Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 13-06-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bukanlah kerja yang membunuh manusia, sebaliknya rasa risau, bimbang, khuatir.
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 56
Ahli: 0
Jumlah: 56




  Yang Masuk Ke Sini
isa777_musa: 37 minit yang lalu
zam_rizal: 9 hari yang lalu
wanja: 19 hari yang lalu
MTMKi: 27 hari yang lalu
Kang: 27 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: adik beradik ramai kita duduk sembang ok....


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» adik beradik ramai kita duduk sembang ok....

Please Mendaftar To Post


Oleh adik beradik ramai kita duduk sembang ok....

asampedas
Warga Rasmi
Menyertai: 06.12.2009
Ahli No: 38539
Posting: 12
Dari: Kajang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-12-09 00:36


salam, saya anak yang ke 12 alhamdulillah rezeki kurniaan Allah, sekali balik kampung meriah betul nampaknya macam ada kenduri agaknya, anak buah pulak ada 40 org macam keretapi meriah betul...


-----------------
....berbuat baiklah selalu nescaya orang akan selalu berbuat baik kepada kita...


Bookmark and Share

    


  Member Information For asampedasProfil   Hantar PM kepada asampedas   Quote dan BalasQuote

aiNa85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.11.2009
Ahli No: 38304
Posting: 94
Dari: negeri jelapang padi

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-12-09 09:00


Assalamualaikum

teringin nak ada family besar...adik-beradik ramai, mesti meriah rumah... ;-)


-----------------
-PermataAyahBonda-


Bookmark and Share

    


  Member Information For aiNa85Profil   Hantar PM kepada aiNa85   Quote dan BalasQuote

asampedas
Warga Rasmi
Menyertai: 06.12.2009
Ahli No: 38539
Posting: 12
Dari: Kajang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-12-09 23:19


Pada 07-12-09 09:00 , aiNa85 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

teringin nak ada family besar...adik-beradik ramai, mesti meriah rumah... ;-)

adik beradik aina berapa org agaknya ya...dan aina anak yang ke berapa agaknya?



-----------------
....berbuat baiklah selalu nescaya orang akan selalu berbuat baik kepada kita...


Bookmark and Share

    


  Member Information For asampedasProfil   Hantar PM kepada asampedas   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-12-09 11:15


adik beradik semua 7 org... anak saudara ada 14...
bila time raya, riuh rendah rumah saya...
tak larat melayan karenah anak saudara...huhu


-----------------
ISLAM is my life, my life is for ISLAM.... takbir!!! ALLAHUAKBAR


Bookmark and Share

    


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-12-09 11:33


saya ada adik beradik 5 org...anak saudara 5 dan bakal tambah 1 lagi tahun depan..insyaAllah...kalau berkumpul semua memang gamat lah rumah..tapi time raya lah kalau nak kumpl ramai-ramai....hari biasa ni susah..tambah pula semua akak2 saya dah kerja & kahwin...tinggal saya keseorgn di rumah bersama mak ayah...huhuhu :(


-----------------
"Jadilah manusia luar biasa,gah jiwanya,kental imannya,tertib solatnya & al-Quran juadah....."


Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

aiNa85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.11.2009
Ahli No: 38304
Posting: 94
Dari: negeri jelapang padi

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-12-09 11:55


adik-beradik saya 4 saja..saya yang sulung..


-----------------
-PermataAyahBonda-


Bookmark and Share

    


  Member Information For aiNa85Profil   Hantar PM kepada aiNa85   Quote dan BalasQuote

adekuwan83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31792
Posting: 189
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 09-12-09 13:58


adik beradik 10 org
5 lelaki 5 perempuan
saya anak ke-9
anak buah hari ni dah masuk23 org... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For adekuwan83Profil   Hantar PM kepada adekuwan83   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 09-12-09 23:10


saya adik beradik 8 orang.... meriah... tapi lagi ramai lagi best... yang part paling best, time raya... semua nak lawa kan rumah


-----------------
Setiap yang hidup pasti akan pergi.. Sentiasa lah bermuhasabah diri setiap hari


Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-12-09 00:17


Pada 09-12-09 13:58 , adekuwan83 posting:

!!! QUOTE !!!

adik beradik 10 org
5 lelaki 5 perempuan
saya anak ke-9
anak buah hari ni dah masuk23 org... :-D



saya pun ada 10 beradik...
5 laki 5 perempuan jugak...
dan kebetulan jugak, saya pun anak ke-9..


-----------------
“muslimah sejati bukan dilihat dari sifat ramahnya dalam berbicara,tetapi dilihat dari sejauhmana ia bisa menjaga kehormatan dirinya dalam menutur kata”


Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

nhuda
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.11.2009
Ahli No: 38441
Posting: 47

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-12-09 02:21


Pada 07-12-09 00:36 , asampedas posting:

!!! QUOTE !!!

salam, saya anak yang ke 12 alhamdulillah rezeki kurniaan Allah, sekali balik kampung meriah betul nampaknya macam ada kenduri agaknya, anak buah pulak ada 40 org macam keretapi meriah betul...



Subhanallah, ramainya adik-beradik dengan anak buah...Seronok ni kalau semua balik kampung.


-----------------
-- koleksi nasyid


Bookmark and Share

    


  Member Information For nhudaProfil   Hantar PM kepada nhuda   Pergi ke nhuda's Website   Quote dan BalasQuote

asampedas
Warga Rasmi
Menyertai: 06.12.2009
Ahli No: 38539
Posting: 12
Dari: Kajang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 10-12-09 15:21


Pada 09-12-09 11:40 , lamyanunalif_mursyidah posting:

!!! QUOTE !!!

salam'alaik..
saya pulak ada 9 adik beradik...dan kempunan nak anak saudara..tapi kalau balik kampung, spupu2 cukup-cukup lah ramai..mak saudara dan pak saudara semua da jadi atuk dengan nenek..abah saya dan paksu saya saja belum lagi bergelar atuk..huhu..bila lah nak ada anak saudara sendiri ni...T_T



sabar saja lamyanunalif_mursyidah, nanti bila dah sampai masanya berderet2 datangnya tuu...sampai tak cukup kakitangan di buatnya aaaa.....


-----------------
....berbuat baiklah selalu nescaya orang akan selalu berbuat baik kepada kita...


Bookmark and Share

    


  Member Information For asampedasProfil   Hantar PM kepada asampedas   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-12-09 09:00


Pada 10-12-09 15:21 , asampedas posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-12-09 11:40 , lamyanunalif_mursyidah posting:

!!! QUOTE !!!

salam'alaik..
saya pulak ada 9 adik beradik...dan kempunan nak anak saudara..tapi kalau balik kampung, spupu2 cukup-cukup lah ramai..mak saudara dan pak saudara semua da jadi atuk dengan nenek..abah saya dan paksu saya saja belum lagi bergelar atuk..huhu..bila lah nak ada anak saudara sendiri ni...T_T



sabar saja lamyanunalif_mursyidah, nanti bila dah sampai masanya berderet2 datangnya tuu...sampai tak cukup kakitangan di buatnya aaaa.....



a'ah....nanti kalau lamyanunalif_mursyidah dah ada memang tak terlayan....saya ygada 5 org anak saudara pun dah rasa gamat dan tunggang terbalik rumah...hehehe


-----------------
"Jadilah manusia luar biasa,gah jiwanya,kental imannya,tertib solatnya & al-Quran juadah....."


Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

adekuwan83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31792
Posting: 189
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 11-12-09 09:22


Pada 10-12-09 00:17 , Nurizmi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-12-09 13:58 , adekuwan83 posting:

!!! QUOTE !!!

adik beradik 10 org
5 lelaki 5 perempuan
saya anak ke-9
anak buah hari ni dah masuk23 org... :-D



saya pun ada 10 beradik...
5 laki 5 perempuan jugak...
dan kebetulan jugak, saya pun anak ke-9..



e eh nurizmi...
kita sama lah...
adakah perangai kita juga sama ya? 8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For adekuwan83Profil   Hantar PM kepada adekuwan83   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.105033 saat. Lajunya....