Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 08-08-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bahkan orang yang ada penawar racun tak berani hendak minum racun
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 61
Ahli: 0
Jumlah: 61




  Yang Masuk Ke Sini
wakjaman: 8 hari yang lalu
muslimiman: 13 hari yang lalu
tornado: 33 hari yang lalu


Bantuan dan Simpati
Topik: TaWaRaN PiNJaMaN PeRiBaDi.


Carian Forum

Moderator: Administrator, sadiqah
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Bantuan dan Simpati
    »» TaWaRaN PiNJaMaN PeRiBaDi.

Please Mendaftar To Post


Oleh TaWaRaN PiNJaMaN PeRiBaDi.

SNMA
Warga 5 Bintang
Menyertai: 08.12.2009
Ahli No: 38572
Posting: 379
Dari: SELANGOR

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-02-10 06:53


AssaLamu'aLaikum.. siapa2 yang berminat nak buat pinjaman peribadi RM1K, RM3K, RM5K atau RM10K, Sila contact Wawa in person

[email protected]
facebook [email protected]

*Bayaran balik tanpa sistem Riba'
*Tiada paksaan
*Tanpa Penjamin
*Kelulusan Penuh
*Tanpa slip gaji

-Blacklist juga layak memohon- thank you :bunga:


-----------------
~~Wonder Mom to be~~ "Aku akan tetap melayanmu dengan baik, kerana aku tak mahu kebaikanku hilang kerana sikap burukmu itu" - ReMiNDeR -


Bookmark and Share

    


  Member Information For SNMAProfil   Hantar PM kepada SNMA   Quote dan BalasQuote

SNMA
Warga 5 Bintang
Menyertai: 08.12.2009
Ahli No: 38572
Posting: 379
Dari: SELANGOR

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-02-10 11:06


Kepada sesiapa yang berminat nak apply @ dengar taklimat tentang pinjaman ini, bolehlah datang ke Restoran Arafah (Area Subang Airport) lepas Asar pada sabtu ini, 13Feb. Anything, please sms Wawa 019 2124654.

yang tak hendak pinjam pun boleh datang, just dengar taklimatnya, dan war2kan pada sesiapa yang memerlukan.. thank you


-----------------
~~Wonder Mom to be~~ "Aku akan tetap melayanmu dengan baik, kerana aku tak mahu kebaikanku hilang kerana sikap burukmu itu" - ReMiNDeR -


Bookmark and Share

    


  Member Information For SNMAProfil   Hantar PM kepada SNMA   Quote dan BalasQuote

limah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.10.2009
Ahli No: 37835
Posting: 149

blank   avatar


posticon Posting pada: 10-02-10 11:20


Assalamualaikum wawa ni along ke nak tolong. hehehe ada syarat apa-apa tak wawa. kalau nak pinjam sekejap saja within 1 month pay in full. boleh tak

Bookmark and Share

    


  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

SNMA
Warga 5 Bintang
Menyertai: 08.12.2009
Ahli No: 38572
Posting: 379
Dari: SELANGOR

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-02-10 11:51


www.pekesim.org.. :-) Wawa bukan Ah long .. :-D Kak, 2 Pertubuhan NGO ISLAM..

Oh ye.. jangan lupa ye? bagitahu sesiapa yang berminat..

:bunga:


-----------------
~~Wonder Mom to be~~ "Aku akan tetap melayanmu dengan baik, kerana aku tak mahu kebaikanku hilang kerana sikap burukmu itu" - ReMiNDeR -


Bookmark and Share

    


  Member Information For SNMAProfil   Hantar PM kepada SNMA   Quote dan BalasQuote

SmartMuslim88
Warga Rasmi
Menyertai: 23.08.2008
Ahli No: 34620
Posting: 5
Dari: Shah Alam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-02-10 06:50


pinjAMAN DARI SIAPA NI? sd sds sdsd dssd sds sd sds


-----------------
syafiq


Bookmark and Share

    


  Member Information For SmartMuslim88Profil   Hantar PM kepada SmartMuslim88   Pergi ke SmartMuslim88's Website   Quote dan BalasQuote

SNMA
Warga 5 Bintang
Menyertai: 08.12.2009
Ahli No: 38572
Posting: 379
Dari: SELANGOR

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-02-10 07:13


Pertubuhan NGO Islam PEKESIM. Orait, here the info.. www.pekesim.org


-----------------
~~Wonder Mom to be~~ "Aku akan tetap melayanmu dengan baik, kerana aku tak mahu kebaikanku hilang kerana sikap burukmu itu" - ReMiNDeR -


Bookmark and Share

    


  Member Information For SNMAProfil   Hantar PM kepada SNMA   Quote dan BalasQuote

limah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.10.2009
Ahli No: 37835
Posting: 149

blank   avatar


posticon Posting pada: 11-02-10 09:22


Assalamualaikum wawa....dia ada tak kena kan syarat2 macam kalau nak pinjam untuk perniagaan mesti ada kilanglah dan sebagainya sebab akak sekarang berniaga dan buat semua dirumah belum punya kilang lagi. baru nak buat pinjaman kat mara itu pun entah boleh dapat ke tak.

kalau boleh nak juga cuba. sebab akhir bulan april ni dah last bekerja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

SNMA
Warga 5 Bintang
Menyertai: 08.12.2009
Ahli No: 38572
Posting: 379
Dari: SELANGOR

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-02-10 10:05


Kak, kita tak perlu dokumen2 yang Akak cakap tu.. tak payah slip gaji,.. Kalau Akak nak apply, Akak cuma kena join ahli RM100, dan derma 10% daripada jumlah pinjaman Akak tu, then cari 4 org Downline di bawah Akak, dan 4 org Downline Akak juga kena cari org di bawah mereka..

Pada Wawa, tak susah nak cari Downline sebab kita akan diberi Hibah 25%, dan downline kita yang mencari org tu juga akan dapat hibah mereka masing-masing. Lagipun, kita cari org untuk bagi duit atau tawarkan mereka pinjam duit dengan mudah, bukan cari org untuk jual barang..

Pinjaman yang kita dapat pun, 100% telus, contohnya jika kita pinjam RM10K, memang kita akan dapat RM10K.

Byrn balik pun macam tu juga, RM10K. mereka tak ambil Riba' even 1 sen pun.

memanglah pada awalnya kita kena derma 10% daripada jumlah yang kita nak pinjam tapi bukankah harta yang kita infaqkan ke jalan ALLAH SWT tu akan dibalas-NYA? Set up kan dalam fikiran, kita derma ni untuk ALLAH SWT, untuk akaun kita d akhirat kelak.. duit yang kita derma ni pun, memang mereka guna untuk jana ekonomi dan sosial org Islam.. mereka buat kursus, seminar dan macam-macam program untuk naikkan balik ekonomi org Islam kita, Kak.. Cuba Akak bagitahu Wawa, kat mana Akak rugi jika apply pinjaman ni? Hm .. :-D


-----------------
~~Wonder Mom to be~~ "Aku akan tetap melayanmu dengan baik, kerana aku tak mahu kebaikanku hilang kerana sikap burukmu itu" - ReMiNDeR -


Bookmark and Share

    


  Member Information For SNMAProfil   Hantar PM kepada SNMA   Quote dan BalasQuote

limah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.10.2009
Ahli No: 37835
Posting: 149

blank   avatar


posticon Posting pada: 11-02-10 10:17


wawa akak tak kata pun rugi. tadi baru husband akak tengok web tu.hehehe jangan mrah wawa.....dah ada down line dah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

akis_zamani
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.06.2007
Ahli No: 30351
Posting: 55
Dari: P44: Permatang Pauh

uk   avatar


posticon Posting pada: 11-02-10 12:11


Pada 11-02-10 10:05 , SNMA posting:

!!! QUOTE !!!

Kak, kita tak perlu dokumen2 yang Akak cakap tu.. tak payah slip gaji,.. Kalau Akak nak apply, Akak cuma kena join ahli RM100, dan derma 10% daripada jumlah pinjaman Akak tu, then cari 4 org Downline di bawah Akak, dan 4 org Downline Akak juga kena cari org di bawah mereka..

Pada Wawa, tak susah nak cari Downline sebab kita akan diberi Hibah 25%, dan downline kita yang mencari org tu juga akan dapat hibah mereka masing-masing. Lagipun, kita cari org untuk bagi duit atau tawarkan mereka pinjam duit dengan mudah, bukan cari org untuk jual barang..

Pinjaman yang kita dapat pun, 100% telus, contohnya jika kita pinjam RM10K, memang kita akan dapat RM10K.

Byrn balik pun macam tu juga, RM10K. mereka tak ambil Riba' even 1 sen pun.

memanglah pada awalnya kita kena derma 10% daripada jumlah yang kita nak pinjam tapi bukankah harta yang kita infaqkan ke jalan ALLAH SWT tu akan dibalas-NYA? Set up kan dalam fikiran, kita derma ni untuk ALLAH SWT, untuk akaun kita d akhirat kelak.. duit yang kita derma ni pun, memang mereka guna untuk jana ekonomi dan sosial org Islam.. mereka buat kursus, seminar dan macam-macam program untuk naikkan balik ekonomi org Islam kita, Kak.. Cuba Akak bagitahu Wawa, kat mana Akak rugi jika apply pinjaman ni? Hm .. :-D



salam...ini bukan pinjaman peribadi..tapi perniagaan MLM..adess....



Bookmark and Share

    


  Member Information For akis_zamaniProfil   Hantar PM kepada akis_zamani   Quote dan BalasQuote

limah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.10.2009
Ahli No: 37835
Posting: 149

blank   avatar


posticon Posting pada: 11-02-10 12:50


terima kasih wawa atas infor tu. kalau tak akak tak tau pun. terima kasih sekali lagi.

wawa ni pandai buat duit ya :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

bezita
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.11.2009
Ahli No: 38270
Posting: 149
Dari: KL

maldives   avatar


posticon Posting pada: 11-02-10 13:58


konsep yang digunakan adalah MLM....
mencari ahli...
dari mana keuntungan yang diperolehi ?
dari orang bawahan ? sedekah 10% diberikan kepada siapa?

Bookmark and Share

    


  Member Information For bezitaProfil   Hantar PM kepada bezita   Quote dan BalasQuote

SNMA
Warga 5 Bintang
Menyertai: 08.12.2009
Ahli No: 38572
Posting: 379
Dari: SELANGOR

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-02-10 09:08


Sumbangan 10% tu akan dimanfaatkkan pada ahli (kita juga). Mereka mengadakan kursus2 percuma hasil daripada sumbangan kita tu.

Ok, here we go. Jangan sempitkan fikiran anda, bila menderma, cuba bersihkan hati dari syak wasangka. Cari ahli, bukan suruh berniaga barang2 mereka tapi untuk pinjam duit mereka. Kita rugi ke kalau menderma? Bersihkan dosa itu perlukan pengorbanan. Salah ke kita sumbangkan/dermakan 10% duit kita pada pertubuhan Islam yang dah sah2 membantu mengangkat ekonomi dan sosial Islam di Malaysia? Salah ke kita menyokong? :-)

Oh, ye! u all cari org untuk menderma, u all juga akan dapat hibah 25%, adakah ianya paksaan? rugi?


-----------------
~~Wonder Mom to be~~ "Aku akan tetap melayanmu dengan baik, kerana aku tak mahu kebaikanku hilang kerana sikap burukmu itu" - ReMiNDeR -


Bookmark and Share

    


  Member Information For SNMAProfil   Hantar PM kepada SNMA   Quote dan BalasQuote

sakinah283
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26864
Posting: 260
Dari: Ampang-Bangi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-02-10 19:58


asalamualaikum.....wah...makin ramai yang berminat masuk sini ni....hehe

tolong-tolong.....jangan tak tolong.......haha


-----------------
"The way to love anything is to realize that it might be lost"


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinah283Profil   Hantar PM kepada sakinah283   Pergi ke sakinah283's Website   Quote dan BalasQuote

roestar1977
Warga Rasmi
Menyertai: 03.06.2010
Ahli No: 39933
Posting: 3
Dari: Miri, Sarawak

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 14-06-10 23:51


Salam UKHWAH buat wawa...tengok nama macam karektor wawa dalam cerita adnan sempitlah pulak? Gurau...Terus kepada topik pinjaman peribadi yang wawa tawarkan tu. Saya sekarang ni tengah nazak untuk mencari talian hayat yang boleh membantu saya untuk menyelesaikan masalah MuFLiS saya yang mencecah ke jumlah RM 47K. Dapat tak wawa PM saya ke alamat [email protected] untuk menerangkan lebih lanjut tentang tawaran wawa? Sekiranya dapat membantu, saya juga ingin lebih membantu rakan-rakan yang lain untuk meringankan lagi beban mereka. Semoga usaha kita akan mendapat keberkatan dariNya. Amin yarabbal alamin..


-----------------
Talian hayat untuk semua


Bookmark and Share

    


  Member Information For roestar1977Profil   Hantar PM kepada roestar1977   Quote dan BalasQuote

Bangchik11
Warga Rasmi
Menyertai: 09.09.2011
Ahli No: 41657
Posting: 4

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-09-11 08:59


salam buat semua .. Wawa , pinjaman 100K boleh tak ?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Bangchik11Profil   Hantar PM kepada Bangchik11   Quote dan BalasQuote

ghaznawi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.08.2003
Ahli No: 2833
Posting: 158
Dari: taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-09-11 17:11


bagus juga ada skim pinjaman macam tu daripada pinjam kat along atau suku sakatnya. tapi saya pernah dengar orang kata lambat nak dapat kena tunggu giliran. betul ka wawa


-----------------
fikirkan kelebihan diri untuk bersyukur bukan untuk bermegah diri.


Bookmark and Share

    


  Member Information For ghaznawiProfil   Hantar PM kepada ghaznawi   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.097858 saat. Lajunya....