47


terima kasih atas semangat yang diberi..=)
nanti kalau keluar intake untuk dpli inform2 lah ye..
punyalah saya nak jadi cikgu, sekarang ni tengah sambung masters bidang pendidikan. walau orang kata boleh terus proceed jadi lcturer tapi saya tetap nak jadi cikgu jugak.. so kepada cikgu-cikgu sekalian, hargailah peluang dan rezeki anda sebagai seorang cikgu ni..=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For yuiProfil   Hantar PM kepada yui   Quote dan BalasQuote

azilla
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8536
Posting: 112
Dari: selangor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-02-10 16:14


iyalah..saya pun dah telepas pandang..dah tutup rupanya..sadis huhuhuhu


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For azillaProfil   Hantar PM kepada azilla   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 23-02-10 17:58


Pada 23-02-10 12:47 , yui posting:

!!! QUOTE !!!

so kepada cikgu-cikgu sekalian, hargailah peluang dan rezeki anda sebagai seorang cikgu ni..=)




sebenarnya anda yang tidak mencari peluang...jika betul anda berminat seharusnya anda alert dengan benda-benda macam ni.. dr apa yang saya tau sekalipun anda bermasterkan pendidikan, penempatan tidak anda untuk anda diuruskan oleh KPT or KPM..melainkan anda ni memang dr degree pendidikan, tu pun kadg2 jadi isu.. so Kalau berminta seharusnya dr dulu anda ambil pusing tentang hal ni...anda bukan tak berpeluang tapi anda yang terlepas peluang kerana faktor anda sendiri..nywa thank you atas nasihat d atas tu... ;-)


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

yui
Warga Rasmi
Menyertai: 17.01.2010
Ahli No: 39078
Posting: 6
Dari: Kuantan, Pahang

suriname   avatar


posticon Posting pada: 24-02-10 10:04


sebenarnya anda yang tidak mencari peluang...jika betul anda berminat seharusnya anda alert dengan benda-benda macam ni.. so Kalau berminta seharusnya dr dulu anda ambil pusing tentang hal ni...anda bukan tak berpeluang tapi anda yang terlepas peluang kerana faktor anda sendiri.

:kelip:
syemarly.. saya bukannya tak cari peluang.. memang sebelum ni dah pergi test dan intrview untuk kpli dan dpli sekali.. pergi kat sekolah tanya kekosongan guru ganti pun dah.. tapi saya percaya ada peluang tu, cuma belum ada rezeki.. OK.. :jangan:

Peluang Vs. Rezeki... :berfikir:
saya lagi suka guna perkataaan "Rezeki".. :bye:

Bookmark and Share

    


  Member Information For yuiProfil   Hantar PM kepada yui   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-02-10 11:30


pas ni insyaAllah ada intake lagi.. sabar2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-03-10 15:14


hari ni dah keluar keputusan tawaran calon yang berjaya untuk menduduki MTest.. pada sesiapa yang berjaya, ujiannye pada hari sabtu ni 13/3/2010 di tempat yang telah ditentukan dalam surat tawaran. boleh semak nana calon yang berjaya di laman sesawang kementerian pendidikan malaysia sekarang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-03-10 11:26


dah buka semakan ambilan ke-2 mtest.. sesiapa yang terlepas pada ambilan yang pertama boleh semak pada ambilan yang ke-2 ni.. moga-moga nama anda semua tersenarai sebagai calon mtest pada hari sabtu ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.109246 saat. Lajunya....