Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-06-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika kamu ingin tinggi, jangan hanya merenung gunung, panjatlah. Jika kamu ingin bijaksana, jangan merenung kitab, amalkanlah.
-- Meow (warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 52
Ahli: 0
Jumlah: 52




  Yang Masuk Ke Sini
jasadkudisini: 3 hari yang lalu
hajime_kindaichi: 5 hari yang lalu
isa777_musa: 5 hari yang lalu
zam_rizal: 14 hari yang lalu
wanja: 24 hari yang lalu
MTMKi: 32 hari yang lalu
Kang: 32 hari yang lalu


Bantuan dan Simpati
Topik: TOLONG SAYA CARIKAN FILEM KETIKA CINTA BERTASBIH PART 2


Carian Forum

Moderator: Administrator, sadiqah
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Bantuan dan Simpati
    »» TOLONG SAYA CARIKAN FILEM KETIKA CINTA BERTASBIH PART 2

Please Mendaftar To Post


Oleh TOLONG SAYA CARIKAN FILEM KETIKA CINTA BERTASBIH PART 2

shah_hidayah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.03.2008
Ahli No: 32774
Posting: 84
Dari: SHAH ALAM

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-02-10 12:30


SALAM..........

Ada tak sesiapa kat sini dah tengok Filem Ketika Cinta Bertasbih 2?..........puas saya cari nak download, tapi tak dapat lah.....karya pak habik yang bikin filem Ayat-Ayat Cinta..........nak tahu kesudahan cerita antara Khairul Azzam dan Anna...... :cry: :cry:

:bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_hidayah86Profil   Hantar PM kepada shah_hidayah86   Quote dan BalasQuote

shyra_husna
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.08.2007
Ahli No: 30802
Posting: 55
Dari: UM

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-02-10 12:37


salam..alhamdulillah saya da tonton filem tu..dan ada juga dalam simpanan saya..tapi bagaimana caranya saya boleh beri pada nt ye?sebenarnya saya pun dapat dr kawan kepada kawan..tak tahu pulak dr mana dia download (huhu)



Bookmark and Share

    


  Member Information For shyra_husnaProfil   Hantar PM kepada shyra_husna   Pergi ke shyra_husna's Website   Quote dan BalasQuote

shah_hidayah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.03.2008
Ahli No: 32774
Posting: 84
Dari: SHAH ALAM

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-02-10 12:47


Saya sangat perlukan part 2...harap shyra_husna dapat berikan saya link nak download direct cerita tu.....huhu.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_hidayah86Profil   Hantar PM kepada shah_hidayah86   Quote dan BalasQuote

shyra_husna
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.08.2007
Ahli No: 30802
Posting: 55
Dari: UM

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-02-10 12:54


insyaallah..nt nak sgera ke?rasanya perlukan masa sikit agaknya..tapi kalau nt nak download dari youtube pun ada..taip saja ketika cinta bertasbih part 2 kat situ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shyra_husnaProfil   Hantar PM kepada shyra_husna   Pergi ke shyra_husna's Website   Quote dan BalasQuote

shah_hidayah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.03.2008
Ahli No: 32774
Posting: 84
Dari: SHAH ALAM

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-02-10 12:59


you tube ada yang tak cmplete.....huhu.....tak apa, saya tunggu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_hidayah86Profil   Hantar PM kepada shah_hidayah86   Quote dan BalasQuote

shyra_husna
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.08.2007
Ahli No: 30802
Posting: 55
Dari: UM

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-02-10 13:10


ok..insyaallah..sabar ya..hehe..saya akan dapatkan secepat mungkin :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For shyra_husnaProfil   Hantar PM kepada shyra_husna   Pergi ke shyra_husna's Website   Quote dan BalasQuote

risya_liyana
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.12.2005
Ahli No: 21575
Posting: 52
Dari: utara

malaysia  


posticon Posting pada: 02-02-10 15:56


saya pun dah tengok..cedih dan happy..hehe da dalam simpanan juga..tapi macam mana nak bagi kat syah_hidayah86 ye..

Bookmark and Share

    


  Member Information For risya_liyanaProfil   Hantar PM kepada risya_liyana   Quote dan BalasQuote

kumpulansenyum
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24414
Posting: 305
Dari: UKM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-02-10 16:08


ye ke kat you tube tak complete?
saya tengok ok saja?ada 13 part


-----------------
Jom masuk syurga...


Bookmark and Share

    


  Member Information For kumpulansenyumProfil   Hantar PM kepada kumpulansenyum   Quote dan BalasQuote

kumpulansenyum
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24414
Posting: 305
Dari: UKM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-02-10 16:09


cerita tu sama kan macam dalam novel...hehehe...


-----------------
Jom masuk syurga...


Bookmark and Share

    


  Member Information For kumpulansenyumProfil   Hantar PM kepada kumpulansenyum   Quote dan BalasQuote

shah_hidayah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.03.2008
Ahli No: 32774
Posting: 84
Dari: SHAH ALAM

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-02-10 17:25


ada novel, tapi ist nak hbis kan setiap part dalam movie dulu....rissya_liyana download kat link mana selain youtube?

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_hidayah86Profil   Hantar PM kepada shah_hidayah86   Quote dan BalasQuote

SNMA
Warga 5 Bintang
Menyertai: 08.12.2009
Ahli No: 38572
Posting: 379
Dari: SELANGOR

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-02-10 03:45


Paling touching masa Mak Khairul Azzam meninggal..yang kat surau tu.. ya ALLAH, Wawa menagis teresak2 time 2...teringat arwah My Mom ..

Robbi firghli waliwa lidayya war hamhuma kama robbayani soghiro..Amin.


-----------------
~~Wonder Mom to be~~ "Aku akan tetap melayanmu dengan baik, kerana aku tak mahu kebaikanku hilang kerana sikap burukmu itu" - ReMiNDeR -


Bookmark and Share

    


  Member Information For SNMAProfil   Hantar PM kepada SNMA   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-02-10 08:19


Pada 03-02-10 03:45 , SNMA posting:

!!! QUOTE !!!

Paling touching masa Mak Khairul Azzam meninggal..yang kat surau tu.. ya ALLAH, Wawa menagis teresak2 time 2...teringat arwah My Mom ..

Robbi firghli waliwa lidayya war hamhuma kama robbayani soghiro..Amin.



alamak dah pecah dah rahsia..jangan baca..jangan baca....nak tengok dulu baru baca..


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

adekuwan83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31792
Posting: 189
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 03-02-10 08:58


pada seiapa yang belum tengok lagi itu, jom klik kat bawah tu

KETIKA CINTA BERTASBIH 2

Bookmark and Share

    


  Member Information For adekuwan83Profil   Hantar PM kepada adekuwan83   Quote dan BalasQuote

shah_hidayah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.03.2008
Ahli No: 32774
Posting: 84
Dari: SHAH ALAM

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-02-10 11:07


SALAM..


huhuhu..ukth wawa...nmpaknya lagi membara saya nak tengok cerita tu...persoalan saya, masih ada lagikah seseorang seperti Khairul Azzam [email protected] Mas Abdullah????

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_hidayah86Profil   Hantar PM kepada shah_hidayah86   Quote dan BalasQuote

shyra_husna
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.08.2007
Ahli No: 30802
Posting: 55
Dari: UM

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-02-10 23:18


salam.. ukhti shah_hidayah86

ukhti boleh download KCB 2 dari web berikut:

http://music-sdrkamil.blogspot.com/search/label/indonesia.

~selamat menonton ya~ :bye:

Bookmark and Share

    


  Member Information For shyra_husnaProfil   Hantar PM kepada shyra_husna   Pergi ke shyra_husna's Website   Quote dan BalasQuote

shah_hidayah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.03.2008
Ahli No: 32774
Posting: 84
Dari: SHAH ALAM

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-02-10 09:47


YA ALLAH....Syukran Ya Ukht...Semoga Allah merahmati anda shyra_husna,,,,,,,,,

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_hidayah86Profil   Hantar PM kepada shah_hidayah86   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-02-10 15:37


best ke cerita ini? novelnye pun saya tak habis baca lagi.. ngeee



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

shah_hidayah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.03.2008
Ahli No: 32774
Posting: 84
Dari: SHAH ALAM

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-02-10 20:39


halesolurun_84, saya berani jaminan memang best..insYa ALLAH..Sequel ke-3 akan muncul nanti.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_hidayah86Profil   Hantar PM kepada shah_hidayah86   Quote dan BalasQuote

amna_liana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18062
Posting: 155
Dari: ipoh

blank   avatar


posticon Posting pada: 04-02-10 22:00


saya dah jumpa cd tu tapi tak nak beli lagi sebab nak cari juga novel part3.......sebenarnya ada ataupun tidak novel part3 tu..???

alhamdulillah,abang saya dah beli cd tu tapi saya xtengok pun lagi...insyaallah saya pinjam kat dia saja...lepas itu simpan dalam laptop....hari-hari boleh layan....

apapun, nak cari juga novel KCB part 3.......



Bookmark and Share

    


  Member Information For amna_lianaProfil   Hantar PM kepada amna_liana   Quote dan BalasQuote

shah_hidayah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.03.2008
Ahli No: 32774
Posting: 84
Dari: SHAH ALAM

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-02-10 22:23


kalau ukht amna_liana perasan, pak abik ada mention pasal KCB 3 akan menyusul kat footnote KCB 1.......bila tu? WALLAHUAKLAM........................


"Akad jual beli dengan syarat seperti yang diminta Azzam ini, tidak
diperbolehkan oleh mayaritas ulama fiqh, kecuali dari kalangan Syiah Imamiyyah.
Penjelasan lebih detilnya insya Allah ada di novel DARI SUJUD KE SUJUD (Ketika Cinta Bertasbih 3)."............KCB 3............

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_hidayah86Profil   Hantar PM kepada shah_hidayah86   Quote dan BalasQuote

hasanrijal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.11.2009
Ahli No: 38117
Posting: 201
Dari: LaNd bEloW ThE WinD

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-02-10 22:25


Pada 04-02-10 20:39 , shah_hidayah86 posting:

!!! QUOTE !!!

halesolurun_84, saya berani jaminan memang best..insYa ALLAH..Sequel ke-3 akan muncul nanti.........


dah habis baca sampai novel ke-2...saya rasa critanya lebih best dari ayat2 cinta.....tapiiii pasal sequel ke-3 tu memang adakah? :berfikir: :berfikir: :berfikir:

pehalpun saya peminat Habiburrahman El Shirazy :-D


-----------------
Somewhere, something incredible is waiting to be seen


Bookmark and Share

    


  Member Information For hasanrijalProfil   Hantar PM kepada hasanrijal   Quote dan BalasQuote

shah_hidayah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.03.2008
Ahli No: 32774
Posting: 84
Dari: SHAH ALAM

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-02-10 22:28


hasanrijal......sama-sama lah kita tunggu.....kalau pak abik janji tu, insyALLAH ada.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_hidayah86Profil   Hantar PM kepada shah_hidayah86   Quote dan BalasQuote

riniey
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22591
Posting: 292

botswana   avatar


posticon Posting pada: 07-02-10 16:35


Best sangat cerita ni..
siapa tak tengok rugi...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For rinieyProfil   Hantar PM kepada riniey   Quote dan BalasQuote

amna_liana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18062
Posting: 155
Dari: ipoh

blank   avatar


posticon Posting pada: 07-02-10 23:52


ye ke hidayah...tak perasan...novel tu pun dah tinggal kat rumah kakak kat ipoh..

erm,rasanya macam pernah tengok iklan kat tv kata dah keluar novel part 3..tahun lepas..jadi saya pun terus cari kat kedai buku..tapi xjumpa2 pun..siap tanya kat cashier lagi..sebulan lepas itu cari lagi, tak ada juga...macam yang ada dalam bentuk cd filem..kalau boleh,tak nak tengok cd lagi,nak baca buku sampai habis.......habis trilogi tu....

abang saya kata anak buah saya yang belajar kat indon ada berlakon...tambahan saja...saya tak tengok lagi..mungkin dalam part 3 agaknya..



Bookmark and Share

    


  Member Information For amna_lianaProfil   Hantar PM kepada amna_liana   Quote dan BalasQuote

shah_hidayah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.03.2008
Ahli No: 32774
Posting: 84
Dari: SHAH ALAM

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-02-10 12:14


SALAM...

ye liana...memang seronok..Alhamdulillah..saya dah khatam tengok...tak sabar nak tunggu yang ke-3......Saya pun tak jumpa lagi trilogi KCB lagi....InsyaALLAH....mungkin dalam masa terdekat ni..........


Bertuah anak buah saudari liana........beruntung dapat kenal pak abik dan hero utama filem tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_hidayah86Profil   Hantar PM kepada shah_hidayah86   Quote dan BalasQuote

amna_liana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18062
Posting: 155
Dari: ipoh

blank   avatar


posticon Posting pada: 11-02-10 00:19


saya ad dload yang part 2 kat youtube.....memang watak setiap seorang pelakon tu sama seperti yang dibayangkan masa baca novel tu..kan hidayah....



Bookmark and Share

    


  Member Information For amna_lianaProfil   Hantar PM kepada amna_liana   Quote dan BalasQuote

shah_hidayah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.03.2008
Ahli No: 32774
Posting: 84
Dari: SHAH ALAM

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-02-10 08:11


Alhamdulillah..betul tu Liana..penangannya lebih hebat dari Ayat-Ayat Cinta....proses pemilihan pelakon2 utamanya pun hebat, kiranya macam realiti TV lah...perlu tahu membaca al-quran serta gaya hidup seorang muslim sebenar....Seluruh daerah Indonesia kru2 KCB teroka dan lastly terhasillah garapan yang begitu menyentuh hati....


...............................
Malam penuh doa penawar rindu kasih, Munajatkan maha cinta diatas cinta, Jika memang takdir cinta pasti bertemu,Meski kau dan aku ada di hujung dunia

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_hidayah86Profil   Hantar PM kepada shah_hidayah86   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.106177 saat. Lajunya....