Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-06-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Sesungguhnya kebajikan itu memberi cahaya kepada hati, kemurahan rezeki, kekuatan jasad dan disayangi oleh makhluk yang lain. Manakala kejahatan pula boleh menggelapkan rupa, menggelapkan hati, melemahkan tubuh, sempit rezeki dan makhluk lain mengutuknya
-- Ibnu Abbas

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 67
Ahli: 0
Jumlah: 67




  Yang Masuk Ke Sini
jasadkudisini: 3 hari yang lalu
hajime_kindaichi: 5 hari yang lalu
isa777_musa: 5 hari yang lalu
zam_rizal: 14 hari yang lalu
wanja: 24 hari yang lalu
MTMKi: 32 hari yang lalu
Kang: 32 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: Luahan derita… Curahan sengsara… Dariku yang hina…


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» Luahan derita… Curahan sengsara… Dariku yang hina…

Please Mendaftar To Post


Oleh Luahan derita… Curahan sengsara… Dariku yang hina…

isa777_musa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.04.2008
Ahli No: 33185
Posting: 129
Dari: Klang

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-01-10 02:20


Luahan derita… Curahan sengsara… Dariku yang hina…

Jam menunjukkan 2.02 pagi. Bertarikh 2 / 1 / 2010… Masih belum terlena. Melayan perasaan yang entah apa. Tahun baru hijrah 1431 dan tahun baru masihi 2010 terus berlabuh. Azam dan tekad untuk membahagiakan anak, isteri serta keluarga tersayang. Biarpun hati meronta-ronta tidak keruan…

Mencari sinar. Berpandukan doa dan harapan. Serta permohonan, agar dimudahkan dan ditunjukkan jalan…

Bertemu guru dan Si Bijak Pandai. Jawapan yang diberi masih samar. Bahkan memerit dan menyedihkan. Gila, tidak siuman, kurang didikan agama serta “perasan”. Tiada yang menyenangkan hati. Memedih dan menyakitkan…

Masa dinanti penuh debaran. 1440 & 2020 sebagai jawapan. Adakah hanya sebuah hayalan. Atau petunjuk dan juga panduan. Atau aturan bisikan syaitan. Atau aku hanya Si Perasan. Seperti dilafaz Si Bijak Pandai…

Janganlah sekejam itu. Aku juga manusia biasa yang mempunyai hati dan perasaan. Yang hanya meluah apa yang terbuku dan terpendam. Janganlah dibalas dengan hasad dan dendam…

Esok masih ada. Jika Tuhan mengizinkan jasad ini masih bernyawa. Doa padaMu Tuhan ku pohon jua. Agar diberi ketenangan dan ketabahan jiwa. Agar tidak tersasar hala. Di dunia kejam yang penuh menyiksa…

----------------------------------------------------------------------------------------------

IMPIAN ATAU SURATAN

Aku sering bermimpi untuk berbakti kepada agama, bangsa dan Negara ini. Impian yang datang bersama garisan-garisan dan jalinan yang penuh misteri. Impiankah atau suratankah???

Kelahiran :
15 Zulhijjah 1399
5 November 1979

Impian atau suratan :
1 Muharram 1440    : lingkungan 40 tahun
1 Januari 2020        : lingkungan 40 tahun

Impian 1440 & 2020 : Menguasai seluruh gugusan kepulauan Nusantara.

Itulah detik bersejarah yang dinanti. Adakah impian menjadi nyata. Inikah suratan sebuah ketentuan... Atau hanya hayalan yang bakal terkubur bersama usia...


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For isa777_musaProfil   Hantar PM kepada isa777_musa   Pergi ke isa777_musa's Website   Quote dan BalasQuote

SNMA
Warga 5 Bintang
Menyertai: 08.12.2009
Ahli No: 38572
Posting: 379
Dari: SELANGOR

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-01-10 03:06


INSYA ALLAH ..
Percaya, kan? ALLAH SWT kan akan sentiasa menolong hamba-NYA dalam urusan menegakkan syi'ar ISLAM? Berusaha tau..


-----------------
~~Wonder Mom to be~~ "Aku akan tetap melayanmu dengan baik, kerana aku tak mahu kebaikanku hilang kerana sikap burukmu itu" - ReMiNDeR -


Bookmark and Share

    


  Member Information For SNMAProfil   Hantar PM kepada SNMA   Quote dan BalasQuote

isa777_musa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.04.2008
Ahli No: 33185
Posting: 129
Dari: Klang

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-01-10 03:27


InsyaAllah...

Terima kasih sahabatku SNMA... Saya akan usaha sebaik dan sekuat daya. Demi menegakkan syi'ar Islam... Walaupun impian yang dibina tak tercapai oleh akal, namun kuasa dan pertolongan dari Allah SWT melebihi segalanya... Jika impian jadi nyata, jika semua telah tersurat, kesucian Islam akan dipertahankan. Walau terpisah jasad dan nyawa ini...

InsyaAllah...


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For isa777_musaProfil   Hantar PM kepada isa777_musa   Pergi ke isa777_musa's Website   Quote dan BalasQuote

pausputih
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.09.2009
Ahli No: 37466
Posting: 63

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-01-10 03:06


Alhamdulillah...
insyaAllah dan bilamana masa dan tikanya sampai dirimu akan terpanggil jua dan namun bersedialah,bersabarlah kerna penyusunan diperingkat awal itu pasti dan akan berlaku di atas keranamu Ya Allah dan ddlm islam,insan dan iman...


-----------------
Sesungguhnya yang baik itu belum tentu benar,namun sesungguh-sungguhnya yang benar itu sememangnya baik....


Bookmark and Share

    


  Member Information For pausputihProfil   Hantar PM kepada pausputih   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 03-01-10 17:07


yeah..sama-sama kita nantikan peyemalat ummah.. janji tuhan pasti berlaku..tapi kita yang ada sekarang ni bukan seharusnya tunggu dan lihat tanpa berbuat apa-apa...kita bukannya menonton wayang yang menanti apa adegan seterusnya bakal berlaku..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

pecinta_yesus
Warga Rasmi
Menyertai: 28.12.2009
Ahli No: 38845
Posting: 15

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-01-10 17:23


betul kamu ingin berbakti untuk agama kamu?atau hanya kata-kata penghias bahasa. kata-kata yang hanya untuk penghias telinga.

apa yang telah kamu lakukan untuk agama kamu?
duduk dirumah?

nabi kamu pernah berpesan" ada dua debu yang tidak bertemu di akhirat. debu perjuangan dan debu neraka. keduanya tidak akan bertemu"

yesus juga brpesan" berbuat baiklah untuk dirimu sendiri, berbuat baik untuk mendapat kasih tuhan"

kamu berjuang dan terkena debu, atau kamu masih ditempat tidur?


-----------------
agamaku agama cinta.cinta, itulah agamaku.
aku ingin menjadi pengikut Yesus yang setia.


Bookmark and Share

    


  Member Information For pecinta_yesusProfil   Hantar PM kepada pecinta_yesus   Quote dan BalasQuote

avicenna2504
Warga Rasmi
Menyertai: 03.01.2010
Ahli No: 38918
Posting: 9
Dari: Timur Tengah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-01-10 20:33


Mulakan dari diri sendiri..
sekiranya diri sendiri tak mampu berubah kepada yang lebih baik,masakan kita mampu merubah keluarga apatah lagi dunia..

kita tidak mampu memberi apa yang tidak kita miliki..sekiranya tak mempunyai duit,kita tak mampu memberi duit kepada org lain.begitu juga dengan iman,sekiranya dalam diri tiada rasa manisnya iman,masakan kita mampu memberi rasa tersebut pada org lain..

-jadilah kamu sebahagian daripada rantai2 perjuangan dalam menegakkan Islam di muka bumi ini-

peringatan bersama~


-----------------
"Berimanlah kerana Iman itu penghapus duka, penyejuk mata ahli tawhid dan penghibur ahli 'abid."

Dr 'Aidh Abdullah alQarni,


Bookmark and Share

    


  Member Information For avicenna2504Profil   Hantar PM kepada avicenna2504   Pergi ke avicenna2504's Website   Quote dan BalasQuote

isa777_musa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.04.2008
Ahli No: 33185
Posting: 129
Dari: Klang

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-01-10 11:06


Terima kasih sahabat dan rakan...

Kini sedang bertugas di pentas arena "pendidikan". Mendidik anak bangsa agar jangan terleka. Hari ini hari pertama persekolahan. Hari yang dinantikan, untuk melaksana tugak yang diberikan.

Benar apa yang dikatakan. Kita sama-sama mulakan dengan diri, keluarga, sahabat, masyarakat, negara dan seterusnya dunia. Sentiasa diri membaiki iman dan peribadi. Bukan hanya menanti suatu yang tak pasti... Bukan hanya tertidur dan bermimpi yang dan terus bermimpi...

Hanya melaksana tugas yang ada. Yang diberi... Moga diri mampu terus berbakti untuk semua, menjadi rantai-rantai perjuangan, hingga akhirnya...

-salam perjuangan-


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For isa777_musaProfil   Hantar PM kepada isa777_musa   Pergi ke isa777_musa's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-01-10 13:25


Pada 03-01-10 17:23 , pecinta_yesus posting:

!!! QUOTE !!!

betul kamu ingin berbakti untuk agama kamu?atau hanya kata-kata penghias bahasa. kata-kata yang hanya untuk penghias telinga.

apa yang telah kamu lakukan untuk agama kamu?
duduk dirumah?

nabi kamu pernah berpesan" ada dua debu yang tidak bertemu di akhirat. debu perjuangan dan debu neraka. keduanya tidak akan bertemu"

yesus juga brpesan" berbuat baiklah untuk dirimu sendiri, berbuat baik untuk mendapat kasih tuhan"

kamu berjuang dan terkena debu, atau kamu masih ditempat tidur?



macam makin menyerupai seseorang :berfikir:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 04-01-10 15:39


selagi kita di bawah naunganNYa , Dia akan sentiasa menolong kita.


-----------------
http://www.dapatwang.com/?id=laila82


Bookmark and Share

    


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 04-01-10 16:59


Pada 04-01-10 13:25 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-01-10 17:23 , pecinta_yesus posting:

!!! QUOTE !!!

betul kamu ingin berbakti untuk agama kamu?atau hanya kata-kata penghias bahasa. kata-kata yang hanya untuk penghias telinga.

apa yang telah kamu lakukan untuk agama kamu?
duduk dirumah?

nabi kamu pernah berpesan" ada dua debu yang tidak bertemu di akhirat. debu perjuangan dan debu neraka. keduanya tidak akan bertemu"

yesus juga brpesan" berbuat baiklah untuk dirimu sendiri, berbuat baik untuk mendapat kasih tuhan"

kamu berjuang dan terkena debu, atau kamu masih ditempat tidur?



macam makin menyerupai seseorang :berfikir:



siapa kak... ? i think so also.. :D


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-01-10 23:16


perlu ke buat edisi siasat gini ye?????


huhu dari awal muncul pun dah tangkap dah tapi macam buat apa nak kecoh2 kan? dah malas pun...
kalau cakap,bukankah menceritakan hal org jugak jadinya nanti :)

kadang-kadang susah nak menegakkan kebenaran di celah2 insan yang amatlah baik,alim lagi perfect ni.. yang nyata di mata cuma kesalahan org semata-mata...
apa yang cuba disampai, kebenaran yang cuba dinyatakan supaya org lain tidak tertipu? dicampak umpama sampah..
yang penting..ayat bajet baik.. untuk menunjuk diri itu baik mungkin? hurmm... ketika alim ulama mula tersasar dari landasan..mula merasakan diri lah yang paling bagus, bermulut bersih dan sebagainya...
berderaulah darahku mengingat sesungguhnya kiamat makin hampir...:)


-----------------
the key is ignorance to negativity..


Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 05-01-10 09:23


Pada 04-01-10 23:16 , mimi_eniliana posting:

!!! QUOTE !!!

perlu ke buat edisi siasat gini ye?????


huhu dari awal muncul pun dah tangkap dah tapi macam buat apa nak kecoh2 kan? dah malas pun...
kalau cakap,bukankah menceritakan hal org jugak jadinya nanti :)

kadang-kadang susah nak menegakkan kebenaran di celah2 insan yang amatlah baik,alim lagi perfect ni.. yang nyata di mata cuma kesalahan org semata-mata...
apa yang cuba disampai, kebenaran yang cuba dinyatakan supaya org lain tidak tertipu? dicampak umpama sampah..
yang penting..ayat bajet baik.. untuk menunjuk diri itu baik mungkin? hurmm... ketika alim ulama mula tersasar dari landasan..mula merasakan diri lah yang paling bagus, bermulut bersih dan sebagainya...
berderaulah darahku mengingat sesungguhnya kiamat makin hampir...:)



panas kak ayat ini..... :roll: :roll: :roll: :roll:



Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

isa777_musa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.04.2008
Ahli No: 33185
Posting: 129
Dari: Klang

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-01-10 10:35


ada yang menarik ye??? tapi tak faham lah... apa yang dikias-kiaskan??? nampak suspen saja...


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For isa777_musaProfil   Hantar PM kepada isa777_musa   Pergi ke isa777_musa's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-01-10 16:36


salam apa pun kemahuan dan keinginan...perlu ada angan-angan... keazaman, dan perancangan...
ter


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

SNMA
Warga 5 Bintang
Menyertai: 08.12.2009
Ahli No: 38572
Posting: 379
Dari: SELANGOR

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-01-10 09:01


Pada 05-01-10 10:35 , isa777_musa posting:

!!! QUOTE !!!

ada yang menarik ye??? tapi tak faham lah... apa yang dikias-kiaskan??? nampak suspen saja...



jangan join hal-hal macam 2, isa.. Jauhkan diri sebaik mungkin. Dulu Wawa macam tu juga tapi sekarang nak belajar baiki diri dan baiki lagi. sama-sama kita usaha ok? :-)


-----------------
~~Wonder Mom to be~~ "Aku akan tetap melayanmu dengan baik, kerana aku tak mahu kebaikanku hilang kerana sikap burukmu itu" - ReMiNDeR -


Bookmark and Share

    


  Member Information For SNMAProfil   Hantar PM kepada SNMA   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-01-10 10:26


Pada 06-01-10 09:01 , SNMA posting:

!!! QUOTE !!!



jangan join hal-hal macam 2, isa.. Jauhkan diri sebaik mungkin. Dulu Wawa macam tu juga tapi sekarang nak belajar baiki diri dan baiki lagi. sama-sama kita usaha ok?



Terima kasih


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

pausputih
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.09.2009
Ahli No: 37466
Posting: 63

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-01-10 03:05


Semoga Allah tidak melindungkan diri kita dr terus terlindung,tersesat dalam mendptkan,mgharapkan rahmat,petunjuk,hidayahnya dalam meniti pancaran2 alam untuk hari ini,esok dan besok agar senantiasa duduk dengan sebenar-benarnya,sesungguh-sungguhnya pada kebenaran Islam,Insan dan Iman dlmana diri dpermudahkan dr tergelinciran semasa meniti titian jambatan sebenar iaitu jambatan sirotul Mustaqimnya kelak...Amin


-----------------
Sesungguhnya yang baik itu belum tentu benar,namun sesungguh-sungguhnya yang benar itu sememangnya baik....


Bookmark and Share

    


  Member Information For pausputihProfil   Hantar PM kepada pausputih   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.105372 saat. Lajunya....