Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 15-07-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Air dari gunung, mengalir, berpecah akhirnya bertemu semula di laut
-- Peribahasa Lama

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 56
Ahli: 0
Jumlah: 56




  Yang Masuk Ke Sini
yanokage: 5 hari yang lalu
Rashdin: 22 hari yang lalu
khalifah: 27 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: AJK UMNO Bahagian Meliwat, Tiduri 10 Wanita


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» AJK UMNO Bahagian Meliwat, Tiduri 10 Wanita

Please Mendaftar To Post


Oleh AJK UMNO Bahagian Meliwat, Tiduri 10 Wanita

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7871
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 07-01-10 20:01


Ahli Jawatankuasa Umno bahagian Tasek Gelugor, Datuk Muhammad Mustaffa Idrus didakwa oleh Mastura Bakar, 24, pernah meniduri lebih 10 wanita sepanjang perkahwinan mereka.

Mastura Bakar, 24, ketika memberitahu Mahkamah Rendah Syariah Wilayah Persekutuan, di sini berkata, suaminya itu tidak adil dalam berpoligami selain banyak berfoya-foya. Mastura mendakwa Muhamad Mustafa yang juga ahli jawatan kuasa Umno bahagian Tasek Gelugor itu pernah meliwatnya setelah dia enggan tidur bersama.

“Dia (suami) suka paksa saya untuk tidur dengannya dan apabila saya enggan berbuat demikian, dia mengasari saya termasuk pernah meliwat saya.

“Ketika bernikah dengannya, saya langsung tidak mengetahui yang saya merupakan isterinya yang keempat. Saya hanya mengetahui yang dia pernah berkahwin dan mempunyai anak-anak.

“Apabila saya nak bersalin anak pertama, baru saya tahu yang saya merupakan isteri keempat," ujarnya.

“Jadi, sebab itu saya tertekan dan ingin memohon cerai fasakh dengannya. Bukan itu sahaja, dia juga pernah memukul, menampar dan menendang saya sebanyak tujuh hingga lapan kali apabila mempunyai masalah dan apabila saya bertanya tentang hubungannya dengan wanita lain.

“Apabila saya melarikan diri dari rumah, dia akan pecahkan barang-barang dan pernah melanggar saya dengan kereta sekali,” katanya pada perbicaraan kes tuntutan cerai fasakh terhadap suaminya itu.

Mastura juga memberitahu Hakim Syarie Mohd Yunus Mohamad Zin bahawa dia merupakan isteri keempat.

nauzubillah


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-01-10 01:52


salam,

perkara yang tak sahih lagi tak usahla diwar-warkan kepada umum... kes zina dan liwat ni kes besar bukan main-main.... org yang tuduh kalau tak dapat bukti memang akan kena balik.

wassalam.


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7871
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 08-01-10 12:39


Pada 08-01-10 01:52 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

salam,

perkara yang tak sahih lagi tak usahla diwar-warkan kepada umum... kes zina dan liwat ni kes besar bukan main-main.... org yang tuduh kalau tak dapat bukti memang akan kena balik.

wassalam.




IM,yang mendakwa sudah pun memberi bukti2 masa memfailkan kes ini di mahkamah........sila fujuk paper kelmarin


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-01-10 14:13


yup....tapi dalam paper utama tak ada rasanya..mstar ada berita pasal ini...tapi macam tak elok cerita ni di perbesarkan ke luar mahkamah...mengaibkan..walaupom dia buat,tapi wajarnya kes tu kes mahkamah..tak wajar nak sebarkan.....mengaibkan org...


-----------------
http://www.zazizukeropok.blogspot.com

SeKalI AnDa TeRjAtUh,jaNgAn JatUh uNtuK BeRkaLi-KaLi


Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-01-10 14:34


mmmm..
peribadi dia tu...
biarlah dia selesai sendiri..
kalokan kes2 yang sebegini..
dalam pas pun ada yang ada kes tertangguh lagi kat mahkamah...
dalam keadilan pun ada kes dadah...
parti tak salah..
yang salah org yang menganggotai parti tu..
jadi kesimpulannya jadikan saja sebagai pengajaran..

p/s.. mana tau nanti kita pula..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

ikhwan_islam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.02.2009
Ahli No: 37043
Posting: 360
Dari: KUIS Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-01-10 14:57


Pada 07-01-10 20:01 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Ahli Jawatankuasa Umno bahagian Tasek Gelugor, Datuk Muhammad Mustaffa Idrus didakwa oleh Mastura Bakar, 24, pernah meniduri lebih 10 wanita sepanjang perkahwinan mereka.

Mastura Bakar, 24, ketika memberitahu Mahkamah Rendah Syariah Wilayah Persekutuan, di sini berkata, suaminya itu tidak adil dalam berpoligami selain banyak berfoya-foya. Mastura mendakwa Muhamad Mustafa yang juga ahli jawatan kuasa Umno bahagian Tasek Gelugor itu pernah meliwatnya setelah dia enggan tidur bersama.

“Dia (suami) suka paksa saya untuk tidur dengannya dan apabila saya enggan berbuat demikian, dia mengasari saya termasuk pernah meliwat saya.

“Ketika bernikah dengannya, saya langsung tidak mengetahui yang saya merupakan isterinya yang keempat. Saya hanya mengetahui yang dia pernah berkahwin dan mempunyai anak-anak.

“Apabila saya nak bersalin anak pertama, baru saya tahu yang saya merupakan isteri keempat," ujarnya.

“Jadi, sebab itu saya tertekan dan ingin memohon cerai fasakh dengannya. Bukan itu sahaja, dia juga pernah memukul, menampar dan menendang saya sebanyak tujuh hingga lapan kali apabila mempunyai masalah dan apabila saya bertanya tentang hubungannya dengan wanita lain.

“Apabila saya melarikan diri dari rumah, dia akan pecahkan barang-barang dan pernah melanggar saya dengan kereta sekali,” katanya pada perbicaraan kes tuntutan cerai fasakh terhadap suaminya itu.

Mastura juga memberitahu Hakim Syarie Mohd Yunus Mohamad Zin bahawa dia merupakan isteri keempat.

nauzubillah

boleh dprcaya k bukti2 macam tu?
atau dia dipukul sebab drhaka?
dia menyebut pukul, tapi xmenyebutkan sebab-sebabnya.
menyebut kesalahan suami, tapi tidak menyebut kesalahannya pada suami.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ikhwan_islamProfil   Hantar PM kepada ikhwan_islam   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7871
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 08-01-10 16:41


Pada 08-01-10 14:13 , mdfakhri posting:

!!! QUOTE !!!

yup....tapi dalam paper utama tak ada rasanya..mstar ada berita pasal ini...tapi macam tak elok cerita ni di perbesarkan ke luar mahkamah...mengaibkan..walaupom dia buat,tapi wajarnya kes tu kes mahkamah..tak wajar nak sebarkan.....mengaibkan org...




ada cuba check betul-betul........


hairan takkan masa sebelum kahwin tak pernah buat scree test pada calon dan bakal suami????


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 08-01-10 21:59


tak habis-habis rashdin ni..kadang-kadang tergelak juga membaca posting dia..:)


-----------------
Manchester United Truly Fans


Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 08-01-10 23:20


Bersederhana dalam perkara-perkara dunia. Itu lebih baik.

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

fikrul_mustanir
WARGA SETIA
Menyertai: 03.11.2006
Ahli No: 27196
Posting: 744
Dari: The Future Khilafah State

blank   avatar


posticon Posting pada: 08-01-10 23:54


Tak faham apa yang dimaksudkan 'perkara-perkara dunia'.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fikrul_mustanirProfil   Hantar PM kepada fikrul_mustanir   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-01-10 12:05


adoi....dah kering isu ke ...pasal benda ni pun nak masuk dalam ukhwah juga ..saja lah tu nak hebohkn UMNO ni jahat...hehe...ingat parti lain tak ada ke kes macam tu....itu pun nak kecoh sebab keluar dalam paper...cuba kalau parti aliran rashdin ni yang ada kes..ada ke nak masukkn dalam ni....hehehe...xdenya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 10-01-10 11:24


Pada 09-01-10 12:05 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

adoi....dah kering isu ke ...pasal benda ni pun nak masuk dalam ukhwah juga ..saja lah tu nak hebohkn UMNO ni jahat...hehe...ingat parti lain tak ada ke kes macam tu....itu pun nak kecoh sebab keluar dalam paper...cuba kalau parti aliran rashdin ni yang ada kes..ada ke nak masukkn dalam ni....hehehe...xdenya...


biasalah dude...budak-budak... :-P


-----------------
Manchester United Truly Fans


Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-01-10 13:00


hehehhe...
tapi kalau pemimpin pembangkang yang kena agak2nya mahu tak kecoh satu Malaysia ini duhai tuan sya_ryn dan solskjaer...

niat saudara rashdin baik..
mahu menyatakan bahawasanya eloklah memilih pemimpin yang bersih dan dilihat bersih...
cuma tempat dan konteksnya saja yang kurang tepat...

pemimpin yang baik akan menjadikan rakyat dibawahnya sejahtera...
dan sebaliknya juga...
jadi faham-fahamlah...

p/s.. biar org kata budak tak mengapa....
        jangan jadi org tua yang perangai macam budak-budak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7871
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 10-01-10 15:27


ya firdaus,cuba fiikir jika orang tak bersih jadi pemimpin inilah jadinya cuba lihat 2 perbezaan ini


.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.114391 saat. Lajunya....