Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
More care, less hate
-- Dari Filem Reading Room

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 57
Ahli: 0
Jumlah: 57




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 1 hari, 6 jam, 47 minit yang lalu


Suara Hatiku
Topik: pada mlm ini...


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» pada mlm ini...

Please Mendaftar To Post


Oleh pada mlm ini...

Embun_Hati
Warga Rasmi
Menyertai: 06.11.2009
Ahli No: 38095
Posting: 7
Dari: kuala terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-11-09 00:12


assalamualaikum...

tak tau lah dah malam-malam macam ni baru nak hantar posting...

sebenarnya aku dok kat tepi tingkap balik aku ni...
mlm ni ustaz2 kat flat aku buat rondaan cegah maksiat..
sepjg dok kat flt ni hampir 5 bulan baru aku tau flat aku ni black list...
banyak maksiat...tak kawin lagi tapi dok 1 rumah macam laki bini...
terkedu aku seketika..
tiba-tiba rasa sedih...
tak tau kenapa...
ya allah,aku bersyukur padaMU aku masih lagi terpelihara daripada semua ni...
tapi tak tau lah sampai bila iman aku aku terpelihara...
kadang-kadang rasa nak keluar dating macam couple lain...
tapi...sampai sekarang aku tak dating...
pkr2 rupa-rupanya allah sangat syngkan aku...
tapi aku seperti tak bersyukur dengan kasih sayang allah bagi ni...
nak dating rasanya...
Kenapa aku macam ni?
Kenapa?
normal ke aku macam ni?
kalau lah ada yang memahami...


-----------------
BEST OF FRIENDS...


Bookmark and Share

    


  Member Information For Embun_HatiProfil   Hantar PM kepada Embun_Hati   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-11-09 07:20


mempunyai nafsu untuk berdating membuktikan kamu manusia normal yang mempunyai nafsu..
bersyukur kerana kamu normal.. tidak mereng ..hehehe

namun..inilah masanya untuk membuktikan bahawa kamu mampu melawan tuntutan nafsu jika ia bertentang dengan tuntutan agama..
jika kamu berjaya, insyaAllah.. ganjaran yang lebih besar tentu ada.. :)


-----------------
the key is ignorance to negativity..


Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-11-09 07:50


Pada 13-11-09 00:12 , Embun_Hati posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...

tak tau lah dah malam-malam macam ni baru nak hantar posting...

sebenarnya aku dok kat tepi tingkap balik aku ni...
mlm ni ustaz2 kat flat aku buat rondaan cegah maksiat..
sepjg dok kat flt ni hampir 5 bulan baru aku tau flat aku ni black list...
banyak maksiat...tak kawin lagi tapi dok 1 rumah macam laki bini...
terkedu aku seketika..
tiba-tiba rasa sedih...
tak tau Kenapa...
ya allah,aku bersyukur padaMU aku masih lagi terpelihara daripada semua ni...
tapi tak tau lah sampai bila iman aku aku terpelihara...
kadang-kadang rasa nak keluar dating macam couple lain...
tapi...sampai sekarang aku tak dating...
pkr2 rupa-rupanya allah sangat syngkan aku...
tapi aku seperti tak bersyukur dengan kasih sayang allah bagi ni...
nak dating rasanya...
Kenapa aku macam ni?
Kenapa?
normal ke aku macam ni?
kalau lah ada yang memahami...



.. jangan bersedih.. sebaliknya bersyukur dan bergembiralah saudari.. insyaAllah lelaki terbaik untuk saudari nanti.. kuatkan diri ye.. jangan dilayan sangat perasaan tu.. Syeikh Tan sentiasa memainkan peranannya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Embun_Hati
Warga Rasmi
Menyertai: 06.11.2009
Ahli No: 38095
Posting: 7
Dari: kuala terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-11-09 08:33


Kakisamun,

sheikh tan?? syaitan ye??
tak sangka syaitan ni keturunan syeikh...
mesti handsome syaitan ni..
hehe...


-----------------
BEST OF FRIENDS...


Bookmark and Share

    


  Member Information For Embun_HatiProfil   Hantar PM kepada Embun_Hati   Quote dan BalasQuote

adekuwan83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31792
Posting: 189
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 13-11-09 10:29


normal.. tulah namanya fitrah manusia..
nantikanlah suatu yang halal bagi kita..
insyaAllah Dia sesekali tidak mengecewakan..
jangan putus harap denganNya ya :-)

p/s: saya pun still menanti ni, bila lah agaknya dia akan muncul

:sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For adekuwan83Profil   Hantar PM kepada adekuwan83   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-11-09 23:26


alahai belasnya baca luahan hati anakanada. Sekiranya ada terasa nak dating berbanyaklah istighfar. Banyak cara untuk menghibur hati yang kesunyian. Ziarah keluarga terutama ibu bapa dan sekiranya mereka jauh saudara mara yang dekat dengan rumah anakanda. Tak perlu lama sekejap saja tanya khabar dan berbual gembira dengan mereka - dapat pahala. Kalau rajin pergilah ziarah hospital dan bual dengan pesakit yang tidak ada pelawat - gembirakan mereka dapat pahala.

InsyaAllah lakukan apa saja asalkan berwajah akhirat (diredhai Allah SWT)

Wallahuta'ala a'lam bissawab

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-11-09 18:02


dik embun_hati..

kalau bosan,boring.. rajin2lah cari hobi yang agak berlainan dari biasa.. cari kawan yang boleh di ajak berborak,untuk berteman.. call mak ayah, adik beradik.. takpun,keluar ziarah rumah saudara mara..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

AdieIskandar02
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.10.2009
Ahli No: 37641
Posting: 25
Dari: Langkawi

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-11-09 18:47


Salam Ukhwah..

Fitrah manusia sememangnya sentiasa ingin tahu,. sentiasa mahukan kegembiraan dan melakukan perkara yang menyeronokkan.. Disebabkan itulah ada yang terbabas dari landasan yang telah di syariatkan..

Setiap perkara ada hikmahnya,. Sesuatu yang di tetapkan oleh Allah Taala bukanlah yang sia-sia. Semua yang ada pada kita adalah amanah-Nya untuk dijaga dengan sebaik mungkin. Begitu jualah dengan akal, untuk kita memikir dan menilai tentang sesuatu perkara.

Berbalik hal tadi,. janganlah difikirkan sangat akan perkara & jangan terburu2 mengikut hawa nafsu, takut andai kita tidak mampu mengawalnya lantaran iblis laknatulllah akan sentiasa membisikkan sesuatu yang boleh merosakkan jiwa manusia itu sendiri ke arah kebinasaan..

Hidup biarlah bermatlamat,. Andai terasa kesyunyian buat lah sesuatu yang boleh menghiburkan seperti kata UMMIMQ di atas.. Andainya di kawasan itu terdapat rumah orang-orang tua @ rumah anak-anak yatim, anda boleh juga menziarahi & meluangkan masa bersama mereka.. mana tahu banyak yang boleh dipelajari dari sana.

Selain itu perbanyakkan solat sunat dan membaca Al-Quran untuk mendidik jiwa yang tenang. Berdoalah pada yang Maha Esa moga diberikan ketenangan dan perjalanan yang baik disepanjang menjalani kehidupan di dunia yang fana ini..


-----------------
..:Barangsiapa mengenali diri nescaya dia mengenali Tuhan Yang Maha Berkuasa:..


Bookmark and Share

    


  Member Information For AdieIskandar02Profil   Hantar PM kepada AdieIskandar02   Pergi ke AdieIskandar02's Website   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 15-11-09 11:45


Sibukkan diri...Kalau betul-betul ingin mencari teman biarlah fokusnya untuk membina masjid, bukan sekadar nak menghabiskan masa dan mengikut rakan sebaya..Kalau belum bersedia untuk komitmen, better stay away from coupling..


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 21-11-09 14:30


fitrah manusia, mempunyai nafsu...
cara kawal nafsu??? istighfar lah banyak-banyak..

Astaghfirullah hal 'Azimmmm
Astaghfirullah hal 'Azimmmm


-----------------
Setiap yang hidup pasti akan pergi.. Sentiasa lah bermuhasabah diri setiap hari


Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.100108 saat. Lajunya....