Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 14-04-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Akan sentiasa ada yang memperbodohkan selagi masih ada yang rela diperbodohkan
-- Kang Razzi Armansur

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 46
Ahli: 0
Jumlah: 46




  Yang Masuk Ke Sini
Kang: 8 hari yang lalu
lidah-penghunus: 10 hari yang lalu
muslimin23: 18 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: ...aku dicari 'CT Khadijah'...


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» ...aku dicari 'CT Khadijah'...

Please Mendaftar To Post


Oleh ...aku dicari 'CT Khadijah'...

alornk
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31510
Posting: 133
Dari: atas bukit bawah angin

madagascar  


posticon Posting pada: 08-11-09 16:51


salam..

saya ada satu benda nak share..ikutkan segan nak cerita..tapi tak apalah..mungkin ada yang pernah sama pengalaman boleh juga saya dapat solusinye..

saya ada raaaaaaaaaaaaaaaaamai kawan..dan kebetulan dr kalngan muslimat pun ada jugak yang saya bkawan semasa zaman belajar...kini da kerja, memasing bawa hal memasing even kadang kala ada juga hubungi dan saling ziarah ziarahi masa raya...

makin hari minggu bulan dan tahun, satu-satu kad wangi dilayangkan..hmm..tau saja kan...sampai malas nak layan..lelama kawan-kawan pun da tak ramai pasal da ada komitmen peribadi yang lain...nak gather sama-sama pun susah..

suatu hari...ada seorang mmber in4m saya..katanya seorang ct khadijah bertanyakan tentang saya..erm...nak kata terkejut..tak jugak..sebab memang da lama kenal dan dalam ramai-ramai kawan dia lah salah seorang yang sampai kini kami saling bertanya khabar, hanya sebagai kawan biasa-biasa...tak pulak selama ni terpikir sampai nak menjalin sumthing related dengannya..namun sampai kini saya bertwaquf dulu...selain sebab banyaknye kerje2 lain yang saya seringkali pening kapala..

saya juga sedang menuggu sumone yang juga dr kalangan kawan-kawan biasa, d mana dia ni pula berada jaaaaauh dr sini, kata org merentas laut cina selatan! dan saya tak pernah juga declare kat dia saya tunggu dia walaupun dia selalu bagi hint sebelum dia pergi jauh atas sebab tugas kerja..tapi sekarang tak tau lah bagaimana, sebab sampai kini kami masih bertanya khabar sebagai kawan biasa..salah satu sebab saya tak dapat nak terus trang dengan yang dia ni sebab takut akan baaaanya halangan nanti..salah satunya mengenai tempat bertugas, anda tentu faham kan, bukan senang nak minatk2 tukar tempat ni..

hmm...ikutkan hati malas saja nak fikir..biarlah masa yang tentukan..pening...memang tak ada tekanan sebab suka hati saya lah nak bkeputusan apa..tapi saya bimbang hati-hati org kena jugak dijaga..

erm...ada sesiapa yang pernah bpengalaman sebegini sama? sama ada anda di pihak adam mahupun hawa..situasinye lebih kurang sama...apa yang perlu saya buat? buat do no? beri keputusan pada 'ct khadijah' tu? atau terus tunggu yang berada d jauh tu? atau...??
:roll:


-----------------
...uSaHa TaNGGa KeJaYaaN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For alornkProfil   Hantar PM kepada alornk   Quote dan BalasQuote

serban_biru
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.10.2005
Ahli No: 19837
Posting: 28
Dari: kedah

italy  


posticon Posting pada: 09-11-09 20:32


di sana menanti di sini menunggu....macam lagu ukays pulak..hehehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For serban_biruProfil   Hantar PM kepada serban_biru   Quote dan BalasQuote

wildan85
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2009
Ahli No: 37649
Posting: 493
Dari: selangor

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 10-11-09 02:31


salam..
coba cara ini..

coba kosongkan hati anda dari berharap..dan..coba lakukan tahajut selama 40 malam berturut2 dengan berharap petunjuk dan rahmat ALLAH...kalau boleh lebih dari tu tak ada salahnya dan lagi bagus..

kemudian, mohonlah pada ALLAH jika anda memang ingin memiliki hambaNYA itu...jika terbaik, mohon mudahkan...insyaallah..pasti ada jalan...untuk menyatukan tempat dan hati itu hal yang sangat mudah bagi ALLAH...Ibrahim dan Hajar juga dulu bersama..kemudian ALLAH pisahkn..dan dengan rahmatNYA pula mereka di satukn..kedua-duanya juga dalam tugas dari san MAHA KUASA...

hidup ni kan tugas...semangat ye...awak pasti dapat yang terbaik...


-----------------
Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang


Bookmark and Share

    


  Member Information For wildan85Profil   Hantar PM kepada wildan85   Pergi ke wildan85's Website   Quote dan BalasQuote

damainya_hati
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.08.2005
Ahli No: 18209
Posting: 39
Dari: Johor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-11-09 16:24


juga sedang menantikan seorang insan jauh di mata. lain bangsa, lain budaya dan cara. yang menyatukan hanya iman dan taqwa..bisakah damai nanti di alam rumah tangga??


-----------------
http://www.dapatwang.com/?id=easyklik
http://www.dapatwang.com/?id=easyklik
Bookmark and Share

    


  Member Information For damainya_hatiProfil   Hantar PM kepada damainya_hati   Pergi ke damainya_hati's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.089217 saat. Lajunya....