Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
More care, less hate
-- Dari Filem Reading Room

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 50
Ahli: 0
Jumlah: 50




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 20 jam, 46 minit yang lalu


Jalan-Jalan
Topik: Supermarket apa yang best / murah?


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jalan-Jalan
    »» Supermarket apa yang best / murah?

Please Mendaftar To Post


Oleh Supermarket apa yang best / murah?

SNMA
Warga 5 Bintang
Menyertai: 08.12.2009
Ahli No: 38572
Posting: 379
Dari: SELANGOR

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-01-10 10:19


AssaLamu'aLaikum semua :kelip:

Wawa nak tanya/kongsi pendapat, u all kalau shopping, selalu pergi ke Super Market apa? Kenapa? Murah tak?

Wawa biasa pergi ke Tesco, sebab kat Tesco ada banyak Facilities. Nappy change, trolly with baby carrier, dan bila nak makan, boleh hantar anak ke Playground yang ada Guard.

Ada ke Super Market yang tak ada link dengan Israel, yang menyediakan kemudahan2 d atas? kat mana ye?

Bookmark and Share

    


  Member Information For SNMAProfil   Hantar PM kepada SNMA   Quote dan BalasQuote

ladylolida_aina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2008
Ahli No: 34562
Posting: 162
Dari: Johor

malaysia  


posticon Posting pada: 27-01-10 16:52


...kalau aina pula suka pergi GIANT. sebab tu saja yang dekat dengan rumah. murah juga lah kalau beli barang dapur ni. contohnya ayam, kalau kat kedai biasa jual ayam skilo RM7, tapi kat Giant ni baru RM4 lebih saja...


-----------------
About Me Myspace Comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For ladylolida_ainaProfil   Hantar PM kepada ladylolida_aina   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 27-01-10 20:05


insya Allah bakal wujub satu hypermarket halal di lembah kelang tak lama lagi... dalam perbincangan.. kalau tak salah di terengganu pun dalma proses pembinaan

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

limah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.10.2009
Ahli No: 37835
Posting: 149

blank   avatar


posticon Posting pada: 28-01-10 07:15


Assalamualaikum baru-baru ni akak ada pergi masuk pasaraya pak aji. kebaykan brangan dia memang dari bumiputra. harga tak pasti sebab masa pergi bukan server harga tapi nak masukkan produk. dengar kata pasaraya ni 24jam kat bandar tun razak mereka akak buka satu di s.alam sek 7.

tapi tak lah secanggih macam tesco dan giant.

bagi akak cangih tak penting yang penting suci bersih dan terjamin halal. lagi pun bila lagi kita nak naik kan bangsa kita punya kedai ya tak. asiklah bangsa asing saja.

hehehe membeli sambil beramal.

Bookmark and Share

    


  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

aiNa85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.11.2009
Ahli No: 38304
Posting: 94
Dari: negeri jelapang padi

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-01-10 16:25


kat kedah ada satu pasaraya yang dipanggil GG-Mart..jual barang harga borong, lebih murah dari giant dan tesco..sesuai untuk sesiapa yang nak berjimat.. :-P


-----------------
-PermataAyahBonda-


Bookmark and Share

    


  Member Information For aiNa85Profil   Hantar PM kepada aiNa85   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 29-01-10 15:56


kalau shopping barang harian biasanya pergi mydin saja..takpun pasaraya hero yang berdekatan dengan tempat kerja..

kalau barang basah, saya lebih suka pergi kat pasar segar..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 29-01-10 17:18


entah lah... pada saya sama saja semua.. mereka macam pakat-pakat saja, bulan ni yang A less harga.. bulan depan yang B pula less..bulan lepas yang C da buat.. konon ada berbandingan harga sedankan lebih kurang sama saja.. bahkan saya rasa ada sesestgh produk d A yang murah dan produk lain B dan C pula yang murah banding produk tu d ietnpat lain.. kebetulan rumah saya dekat-dekat dengan giant/tesco/econsave..so mlaz nak fikir-fikir..mana sempat masuk saja..huhu...


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.0895 saat. Lajunya....