Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kadangkala kita boleh menang dengan mengurangkan kekalahan kita
-- Dari Drama"Phily"

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 82
Ahli: 0
Jumlah: 82




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 3 hari yang lalu


Kelakar
Topik: laksa


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» laksa

Please Mendaftar To Post


Oleh laksa

dziaulhaq
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12403
Posting: 563
Dari: perut IBU

singapore   avatar


posticon Posting pada: 18-11-09 01:12


Di sebuah kedai menjual laksa...



Pembeli: Laksa ada makcik...



Makcik: ada... nak berapa???



Pembeli: Orang kata kalau beli laksa... kuah tu free kan3



Makcik: Iyolahhh...



Pembeli: bagi kuah saja lah...



Makcik:????? :-? :-? :-?

/


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For dziaulhaqProfil   Hantar PM kepada dziaulhaq   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-11-09 11:45


eeee...kecur air liur tengok gambar laksa tuuu..
sedapnya.......


-----------------
ISLAM is my life, my life is for ISLAM.... takbir!!! ALLAHUAKBAR


Bookmark and Share

    


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-11-09 13:53


silap makcik tu...patutnya kena beritahu laksa ni sekali pakej. dengan kuahnya... asing2 makcik tak jual.. :D



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-11-09 14:15


lah begitu pula...ini macam orang pun ada ka hehe hehe hehe


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

syukur2
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.11.2009
Ahli No: 38302
Posting: 26

blank   avatar


posticon Posting pada: 18-11-09 14:35


salam.
wahh...bestlah macam tu...lain kali boleh ambil kuah kat kedai, mi masak sendiri

Bookmark and Share

    


  Member Information For syukur2Profil   Hantar PM kepada syukur2   Quote dan BalasQuote

bintanghati2008
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.07.2008
Ahli No: 34147
Posting: 217
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-11-09 09:56


salam...

ada pula kes macam itu... ish..ish..ish..
jangan amalkan.. bahaya... hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintanghati2008Profil   Hantar PM kepada bintanghati2008   Quote dan BalasQuote

Qayum
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.04.2005
Ahli No: 15906
Posting: 84
Dari: Pulo Pine

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 19-11-09 11:13


Kalau beli laksa kering jangan beli Laksa cap langsat atau cabai burung yang beralamat di Tasik Gelugor, Penang. Peniaga Cina guna nama syarikat Ali Baba Bujang lapok. kilang dia terletak sebelah kandang bab... Kalau tak percaya, boleh siasat di Tasik Gelugor..


-----------------
Hidup biar berjasa...


Bookmark and Share

    


  Member Information For QayumProfil   Hantar PM kepada Qayum   Quote dan BalasQuote

ainul_mardhiah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.10.2005
Ahli No: 19847
Posting: 207
Dari: tHe gArDen KnoWlEDge AnD ViRtUe

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-11-09 21:50


baru saja petang tadi makan laksa....tak pernah lah pulak minta nak kuah laksa saja...kena marah agaknya nanti dengan makcik kat cafe tu...huhu


-----------------
HiDuP iNi InDah JikA sEgAlAnyA kEraNa AllAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_mardhiah86Profil   Hantar PM kepada ainul_mardhiah86   Quote dan BalasQuote

ziyan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.06.2006
Ahli No: 24835
Posting: 48
Dari: KL

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 20-11-09 08:43


hrup kuah laksa saja pun sodaaapp..


-----------------
something that seems good is not always good 4 us..


Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyanProfil   Hantar PM kepada ziyan   Quote dan BalasQuote

myadreenaz
Warga Rasmi
Menyertai: 11.01.2010
Ahli No: 39023
Posting: 9
Dari: bandar

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-01-10 23:34


pernah lah beli kuah laksa saja,,,huhu,,half the price sebab nak makan dengan mihun...nyum2

Bookmark and Share

    


  Member Information For myadreenazProfil   Hantar PM kepada myadreenaz   Quote dan BalasQuote

nordalily

Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14076
Posting: 178
Dari: sg buloh

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-01-10 11:02


salam,

makan laksa tambah kuah kicap ...sodap nyeee.... :) .... .... .... ....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nordalilyProfil   Hantar PM kepada nordalily   Pergi ke nordalily's Website   Quote dan BalasQuote

recessbox
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.01.2010
Ahli No: 39107
Posting: 25
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-01-10 11:20


fuh..........
sodapnya laksa tu
ada jugak org spesis macam ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For recessboxProfil   Hantar PM kepada recessbox   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 25-01-10 13:39


sebab kuah yang mahal..... mee nya tidak
hihihihi


-----------------
http://biarbetulblog.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

ikhwan_islam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.02.2009
Ahli No: 37043
Posting: 360
Dari: KUIS Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-01-10 00:35


Pada 18-11-09 01:12 , dziaulhaq posting:

!!! QUOTE !!!

Di sebuah kedai menjual laksa...



Pembeli: Laksa ada makcik...



Makcik: ada... nak berapa???



Pembeli: Orang kata kalau beli laksa... kuah tu free kan3



Makcik: Iyolahhh...



Pembeli: bagi kuah saja lah...



Makcik:????? :-? :-? :-?

/

laksa macam kat gambar tu xsedap. tengok kuah pun dah tau tu xsedap. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ikhwan_islamProfil   Hantar PM kepada ikhwan_islam   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6068
Posting: 466
Dari: Pahang~Selangor~Dubai

Pahang  


posticon Posting pada: 26-01-10 15:40


Pada 19-11-09 11:13 , Qayum posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau beli laksa kering jangan beli Laksa cap langsat atau cabai burung yang beralamat di Tasik Gelugor, Penang. Peniaga Cina guna nama syarikat Ali Baba Bujang lapok. kilang dia terletak sebelah kandang bab... Kalau tak percaya, boleh siasat di Tasik Gelugor..



salam

terima kasih Qayum atas info yang berguna ini.. memang kena berhati-hati lah ini..


-----------------
Keep Moving Forward


Bookmark and Share

    


  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-02-10 09:13


Tak suka makan Laksa... tapi orang rumah suka betul Laksa.... Hehehe!


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-02-10 15:33


saya selama ni Kalau diberi peluang dek tuan kedai memang saya beli kuah saja. Kalau tak... saya minta kurangkan mee dan lebihkan kuah

harga masih seperti biasa


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

sakinah283
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26864
Posting: 260
Dari: Ampang-Bangi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-02-10 22:53


Pada 18-11-09 11:45 , nisa_iman posting:

!!! QUOTE !!!

eeee...kecur air liur tengok gambar laksa tuuu..
sedapnya.......



wah...sedapnya..... :-D


-----------------
"The way to love anything is to realize that it might be lost"


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinah283Profil   Hantar PM kepada sakinah283   Pergi ke sakinah283's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.103284 saat. Lajunya....