Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-06-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Akan sentiasa ada yang memperbodohkan selagi masih ada yang rela diperbodohkan
-- Kang Razzi Armansur

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 71
Ahli: 0
Jumlah: 71




  Yang Masuk Ke Sini
jasadkudisini: 7 hari yang lalu
hajime_kindaichi: 9 hari yang lalu
isa777_musa: 9 hari yang lalu
zam_rizal: 18 hari yang lalu
wanja: 29 hari yang lalu
MTMKi: 36 hari yang lalu
Kang: 36 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: kroni dalam islam......isu menantu tok guru nik aziz....


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» kroni dalam islam......isu menantu tok guru nik aziz....

Please Mendaftar To Post


Oleh kroni dalam islam......isu menantu tok guru nik aziz....

cikgu_azhar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2009
Ahli No: 38867
Posting: 180
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-12-09 13:26


memetik kata tok guru.......dalam islam juga ada unsur kroni....jadi sebab tu tak salah beliau meletakkan menantunya sebagai orang kuat perbadanan negeri kelantan........apa pendapat anda semua???? :berfikir: :berfikir: :berfikir: :berfikir: :kelip: :kelip: :kelip: :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For cikgu_azharProfil   Hantar PM kepada cikgu_azhar   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 31-12-09 14:10


boleh saya tahu pandangan cikgu azhar berhubung perkara ini?

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-12-09 14:12


:-) Assalamualaikum



Saya heranla..kalau yang pembangkang..kecoh sedunia..kalau pemimpin negara...senyap sunyi saja..ada kes pun SPRM kata tak ada kes...hairan..hairan...kes yang seciput dibesar-besarkan....kes besar dikecil-kecilkan....


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

cikgu_azhar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2009
Ahli No: 38867
Posting: 180
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-12-09 14:18


salam ..wuzaraa...saya yang tanya.....awak ulaslah sikit....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cikgu_azharProfil   Hantar PM kepada cikgu_azhar   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 31-12-09 14:22


Ada yang kata rasulullah saw pun amalkan kronisme...
Kerana abu bakar tu bapa mertua nabi, umar pun bapa mertua nabi.
Naluri Islam saya benar-benar terbakar dengan pernyataan biadap sebegini.

p/s: sayang nabi kita.

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-12-09 15:05


Pada 31-12-09 14:22 , wuzaraa posting:

!!! QUOTE !!!

Ada yang kata rasulullah saw pun amalkan kronisme...
Kerana abu bakar tu bapa mertua nabi, umar pun bapa mertua nabi.
Naluri Islam saya benar-benar terbakar dengan pernyataan biadap sebegini.

p/s: sayang nabi kita.


masih tergantung kupasan anda...detailkan sikit.


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-12-09 15:05


dalam politik persepsi main peranan. meletakkan anak menantu dalam pentadbiran membawa persepsi negatif kepada seseorang pemimpin..apatah lagi tok guru nik aziz...pada saya ini satu kesilapan politik oleh ustaz nik aziz..


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 31-12-09 15:13


kalau yang dipilih tu layak untuk menjawat jawatan tu tak apa lah...kalau yang tak layak tu apa cerita pulak...



Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-01-10 14:35


setuju dengan zulman...
tgna bukan maksum..
tak salah kita terima itu kesilapan beliau...
mungkin beliau merasakan itu tidak salah dr segi moral...
tapi ianya amat salah dr segi politik...
ini pandangan peribadi saya...
harap maklum...

p/s.. benar tapi silap...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 03-01-10 15:39


bukan unsur kroni,asalkan penjawat memang berada dalam kelayakan itu tidak menjadi kesalahan.

Sebagai pemimpin di tempat kerja. Aku lebih suka pekerja yang menunaikan solat 5 waktu daripada cari pekerja yang punyai pendidikan baik tapi akhlak tak baik.

Adakah itu kroni? sebagai ketua kita buat pilihan untuk tentukan siapa yang berkelayakan menjawat jawatan tersebut dan pasti seseorang yang beriman dan mukmin sejati yang layak berkerja kerana ALLAH bukan kerana duit semata-mata.

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-01-10 15:46


betul cik mode...
tapi dr segi politiknya tgna mengambil risiko besar untuk diserang musuh..
dan perkara itu juga telah dinyatakan oleh nik abduh kepda tgna...
tapi tgna tetap dengan pendiriannya..
maka jadilah seperti sekarang ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.110415 saat. Lajunya....