Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 30-11-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Allah don't give us what we want, instead He gives us what we need
-- Spaghetigoreng (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 56
Ahli: 0
Jumlah: 56




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 3 hari yang lalu


Peralatan
Topik: :: GPS @ HP navigator ::


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Peralatan
    »» :: GPS @ HP navigator ::

Please Mendaftar To Post


Oleh :: GPS @ HP navigator ::

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 04-12-09 17:34


salam..

saya ni dalam kekonfuzan sikit..

antara dua nak beli hp baru ke nak beli gps navigtr system..

actually saya memerlukan gps pasal sejakk dua menjak ni saya da mula kena travel sana sini..da tu tak familiar pula jalan-jalan tu..

so terpkir pula nak beli gps, tapi mahal pula..beratus2 malah beribu-ribu..macam tak berbaloi..Kalau macam tu baik tanya map pakcik gugel saja ni...huhu..

lepas itu ada yang suggest baik beli hp yang ada sistem gps..mudah.. ada juga saya survey2 hp yang macam tu Kalau nokia dapat lah 800..Kalau 2nd hand pula ada yang sampai 300 saja..nokia nav 6110 or 6210.. sekarang ada pula nak kaur 6220.. harga tak sampai 1000..

pada saya baik beli hp tu..tapi terpikir pula.Kenapa lah gps tu mahal sangat banding hp tu ek? sdngkan funtion dia sama saja agaknya..

so pada kalian better beli hp anda gps? please..
:berfikir:

_____________________________________________

nanti Kalau da jelas mlm ni or pagi esok nak p lah klcc tu..mintak2 lah ada less..huhu.. :-P


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

nhuda
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.11.2009
Ahli No: 38441
Posting: 47

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-12-09 22:14


kalau tak silap saya, untuk hp, kita boleh install map dalam hp, ala2 pakcik gugel lah, peta ada tapi dia tak cakap turn left, turn right, keep left begitu. tapi bila kita nak gunakan sebagai gps, kita kena bayarlah connection tu. contohnya nak guna 1 minggu, byrlah untuk seminggu

untuk gps, sistem tu dah lengkap, tak perlu bayar tambahan

kalau salah, betulkan ye.

GPS boleh dapat dengan harga bawah RM500 kalau beli yang tak ada brand, tapi software garmin(pirate agaknya)


-----------------
-- koleksi nasyid


Bookmark and Share

    


  Member Information For nhudaProfil   Hantar PM kepada nhuda   Pergi ke nhuda's Website   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 06-12-09 22:36


Pada 04-12-09 22:14 , nhuda posting:

!!! QUOTE !!!

kalau tak silap saya, untuk hp, kita boleh install map dalam hp, ala2 pakcik gugel lah, peta ada tapi dia tak cakap turn left, turn right, keep left begitu. tapi bila kita nak gunakan sebagai gps, kita kena bayarlah connection tu. contohnya nak guna 1 minggu, byrlah untuk seminggu

untuk gps, sistem tu dah lengkap, tak perlu bayar tambahan

kalau salah, betulkan ye.

GPS boleh dapat dengan harga bawah RM500 kalau beli yang tak ada brand, tapi software garmin(pirate agaknya)


salah tu, kalau nak gps bersuara dalam hp kena install garmin. jangan guna nokia maps tu. garmin boleh download saja dari internet percuma. kalau nak berbayar pun boleh. kalau tak pandai nak download bawah hp pergi kedai hp then minta tolong mereka install, tapi kena bayar lah. kalau baru beli bodek2 suruh dia install terus.
aku pun tbeli hp yang ada gps ni. senang juga nak pergi jalan-jalan atau nak cari service yang tdkt dengan kawasam kita. tapi yang xbestnya kadang nak dapat coverage gps tu susah.
aku lagi suka guna hp dr alat gps tu. hp banyak fungsi2 lain.

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

alhikam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31028
Posting: 361
Dari: Syamal

Perlis  


posticon Posting pada: 07-12-09 00:02


HP dah ada .. beli GPS lagi ok agaknya . Beli Garmin .. Bila letak depan boleh nampak jelas dan kalau yang harga RM800 siap ada gambar sebenar lagi kalau ada simpang atau t junction ..

Kalau HP tu kecil sangat . Bagi ana lah tak pueh nak tengok sambil memandu ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alhikamProfil   Hantar PM kepada alhikam   Quote dan BalasQuote

songkok_aji02
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 593
Posting: 532
Dari: KL / JB

Johor  


posticon Posting pada: 07-12-09 11:13


jangan confuse, paling penting, handphone kena ada gps receiver, then kalau install map baru boleh navigate... bagi yang charge tu sebenarnya guna internet connection... moral of the story beli handphone yang ada gps receiver then install garmin map untuk navigate.... kalau dah ada gps receiver install saja kat low yat ke , digital mall sek 14 pj ke... baru Rm 30.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For songkok_aji02Profil   Hantar PM kepada songkok_aji02   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.08542 saat. Lajunya....