Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-06-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Manusia akan mati sekali sahaja, tetapi orang yang berhutang akan mati berkali-kali
-- Peribahasa India

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 178
Ahli: 0
Jumlah: 178




  Yang Masuk Ke Sini
khalifah: 1 hari, 12 minit yang lalu
hajime_kindaichi: 18 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: ROKOK : SEMUA PM MALAYSIA BODOH DAN BANGANG!


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» ROKOK : SEMUA PM MALAYSIA BODOH DAN BANGANG!

Please Mendaftar To Post


Oleh ROKOK : SEMUA PM MALAYSIA BODOH DAN BANGANG!

sahabat_jr
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.06.2005
Ahli No: 16855
Posting: 40
Dari: Kg. Bandar DiRaja

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-10-09 18:37


ROKOK.....
JANGAN TAK TAHU: KANADA TELAH MEMULAKAN PENDEDAHAN BAHAYA MEROKOK BERGRAFIK SEJAK TAHUN 2001 LAGI. CUMA KITA SAHAJA BARU MEMULAKANNYA KERANA SEMEMANGNYA KITA MEMENTINGKAN $$$$$$

/

/

/

Kalau nak diikutkan, Kerajaan Malaysia telah menghabiskan berjuta-juta ringgit untuk kempen anti merkok dalam pelbagai bentuk media. Pendapat peribadi saya, dari perdana Menteri Malaysia yang pertama hingga sekarang semuanya BODOH dan BANGANG.

Kenapa saya mengatakan mereka ini Bodoh dan Bangang? Teruskan membaca.

HARAMKAN ROKOK :
1. Malaysia hilang pendapatan cukai rokok!
2. Kilang rokok & pengusaha rokok akan gulung tikar. Mudah. Tukarkan perniagaan mereka kepada biotek. Malaysia kekurangan pengusaha industri ini.

Jika diharamkan penanaman tembakau di Malaysia, pengusaha tanaman tembakau akan mengalami kerugian dan hilang punca pendapatan!
Kita mengimport pelbagai jenis sayuran dari Thailand dan China. Mengapa tidak digantikan sahaja dengan tembakau-tembakau itu dengan sayuran.

Maka sebab inilah saya mengatakan mereka semua BODOH dan BANGANG.

Dulu Pak Lah sibuk dok kata "Pertanian Adalah Perniagaan". Mana?
lah ni Najib sok sibuk kempen 1Malaysia. Kempen jangan merok1 Malaysia, untung 1 orang!


-----------------

KELAB BELIA MERDEKA : http://www.anakmorib.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_jrProfil   Hantar PM kepada sahabat_jr   Pergi ke sahabat_jr's Website   Quote dan BalasQuote

assakinah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12662
Posting: 53
Dari: universiti malaya kl

Perak  


posticon Posting pada: 10-10-09 19:44


jangan kata pm yang bodoh dan bangang..
orang yang merokok yang BODOH DAN BANGANG..
TAK sayang DIRI SENDIRI DAN org LAIN..
kalau mereka-mereka ni sedar..
tak payah lah negara habiskan duit buat kempen..

huhu


-----------------
berbuatlah kebajikan selagi nyawa masih di jasad...


Bookmark and Share

    


  Member Information For assakinahProfil   Hantar PM kepada assakinah   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 10-10-09 21:27


Pada 10-10-09 19:44 , assakinah posting:

!!! QUOTE !!!

jangan kata pm yang bodoh dan bangang..
orang yang merokok yang BODOH DAN BANGANG..
TAK sayang DIRI SENDIRI DAN org LAIN..
kalau mereka-mereka ni sedar..
tak payah lah negara habiskan duit buat kempen..

huhu



betul3 .. org hisap tu yang b......dengan.... kalau betul-betul kjan nak hapuskn org isap rokok, cuba turun kan harga siling rokok seminimun yang mungkin . jual lah sekotak 20's tu rm 1... mesti ladang2 tembakau tutup, org nak seludup pun malas dah, rugi saja... ada berani ke buat macam tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-10-09 22:03


baik isap jari dr rokok...tapi ganah sangat tajuk ente ni...marah pakjib ni


-----------------
"kullu amm waentum bikhair".

Allah didahulukan Nabi Muhammad menjadi ikutan..


Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

api
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.10.2009
Ahli No: 37576
Posting: 48
Dari: Bandaraya ISLAM

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-10-09 09:28


Salam.
ana dulu pernah isap rokok. tapi sekarang dah dah berhenti.
memang lah rasa macho bila isap tu (terutama sekali bila depan orang ramaI), tapi effect dia memang banyak.


-----------------
membangun bersama ISLAM


Bookmark and Share

    


  Member Information For apiProfil   Hantar PM kepada api   Quote dan BalasQuote

sahabat_jr
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.06.2005
Ahli No: 16855
Posting: 40
Dari: Kg. Bandar DiRaja

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-10-09 11:47


Pada 10-10-09 21:27 , izdham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-10-09 19:44 , assakinah posting:

!!! QUOTE !!!

jangan kata pm yang bodoh dan bangang..
orang yang merokok yang BODOH DAN BANGANG..
TAK sayang DIRI SENDIRI DAN org LAIN..
kalau mereka-mereka ni sedar..
tak payah lah negara habiskan duit buat kempen..

huhu



betul3 .. org hisap tu yang b......dengan.... kalau betul-betul kjan nak hapuskn org isap rokok, cuba turun kan harga siling rokok seminimun yang mungkin . jual lah sekotak 20's tu rm 1... mesti ladang2 tembakau tutup, org nak seludup pun malas dah, rugi saja... ada berani ke buat macam tu


betul. saya setuju 100%

1 pemimpin tidak mungkin dapat mengubah sikap jutaan rakyat malaysia. Tetapi atas kebijaksaan pemimpin, satu dunia boleh diubah... nak buat macaman lagi? di Kalangan menteri pun ada yang menghisap rokok.-Bodoh!

Setelah jutaan ringgit habis dibelanjakan untuk kempen ini. Mengapa tidak diharamkan terus rokok di Malaysia. Kenapa perlu dirisaukan tentang kehilangan untung dari cukai rokok? mengapa perlu dirisaukan pengusaha dan petani tembakau? Jika kerajaan melakukan sepertimana yang saya cadangkan diatas, Bukan saja dapat membekalkan sayuran untuk tempatan, mungkin kita boleh menjadi antara pengeksport sayuran asia....

jika ada kalangan ahli ukhwah yang ingin mengajukan tulisan ini ke pihak kerajaan, tafadhal.... (silakan!)

Tidak ada perkataan yang sesuai selain BODOH dan BANGANG untuk menggambar mengenai akal pemimpin kita mengenai rokok.


-----------------

KELAB BELIA MERDEKA : http://www.anakmorib.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_jrProfil   Hantar PM kepada sahabat_jr   Pergi ke sahabat_jr's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-10-09 14:18


Nampaknya iklan tentang bahaya rokok pun masih lagi tak mampu nak beri kesedaran pada perokok.. Apatah lagi perokok tegar.

Don't break my heart



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-10-09 15:22


emo lah sahabat kita ni.. tak guna menyalahkan orang yang tertentu jika orang lain yang melakukannya.. cermin diri hiasi peribadi k

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

wildan85
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2009
Ahli No: 37649
Posting: 493
Dari: selangor

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 12-10-09 15:44


sahabat-sahabat yang perokok pernah berkata..
"sebetolnya kami ni nak banteras rokok..tapi kalau kami bakar kilang rokok..atau kami hancurkan kebun2 tembakau, mesti ramai orang yang hilang pekerjaan...ramai yang rugi..sebab tu lah kami pilih cara ni..kami bakar rokok satu demi satu...semoga perjuangan untuk memusnahkan rokok berjaya dengan cara ni..dengan geramnya kami bakar rokok tu satu apa satu..."

Bookmark and Share

    


  Member Information For wildan85Profil   Hantar PM kepada wildan85   Pergi ke wildan85's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3086
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 12-10-09 21:08


hmmm...........perokok tu semestinya B...... sebab mereka merokok..so sebab tu lah mereka merokok...seumpama yang meluluskan jualan rokok tak bersalah..yang menjual rokok tak bersalah...macam tu ke??



Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 11:45


.. penghisap rokok macam aku ni membaca saja lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 11:51


Pada 13-10-09 11:45 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. penghisap rokok macam aku ni membaca saja lah..


kasihan ks..

mentang2lah tak merokok,
habis dikondemnye orang yang merokok..
bangang lah.. bodoh lah.. memacam..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 12:47


.. masing-masing ada cara mereka untuk menunjukkan ketidakpuasan hati mereka cik leha.. memang rokok memudaratkan.. itu memang hakikat.. jadi perokok macam aku ni baca saja lah.. hehe.. rokok pun dah naik 30 sen.. lepas belanjawan ni "confirm" naik lagi.. adoiii..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 12:49


Pada 13-10-09 12:47 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. masing-masing ada cara mereka untuk menunjukkan ketidakpuasan hati mereka cik leha.. memang rokok memudaratkan.. itu memang hakikat.. jadi perokok macam aku ni baca saja lah.. hehe.. rokok pun dah naik 30 sen.. lepas belanjawan ni "confirm" naik lagi.. adoiii..



lepas ni hisap curut tak pun pipe saja lah kakisamun :lucu: :lucu: :lucu: :lucu:


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 13:57


:)

Kalau semua PM b.. dan b..., maka lantik lah pada mereka yang layak. Jangan nak hentam ikut sedap hati saja.

perokok tegar, sememangnya tegar nak berhenti. Bagaikan merebut hidayah dari Allah, adakala orang mudah berhenti dan tak pandang lagi pada rokok.

Ada jugak walau disogok dengan pelbagai kempen, gambar kematian tapi masih tak dapat nak lari dr rokok.

Apa nak buat.. hidayah tak sampai. :)


-----------------

::KASIH SAYANG KUNCI KEAMANAN SEJAGAT::


Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 14:02


.. aku balut saja saudaraku rashdin.. jimat apa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 14:20


Pada 13-10-09 14:02 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. aku balut saja saudaraku rashdin.. jimat apa..



balut tak best ks..kita bagi saja pam ezos moto kau,,memang tak ada adap..



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 14:41


Pada 13-10-09 11:45 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. penghisap rokok macam aku ni membaca saja lah..


hurm.....sabar lah ks..mereka yang cakap kau bodoh dan bangang...macam seorang yang mulia sangat martabatnya,..aku tetap bersama kau ks...slow2 lah berhenti,,

orang nak berhenti merokok,,memang teringin nak berhenti,org yang nak berhenti,,kita sebagai rakan,,or org terdekat,,kan bagi sokongan,,bukan kita kutuk-kutuk mereka.nak bedakwah,,tapi tak pandai berdakwah,anda sedap mulut saja cakap bodoh lah,,bangang lah,,dengan pm pun di bodoh dan bangang eh,,,tajuk posting tak sesuai,,..



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

wildan85
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2009
Ahli No: 37649
Posting: 493
Dari: selangor

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 14:49


beberapa waktu yang lalu saya membaca kertas2 yang dilekatkan di papan kenyataan dan dinding surau..

fatwa ulama yang mengharamkan rokok...

saya hanya mampu tertawa geli membacanya...
mungkin akan ada pulak fatwa tentang rokok dari ustaz2 yang merokok bahwa merokok itu wajib...

seorang perokok pasti setuju kalau saya katakan merokok itu wajib...kan..?


-----------------
Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang


Bookmark and Share

    


  Member Information For wildan85Profil   Hantar PM kepada wildan85   Pergi ke wildan85's Website   Quote dan BalasQuote

solehen
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.08.2006
Ahli No: 25686
Posting: 90
Dari: sentul

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 13-10-09 15:30


sallam ukhwah..
bersemangat betul saudara kita ni yang buka cerita ni...
kita berdoa dan berusaha benteras rokok ni..mungkin lepas ni kita boleh pilih pemimpin lain ..supaya rokok diharamkan terus di negara kita ni...yang merokok tu..cuba lah sedaya upaya untuk berhnti...:)


-----------------
For Things to Change, I mUst Change First.
There is no FAILURE, Only Wrong Result,
So I Change My STRATEGY.


Bookmark and Share

    


  Member Information For solehenProfil   Hantar PM kepada solehen   Pergi ke solehen's Website   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 650
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 15:55


memang payah nak berhenti hisap rokok ni..
buat sahabat-sahabat yang merokok tu..kena lah fikir panjang..

buat yang dah @ nak berumah tangga,fikir-fikirkanlah org tersayang..takkan nak bagi dia sedut asap beracun tu..anak-anak lagi..tak sayang ke??
Buat penghisap rokok tegar,kemungkinan akan memberi kesan kepada kesuburan anda..Susah nak dapat zuriat nanti..Jangan lah nak mengelabah pulak.Tu semua kesan dari rokok yang anda hisap..

Buat semua penghisap rokok,dari bakar duit,baik bagi kat mak ayah duit tu,sedekah kat masjid ke..

kalau tak boleh faham juga..Lu fikir lah sendiri..


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 15:58


Pada 13-10-09 15:55 , marul posting:

!!! QUOTE !!!

memang payah nak berhenti hisap rokok ni..
buat sahabat-sahabat yang merokok tu..kena lah fikir panjang..

buat yang dah @ nak berumah tangga,fikir-fikirkanlah org tersayang..takkan nak bagi dia sedut asap beracun tu..anak-anak lagi..tak sayang ke??
Buat penghisap rokok tegar,kemungkinan akan memberi kesan kepada kesuburan anda..Susah nak dapat zuriat nanti..Jangan lah nak mengelabah pulak.Tu semua kesan dari rokok yang anda hisap..

Buat semua penghisap rokok,dari bakar duit,baik bagi kat mak ayah duit tu,sedekah kat masjid ke..

kalau tak boleh faham juga..Lu fikir lah sendiri..



tapi rul,,atok den,,den ponah tanyo lah..atok tak ghisau penyakit koh?kau tau atok den jawab apo?atok isap rokok dr zaman jopun,,,ok yo...

kalau tengok kesuburan eh...10org juga lah produktivi eh,,,
den garu kepalo jo lah..
:berfikir:
weh,,tak on ym? :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 650
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 16:06


malas nak on ym

ooo waghih,orang tuo2 dulu,isap tembakau jo..manalah campur bahan2 beracun macam rokok zaman sekarang..Mungkin tembakau asli yang dibakar tu hanya asap semata.tak tahulah kalau tembakau ni bila dibakar,asapnya tu berkhasiat..
:berfikir:

Rokok zaman sekarang ni boleh membunuh.Banyak racun untuk menambah sedap dan ketagih si perokok.Rokok zaman dulu betul-betul tembakau & daun..Sebab tu org dulu-dulu manalah yang mati sebab rokok.
Raso2 den lah..


:-D sekali-kala cakap nogori..


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

wildan85
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2009
Ahli No: 37649
Posting: 493
Dari: selangor

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 16:10


Pada 13-10-09 16:06 , marul posting:

!!! QUOTE !!!

malas nak on ym

ooo waghih,orang tuo2 dulu,isap tembakau jo..manalah campur bahan2 beracun macam rokok zaman sekarang..Mungkin tembakau asli yang dibakar tu hanya asap semata.tak tahulah kalau tembakau ni bila dibakar,asapnya tu berkhasiat..
:berfikir:

Rokok zaman sekarang ni boleh membunuh.Banyak racun untuk menambah sedap dan ketagih si perokok.Rokok zaman dulu betul-betul tembakau & daun..Sebab tu org dulu-dulu manalah yang mati sebab rokok.
Raso2 den lah..


:-D sekali-kala cakap nogori..

he..he...tembakau tu yang belum dibakar pun dah beracun..

kalau macam tu lah marul..mudah-mudahan esok2 ada fatwa yang mengatakan rokok dah halal dah..sebab made in malaysia...or indonesia...yang kalau nak hisap gulung sendiri..


-----------------
Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang


Bookmark and Share

    


  Member Information For wildan85Profil   Hantar PM kepada wildan85   Pergi ke wildan85's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 16:18


Pada 13-10-09 16:06 , marul posting:

!!! QUOTE !!!

malas nak on ym

ooo waghih,orang tuo2 dulu,isap tembakau jo..manalah campur bahan2 beracun macam rokok zaman sekarang..Mungkin tembakau asli yang dibakar tu hanya asap semata.tak tahulah kalau tembakau ni bila dibakar,asapnya tu berkhasiat..
:berfikir:

Rokok zaman sekarang ni boleh membunuh.Banyak racun untuk menambah sedap dan ketagih si perokok.Rokok zaman dulu betul-betul tembakau & daun..Sebab tu org dulu-dulu manalah yang mati sebab rokok.
Raso2 den lah..


:-D sekali-kala cakap nogori..



yo agak eh,,,tak apa lah..tu lah,,tak do alternatif lain koh ha?rokok berherba koh,, :berfikir:

tak do penamo eh doh tembakau tu asap jo semato-mato..kalau asap jo,,baik pakai sabut,,asap juga kan,,wakakak :lucu: :lucu:

tu lah,,nak ikut caro orang dulu,,,memang tak dapek doh.,.nak racik lah congkih eh,,nak gulung lah,,lambek waghih,,,,nanti den posan kek kawan kau tu,,suruh dio bonti yo..

weh mulya aka usop.,..bukan sobab made in mano jo rokok tu diharamkan..,sobab penyakit,,ekau tau tak penyakit?

sapo nak salahkan?salah gov?salahkan penjual?salahkan perokok?salahkan nafsu mereka yang terlibat..



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 650
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 16:19


Pada 13-10-09 16:10 , wildan85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-10-09 16:06 , marul posting:

!!! QUOTE !!!

malas nak on ym

ooo waghih,orang tuo2 dulu,isap tembakau jo..manalah campur bahan2 beracun macam rokok zaman sekarang..Mungkin tembakau asli yang dibakar tu hanya asap semata.tak tahulah kalau tembakau ni bila dibakar,asapnya tu berkhasiat..
:berfikir:

Rokok zaman sekarang ni boleh membunuh.Banyak racun untuk menambah sedap dan ketagih si perokok.Rokok zaman dulu betul-betul tembakau & daun..Sebab tu org dulu-dulu manalah yang mati sebab rokok.
Raso2 den lah..


:-D sekali-kala cakap nogori..

he..he...tembakau tu yang belum dibakar pun dah beracun..

kalau macam tu lah marul..mudah-mudahan esok2 ada fatwa yang mengatakan rokok dah halal dah..sebab made in malaysia...or indonesia...yang kalau nak hisap gulung sendiri..



wah,pemahaman anda tentang penulisan ana betul-betul kacau [email protected] katakan berkenaan dengan tembakau yang diproses sendiri oleh org zaman dahulu.Tidak ada kena mengena dengan rokok yang dibuat seperti sekarang wahai cik wildan.

Mungkin enta tak faham bagaimana jatuhnya fatwa merokok itu haram..Kena lah semak semula.


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

kumpulansenyum
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24414
Posting: 305
Dari: UKM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 16:31


best sangat ke rokok tu???
apa rasanya????
tapi,den tak pernah teringin nak cuba...
xbernafsu saja...hihihihihi


-----------------
Jom masuk syurga...


Bookmark and Share

    


  Member Information For kumpulansenyumProfil   Hantar PM kepada kumpulansenyum   Quote dan BalasQuote

wildan85
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2009
Ahli No: 37649
Posting: 493
Dari: selangor

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 16:37


he..he..zaman sekarang ni pun masih ada orang-orang yang suka mengisap tembakau dengan cara zaman dulu...daun tembakau tu di potong2 sendiri..jemur sendiri...gulung sendiri dengan upih...

macam mana...boleh tak..?


-----------------
Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang


Bookmark and Share

    


  Member Information For wildan85Profil   Hantar PM kepada wildan85   Pergi ke wildan85's Website   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 650
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 16:43


Pada 13-10-09 16:18 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-10-09 16:06 , marul posting:

!!! QUOTE !!!

malas nak on ym



yo agak eh,,,tak apa lah..tu lah,,tak do alternatif lain koh ha?rokok berherba koh,, :berfikir:

tak do penamo eh doh tembakau tu asap jo semato-mato..kalau asap jo,,baik pakai sabut,,asap juga kan,,wakakak :lucu: :lucu:

tu lah,,nak ikut caro orang dulu,,,memang tak dapek doh.,.nak racik lah congkih eh,,nak gulung lah,,lambek waghih,,,,nanti den posan kek kawan kau tu,,suruh dio bonti yo..



Dari pakai sabut,baik kau bubuh muncung kau kek ekzos keto den jo.. :-D

Nanti kau tolong lah posan kek kawan den tu yo... :lucu:


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 14-10-09 00:02


Emm... kasihan pulak ana tengok sahabat-sahabat kita ni terperangkap dalam kabus (atau asap) yang tebal yang tak nampak jalan keluarnya. Nak buat macammana, sekali terkena dah tak boleh patah balik. Kalau tak kena sehari rasa macam nak runtuh dunia ni- kata seorang perokok tegar. Tak ada ikhtiar lain ke selain daripada berhenti merokok seperti hisap lollipop ke hisap hujung carrot ke macam yang Earl Hickey buat ataupun sedut aromaterapi khas untuk perokok ke?

almashoori- Tak pernah dan tak mahu hisap rokok pasal ada penyakit lelah. Alhamdulillah, Allah pelihara ana melalui penyakit ini.


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-10-09 07:07


salam

ganasnya tajuk.
baru saja matikan api rokok tadi. matikan sebab dah nak habis lah. masa baca tajuk ni tengah melayang2 lah asap tu. bukan nak berbangga pun.

apa kata kaki samun, perokok ni baca sajalah..


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3086
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 14-10-09 08:15


tak perlulah berbalah....siapa yang merokok lahirkan keazaman untuk berhenti..dan siapa yang tidak merokok support kawan-kawan yang merokok untuk berhenti merokok...



Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

wildan85
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2009
Ahli No: 37649
Posting: 493
Dari: selangor

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 14-10-09 12:25


sama-sama kita kuatkan aqidah kita...
insyaallah boleh ditinggalkan..

dulu sebelum diharamkan khamar, orang-orang mekah dan madinah memang sangat suka minum khamar..bahkan ada satu bilek khusus untuk meletakkan khamar yang isinya kadang penuh dengan khamar...

tapi sebab aqidah keislaman mereka begitu kuat ..sehingga begitu ada perintah yang mengharamkan..maka ketika itu juga,tanpa menunggu walau sesaat..mereka langsung mebuang khamar..walau dah ketagihan...ada yang memasukkan jari kedalam mulutnya agar dapat memuntahkan khamar yang dah diminumnya...

semoga kisah itu dapat menjadi pengajaran untuk kita semua...


-----------------
Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang


Bookmark and Share

    


  Member Information For wildan85Profil   Hantar PM kepada wildan85   Pergi ke wildan85's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 18-10-09 12:31


Kalau seseorang tu hisap sekotak rokok(RM 9.20) dalam masa sehari, setahun beliau telah bazirkan lebih kurang RM 3312...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-10-09 17:00


bagus, sailormoon....
tak payah lah merokok... selosai... membazir jiwa dan raga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

wildan85
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2009
Ahli No: 37649
Posting: 493
Dari: selangor

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 20-10-09 17:11


Pada 12-10-09 15:44 , wildan85 posting:

!!! QUOTE !!!

sahabat-sahabat yang perokok pernah berkata..
"sebetolnya kami ni nak banteras rokok..tapi kalau kami bakar kilang rokok..atau kami hancurkan kebun2 tembakau, mesti ramai orang yang hilang pekerjaan...ramai yang rugi..sebab tu lah kami pilih cara ni..kami bakar rokok satu demi satu...semoga perjuangan untuk memusnahkan rokok berjaya dengan cara ni..dengan geramnya kami bakar rokok tu satu apa satu..."



-----------------
Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang


Bookmark and Share

    


  Member Information For wildan85Profil   Hantar PM kepada wildan85   Pergi ke wildan85's Website   Quote dan BalasQuote

isa777_musa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.04.2008
Ahli No: 33185
Posting: 129
Dari: Klang

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-10-09 19:45


salam... naik harga pun merokok juga. kempen besar-besar ran pun merokok juga. dah benda senang dapat. yang susah macam dadah pun org tetap berjaya dan sukses menghisapnya. haramkan saja lah... bagi yang ada kuasa. tadak kuasa, bagi lah pendapat macam kita ni ha... paling kerdil pun, jangan lah kita pula hisap rokok. banyak mudaratnya...


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For isa777_musaProfil   Hantar PM kepada isa777_musa   Pergi ke isa777_musa's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 20-10-09 22:47


Pada 18-10-09 12:31 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau seseorang tu hisap sekotak rokok(RM 9.20) dalam masa sehari, setahun beliau telah bazirkan lebih kurang RM 3312...



Good statistic kalau dia beli 2 kotak sehari bermakna setahun beliau menghabiskan RM 6624

Cukup untuk beliau mengerjakan UMRAH!! dengan wang tersebut


Wahai perokok, anda dayus kerana anda mampu menemui Tuhan Pencipta anda yakni berada di Mekah rumah ALLAH atau menziarahi makan Nabi atau mengerjakan UMRAH namun anda bazirkan untuk perkara yang tidak ada faedah!! Apa teruk lah anda ini!!! :-| :-| :-|

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-10-09 00:29


Cakap berdegar-degar kat sini tak berguna.. emo-emo pun tak ada gunanya..
Niat dah betul cuma saluran tak betul.. ayat yang digunakan pun tak berapa betul..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 21-10-09 00:35


memang aku tak plan nak guna ayat lembut pun, bosan betul dengan perokok ini, rosakkan segala-galanya. berapa biilion lagi kerajaan patut bayar untuk perubatan bagi tampung kos ubat2 perokok?

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-10-09 11:04


Pada 21-10-09 00:35 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

memang aku tak plan nak guna ayat lembut pun, bosan betul dengan perokok ini, rosakkan segala-galanya. berapa biilion lagi kerajaan patut bayar untuk perubatan bagi tampung kos ubat2 perokok?


huhu guna ayat lembut memang tak boleh jalan.. tapi guna ayat kasar pun ingat perokok2 ni boleh terima ke? apatah lagi perokok tegar. ibarat masuk telinga kiri keluar telinga kanan. kalau dah ketagih rokok tu tak fikir apalagi dah..

macam-macam cara dah dibuat untuk sedarkan perokok..walaupun ada,tapi bilangannya kecil.. hapuskan rokok kat malaysia dulu haa baru tak ada yang merokok.



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 21-10-09 11:28


nasihat kepada perokok...

sila simpan stok rokok anda. jumaat ni pembentangan bajet 2010... kompom semua kedai akan sorok rokokČ mereka... nanti anda semua kehabisan bekalan lah pulak...kekekekekke


-----------------
http://sukatolong.wordpress.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 21-10-09 13:49


Pada 21-10-09 11:28 , rdwira posting:

!!! QUOTE !!!

nasihat kepada perokok...

sila simpan stok rokok anda. jumaat ni pembentangan bajet 2010... kompom semua kedai akan sorok rokokČ mereka... nanti anda semua kehabisan bekalan lah pulak...kekekekekke



Bukan sekarang dah naik RM9 ke? maungkin jummat ini RM10 pula agaknya...

teringat ada seorang kawan cakap, kalau RM15 pun dia beli lagi..ahahaha...keteqar sungguh lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-10-09 14:01


Pada 21-10-09 11:04 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-10-09 00:35 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

memang aku tak plan nak guna ayat lembut pun, bosan betul dengan perokok ini, rosakkan segala-galanya. berapa biilion lagi kerajaan patut bayar untuk perubatan bagi tampung kos ubat2 perokok?


huhu guna ayat lembut memang tak boleh jalan.. tapi guna ayat kasar pun ingat perokok2 ni boleh terima ke? apatah lagi perokok tegar. ibarat masuk telinga kiri keluar telinga kanan. kalau dah ketagih rokok tu tak fikir apalagi dah..

macam-macam cara dah dibuat untuk sedarkan perokok..walaupun ada,tapi bilangannya kecil.. hapuskan rokok kat malaysia dulu haa baru tak ada yang merokok.


Maka ketika itu bangkitlah segolongan daripada perokok tegar serta penyokong mereka berdemonstrasi di jalanan menyatakan bantahan mereka terhadap pengharaman rokok dengan slogan "MEROKOK ADALAH HAK ASASI MANUSIA!!!". Hahaha...:evil:


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

sahabat_jr
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.06.2005
Ahli No: 16855
Posting: 40
Dari: Kg. Bandar DiRaja

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-10-09 15:55


salam.... apa dah jadi topik ni?


-----------------

KELAB BELIA MERDEKA : http://www.anakmorib.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_jrProfil   Hantar PM kepada sahabat_jr   Pergi ke sahabat_jr's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-10-09 16:01


Cadangan Adun Kijang dalam Dun kelantan, perokok akan tidak akan dapat kenaikan pangkat.


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-10-09 10:28


Pada 22-10-09 16:01 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Cadangan Adun Kijang dalam Dun kelantan, perokok akan tidak akan dapat kenaikan pangkat.



.. uitt.. :-o

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 23-10-09 11:13


Apa yang penting kita tengok Bajet 2010 harini pas solat Jumaat. Tengak apa nasib ROKOK ini nasib si PEROKOK.

muhahahaha (gelak jahat)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-10-09 12:30


Pada 23-10-09 11:13 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

Apa yang penting kita tengok Bajet 2010 harini pas solat Jumaat. Tengak apa nasib ROKOK ini nasib si PEROKOK.

muhahahaha (gelak jahat)


huhu..nak juga ambik tahu pasal bajet ini..
1st time najib bentangkan..
katanya mesra ekonomi dan mesra rakyat..
apa yang mesra sangat tu,tak tahu lah..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

isme_aini
Warga Rasmi
Menyertai: 21.10.2009
Ahli No: 37706
Posting: 10
Dari: Malaysia tanah airku

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-10-09 12:33


Teringat pesan mama.. Syarat bakal menantunya mestilah bukan perokok :)
Bak kata pepatah, nak seribu daya..


-----------------
Together we share the spirit of Quranic


Bookmark and Share

    


  Member Information For isme_ainiProfil   Hantar PM kepada isme_aini   Quote dan BalasQuote

wildan85
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2009
Ahli No: 37649
Posting: 493
Dari: selangor

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 23-10-09 12:38


saya berpendapat bahwa merokok itu adalah wajib...


-----------------
Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang


Bookmark and Share

    


  Member Information For wildan85Profil   Hantar PM kepada wildan85   Pergi ke wildan85's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat_jr
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.06.2005
Ahli No: 16855
Posting: 40
Dari: Kg. Bandar DiRaja

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-10-09 16:25


Wildan, meroko itu WAJIB diteruskan atau berhenti?
---------------

Cukai rokok kekal, rakyat Malaysia masih boleh bertahan dengan harga rokok sekarang. So, lepas ni kita akan lihat lagi kempen bahaya merokok dengan cara baru. duit kita akan digunakan untuk membiayai kempen ini....


-----------------

KELAB BELIA MERDEKA : http://www.anakmorib.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_jrProfil   Hantar PM kepada sahabat_jr   Pergi ke sahabat_jr's Website   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-10-09 19:57


Pada 23-10-09 12:33 , isme_aini posting:

!!! QUOTE !!!

Teringat pesan mama.. Syarat bakal menantunya mestilah bukan perokok :)
Bak kata pepatah, nak seribu daya..

hehehehe ana tak merokok jadi boleh lah ini hehehehe
gurau saja jangan marah ye


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.163924 saat. Lajunya....