Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tidak hidup dek puji; tidak mati dek keji
-- SMNA (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 75
Ahli: 0
Jumlah: 75




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 3 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: lelaki lembut....perempuan garang...dunia dah terbalik...


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» lelaki lembut....perempuan garang...dunia dah terbalik...

Please Mendaftar To Post


Oleh lelaki lembut....perempuan garang...dunia dah terbalik...

cikgu_azhar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2009
Ahli No: 38867
Posting: 180
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-01-10 09:14


ada banyak paparan tentang lelaki lembut yang bukan pondan tapi perwatakannya seolah-olah macam perempuan...bila kita tegur..mereka kata..mereka lelaki sejati.....bagi perempuan pula.....ada yang garang sangat.....nak dekat pun tak berani......anak dara tua pula tu......macam mana nak kawin...Kalau org tak berani dekat.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cikgu_azharProfil   Hantar PM kepada cikgu_azhar   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-01-10 09:33


tanda kiamat makin dekat...kan?
nak mengubah satu donia.. bukanlah satu kerja enteng..
yang penting sasarkan yang berdekatan..dan yang sudi untuk berubah..

tapi bab lelaki lembut ni kadang-kadang susah nak cakap...i had a cikgu yang lembut..
kahwin dengan cikgu matematik saya juga...yang cun melecun..
dah dua anak dah...alhamdulillah.. kelihatan bahagia sekali..
ada jugak cikgu saya yang macho habis...tapi masih solo sampai sekarang..haa..bagaimana tu? :P

:)


-----------------
the key is ignorance to negativity..


Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-01-10 09:49


semua yang berlaku pasti ada hikmahnya.. memang benar dunia hampir kiamat..


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

aiNa85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.11.2009
Ahli No: 38304
Posting: 94
Dari: negeri jelapang padi

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-01-10 10:20


Pada 06-01-10 09:14 , cikgu_azhar posting:

!!! QUOTE !!!

ada banyak paparan tentang lelaki lembut yang bukan pondan tapi perwatakannya seolah-olah macam perempuan...bila kita tegur..mereka kata..mereka lelaki sejati.....bagi perempuan pula.....ada yang garang sangat.....nak dekat pun tak berani......anak dara tua pula tu......macam mana nak kawin...Kalau org tak berani dekat.....


pelik juga kadang-kadang bila tengok gelagat lelaki dalam kategori lembut ni.tepi bukan semua bermasalah..ada juga yang dah berkeluarga dan hidup bahagia..cuma yang bermasalah ialah golongan yang seolah-olah sengaja nak jadi lembut.. :jangan:

tentang perempuan yang garang pula, bukan semua yang kita nampak garang tu sebenarnya betul-betul garang..kadang-kadang, muka saja nampak garang tapi hati baik... :sopan:

so, don't judge a book by it's cover... :-D


-----------------
-PermataAyahBonda-


Bookmark and Share

    


  Member Information For aiNa85Profil   Hantar PM kepada aiNa85   Quote dan BalasQuote

SNMA
Warga 5 Bintang
Menyertai: 08.12.2009
Ahli No: 38572
Posting: 379
Dari: SELANGOR

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-01-10 10:22


Perempuan garang : Protective, bagus apa.. :-) tak ada lah lelaki nak ambil kesempatan @ menggatal, kan? tapi tak semestinya perempuan garang ni susah nak ditackle, asal kena gayanya, do'a yang terbaik, INSYA ALLAH, ada lah jodoh 2..

Lelaki lembut : Erh... kadang-kadang rasa rimas pun ada! Teringat kenanagan dulu, dek kerana seekor cicak pun, tangan kita yang dipegangnya kerana terlalu takut. Sometimes, nak ke toilet pun ajak kita juga. Aduhai... manjanya..


-----------------
~~Wonder Mom to be~~ "Aku akan tetap melayanmu dengan baik, kerana aku tak mahu kebaikanku hilang kerana sikap burukmu itu" - ReMiNDeR -


Bookmark and Share

    


  Member Information For SNMAProfil   Hantar PM kepada SNMA   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-01-10 10:34


Pada 06-01-10 09:33 , mimi_eniliana posting:

!!! QUOTE !!!

tanda kiamat makin dekat...kan?
tapi bab lelaki lembut ni kadang-kadang susah nak cakap...i had a cikgu yang lembut..
kahwin dengan cikgu matematik saya juga...yang cun melecun..
dah dua anak dah...alhamdulillah.. kelihatan bahagia sekali..
ada jugak cikgu saya yang macho habis...tapi masih solo sampai sekarang..haa..bagaimana tu? :P

:)



betul saya pun ada contoh brother ni...lembut macam aww..tapi kahwin dengan perempuan ni boleh tahan, ramai peminat....baru-baru ni terserempak kat pavilion..anak dah 3 ..gagah rupanya hahaha


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 06-01-10 13:26


PEREMPUAN BUKAN GARANG TAPI TERPAKSA GARANG sebab DUNIA kat LUAR SANA DAH SEMAKIN BAHAYA UNTUK KAUM HAWA YANG MENUNJUKKAN DIRINYA LEMBUT DAN LEMAH...


-----------------
http://biarbetulblog.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-01-10 14:55


lembut sekadar lembut2 biasa saja tak mengapa lah..
kalau dah sampai mengubah jadi pondan/ bapok/ nyah tu, lainla ceritanya..
nak pandang pun geli..

perempuan garang?
setuju dengan komen wawa..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

myway
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25327
Posting: 291

blank   avatar


posticon Posting pada: 07-01-10 04:59


cik hales ni garang ke?
cik hales ni baik hati orangnya.:)
bagi saya, tak perlu nak garang2.
yang penting tegas.
garang hanya akan buat org takut kat kita.
tegas akan membuatkn org suspek kat kita.
bukan suspeklah!...respect.
hihi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

SNMA
Warga 5 Bintang
Menyertai: 08.12.2009
Ahli No: 38572
Posting: 379
Dari: SELANGOR

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-01-10 07:40


citarasa lelaki ni berbeza2, kan? ada yang suka perempuan garang, tegas, lemah lembut,cantik, berisi ETC.

Hm, masa Wawa belajar dulu, Wawa punya perangai garang juga. Wawa prnhx puas hati dengan seorang siswa 2, dan Wawa sepak kaki dia hingga dia hampir terjatuh. Tup tup.., entah macam mana kami bercinta pula. Lama pula 2, 3 tahun! Usia pernikahan Wawa sendiri tak ada lah selama 2. Lucu betul bila fikir.Bila ditanya Kenapa couple dengan Wawa, dia cakap sebab dia suka tengok Wawa, garang. jangan tak tahu, org yang garang ni biasanya setia tau.


-----------------
~~Wonder Mom to be~~ "Aku akan tetap melayanmu dengan baik, kerana aku tak mahu kebaikanku hilang kerana sikap burukmu itu" - ReMiNDeR -


Bookmark and Share

    


  Member Information For SNMAProfil   Hantar PM kepada SNMA   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 07-01-10 15:31


betul 2 wawa..citarasa lelaki ni berbeza2..pandangan mata hati seorang-seorang tak sama..kadang yang garang 2lah sesuai di jadikan teman..bukan nya garang sangat pun cuma bertegas dalam setiap sudut..asalkan tidak makan hati berulamkan jantung..hehehe..bermadah pulak..maaf ya..


-----------------
http://www.dapatwang.com/?id=laila82


Bookmark and Share

    


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-01-10 15:46


betul betul betul..!!

:-)


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

cendana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.08.2008
Ahli No: 34379
Posting: 184

blank   avatar


posticon Posting pada: 08-02-10 17:14


setiap ciptaan Allah s.w.t mempunyai hikmahnya yang tersendiri...kadang2x tak tercapai akal kita untuk memahaminya...cuma kita yang tak tahu akan terus mencerca dan menghina ...tanpa mengambil iktibar walau sedikit pun...begitu lah kelemahan manusia... yang telah diciptakanNYA...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cendanaProfil   Hantar PM kepada cendana   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-02-10 21:24


garang tak semestinya berjiwa keras...

lembut tak bermakna jiwanya seperti span...

**saya garang gila.... siap makan orang-e lagi.

ehehe


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

hasanrijal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.11.2009
Ahli No: 38117
Posting: 201
Dari: LaNd bEloW ThE WinD

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-02-10 21:32


ok apa kalau garang bertempat...tapi kalau 24 jam garang pun masalah juga hehe...


-----------------
Somewhere, something incredible is waiting to be seen


Bookmark and Share

    


  Member Information For hasanrijalProfil   Hantar PM kepada hasanrijal   Quote dan BalasQuote

lily_mawar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.11.2007
Ahli No: 31741
Posting: 125
Dari: Kebun bunga

singapore   avatar


posticon Posting pada: 08-02-10 22:15


Pada 06-01-10 13:26 , tou_aii posting:

!!! QUOTE !!!

PEREMPUAN BUKAN GARANG TAPI TERPAKSA GARANG sebab DUNIA kat LUAR SANA DAH SEMAKIN BAHAYA UNTUK KAUM HAWA YANG MENUNJUKKAN DIRINYA LEMBUT DAN LEMAH...



Saya setuju ... kena tunjuk sikap yang tegas tapi perlu jaga budi bahasa ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lily_mawarProfil   Hantar PM kepada lily_mawar   Quote dan BalasQuote

nordalily

Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14076
Posting: 178
Dari: sg buloh

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-02-10 09:48


Pada 08-02-10 22:15 , lily_mawar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-01-10 13:26 , tou_aii posting:

!!! QUOTE !!!

PEREMPUAN BUKAN GARANG TAPI TERPAKSA GARANG sebab DUNIA kat LUAR SANA DAH SEMAKIN BAHAYA UNTUK KAUM HAWA YANG MENUNJUKKAN DIRINYA LEMBUT DAN LEMAH...



Saya setuju ... kena tunjuk sikap yang tegas tapi perlu jaga budi bahasa ...



setuju bangat sih...... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nordalilyProfil   Hantar PM kepada nordalily   Pergi ke nordalily's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.103149 saat. Lajunya....