Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 14-04-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita adalah kaum yang dimuliakan oleh Allah dengan Islam, jikalau kita mencari kemuliaan selain dari kemuliaan yang diberi oleh Allah, maka Allah akan menghinakan kita
-- -- Pesan Saidina Umar semasa pembukaan Kota Baitul Maqdis

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 67
Ahli: 0
Jumlah: 67




  Yang Masuk Ke Sini
Kang: 8 hari yang lalu
lidah-penghunus: 10 hari yang lalu
muslimin23: 18 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Apa Colour Baju Raya Tahun Nie!!!!!!!


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Apa Colour Baju Raya Tahun Nie!!!!!!!

Please Mendaftar To Post


Oleh Apa Colour Baju Raya Tahun Nie!!!!!!!

muslimahsejati
WARGA SETIA
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1091
Posting: 1009
Dari: kota tinggi,johor

Johor  


posticon Posting pada: 29-10-03 12:52


Sempena syawal yang bakal menjelma nie mesti ramai sahabat semua dah sibuk tempah baju dan ada juga yang dah siap pun baju raya kan..jadi tahun nie apa warna baju raya...ada yang nak sama je satu familykan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahsejatiProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: Terengganu+Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-10-03 14:04


Assalamualaikum...

erm, raya tahun ni mungkin tak buat baju raya yang baru kot...sebab baru je beli baju baru...so, pakai yang tu dah la masa raya nanti...tak nak membazir...jimat..jimat...

wassalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

sinarshams
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2003
Ahli No: 3491
Posting: 200
Dari: kmns

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-10-03 14:55


Raya tahun nie....keluarga ana pilih warna hijau.....utk hari raya pertama...

-----------------
ikan Di LaUt,
AsAm di DarAt,
DalaM pEriuK,
Bikin MuafAkAT.

SALAM UKHWAH FILLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sinarshamsProfil   Hantar PM kepada sinarshams   Quote dan BalasQuote

muslimahsejati
WARGA SETIA
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1091
Posting: 1009
Dari: kota tinggi,johor

Johor  


posticon Posting pada: 29-10-03 14:57


Baguslah saudara zam_rizal berjimat sempena bulan baik nie.....ada baju yang masih boleh di pakai kita pakaikan.....

Tahun nie saya buat 2 pasang baju...baju kurung warna purple dan jubah seluar warna hijau

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahsejatiProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati   Quote dan BalasQuote

HeArtBroKenkiD
WARGA SETIA
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3385
Posting: 629
Dari: Anak Jati Kuala Lumpur @ MCIIUM
KualaLumpur  


posticon Posting pada: 29-10-03 15:16


Assalamualaikum...

baju raya ana tahun ni warna biru.
warna biru jadi tema utk the whole big family (datuk ana punya anak² & cucu²) kitorang masa yearly family gathering nanti, insyaAllah.
(nasib baik warna biru yg dapat masa undi hari tu,, kalau merah, kuning, habis...)

tu je. wassalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For HeArtBroKenkiDProfil   Hantar PM kepada HeArtBroKenkiD   Quote dan BalasQuote

Izah
Warga Rasmi
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4758
Posting: 3

Terengganu  


posticon Posting pada: 29-10-03 15:22


akum.Selamat berpuase.tahun ni baju raya ade satu je.tapi tak tau nak cakap warna apa sebab banayak sangat color kat baju tu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For IzahProfil   Hantar PM kepada Izah   Quote dan BalasQuote

mariyaa83
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.10.2003
Ahli No: 4537
Posting: 49
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 29-10-03 15:23


assalamualaikum...
baju raya warna apa?
tak tau laa ikut aje apa yang mak belikan ..
janji warna tak terang sangat dahla..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mariyaa83Profil   Hantar PM kepada mariyaa83   Quote dan BalasQuote

Mardianatul_HaNNaN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 71
Posting: 80
Dari: Subang Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-10-03 15:50


assalamualaikum... teringat lak mase kekecik dulu,. stokin pun nak baru, yg beropol ropol.. heheh.. thn ni ana buat mini jubah warna pink.. dan baju kurung kot.. taktau warna ape tak beli lagi

-----------------
Salam ukhwah
*Jadilah INSAN sebelum diletakkan NISAN*
*Mardianatul^HaNNaN

Bookmark and Share

    


  Member Information For Mardianatul_HaNNaNProfil   Hantar PM kepada Mardianatul_HaNNaN   Pergi ke Mardianatul_HaNNaN's Website   Quote dan BalasQuote

utusis
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.08.2003
Ahli No: 2865
Posting: 79
Dari: kedai makan

cambodia  


posticon Posting pada: 29-10-03 16:09


tahun ni warna biru tua......
tahun lepas warna peach.......
2 tahun lepas warna merah merun......


-----------------
***mengingatkan mana yang lalai dan menjaga mana yang tidur dan menunjukkan yang sesat dan menyampaikan suara yang menyeru dengan kebajikan***


Bookmark and Share

    


  Member Information For utusisProfil   Hantar PM kepada utusis   Pergi ke utusis's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-10-03 16:19


ermm.. pakai baju tahun lepas jer.. sebab masih cantik.. baju tahun lepas warna hijau rumput..

-----------------
" we support anti zionist movement "

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

islamic_princess
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 45
Posting: 736
Dari: johor bahru ke UPSI

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-10-03 16:52


assalamualaikum

baju raya mira tahun ni warna hitam,pink dan peach...

best lah kan kalau satu family sama colour

tapi family mira jarang buat cam tu...sebab masing 2 ada favourite colour sendiri

wassalam

hargailah sebuah persahabatan yg telah anda jalinkan dengan sebutir kejujuran serta sebentuk keikhlasan
-mira wahidah-

[ Posting ini telah di edit oleh: islamic_princess pada 2003-10-29 16:54 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_princessProfil   Hantar PM kepada islamic_princess   Pergi ke islamic_princess's Website   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-10-03 17:02


hijau, biru gelap dan coklat...

thn lepas tema family serba biru...
itu pun kebetulan aje...
tak rancang pun...
mlm raya tu pakat dgn adik2 nak pakai baju apa...
kebetulan semua ada baju biru...
pakai ajelah...



-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

fi_amaanillah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 259
Posting: 306
Dari: JB

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-10-03 17:48


ermm...sonoknye sahabat kt sini kan...ade tema warna utk family lg tu...

ana x tau la warne ape lg nk beli...rase2 mcm zam_rizal gak kot...x beli baju baru sbb br je beli aritu..baju thn lps pun jarang pakai..blhla dipakai utk raye nnt... tp kl mak nk belikan x tau la pulak.huhuuu...ana suke warne biru..

-----------------
"jadilah spt pohon kayu yg lebat buahnya,tumbuh di tepi jalan, dilempar dgn batu,tetapi dibalas dgn buah"---Saidina Abu Bakar

Bookmark and Share

    


  Member Information For fi_amaanillahProfil   Hantar PM kepada fi_amaanillah   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-10-03 21:08




ada tempah sehelai baju kurung hijau.. tapi tak tahulah sempat siap ke tidak.. tak berapa prepare sangat untuk raya tahun ni.. pinjam baju sahabat2 ajelah..

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

Maricella

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 198
Posting: 275
Dari: gemas

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-10-03 22:28


Quote:

On 2003-10-29 21:08, Hanan wrote:


ada tempah sehelai baju kurung hijau.. tapi tak tahulah sempat siap ke tidak.. tak berapa prepare sangat untuk raya tahun ni.. pinjam baju sahabat2 ajelah..

-----------------
Cinta dunia ibarat madu yang beracun,
cinta akhirat bagai hempedu yang mujarab.






kak hanan kaler hijau ek...hehe...warna kesukaanku itu...thihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaricellaProfil   Hantar PM kepada Maricella   Quote dan BalasQuote

j-a-j-a
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1355
Posting: 119
Dari: RuMaH SaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 29-10-03 23:42


purple , hijau , pink
semua baju kurung...jubah warna gelap

-----------------
Siang.......
Disuluhi mentari,
Menyinari seluruh alam.

Malam.......
Dihiasi bintang-bintang,
Keindahan tiada taranya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For j-a-j-aProfil   Hantar PM kepada j-a-j-a   Quote dan BalasQuote

aisyah_nurdiah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 501
Posting: 43
Dari: Gombak, Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 29-10-03 23:49


Tahun ni ana punya baju raya warna biru...
itu pun tahun lepas punya.... Ingat nak jimat sikit tahun ni...

-----------------
Keikhlasan datang dari hati yang suci....

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisyah_nurdiahProfil   Hantar PM kepada aisyah_nurdiah   Quote dan BalasQuote

SaLaFiaN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 191
Posting: 719
Dari: Tm Mlwt, Kl Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-10-03 10:23


InsyaAllah, untuk tahun ini, rancangannya UNGU...

Boria dengan aDiB_SaaT...

Allahu Ta'ala a'lam...



-----------------
Biarkanlah pena menari, lalu sejarah yang menghakimi. Bertintakan hikmah, tertamsil jiwa hamba yang bersujud di hadapan Ilahi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaLaFiaNProfil   Hantar PM kepada SaLaFiaN   Pergi ke SaLaFiaN's Website   Quote dan BalasQuote

Prince_Muslim90
WARGA SETIA
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1018
Posting: 438
Dari: Munich

germany  


posticon Posting pada: 30-10-03 10:25


ana rasa baju raya thn ni warna ukhwah ni kot ataupun warna hitam

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prince_Muslim90Profil   Hantar PM kepada Prince_Muslim90   Pergi ke Prince_Muslim90's Website   Quote dan BalasQuote

are_rule1981
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.09.2003
Ahli No: 3442
Posting: 293
Dari: Ampang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-10-03 16:22


InsyaAllah..tahun ni ana akan pakai baju warna yg sejuk mata memandang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For are_rule1981Profil   Hantar PM kepada are_rule1981   Quote dan BalasQuote

ana_syifa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.10.2003
Ahli No: 4078
Posting: 40
Dari: skim lepasan graduan . melaka

Johor  


posticon Posting pada: 31-10-03 08:02


assalamualaikum...

cepatnya pikirka baju raya biar apa pun jua baju raya yang penting pada 1 syawal merupakan baju yang paling disayangi ana dan cantik di mata ana .

-----------------
Semoga diriku kembali ke pangkal jalan ILAHI -->aminnn

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_syifaProfil   Hantar PM kepada ana_syifa   Pergi ke ana_syifa's Website   Quote dan BalasQuote

Nur_Hati
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.07.2003
Ahli No: 2097
Posting: 62
Dari: N9

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 31-10-03 08:44


ni yang best nak cite nie.... hehehehe

kalau ikut kan baju raya ade 3 psng...
1. Jubah- hijau lumut
2. Mini Jubah - warna kuning keemasan
3. Baju Kurung - warna peach

best2.... jgn jeles erk....

-----------------
Rahmat Allah itu luas.
Usahalah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nur_HatiProfil   Hantar PM kepada Nur_Hati   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-10-03 12:49


baju raya thn ni ada 3 kot..
macam thn2 yg lepas..
ana pun x ingat warna ape sbb mak yg pilih,
mak yg hantar buat kat kedai..
lagi...
mak yg ambik dan...
mak yg simpan dlm almari..
mcm tulah tiap2 thn sbb ana x de kat rumah
dan selalunya baju raya dah siap sblm pose lagi..
rasa2nya baju thn ni kaler hijau kot..
jubah maroon..lagi satu..x ingat.
mak dah tunjuk hr tu..tp..x ingatlah
ungu kot..
so time ramadhan ni x sebok sgt dgn baju..
yg sebok dgn baju time pose ni..ahli keluarga ana yg lelaki..
sbb diorg punya ..x beli lagilah..
mak sebok dgn langsir...
erm..apa lagi ek.
haaa ketupat!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

QIRANA
Warga Rasmi
Menyertai: 17.10.2003
Ahli No: 4445
Posting: 15
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 31-10-03 13:17


baju raya???.....satu syawal nanti saya berbaju kurung hijau....tudung pun warna hijau....

Bookmark and Share

    


  Member Information For QIRANAProfil   Hantar PM kepada QIRANA   Quote dan BalasQuote

liss
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 3923
Posting: 85
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 31-10-03 13:18


selamat berpuasa......mengenai baju raya yang akan menjelang tak lama lagi ini...........warna yang sesuai dengan kulit ana........

Bookmark and Share

    


  Member Information For lissProfil   Hantar PM kepada liss   Quote dan BalasQuote

shamosha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.09.2003
Ahli No: 3576
Posting: 99
Dari: cheras

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 31-10-03 13:20


assalamulaikum...
sha pulak raya tahun ni, warna biru dengan unggu....
dua-dua baju kurung....
ada yang beli terus, ada yang tempah....


Bookmark and Share

    


  Member Information For shamoshaProfil   Hantar PM kepada shamosha   Quote dan BalasQuote

prettybikrah
Warga Rasmi
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 704
Posting: 10
Dari: Singapore

singapore   avatar


posticon Posting pada: 31-10-03 14:02


raya pertama semsetinyer PINK buat ana...Ramadhan Mubarak

Bookmark and Share

    


  Member Information For prettybikrahProfil   Hantar PM kepada prettybikrah   Quote dan BalasQuote

permata_islam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4241
Posting: 132
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 31-10-03 15:23


assalamualaikum
kalau baju raya analah thn ni...ermm...baju kurung warna ungu mcm nak kat warna biru.

Bookmark and Share

    


  Member Information For permata_islamProfil   Hantar PM kepada permata_islam   Pergi ke permata_islam's Website   Quote dan BalasQuote

Maryam
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 520
Posting: 552
Dari: KENMS, IIUG

usa  


posticon Posting pada: 31-10-03 22:45


hmm...tahun lepas berkorban tak buat baju raya, tahun ni buat la jugak...kalau tak buat tak cukup baju nak g kelas . buat raya then pakai untuk g kelas...kalau family nihlah sepakat warna biru, family saya tak berpakat pun tapi, survey punya survey, majoriti warna merah...saya takla pilih warna merah...cuma sehelai jubah warna pink... sepasang lagi tak tau la color ape...pasal yang tu nenek belanja...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For MaryamProfil   Hantar PM kepada Maryam   Pergi ke Maryam's Website   Quote dan BalasQuote

mawardah_solehah85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1155
Posting: 100
Dari: Kuantan,Pahang Darul Mukmin

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-11-03 01:16


emmm..

cepatnya waktu berjalan.. Ramadhan dah tiba.. dan.. akan pergi jua..kemudian,..Syawal menjelma... dan kita.. masihkah spt dulu??
intro je...

ooo.. baju raya.. Insya Allah ana tahun ni.. revolusi sikit/.. thn lepas2.. asyik hijau je..ana tak boring.. tapi.. saje nak buat pembaharuan sikit.. ana pilih jubah warna ungu.. untuk tahun ni.. warna kegemaran ana gak.. jahit sendiri je..

wassalam..

-----------------
"Hati ini milik Allah..
Diciptakan oleh Allah...
Hanya untuk mencintai Allah.."



Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah_solehah85Profil   Hantar PM kepada mawardah_solehah85   Pergi ke mawardah_solehah85's Website   Quote dan BalasQuote

iemahanim
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1962
Posting: 89
Dari: Taman Ilmu dan Budi

Kedah  


posticon Posting pada: 01-11-03 02:12


cek dah tempah baju kurung...warna pink...ada tak sapa2 yg baju raya warna pink?meh la geng sama2.

Bookmark and Share

    


  Member Information For iemahanimProfil   Hantar PM kepada iemahanim   Pergi ke iemahanim's Website   Quote dan BalasQuote

isa-VR4
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 20
Posting: 571
Dari: Kemaman Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-11-03 10:06


putih!!!! selai lagi warna hijau macam background ukhwah ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For isa-VR4Profil   Hantar PM kepada isa-VR4   Pergi ke isa-VR4's Website   Quote dan BalasQuote

Impiana_Solehah
Warga Rasmi
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2712
Posting: 3

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-11-03 14:13


assalamualikum...
Saye thn ni baju raye colour maroon. Saudara-ma ra thn ni semuanye kebetulan beli baju warna maroon. Nampak meriah sikit kot tahun ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Impiana_SolehahProfil   Hantar PM kepada Impiana_Solehah   Quote dan BalasQuote

wida_widi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1005
Posting: 180
Dari: Kota Tinggi/Kelana Jaya

Johor  


posticon Posting pada: 01-11-03 14:21


semestinya hitam dan purple..taktau la nak beli colour apa lagi..belum menarik perhatian




Bookmark and Share

    


  Member Information For wida_widiProfil   Hantar PM kepada wida_widi   Pergi ke wida_widi's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-11-03 16:41


mmmm...
tema baju raya keluarga saya tahun ni black n white....
dan yg perempuan pakai jubah..
dan yg lelaki gamis...

p/s..hehee..baju pun lum beli lagi..

-----------------
Cintailah ALLAH sepenuh jiwa.
Sayangilah rasul setulus budi.
Kasihkanlah ibu bapa seikhlas hati
rindukan syurga firdaus sejujur rasa

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-11-03 21:30


coklat gelap dan royal blue...

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-11-03 11:32


Quote:

On 2003-10-29 14:04, zam_rizal wrote:
Assalamualaikum...

erm, raya tahun ni mungkin tak buat baju raya yang baru kot...sebab baru je beli baju baru...so, pakai yang tu dah la masa raya nanti...tak nak membazir...jimat..jimat...

wassalam..



Zam.....
bagus punya plan..pakai yg da ada kan?

Samalah Prof yg lama 3 helai lagi belum pakai...
Sebenar ada 4 helai...

Fuh......

p/s: jimat..jimat

-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

nur_marha
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2371
Posting: 64
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 02-11-03 11:35


assalamualaikum,

warna colour baju raya ek? rasenye colour biru la.. sebab favourite colour tu..hehehe lagipun tahun lepas punya baju lum pakai lagi jadi leh la pakai untuk tahun ni... tapi agaknya tahun ni family boria pakai baju colour biru semuanya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_marhaProfil   Hantar PM kepada nur_marha   Quote dan BalasQuote

i_shahdamaii
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 931
Posting: 243
Dari: iium,gombak

egypt  


posticon Posting pada: 02-11-03 11:49


Assalamualaikum...
Tahun ni raya saya dapat la baju raya dalam 3 pasang pastu jubah sehelai.baju warna cream dan jubah pun cream...ada baju kurung warna pitih juga tapi tu ader orang belanja saya...mmg tiap2 tahun ada ja orang yang nak belanja baju raya kat saya ni...Alhamdulillah murah rezeki..

Bookmark and Share

    


  Member Information For i_shahdamaiiProfil   Hantar PM kepada i_shahdamaii   Quote dan BalasQuote

damia_alya
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.10.2003
Ahli No: 4558
Posting: 27
Dari: NO.200,BT.3 3/4

Selangor  


posticon Posting pada: 02-11-03 13:05


hmm,saya pula raya ni ada 5 pasang..dah siap pun,saya jahit sendiri..
baju tu semua pun abang2 dan kakak2 kasi..memang mcm tulah tiap2 tahun..
alhamdulillah,rezeki saya..
ada mcm2 kaler,merah,kuning langsat,hijau muda,biru + hijau dan biru gondang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For damia_alyaProfil   Hantar PM kepada damia_alya   Quote dan BalasQuote

halawah_iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 355
Posting: 83
Dari: TaNaH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-11-03 14:24


hm..? warna apa ye? x beli lagilah. ada cadangan untuk saya tak..?

p/s: bertambah umur x terasa nak raya

-----------------
DoN'T SToP aT THe ToP,
oR You WiLL DRoP!

Bookmark and Share

    


  Member Information For halawah_imanProfil   Hantar PM kepada halawah_iman   Quote dan BalasQuote

muslimahsejati
WARGA SETIA
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1091
Posting: 1009
Dari: kota tinggi,johor

Johor  


posticon Posting pada: 02-11-03 14:43


Ramai juga yang tahun nie beraya sakan sempena hari raya mesti semuanya kelihatan cantik dan bergaya bila raya nanti..

Ramai juga yang pilih colour ungu kan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahsejatiProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati   Quote dan BalasQuote

nurwardah_atiqah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.08.2003
Ahli No: 3056
Posting: 45
Dari: Province Wellesley

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 03-11-03 20:25


kaler merah ader..yellow ader..blue ader..kelabupun ader..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurwardah_atiqahProfil   Hantar PM kepada nurwardah_atiqah   Pergi ke nurwardah_atiqah's Website   Quote dan BalasQuote

uqu
WARGA SETIA
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 2057
Posting: 640
Dari: KUCHING

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 03-11-03 21:34


nampaknya ana jugak yang takdek baju raya tahun ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For uquProfil   Hantar PM kepada uqu   Quote dan BalasQuote

muslimahsejati_unicgirlz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 653
Posting: 83
Dari: balik pulau

PulauPinang  


posticon Posting pada: 03-11-03 21:54


Assalamualaikum
selamat berpuasa..tahun ni ana pakai baju warna hijau dan coklat muda..selamat hari raya...wassalam

-----------------
engkau wanita terbaik sebaik manusia
namamu tetap menjadi sejarah
engkaulah sumayyah
hanya Tuhan yg tahu

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahsejati_unicgirlzProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati_unicgirlz   Pergi ke muslimahsejati_unicgirlz's Website   Quote dan BalasQuote

Riyadhfannil
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 214
Posting: 487
Dari: fi ardillah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 03-11-03 22:04


ermmm..baju raya rasanya takdela tahun ni...lagipun takde rasa macam nak beraya...sekarang ni kenalah berjimat-cermat untuk kegunaan masa hadapan

Bookmark and Share

    


  Member Information For RiyadhfannilProfil   Hantar PM kepada Riyadhfannil   Pergi ke Riyadhfannil's Website   Quote dan BalasQuote

al-umari
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4229
Posting: 381
Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-11-03 22:58


baju raya????

hehehe... serba sederhana... tak de yang baru yang lama pun tak pe kan... entahlah belum beli lagi pun...

Takpe janganlah pening fikir ttg baju raya...yang penting fikir macam mana nak sembahyang raya nanti...



[ Posting ini telah di edit oleh: Admin pada 2003-11-18 00:59 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 03-11-03 23:46


lama dah rasanya tak beli baju raya. 3 tahun kut. lupa nak beli. rasanya tahun ni sempat kut. nak cari kaler oren. harap2 ingatla nak beli.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

aDiB_SaaT
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 21.07.2003
Ahli No: 2513
Posting: 137
Dari: MaiN CaMPuS UIA, GomBaK.

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 09-11-03 10:13


baju warna ungu kut...

nak beli baju warna yg sama dengan salafian dan fartwo...


Bookmark and Share

    


  Member Information For aDiB_SaaTProfil   Hantar PM kepada aDiB_SaaT   Quote dan BalasQuote

syah_solehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.08.2003
Ahli No: 2858
Posting: 350
Dari: Johor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-11-03 16:05


tahh... mama ana dah hantar kat tailor.. tak sempat tengok..

tak penah beli baju raya sendiri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syah_solehahProfil   Hantar PM kepada syah_solehah   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-11-03 16:49


Baju raya...?
Seluar Raya ..?
Duit Raya..?
Baju Kurung Raya..?
Aku Raya..?
Hantu Raya..?
.....


Siapa yg raya sebenarnya?




-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

bisikan_nurani
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.06.2003
Ahli No: 1173
Posting: 121
Dari: Balik Pulau

PulauPinang  


posticon Posting pada: 09-11-03 16:59


saya thn ni baju kurung kaler pink dan kuning keemasan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For bisikan_nuraniProfil   Hantar PM kepada bisikan_nurani   Quote dan BalasQuote

AdAwiAh_1210
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 649
Posting: 120
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-11-03 11:03


assalamualaikum semua..

hhihi cakap pasal baju raya ye...
tahun ni baju kurung 2 helai je, dua2 warna hijau. satu kakak bagi, satu lagi dah lama beli tapi baru buat baju...satu lagi baju coklat.

kak Hanan, bolehlah kita raya sama2 ye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AdAwiAh_1210Profil   Hantar PM kepada AdAwiAh_1210   Quote dan BalasQuote

hani_wahida
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4146
Posting: 124
Dari: Malaysia

Kedah  


posticon Posting pada: 12-11-03 00:06


baju rayerrr???
ala kadar jer saya...tapi warna biru tahun nieee.meriah skit....
tak sabar nak gi sembahyang rayer ramai2 kat kampung....selamat hari rayer Aidilfitri ekkk kat sesaper yang kenal sayer.....maila umah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hani_wahidaProfil   Hantar PM kepada hani_wahida   Pergi ke hani_wahida's Website   Quote dan BalasQuote

safiee_iiu
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.07.2003
Ahli No: 2434
Posting: 339
Dari: 475, felda air tawar 1, 81920 kota tinggi, johor

Johor  


posticon Posting pada: 13-11-03 21:40


baju raya saya tahun ni warna hitam
baju melayu raihan sepasang warna hitam
baju jalan-jalan pun warna hitam dengan seluar
kesimpulannya semua serba hitam

Bookmark and Share

    


  Member Information For safiee_iiuProfil   Hantar PM kepada safiee_iiu   Pergi ke safiee_iiu's Website   Quote dan BalasQuote

aza
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 27
Posting: 834
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-11-03 13:54


uih...hitam je...macam tak seronok je...ana punye warna biru....

Bookmark and Share

    


  Member Information For azaProfil   Hantar PM kepada aza   Quote dan BalasQuote

ayuazar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.07.2003
Ahli No: 2390
Posting: 171
Dari: kuala lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-11-03 00:55



tahun ni baju warna oren...favourite colour..!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayuazarProfil   Hantar PM kepada ayuazar   Quote dan BalasQuote

Nuha
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 844
Posting: 43
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-11-03 06:37


dah banyak sangat baju colour biru.so,tahun ni pilih colour purple lah pulak.Adik-beradik perempuan sedondon kain yg serupa.Yg lelaki pulak hijau semua.Boria........

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuhaProfil   Hantar PM kepada Nuha   Quote dan BalasQuote

Pozy_Sabry
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.11.2003
Ahli No: 4984
Posting: 83
Dari: KL

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-11-03 07:44


HIJAU itu menawan heh..heh...gelombang hijau sedang melanda kita....ku lihat HIJAUUUU>>>>

Bookmark and Share

    


  Member Information For Pozy_SabryProfil   Hantar PM kepada Pozy_Sabry   Pergi ke Pozy_Sabry's Website   Quote dan BalasQuote

peminat_nasyid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1152
Posting: 136
Dari: atas bumi bawah langit

singapore  


posticon Posting pada: 18-11-03 08:05


...
tahun ni mak ana jahitkan baju warna peach berkilat...itu untuk hari raya pertama...dan ada lagi 9 helai baju untuk raya yg seterusnya...

-----------------
~ Yg pulang pegi usahlah dirintih
doakan saja dikurnia sejahtera
apa yg diratap dgn tangis
keharuan ,leraikan hiba
pujuklah hatimu
pemergiannya
iktibar buatmu.....~


Bookmark and Share

    


  Member Information For peminat_nasyidProfil   Hantar PM kepada peminat_nasyid   Quote dan BalasQuote

ayim_81
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 39
Posting: 61
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-11-03 09:10


wah tiap2 peminat_nasyid tahun dapat baju raya yerk,
dah beberapa ana tahun takde baju raya tahun ni ana dapat baju raya warna kelabu.



-----------------
Kage Bunshin no Jutsu >>>>>>>>>>

[ Posting ini telah di edit oleh: ayim_81 pada 2003-11-18 09:14 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayim_81Profil   Hantar PM kepada ayim_81   Quote dan BalasQuote

zunah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.08.2003
Ahli No: 3189
Posting: 207
Dari: malaysia

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-11-03 10:34


this year purple and green....

Bookmark and Share

    


  Member Information For zunahProfil   Hantar PM kepada zunah   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-11-03 11:16



tumpang lalu...ana nak baitau gak..

peach colour...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-11-05 10:57


family saya pilih warna hijau untuk raya pertama.. raya kedua purple

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 14-11-05 12:07


hitam boleh ke...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-11-05 12:32


saya...terbalik dengan linn pula...kami sefamily pakai purple on the 1st raya then green... :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

naqiyyah_al-sarirah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19666
Posting: 130
Dari: subang jaya

Selangor  


posticon Posting pada: 19-11-05 21:15


tak dah tema keluarga...tapi baju saya warna pink...

Bookmark and Share

    


  Member Information For naqiyyah_al-sarirahProfil   Hantar PM kepada naqiyyah_al-sarirah   Quote dan BalasQuote

kuahdurian
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9793
Posting: 312
Dari: UiTM Shah Alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-11-05 22:16


tentulah HIJAU menjadi pilihan!!!


-----------------
JANGAN AMBIL HATI, AMBIL ISI...


Bookmark and Share

    


  Member Information For kuahdurianProfil   Hantar PM kepada kuahdurian   Pergi ke kuahdurian's Website   Quote dan BalasQuote

syanadh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.04.2005
Ahli No: 15549
Posting: 97
Dari: Tangkak

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-11-05 22:52


baju raya tahun ni same warna dengan baju naqiyyah laa.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syanadhProfil   Hantar PM kepada syanadh   Pergi ke syanadh's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.167405 saat. Lajunya....