Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 03-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Perkataan yang baik tidak akan muncul dari jiwa yang kotor sebagaimana biji benih takkan tumbuh pada tanah yang gersang
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 70
Ahli: 0
Jumlah: 70




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 6 hari yang lalu


Komputer dan IT
Topik: macam mana nak iklankan blog


Carian Forum

Moderator: Administrator, ibnuyahya
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Komputer dan IT
    »» macam mana nak iklankan blog

Please Mendaftar To Post


Oleh macam mana nak iklankan blog

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-01-10 12:45


saya nak tanya,siapa boleh ajo cara nak iklankan blog?
saya ada buat blog untuk jualan keropok keping terengganu...

zazizukeropok.blogspot.com

harap saudara saudari dapat tolong


-----------------
http://www.zazizukeropok.blogspot.com

SeKalI AnDa TeRjAtUh,jaNgAn JatUh uNtuK BeRkaLi-KaLi


Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

recessbox
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.01.2010
Ahli No: 39107
Posting: 25
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-01-10 15:55


melalui blog dan facebook
anda tayangkan nama blog anda kat mana-mana saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For recessboxProfil   Hantar PM kepada recessbox   Quote dan BalasQuote

sunan-faqih
Warga 5 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2338
Posting: 366
Dari: ::Hulu Klang, Selangor::

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-01-10 23:06


Guna Facebooklah, itulah jaringan paling luas dan berkembang cepat buat masa ini. Selain itu, kalau anta rajin, pergi daftar di beberapa forum-forum maya (iluvislam.com, paksi.net, TKO, ahkam.net/forum, intisonline.forumotion.com dll) dan iklankan blog anta di situ...daripada ramai-ramai yang baca mesti ada yang akan buka blog keropok lekor anta tu.


-----------------
SEKRETARIAT K-FIQH
Layari www.k-fiqh.com
Like our page www.facebook.com/kfiqh


Bookmark and Share

    


  Member Information For sunan-faqihProfil   Hantar PM kepada sunan-faqih   Pergi ke sunan-faqih's Website   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-01-10 12:46


time kasih sahabat-sahabat..insyallah saya akan usahakan


-----------------
http://www.zazizukeropok.blogspot.com

SeKalI AnDa TeRjAtUh,jaNgAn JatUh uNtuK BeRkaLi-KaLi


Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

al_Muddathsir
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.02.2010
Ahli No: 39247
Posting: 74

blank   avatar


posticon Posting pada: 09-02-10 23:50


AlhamdulilLah,

Saya perhati saudara ada letak Live Traffic Feed pada blog saudara.. satu cara yang baik untuk saudara kaji keberkesanan marketing saudara.. hehehe..

Hmm, iklan melalui topik forum ini pun baguih juga selagi tak di'komplen' moderator..hehhehe..

AlhamdulilLah, pengalaman saya buat internet marketing.. AlhamdulilLah, saya pernah jana rm600 seminggu.. Tapi masalahnya kadang-kadang boleh buat sale dan kadang-kadang tidak..

Maybe saya boleh bagi pendapat yang tak seberapa kalau mdFakri tak kisah..
Rasanya mungkin mdFakhri pernah mengalami traffik pada blog tinggi, tapi tak ada seorang pun call atau kontek nak beli produk..

Pendapat saya.. sebabnya orang yang singgah pada blog bukan orang yang betul-betul nak beli produk tersebut.. Hmm, macam mana nak buat ek..?
Saya bukan pakar internet, cuma saya boleh rekemen irfankhairi.com , gobalakrishan.com dan ramai lagi contoh model boleh ambil..

Hmm, kalau buat marketing boleh beli banner pada ukhwah, hantar flyers, or kontek 1k advertiser untuk dapat harga iklan murah melalui metro, dan sebagainya...
atau nak best lagi advertise free melalui mudah.my Insya-ALLAH..

Owhh.. kalau ada kawan-kawan yang berminat untuk dapatkan info atau trial software for FREE.. untuk buat 'Home Based Business'.. Sila pm saya..

Tak manis pula rasanya iklan terang-terang kat sini, nanti mengamuk moderator.. heehe.. :P


AlhamdulilLah.


-----------------
.: Allahumma Solli A'lah Sayyidina Muhammad :.
.: Allahumma Solli A'lah Sayyidina Muhammad :.
.: Allahumma Solli A'lah Sayyidina Muhammad:


Bookmark and Share

    


  Member Information For al_MuddathsirProfil   Hantar PM kepada al_Muddathsir   Pergi ke al_Muddathsir's Website   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-02-10 15:13


kat ukhwah.com pun boleh promote..

:-)


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-03-10 20:11


tak boleh...dah kena ban..hehehe....

time kasih saudara al_Muddathsir
info yang baik...


-----------------
http://www.zazizukeropok.blogspot.com

SeKalI AnDa TeRjAtUh,jaNgAn JatUh uNtuK BeRkaLi-KaLi


Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

nhuda
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.11.2009
Ahli No: 38441
Posting: 47

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-03-10 15:02


boleh letak jugak kat digg.com
free saja


-----------------
-- koleksi nasyid


Bookmark and Share

    


  Member Information For nhudaProfil   Hantar PM kepada nhuda   Pergi ke nhuda's Website   Quote dan BalasQuote

Khairul_Izwan
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 28
Posting: 225
Dari: Perak / Penang / Kedah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-03-10 09:42


salam semua,

Kamu nak visitor secara aktif atau pasif?


-----------------
www.australia-travel-books.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For Khairul_IzwanProfil   Hantar PM kepada Khairul_Izwan   Pergi ke Khairul_Izwan's Website   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-03-10 17:16


Pada 09-03-10 09:42 , Khairul_Izwan posting:

!!! QUOTE !!!

salam semua,

Kamu nak visitor secara aktif atau pasif?



saya tak paham...boleh terangkan?


-----------------
http://www.zazizukeropok.blogspot.com

SeKalI AnDa TeRjAtUh,jaNgAn JatUh uNtuK BeRkaLi-KaLi


Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-03-10 12:26


ada cara lain yang boleh buat?sekarang dah makin slow org masuk..hehe


-----------------
http://www.zazizukeropok.blogspot.com

SeKalI AnDa TeRjAtUh,jaNgAn JatUh uNtuK BeRkaLi-KaLi


Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

Fati_bumbum
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.12.2007
Ahli No: 32000
Posting: 48
Dari: ALoR Setaq

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-03-10 13:06


nak iklan blog saya tak tau
tapi nak iklan keropok mungkin boleh minta tolong fara fauzana dan faizal ismail melalui radio HOTFM.
macam mana? bergegar tu.. hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For Fati_bumbumProfil   Hantar PM kepada Fati_bumbum   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-03-10 17:15


yang tu memang hot betul lah..hehehehe....huhu...hihi


-----------------
http://www.zazizukeropok.blogspot.com

SeKalI AnDa TeRjAtUh,jaNgAn JatUh uNtuK BeRkaLi-KaLi


Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.093223 saat. Lajunya....