Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-06-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bila telah sampai di puncak tetapi meneruskan pendakian, bermakna anda sedang menurun, bukan lagi mendaki
-- Seminar "Creating Wealth"

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 63
Ahli: 0
Jumlah: 63




  Yang Masuk Ke Sini
jasadkudisini: 7 hari yang lalu
hajime_kindaichi: 9 hari yang lalu
isa777_musa: 9 hari yang lalu
zam_rizal: 18 hari yang lalu
wanja: 29 hari yang lalu
MTMKi: 36 hari yang lalu
Kang: 36 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: buku Malaysia Maverick:Mahathir bakal dilondehkan!!!!


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» buku Malaysia Maverick:Mahathir bakal dilondehkan!!!!

Please Mendaftar To Post


Oleh buku Malaysia Maverick:Mahathir bakal dilondehkan!!!!

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 30-11-09 17:41


.

Barry Wain penulis : Mahathir Muhamad in Turbulent Time membocorkan bahawa:

Madey membuat perjanjian rashia pada tahun 1984 dengan Amerika. Perjanjian ini membenarkan tentera Amerika berlatih di pusat latihan hutan di Johor.

Madey juga membuat perjanjian rashia untuk membenarkan kapal terbang C-130 Amerika berhenti di Kuala Lumpur. Juga kapal laut Amerika mendapat tempat bengkel untuk diperbaiki.

Mahathir, despite his nationalistic rants, signed a secret security agreement with the United States in 1984 that gave the Americans access to a jungle warfare training school in Johor and allowed them to set up a small-ship repair facility at Lumut and a plant in Kuala Lumpur to repair C-130 Hercules transport aircraft.

**kalau nak beli,sila ke -->> http://www.amazon.com/Malaysian-Maverick-Mahathir-Turbulent-Asia-Pacific/dp/0230238734#


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 30-11-09 17:43


Mamak Kutty juga mengambil wang rakyat untuk membina Ibu Pejabat UMNO, Putra World Trade Centre.

Lain-lain skandal yang akan membogelkan Mamak Kutty termasuk kes Bank Bumiputra di awal 1980an. Kerugian Perwaja Steel berjumlah RM2.56 billion. Pembelian M.V. Agusta bernilai RM348 billion.


Mahathir, despite his nationalistic rants, signed a secret security agreement with the United States in 1984 that gave the Americans access to a jungle warfare training school in Johor and allowed them to set up a small-ship repair facility at Lumut and a plant in Kuala Lumpur to repair C-130 Hercules transport aircraft.

Mahathir’s Umno financed its new Putra World Trade Centre headquarters in Kuala Lumpur partly with taxpayers money, by forcing state-owned banks to write off at least RM140 million in interest on Umno loans.

All the rakyat’s hard earned money down the drain and they have the audacity to raise fuel prices and asking the people to change their lifestyles.

WANG RAKYAT HABIS DIJOLI OLEH MAMAK KUTTY DAN MALAUN MALAUN BELAANNYA


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

bezita
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.11.2009
Ahli No: 38270
Posting: 149
Dari: KL

maldives   avatar


posticon Posting pada: 01-12-09 10:50


TDM ni keturunan mamak ke ? mengapa dikaitkan dengan mamak? ini boleh dikategorikan sebagai racist..

Bookmark and Share

    


  Member Information For bezitaProfil   Hantar PM kepada bezita   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-12-09 11:05


erk.. mahathir mamak eh?
tapi mamak kutty tu apa?
satu bentuk penghinaan kepada kaum ke?
astaghfirullahalazimm...
(moga-moga kesemua kaum yang selalu dihina2 kecuali yahudi .. mendapat kemuliaan disisi Allah, kerana adapun yang mencipta kaum2 ini adalah tidak lain, cuma Allah jua)
marah orang PR kalau nampak ni..
tak baik racist2..tok guru pesan, agama islam tak bagi bersikap assobiyah..


-----------------
the key is ignorance to negativity..


Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 01-12-09 11:13


bila nak meninggal dia ni ye..banyak lagi nyawanya tu..bila dia nak suruh isterinya tutup aurat..


-----------------
"kullu amm waentum bikhair".

Allah didahulukan Nabi Muhammad menjadi ikutan..


Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 01-12-09 15:46


Pada 01-12-09 11:13 , syed posting:

!!! QUOTE !!!

bila nak meninggal dia ni ye..banyak lagi nyawanya tu..bila dia nak suruh isterinya tutup aurat..




bila sampai masanya...jangan risau,sekarang dia secara automatiknya melondehkan diri dia sendiri.......saya tengok dia pun sekarang seperti menongkat langit


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

bezita
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.11.2009
Ahli No: 38270
Posting: 149
Dari: KL

maldives   avatar


posticon Posting pada: 01-12-09 16:05


rashdin... boleh tak bagi pendapat mengenai posting saya diatas...
adakah Islam menggalakkan racist ?

Bookmark and Share

    


  Member Information For bezitaProfil   Hantar PM kepada bezita   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-12-09 17:06


mmmmmm...
entahlah...
kadang-kadang berbahasa tu agak-agak lah..
kita marah juga..
tapi tak payah bagi 1 dunia ni kita tengah marah...

kadang-kadang hairan tengok mode2 yang ada...
takkan tak ada teguran..
tengok-tengok lah ayat2 cinta yang keluar ni..
bahasanya mak oi...indah belaka..

p/s... wa pun marah bro..
         tapi ingat-ingat lah.. matlamat kita dalam portal ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

bezita
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.11.2009
Ahli No: 38270
Posting: 149
Dari: KL

maldives   avatar


posticon Posting pada: 01-12-09 17:24


Pada 01-12-09 11:13 , syed posting:

!!! QUOTE !!!

bila nak meninggal dia ni ye..banyak lagi nyawanya tu..bila dia nak suruh isterinya tutup aurat..



suka suka saja nak suruh orang meninggal... nak suruh tutup aurat.. adakah kita pasti kaum keluarga kita semuanya sudah buat apa yang kita suruh buat

Bookmark and Share

    


  Member Information For bezitaProfil   Hantar PM kepada bezita   Quote dan BalasQuote

biru-putih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.07.2006
Ahli No: 25137
Posting: 135

blank  


posticon Posting pada: 01-12-09 17:40


Pada 30-11-09 17:43 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Mamak Kutty juga mengambil wang rakyat untuk membina Ibu Pejabat UMNO, Putra World Trade Centre.

Lain-lain skandal yang akan membogelkan Mamak Kutty termasuk kes Bank Bumiputra di awal 1980an. Kerugian Perwaja Steel berjumlah RM2.56 billion. Pembelian M.V. Agusta bernilai RM348 billion.


Mahathir, despite his nationalistic rants, signed a secret security agreement with the United States in 1984 that gave the Americans access to a jungle warfare training school in Johor and allowed them to set up a small-ship repair facility at Lumut and a plant in Kuala Lumpur to repair C-130 Hercules transport aircraft.

Mahathir’s Umno financed its new Putra World Trade Centre headquarters in Kuala Lumpur partly with taxpayers money, by forcing state-owned banks to write off at least RM140 million in interest on Umno loans.

All the rakyat’s hard earned money down the drain and they have the audacity to raise fuel prices and asking the people to change their lifestyles.

WANG RAKYAT HABIS DIJOLI OLEH MAMAK KUTTY DAN MALAUN MALAUN BELAANNYA



elehhh... dalam PAS pun 2 kali 5

Bookmark and Share

    


  Member Information For biru-putihProfil   Hantar PM kepada biru-putih   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 01-12-09 20:56


Pada 01-12-09 17:06 , Firdaus_Azimi posting:

!!! QUOTE !!!

mmmmmm...
entahlah...
kadang-kadang berbahasa tu agak-agak lah..
kita marah juga..
tapi tak payah bagi 1 dunia ni kita tengah marah...

kadang-kadang hairan tengok mode2 yang ada...
takkan tak ada teguran..
tengok-tengok lah ayat2 cinta yang keluar ni..
bahasanya mak oi...indah belaka..

p/s... wa pun marah bro..
         tapi ingat-ingat lah.. matlamat kita dalam portal ni..


betul tu kalau tak suka ke marah ke agak-agak lah bahasa tu.. rasanya ramai saja yang kurng senng dengan pihak sana tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 01-12-09 22:36



    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.109982 saat. Lajunya....