Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 14-06-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"A leader is a dealer in hope"
-- Napoleon Bonaparte

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 47
Ahli: 0
Jumlah: 47




  Yang Masuk Ke Sini
hajime_kindaichi: 17 jam, 42 minit yang lalu
isa777_musa: 22 jam, 24 minit yang lalu
zam_rizal: 10 hari yang lalu
wanja: 20 hari yang lalu
MTMKi: 27 hari yang lalu
Kang: 28 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: KEBIMBANGAN YANG SERIUS.......


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» KEBIMBANGAN YANG SERIUS.......

Please Mendaftar To Post


Oleh KEBIMBANGAN YANG SERIUS.......

ipun
Warga Rasmi
Menyertai: 28.10.2009
Ahli No: 37897
Posting: 13

blank   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 14:36


Bimbang akan AKIDAH anak-anak.realiti kehidupan berbagai dugaan yang hebat2 menanti mereka.gejala kemurtadtan.gejala keruntuhan akhlak.dan banyak lagi..perhatikan apa yang anak anda lakukan sekarang???

Bookmark and Share

    


  Member Information For ipunProfil   Hantar PM kepada ipun   Quote dan BalasQuote

wildan85
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2009
Ahli No: 37649
Posting: 493
Dari: selangor

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 14:40


salam..
dari dulu itu yang terfikirkan...mencari lingkungan yang mendidik anak..atau membuat sendiri lingkungan itu...dilingkungan yang macam mana anak nak ditempatkan...

anak tengah buat apa ye...hhmm...yang pasti ayahnya tengah rindu...


-----------------
Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang


Bookmark and Share

    


  Member Information For wildan85Profil   Hantar PM kepada wildan85   Pergi ke wildan85's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 20:19


... ke mana pergi di dalam ketakutan..di mana berada di dalam kebimbangan...hati sentiasa tidak tenang dan senang..kebahagiaan sudah lama hilang dan gersang...


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-11-09 07:58


memang... melihat permesongan akidah dari golongan-golongan dalam keadaan kejatuhan akhlak remaja.... parah.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

adekuwan83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31792
Posting: 189
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 07-11-09 08:16


kebimbangan ni kita boleh lihat di depan mata kita sendiri, tak perlu pergi jauh. Orang di sekeliling kita, apa-apa pun yang berlaku , paling utamanya mesti merujuk semula akan amalan ibadah kita sehari2.

lani, solat adalah perkara pokok. bila perkara begini tidak dijaga, maka payahlah untuk kita memperbetulkan yang lain. usahalah sekuat mana pun.. Kalau hal yang sepenting ni tak dijaga, tak kemana juga

Bookmark and Share

    


  Member Information For adekuwan83Profil   Hantar PM kepada adekuwan83   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-11-09 08:29


solat adalah perkara pokok...
BETUL-BETUL...
dari solat mencegah kemungkaran dan kejahatan....
perkara utama dalam diri seseorang, baru lah kepada aspek-aspek yang rumit..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 07-11-09 18:47


Kalau dilihat pada beberapa kes..mereka ni dimurtadkan kerana dorongan kesempitan hidup..Lalu agen-agen tertentu datang mendekati mereka menawarkan bantuan dengan syarat bertukar pegangan..


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.104478 saat. Lajunya....