Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-06-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita seringkali melihat bagaimana jemaah-jemaah haji mengikuti kursus-kursus yang diadakan sebagai persiapan untuk menempuhi suasana haji yang sebenar, begitu juga dengan pelajar-pelajar yang akan menempuhi peperiksaan, dilatih dengan pelbagai tuisyen dan kelas tambahan untuk menempuhi peperiksaan, maka kehidupan akhirat dan peperiksaan di padang mahsyar lebih patut lagi diadakan kursus persediaan dan kelas tuisyennya yang tersendiri..Persediannya ialah iman serta amalan soleh dan kelas tuisyennya ialah majlis-majlis ilmu.
-- Tuan Guru Nik Aziz (Menteri Besar Kelantan)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 233
Ahli: 0
Jumlah: 233




  Yang Masuk Ke Sini
Rashdin: 1 hari, 17 jam, 53 minit yang lalu
khalifah: 7 hari yang lalu
hajime_kindaichi: 24 hari yang lalu


Kelab Ukhwah
Topik: FURTHER STUDY AFTER MARRIED


Carian Forum

Moderator: Prof_Muslim, Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelab Ukhwah
    »» FURTHER STUDY AFTER MARRIED

Please Mendaftar To Post


Oleh FURTHER STUDY AFTER MARRIED

hafieza25
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2009
Ahli No: 38215
Posting: 133
Dari: USJ

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-11-09 11:16


SALAM...

rasa macam nak continue study..tapi takut tak boleh survive study,kerja & juga rumah tangga...ini belum ada anak lagi...kawan-kawan ada tak xperience or opinion ke berkaitan benda ini...mana lah tahu boleh membantu ke...almaklum lah sekarang ini kerja mesti nak ada peningkatan kan... :welcome:


-----------------
Fieza


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafieza25Profil   Hantar PM kepada hafieza25   Quote dan BalasQuote

Saudagar_Senja
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.04.2007
Ahli No: 29585
Posting: 58
Dari: Malaysia

Pahang  


posticon Posting pada: 12-11-09 12:40


salam...
Ana rasa tak menjadi beban agaknya pada suami isteri kalau nak teruskan pengajian..yang penting minta lah restu pada si suami dahulu sebelum nak mulakan sesuatu..apa-apa keputusan isteri pun pada tangan si suami kan ..jangan jadikan menuntut ilmu ni sebagai suatu beban..setiap yang sukar itu pasti ada jalan..insyaAllah..yang penting suami kena faham tentang komitmen isteri sebagai pelajar..ana rasa student yang dah kawin lagi mudah nak belajar! sebab mindset pun dah makin matured,senang nak fokus study..ni pengalaman dr sahabat-sahabat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Saudagar_SenjaProfil   Hantar PM kepada Saudagar_Senja   Quote dan BalasQuote

Alisha_Mardhiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.09.2009
Ahli No: 37512
Posting: 76
Dari: Terengganu-KL-Selangor

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-11-09 13:13


Pada 12-11-09 12:40 , Saudagar_Senja posting:

!!! QUOTE !!!

salam...
Ana rasa tak menjadi beban agaknya pada suami isteri kalau nak teruskan pengajian..yang penting minta lah restu pada si suami dahulu sebelum nak mulakan sesuatu..apa-apa keputusan isteri pun pada tangan si suami kan ..jangan jadikan menuntut ilmu ni sebagai suatu beban..setiap yang sukar itu pasti ada jalan..insyaAllah..yang penting suami kena faham tentang komitmen isteri sebagai pelajar..ana rasa student yang dah kawin lagi mudah nak belajar! sebab mindset pun dah makin matured,senang nak fokus study..ni pengalaman dr sahabat-sahabat...

setuju dengan saudagar senja...
yang penting, suami kena restu...
sambung belajar ni biarlah dalam bidang yang kita minat betul-betul...
takut nanti, tersangkut di pertengahan...
belum ada anak lagi kan...
jadi, lagi senanglah nak teruskan...


-----------------
http://semua-barangmurah.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For Alisha_MardhiyahProfil   Hantar PM kepada Alisha_Mardhiyah   Pergi ke Alisha_Mardhiyah's Website   Quote dan BalasQuote

hafieza25
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2009
Ahli No: 38215
Posting: 133
Dari: USJ

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-11-09 13:20


thank you di atas kata-kata semangat anda semua..appreciate sangat...
bukan apa takut xley catch up&rumah tga tak terurus saja...InsyaAllah
nasihat u'll akan sigunakan..tow chei...


-----------------
Fieza


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafieza25Profil   Hantar PM kepada hafieza25   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-11-09 08:39


Pada 12-11-09 11:16 , hafieza25 posting:

!!! QUOTE !!!

SALAM...

rasa macam nak continue study..tapi takut tak boleh survive study,kerja & juga rumah tangga...ini belum ada anak lagi...kawan-kawan ada tak xperience or opinion ke berkaitan benda ini...mana lah tahu boleh membantu ke...almaklum lah sekarang ini kerja mesti nak ada peningkatan kan... :welcome:



bab-bab ni kena tanya ustazah yang ambil jqaf esp yang dah kahwin..
tanya lah exp mereka sebab ustazah2 ni kena mengajar, cuti kena kursus dan dalam masa yang sama jadi isteri....besar tanggungjawab dan beban tu.....

teman dok kawin lagi so tak berani nak cerita lebeh2....


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.113983 saat. Lajunya....