Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-11-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"A leader is a dealer in hope"
-- Napoleon Bonaparte

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 72
Ahli: 0
Jumlah: 72




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 22 jam, 14 minit yang lalu


Jejak Kerjaya
Topik: bagaimana cara yg palain bagus menentukan kerjaya yg paling sesuai pada diri kita


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafiz_along_83
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Kerjaya
    »» bagaimana cara yg palain bagus menentukan kerjaya yg paling sesuai pada diri kita

Please Mendaftar To Post


Oleh bagaimana cara yg palain bagus menentukan kerjaya yg paling sesuai pada diri kita

MuTTaQiN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 203
Posting: 594
Dari: ::Gombak @ Bumi Ilmu::

Selangor  


posticon Posting pada: 20-05-03 15:49


Assalamualaikum,ana nak tanya pendapat semua,jika kita ingin memilih kerjaya atau bidang yg sesuai adakah perlu kita melihat pada bakat,ciri2 semula jadi atau kepandaian kita, sila berikan pendapat

-----------------
[img /]http://www.inminds.co.uk/boycott-poster3.jpg[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuTTaQiNProfil   Hantar PM kepada MuTTaQiN   Quote dan BalasQuote

wan_pasir
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 37
Posting: 395
Dari: kuala terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-05-03 04:44


:: itu bergantung atas sijil yang kita dapat lah kalu sijil juruwang bukan nak jadi jurutera kot !:: memang benda2 tuu penting cth. BAKAT nampak remeh tapi kalu dah berbakat nak kata aper kan cth. melukis kalu dah berbakat bak kata org. tangan seni nii memang dah rezeki dia begitu :: kepandaian pula banyak seginya ader yang berfikiran pandai secara penulisan di atas kertas ada pula yang pandai pada alatan2 dan cara menyelesaikanya :: macam-macam dan berbeza kan :: kalu ciri2 semula jadi pulak boleh dikatogarikan macam kekutan fizikal mungkin yang kuat sesuai untuk menjadi askar/atau berkerja keras(buruh) :: kalu dah lembik macam mana nak jadi buruh atau askar :: jadi segala aspek mesti diambil kira dengan teliti :: jangan main redah jer nak kerja aper, kan kene reject awal kan! ::

:: dari alam MAYA ke alam REALITI _/_ ukhwah.com ::

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_pasirProfil   Hantar PM kepada wan_pasir   Pergi ke wan_pasir's Website   Quote dan BalasQuote

sayasarah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 225
Posting: 294
Dari: atas tanah jeh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-05-03 10:13


a'kum

a'ah ek...

sesape tolong?

Quote:
pada bakat,ciri2 semula jadi atau kepandaian kita



penting gak

Quote:
bergantung atas sijil yang kita dapat lah kalu sijil juruwang bukan nak jadi jurutera kot



pun jugek...

-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

heizam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 182
Posting: 107
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-05-03 15:33


a'kum... kita ikut minat dan kehendak kite sendiri lagi bagus... kalau anda minat lain tapi bekerja dalam bidang lain tentu rase tak best kan??

wassalam


Bookmark and Share

    


  Member Information For heizamProfil   Hantar PM kepada heizam   Pergi ke heizam's Website   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 12-06-03 14:00


kerjaya bergantung pada kelulusan kita... dan mengikut bidang yg kita ambil....utk memastikan bidang yg ita ambil itu mempunyai peluang kerjaya yg luas jumpa lah dgn kaunseling anda.... tak pun tgk lah iklan2 pekerjaan di akhbar....

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

Hafiz_Qiee
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 785
Posting: 762
Dari: Serdang, Selangor

Kedah  


posticon Posting pada: 23-06-03 21:59


kemungkinan jugak..bakat diyang ada..menjadi salah satu faktor untuk..mendapat satu kerjaya..sebab bile dah minat sesuatu..die pasti menjadikannya satu cite cite untuk mase hadapan..kalau macam hafiz..hafiz minat..bahagian sukan..insya Allah dah besar pun nak terlibat dalam sukan..insya Allah..

-----------------
Hanya diri ku dan Allah s.w.t.. yang mengetahui segalanya.. itu lah kehidupan .. dicelah lautan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Hafiz_QieeProfil   Hantar PM kepada Hafiz_Qiee   Pergi ke Hafiz_Qiee's Website   Quote dan BalasQuote

a_whole_new_world
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1503
Posting: 195
Dari: s\'pore

singapore  


posticon Posting pada: 23-06-03 22:16


tengok aper bidang yg kita nak ceburi.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For a_whole_new_worldProfil   Hantar PM kepada a_whole_new_world   Quote dan BalasQuote

teman_siber
WARGA SETIA
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1493
Posting: 644
Dari: Kuala Lumpur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-06-03 23:38


bukan masanya sekarang untuk kita memilih kerja... apatah lagi jika kita bergelar fresh graduate... pasaran kerja sekarang tidak membenarkan lagi kita untuk memilih kerja... tapi tak dinafikan... daripada kepandaian yang kita ada... organisasi lebih memilih kepada pengalaman bekerja... bayangkan mahasiswa di negara CHINA menggantung sepanduk didada untuk meminta kerja... !!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For teman_siberProfil   Hantar PM kepada teman_siber   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-03-04 12:40


Memang pening bila piker pasal keje.Dah abih blajar pun susah nak dapat keje. Kita jgn terlalu memilih keje,tapi ingt...keje biarlah kena dgn minat.Tapikan,walau minat kena tolak tepi jika penawaran keje smakin kurang..pilihlah yang terbaik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

ma_N
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3948
Posting: 85
Dari: No 49 Persiaran Temenggong,Taman Koskam,13220 Kepala Batas,Pulau Pinang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 17-03-04 00:51


"dimana ada kemahuan,disitu ada jalan"


-----------------
-=TakE iT oR LEavE iT=--=bE sErioUS oR jusT quiT=-

Bookmark and Share

    


  Member Information For ma_NProfil   Hantar PM kepada ma_N   Pergi ke ma_N's Website   Quote dan BalasQuote

haff
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6251
Posting: 253
Dari: Darul Aman

malaysia  


posticon Posting pada: 17-03-04 00:56




JANGAN GABRA REZEKI TUHAN ADA DIMANA-MANA

P/S :sorry silap posting

Bookmark and Share

    


  Member Information For haffProfil   Hantar PM kepada haff   Quote dan BalasQuote

raihanahfirdaus
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.01.2004
Ahli No: 6910
Posting: 263
Dari: tawau,sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 17-03-04 11:32




cam sayer la....tak berapa minat ngan jurusan sayer skrg nie...tapi bila dah dapat kerja tu mahu tak mahu kena jugak pupuk minat dan kasih sayang klu tak camana nak kerja ngan baik... sekarang nie tengah ubahsuai bilik komputer untuk majlis perbandaran Tawau




Bookmark and Share

    


  Member Information For raihanahfirdausProfil   Hantar PM kepada raihanahfirdaus   Pergi ke raihanahfirdaus's Website   Quote dan BalasQuote

aierah_me
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.08.2004
Ahli No: 10685
Posting: 252
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-09-04 01:50


Pd pendapat saya,bkt & ciri2 semulajadi amat penting dlm memilih kerjaya yg sesuai.Semua ini akan membentuk persekitaran kerja kita sama ada baik atau sebaliknya.Tp tanpa semua itu pun kita boleh membentuk persekitaran kerja yg baik JIKA KITA MEMANDANGNYA SECARA POSITIF , menanam minat dlm diri serta mempunyai nawaitu yg jelas &betul ....

Bookmark and Share

    


  Member Information For aierah_meProfil   Hantar PM kepada aierah_me   Pergi ke aierah_me's Website   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-02-05 22:05




bg ana, minat yg penting. sbb kalau kita minat lagi seronok kite melakukannya dan tidak menjadi masalah sekiranya ade halangan2 yang hebat sedang menanti. bukankah cabaran itu menyeronokkan lebih2 lagi pd perkara yg kita sgt2 minat?... sekadar pandangan...

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.092506 saat. Lajunya....