Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya.
-- al-Baqarah: 286

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 70
Ahli: 0
Jumlah: 70




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 5 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: Pengalaman Berjumpa dengan orang kenamaan / Glamour


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» Pengalaman Berjumpa dengan orang kenamaan / Glamour

Please Mendaftar To Post


Oleh Pengalaman Berjumpa dengan orang kenamaan / Glamour

SNMA
Warga 5 Bintang
Menyertai: 08.12.2009
Ahli No: 38572
Posting: 379
Dari: SELANGOR

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-01-10 10:28


Jom kongsi pengalaman berjumpa mereka-mereka ni, Best tak?

Wawa pernah jumpa Tun Mahathir, tak pastilah tapi persaan 'awesome', tiba-tiba saja muncul.. Fuh.. kuatnya 'aura' Tun Mahathir kita.. Subhanallah.. :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For SNMAProfil   Hantar PM kepada SNMA   Quote dan BalasQuote

silent_reader
Warga Rasmi
Menyertai: 25.01.2010
Ahli No: 39139
Posting: 10
Dari: johor bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-01-10 10:38


penting ke rasa bangga bila jumpa dengan diaorang2 tu? hehe...

saja saja tanya...

actually dulu masa kejahilan pernah jugak exited gila nak jumpa dengan mereka yang glamour ni..tapi biloa fikir-fikir balik..tak ada apa pun nak dibanggakan...
mereka cuma manusia yang entah tahu atau tidak baik burknya pengakhiran mereka...

jagan marah..thats my opinion actually...

by the way..sekarang teringin nak jumpa ulamak atau cerdik pandai dalam agama...nak tuntut ilmu dengan mereka..bekalan akhirat sana..

bukannya org glamour yang akhirnya pasti membuat kita rasa bangga dengan dunia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For silent_readerProfil   Hantar PM kepada silent_reader   Quote dan BalasQuote

SNMA
Warga 5 Bintang
Menyertai: 08.12.2009
Ahli No: 38572
Posting: 379
Dari: SELANGOR

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-01-10 10:52


:-D Namapun 'remaja' .. Pernah juga jumpa Datuk Siti Nurba'payah, sangat peramah orangnya.. Jumpa Dr.Fatma lagi haru biru, Wawa ucap salam"AssaLamu'aLaikum Ustazah", dia jawab :Wa'aLaikumussalam warahmatuulahi wabarakatuh sambil memandang muka Wawa dengan wajah tersenyum. Masa tu terasa maluuuu sangat. 'Tarbiyyah' yang simple dan cukup terkesan sampai ke hari ini.


-----------------
~~Wonder Mom to be~~ "Aku akan tetap melayanmu dengan baik, kerana aku tak mahu kebaikanku hilang kerana sikap burukmu itu" - ReMiNDeR -


Bookmark and Share

    


  Member Information For SNMAProfil   Hantar PM kepada SNMA   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-01-10 12:31


pernah jumpa.. agak ramai juga.. tapi Kenapa mereka tak kenal kita?? sedangkan kita kenal mereka.. musykil..

:-) :-) :-D


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

nie_nadia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8745
Posting: 133
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 27-01-10 15:26


saya dulu sangat teruja bila jumpa kumpln inteam face to face. tau tau nak cakap apa dan memang speechless lah. saya memang minat kmpln inteam. bla dah dapat jumpa, rasa macam bertuah. perasaan memang tak tergambar lah. tu dulu lah, masa saya masih muda remaja, form 1 agaknya. bak kata k.wawa...namapun "remaja" :)

saya setuju dengan silent_reader. sebenarnya, orang-orang yang popular ni pun manusia besar saja. tak ada apa sangat pun nak di bangga kan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nie_nadiaProfil   Hantar PM kepada nie_nadia   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-01-10 16:38


salam...masa mula-mula kerja kat pejabat tun abdullah ahmad badawi rasa macam nervous and berdebar bila staf2 kata nak bawa jumpa dengan paklah.

tapi bila da jumpa pak lah rasa macam jumpa org biasa saja.tak ada pula nak rasa nervous.huhu.


-----------------
ANDAI kota itu peradaban,rumah kami adalah budaya,dan menurut ibu,tiang serinya adalah agama (FT, Tuhan Manusia)


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-01-10 15:35


saya pun pernah jumpa inteam.. siap nyanyi sekali atas pentas yang sama.. lebih kurang 8 atau 9 tahun yang lalu..

:-)


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

aiNa85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.11.2009
Ahli No: 38304
Posting: 94
Dari: negeri jelapang padi

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-01-10 16:14


Assalamualaikum

Nak berkongsi pengalaman jugak.. Saya pernah jumpa Tun Dr. Mahathir kat Pekan Rabu, A.Star. Time tu bulan puasa. Dah dekat-dekat nak raya kalau tak salah. Seronok tengok keramahan beliau menegur dan menyapa orang-orang yang ada kat situ...:kelip:

Then..jumpa Ahmad Fedtri Yahya, pengacara MHI tu..nampak dia macam malu2 saja dengan peminat..saya cuma tengok dari jauh saja. Nak pergi dekat rasa malu pula.. :malu:

Yang lain-lain..saya jumpa Rosyam Nor, pelakon2 Gerak Khas dan Sembilu.. rasa biasa saja. Cuma sedikit teruja sebab dapat tengok dari dekat..

Itu kisah masa muda2 dulu. Sekarang ni, kalau jumpa pun dah tak rasa apa-apa. Ye lah, mereka pun org biasa macam kita jugak. Tak perlu nak rasa kagum yang keterlaluan sangat. lagipun, kita saja yang rasa bangga sedangkan mereka langsung tak sedar kewujudan kita... :-D


-----------------
-PermataAyahBonda-


Bookmark and Share

    


  Member Information For aiNa85Profil   Hantar PM kepada aiNa85   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 28-01-10 17:29


politician yang pernah jumpa : TGNA, mahfuz omar, DSAI, ustaz ghani Rahman, Nasarudin mat isa, mohd sabu, salahuddin ayub, noh omar, hishamuddin, Nurul Izzah, Ali rustam, TDM, (ni semua sekadar berselisih ketika ada program tertentu dan pernah bersalaman)

artis : awie, man kidal, rosyam noor (siap lepak minum sama), erm..ada lagi agaknya... tak ingat dah.

mereka semua manusia biasa jugak.


-----------------
http://sukatolong.wordpress.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

SNMA
Warga 5 Bintang
Menyertai: 08.12.2009
Ahli No: 38572
Posting: 379
Dari: SELANGOR

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-01-10 09:58


Wah.. Jumpa Nurul Izzah. Wawa pun, masa tu dia dan husband dia nak pergi Oversea. Wawa hulur tangan nak salam, belum sempat apa-apa dia dah bagi salam. Aduhai.. terujanya..tinggi betul budi pekerti dia.

Pernah juga jumpa Siti Nurhaliza, bergambar sakan. Jumpa Datin Norjuma pun best juga. Dia happy go lucky. Husband dia Datuk Nazim very the courtesy punya org..soft spoken. Datin Norjuma dengan husband dia nampak loving sangat, sebab bila berjalan, NorJuma letak tangan atas bahu suami dia. Boleh 'lari2' anak lagi..


-----------------
~~Wonder Mom to be~~ "Aku akan tetap melayanmu dengan baik, kerana aku tak mahu kebaikanku hilang kerana sikap burukmu itu" - ReMiNDeR -


Bookmark and Share

    


  Member Information For SNMAProfil   Hantar PM kepada SNMA   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 29-01-10 16:11


saya pun ada jugak tau...biasala..rasa bertuah ada, rasa nak jumpa lagi pun ada..tapi biasanya ia adalah peluang yang sekali skala malah selalu jadi sekali saja seumur hidup..kan?

ARTIS: almarhum ustaz asri rabbani..saya ada lah sekali skala jumpa dia sejak nadamurni dan rabbani..tapi ikutkan tak ada apa sangat jumpa artis nasyid..biasa-biasa saja..lebih-lebih lagi Kalau artis nasyid tu bertaraf rakan sbaya..huh, teringat seorang coursemate, penasyid, tapi asimnet dan kelas lingkup..huhu..

YB: pernah tersolat sebelah paklah kat sembahyang jumaat masjid putrajaya...ikutkan no wonder lah pasal memang da tempat pak menteri...yang bestnya saya sempat rakan gambar beliau tanpa dia sedar masa dalam saf lepas solat..haha..

RAJA: biasa jumpa sultan sgor...kebetulan ada bau2 bacang kekerabatan sikit maka dalam beberapa majlis kawin fmily ada lah nampak dia mencemar duli..last 2 minggu lepas seorang aunty saya meninggal raja muda datang siap abwa pasukan tahlil sendiri..kaget jugak lah mlm tu...tengah kami baca yaasin secara personal2 tetiba pakcik suruh kami beri laluan pasal baginda datang berpasukan..so kami bagi lah ruang...lepas itu mereka terus blah...lgsung tak salam pun!

ULAMA: pernah jumpa seorang ulama besar d singapore..ustaz taha as-suhaimi..ni pun 4low ayah..dan rasanya beliau tak tak kenal kat sini, cumenyer ada benda lain buat saya bangga dapat berjumpanya...hehe..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-01-10 23:53


Pada 28-01-10 17:29 , rdwira posting:

!!! QUOTE !!!



artis : awie, man kidal, rosyam noor (siap lepak minum sama), erm..ada lagi agaknya... tak ingat dah.

mereka semua manusia biasa jugak.



saya tau...saya tau.. tam spider masa main futsal... :P


-----------------
the key is ignorance to negativity..


Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

gezerg
Warga 5 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26477
Posting: 382
Dari: Perak

blank   avatar


posticon Posting pada: 30-01-10 03:36


jumpa tun mahathir dekat masjid putrajaya waktu solat jumaat tahun 2000an........ramai mak cik2 yang xsolat jumaat berebut (standby dekat luar perkarangan tempat solat) nak salam dengan tun


-----------------
Selawat dan Salam ke atas Junjungan Besar Nabi Muhammad Salallahu'alaihi Wassalam (SAW), Ahli Keluarga, Para Sahabat Baginda dan Umat Islam seluruhnya


Bookmark and Share

    


  Member Information For gezergProfil   Hantar PM kepada gezerg   Quote dan BalasQuote

gezerg
Warga 5 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26477
Posting: 382
Dari: Perak

blank   avatar


posticon Posting pada: 30-01-10 03:40


kalau pemimpin pakatan-tuan guru nik abdul aziz. waktu solat maghrib di pulau melaka.

di area padang MBI Ipoh, pernah lihat YAB DS Nizar. selepas itu dekar sri manjung pun pernah dengr kuliah YAB DS Nizar. hebat kuliah dia bagi.

Dari Parti Umno pula; dekat-dekat dengan area KTMB Ipoh, terserempak dengan Dato Mustafa Mohamed
Ya ALLAH
berilah peluang untuk penulis berjuang untuk ISLAM.....
Selawat dan Salam ke atas Junjungan Besar Nabi Muhammad Salallahu'alaihi Wassalam (SAW), Ahli Keluarga, Para Sahabat Baginda dan Umat Islam seluruhnya


-----------------
Selawat dan Salam ke atas Junjungan Besar Nabi Muhammad Salallahu'alaihi Wassalam (SAW), Ahli Keluarga, Para Sahabat Baginda dan Umat Islam seluruhnya


Bookmark and Share

    


  Member Information For gezergProfil   Hantar PM kepada gezerg   Quote dan BalasQuote

SNMA
Warga 5 Bintang
Menyertai: 08.12.2009
Ahli No: 38572
Posting: 379
Dari: SELANGOR

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-01-10 10:26


Hm.. minat kat kumpulan Unic (Fitri punya suara 2 memang the best lah..!) tapi tak dapat2 jumpa sampai lah ni... Huih ..


-----------------
~~Wonder Mom to be~~ "Aku akan tetap melayanmu dengan baik, kerana aku tak mahu kebaikanku hilang kerana sikap burukmu itu" - ReMiNDeR -


Bookmark and Share

    


  Member Information For SNMAProfil   Hantar PM kepada SNMA   Quote dan BalasQuote

lily_mawar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.11.2007
Ahli No: 31741
Posting: 125
Dari: Kebun bunga

singapore   avatar


posticon Posting pada: 11-03-10 00:04


Salam ...

Pernah, selalu juga .... saya rasa biasa saja ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lily_mawarProfil   Hantar PM kepada lily_mawar   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 11-03-10 07:50


Pernah berjumpa dengan nasha aziz dan fahrin ahmad selepas selesai menonton teater erma fatimah "ANTARA..." yang ditayangkan sempena MAULIDUR RASUL.... teater tu sangat menarik....


-----------------
http://biarbetulblog.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 11-03-10 22:41


Pada 28-01-10 15:35 , hafiz_along_83 posting:

!!! QUOTE !!!

saya pun pernah jumpa inteam.. siap nyanyi sekali atas pentas yang sama.. lebih kurang 8 atau 9 tahun yang lalu..

:-)




dulu masa jk2 ukhwah.com ada saja artis2 nasyid datang, shli kumpulan inteam, dhearty, dan lain-lain lagi. kumpulan divocee ( kalau tak silap eja lah) pun buat show pada jk ukhwah before mereka terkenal.

masa belajar dulu sebelah bilik, farin ahmad. dia selalu datang lepak kat bilik, tapi rasa kalau jumpa mesti tak ingat agaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.099413 saat. Lajunya....