Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-05-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kalau hanya memikirkan "Apa kata orang..." bila pula masa nak mengenengahkan, "Apa kata saya..."

-- Hanan

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 52
Ahli: 0
Jumlah: 52




  Yang Masuk Ke Sini
nasiruddin: 27 hari yang lalu
Kang: 46 hari yang lalu
lidah-penghunus: 48 hari yang lalu
muslimin23: 57 hari yang lalu


Rawatan Tradisional
Topik: radix bekam


Carian Forum

Moderator: Administrator, Meow
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Rawatan Tradisional
    »» radix bekam

Please Mendaftar To Post


Oleh radix bekam

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 07-11-09 23:54


salam kawan-kawan..
saya nak tanya sesiapa yang pernah cuba berbekam kat radix?
ok tak?
sebab mak kawan saya nak cuba berbekam,dia sekarang stroke
ada sebarang pandangan amat dihargai


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-11-09 00:03


radix berkam tu apa?
elok ye?
apa beza berkam biasa dengan radix berkam?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

si-tanah
Warga Rasmi
Menyertai: 02.11.2009
Ahli No: 38022
Posting: 14
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-11-09 11:02


Pada 16-11-09 00:03 , ziyah posting:

!!! QUOTE !!!

radix berkam tu apa?
elok ye?
apa beza berkam biasa dengan radix berkam?


salaam, yang saya faham radix bekam ni dibuat oleh ahli HPA yang dah dilatih. ada kemungkinan kaedah bekam nya sama dengan bekam biasa. mungkin kalau ada ahli HPA di sini boleh jelaskan lagi. untuk yang belum tau, bekam adalah sunnah Nabi s.a.w. bekam tu proses rawatan untuk keluarkan darah kotor yang mengganggu aliran darah dalam tubuh dengan dilukakan sikit kulit dan disedut tempat tu (tak sakit pun). wallaahuaa'lam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For si-tanahProfil   Hantar PM kepada si-tanah   Quote dan BalasQuote

si-tanah
Warga Rasmi
Menyertai: 02.11.2009
Ahli No: 38022
Posting: 14
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-11-09 11:13


Pada 07-11-09 23:54 , aieyda posting:

!!! QUOTE !!!

salam kawan-kawan..
saya nak tanya sesiapa yang pernah cuba berbekam kat radix?
ok tak?
sebab mak kawan saya nak cuba berbekam,dia sekarang stroke
ada sebarang pandangan amat dihargai



salaam, memang bekam baik untuk penyakit yang punca dari aliran darah terganggu. bagi pesakit stroke, bekam dengan perasaan tenang dan tidak gementar supaya degup jantung tidak laju. boleh tanya mereka yang pakar untuk lebih jelas. wallaahuaa'lam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For si-tanahProfil   Hantar PM kepada si-tanah   Quote dan BalasQuote

si-tanah
Warga Rasmi
Menyertai: 02.11.2009
Ahli No: 38022
Posting: 14
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-11-09 11:31


salaam, rasanya dah ada thread untuk bekam ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For si-tanahProfil   Hantar PM kepada si-tanah   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 16-11-09 23:14


Pada 16-11-09 00:03 , ziyah posting:

!!! QUOTE !!!

radix berkam tu apa?
elok ye?
apa beza berkam biasa dengan radix berkam?


maaf sebab silap tambah kat berbekam tu..
eheheee...


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 16-11-09 23:17


Pada 16-11-09 11:31 , si-tanah posting:

!!! QUOTE !!!

salaam, rasanya dah ada thread untuk bekam ni.


memang dah ada thread untuk bekam ni tapi yang saya tengok bekam tu bekam yang biasa saja..
saya buka thread ni untuk tanya mengenai bekam yang dibuat di stokis bekam


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 16-11-09 23:17


Pada 16-11-09 11:13 , si-tanah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-09 23:54 , aieyda posting:

!!! QUOTE !!!

salam kawan-kawan..
saya nak tanya sesiapa yang pernah cuba berbekam kat radix?
ok tak?
sebab mak kawan saya nak cuba berbekam,dia sekarang stroke
ada sebarang pandangan amat dihargai



salaam, memang bekam baik untuk penyakit yang punca dari aliran darah terganggu. bagi pesakit stroke, bekam dengan perasaan tenang dan tidak gementar supaya degup jantung tidak laju. boleh tanya mereka yang pakar untuk lebih jelas. wallaahuaa'lam.


terima kasih atas respon yang diberikan..


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

si-tanah
Warga Rasmi
Menyertai: 02.11.2009
Ahli No: 38022
Posting: 14
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-11-09 16:20


Pada 16-11-09 23:17 , aieyda posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-11-09 11:31 , si-tanah posting:

!!! QUOTE !!!

salaam, rasanya dah ada thread untuk bekam ni.


memang dah ada thread untuk bekam ni tapi yang saya tengok bekam tu bekam yang biasa saja..
saya buka thread ni untuk tanya mengenai bekam yang dibuat di stokis bekam



salaam, kalau stokis bekam ada kaedah bekam lain daripada bekam yang biasa, saya pun nak juga tahu. mungkin ahli hpa boleh bantu jelaskan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For si-tanahProfil   Hantar PM kepada si-tanah   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 19-11-09 12:40


effect tak kesihatan kalau selalu berbekam???
takut-takut ada kesan sampingan ke???

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 19-11-09 23:50


Pada 19-11-09 12:40 , ziyah posting:

!!! QUOTE !!!

effect tak kesihatan kalau selalu berbekam???
takut-takut ada kesan sampingan ke???


side effect berbekam tak dengar lagi lah..
lagipun berbekam ni kan sunnah rasullullah...


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-11-09 10:18


untuk hal ni,,prof muslim pakar dalam bidang berkaitan,,malah dia seorang herbalis...boleh pm dia kalau nak berminat lebih lanjut,,sebab dia antara ahli dalam bidang perawatan jawi yang di amalkan oleh herbalis HPA..



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-11-09 10:20


Pada 19-11-09 12:40 , ziyah posting:

!!! QUOTE !!!

effect tak kesihatan kalau selalu berbekam???
takut-takut ada kesan sampingan ke???



kau elok pergi bokam ziyah,,hilang kan stess..



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 21-11-09 00:14


Pada 20-11-09 10:18 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!

untuk hal ni,,prof muslim pakar dalam bidang berkaitan,,malah dia seorang herbalis...boleh pm dia kalau nak berminat lebih lanjut,,sebab dia antara ahli dalam bidang perawatan jawi yang di amalkan oleh herbalis HPA..



terima kasih atas info..
tapi saya tengok prof jarang online atau saya yang tak perasan dia online..


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-11-09 00:47


prof ada tapi dia tak ada tapi dia ada


-----------------
Wahai orang2 beriman, berselawatlah ke atas nabi muhammad....
Arahan hanya kepada orang yang beriman


Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-11-09 01:50


memang stress pun...
sakit tak berbekam... melibatkan darah ini yang menakutkan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-11-09 10:26


itu lah deh... den kalau boleh berbekam boleh sodut penyakit dengan stress...
da lama buat da... mak tak bagi... simpan lah sakit-sakit dulu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.097976 saat. Lajunya....